Keresés

Részletes keresés

cattie-brie Creative Commons License 2009.08.07 0 0 1189

Szia Ind3!

A palackozott víz tényleg nincs benne az all inclusive-ban, de nem csapvizet kapsz, hanem ásványvizet. Az étteremben a szemem előtt töltötték fel ásványvízes üvegekből a vizes ballont. A nyugágyak ingyen vannak, viszont lehet rá bérelni matracot (valószínűleg ezzel kapcsolatban olvashattad, hogy fizetős), nem tudom mennyi napi szinten, mi két éve voltunk, akkor nem béreltünk rá, megtette az is, ha egy törölközővel leterítettük.

Habár még nincs gyerekünk, azért bekukkantottunk a miniklubba. Tele van játékkal, minden gyerek szerintem talál ott magának való játékot. Társasjátékok, építőkocka, labda, lehet rajzolni, festeni, van arcfestés, kézműveskedés, millió programot szerveznek a gyerekeknek az animátorlányok, akik mellesleg magyarok. :) A játszótér tényleg annyi, amennyit írtál, ha azóta nem újították fel, vagy építettek hozzá. A Skanes Beach-ben két medence van, egyik a nagy medence, ez a mutatósabb, itt van a színpad, itt szervezik az animátorok reggeltől- estig a programokat, emiatt zajosabb is, de mi mindig itt szerettünk lenni, mert itt "zajlik" az élet. :) Ez a medence van a főépületnél és közel a tengerparthoz. Aztán van egy másik medence is, ez is viszonylag nagy, de a hotel új szárnya felé van, itt nincs animáció, nem szól a zene, nyugisabb, csendesebb.

A gyerekek miatt ne aggódj, rengeteg programot szerveznek nekik a dinoban, nem fognak unatkozni, de ti is vegyetek részt a felnőtteknek szervezett programokon, sokat fogtok bolondozni a játékokon, kár kihagyni! :)

Előzmény: lnd3 (1186)
Pali-Kati Creative Commons License 2009.08.05 0 0 1188

Megkérnék valakit, aki mostanában utazik a Skanes Beach-be, hogy tegyen meg nekem egy szivességet.

Mi az új szárnyban laktunk, a múlt héten jöttünk haza. A tengerpartra hátul az épületek mögötti gyalogos-sétányon jártunk. Kb. félúton van egy banánfa a sarokban. A virágleplek alól akkor kezdtek előbújni a banánfürtök, minden nap megnéztük, hogyan fejlődik. Aki mostanában megy oda üdülni, megkérném, hogy fényképezze már le, hogy milyen állapotban van azóta a banánfa és a termése. Érdekes látvány egy európainak. A fotót tegye már fel ide, vagy emailben is elküldheti nekem.

Köszönettel: Kati

lnd3 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 1187

A nyugáagyasat közben megtaláltam. :)

A főétkezések között nem is lehet enni?

lnd3 Creative Commons License 2009.08.05 0 0 1186

Sziasztok. Mi szeptemberben megyünk a Skanesbe hotelbe. Lenne egy pár kérédésem, lehet, hogy már volt róla szó, de nem tudok visszaolvasni. 1: tényleg nncs benne az all inclusiveban a palackozott víz? Csak csapvízet adnak ingyen? Azt én ott nem szívesen innám meg. :S

2. A dino club oldalán azt láttam, hogy fizetni kell a nyugágyakért. Rákérdeztem az utazási irodában, ahol befizettünk és ott azt mondták, hogy ingyen van, melyik igaz?

3. Milyen játszótér van a gyerekeknek? Kerestem képet, de sehol nem találtam, illetve 1 helyen igen, de azon kb 1 mini műanyagcsúszda és 1 mini műanyag libikóka volt kb 2 éveseknek. Tényleg ennyi a játszótér? Bent ahol a dino clubot csinálják, legalább van több játék?

4. Azt írjátok új, régi szárny, és hogy az egyik a hátsó csenmedesebb medencére néz. Nem csak az a nayg van, amelyik minden képen rajtavan, plusz egy fedett?

newplace74 Creative Commons License 2009.07.25 0 0 1185
Szia Lamicooop!
Szerencséd van, mert húsból van a legkisebb választék. Akkor halnál éhen, ha a zöldségeket nem szeretnéd. Rengetek főtt, párolt, nyers zöldség, tésztaféle, sütemény van. Érezzétek jól magatokat!
Irigykedek!!!!!!
Egy hónapja még mi is ott voltunk...

Előzmény: Törölt nick (1184)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1184
Sziasztok!

Mi jövő hét kedden utazunk, és nagyon izgulok az ételek miatt (reggeli, ebéd meg ilyenek)!

Én speciel nem eszek húst! Szerintetek éhen halok kint 8 napig?

Előre is köszi!

newplace74 Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1183
Kvalcsi!
A régi épületben a 100-as, 200-as és a 300-as szobák vannak. Az újban pedig a 400-700-as szobák.
Előzmény: kvalcsi (1177)
newplace74 Creative Commons License 2009.07.24 0 0 1182
Impuka! Mi az új szárnyban voltunk. Egy franciaágy volt és egy heverő, amin még az én 100 kilós párom is kényelmesen elfért volna.
Előzmény: impuka (1175)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1181

Nagyon köszönöm az infót! Sokat segítettél.

 

 

Előzmény: cattie-brie (1180)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1180
A főépületben nincs földszinti szoba, azaz nincs olyan szoba, aminek a terasza a kertre vagy a medencékre nyílna. Csak emeleti szobák vannak és ha jól emlékszem, akkor 2 emelet van a főépületben. 
Előzmény: kvalcsi (1179)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1179

Szia Cattie-brie!

 

Nagyon köszönöm, így könnyebb lesz elmondani, hogy hová szeretném a szobát. Angolul gondolom beszélnek a recepción, és meg fogják érteni, de ha nem, az sem túl nagy baj, mert akkor megmutatom az inhalálómat és a gyógyszereket (fotók is vannak a használati utasításon), abból valószínűleg rájönnek.

Még csak annyit kérdeznék, hogy ebben a régi épületben a földszinten is vannak szobák vagy csak az emeleten? Egyébként hány emeletes ez az épületrész?

Előzmény: cattie-brie (1178)
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1178

Szia Kvalcsi!

Arra biztosan emlékszem, hogy a főépületben vannak a százassal kezdődő szobák, mert ha a bár részre leültünk, onnan ráláttunk egy-két ajtóra, és azon százassal kezdődő szobaszám volt. De érkezéskor ezt egy pillanat alatt tudod csekkolni, a lobby-ból felszaladtok a lépcsőn és onnan ráláttok az ajtókra, megnézitek mi van ráírva. De elég készségesek a recepciósok, ha elmondjátok, hogy miért szeretnétek a főépületbe a szobát, akkor biztosan segítenek, hogy oda kapjátok. 

Előzmény: kvalcsi (1177)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1177
Köszi Neked is az információt. Nem tudod véletlenül, hogy a régi épületben hányas számú szobák vannak? Lehetőleg emeletit szeretnék. Talán egy kis csúszópénz segítségével sikerülne elintéznem, de ehhez jó lenne tudni megfelelő szobaszámokat, hogy konkrétan tudjam mondani mit szeretnék.
Előzmény: cattie-brie (1174)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1176
Köszi a választ, remélem lesz egy pici hűtő a mi szobánkban is.
Előzmény: w.ullrichfun (1173)
impuka Creative Commons License 2009.07.22 0 0 1175
Valaki nem tudja, hogy ha 3 felnőtt megy egy szobába, melyik szárnyba rakják? És a pótágy megfelel egy rendes ágyméretnek?


Köszi
cattie-brie Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1174

Szia Kvalcsi!

 

Mi két éve nyaraltunk a Skanes Beach-ben. Tavaly is hűek maradtunk a Dino Club-hoz, a Grand Hotelben töltöttünk el egy szuper hetet.

Két éve a Skanes Beach-ben úgy emlékszem, hogy a 665-ös szobát kaptuk, ez a hátsó csendes medencére nézett. Ez az "új" szárnya a hotelnek, padlószőnyeges, a családosok itt kapnak szobát, mert egy kihúzható kanapé is van a franciaágy mellett. Bár mi barátokkal voltunk gyerekek nélkül, ide kértük az új szárnyba a szobát és ide is kaptuk. De ez a rész elég messze van a parttól, az étteremtől, a bártól. A főépületi szobák járólaposak, úgy láttam, ott kovácsoltvas bútorok vannak, míg az új szárnyban inkább modern fa bútorzat. Talán akkor Nektek a főépület lenne jó, ott találjátok az éttermet, a bárt és közel van a tengerpart. És nem mellesleg a tengerre néző szobákból pazar a kilátás! :)

Előzmény: kvalcsi (1165)
w.ullrichfun Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1173
 Mikor két éve voltunk, minden szobában működött a hűtő. A nagy asztalon a TV alatti szekrényben, csak be kellett kapcsolni. Akár a szállodán kívül vásárolt ásványvízet is hűthetitek benne, nem viszi túlzásba, de én is csak hideget tudok inni, megfelelt. Naponta v kétnaponta vettünk 1-2 üv. sima v szénsavas literes ásványvízet a "nagybárban" a recepció felett (nem drága, 80-90 Ft/üv. körül volt átszámítva)és azt tartottuk benne, néha Cola, v vmi üdítő. Azokat pedig a hotelen belüli kisbazárban lehet venni. (Ezek már nem olyan jó áron voltak :))
Előzmény: kvalcsi (1172)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.21 0 0 1172

Szia Jucika!

 

Köszi ismételten a választ! Sajnálom, hogy nincs legalább egy minibár a szobákban, mert nekem kell víz néha éjszaka is, ha nagyon fulladok. Nem igazán szeretem melegen, én mindent jéghidegen iszom, kivéve a presszókávét és a mentha teát.

Előzmény: jucika22347 (1171)
jucika22347 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1171
szia kvalcsi


Igen van légkondi a bárban de attól függetlenül tikkasztó meleg volt este 10 körül. Állt a levegő. A folyosókon, liftben nincs. Az étteremben godolom van mert ott nem volt annyira meleg. Nem is figyeltem.

A mi szobánkban a légkondi teljesen egyszerű megoldású volt. Ha feljebb tekertem akkor erősebben fújt és ki is lehetett a saját vezérlőjén kapcsolni. Volt egy főkapcsoló a bejárati ajtó mellet, amit ha lekapcsoltunk ( mint egy villanykapcsolót) akkor gondolom nem ment a légkondi sem mert ez áramtalanította a szobát. Annyira nem melegedett föl a szoba, mert csak reggel sütötte ezt az ablakot a nap. Éjjel nem is használtuk mert hűtőház lett volna reggelre. Ja és nem hagos.

Minibár nem volt. Hűtőszekrényt láttunk az egyik szekrényben elrejtve de vmi kulcsos megoldású-gondolom pénzért használható, sztem nincs minibár benne. Mi a szobában tároltuk a vizet és teljesen jó hőmérsékelű volt. De egyébként éjfélig működik az all inc. és hideg üdítőt tudtok inni a bárban. Vizes ballonok pedig vannak felállítva a bárnál azt még kérni sem kell. Recepciónál Ligh coke és sima is van meg sprite ha jól emlékszem. 1,5 TD az ára.

Ja, még eszembe jutott egy info, van egy fotós pasi a szállodában. Egész nap mászkál és képeket készít, kér, hogy álljatok így meg úgy és aztán egy nap múlva kirakja az étteremnél a fotókat amit igen igen borsos árért kínál fel az érintetteknek. Hasára üt az árban mert mindenkinek mást mond. nekünk négy képet kínált 25TD-ért. Ha nem veszed meg akkor napokig vigyorogsz mindenire aki megy be az étterembe :) mert otthagyja ezen a falon ahová aggatja őket.

üdv, jó éjt mindenkinek
Előzmény: kvalcsi (1169)
jucika22347 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1170
Igen, Hammametben voltunk és csodálatos vot a tengerpart. Igaz mi az aquaparkból láttuk ahol nagyon rosszul éreztük magunkat és csak az utsó órában tudtuk meg, hogy ki mehettünk volna már az elején is akár a tengerpartra, mert pecsétet kapunk és vissza jöhettünk volna az aquaparkba a találkozóra az idegenvezetővel. De már a látvány is bámulatos volt. Ezt tényleg nem szabad kihagyni. Mi is gondolkodtunk az El Fellen de igazság szerint sok tízezerrel olcsóbb volt és kicsit féltem, hogy az ár esetleg tükrözi a minőséget (programok, étel, tisztaság stb...) és eseteg sokkal rosszabb mint a Skanes beach. Mive picikkel mentünk nem akartam-mertem kockáztatni és nem nagyon találtam aktuális új véleményeket róla, mert ez most induló dinos szálloda. De ezek szerint az is szupi hely. Legközelebb kipróbáljuk :)
Előzmény: Kabikacska (1167)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.19 0 0 1169
Kedves Jucika és newplace74!

 

Köszi a válaszokat.

Eszembe jutott még kérdés.

- Van-e légkondi az étteremben és a központi bárban (amelyikben azok a nagy fotelok vannak)?

- A szobákban milyen rendszerű a légkondi? Az a kártyás, amelyik rajta van a szobakulcson és csak akkor működik, ha be van dugva a  konnektorba, vagy lehet folyamatosan működtetni akkor is, ha nem vagy a szobában?

- A minibárt érkezéskor feltöltik, vagy naponta és fogyasztani belőle fizetés ellenében lehet? Üzletben vásárolt italt lehet hűteni benne?

newplace74 Creative Commons License 2009.07.18 0 0 1168
Szia Kvalcsi!
A tengerhez közelebbi épület a régi szárny, az utca felőli az új. A régi szárnyban nem ismerem a számozásokat, de ott a szobák többsége járólapos. Az új szárnyban lévő szobák tényleg eléggé messze vannak (pl.két kisgyerekkel) és egy labirintus szerű belső átjáró van.
Előzmény: kvalcsi (1165)
Kabikacska Creative Commons License 2009.07.17 0 0 1167

Jövőre menj Hammamet-be més meglátod,,, teljesen más a tenger türkiz kék és fehér homok és 25 m széles part...kristálytiszta víz, no meduza...

Eszméletlen gyönyörű, és tavaly voltam a Skanesban, de a szobán kivül minden jobb volt most itt az El Fellben...

Előzmény: jucika22347 (1161)
jucika22347 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1166
Szia, megmondom őszintén nem tudom melyik a régi és az új épület :) azt hiszem ez lehet az új ahol mi is voltunk, mert gondolom az utcafront felé épült előszőr egy épület de azt össze is kötötték akkor ezek szerint a másikkal mert az egész egy hosszab épületet alkot együtt. A 334-es szoba a recepciótól nincsen messze. A távolabb eső lifttel kellett felmenni a 2. emeletre és onnan egy folyosón végig. A recepcióhoz közelebb eső lift is felvisz erre az emeletre innen picit messzebb van ez a szoba ahol mi voltunk. Igazából mindenhonnan el lehet jutni mindenhová az egész egy nagy labirintus.
De ahogy növekszik a szám egyre jobban el kell sétálgatni ezeken a folyosókon. A recepció közel van az étteremhez és a strandhoz. Lehet, hogy nektek az lenne a legjobb, hogy fogadjátok el a szobát amit kaptok, nézzétek meg és ha nem megfelelő akkor nézzetek kicsit szét és akkor már tudatosan számok szerint kérdezzetek rá a szabad szobákra némi pénz kíséretében. Egyébként ha visszaolvasod picit a topikot emlékszem vki számok szerint felsorolta a medire néző szobákat ez esetleg segíthet. Ha éjfél előtt nem alszotok akkor nyugodtan válasszatok azok közül mert 11 után nem sokkal kiürül az egész és mindenki elvonul, csend lesz. És a tenger felől azért mégiscsak szelesebb ha kinyitod az ajtót. Június végén lehetett ez a hozzászólás vkitől. Üdv :)
Előzmény: kvalcsi (1165)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1165

Kedves Jucika!

 

Nagyon köszönöm ismét a számomra nagyon hasznos információkat!

Annyi lenne a kérdésem még, hogy a 334-es szoba amelyikben voltatok, az a régi vagy az új épületben volt-e? Én úgy tudom, hogy a régi épületben járólapok vannak és csak az új épületben van padlószönyeg. Egyébként a padlószőnyeggel és a klímával nincs semmi bajom, azt jól viselem. Nekem az lenne a lényeg, hogy minél kevesebbet kelljen gyalogolni az étteremhez és a tengerparthoz a szobánktól és ne földszinti szoba legyen. Elég lesz végigjárni Monastírt, El Jamet és Sousséba is szeretnénk visszamenni nosztalgiázni. Tudsz ajánlani olyan szobaszámokat amelyek közel vannak a parthoz és az étteremhez? Tudom, hogy nem csendesek az animációk miatt a nagymedence melletti szobák, de éjfél előtt mi nem szoktunk lefeküdni, így nem hiszem, hogy zavarna.

 

Köszi előre is!

Előzmény: jucika22347 (1164)
jucika22347 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1164
Kedves Kvalcsi!

Mi konkrétan a 334-es szobában voltunk, 2. emelet, ezt neked nem ajánlom mert padlószőnyeges volt, ahogy írtam és nem hinném, hogy az asztmádnak ez jót tenne. A mi emeletünkön a többi szobát csempésnek láttuk ha éppen nyitva volt az ajtó. A folyosókon olyan szinten állt a levegő, hogy leizzadtunk és kellemes volt a légkondis szobában beérkezni. ablakok nincsenek ezen a folyosón csak felső világító üvegek. Ez kissé fullasztó. A többiről annyira nem tudok nyilatkozni szélügyileg de az biztos, hogy a recepció környékén lévő folyosók és az emeletieken nincs érezthető légmozgás. A szobában pedig nem kívánja az ember annyira kinyitni az ajtót mert 50 fok árad befelé. Viszon most ahogy erről írok eszembe jutott, hogy ha nyitva volt a teraszajtó mert kinnt volt valaki és a bejárati ajtó is nyitva volt akkor mindig becsapta a bejáratit úgyhogy így meg lehet sztem oldani a szellőztetést.

A szobaszámokról és a hátsó medis szobákról annyit tudok- ezt hallottam ezért nem saját tapasztalat- hogy 700 tól felfelé vannak olyan szobák amelyek a hátsó medire néznek, nagyon nyugodtak és csöndesek és 5-8 perc alatt lehet keresztül sétálni az étteremhez, recepcióhoz, bárokhoz, tenger kb 8-10perc viszonyítva kényelmes tempóban .Ez vszínleg a felső emeletre értendő . Ezt pletyiből tudom mert a lányom barátnője ott lakott és amikor sétálgattak kb ennyi idő alatt értek át. Mi a főmedencéktől egy hátsó gyönyörű sétányon kb 10-15 perces lassú sétával értünk ide hátra ( ez a hátra sem egyértelmű mert ez van a bejárathoz közel abszolút a szálloda utca frontján és igazából a főrész a színpados van hátul,de mindenki ezt az elsőt hívja hátsónak mert ez van messze a nyüzsgéstől :)) vagy pedig a nagy fekete bejárati kapunál rögön jobbra van egy kis átjáró. A szállodán belül nem tudom merre vannak azok a számozások.. állítólag van belső átjáró is, nyilván van hiszen egyben van az egész épület. Tehát 700 tól felfelé....!! Ha átadod az adminisztrációs lapot amit megérkezésnél kapsz és adod a pénzt és közben mondod mit szeretnél akkor biztos azt kapod. Ezt viszont láttam amikor érkeztünk. Azt tanácsolom legyen bőven orvosságod mert én nem vagyok asztmás de sokszor annyira sűrűnek éreztem a levegőt , hogy még én is fulladoztam, meg talán a légkondi és az egész szállodát behálózó szellőző folyosó is közrejátszhatott. Egyébként a tengernél mindig szeles az idő oda lehet járni lélegezni :) Ja és esténként vmi iszonyat beteg hasmars szag terjeng a folyosókon az udvaron, sétányokon, kb 2 órán keresztül de ezt is meg lehet szokni... :) üdv mindenkinek
Előzmény: kvalcsi (1163)
kvalcsi Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1163

Kedves Jucika!

 

Nagyon köszönöm a részletes beszámolót. Mi is ebbe a szállodába megyünk augusztus 28-tól szeptember 08-ig a párommal (gyerek nélkül).

Az lenne a kérdésem, hogy a szelet (amennyiben van) mennyire lehet érezni az új épületnél? Tudod én súlyos aszmás vagyok és abban az épületben szeretnék szobát kapni, amelyiknél jobban jár a levegő. Úgy tudom, hogy a magyarokat a hátsó (új épületben) szállásolják el. Valószínűnek tartom, hogy itt kevésbé jár a levegő, hiszen a tengerhez közelebb általában jobban érezni a légmozgást. Nekem azt hiszem praktikusabb lenne a régi épületben kapni szobát, annál is inkább, mivel írtad, hogy egy kisebb kirándulás az új épületből elmenni a tengerpartig.

Kb. hány méter lehet?

Előzmény: jucika22347 (1161)
szépazélet Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1162

Sziasztok!

Jó a beszámoló. A lányommal mi a Hannibalba jártunk minden évben,

most az apukájával mennek kedden ide... jó tájékozodni!

üdv mindenkinek!

jucika22347 Creative Commons License 2009.07.16 0 0 1161
Sziasztok, részletes beszámoltó írok, hátha segítek nektek. ha valakinek nem tetszik, hogy hosszú ugorjon át és bocsi :))

Az első napunkat itthon töltöttük mert első nap este indult a repülőgép és ráadásul egy órával később később, mert vihar volt itthon. Nem egészen 2 óra volt az út. Monastirban a reptéren megkaptunk az Utazási iroda pultjánál az infokat és megmutatták hol szálljunk fel a buszra. A busz kb egy óra múlva indult ez éjjel elég fárasztó volt, három gyerkőccel. A szállodában ott volt az idegenvezető és fogadott mindenkit, adminisztrációs lapok kitöltése után kulcsot és karkötőt kaptunk. Ez kb egy órás móka volt. Londíner lecsap, fapofával segít majd fapofával várta a pénzt. Mi 1 eurot adtunk. Váltani elég a szállodában , a recepció mellett van a váltó, megbízható és kéznél van. Víz jár mindenkinek a kulcshoz , ez a welcome drink :) 1,5 l ásványvíz. Egyébként a közértben is drágább a víz ezért itt érdemes venni a recepciónál. 0, 5 TD. Telefon van a szobában és van a liftek mellett. Este 10 után nem kell annyira dobálni az aprót. Internet egy kalap sz.r. Egyrészt 8 TD egy órára, nem lehet pár percre vagy fél órára amit még meg is emésztettünk de nem volt képes egy óra alatt elküldeni a gmailből egy mailt egy óra alatt. Két gép van egymás mellett és a másik német kiscsaj is mérgelődött. Wifi a szobákban nincsen. Az ut.irodában azt modnták, van. Az AI érzés az megvolt, tényleg a főétkezések rendben voltak, kicsit kecskekaja volt ( zöldség - zöldség hátán, kevés hússal) de azért lehetett válogatni tészták, pörköltök, pizza jóformán egész nap, placsinta, isteni sütemények, gyümölcsök, helyi ételek, halak, levesek. A pincérnek mi az utsó napokban adtunk mert a gyerekek nagyon rendetlenül ettek és mindig pecsétes volt az asztalunk mégha szalvétákkal tettem körbe akkor is, ezért adtunk a végefelé aki sokat dolgozott utánunk de ahogy itt olvastam, hogy helyfoglalás miatt adtak a pincérnek-hááát lehet akkor nagyon sokan voltak de a főétkezések hosszú órákon át tartanak és hatalmas az étterem. mindig volt hely ha hátrébb is de annál nyugodtabb volt. Medencénél az ágy ingyen volt , csak a matracért kellett fizetni ha kellett vkinek. Korán érdemes leszaladni törcsit rárakni és akkor nem foglalják el. A recepciónál kell beach törcsit kérni , kaució ellenében adnak bármennyit, el lehet vinni mendenhová a végén visszaadni. A szobai törcsiket beszedik a pool fickók ha látják kinnt. Medence kellemes meleg , tiszta. Van nagyon mély része is, és gyerekmedi is van. Ha a főkapunál jobbra megyünk a kiskapun át ott van még két nagy medence ami csöndes nyugodt, nincs színpad. itt vannak a teniszpályák, kosárpálya. A főmedi zajosabb, bulisabb. Itt megy a tánc, vizilabda, aerobic stb.. A tenger koszos , valami füvek vannak benne de rengeteg. medúza nem volt , szúnyog egy este volt, légy az utsó napokban rengeteg. Meleg ruha nem kell egyáltalán. Mi kifogtuk az egyetlen nyári zivatart, villámlást de olyan forró volt a levegő mintha az égő tűz mellett állnál és perszelne a melege. éjjel volt de égetett a levegő. furi volt és érdekes. a tengerparton ha balra indulunk el akkor kb 10 perc után szuper elhagyatott részt találunk. Szinte egyedül lehetünk és nem veszélyes mert ott zárul le a szállodai beach sor és egy rendőr zárja aki üldögél ott egész nap. Korán reggel ( kb 8 -9 ig lehet gyűjteni kagylót stb. mert még áttetsző a víz. Fél órára ingyenes a kajak, vizibicikli. A tengernél is van AI. önkiszolgáló üdítőautómata. A medikél bár van pincérekkel, ha valaki sokat sörözik akkor illik adni néha egy- egy dínárt. Akkor mindenki jobban érzi magát. ha jobbra megyünk a tengerparton akkor van egy kőfal és azon át lehet menni. Monastirig szállodák és beachek vannak. Tele van sittel a part, tégla és csempetörmelékkel. Gátlástalanul szennyezik a tengert ahogy elnéztük. Amit nem látunk-annyira- az nincs alapon.

Vodka-kóla van a fenti bárban illetve koktélok délutánonként. 12-ig éjjel kiszolgálnak utána a diszkóban pénzért lehet inni tovább ami a recpció mellett van a pincében. nappal a medinél is van bár, ha vki sokat jár oda akkor sztem egy-egy dínárt lehet adni, örülnek neki tényleg. 11 után van vége a mindennapos műsornak amit az animátorok tartanak. Változatos, vicces músorok, táncos színészi előadások. Akram a vezetőjük egy nagyon jófej srác. A gyerekprogramok is szupik voltak, Emese a gyerekek kedvence ahogy láttuk és persze a többiek is nagyon szupik. Város nem nagyon van a közelben viszont a főkapunál az utcán balra elindulva az utca túloldalán vagy egy bolt ahol innivalót(drágább mint a szállodai üveges) pelenka, kozmetikai cuccok, naptej, édességek, chipsek, mosószer, öblítő, stb kapható kicsit drágább mint itthon. ajándékok és kacatok is kaphatóak. Balra van monastir jobbra elindulva sousse. Mi csak sousse-ba voltunk. Nagy családosok csak két taxival tudnak közlekedi vagy helyi busszal ami a legolcsóbb és 10 percet ki lehet bírni rajta vagy nyitott hat személyes tok-tok-al. ez 24 TD volt nekünk oda vissza a medináig sousseba. Virágot ne fogadjatok el kissrácoktól a városban sousse vagy más helyeken. Követelik utána pénzt. Patikákban babacuccokat lehet kapni. cumi , üveg, étel stb. de ez csak a városban van, tudomásom szerint. A szállodai boltban lehet kapni cigit. Szóltak nekünk a medencénél, hogy a pici gyerekünk jöjjön ki a mediből mert nem lehet úszópelusban bennt lenni a vízben. Persze ezt azért nem igazán toleráltam dino clubos szálloda meg gyerekbarát címet viselve sztem nem túl etikus a kérésük. Be az igazgatóhoz, probéma elmondva mire kiderült, hogy előző nap panaszkodtak a vendégek mivel több baba is van és zavarja őket, ezért nem lehet használnia babáknak a medit. Hát ez negatívum volt de megoldottuk egy kis shorttal vagy fürdőruhát adtam a pelura. Mondtam is, hogy ezentúl a katalógusba írassák bele, hogy a nagyobb medencéket csak szobatiszta gyerekek használhatjáka "gyerekbarát" szállodában. Ja és azt is, hogy az étterembe és a medencékbe babakocsival kb. 15 lépcsőfokot kell megtenni mert se lift sem pedig babakocsi közlekedő nincsen. Esernyőkocsival még csak csak, de a német csodajárgányok alatt anya -apa és a többi tesó majd megszakadt. A takarítónő mosolygós volt és napi egy dínár fejében külön kérésre porszívózott is merthogy nekünk padlószőnyeges szobánk volt egy szupi folyosó végi zugban ami tényleg nagyon nyugodt volt és elszigetelt. Látszott a tenger is pálmafa is. Igaz a szomszéd szálloda éttermének a teteje is de kit érdekelt. Minden oldalnak vannak hátulütői. Az egyik a színpadra néz ahol majdnek éjfélig megy a dínom dánom, a másik a főbejáratra ahol turistabuszok jönnek- mennek éjjel- nappal, a hátsó medencékre néző szobákhoz kissebb kirándulás átsétálni. Sztem nézőpont és igények kérdése ki, mit szeretne. Én elégedett voltam a szobánkkal főleg ha porszívózták :). Ja, és a terszajtót zárva kellett hagyni mert féltem, hogy a kicsi kiesik mert simán felérte. Légkondi szupi, vízzel sztem lehet fogat mosni. Kissebb gyomrfájás , hányinger, hasmenés volt kettőnkek az ötfős csapatból. Sztem nem rossz arány ahhoz képest, hogy afrika, arab ország és higénés körülmények.
AQUAPARK-flipper-fak program!!!!figyelem, nagyon fontos ha 130 cm nél kissebb gyereketek van ne vegyetek részt a programon. A csúzdák közül csak néhány darabot használhatnak a kissebbek. mérik és szigorúan veszik. apával sem csúszhat a csigalassú hosszú kanyargóson. a vidámarkban pedig szinte sehová. pedig öt éves erős testalkatú kölyök de a cm-t szigorúan veszik. aztán kimegyünk a városi forgalomba és ott halunk meg mert úgy vezet mindenki. na mind1.
Hazafelé megszüntették az éjjeli járatot ezért fél nappal korábban indultunk 13:20 kor szálltunk fel. Két óra volt az út. Ez így jobb mert eredetileg éjjel 12:10-kor ment volna a gép ami azt jelenti, hogy délben el kell hagyni a szobát és három gyerekkel ez kellemes lett volna éjfélig, vagy pedig lehet fizetni 50 vagy 80 TD nem is tudom pontosan, hogy maradhass. De az már milyen ... Tehát hazafelé lett egy hajnali debreceni, és két délelőtti bp-i járat. Így lett a 12 napból igazából 10 és negyed.
Én örülök, hogy ott lehettem és bevallom hiányzik minden, mégha 35 fokra érkeztünk is. Azért az a hangulat ami ott van nagyon kellemes és leszámítva néhány kényelmetlenséget azért tényleg lehet pihenni a szállodában és enni, inni, bulizni. Kellemes nyaralást és ha még lenne kérdés írjatok nyugodtan. bár sztem mindent leírtam :)) üdv
Pali-Kati Creative Commons License 2009.07.01 0 0 1160

Szia newplace74!

Szuper, hogy itt vagy a friss infókkal. Egyébként én kérdeztem korábban, hogy melyek azok a földszinti szobák, amelyek a medencére néznek. Köszi, hogy megírtad. Mi 21-én megyünk. Remélem sikerül oda szobát szereznünk. A dínárt hol váltottátok, a repülőtéren? Van rá idő? Ha jól értelmezem, akkor a repülő leszállásához képest 1 óra múlva már a szállodában voltatok. A repülő ezek szerint 11-kor indul. Nekünk az utazási irodában, ahol foglaltuk az utat, azt mondták, hogy 12-kor indul. Ezek szerint változott. És van 1 óra időeltolódás is, ha jól figyeltem. Tehát ottani idő szerint fél 1-kor leszáll a gép, majd útlevélellenőrzés, fölszedjük a bőröndünket, és nemsokára indul is a busz.

A 1o dínár, amit adtatok, az hány forintnak felel meg? Nem néztem mostanában az árfolyamot.

És milyenek voltak az esti programok a színpadnál?

Kati

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!