Keresés

Részletes keresés

Dydand Creative Commons License 2015.11.15 0 0 2694

Kedves matyukám!

 

Remélem nem volt túl hosszú, de ezt a témát imádom, így órákon keresztül tudnék beszélni róla :)

Mit eszek és mit iszok? Ha mind leírom vagy nem fogod elhinni, vagy azt fogod mondani nem vagyok normális :)

 

De nézzük: kenyér, péksütemény. Boltit soha, sehonnan. Saját magam sütöm a kenyeret itthon (kiflit csak hétvégén). Nincs kenyérsütő gépem, sima sütőben sütöm. Liszt, víz, olaj, só, cukor, élesztő. Bio lisztből készítve is kevesebből jön ki, mint a bolti. Arról nem is beszélve, hogy ha megnézel bármilyen csomagolt kenyeret mennyi összetevőből áll (csupa E betű) el fogsz borzadni, de nézz meg bárhol egy kakaós csiga összetételt, ugyanez a helyzet.

Friss húsok: marhán és friss halon kívül boltit soha (marhát és halat is csak azért, mert nincs más beszerzési forrásom). Egy tenyésztőtől veszem a háztáji, szabadtartásos csirkét (800 Ft/kg áron, de máj, szív, zúza és lábbal együtt, ez annyi, mintha boltban venném meg nem akciósan (Tesco, Penny, LIDL 799 Ft/kg akción kívül), de az enyémhez jár az összes alkatrész is). Pulykamell filé (szintén háztáji, szabadtartásos) 1500 Ft/kg. Boltban 1800. Szabadtartású mangalica (amit az ipari tenyésztésűvel ellentétben nem 6 hónaposan, hanem 2 évesen vágnak). Színhúst (pl. oldalas, tarja) és füstölt kolbászt, szalámit, hurkaféléket és zsírt is onnan veszek. Az oldalas pl. 1500 Ft/kg, a kolbászok és hurkák szintén bolti (normál bolti kolbász és hurka) árban vannak. Tojást is innen veszek, 38 Ft/db áron. Szabadtartású kapirgálós csirke tojása, XL méretben (boltban ez 49 Ft/db). Mindezt házhoz is szállítja a termelő nekem ingyen. Vidéken, de városban élek.

Krumpli, hagyma, alma: boltit sosem. A környéken lévő termelőktől veszem évek óta bolti árnál olcsóbban (garázsban tárolom).

Nem veszek boltit még: fagyasztott félkész- vagy késztermékeket (pipifasírt, rántott sajt, halrudacskák, sajttal töltött pulykamell, pizzák, stb), levesporokat, leveskockákat, ízesítőket, porleveseket, alapokat (milánói, bolognai fix és társai vagy Uncle Bens és társai), melegszendvicskrémeket, egyéb félkész konzerveket, semmilyen felvágottat, szalonna és kolbászféléket, margarinokat, zsírokat, csokit, cukorkát, chipset, ropit és társait, pudingporokat..... Sorolhatnám napestig. Ja energiaitalt sem iszok, és nem veszek ásványvizet sem. Szódát készítek itthon, amit vagy magában, vagy saját szedésű és készítésű bodzaszörppel és egyéb gyümölcsszörpökkel iszok.

Magam főzök naponta-kétnaponta, attól függ mennyi a munka, azaz ennyi időm marad (átlagban 12 órát dolgozom naponta) és másnap azt viszem magammal a munkahelyemre (reggel szendvics, ebéd meg az otthoni főzött). Ja, és teát (cukor és citrom nélkül, én így szeretem), ezerrel, télen-nyáron :)

Zöldségeket-gyümölcsöket kizárólag szezonjukban eszek (azaz nem látsz engem novemberben vagy februárban paradicsomot vagy paprikát enni). Apropó: paradicsom, paprika: emeletes ház erkélyén termesztek minden évben paradicsomot, paprikát (8 tő paradicsom, 4 tő paprika) és rengeteg zöldfűszert, amiket frissen tudok szedni és felhasználni. Még friss babérom is van :)
Minden évben teszek el szörpöket, lekvárokat, lecsót, savanyúságokat, így boltit ezekből sem veszek.

Remélem nem hagytam ki semmit sem :)

Elnézést, ha megint hosszú voltam.

Előzmény: matyukám (2692)
Dydand Creative Commons License 2015.11.15 0 0 2693

Még egy adalék a sajátmárkás dologhoz, ami kerekké teszi az egészet. Tegnap felvázoltam hogyan is lesz valami sajátmárkás, de ugye azt is tudni kell, hogy nem mindegy milyen gyártóval köt az adott vállalat szerződést. Ha egy jobb, minőségibb dolgokat előállító céggel, akkor a sajátmárka is jobb, minőségibb lesz. Ha viszont egy gagyibb márkával köt szerződést az adott cég, akkor a sajátmárka is gagyibb lesz. Ezért lehet pl. a LIDL sajátmárkás ír vaja jó, és ezért lehet pl a Tesco sajátmárkás ketchupja ehetetlen.

 

Több olyan cég is van, aki -hiába saját márkás néven fut a termék- odaírja, hogy ő gyártotta. Ilyen pl. a Penny esetében a Karát paprikás és Karát csemege szalámi (az a 40 dkg-s rúd), mindkettő Pick gyártmány.

 

Még egy (ígérem utolsó) adalék: vannak olyan cégek (pl. a Tesco), akiknek több saját márkája is van (Tesco gazdaságos, Tesco Színes és Tesco Finest). Ezek mind külön minőségi ugrásokat képviselnek.

 

Ahogy írtam is: a vonalkód sok dolgot elárul. (első 3 számjegy országkód, utána lévő 4 a gyártó kódja, a maradék pedig a termék azonosítója).

Nézd meg pl. a Piros arany (Univer gyártmány) és a Cziffra paprikakrém (Penny sajátmárka) vonalkódját. Mindkettő úgy kezdődik, hogy 599 (országkód, esetünkben ez Magyarország), majd úgy folytatódik, hogy 7010 (ez pedig az Univer azonosítója).

 

Sorolhatnám tovább a frissáru termékeken kötelező jelölési azonosítót (sokan úgy ismerik, hogy HU szám) ami az előállító országot, majd az előállító üzemet/gyárat jelöli, de nem akarok untatni senkit sem :)

Előzmény: matyukám (2689)
matyukám Creative Commons License 2015.11.14 0 0 2692

Kedves Dydand!

Köszönöm a szíves, bő,ismeretterjesztő tájékoztatást! Azért kíváncsi lennék, hogy mégis mit eszel,- iszol, ha úgynevezett "szemetet" nem vásárolod meg?! Könyvektől- tanulmányoktól nem igazán telik meg a poci, és ezért kénytelen - kelletlen meg kell vennünk a "szemetet"! Ez van!

Még egyszer köszi az infókat, és bocsi! További szépeket!

Előzmény: Dydand (2691)
Dydand Creative Commons License 2015.11.14 0 0 2691

Kedves matyukám!

Én (legutóbb) SEM a Pennyről írtam, hanem általánosságban a multikról (érdekel a kereskedelem, a vásárlói kultúra plusz a fogyasztói társadalomra ható reklámok. Olvastál esetleg Frederik Pohl-t? Reklámhadjárat? Vénusz üzlet? Sejtettem, hogy nem, pedig mindegyik nagyon jó!!!!)
Az hogy bármilyen bolti dolog szemétből készül (ahogy írtad is) ez teljesen egyértelmű dolog (és így is van), ahogy írtam is pár hozzászólással előbb (csak olvass utána). Ha rajtam múlna az összes ilyen ipari hulladékot betiltanám, de fogyasztói társadalomban élünk, így a legtöbb ember tapsol Iglo kapitánynak, a Knorr leveseinek, a Danone "joghurtjának", Uncle Ben szószainak stb. Én a legutóbbi hozzászólásomnál csupán azt írtam, hogy a saját márka nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne, mint egy "igazi" márka. Azt tudni kell, hogy az igazi márka attól drágább, hogy a fogyasztó megfizeti a reklámköltségeket is, ami a márka árába be van téve (lásd 30 percenként mindenhol Ariel reklám, vagy Milka reklám, vagy sorolhatnám tovább).
Elmesélem hogyan is készül a saját márka: Van egy cég (lehet Tesco, LIDL, Penny, ALDI, SPAR, bárki) köt egy mennyiségi keretszerződést egy adott céggel (legyen ez mondjuk -de csak példaként!!!!!- az Univer). Neki ott van (az eszméletlen sós, cserébe nem igazán csípős, de a hazai tudatba erősként bemutatott) Erős Pista. Azt mondja az adott cég: én veszek tőletek garantáltan x mennyiséget a szerződés alatt a közösen megállapodott áron, cserébe XY nevű csípős paprikakrém legyen a neve, amin a mi logonk van, azaz saját márkaként szerepel. Pluszban ki tudjátok tenni a mi polcainkra az Erős Pistátokat is, erre és erre a helyre. Mit csinál erre a gyártó? Hétfőtől-péntekig a gépsoron az Erős Pistás üvegek futnak (hiszen alapvetően azt gyártja), majd szombaton ezeket az üvegeket kicserélik az ilyen-olyan multi saját márkás üvegeire, és abba töltik tovább a cuccot. Nnnnnna, ez lesz a valaki által lesajnált saját márka, ami jóval kevesebbe kerül, mint a "híres" és reklámozott valódi márka. Csak egy picit kellene érteni a vonalkódokhoz és minden tisztább lenne ;)

 

JA! Köszi, hogy kijavítottad a nevem, nem szeretnék hangya lenni :) (az angolban az ant=hangya, de ezt biztos tudod )

Előzmény: matyukám (2689)
matyukám Creative Commons License 2015.11.10 0 0 2690

Bocsi ! Dydand...!

matyukám Creative Commons License 2015.11.10 0 0 2689

Kedves Dydant!

Szerintem Én is, és még sok fórumozó úgy gondolja, hogy csak, és-kizárólagosan- is "csak Te" ismered a Penny-t!!! Bárki-bármit ír valamit a Pennyről, "Te" máris kritizálod- megszólod!!Nem lehetünk egyformák, s ezért a véleményünk sem egyformák! Tiszteletben kellene tartani más véleményeket, még akkor is ha az nem tetszik!!

Szerinted az "úgynevezett saját márka" pl.: párizsi, szalámi , felvágott stb, nem ipari szemétből készült!?

Valódi, nem szemét hústerméket csak házi vágásnál tudsz beszerezni!S van két lehetőség!Vagy megveszi valaki, vagy nem! Egyéni döntés!

Bocsi, de ez a véleményem!

Dydand Creative Commons License 2015.11.09 0 0 2688

Ezek szerint nagyon profin tudod mit is jelent az, hogy saját márka.... :D

Előzmény: me.adam (2687)
me.adam Creative Commons License 2015.11.08 0 0 2687

Én utálok a pennyben vásárolni, mert egy márkátlan szar termékek kaphatóak.Nem látok soha egy raffaellot vagy toffifet.Én ha tehetem nagy ívben elkerülöm.

Dydand Creative Commons License 2015.10.11 0 0 2686

Miért, mit gondolsz Te mit eszel naponta ilyen-olyan nevű parizer, virsli, vagy egyéb felvágott néven? Ipari HULLADÉKOT! Én ezért nem fogyasztok semmi ilyen terméket egyik multi láncnál sem...

Előzmény: Dundikalika (2674)
Dydand Creative Commons License 2015.10.11 0 0 2685

Ez akkor sem az, de nem baj, ha Te így gondolod ;) A könyvelési probléma és az adócsalás (vagy adócsalás gyanú, ahogy Te fogalmaztál) két külön dolog ;) Csak várj és figyelj, erre is van megoldás (bankárként anno láttam már pár hasonlóan -első látásra nem tisztának tűnő- dolgot), ami nem teljesen volt "rászabva" az adott országra, de eddig mindegyiket kijavították és most -mindenki megelégedésére- mindenhol működnek. Azaz a Cashback is működni fog itthon, ahogy más országokban is.

Előzmény: matyukám (2684)
matyukám Creative Commons License 2015.08.24 0 0 2684

Kedves Dydand!

Nem szoktam fikázni! Lehet,hogy Te szoktál! Igen, a Bank nem tudja , hogy most vásárlás volt e , vagy kp felvétel volt! Ugyanis a kettő nem ugyanaz! Úgy látom Te is tudod ezt! Addig amíg ezt nem rendezik, addig adócsalás gyanús! Képzeld el  Én is olvasok elég sok média terméket,szakértői véleményeket!

Lehet , hogy Pennys vagy, és véded a mundért! Ezzel nincs is semmi baj, csak tudod sok médiában lehetett hallani banki- pénzügyi szakvéleményt erről az akcióról!

A Pennynek  csak egy kicsit jobban utána kellet volna járnia a dolgoknak, nem egyből élesben elkezdeni az akciót,- de addig adócsalás gyanús! Amúgy is megvan a véleményem a Pennyről! Bocsi!

 

Dydand Creative Commons License 2015.08.22 0 0 2683

Ezt honnan veszed? ;)

Az, hogy a Vásárló külön költség nélkül vehet fel pénzt, attól ez még minden, csak nem adócsalás-gyanú...

 

Egyszerű könyvelési probléma (ha utána olvasnál jobban képben lennél). Te úgy veszed fel a pénzt ingyen, mint vásárlás (azaz illeték-mentesen, hiszen -jelenleg- minden vásárlás illetékmentes itthon, az összes vásárlásod után (bárhol és bármilyen cégnél is vásárolj kártyával) a kártyát elfogadó boltok fizetik ki helyetted a tranzakciós díjat és a kártyás fizetés költségeit). A bankok viszont nem tudják hogyan könyveljék le, hiszen olyan értesítést kapnak egyetlen tranzakción belül (azaz egy tételen belül), hogy az vásárlás és készpénzfelvétel is egyben, és ezt nem tudják -jelenleg- lekezelni a rendszereikkel, hiszen a két tranzakció teljesen más díjakkal dolgozik általában.

 

De jobb rögtön fikázni és vádaskodni, mint utána nézni a dolgoknak, ugye...?

Előzmény: matyukám (2682)
matyukám Creative Commons License 2015.08.14 0 0 2682

Ennyi volt a pénzfelvétel! Adócsalás gyanú!

Dydand Creative Commons License 2015.07.26 0 0 2681

A vásárló számára semmilyen költséggel nem jár. A tranzakciós illetéket a Penny fizeti ki. A vásárló felé sima vásárlási tranzakcióként működik, ami ingyenes, akárhol fizet is a kártyájával.

Ezzel azt a kérdést is megválaszoltam, hogy melyik bankok vannak benne a rendszerben :) Mindegyik, hiszen egy bankkártyás vásárlás nem bank-, hanem kártyakibocsátó (Viza, Mastercard, American Express) függő, azaz ahol ezek a logók kint vannak ott bármelyik bank kártyájával fizethetsz, ha azon a fenti logók szerepelnek...

Előzmény: matyukám (2680)
matyukám Creative Commons License 2015.07.15 0 0 2680

Sziasztok! Én is meglepődtem az új Penny akciótól, a pénzfelvételről! Kíváncsi lennék a banki reagálásra! Mennyi költséget számol stb! Vajon melyik bank-ok vannak a rendszerben?!

soppingfüggő Creative Commons License 2015.07.13 0 0 2679

Ez nekem új, a füzetben találtam, az online felületen nem. Azért ez nagyon ötletes a mai világban, amikor az ember költségek nélkül igencsak korlátozottan juthat hozzá a saját pénzéhez! Gratulálok!

csokiskapucsino Creative Commons License 2015.07.04 0 0 2678

Sziasztok !

 

A kritikák ellenére irigylésre méltó az ami Budapesten folyik .

Nagyvárosban lakom, 10 méterenként Pennyk, Tescok, Aldik, Lidl, Spar, Interspar, Coop, CBA, stb ... és 22 ezer forint segéllyel vegetálok évek óta, ugyanis az égvilágon sehova nem vesznek fel dolgozni a másod szakmámmal sem (eladó) xd . Mobilis lenni, albérletezni meg ki az aki tud ilyen szuper fizetésekkel egyedül, egy szál magában 122 E bruttó = 80 E nettó . No szensz .

pennys Búzavirág Creative Commons License 2015.07.02 0 0 2677

Kőrösi úti üzlet Bp.

Budapest Legundorítóbb boltja.

Ó kegyes Szilvia légy kedves és fáradj le a szemétdobra és nézd meg mi folyik az üzletben.Nem e kell egy vezető cserét tartani ????Ha eddig csukott szemmel jártál akkor épp ideje kinyitnod, és felébredned.1 hónap alatt 3 vezető mond fel annak bizony oka van ,és az ok még mindig abba az üzletbe van.

matyukám Creative Commons License 2015.06.03 0 0 2676

Sziasztok!

Alig vártam már, hogy legyen folytatása a Vita Team plüssöknek! Megint lesz egy kis káosz, és megint a dolgozó fog kikészülni!

Dundikalika Creative Commons License 2015.04.12 0 0 2675

Előzmény: Dundikalika (2674)
Dundikalika Creative Commons License 2015.04.12 0 0 2674

Őszinte elnevezés :))))

nixon70 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2673

Neked is!

Előzmény: matyukám (2670)
nixon70 Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2672

Csakis kizárólag hentestől és kötözöttet vásárolj, hidd el, megéri.

Ezek a gyorspácolt, "füstölt" valamik sem ízben, sem állagban nem közelítik meg az igazit.

 

Előzmény: - Tarack - (2669)
Dydand Creative Commons License 2015.04.06 0 0 2671

Évek óta nem boltban veszem a húsvéti asztalra valót, így nem ér ilyen meglepetés.

Előzmény: - Tarack - (2667)
matyukám Creative Commons License 2015.04.05 0 0 2670

Sziasztok!

Ezúton kívánok mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

- Tarack - Creative Commons License 2015.04.04 0 0 2669

Igen :(

Előzmény: nixon70 (2668)
nixon70 Creative Commons License 2015.04.04 0 0 2668

Füstölt volt és Te főzted meg?

Előzmény: - Tarack - (2667)
- Tarack - Creative Commons License 2015.04.04 0 0 2667

Sziasztok. A sonka nagy csalódás volt.. Soha többé nem szúrom el a húsvétot azzal, hogy a Penny-ben veszem meg...

 

Nagyobb méretben: http://kepkezelo.com/images/1hu055u4th2qepdkucvt.jpg

 

matyukám Creative Commons License 2015.03.21 0 0 2666

Sziasztok!

A biztonsági "ŐR" az csak azért van a Pennyben, hogy a dolgozókat figyelje, és írja  a jelentéseket!

Nem érdekes, hogy szét lopják az üzletet, az a lényeg ,hogy legyen jelentés a dolgozóról, a kasszásról ( nyugtaeltérés, nem forgatja be a kocsit, nem emelteti fel a kocsiban lévő szatyrot-táskát ,-

az állítólagos dolgozói lopásról, holott be van kamerázva az egész bolt!!

Lényegében az "ŐR" ott egy spicli, 3/3 !!!

Megint nagy a mozgás a Pennynél! Sok vezető,- helyettes, műszakvezetői állás van meghirdetve!

mandy25 Creative Commons License 2015.03.19 0 0 2665

Hello Mindenki! Kinek mi a véleménye arról hogy a csepeli Pennybe a kedves biztonsági őr a sarokba bújva nyomkodja a telefonját miközben szerencsétlen kasszás  nem éppen barátságos hangvételű beszélgetést folytat le az egyik tahó vásárlóval aki szidja mint a bokrot mert valami gebasz volt a kasszánál....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!