Keresés

Részletes keresés

little girl blue Creative Commons License 2008.11.24 0 0 5168
áh, nem. patika magazinban találtam, amúgy meg olyan, mintha tea/gyümölgylé keverékét innám, szóval a kristálycukros víztől messze van :) (ízre legalábbis) nu, mindegy, én bírom.
Előzmény: H_G (5167)
H_G Creative Commons License 2008.11.24 0 0 5167
Juharszirupkúra? Hát ez tipikus kamudiétának hangzik, azzal az erővel kristálycukros vízen is élhetnél.
Előzmény: little girl blue (5165)
little girl blue Creative Commons License 2008.11.24 0 0 5166

ezek szerint, ha az orvosi rész kilőve, akkor ez nem lehet egyszerűen alkati kérdés. egyszerűen szeretsz enni, ami persze egyáltalán nem baj. a mi családunkban is volt ilyen eset, nagynéném akkor is evett még egyet, ha már megevett egy nagy tányér spagettit, csak mert finom, csak mert tv-zés közben unalmas nem enni, stb.

 

sajnos - későbbi szerecsédre - meg kell tanulnod először is kevesebbet szeretni enni. második fogás helyett inkább levesre koncentrálj, de ha mégis akkor pörkölthöz kenyér helyett savanyúság, rántottához kenyér helyett paradicsom, uborka, stb.

ezzel a súllyal egyelőre még nem sok sport fajtát tudnék neked nyugodt szívvel ajánlani. Bringa, szobabringa, bár ha nem tekersz közepes intenzitással egy órát egyfolytában, akkor annak sincs SOK értelme. Ha erre esetleg mégis ráveszed magad, maga a mozgás előtt fél órával egyél meg egy banánt. alacsony költségvetéssel is lehet jól fogyózni.

 

ez a kúra amit most csinálok, alkalmas arra is, hogy más kúrát kiegészíts vele, pl. kiváltani egy étkezést vele, legjobb a vacsorát. és nem is egy egetverő nagy költség.

 

ha pedig egyik sem győzött meg, vagy akaraterő problémáid vannak, fordulj a háziorvosodhoz, segíteni fog. lehet, hogy gyógyszeresen. lehet, hogy nem algopyrin árú gyógyszerrel, de vonj meg valamit magadtól valamit, ami nélkül még az életed teljes lehet, csak kényelmi dolog, vagy passzió, és csoportosítsd át a költségvetést :) ha levonod ennek az árát belőle, már nem is olyan borzasztó drága, ugye?:)

 

remélem sikerül változ(TAT)nod, sok sikert!

 

ps.: ne dohányozz, az nem fogyókúra :)

Előzmény: Margitnéni (5163)
little girl blue Creative Commons License 2008.11.24 0 0 5165

a többiek ötletei mellé, épp a tegnapi 2 testőr adásban (2008.11.23.) volt erről szó, adtak pár ötletet a hízni vágyóknak.

 

fogyózok, by the way. újra :) juharszirupos kúra, ma van a 4. nap, hogy csak ezt a cuccot iszom, egy hős vagyok, pedig tegnap sült kacsa volt... alakulok, már lazul a gatya! -5 kiló kellene összesen, hogy boldog legyek, hátha összejön, de ha nem, akkor se leszek szomorú, mert eddig se sport, se ritka kaja nem vitt le több dekát (a pasim azt mondja, 'azért szivem, mert az már csak a bőröd - de tudjuk, hogy ők milyenek). súlytartásban meg bajnok vagyok.

Előzmény: Pettti69 (5159)
Margitnéni Creative Commons License 2008.11.13 0 0 5163

Sziasztok!

Fogyókúrás fórumot keresve csöppentem ide, és mit látok, te éppen az ellenkezőjével küzdesz. Érdekelne, hogy a gyors anyagcserét hogy következteted ki? A fiam, aki 17 éves, hasonló paraméterekkel rendelkezik, és hízni képtelen. Az viszont előfordul, hogy egy-egy kiló leugrik róla, és nagyon nehezen megy vissza. Én úgy gondolom, hogy ez alkati kérdés, és éppen olyan nagy gond, mint pl. nekem, aki nem tudok lefogyni.

A 170 cm-hez 150 kg vagyok, és csak hízok. Nekem állítólag nagyon lassú az anyagcserém, viszont állandóan hasmenéssel küzdök. Valami segítségre van szükségem, háziorvos, endokrinológus kilőve, őket rendszeresen látogatom. Az sem megy, hogy csillagászati összegeket költsek magamra. Szoktam diétázni, hirtelen lemegy rólam 10 kiló, ami kb. két nap alatt vissza is jön, aztán még két hét, és jön a duplája.

Előzmény: Pettti69 (5159)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.23 0 0 5162
Lehet, indokolt esetben, ezt fogja megmondani egy endokrinológus. Kérj beutalót a háziorvostól, kb 3 hét várakozási idő, és kivizsgálnak. A normál vérképben nem szoktak benne lenni ezek a vizsgálatok. Érdemes mindenképp a végére járni.
Előzmény: Pettti69 (5159)
Tébolygó Creative Commons License 2008.09.21 0 0 5161

Csak azt tudom javasolni, hogy nosza!!!

Feltétlenül kezdd el - mindenképpen és sokmindenben hasznodra lesz!

Egyrész jártam csoportba 3 évig "ezzel a témával", ha nem is pszichodráma volt, másrészt a pszichodráma módszerét is ismerem, résztvevőként és asszisztensként.

Remélem, benézel még és elolvasod.

Előzmény: Vasmagda (5154)
H_G Creative Commons License 2008.09.17 0 0 5160
Ezzel nem elég gasztroenterológushoz menni, sőt elsősorban nem oda kell, hanem endokrinológiára! (Nem könnyű bejutni, hosszas várakozással jár.)

Előzmény: Pettti69 (5159)
Pettti69 Creative Commons License 2008.09.17 0 0 5159
Szia!
Azt nem tudom hogy ilyeneket néztek e,de vért vettek és abból nem vettek észre semmi rendelleneset! Egy emésztéssel foglalkozó orvos küldött el vérvételre,szóval szerintem nézhetett! De lehet valahogy az anyagcserét lassítani?
Előzmény: Törölt nick (5158)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.13 0 0 5158
Szia, néztek pajzsmirigyet? TSH? FT3? FT4? Felgyorsult anyagcsere mögött túlműködés lehet. (vérvétel)
Előzmény: Pettti69 (5157)
Pettti69 Creative Commons License 2008.09.12 0 0 5157
Sziasztok!
Nagyon nem olvastam bele a topikba,mivel most találtam ezt,de gondolom itt mindenki fogyni akar...velem ellentétbe!
Szóval én a hízni szeretnék,de sehogysem megy....26 éves fiatalember vagyok,183cm magas és ehhez kb 56 kiló! Voltam orvosnál is,de nem állapított meg semmit,mindent rendben talált. Egyébként konditerembe is járok már 6 (!!) éve, mondjuk ebből az uccsót eléggé ellazsáltam már,de előtte 5 évig nagyon rendszeresen jártam (heti 3 mindig megvolt) és tömegnövelő gyakorlatokat csináltam,meg ettem egy csomó féle táplálék kiegészítőt is (olyanokat amik mindenkinek használnak),de azok sem használtak nekem,szinte semmit...talán 1 kilót híztam az 5 év kondizás után! Pedig ráolvastam mindenre a szakirodalomba! Erőben egyébként nem volt gond,abban jó voltam a súlyomhoz képest,meg abban azért észrevettem a táplálék kiegészítők hatását. Enni pedig szerintem eszek normálisan,szóval nem az a gond hogy nincs étvágyam! Egyébként sportolok is rendszeresen,röplabdázom.
Szóval az lenne kérdésem hogy ilyen esetbe mit lehet tenni a hízás érdekében??? Esetleg van vki hasonló helyzetbe? Egyébként arra a következtetésre én is rájöttem, hogy gyors az anyagcserém és az lehet az oka a hízásképtelenségnek! Esetleg tud valaki olyan gyógyszerről vagy bármiről amivel lehet az anyagcserét lassítani??? Ez különösen érdekelne! Ha valaki tud bármi tanácsot adni azt szívesen veszem!
w.nora Creative Commons License 2008.08.30 0 0 5156

MOTIVÁCIÓS VIDEÓ:

Sziasztok!
Többféle oka lehet egy fogyókúra sikertelenségének, azonban az egyik legfőbb ok, amit az engem megkeresők visszajelzései alapján hámoztam ki, az a motiváció és kitartás hiánya, az elhatározás idő előtti összeomlása.

Ezen felbuzdulva megszületett bennem a gondolat, mivel lehetne még nektek, fogyni vágyó embereknek úgy segíteni, hogy naponta megkapjátok azt a megfelelő impulzust, lökést, ami szükséges ahhoz, hogy ne adjátok fel idő előtt.

Ez a videó, amit elkészítettem, egy olyan motiváló videó, melyet minden nap reggel (vagy a délutáni holtpont idejében is) megtekintve úgy indul a napod, hogy jókedvre derít és tudatosítja benned, hogy minden a legnagyobb rendben, kitartásod, hited és erőd megvan, te is aktív részese vagy fogyásodnak, egészségesen élsz, egészségesen táplálkozol, minden nap sportolsz és nem szenvedés többé a fogyókúra.

Nagyon fontos, hogy a fogyáshoz való attitűdünket megváltoztassuk!!!! Azért fontos, hogy minden nap megtekintsd, mert minél többször érnek bennünket ilyen pozitív impulzusok, annál jobban hiszünk saját sikerünkben, elhisszük, hogy meg tudjuk csinálni.

A videó az alábbi oldalon tekinthető meg:
http://www.sikeresfogyas.hu/motivaciosvideo.html

Remélem, minél több embernek segíteni fog.

Nóra

gabor.molnar2000 Creative Commons License 2008.08.29 0 0 5155

Az senki se várja, hogy majd mozgás nélkül magától, csak úgy hirtelen és sokat lefogy. Csodaszer nincs,  a csoda mi vagyunk. Vigyázzunk a testünkre, adjuk meg neki a tápanyagokat, napfényt, jó levegőt... Nem kell nagy dolgokra gondolni, ha egészségről van szó. Kitartás...


Találtam egy jó oldalt, aki nyerni akar egy jó vitamincsomagot feltétlenül nézze meg: http://www.vitaminbank.hu/sablon/nyeremenyjatek.php

Vasmagda Creative Commons License 2008.08.24 0 0 5154
Sziasztok!

 

Már nagyon régóta fogyókúrázom, szinte folyamatosan koplalok, és mégis van feleslegem.

Nem szeretnék újabb fogyókúrát kipróbálni, hanem végleg szeretnék ettől a küzdelemtől megszabadulni. Tegnap a barátnőm, aki hasonló cipőben jár – mesélt nekem arról, hogy főleg lelki okai vannak az elhizásnak, és ezek megváltoztatása nélkül nem lehet tartósan lefogyni.

Mondta, hogy ő májusban csatlakozott egy pszichodráma csoporthoz, ami a testsúllyal kapcsolatos problémák lelki hátterével foglalkozik.

 

Engem is érdekel...Van valakinek tapasztalata erről?

 

Gyorsan kell döntenem, még szeptemberben lehet csatlakozni.

 

Előre is köszi, sziasztok,

 

Magda

Törölt nick Creative Commons License 2008.08.23 0 0 5152
Még sosem hallottam róla? Mit csinál? :)
Előzmény: over (5150)
cirmi2000 Creative Commons License 2008.08.22 0 0 5151

Én fogyásra csak a sportot tudom javasolni!

Áprilisban szántam el magam, hogy le szeretnék adni 4-5 kg-ot nyárra.

Én ugy tartom, hogy nem a mérleget kell szorongva figyelni, hogy mikor eseik lejjebb a mutató, hanem, ha belenézel a tükörbe és elégedett vagy, akkor minden OK!

over Creative Commons License 2008.08.16 0 0 5150

gyógyszertárban kérsz bázikus port. 6 tétel keveréke, 500g=945 Ft.

 

cső

 

Én tegnap vettem.

Előzmény: t.tim (5116)
Gabor0928 Creative Commons License 2008.08.03 0 0 5149

Aki szeretne egészségesen fogyni, az próbálja ki a Herbalife programot. Egyáltalán nem éheztem 3x ettem egy nap, és 1 hónap alatt 7 kg-tól szabadultam meg. Ehhez még hozzájön hogy nem túl sokat mozogtam, és

nem is volt rajtam túl sok felesleg. 68-ról 61-re sikerült fogynom minden szenvedés nélkül. Nekem ez nagyon bejött, és még jobban is érzem magam. Még olyan is volt, hogy 1x elfelejtettem vacsorázni...

 

H_G Creative Commons License 2008.07.23 0 0 5148
Azért ezt a reggelit is számold majd ki alkalomadtán... Némelyik gabonapehely nagyon kalóriadús.
Előzmény: BBgabi (5146)
LAVYKO Creative Commons License 2008.07.23 0 0 5147

Zeatax használatával kapcsolatos tapasztalataimat szeretném itt megosztani veletek. Mivel rájöttem, hogy magamtól nem tudok fogyni - próbáltam már mindent, még leginkább a szétválasztós jött be, de visszahíztam az után is -, elhatároztam, hogy rászánom azt a kb. 15eFt-t, amibe egy hat hetes kúra kerül.

Szépen indult, az első három hétben bevettem ugye étkezés előtt a két szem bogyót, és valóban fele annyit tudtam csak enni, ami nagy megtakarítást eredményezett, szinte kijött a tabletták ára belőle.

Persze (én nemnormális, éppen nyáron) hanyagoltam a sörvásárlást, inkább egy fél korty száraz fehérborral ízesítettem az ásványvizet, ha nagyon szomjas voltam. Kenyeret csak reggel ettem egy picit, délben leves, főzelék, este fehérje. Semmi sütemény, csokoládé, tészta. Úszni is gyakrabban mentem, a szobabringát is leporoltam. És ami a legfontosabb: fejben rászántam magam a fogyásra!

Így ment le heti 1 kg, aminek rettentően örültem, már számoltam is, hogy karácsony előtt már visszaszerzem a versenysúlyomat - januárban szoktam megint fogyókúrázni. Viszont a három hét után nagyon elkezdtem kívánni mindazt, amit nélkülöztem eddig. Bevallom, este ettem pirítóst padlizsánkrémmel, másnap még a töltött zsemlyékből is bekerült kettő, nem beszélve a tálca fűszeres, rántott csirkeszárnyról. Az eredmény: 2 kg jött vissza ezen a hétvégén :(

Bemérgesedtem, majdnem feladtam... Aztán rájöttem, hogy nem étkezés előtt kell a 2 tbl-t bevenni, hanem étkezés HELYETT!!! Mert így a legjobb a hatása, viszont ezt megtehetném tabletta nélkül is...

Az a baj, hogy én nemcsak azért eszem, mert éhes vagyok, hanem mert örömet okoz. Tudom, ezzel az erővel többet úszhatnék/bringázhatnék is, attól is boldog vagyok, ha rá tudom szánni magam, és lenyomom az adagomat. De mennyivel egyszerűbb este beszuszakolni egy doboz kukoricát majonézzel ;)))

Két gondolat a végére:
- CSAK A MEGEVETT ÉTEL HIZLAL!
- Minden tea fogyaszt, ha sör HELYETT iszod!

Erőt, elszántságot kívánok minden kedves fogyni kívánó sorstársamnak!



BBgabi Creative Commons License 2008.07.21 0 0 5146
Ritkán írok hozzászólást, inkább csak olvasgatom a tapasztalatokat. De nem tudom magamban tartani, annyira hihetetlen. Találtam a neten egy blogot, ott olvastam a naplóírásról.
Gondoltam mit veszíthetek - semmibe sem kerül, kipróbálom.
Elkezdtem írni, mindent, amit megettem és megittam. Aztán a hét végén, amikor ráértem kiszámoltam a kalóriákat (van egy jó kis táblázatom) - úgy kíváncsiságból. Mit mondjak, enyhén sokkolt az eredmény! Voltak napok, amikor 4500 kalória is simán lement és ráadásul állandóan éhes voltam.

Nem szoktam többet enni akkor, amikor dühös, stresszes vagyok, vagy éppen lelki bánatom van. Egyszerűen azért ettem, mert ízlett! Amikor befejeztem az evést, úgy éreztem jól laktam, aztán egy óra múlva megint ennem kellett.

A megszokott reggelim, a finom kis kedvenceim (pite, túrós süti és édes gyümölcslé) mindjárt 600 kalória és akkor még hol van a nap vége? Estére szoktam a legéhesebb lenni.

Szóval a napló nagyon kemény, szembesített önmagammal, azzal az énemmel, amiről volt sejtésem - de nem akartam tudomást venni róla. Amikor visszaolvastam, kicsit szégyelltem is magam! Nem akartam elhinni, hogy ez én lennék. Egy zabagép, aki állandóan csak eszik!!

Engem észhez térített, nem álltathatom tovább magam. Fogynom kéne legalább 10 kg-ot, ez még nem olyan vészes, most még talán nem késő.
Úgyhogy mától el is kezdtem, de mivel szeretem az édes ízt, ezért a gyümölcslét nem tudom elhagyni, viszont natúrra váltottam. A sütikkel már gondom van, nagyon imádom! Ennek ellenére ma reggelire natúr joghurtot ettem gabonapelyhekkel és friss őszibarackkal, kevés mazsolával és darabos dióval. Komolyan mondom, egyszerűen isteni volt! Nagyon ízlett és amit alig akartam elhinni - nem voltam éhes egészen ebédig!!! Ezt folyatatni fogom, mert jónak tűnik, bár először kicsit macerás.
Tiszta szívből ajánlom mindenkinek, próbáljátok ki.
Ha valakit esetleg érdekel, itt olvastam a naplóról:
http://fogyokura-tipp.blog.hu/
H_G Creative Commons License 2008.07.18 0 0 5145
A képen látható nő egész más módszerrel szerezte a "kövérségét"...
Előzmény: Törölt nick (5144)
Tomi&VIDI Creative Commons License 2008.07.17 0 0 5143
eddig 1 hét alatt fogytam 3 kg-ot, elég nehéz munkával, ez így jó?
rejt-éj Creative Commons License 2008.06.21 0 0 5142
a mai stresszes életmód is hozzájárul ahhoz, hogy hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél.

Pontyosan,
nálam speciel 1-es korreláció van a kettő közt :-(
Magánvállalkozó vagyok, hajtom a munkát, egyre többet, mert kell a pénz, aztán a munkát nem csak megszerezni kell, hanem el is végezni, sötöbö sötöbö,
osztán az évek szépen lassan kialakult ez ellen szervezet védekező mechazimusa, és kezdenek gyűlni a killók meg a cantik...

(végül is ihatnék, cigizhetnék, meg hasonlóakat, de a szervezetem a túlkajálást választotta.)

Én továbbra is úgy kezelem a kérdést, mint a drogosokat:
teljes életmódváltás kell.

elhagyni a régi dolgokat (leginkább a régi stresszes munkát), új célok, érdeklődés, miegymás.
Csak hát nehéz otthagyni, amit az ámber '~15 éven át épített, de előbb utóbb választani kell.

Egy 40 feletti haverom pár éve besokallt; 1,5 évre kivonta magát a forgalomból, utazgatott, sokat sportolt, és hasonlókat.

Nomeg mellesleg szépen fel is érte a megtakarításait; aztán kezdhette elölről.

Több év után, asszongya, megérte.
Előzmény: BBgabi (5140)
rejt-éj Creative Commons License 2008.06.21 0 0 5141
de jobban híztam, mint valaha, mert sok olajos magot csemegéztem.

Kebelemre :-)

Én is próbáltam már soxor, mivel válthatom ki a "stresszcsokit", és nekem is pont csak a fentiek jöttek be.

Mit tudnak ezek a mandula, mogyoró, mazsola, kesudió, stb keverékek, amit a cukor/csoki?
Gondolom ugyanúgy megnyomják a szerotonint...
Előzmény: H_G (5139)
BBgabi Creative Commons License 2008.06.18 0 0 5140
Ebben maximálisan egyetértek veled. Kiegészíteném még azzal, hogy a mai stresszes életmód is hozzájárul ahhoz, hogy hajlamosak vagyunk többet enni a kelleténél. Érzelmi krízisben egyszerű és gyors segély valamilyen ételhez nyúlni. És az is igaz, hogy nem mindenki válik függővé a csokitól, de függővé válhat pl. gyorséttermi kajáktól vagy a sajtoktól. De maga a sós étel is függőséget okozhat, mert ízfokozó hatású. És máris benne vagyunk az étel csapdájában.

A szervezet tudja mire van szüksége, csak az erős ízhatások, vagy túl zsíros ételek (rejtett zsírok!!) elvonják az energiáit és arra lesz kényszerítve, hogy ezeket semlegesítse. Ha tudod, hogy ezekre figyelned kell, lassan leszoktathatod magad róla és a fogyás is sokkal könnyebben megy. Nekem pl. sokat segített a reggeli zabpehely sok firss gyümölccsel és joghurttal, igaz hogy lassan, de a csípő és has körül szépen csökkennek a centik.
Előzmény: H_G (5139)
H_G Creative Commons License 2008.06.17 0 0 5139
Ebben van igazság, de nem használhatjuk a felelősség áthárítására. Tény, h. az élelmiszergyártóknál kevés prioritást élvez, hogy mi vásárlók egészségesek maradjunk -- hát nekünk magunknak kell ezt első számú prioritássá tennünk és keményen cselekedni érte.

Az én csokim amúgy 70-80 %-os, tehát viszonylag kevés cukrot tartalmaz -- de rajtam amúgy sem igazolódott be a CH- (v. szűkebben cukor-)függőségről szóló elmélet. Próbáltam hetekig távol maradni a csokitól, és bírtam is -- de jobban híztam, mint valaha, mert sok olajos magot csemegéztem. Próbáltam másik alkalommal a cukormentes csokoládét -- attól is híztam, elvégre a kakaó sem kalóriaszegény. (400 kcal/10 dkg-os típus volt.) Nem a cukor hibás, sem a szalonna, fagyi vagy bármilyen élelmiszer, hanem én, ha túl sokat eszem belőlük.

Norbi olyan figura, amilyen, de abban az alapvető elvben nagyon igaza van, hogy hasznos délelőttre csoportosítani a CH-bevitelünket, és DU-ra a fehérjét. "Rendszerré" cicomázni már kár volt, de ennek az egyszerű tanácsnak a betartása nagyon sokat segít.


Előzmény: rejt-éj (5137)
rejt-éj Creative Commons License 2008.06.17 0 0 5138
A napi egyben 90 percet szerintem hamar el lehet unni.

Foci EB idején...? :-)))

Amúgy meg pont belefér egy mozifilm az időkeretbe.

akkor már a pulzus marad a zsírégető tartományban.

És az mennyi?
Arra kínosan ügyelek, hogy 120 alá sose menjek, de inkább 130 körül.
140 felett meg inkább kicsit vissza a tempóból...
Előzmény: Törölt nick (5128)
rejt-éj Creative Commons License 2008.06.17 0 0 5137
De napi csoki-keretem azért továbbra is van, hivatalosan 3 dekában megállapítva, a gyakorlatban azért inkább öt szokott összejönni...[/]

Na ezt irigylem :-)

Szerintem a cukor az adiktológia hatásmechanizmusa alapján pont olyan szer, mint az alkohol, vagy a drogok...

Úgy látszik igaza volt az általam (sem :-) túlságosan kedvelt Fittness Norbinak, amikor a túró rudi automatát drog-automatának nevezte.

Minden egyre és egyre cukrosabb, mert ettől lesz FINOM.
És csak azt fogják a vásárlók meg(v)enni, ami finom. A gyártók meg alkalmazkodnak.
És mi meg rászokunk, függők leszünk, hízunk.
Ördögi kör... :-(

(20-25 éve nem volt ennyire cukors a túró rudi sem, sokkal jobban dominált benne a túró kellemes-kesernyés áze.)

A 3 dekára visszatérve, na ez az ami cukor alkoholistáknak lehetetlen... :-(
Vagy összeszorított fogakkal nulla, vagy ha már nekiűllunk, akkor 1-2 tábla, és rögtön benn van 1100-1200 kcal.
A rohadt életbe...


Előzmény: H_G (5130)
Tomi&VIDI Creative Commons License 2008.06.16 0 0 5136
értem
Előzmény: H_G (5135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!