Keresés

Részletes keresés

kezdőlépés Creative Commons License 2021.06.23 0 0 3512

Holnap testületi.

https://www.balatonfoldvar.hu/hu/testuleti-ules/2021-06-24

 

Megveszik a Keringőt 380 M forintért amiből 342M hitel a banktól kéne.

 

Vége a szórakozásnak ahol a felnőtt a gyerekkel együtt lehetett

 

A BOLDOG BÉKEIDŐK NYARAI nyuggerkiállíásra meg gondolom kellene majd megint 4-500 M forint.

 

Van még valami amit ez a város azért tesz, hogy a benne levő jövő, emberben, fiatalban, egyszer kiteljesedjen?

 

Vagy ez nem cél, éljünk fel mindent aztán egyszer csak bezár az ovi, az iskola mert gyerek nem igen lesz földváron, hacsak nem ugrik meg a környező önhikis települések gyerekszáma

 

Egyáltalán beszélhetünk e itt ellenzékről, ha pontosa nulla felkérdezni valója és tettrekészsége van a környéken.

 

kezdőlépés Creative Commons License 2021.06.23 0 0 3511

Ez egy pályázat része, az egész Balatonon ezt  kellett csinálni, mindenhol ugyanúgy néz ki az installációtól a fa meg napvitorlán keresztül minden.

Előzmény: Hatpotty (3508)
smith Creative Commons License 2021.06.18 0 0 3509

Ez most ilyen tópart-szerte terjedő vírus. Kb. minden felújított strandon ilyeneket építettek, plusz azokat a táblákat, amit a strand bejárat előtt is láthatsz. Valakinek asztalosüzeme van....
Az a csiga magától dőlt ki?

Előzmény: Hatpotty (3508)
Hatpotty Creative Commons License 2021.06.18 0 0 3508

Múlt héten elmentem a nyugati strandra. Döbbenten láttam, hogy valami ormótlan, tákolmányok lettek építve a leglehetetlenebb helyeken "családi öltöző" néven. Ezután a keleti strandon is láttam ilyen monstrumokat. Hajmersztő, hogy mire képes a korrupció. Teljesen indokolatlan, értelmetlen, felesleges munkák közpénzből.

Ilex,alex Creative Commons License 2021.06.01 0 0 3507

Ki most a tornatanár Zamárdiban?

Előzmény: Ogyivi (3505)
smith Creative Commons License 2021.06.01 0 0 3506

Komolyan mondom, csak ámulok a zseniális húzásokra. Fizetős parkolás a nyitva sem tartó, építési területnek számító strandok előtt. Ez igen!

Ogyivi Creative Commons License 2021.05.30 0 0 3505

Zamárdi és Balatonföldvár, mintha nem ugyan abban az országban lennének és nem ugyan az a politikai berendezkedés. A földvári vezetést, bilincsbe verve kellene ott végig vonszonlni, hogy miképpen kell egy várost üzemeltetni. 

Előzmény: smith (3504)
smith Creative Commons License 2021.05.24 0 0 3504

Az ember jártában-keltében lát furcsa dolgokat. Amíg az egyik helyen legfeljebb zsákban fogják elvinni kéthetenként a szelektív hulladékod, addig a másik helyen 50 méterenként kínálja magát a strandolóknak egy ilyen. Nem is láttunk kukából varjak által szétszórt szemetet sehol sem egész Zamárdiban...

zupi.3 Creative Commons License 2021.05.24 0 1 3503

Vasárnap fotóztam. Szerintem a "Zöld város" program keretében vízimadár- barát  park létesült Uniós támogatásból. Újabb név javaslat - Kacsapacsa park. Na, és az ócsárolt veres salak is visszakerült a park boldogabbik végébe.

 

Előzmény: smith (3502)
smith Creative Commons License 2021.05.24 0 1 3502

Ez egy igazán extra attrakciója lesz a parknak, bár úgy tűnik, mintha a vízszintet még nem sikerült volna stabilizálni. Én szombaton, még a tegnapi nagy eső előtt örökítettem meg.

Előzmény: zupi.3 (3501)
zupi.3 Creative Commons License 2021.05.24 0 1 3501

smith Creative Commons License 2021.05.06 0 0 3500

Jah. A világítást talán most kiegészítették, mert a másik semmit sem ért.

Előzmény: eb2004.hu (3499)
eb2004.hu Creative Commons License 2021.05.06 0 0 3499

Ez már tavaly is így volt, vagy csak egy részén? Benne a világítással, ami alig működött.

Előzmény: smith (3498)
smith Creative Commons License 2021.05.06 0 0 3498

Parancsolj. A képen a Pénzszivattyú-park déli oldala látszik, ahol korábban egy gyöngykavicsos sétány volt a Bajcsy felől a vasútra, piacra, központba tartóknak. Ment a levesbe, anyázhatnak egymásra az út szélén gyaloglók és a parkolóból ki- és beállók...

Előzmény: eb2004.hu (3497)
eb2004.hu Creative Commons License 2021.05.06 0 0 3497

Központról és környékéről (parkoról, büvékről) tehetnétek fel pár képet. Hogyan néznek ki most? Mi várható a szezonra?

 

Köszi! :)

smith Creative Commons License 2021.05.05 0 0 3496

Kösz a friss híreket.
A Keleti területén épülő pavilonról, ami erősen büfének néz ki, tudunk valamit?

Előzmény: Ogyivi (3495)
Ogyivi Creative Commons License 2021.05.05 0 3 3495

 Szezonnyitó körkép Balatonföldvárról

     Egy roppant nyomasztó, lehangoló és véget érni nem akaró tél után, mindenki vágyik arra, hogy visszakapja a régi életét. Ennek kiemelten fontos része sokunk számára  a „Balatoni nyár”.   Addig is, amíg eljön az igazi, várva várt szezon, és beindul a vendéglátás nagyüzeme, egy csokor vendéglátós újdonsággal fokoznám az izgatott várakozást: Balatonföldváron  alaposan megbolydul a megszokott üzleti választék az idei nyáron.

       Nem köthető szorosan a földvári vendéglátáshoz, de kivívott presztízsénél fogva, tavaly sok vendéget vonzott Kőröshegy túlsó végében az új tulajdonosok által felpörgetett Völgyhíd kávézó. Nagy várokozásokat keltettek és sokat hozzáadtak a körzet vendéglátós vonzerejéhez.. De az idén egy még újabb csapat fut neki nyárnak és a kínálat is  alaposan átalakul.  A  eddig hangsúlyos kávé –sütemény vonal kiegészül a fiatalok által kedvelt modern strand büfé kínálattal. Nem rossz ötlet, de sok múlik majd a résztvevők álhatosságán. Drukkoljunk nekik!

     A Balatonszentgyörgyi út elején ( fő út, kaptatónak nekifutó szakasza ), nyitott egy  új vendéglátó hely ( étterem és pihenőház ), „Picard Home” néven. A vállalkozás budapesti előzményekkel bír és facebook. oldaluk igen kecsegtető. Kitartást és a vele járó sikert kívánom nekik.

      Azt régen lehet tudni, hogy kikötőnél lévő vasúti sorompó déli oldalán álló, szépen felújított régi tornyos épületben készül valami. Tavasszal Ők is kinyitnak: Olive Deli & Bistro. Reggeliző, kávézó és könnyű étlap. Jó helyen vannak, csak jól kell csinálni. Hajrá!

      A néhai Törley villa kertjében debütált tavaly a Földvár Garden. Nagy kár, hogy csak kérész életet élhettek, igazán hiánypótló „tengerész” hely volt. A villát mohón lebontotta a terület tulajdonosa ( Mondjuk elég lepukkant volt, de mégiscsak 1905-ben épült. Lett volna benne fantázia. Itt is csak elveszett Földvár múltjából egy fontos épület..). Az építkezés  ősszel kezdődik..  Vajon mit is? Apartman házat… Nagyon eredeti! De a „Gardenért”  ettől függetlenül nagy kár. De Ők sem tűnnek el teljesen, csak arrébb költöznek a „Riviéra” kikötő menti kerítése mögé. Kérdés, ott menyire lesz meg a tavalyi atmoszféra, de ismerve őket, meg fogják oldani!

      Formálódik még egy újdonság: Az Anna Mária hotel Jubileumi tér felöli oldalában is nyit egy új terasz. Ha valami jó helyen van, akkor az ott van. Biztos nagyon népszerű hely lesz.     

      A legnagyobb dobás, a kikötőben lévő Balaton Klub megnyitása lesz. Hosszú hezitlás és vajúdás után a télen felpörögtek az események, és a várható juniusi  nyitással, vélhetően alaposan átrajzolják a vendégjárást. A színvonal  garantált, ugyanaz a csapat fogja csinálni mint akik a „Pub –Lik” Bistrot is üzemeltetik. A hírek szerint, lesz minden, ami szem szájnak ingere. Úgy legyen! Az azonban már most biztos, hogy igazi vendéglátó ipari érdekességet láthatnak a turisták, mely szerint egy közel  milliárdos beruházással hozzanak létre egy lángosozót! Jól értik. Lángos is lesz! Ezt én magam sem akarom elhinni, de annyi bennfentes helyről hallani: ez a beruházó vágya! Egészségére!

        Ami viszont örök, az a kikötői „bódésor” ( Fapuma, Marina gyros, Fagyizó-gofrizó ), de csak azért, mert már tíz éve keltik halálhírét… És ott minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy a „minőségi turizmusból” kiszorított,  a földön járó egyszeri emberfia, mindenképpen jobban járjon nálunk, mint az élcsapat.

        De sajnos veszteséglista is van: A legszomorúbb hírrel kell kezdenem,  a település egyik legkedvesebb vendégváró vállalkozása, a „Szélcsend” cukrászda, kávézó már nem nyit ki az idén. Valami lesz a helyén, de hogy mi azt még nem tudni. De nincs veszve minden, a helyes kis cukizó a kőröshegyi levendulásba költözik fel!

        A hírek szerint, a szintén megszűnő „Tök Jó Söröző” helyét a mellette lévő pékség vette meg, ott bővítik az üzletet és vélhetően a profilt is. Csodálkoznék ha nem lenne kávé, azt sokan megsínylenék..

      Veszteség listán a Széchényi Imre utcában eddig működő Central Pork vendéglátó egység is. Nem tudni, lesz e helyette valami más az idén, mert az üzlethelyiség tulajdonlása körül elég érdekes dolgok alakulnak, de ez már egy másik történet lesz.

Remélve, hogy ez a kis „iránytű” segíti majd az eligazodást, kívánok mindenkinek felhőtlen, boldog békebeli nyarat!

Hurrá, nyaraljunk!

 

Ogyivi Creative Commons License 2021.04.18 0 1 3494

Köszönetnyilvánítás.

 

Sokáig úgy tekintettünk a Bf Hírek című kiadványra , mint egy személyi kultuszt az adófizetők pénzén építgető propaganda kiadványra. De ez most változott. Észrevettük, hogy változás állt be a kiadvány  irányultságában az utóbbi időben. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy felkeltsék a lakosság figyelmét arra, kik is vagyunk mi.

Ki nem lenne kíváncsi arra, kik azok a „a magukat civilnek mondók”? Mert ha nem Civilek, akkor vajon mik, kik is lehetnek Ők. Rejtély. Ráadásul egyszerre nyomják a fenyegető lenini bolsevik dumát  és félelemkeltő balliberális szöveget. Mindezt barokkos túlzással. És hogy még fenyegetőbbnek és félelmetesnek hangozzék: „kard által lesznek elveszejtve”!!! Ez így egy kicsit zavaros ugyan, de az érdeklődés felkeltésére tökéltessen, megfelel. Köszönjük!

 

Amúgy megértjük a Polgármester urat, hogy ennyi siker és eredmény után, úgy érzi, általunk került  homokszem  az  ő idilli világába. Pedig ez csak egy rendszerhiba. Mert MÉG, egyelőre parlamentáris demokráciában élünk, ahol előfordulhat az ellenvélemény.  Mert az emberfia már csak ilyen. És MÉG, egyelőre , az ellenvéleménynek hangot is lehet adni. Habár, mint az ábra mutatja, ez már necces..

 

Épp ezért azt is tökéltessen megértjük, hogy az itt élő emberek között is sokan vannak, akik számára visszatetsző a véleményünk és az amit csinálunk. Nekik azt tudjuk mondani, tessenek  csinálni egy  magát szintén „civilnek mondó” egyesületet és hallassák hangjukat. Mert hogy a Mao-izmus vádját is ránk tudják fogni: ”Virágozzék minden virág”! De a mi vezérünk, láthatóan még nincs erre felkészítve. Pedig a mondás, valójában, több ezer éves..

 

De a lényeget illetően, tényleg, mit is szeretnénk valójában? Éppen csak annyit, a civil életet visszahelyezni  a jogaiba. A jogrendünknek, a kultúránknak, a politikai berendezkedésünknek és az előttünk járók örökségének ez az alapja. Kérjük vissza a hozzászólás lehetőségét az itt élő embereknek saját életük folyásába és jövőjük alakításába..   És ezt akkor is kérjük, ha közönség döntő többségében, ma még nincs is meg az igény erre. Mert ahogy Zorba mondaná:  Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan...

 

Mouse M.D. Creative Commons License 2021.04.02 0 0 3493

.....és megmaradt.....csak 1 millióval több....érdekes......

 

https://ingatlan.jofogas.hu/somogy/Balatonfoldvar_nyaralo__Balaton_2km_117125359.htm

Előzmény: Mouse M.D. (3492)
Mouse M.D. Creative Commons License 2021.03.28 0 0 3492

Most /Vasárnap/ 11 -től van az "össznépi megtekintés". Érdemes lenne látni, hogy tényleg sorbanállás van érte? :D

Előzmény: smith (3488)
Mouse M.D. Creative Commons License 2021.03.27 0 0 3491

Ez nem tudom, miért ment ki mégegyszer, bocs!

Ha lehet törölni, akkor törölhető, sorry : )

Mouse M.D. Creative Commons License 2021.03.27 0 0 3490

Üdv! 

Köszönöm, ott már nincs is fent, de talán ez volt az ?:

Kb. 6 órát volt fent, iszonyatos a jelentkezés rá.

Osztatlan közös, külterület, közös kapu, szolgalmi út rajta végig, a lenti szomszédnak. Panoráma balatonra nincs. Pár gyümölcsfa. Ennyit persze bőven megér, /10 /

Előzmény: smith (3486)
Mouse M.D. Creative Commons License 2021.03.26 0 0 3489

Nem baj, lesz még ennél jobb is. : )

Előzmény: smith (3488)
smith Creative Commons License 2021.03.26 0 0 3488

Igen, ez volt. Sajnálom.

Előzmény: Mouse M.D. (3487)
Mouse M.D. Creative Commons License 2021.03.26 0 0 3487

Üdv! 

Köszönöm, ott már nincs is fent, de talán ez volt az ?:

Kb. 6 órát volt fent, iszonyatos a jelentkezés rá.

Osztatlan közös, külterület, közös kapu, szolgalmi út rajta végig, a lenti szomszédnak. Panoráma balatonra nincs. Pár gyümölcsfa. Ennyit persze bőven megér, /10 /

Előzmény: smith (3486)
smith Creative Commons License 2021.03.25 0 0 3486
Előzmény: Mouse M.D. (3424)
Ogyivi Creative Commons License 2021.03.24 0 1 3485

 

Én a magam részéről az Aligai „szörnyhotel” sokkoló látványterveit, egy tervezett provokáció részének gondolom, hogy vicces emberünk, ennek „leállításával” szerezzen jó pontokat a közelgő választásokra. Kapcsolódó:

Balatontipp.hu 2021 03 21.: „Club Aligához kapcsolódó eheti hír, hogy a Pro-Mot Kft. újabb 1300 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a közös pénzünkből. A turisztikai attrakció és szolgáltatás fejlesztés a Club Aligában című projekt célja, hogy “olyan új közösségi teret létesítsen a Club Aliga területén az ún. agóra fejlesztésével, amely jó eséllyel betöltheti a település főterének funkcióját köztéri bútorok és látványelemek elhelyezésével” – írják többek között az Appeninn Nyrt. közleményében.  Azonban a főtéri funkcióhoz szükséges szerves kapcsolat legfeljebb akkor alakulhatna ki a település érintett részei között, ha állandó helikopterjáratot működtetnének. Természetesen ez a lehetőség sem zárható ki, mert a most kapott támogatással együtt már 10.000 millióhoz* közelítő ajándékból akár erre is telne.

 *A kormány a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül tavaly áprilisban 1000 millió forinttal segítette a céget a “kikötő fejlesztése a Club Aligában projekt” megvalósításában, májusban pedig további 7.400 millió forintot kaptak a közös pénzünkből a “Balatonvilágos Club Aliga hotel és élményközpont fejlesztésre”.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy Lőrinc csak Aliga elpusztítására, minden élő magyar embertől kapott ezer forintot…

A Balatonföldvárra tervezett új kikötőre ajándékba adott 900M Ft, 450 000,- forintjába kerül minden egyes balatonföldvári lakosnak. Pont.

smith Creative Commons License 2021.03.17 0 0 3484

Igen, láttam a munkákat.
Komolyan szürkevarjú kompatibilis kukák lesznek? Elmorzsolok pár könnycseppet. Mondjuk egy sima pedálos mechanika nyilván nem illik a boldog békeidők dizájnjába...

Előzmény: zupi.3 (3483)
zupi.3 Creative Commons License 2021.03.17 0 0 3483

A lehetséges járda helyét valakinek a kavicsgyűjteménye foglalja el. De, kis kerülővel bárhová el lehet majd jutni a parkon keresztül.

Lesz köztéri világítás, ami besegít a napelemes baromságnak, és padok, a sok kábel kiállásból arra következtetek, talán még elektromosan nyíló, fedeles szemetesek is.

Két új lehetséges névvel pályáznék  - Aztaqrva Park vagy  A Szt. Ségit Sétány.

Előzmény: smith (3482)
smith Creative Commons License 2021.03.12 0 0 3482

Közelről nézve egyelőre egy méretes elqrás van benne. Eddig a Bajcsy felől az állomásra vagy a központ felé tartóknak legalább egy sóderos sétányuk volt. Na, ez most felszámolva. Lehet menni az úton az autók közt. Hajrá Pénzszivattyú park!

Előzmény: Ilex,alex (3476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!