Keresés

Részletes keresés

baylandoragazzo Creative Commons License 2006.11.20 0 0 303

Szerintem azért volt Puskás ilyen nagyszerű, ennyire technikás focista, mert 4 éves korától a kispesti pálya melletti házban lakott és éjjel-nappal szó szerint a grundon, homokban, sárban, hóban, szép időben FOCIZOTT.

 

A maiaknak meg edzés cimén csak erönléti edzés van napokig nem is látnak alapozási idoszakban labdát.igy nem kell csodálkozni, ha nem tudják levenni a labdát meg beadni.

 

Én csinálnék egy focisulit ahol nem lennének edzők csak reggeltöl estig foci.

megtanulnának mindent.

 

hiába fut többet a német, ha Öcsi visszahúzza a labdát az futhat az alapvonalig... :))

Előzmény: rapavi (299)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2006.11.19 0 0 301
Egyébként annyi az egész, hogy ők megcsinálták, amit az edző kért, és nem pofáztak vissza se neki, se meccsen a bírónak.
A maiak meg igen. Futni, edzeni meg nem hajlandók. De miért is tennék, ha így is megkeresik a havi 1-3 milliót...
Amni engem illet, pénzt szednék tőlük, hogy focizhatnak egy tűrhető pályán. Mert sajnos, a maiak annyira sem hajtanak, mint Puskásék vagy Benéék egy sörmeccsen.
Buzánszky nyilatkozott egyszer arról, hogy ők minden meccsen győzni akartak, a fizu (az akkori átlagfizetés nem egészen kétszerese, mai mércével kb. 200 000 Ft nettó) csak mellékes volt.
Most meg a pénzért mennek ki a pályára, a játék mellékes, ezért nincs is.
Előzmény: rapavi (299)
Géniusz Lóci Creative Commons License 2006.11.19 0 0 300
Írj nyugodtan 90-et :-)
Ugyanis az 1938-ban világbajnoki második csapat tagjai akkortájt születtek.
Előzmény: rapavi (299)
rapavi Creative Commons License 2006.11.19 0 0 299
Én csak sajnos egy dolgot nem értek!!Mi történt az elmult 60évben?Miért van az, hogy akkor olyan tehetséges magyar focisták születtek, hogy az hihetetlen!!Puskák és elött is volt, utána is.Tichy, Albert Flórián és még sokan mások!!És most...?
Hova tünnek a tehetséges fiataljaink?Már nem születnek itt , vagy elvesznek?
Nem értem!!:(
Tarzan erős! Creative Commons License 2006.11.19 0 0 298
Én ezzel a történettel tartozom Puskás Ferenc vagány, nagyszívű pesti srác és futballisten emlékének:

 

Most februárban Londonban voltunk egy céges rendezvényen. Hazafelé taxival mentünk ki a szállodából a Heathrow-i repülőtérre. Öreg srác volt a taxis, kb. úgy nézett ki, mint az AC/DC énekese majd nyugdíjas kiadásban fog. Megkérdezte, honnan jöttünk, és amikor megmondtuk, hogy magyarok vagyunk, utána egész úton "Phuszkász"-ról áradozott… Hogy ő nyolcszor látta életében játszani, és hogy hihetetlen játékos volt, nem volt nála nagyobb… A végén azt mondta, hogy ad nekünk egy kis árengedményt, mert mi is magyarok vagyunk, mint Puskás, és mi voltunk az első nép, amelyik felkelt '56-ban a szovjetek ellen. Az összes többi kollégánk 60-65 fontot fizetett ugyanazon az útvonalon, mi csak 45-öt… :-)) Öcsi bácsi nevében/nevéért tehát kaptunk 20 fontot ajándékba… Ezúttal is köszönöm, Öcsi bá! :-))

 

Más:

Olvasgattam a BBC fórumát is, ott már több mint kétszer annyi hozzászólás van, mint itt. Beírt egy csávó, akinek Ausztráliában volt az edzője… Elmondása szerint volt olyan, hogy Öcsi bácsi edzéseken egymás után hétszer meglőtte a felső keresztlécet a 11-es pontról, hogy megmutassa a gárdának, van hova fejlődniük. Én nagyra tartom Pelét meg Maradonát, de ilyesmit soha nem hallottam róluk…

 

Öcsi bá! Soha nem vagyok hajlandó kimondani vagy leírni a neved ezután anélkül, hogy hozzá ne tenném, te vagy az Isten! Más megszólítás egyszerűen nem méltó hozzád!

Betmen70 Creative Commons License 2006.11.19 0 0 297
Nyugodjon békében Öcsi bácsi!
ik Creative Commons License 2006.11.19 0 0 296

Imperiál, üdv.!

 

Bocsáss meg, nem értelek...

Ez milyen kérdés? "Tényleg a németek "GYŐZTEK" 1954-ben?????????????????????"

Aztán a hozzászólásod végén Te magad írod: "A tények makacs dolgok ám!"

 

Én vallom, véletlenek nincsenek. Még véletlenül sem!

Előzmény: imperiál (294)
pancho Creative Commons License 2006.11.19 0 0 295
Én utána választottam a nickemet annó, ez volt a beceneve Spanyolországban.
(Nagyon találó volt rá, mivel Pancho = Ferkó (a Francisco = Ferenc második leggyakoribb becézése, a leggyakoribb a Paco = Feri), pancho = pocak, és amikor Puskás a Real Madridhoz került, volt rajta kis túlsúly, saját maga szerint olyan 16 kg, amit 1 hónap alatt leadott :-)

Utánozhatatlan nagy király volt, és ezt nemcsak mi, magyarok ismerjük el.
Béke poraira. Élhetett volna még, egészségben. Egy legenda távozott vele, de emléke itt marad velünk, míg lesz focirajongó ebben az országban.
imperiál Creative Commons License 2006.11.18 0 0 294
Remélem,hogy a KICKER magazinban megjelent szégyenteljes kép után azt is közölni fogja,amit itthon és külföldön is kevesen tudnak. A svájci világbajnokságot nyerő németek csapatkaitánya Friccc Walter évek múltán felajánlotta aranyérmét Puskás Öcsinek.........Tényleg a németek "GYŐZTEK" 1954-ben?????????????????????

A kishitű honfitársaimnak üzenem,pedig én sajnos nem láttam élőben-ZSENI és a Legnagyobb volt!!!!!!!!!!!.Biztos véletlenül ismerték és gyászolják öt földrészen......
Biztos véletlenül rúgta a legtöbb gólt a világon.....Biztos véletlenül tudta a labdát odarúgni ahová és ahogy akarta,és tízből tízszer levenni a vizes szappant lábfejjel úgy,hogy nem esett le......még reggelig írhatnám!!! Minek!!!! A tények makacs dolgok ám!

Az Apámnak és nekem(Ballábas vagyok én is) TE voltál,vagy.és leszel a CSODA!!!!!



Isten Veled
Beléndek Creative Commons License 2006.11.18 0 0 293

Lehet arról vitatkozni, ki volt a legjobb, a legnagyobb labdarúgó a világon. Nekem biztos, hogy Ő! Nemcsak a legjobb magyar, hanem a világ legnagyobb játékosa volt!

 

Néhány napja az indexen megjelent egy cikk arról, hogy az mlsz vezetői elfeledkeztek Róla, az elmúlt hónapokban meg sem látogatták, majd halála után Kisteleki István már azt mondta, nagyon fog hiányozni. Hiába, nem változnak az idők. Remélem, hogy a politika nem fogja kihasználni Őt semmilyen célra. Méltatlan lenne.

 

Franciaország az Invalidusok Templomában temette el Napóleont. Öcsi bácsinak, a "Mágikus Magyar"-nak, aki a pályán Napóleon volt, legalább ilyen helyet kell biztosítani Magyarország részéről!

 

 

 

gitana19 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 292
Nyugodjék békében!
Brian Benson Creative Commons License 2006.11.18 0 0 291
Gratulálok!
Előzmény: torban (278)
nomoteon Creative Commons License 2006.11.18 0 0 290

A K. rádióban hallottam, h volt Öcsinek egy kistermetű, rosszul öltözött, de nagyon lelkes szurkolója/csodálója, bece/nick-/nevén: Patkány. Hívta is egyszer Öcsi Bécsbe, h mennyen ki a csapattal, arra P. csak siránkozott, h nincs arra őneki elég pénze, stb. Öcsiék busszal mentek ki, a határ után kártya közben odaszólt a haveroknak, h vegyék/húzzák ki Patkányt a(z edző)labdák közül a zsákból, mert ha tovább ott marad, akkor megfullad.

Ilyen haver volt.

Nickes Kelemen Creative Commons License 2006.11.18 0 0 289

Fitalabb korom miatt nem láthattam játszani csak azokon a fekete-fehér felvételeken, amelyeket mindenki ismer a londoni 6-3-ról, a visszahúzós cselét, majd a hatalmas bombát, amit beragasztott a pipába (mely szerintem minden idők egyik legnagyobb gólja), és pár interjút, amit leadtak a magyar televizióban az évek során.

Egy dologban viszont biztos vagyok vele kapcsolatban: Ő minden idők LEGNAGYOBB labdarúgója.
Nem az egyik legnagyobb, hanem "A" legnagyob.

A futball lényege a gól.
Amelyik csapat a több gólt rúgja, az nyeri a mérkőzést. S ha van egy játékos, amelyik mindenki másnál több gólt rúg, akkor az a legjobb játékos.
Így van ez a grundon, ahol a játék öröméért játszanak, és így van ez a világbajnoki döntőben is.

Lehet beszélni Peléről, Maradonáról, Zidane-ról mint nagyszerű játékosokról, de nekem akkor is az lesz a legnagyobb, aki 500 fölötti klubmeccsen hozza a majdnem meccsenkénti egy gól átlagát (világcsúcs), aki 85 bajnoki meccsen 84 gólt szerez a világ legnagyobb csapatai ellen, ahogy Öcsi bá tette, s tette úgy, h a magyar válogatottban 30 éves kora után nem szerepelt külföldre való távozása miatt, s két évig el volt tíltva a tétmeccsektől -mely idő alatt nyílvánvalóan tovább onthatta volna a gólokat, ha van rá módja.

Puskás Öcsi pont azért a legnagyobb tehát, mert a játék, a futball legfontosabb elemében nyújtott mindenkinél jobb teljesítményt.

Egyszemélyes intézmény, titán, zseni, a kispesti vagány, a legnagyobb- Ő,
Puskás Ferenc.

Nyugodjék békében!
adamec77 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 288
Isten nyugosztaljon, Öcsi bácsi!
Bukshi Creative Commons License 2006.11.18 0 0 287

2000 február elején úgy hozta a sors, hogy eljutottam Rio de Janeiroba. Ott egy szervezett buszos kirándulás alkalmával a látnivalók között szerepelt a Maracana stadion is. Kaptunk egy középkorú barátságos fekete bőrű idegenvezetőt (pár éve volt a Spektrumon egy Riot bemutató film és ő is szerepelt benne), aki körbevitt a stadion múzeumában, öltözőkben, végül kimentünk a lelátóra is. Mivel a brazilok rendkívül közvetlenek, az idegenvezető elkezdte kérdezgetni a csoportot, hogy ki milyen országból jött. Voltak brazilok, németek, olaszok, egy svéd és a húgommal mi ketten magyarok. Amikor ezt meghallotta, felkiáltott hogy "Puszkasz!!!" És az örömtől elhadart még pár portugál mondatot olyan brazil focikommentátoros stílusban, elkezdett tapsolni majd a csoport is. Megismételhetetlen érzés volt.

 

Nyugodj békében, Öcsi bácsi!

 

syatzza Creative Commons License 2006.11.18 0 0 286
SIT TIBI TERRA LEVIS!

Miért kellett törölni, csak mert nem érteni latin?
Ez a cinizmus
Feyd-Rautha Creative Commons License 2006.11.18 0 0 285
Korrekt
Előzmény: torban (278)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.18 0 0 284

Nyugodj békében Öcsi Bácsi.

Köszönünk mindent.

Dave_DelPiero10 Creative Commons License 2006.11.18 0 0 283
Nyugodjon békében Öcsi bácsi!
Előzmény: Törölt nick (282)
Imádunk csak Nyíregyháza Creative Commons License 2006.11.18 0 0 281
Nyugodjon Békében ÖCSI BÁCSI!

Szegénynek úgy kellet meghalnia, hogy a magyar foci sehol sincs...

Vasi Kutya Creative Commons License 2006.11.18 0 0 280

Biztosan.

Így próbálják majd tisztáramosni a lelkiismeretüket...

Előzmény: Törölt nick (275)
piwo Creative Commons License 2006.11.18 0 0 279

Nyugodjon Békében ÖCSI BÁCSI!

 

Nagyapámat "kikérdeztem" Puskás Öcsiből, Aranycsapatból, és olyan áhitattal tud Róla mesélni, sose tudnám megunni. Ő láthatta játszani az Aranycsapatot, nem csoda,hogy rá se bír nézni a mai "utódokra".

 

(Azért azt jó látni, hogy magyarok maradtunk ezekben a pillanatokban is...)

torban Creative Commons License 2006.11.18 0 0 278
Én nagyon sokat köszönhetek Öcsi bácsinak!

Bárhol jártam a világban, ott ahol nem is tudták hovátenni, hogy magyar vagyok csak annyit kellett mondanom : Puskas ! Mindenki kinyílt, elismerően bólintott (bevallom néha még meg is hívtak egy italra e miatt !)
De volt aki maga kiálltott fel, hogy "Puskas", amikor mondtam honnan jöttem...ennél többet aztán nem is tudott rólunk...
Ő volt az igazi országimázs !

más
Tegnap a német KICKER olzan képet tett a címlapra, amin Puskás háttal áll és gratulál Fritz Walternak...Úgy kiakadtam, hogy írtam nekik egy felháborodott levelet, hogy ez mekkora szemtelenség...háttal áll Öcsi bácsi !
Válaszoltak és kicserélték a képet !


------------------------------------------

Dear reader,

we would like to apologize for the photo that shows Ferenc Puskas and Fritz Walter, in case it may have hurt your feelings about this great football-player.

On the other hand, we presented various photos of Puskas in the article, including a slideshow of 12 photos that highlighted Puskas' career as a sportsman as well as a highly respected personality.

For this reason we regard your criticism about the way we presented Puskas' death above the line, although we understood the point you made.

In the meantime we changed the title photo of the story.

Best regards,

your kicker online team

Redaktion kicker online
kicker sportmagazin
Badstraße 4-6
90402 Nürnberg
Risch Creative Commons License 2006.11.18 0 0 277
Nyugodj békében Öcsi bácsi!
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.18 0 0 276
Most meg ők próbálják magukévá tenni a dicsőséget, amit szerzett.
Előzmény: Törölt nick (275)
Attilio Creative Commons License 2006.11.18 0 0 274
Nyugodjon békében.
dinigon Creative Commons License 2006.11.18 0 0 273
Nyugodj békében Öcsi bácsi!

Ma, illetve tegnap mindenki ezzel nyitott a kocsmában. Még fiatal kiscsajok is, majdnem kifordultam a pultból.
VS Creative Commons License 2006.11.18 0 0 272
Hajnali 3 van lassan, és én nem tudok aludni menni...
órák óta a youtube-on nézem a góljait,
végiggondolom, amit olvastam, hallottam, felvételt láttam róla.

Elolvastam több oldal angol olvasói hozzászólást is...

Ma az egész világon megemlékeztek egy focistáról...

Valakiről, aki örömet és példát adott, mutatott az emberiségnek...


Reeco Creative Commons License 2006.11.17 0 0 271
Nyugodjon Békében!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!