Keresés

Részletes keresés

Ildi90 Creative Commons License 2011.01.07 0 0 30

B ú ék

Encci Creative Commons License 2010.12.27 0 0 29

Az enyém epilepsziás.és gyógyszert kell szednie.
Gondolom a cukorbeteg kutyának is....

sin after sin Creative Commons License 2010.06.16 0 0 28
mirasorvino! üdv szeretném az elérhetöségét magkapni,ha nem probléma. Elöre is köszönöm (kutyussal kapcsolatos kérdés ) futimati@freemail.hu
varganet Creative Commons License 2009.03.28 0 0 27
Köszi azota sajnos tapasztalom, hogy mennyi mindennel jár ez, most már én adom be neki az inzulint,a baj hogy nagyon ingadozik neki, van mikor leesik 1.6 ra kap mézet , utána meg egyszerre 27 neki, de szerencsére jó kedvű, csak a hasáér sirdogál, most nem eheti a megszokott ételeit.van egy vércukor mérő az állatorvosunk mutatta nagyon kevéshelyen van, mi is , ali találtunk. Elite ascensia 30 ezer ft kerül 50 tesztcsik hozzá 7000ft  de ezzel nagyon egyszerű mérni neki, egy ékony tüvel megkarcolom a foginát az a csep vér elég odatartom ezt a csikot és már méri is.Ez van sajnos.A kajával van a legnagyobb probléma, már nem tudom mit adjak neki.
_mirasorvino_ Creative Commons License 2009.03.23 0 0 26

17-es vércukor az magas, (a normál az 6 alatt van, de extra étkezés után lehet 11 egészséges embernél is.)  de nem mindegy, hogy előtte mit evett. mert ha mondjuk a vérvétel előtt kb egy-két órával csokis kekszet evett, akkor nem akkora a gáz.

 

mindenképpen le kellene fogyasztanod. vannak light száraz kaják, meg azon kívül ugyanúgy mint a cukorbeteg ember. nem kell szénhidrátot enni, csak a zöldség/gyümölcsben levő szénhidrát kell, az elég. tehát semmi tészta, keksz, kenyér, krumpli, rizs stb. csak sovány hús, és zöldség. a mozgás az leviszi a vércukrot. kell nagyokat sétálni, futtatni, stb.

 

vért venni én a füléből vettem, ma van már olyan mérő készülék, ami tényleg nagyon kevés vérből is tud mérni. mondjuk ennek a cukorbeteg kutya dolognak nem kicsik a költségei. nekem "mázlim" volt, mert én is cukorbeteg vagyok, tehát a cuccom megvolt. nem kellett tizenezerért mérőt vennem, meg 3-4 ezerért a tesztcsíkokat külön a kutyának.

 

/annak érdemes utánanézni, megpróbálom, ha ráérek, hogy nem használható-e valamelyik gyógyszer, ami nem minjekció kutyáknál. 2004-ben nekem azt mondták, hogy nem. hogy csak az injekciós inzulin a hatásos. de azóta vannak új gyógyszerek. hátha valamelyik jó. megpróbálok utánaérdeklődni./

Előzmény: varganet (25)
varganet Creative Commons License 2009.03.15 0 0 25
Szeretném megkérdezni aki már tapasztaltabb ebben. 11éves a kutyusom tegnap a vércukorja 17 volt azonnal kapot inzulint most állitsák be niki az adagot nekem kell majd vért venni és inyekciózni. nagyon megvagyok ijedve a 17 vércukor az nagyon magas?Eddig mondent evett nagyon kövér, szereti a hasát, hogyan fogom most etetni? Nem is tudom mit csináljak.
Lilian30 Creative Commons License 2007.04.05 0 0 24
e-mailben válaszoltam!
Előzmény: Azika (23)
Azika Creative Commons License 2007.04.04 0 0 23

Szia!

 

Igen, kap injekciót naponta kétszer.

 

Változatos az étrendje, húst elég sokat eszik. Olvastam, hogy jó ha a zöldség is szerepel az ételek között. Milyen zöldséget adjak neki?

A gond a sok vizelettel van. Már vettünk kutya pelenkát amit leterítettünk a földre, vettünk kutya almot is de egyik sem vált be. Panel lakásban milyen megoldást tudnál ennek a problémának a kezelésére?

Várom mielőbbi válaszodat.

 

 

Előzmény: Lilian30 (22)
Lilian30 Creative Commons License 2007.04.04 0 0 22
Szia!
Kap a kutyus inzulint? Mit eszik?
Előzmény: Azika (21)
Azika Creative Commons License 2007.04.03 0 0 21

Sziasztok!

 

Szeretném a segítségeteket kérni. A 13. éves kutyusom kb. másfél hónapja cukorbeteg. Panellakásban lakunk és sajnos a sok vizelet miatt nagyon nehéz a kutyus gondozása. Kérlek benneteket segítsetek abban, hogy ezt a problémát hogyan lehetne kezelni.

Várom válaszaitokat.

Azika Creative Commons License 2007.04.03 0 0 20
sziasztok
Lilian30 Creative Commons License 2006.09.07 0 0 19
Sziasztok!

Az én kutyusom most 14,5 éves. 2004 májusában diagnosztizálták nála a cukorbetegséget. Ha tudok, szívesen segítek "újdonsült" cukros kutyásoknak!
Greta991 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 18
HALIHÓ
gitana19 Creative Commons License 2005.04.22 0 0 17

Hogyan ellenőrzitek? Az embereknek kitalált Accu-check-kel jól lehet, és ahhoz a tesztcsíkhoz nagyon minimális vér kell, ha csak megszúrod a fülén, odarakod a csíkot és kipréselsz 1 vércseppet, már OK. Csak arra kell vigyázni, h nem mmol / l-ben, hanem mg/deciben adja meg (az általam ismertek legalábbis), kb 100-180 körül normális, de rajt van a tól-ig.

Tünetek: sok vizelet (cukor ürítés), látás romlása, fogyás és megnövekedett étvágy és folyadékfelvétel.

 

trude Creative Commons License 2005.04.17 0 0 16

Két oldalt szimetrikusan kihullik a szőr az oldalán.

Greta991 Creative Commons License 2005.04.16 0 0 15
SZinte 5 percenként iszik bocs csak kihagytam
Greta991 Creative Commons License 2005.04.16 0 0 14
Tudok nektek cukorbetegségre utaló jeleket adni: -Szinta 5 percenként és sokat végzi dolgát -nagyon fáradékony,álmos amikor csak lehet alszik -nem olyan jók a megfigyelők megfigyelő képeségei egyik rokonunknál is van egy cukorbeteg(Diabéteszes )kutyus ez nem ide tartozik de én is az vagyok
_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.03.15 0 0 13

pedig a vizeletben ne legyen cukor, ez fontos. mert ha  a vizeletben van egy kicsi, akkor a vérben jóval több van. és az nem jó.

 

tudom, hogy nem könnyű ez, de a cukorbetegség gyakran jelentkezik valami más súlyos betegség után. az én kutyámnak gerincsérve volt, és arra kapott szteroid gyulladáscsökkentőt, és azután jöttek a bajok csőstül.

 

ilyetneket szerintem ne mondj, hogy te nem éled túl ha a kutyád meghal, mert amikor az ember kutyát vesz magához, pontosan tudja, hogy meg fog halni. mindenkinek nehéz ez az időszak.

 

most koncentrálj a betegségére. ha a vizeletében cukor van, akkor mindenképpen be kell avatkozni szerintem. az orvosa nem tartotta bent a kórházban, hogy beállítsák? nekem 4-5 napig vettek tőle napi többször vért, és kapott inzulint mindenféle kombinációban, amíg beállították. aztán otthon nekem megint be kellett, mert a kórházban más értékeket produkált az idegességtől. végülis 4 egység körüli insulatard injekció lett a végeredmény napi kétszer, és persze a diéta mellette. ha volt kiugrás, akkor actrapiddal le lehetett húzni gyorsan. de 12 óránként szúrni kellett. az a baj, hogy a legritkább esetben a cukorbetegség a valódi betegség. az csak kísérőtünet szokott lenni inkább. nagyon figyeld, hogy mást nem veszel-e észre. ha majd kap inzulint, elmondom mire kell figyelni. hallottam olyanról, hogy egy kutya négy évig élt úgy, hogy rendszeresen kapta az inzulin. az én mazsolám csak háromésfél hónapot. végülis epilepsziás lett, és az volt a baj.

Előzmény: babuj (12)
babuj Creative Commons License 2005.03.14 0 0 12

Köszönöm Mira a segitségedet ,a vizeletben van még cukor reggel néztem .Majd talán kedden próbálkozunk megint a vérrel ,bár az a baj h én is félek már .És ezt Ő is érzi ,sőt tudja .Eleinte (ugy két hete )amikor először vettem vért szinte észre sem vette .De már kifigyelte ,tudja mi következik .

Ma elvittük kirándulni nagyon jól érezte magát ,csak hamar elfáradt .

Annyi betegsége volt az én drágámnak az utóbbi másfél évben ! Azelőtt meg soha .Csak amióta volt a méheltávolitás -gyulladt volt -azóta beteges .Azután lett a köldöksérv .

 

Remélem velem marad még a kis drágám ,mert ha meghal én nem birom azt ki .Amióta kiderült a betegsége állandóan sirok .Bocs ,most is .Szia ,nem látok irni .

Előzmény: _mirasorvino_ (11)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.03.13 0 0 11
én is olvastam hogy a szájából vesznek vért. de a dokim szerint is hülyeség ez. a fül a jó. és ha nem hagyja, akkor heti egyszer beviheted az orvoshoz, és vesz rendesen a lábából de azt inkább orvos csinálja.
Előzmény: _mirasorvino_ (10)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.03.13 0 0 10

én úgy tudom, a kutyáknál is 6.0 a maximális érték.

a 9 azért nem annyira veszélyes. ha egyelőre csak diétával tartod karban, azt ugyanúgy kell végiggondolni, mint az embernél. hús, és zöldségek az jó. meg a speciális tápok.

én a füléből vettem vért mindig. de utálta. ha esetleg van a kutyádnak túlsúlya, azt mielőbb érdemes leadnia.

mit mond a doki? és hogy derült ki az egész?

Előzmény: babuj (9)
babuj Creative Commons License 2005.03.13 0 0 9
Szia Mira . Vettem tesztcsikot ,még van cukor vizeletben ,de állitólag ha normalizálódik a vércukor a vese még ürit akkor is ,kinyomja a felhalmozódott cukrot a szervezetből . Itt a szurással van gondom ,eleinte engedte de mostnár fél .Heti 2 ellenörzést szerettem volna .Magam megnyugtatására ,ugyanis az inzulint utólsó eshetőségre hagynám .Megvettem egy super vércukormérőt ,csak az a pici vércsepp kellene .Megcsináltattam a nagylabort is .19 -es cukorral indultunk ,hétfőn tudtam mérni utoljára akkor már csak 9.9 volt .Ez jó ugye ? Speciális tápot megvettem és baromfihust kap mellé ,és kitaláltam különböző ételeket amiket elkészitek neki . Zabkorpát és zabpelyhet használok . A kutya jól van ,már nem iszik annyit és eltelnek napok h be sem pisil . Csak bizni tudok hogy diétával rendbejön .Esetleg annyit tudnál még segiteni h ha tudsz jó kajareceptet,és h Te mivel etetted és hól szurtad amikor ellenörizted a vércukorszintet .A doki azt mondta h a szájából szoktak de ettől feláll a hátamon a szőr .Jó ötlet e combja ?.Kiborotválnék egy kis részt rajta .Nagyon köszönöm h szántál rám annyi időt hogy elolvastad és válaszoltál .Csak hozzád tudok fordulni ,és köszönöm a segitséget . Szia .És mégegyszer köszi
Előzmény: _mirasorvino_ (8)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2005.03.13 0 0 8

a vérvételt ne csináld minden nap. akkor tényleg nem fogja engedni.

van egy olyan tesztcsík, ami vizeletből kimutatja a cukrot. a neve GLUKO PHAN.

tudom, hogy  a vizeletben megjelenő cukor az már eléggé nagy gáz, de nekem bevált, mert amikor az normálisat jelzett, akkor semmi tünetet nem is produkált szegénykém. (nagy mennyiségű vizelet, extrém mennyiségű vízivás, stb)

a kutyák nem reagálnak a tablettás cukorszint-csökkentőkre, ha valóban ez a baja, akkor csak az inzulin a megoldás. de az nagyon nem könnyű, mert a túl alacsony cukorszint ha lehet még rosszabb tüneteket produkál, mint a kicsit magas. pontosan be kell állítani. van itt is állatoknak készült inzulin, de a humánt szokták használni inkább. van rövid és elnyújtott hatású. az orvos megmutatja, hogy kell szúrni. ha kis jutalomfalatot adsz utána, és megdicséred, akkor nem bújkál el előle.

 

van egy kifejezetten cukorbeteg kutyáknak való kaja, száraz is és konzerv is van, hills márkájú, de fel kell iratni állatorvossal, mert nem adják anélkül. az anivet nevű állatos-áruházban lehet kapni, ez a remény utcában van, talán XV. ker. a rákospatak mellett.

 

kérdezz bármit, figyelem ezt a topikot most már, de jó hogy amoda írtál.

sok erőt kívánok neked.

 

Előzmény: babuj (7)
babuj Creative Commons License 2005.03.12 0 0 7

Kedves Mirasorvino !

 

Az lenne a kérdésem h hól szurjam a kutyumat ,mertr a füléből tudftam venni vért eddig .Elllenörzés céljából .Még nem inzulinozom .

 

Csakellenőtizném ..De már nem engedi ezt sem .

Kérlek sergits ha tudsz

Fél a szurástól .

Talán a combján lehetne még kiborotválni bört .

 

Nem tudom .Nem engedi a szurást . Meg is értem Őt .

Ha olvasod kérlek segits .

 

 

Sza   Babuj .Tudod ,nekem a kutyum a legfontosabb ,Te ezt megérted akkor is ha egy éve már ne beszélgettünk .

 

Azért nem beszélgettünk mertátmentem beszélgetni az  nlc-re.

 

Ott jó társaságot találtam .Köszönöm a segitségedet

Előzmény: _mirasorvino_ (6)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.06.19 0 0 6
a tünetek sokfélék lehetnek. elsősorban a rengeteg ivás, rengeteg pisilés. és sokateszik, eleinte hízik tőle, de aztán akármennyit eszik mégis fogy. de ez már eléggé késői stádium. ezen kívül fáradékony, hullik a szőre, vakarózik. lehet tünet a hányás is.

de inkább olvasd el ezt. ez a legalaposabb link erről magyarul a neten.

http://www.mcd.hu/pub_med/2002/02_12/0045.htm

Előzmény: schwyz (1)
_mirasorvino_ Creative Commons License 2004.06.19 0 0 5
kedves sanyimanyi

fordítva van. a hasnyálmirigydaganat okozta a cukorbetegséget. és az egy eléggé gyors lefolyású daganatfajta. én már utánanéztem, most fogok itatni vele vetera25ddw nevű kutyáknak macskáknak kifejlesztett daganatokra sok esetben jól ható csökkentett deutérium tartalmú vizet. nem tudom, hogy van-e daganata egyelőre, de én is erre gyanakszom. bár ő kapott egy szteroidszármazékot úgy fél évvel ezelőtt a gerincére, és az irodalom szerint a szteroidérzékenység is okozhat cukorbetegséget. ő meg szuperszarul reagált a szteroidra.

én egy hills cukorbeteg kutyáknak kifejlesztett gyógytápot adok neki, van száraz is meg konzerv is, meg csirkefélét sütve. farhát, meg nyak, meg kis húsosabb is, ha akad. plusz szénhidrátot azt nem, de ma éppen halálosan kétségbeestem, mert egyszerűen összeesett. megmértem a cukrát, és 2.7 volt, ami túl alacsony. az összeesés is ezt jelzi. kis mézes vizet itattam vele, és rendbejött hálistennek gyorsan. nála most az a rossz,(tulajdonképpen nemannyira rossz persze) hogy mintha javulna az állapota, és ezért csökkenteni kellene az inzulint. de ezt csak úgy tudom beállítani, ha kb 2-3 óránként mérem. ezt fogom csinálni most pár napig.

én adom be az inzulint. napi kettőt kell, nemnagyon bíznám másra. meg eléggé stresszel is mástól. hagyná, de a stressztől emelkedik a cukorszint, ezért nem tudták a kórházban beállítani rendesen, és ezért csináltam meg végül én. ez az egyetlen haszna hogy én is cukorbeteg vagyok, hogy van minden cuccom hozzá. minden rosszban van valami jó, mondaná a mamám, pedig tudja hogy utálom az efféle mondásokat még akkor is, ha speciel erre az esetre igaz.

Előzmény: sanyimanyi (3)
mamicska Creative Commons License 2004.06.18 0 0 4
csak egy régi megfigyelés,amit állatorvostól hallottam:ha a kutya vizeletét nagyon gyorsan ellepik a legyek,akkor érdemes megnézetni.Valószínűleg ez nem mindenhol megfigyelhető,főleg egy nagyvárosi téren nem,ahol sok a kutya és a föld hamar beissza a vizeletet...
Előzmény: schwyz (1)
sanyimanyi Creative Commons License 2004.06.18 0 0 3
Én is injekcióztam,ő is insulatardot kapott.Étrend:Naponta legalább3-4X kapjon kissebb adagokat.Zsírosat ne.Minnék tőbb zöldségfélét kell neki adni,rízst,sovány husokat.Nálam a csirkehús gréti-mix -el keverve jött be.Vizet mindig kapjon.A vércukorszintet gyakran kell ellenőrizni.Sajnos az én szeretett Sacikám 2 hónapos inzulinozás után,hasnyálmirigydaganatban meghalt.Ez is a cukorbetegség szövődménye.
Te adod be az injekciót?
Jobbulást a kutyusodnak!
sanyimanyi Creative Commons License 2004.06.18 0 0 2
NEkem egy cukorbeteg spánielem volt
schwyz Creative Commons License 2004.06.18 0 0 1
sZIASZTOK!
Milyen tünetei vannak a cukorbetegségnek kutyáknál??? Lehet izomgörcs is?
Előzmény: babuj (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!