Keresés

Részletes keresés

havasar Creative Commons License 2010.07.01 0 0 116
Hát pedig Nánási elég ismert, a neve a playboy fotósa többek között, de fotoz még reklámügynökségeknek meg autókat is :)

szerencsére most ő is indított egy versenyt a természetes szépség jegyében, reménykedem benne, hogy ez azt jelenti, hogy újra visszatérnek az ilyen lányok a plakátokra, újságokba a mostani műnők helyett
Előzmény: Csucsubi (111)
barhelg Creative Commons License 2010.07.01 0 0 115
Hi-Hi :D :D Szerintetek ez a kép valódi?! ezen nem gondolkodtatok el? :)
egyébként én is foglalkozok retusálással... és egy pici nem árt.
Pl: Ha egy baromi jó kép készül rólad de vmi apró bőrhiba, mitesszer tudom is én esetleg anyajegy van rajtad te nem retusálnád le? :) Nos én biztosan megtenném :P
Töhötömke Creative Commons License 2010.07.01 0 0 114
Most lehet kemény leszek de szerintem ebből a gyerekből senki nem varázsol normális kinézetet.Vagy ha igen akkor már inkább rajzolja, mert ha fotóz és utána agyonretusálja akkor már minek fényképezni:) Előfordulhat félresikerült a fotó vagy ilyesmi azt ki lehet javítani persze, nálunk annó a tablófényképezésnél volt elég sok retusálás de az a fényképész hibájából is eredt. Egy profi fényképésznél szerintem csak a fényképezendő alany miatt kellhet retusálás, de ott meg úgyis válogatás van szóval..
kabalaa Creative Commons License 2010.06.29 0 0 113
Biztos, hogy nem lehet olcsó egy sorozat tőle, de ez nem ide tartozik.

@Csucsubi: Szerintem egyik fotónak sem árt egy kis utómunka!
Elrontani nem lehet vagyis el lehet, de ahhoz már tehetség kell! :D
Egy kis odafigyeléssel a jó képből sokkal jobbat lehet kihozni.
Előzmény: szutiv (110)
blablablablabla Creative Commons License 2010.06.29 0 0 112
ha ez a srác egy jó képességekkel megáldott csapat kezébe kerülne megdöbbennél, mit kihoznának az arcából. Ő semmit nem törődik az arcával ez nyilvánvaló. de ez nem csupán ronda kinézet, hanem igénytelenség. egy valamire való fotós, mint pl. Hajdú László, vagy Nánási Pál ebből a srácból is kihozná azt a színvonalat, ami egy magazin címlapjához kell.
Előzmény: randell11 (108)
Csucsubi Creative Commons License 2010.06.29 0 0 111
Elvárás, elvárás ez igaz... De néha már olyan túlzásokba esnek a képek kijavításánál, hogy olyan az egész kép mintha egy számítógépes grafika lenne. Nem hiszem, hogy minden esetben jó ötlet a Photoshop alkalmazása.
Nánásiról eddig nagyon nem is hallottam, mondjuk ez az én hibám lehet.
Előzmény: szutiv (110)
szutiv Creative Commons License 2010.06.29 0 0 110
Látom itt már minden felmerült a PS-től kezdve Nánásiig...minden:) Szerintem manapság szükség van a fotók utómunkálatára,nem csak azért mert az esetleges rossz fényviszonyokat kell javítani de azért sajnos ma elvárás hogy egy modell ne legyen ráncos,ezeket is meg kell csinálni az utómunkálatok során. Én mondjuk úgyszintén a természetes szépség híve vagyok de ez még nincs annyira elterjedőben,bár már van 1-2 divatház ahol nem csak vékony lányok vannak a kifutón,és az becsülendő. Nánási meg jó fotós,legalábbis amiket eddig láttam tőle...színvonalas képek. Bár portré fotósnak nem lehet olcsó:)
nayan00 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 109
Jó hát vannak olyanok akiken már nem lehet segíteni. Itt csúnyán sok PS beavatkozás kéne, akkor már nem lenne önmaga :) Itt már nem csak retusálás kéne, mint pl a Madonna képnél, hogy a ráncokat meg a bőrhibákat eltüntetik, itt már fogni kéne az olló eszközt és méretre kéne vágni egyes részeket :) De úgy gondolom nem baj, ha retusálnak egy képet. Egy fotón a fények és sok minden miatt máshogy nézhet ki az illető. Meghát a kép egy statikus dolog könnyebb észrevenni a hibákat, mint egy élő emberen.
Előzmény: randell11 (108)
randell11 Creative Commons License 2010.06.25 0 0 108
nem azt mondtam,hogy nem lehet szépet csinálni ps-pal valakiből....de ha valakinek brutálisan ronda a feje és az már egy virtuális plasztikának számítana ha hozzányúlnak..én erre gondoltam!
Illusztrálás:




na ebből a srácból csak úgy lesz jóképű fószer ha úgy átalakítják,hogy már csöppet nem fog rá hasonlítani...illetve csak nagyon kicsit.
Előzmény: kabalaa (106)
hargtibi Creative Commons License 2010.06.23 0 0 107
mondhatni nem is igazán "tehetség" már így valakiből jó kinézetet varázsolni.

Ellenben ami inkább az utómunkák nélkül előhozni a szépet. Erről is szól igazából a fotózás, nem? Szóval nagyon sokakban ott bújik meg a szép csak meg kell találni. Csak nem szabad mindenáron a "címlaplányt" keresni.
Előzmény: kabalaa (106)
kabalaa Creative Commons License 2010.06.23 0 0 106
Hidd el, hogy PS-al szinte bárkiből lehet szépet csinálni!

Nézd meg Madonnát:

Madonna-Before-and-After-photoshop

Előzmény: randell11 (100)
bitmapwomen Creative Commons License 2010.06.23 0 0 105
hát az hogy nem tudod, hogyan lehet átszabni az még nem jelenti azt hogy nem lehet... olyan eljárások vannak, de csak ha kicsit utánanézel számos videó mutatja, hogy ps-ban a fából is lehet vaskarika :D
mondjuk kétlem, hogy a nánási leülne a ps elé csettintene egyet és akkor "kezdődhet a munka"... ő valszeg - mint egy jó fotós (gondolom) - tudja, hogy mit hogyan kell beállítani és apróbb testi hibákat így eltakarni, vagy a megvilágítással játszadozni... nem vagyok fotós csak a józan ész szólt belőlem... :)
Előzmény: randell11 (100)
seekthedragon Creative Commons License 2010.06.18 0 0 104
Kösz, az lesz!
Előzmény: seeman (102)
TeaDadus Creative Commons License 2010.06.18 0 0 103
hidd el, ha van rá elég ideje valakinek akkor bármit kihoz egy kis utómunkával. Vedd pl figyelembe azt, hogy pl az avatar is nagyrészt számítógéppel készült és a kék benszülöttek szinte egy az egyben számítógépes munkák. Szóval nem kis változásokat lehet elérni...
Előzmény: randell11 (100)
seeman Creative Commons License 2010.06.16 0 0 102

Milyen Nikonhoz?

Ha DX-es géped van, akkor egy 85mm f1,8 AF-D Nikkor jól jöhet. F2.2-es rekesztől már topon van. 85-ös Nikkort szinte mindig kínálnak a fórumon (Nikon adok-veszek topik)

Előzmény: seekthedragon (101)
seekthedragon Creative Commons License 2010.06.16 0 0 101
Kicsit alter a téma, de érdekelne, hogy milyen obit ajánlanátok kutyakiállításra Nikon géphez?. Bár ez inkább hasonlít a divatfotózás témakörre, de ilyen topicot nem találtam :-)
Alapjában van egy 70-300-as tele, ami szerintem jó lehet, ha van elég fény, de esetleg egy fix 100-as nem lenne jobb? Alacsonyabb ISO kéne és életlenebb lenne a háttér.
randell11 Creative Commons License 2010.06.16 0 0 100
nem tudom amúgy,hogy retusálással,hogy lehet valakinek átszabni az arcát..valóban hülyeség az,hogy ezzel a módszerrel bárkiből lehet szép....ahhoz kell egy szép arc és pár apró bőr hiba,hogy lehessen retusálni...
amúgy meg a telt lányokkal mi a gond?!
én speciel szeretem a feszesen telt lányokat...persze nem a dagadék hájomlásokról beszélek akik már egészségükre károsan nagyok.
Előzmény: fiefieka (94)
kabalaa Creative Commons License 2010.06.16 0 0 99
"Szóval azért van hozzá tehetsége"

Ha nem lenne tehetsége, nem hiszem, hogy a Playboy-nak fotózna! :D
Előzmény: Niktátor (97)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.06.16 0 0 98
Nem is kételkedett benne senki hogy nincs hozzá tehetsége. Csak másnak is lenne annyi, attól mert nem tehették meg hogy Angliában meg Barcelonában tanuljanak. még lehetnek jók, csak sokkal nehezebb befutniuk :S
A tudását elismerem azzal nincsen gond.
Egyébként amit pozitiv kezdeményezésnek tartok az a blog amit indított... Annak valóban van értelme normális témákról beszél nem szuper modelleknek...
Előzmény: Niktátor (97)
Niktátor Creative Commons License 2010.06.10 0 0 97
Tény hogy akt fotózással lett igazán híres de azért sokszor készít más témákban: divat,portré,autó igényes fotókat. Szóval azért van hozzá tehetsége. Amúgy attól még hogy használnak PS-t megmaradhat a természetesség,mert nem feltétlenül a nő alakját kell megváltoztatni hanem a háttérfényeket vagy az árnyalatot ilyesmit. A másik dolog meg az hogy mostanában egyre nagyobb teret kapnak a kicsit teltebb lányok a fotózásokon. Most már vannak olyan divatbemutatók ahol nem csontkollekciók vannak hanem kicsit teltebb de formás lányok. Ez szerintem jó mert így akik kevésbé elégedettek az alakjukkal azoknak az önbizalmát is növelheti. A portré fotózásról meg annyit hogy én voltam már ilyenen és nagyon sok múlik a fotóson hogy el tudja-e érni nálad azt hogy tényleg ellazulj és magadat tudd adni. A Nánási kapcsán még annyit hogy itt valaki említette a természetes szépséget...ha jól tudom az egy fotó verseny...természetesen szép diszkrét lányoknak.
Előzmény: GaGa in the room (95)
Lizike_Nunuka Creative Commons License 2010.06.10 0 0 96
Én is simán fotózgatnék ha ennyit keresnék vele :D
Amugy meg profi fotós.
GaGa in the room Creative Commons License 2010.06.09 0 0 95
Nánási jó fotós. Nem hinném, hogy a ps utómunkái miatt lett nemzetközi fotoművész. Eleve angliában és barcelonában szerzett diplomákat. Ez azért több annál, hogy ps-el kijavítja a nyuszilányok derekát.
Szerintem sima divatfotósként is tökéletes, és szereti a természetes csajokat is fotózni, nem csak tangában. Az meg, hogy a playboyban fotós... istenem, hát ha jól keres vele, miért ne?
fiefieka Creative Commons License 2010.06.09 0 0 94
Az tény, hogy rengeteget tudnak változtatni retusálással, de azzal nem értek egyet, mikor mindenütt azt hallom, hogy retusálással bárkiből szépet varázsolnak. Azért bárkiből nem! Ahhoz kellennek azért adottságok. A sok-sok ember is mit lát az utcákon sétálva? Rengeteg plakátot, ahol gyönyörű lányok pózolnak jobbra-balra. Igazságtalan... Természetesen sokkal kellemesebb látvány csinos, vékony lányokat nézegetni, mint kövérkébb csajokat, de ha átgondoljuk az egészet, igazságtalan.
Előzmény: freeplay21 (93)
freeplay21 Creative Commons License 2010.06.09 0 0 93
Egyáltalán nem kell ahhoz jó gép, hogy jó fotókat lehessen valakiről csinálni. Ahhoz jó modellek kellenek, akiket most reméljük meg is találnak.
Amúgy vannak Nánásinek jó képe is, de a playboyban néha tényleg túl sok az utómunka a képeken ami kiábrándító.
Előzmény: stuncenpudli (91)
hagymáslevente Creative Commons License 2010.06.07 0 0 92
Látom a figyelmedet elkerülte a mondandóm lényege "természetes", tehát pontosan azon van a hangsúly, hogy szépen fogalmazva "alapjáraton", hogy néznek ki a nők nem meglepő módon többen vannak olyanok, akik sokkal jobban néznek ki így mint korrekcióval...

Másik meg igen Nánási, gondolom megpróbálja ezt a műfajt is, nyilván nehezebb dolga lesz, mert a photoshop nem lesz kéznél, itt fog majd igazán kiderülni,hogy mennyire jó fotós. Ezzel legalább növeli a nők önértékelését...
Előzmény: stuncenpudli (91)
stuncenpudli Creative Commons License 2010.06.07 0 0 91
Nánási pff... Ő Akt fotós nem? Meg amúgy is állítom a photoshophoz jobban ért mint a fotózáshoz.. legalábbis amit a playboyban láttam.
Nem is értem miért jó ez most neki... Meg egy jó géppel én is tudok jó képet csinálni, áhh mind1, hosszasan tudnám ezt fejtegetni de, inkább nem.
Előzmény: hagymáslevente (90)
hagymáslevente Creative Commons License 2010.06.07 0 0 90
Csak,hogy kicsit feldobjam a témát, hátha valakit érdekel a barátnőm most akadt rá arra,hogy Nánási Pál a playboy fotósa csinál ilyen portré fotózást természetes szépség címmel, ha jól tudom...

Szóval leányzók hajrá... :)
-Minarik- Creative Commons License 2009.11.18 0 0 89
Ja az lett. KEt 400ws-os a szokasos kiegeszitokkel. Softbox, ernyok, mehselyek. Eleg jol egyuttmukodnek az SB-600 es SB-800 as Nikonjaimmal.
Előzmény: plusskutya (88)
plusskutya Creative Commons License 2009.06.30 0 0 88
ja, bocsánat, nem reagáltam le... szóval vakut vett.... :) :) :)
igen, én is kb. ebben a cipőben voltam...
Előzmény: zorko (86)
plusskutya Creative Commons License 2009.06.30 0 0 87
jéééé, tényleg azt írja a weblap, hogy 250 watt....
el van írva, szerintem... banyek, az enyémen most rajta van a softbox, és reggel van és rohanok, de este megnézem...

A digital12 vakunál (szintén mikrosat) ez van írva: Beállítóízzó: 350 - 1000 W izzó arányos/teljes/kikapcsolható módban - és elvileg a classic 1000 pont ugyanilyen. (viszont legalább hosszú í-vel írták....)

A mikrosat.de oldalon (http://www.studioblitz.eu/mikrosat-classic-p-36.html?osCsid=t9jikmun52l7ebffmr6cio46k7) a classic vakunál már nem 250, hanem 650 watt a beállítóizzó...

Szóval tudnak ezek weboldalt építeni, este majd megnézem, mi van benne... remélem, rá van írva...

mindenesetre annyit tudok, hogy a beállítóizzónak is marha nagy a fénye.... én előtte munkáslámpákkal fotóztam, olyan 1000 (2x500) wattos, 10 ezer forintos fajtával, és ezt a beállítóizzót esküszöm fényesebnek látom...
Előzmény: zorko (86)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!