Keresés

Részletes keresés

hustonbajvan Creative Commons License 2005.07.06 0 0 220
Az a baj, hogy divat lett a sztárolt színészekre azt mondani, hogy szarok. Én szerintem Cruise nem rossz, sőt nagyon jó színész, ahogy Brad Pitt is az (elég csak a Hetedikre vagy a Harcosok klubjára gondolni). De egyértelmű, hogy őket jobban megtalálják a hős szerepek is, ellentétben Buscemivel vagy H. Macyvel. Charlize Theront sem tartották jó színésznek, aztán kapott egy jó szerepet és faszán megoldotta. És meg lehet nézni például Christian Slatert Londonban a színpadon, és biztos, nem az jut eszébe róla az embernek, hogy mit csinált mondjuk a Broken arrowban. Vannak szerepek, amiben lehet tündökölni, és vannak, amiben nem.
Előzmény: sajtoskenyér (216)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.06 0 0 219
akkor miért fohászkodott tervezőjéhez? ezek szerint emlékezett rá. Más: OBI van Kenobi: a 70es években bemutatott részben olyannak írta le, mint aki már akkor kiváló pilóta és harcos volt, amikor megismerte.Azakkor még gyermek Skywalker minden volt csak jó harcos nem még akkro, sőt csak később lett az.
Előzmény: sajtoskenyér (215)
riddick21 Creative Commons License 2005.07.05 0 0 218

Ez annyira igaz, hogy en meg azt is megkockaztatnam, hogy a felkapott reteg egyik kiemelkedo tehetsege. Ugyhogy ezt a velemenyt maximalisan osztom, aki nem, az jarjon szinhazba.

 

 

Ugatni azon, hogy a War of the Worlds latvanyfilm, szimpla divatnyavalygas. Tom Cruise szineszi jatekan ugyszinten. Minek ul be barki egyaltalan Spielberg filmre, ha az ilyesmit nem szereti? Ez am a nagy hozzaertes! Nem tudni, mire szamithatsz... Dehogynem LOL

Előzmény: sajtoskenyér (216)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.05 0 0 217
En sem ertem. En abszolut hitelesnek talaltam az alakitasat. Lehet, hogy nem Oscar dijas szereppel allunk szemben, de velemenyem szerint ezt a szerepet nem lehetett volna jobban jatszani. Tokeletesen jatszotta, mindent kihozott belole, amit lehetett.
Előzmény: sajtoskenyér (216)
sajtoskenyér Creative Commons License 2005.07.05 0 0 216
 Egyszerűen nem értem, miért basztatják folyton ezt a szerencsétlen Cruise-t! Elhittem neki, hogy egy elvált apa. Az érzelmei, a sírása, a viselkedése a szituációknak megfelelő volt. Ha sztár, akkor szarul játszik, ezt köhögi ki manapság minden "filmértő".  Már írtam, hogy ez nem Hamlet, hanem Világok harca.  A lényeg, hogy elhiggyem, hogy Cruise az, ami a szerepe, ez pedig nálam és más millióknál is megtörtént. Cruise nem valóságshow-sztár, hanem megdolgozott hosszú éveken át a sztárságáért. Csak azért, mert nem vagyok annyira jóképűek és nem dugunk olyan gyönyörű nőkkel, mint ő, nem kell zsigerből lefitymálni minden alakítását. Azt csinálta, ami a szakmája, ezért fizetik.
sajtoskenyér Creative Commons License 2005.07.05 0 0 215
 C3PO memóriáját törölték, ez elhangzott a harmadik epizód végén, így nem figyelmeztethette Luke-ot.
Előzmény: Törölt nick (196)
sajtoskenyér Creative Commons License 2005.07.05 0 0 214

"Azok a "bunkók" talán képesek megkülönböztetni a valóságot a szórakoztató médiától."

 

 Akkor ne nézz filmet, hanem menj ki az éjszakába és segíts a hajléktalanokon. Amíg nem fog mindenki így cselekedni, leszarok minden filmes mondanivalót. Spielberg megmutatott egy lehetséges, alternatív valóságot. Ezt hívják filmnek, a maga fatális véletleneivel, torzításaival, közhelyeivel. Ilyen címmel, hogy "Világok harca" mégis mire számítottatok? Nietschzére és Fellinire? Kicsit unom már ezt a "felsőbbrendű európai vagyok a chipszabáló, kövér, manipulált, buta amerikaiak ellenében"-dumát. Mi a túróval vagyunk mi többek? A világháborúinkkal, a holokauszttal, az EuroDisneyvel, a Big Brotherrel (ami ugye holland találmány)??? Járjatok akkor artmozikba és nézzétek a francia fiatalok barokkos dugásait, mélymondanivalóval és társadalomkritikával fűszerezve!

Előzmény: Dorien (171)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.05 0 0 212

1. ídcsértem is:)

2. melyik akötözködés és miért gagyi?

mert igy ez a beszólásod, csak fikázás minden érv nélkül.

Előzmény: Tamás (208)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.05 0 0 211
egy robot esetében más a logika mint egy ember esetében az érzelem.
Előzmény: Dorien (209)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 210
En oszinten szolva szivbol sajnalom a sznobokat es mondanivalokeresoket, es mindent megfejteni akarokat, mert sok nagy filmelmenytol fosztja meg okat a sznobizmus, es a tulzott ertelmezni akaras. Tenyleg sajnalom, mert sajat maguknak artanak vele, es nem a szeles tomegeknek, sot nem is az altaluk lefikkantott filmek alkotoinak. Megtehetnek maguknak azt a szivesseget, hogy 14 eves szinvonalon neznek egy filmet, es lehet, hogy a vegen tetszeni is fog, es szereztek maguknak egy szep estet. Viszont nem fuzok ehhez nagy remenyeket, mert az eletem soran annyi sznobbal es onjelolt megfejtovel talalkoztam mar, hogy pontosan tudom, hogy ez az onkinzas ez fontos onerzedi tenyezo. A legtobb sznobban benne van ez az irracionalis baromsag, hogy "minket nem lehet am egyszeru tomegrendezo altal keszitett tomegfilmekkel megnyerni", es mar ilyen lelkulettel ulnek be a moziba. A mozibauleskor felveszik a megfejzes, mondanivalo, es logikakereso szemuveget, mert nagyon magasztos erzes igy beulni a sok atletatrikus, popcorn zabalo aljaproli, mozinemerto kozonseg koze. A kulonbseg az, hogy az utobbiak jol szorakoznak, magasrol tojnak a mogottuk savanyu pofaval ulo sznobra, aki ugyerzi, hogy kidobta a penzet, es majd valami forumon jol kinyavajogja magat tudomanyos koritessel.
Dorien Creative Commons License 2005.07.04 0 0 209
ha törölték a meóriáját akkor m iért fokászkodott állandóan "teremtőjéhez" ("tervezőjéhez") nyílván egy konkrét személyre célzott. szóval C+PO a gyenge léáncszem, ahogyan sok hasonló logikai buktató van a War of the Worldsben is.

Hányan fohászkodnak Istenhez úgy, hogy sosem látták.
Előzmény: Törölt nick (205)
Tamás Creative Commons License 2005.07.04 0 0 208
Ez gagyi kötözködés...
Előzmény: Törölt nick (205)
Dorien Creative Commons License 2005.07.04 0 0 207
Miért kéne félnünk egy olyan világban amelyikben tudjuk azt,hogy ugyan bármikor megtámadhat minket egy civilizált faj,de abban a pillanatban ahogy ez bekövetkezik a buszon melletem álló ember nem menekülni fog velem vagy ellenem harcolni hanem válvetve küzdeni a betolakodók ellen. Ezek a méhek. Mondtam hogy állathatározó. Ők már képesek erre. Ugyan nincs tévéjük,de máris okosabbak.

A méhek genetikája teljesen más.
Előzmény: slynus121 (181)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 206
a Világok harcának hibáit már már ellensúlyozhatja a kép elemek és az effektek remekbeszabott volta.. már már..csak azt a befejezést tudnám feledni:(
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 205
ha törölték a meóriáját akkor m iért fokászkodott állandóan "teremtőjéhez" ("tervezőjéhez") nyílván egy konkrét személyre célzott. szóval C+PO a gyenge léáncszem, ahogyan sok hasonló logikai buktató van a War of the Worldsben is.
Előzmény: hustonbajvan (203)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 204
nagy hiba volt viszonyt a szinkron hang esetén a narrátort Reviczkyre osztani. Mert ő tipikus komikus szerepekben villongot az utóübbi években illetve erről ismert elsősorban - persze tudom tud ő nagyotz alakítnbai másol is-  de ettől fügetlenül amikor meghallottam a hangját a röhögés kezdett kerülgetni. szóval nem illet a film hangvételéhez.
hustonbajvan Creative Commons License 2005.07.04 0 0 203

Lehet, hogy fordított buktató van. Mintha a sithek bosszúja végén, mintha azt mondták volna, hogy C3PO-ék memoriáját töröljék. Innen már csak azt nem értem, akkor a régi trilógiában, hogy ismerte fel vaderben az építőjét.

Ja, és off voltam:)) 

Előzmény: Törölt nick (199)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 202
amikro pedig halálsugarakkal kezdik el írtani az emebereket a 3 lábú óriás gépek mint a hanygákat a hanygaírtómasijnák az egyenesen zseniális. különösen amikro a tónál éjszaka a reflektorokkal szemlélik  a leendő áldozataikat az apró embereket. szóval azért volt pár nagyon nagyon szép képi elem. sőt valójában a látvány volt az egyetlen szuper a filmben, az viszont csúcs.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 201
az idegenek formája, mozgása is csodálatosan ilyesztő, és "életszerű" ha lehet egy ufo lény esetében ilyent mondani.
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 200
viszont a 3 lábú masinák rekedtek lélekremegtető iszonyú félelmetes hangja: amikor el kezdenek dübörögni, az egyeenesen fantasztikusan remekül megalkaotott! ez remek
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 199

úgy is mondhatnám C3PO a legnagyobb "töüske" a Star Wars logikai hálójában ami bökdösi a scifi jellegét az amúgy remekműnek:)

Ha már a StarWarsnál tartunk: a később készült részek legnagyobb hibája, ami az első alkalommal megjelent részben megvolt a HUMOR! kihalt a legujabb részekből a humor: pedig pedig milyen jól mutatott ez, főleg a robotok s egyéb szereplők esetében. PL: Jabba a Hut farkára rálépett Han Solo: hol volt ehhez hasonló poén a későbbi részekben? sehol.

Előzmény: hustonbajvan (197)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 198
Obi Van nem akarta figyelmeztetni és ezt el is mondta miért: félt hogy megzavarta volna az ifjú ellkét. De C+PO mint robot nem tud hazudni és semmi egyéb oka sem voilt nem figyelmeztetni Luke-ot. Sőt C3PO később Leile-t sem figyelmeztette, hogy az apja Vader bár erről valószínűleg ő nem tudott. Óriási logikasi buktató volt az is amikor a 70es években bemutaott részben úgy tett C3PO mintha nem is tudott volna Obi Van Kenobiról vagy vmi hasonló nevűről: hoolott a későbbi részekben amaelyek időben a tüörténet idejét tekintve korábban játszottak: igenis tudott.
Előzmény: hustonbajvan (197)
hustonbajvan Creative Commons License 2005.07.04 0 0 197

Tudom, de nem is mondtam, hogy nincs benne logikai buktató. Sőt, nekem sem tetszik a befejezés. Vagy nyerjünk csatában, vagy dögöljünk meg, na de nehogy már egy szaros papucsállatka vagy mi a szar nyerjen ellenük.

De Obi van is figyelmeztethette volna, hogy ki az apja, de valószínűleg ő is azért nem tette, mint C3PO.

Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 196
amit most te mondasz az pontosan a logikai buktató. az én személyes véleményem azhogy a sci fi sajátossága a tudományos megközelítés, vagyis a logika és a tudományos eredmények hiteles használasta, nem összekeverendő a "fantasy" sítlussal. Csakhogy Speilberg ha jól emlékszem a War of the Worlds-el egy sci fi filmet akart alkotni nem egy "Fantasy"t? ügye? vagyis elvárható lett volna a logikai buktatók sorának hiánya.  (Érdekes hogy még a Star Warsban is maradt egy két óriás galaktikus logikai buktató: hogy a legynagyobbat mondjam: C3PO: aki mindvégigi tudta ki Luke Skywalker apja, és mégsem figyelmeztette erre őt. (Amikor "alkotójához" fohászkofdott valójában Vader hez foházkodott. És hogy hogy nem ismerte fel???. Ügye!)
Előzmény: hustonbajvan (191)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 195
cinematrix nem = könyvmátrix
Előzmény: hustonbajvan (192)
slynus121 Creative Commons License 2005.07.04 0 0 194
Pont ezt mondtam. Miután felocsúdtam a rideg valóságból éppen ezt mondtam. Tudjátok mikor lenne ez a film igazán jó? Ha a végén kampec. És nem hősiesen. Egszerűen kampec. És az utolsó filmkocka az volna,hogy egy háromláb elsétál a kamera előtt. Akkor gondolkozna el igazán az ember. Miért kell azzal áltatni,hogy győzhetünk egy ilyen harcaban? Olyan szuper lett volna. Mert bennem például végig az volt,hogy úristen milyen gyengék lenneénk egy ilyen háborúban. És mi lesz? Hogy jövünk ki ebből a szarból? SEHOGY! Na ez odatett volna. Ray-t felkapja a monstrum és kivégzi. A lány szintúgy. És az emberiségnek annyi. Mert sajna ez a valóság.
Előzmény: Törölt nick (193)
hustonbajvan Creative Commons License 2005.07.04 0 0 192
De a könyv is lényegében erről szól.
Előzmény: Törölt nick (190)
hustonbajvan Creative Commons License 2005.07.04 0 0 191
Ezt utálom én is az ilyen "jönnek az ufók" filmekben, hogy a lényekről nem tudom elhinni, hogy ezek képesek lennének meghúzni egy csavart is. Ha a delfinek így néznének ki, akkor tuti, hogy az űrlényeket meg delfin formájúra csinálnák. Ezért sem hiszek egyébként abban, hogy valaha is járt a földön "idegen", mert mindegyik szemtanú azt mondja, hogy meztelen volt. Pedig, ha idáig eljöttek, akkor valah ők is végeztek már űrsétát meg ilyeneket. Azt is meztelenül csinálták volna?
Előzmény: Törölt nick (188)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.04 0 0 190
ha eltekintünk a logikai buktatók sorától, a bugyuta színészi játéktól, és a történet eszement rövid és semmitm londó sztorijától és a gyermetegen kurta furcsa befejezéstől és csak a lecsupaszított HATÁSÁT nézem akkor azt kell mondanom, hogy nekem azt sugallta a film: "ha jön egy erősenbb nekünk végünk, és újra állatokká vállunk mert nem mi leszünk a vadászok többé hanem a vad, és semmi esélyünk. csak a szerencsén és nem rajtunk múlik életben maradunk-e" az USA ellenesek pedig ezt látják benne. sz@rrá verték a beképzelt bunkó amerikaikata. s csak a bacikon múlt hogy nem tüntek el mindörökké.  szóval ez esetben sem
Előzmény: slynus121 (189)
slynus121 Creative Commons License 2005.07.04 0 0 189
Na figyelj!
Ezeket a kérdéseket kár feltenni. A film nem ezért készült el.
Ha Spielberg minden részletre kiterjedően megcsinálta volna a filmet akkor nem szolna másról mint arról,hogy 20 perc alatt meghal a föszereplő. Nézd. EZ EGY FILM! MInden filmnek ami pusztán kitaláció van egy főhőse aki végigvezeti a nézőket azon amin kell. Ha a támadók a pincés jelenetben hőkeresőt használtak volna akkor vége a filmnek. Ha a támadok ledobták volna az atomot a világra mert ismeretében vannak a sugárzás megszűntenésének akkor nincs is film. Filmet kellet csinálni ami hosszú izgalmas és tele van hibákkal.Mert ha nincs hiba akkor két perc lenne a film. Ennek a filmnek a lényege nem a tökéletesség volt. Hanem hogy átérezd közben,hogy igenis össze kell fognunk. Mert egy többmilliárdos család vagyunk akiknek betörtek a házába. És ez a ház a miénk és nem adjuk oda a legkisebb kavicsszemét sem holmi idegen civilizációnak. És az emberi fajnak egyként kell harcolnia. Én is számos hibát fedeztem fel benne,de nem baj mert a mondanivalója tökéletesen átjött. Azt gondoltam közben,hogy nem hagyhatjuk magunkat ha ilyen van és oda kell vágnunk de piszkosul. Nem értitek hogy ezzel Spielberg azt mondta,hogy "emberek nézzetek már magatokba. Nem vagytok senkik ha egymagatok vagytok. Csak ha összefogtok vagytok képesek győzni." És az ellenség nem odakinn van a világürben,hanem itt a földön. És úgy hívják önzőség, terror, kapzsiság, becsvágy, pénz. A magunk földönkívülijei vagyunk. A világ most is lángol csak nem magyarországon. Még. Ezért van a film megalkotva.
Előzmény: Törölt nick (188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!