Keresés

Részletes keresés

Monyesz00 Creative Commons License 2017.02.27 0 0 13316

A február 17.-i szóbeli vizsgaeredményt tudja már valaki?

 

Sünde7 Creative Commons License 2017.02.25 0 0 13315

myloveitaly

 

Igen, Ezra-s vizsga volt. 

Én meleg szívvel ajánlom Őket. Jó tapasztalataim voltak velük.

Egyébként az Origo-ról is jókat hallani. Én mindkettőt befizettem, biztosra mentem. :D 

Ha tanultál, egyiknél sincs miért aggódni. 

Sok sikert!

Vorosilov42 Creative Commons License 2017.02.24 0 0 13314

Örülök a pozitív tapasztalataidnak. Az az igazság, az írásbelid előtt néhány nappal elkezdett zaklatni a vadkerti tanárnőm, hogy feljelent ha a harmadik havi tandíjat nem adom neki oda. Ezen ledöbbentünk, mert előre kellett fizetni havonta, (9 alkalomért 100ezer elég nagy lehúzás, nem ezt ígérte) a harmadik hónap elején otthagytuk, úgy látszik nagyon butuskának néztem ki. Kiakadtam és felhívtuk a Pappot és Ludmillát is, hogy állítsák le, de azt mondták hivatalosan nincs közük egymáshoz, nem tehetnek semmit. Azért valami történt, mert nem írogatott tovább. Erre a fórumra is felhívtuk a figyelmét a főnöknek, hogy megértse, van visszhangja az alkalmazottak visszaéléseinek. Ha a nicknevedből felismerhető vagy, nem csoda hogy full kedvesek voltak veled. Mondjuk egyébként örülök, mert most egy időre rend lesz az EZRA-nál. A tanárom is megnyugodhatott, olvasva a tapasztalataidat, mert ma ismét írt, hogy feljelent, ha nem fizetek, na mondom próbáld meg, feketén csinálod, (mondjuk így az első 100at se tudom bizonyítani). Letette, nemsokára hívott egy idegen (kb a kigyúrt, favágó fia), hogy tartozom egy ismerősének, meg kéne beszélnünk, mondom neki, ez butaság, de menjünk be a rendőrségre, az egy kellemes hely. Kinyomta. Ha még vicceskednek valamit leírom. 

Előzmény: Sünde7 (13312)
myloveitaly Creative Commons License 2017.02.24 0 0 13313

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy ez az EZRA-s vizsga volt? Még hezitálok, hogy Origos vagy Ezras vizsgára jelentkezzek.

Előzmény: Sünde7 (13312)
Sünde7 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 13312

A szóbeli vizsgáról (ezek szerint valaki még olvassa :)) : 

 

Reggel 9 órakor kezdődött a labor. Kétféle szöveg, egy történetmesélés és egy dialógus. 

Ezekhez feladatok, 10-10 pontért. Nem volt annyira nehéz. Ennek ellenére nem értettem mindent...

Ennek eredménye 10-15 munkanap múlva lesz csak elérhető a honlapon, értelemszerűen, pontos eredményt a szóbeli vizsgámról csak akkor tudok. 

A szóbeli vizsgarész is - szintén - két vizsgarészből tevődik össze (1. képolvasás, 2. szituáció). 

Mindkettőre 25 pont kapható maximálisan. Így összesen 25+25+20=70 pontot érhetsz el. 

Ezek a számszerű adatok.

A tapasztalatok: 

A két vizsgáztató tanár úr módfelett segítőkész volt és szimpatikus. 

Végighallgattak, csak akkor kérdeztek, ha már nem volt mondanivalóm... ha valamit nem értettem, máshogy kérdezték vagy elmondták lassabban.

A vizsga ideje alatt bólogattak, megerősítettek, ha jót mondtam. Mosolyogtak, kedvesek voltak. 

Sosem gondoltam volna, hogy mosolyogva jövök ki a szóbeli vizsgáról - lévén elég izgulós vagyok ilyen helyzetekben - de a jókedvük rám ragadt. 

Végül a két feladatra 35 pontot kaptam (34 pont az adott vizsgarész 60%-a). A legjobb vizsgapont adott napon 36 pont volt. Szerintem teljesen korrekt módon, hiszen én is körülbelül ide sorolnám magamat és azok is magukat, akikkel aznap beszélgettem. 

Nagyon jó élmény volt. 

A másik, ami melengette a szívemet, hogy Nagy Ludmilla tanárnő - aki az írásbeli és szóbeli vizsgát megelőzően engem sosem látott - velem/velünk együtt izgult, értünk szorított. Kávéval, süteménnyel kínált, biztatott. 

Tanárnő, ha olvassa, innen is köszönöm azt a példaértékű emberséget, melyet felém/felénk tanúsított; amivel a mai világban igen ritkán találkozhatunk! 

Nekem, meglepően jó élmény volt (az egész napos várakozás ellenére is, mert délután fél 5-kor jutottam be).

Nem bántam meg, hogy megpróbáltam, sőt... bárhogyan is alakul a vizsgám (akár sikerül, akár nem), mindenképpen hálás vagyok, hogy megtapasztalhattam, ezt ilyen profin, emberségesen, vizsgázóbarát módon is lehet csinálni.

Monyesz00 Creative Commons License 2017.02.21 0 0 13311

Szia! Arròl èrdeklődnèk milyen volt a szòbeli nyelvvizsga? Köszönöm a vàlaszod előre is.

Előzmény: Sünde7 (13310)
Sünde7 Creative Commons License 2017.02.11 0 0 13310

Sziasztok! 

 

Ma lezajlott az írásbeli lovári nyelvvizsga, Kecskeméten. 

Leírom a tapasztalataimat: 

Minden pontban kezdődött, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Fél 9-re kellett a helyszínen lennünk a regisztráció miatt. 

9:05-12:05-ig tartott a vizsga. Mindenről korrektül tájékoztattak. A terembe lépő első és utolsó ember ellenőrizte a vizsgázólapok csomagolásának sértetlenségét. A termet a vizsga alatt senki sem hagyhatta el. A telefonok, sem semmilyen más adathordozó- vagy rögzítő eszköz sem lehetett a vizsgázóknál (esély sem lett volna semmi ilyesmit használni, ugyanis folyamatosan 3 ember sétált körbe-körbe a teremben).

Segítséget senki nem kapott, a fennálló idő alatt mindenki néma csendben dolgozott, fürgén szótárazott. 

Az időkeret lejárta után minden vizsgázó egyszerre hagyta el a termet, őket pedig a vizsgát felügyelők is követték. 

Korrekt módon zajlott minden. 

Nem tudok felróni jelenleg semmit az írásbeli vizsgarésszel kapcsolatosan. 

Jövőhéten szombaton szóbeli vizsgázok. Megírom majd. 

 

Addig is jó felkészülést mindenkinek! 

 

lovári 2017 Creative Commons License 2017.01.30 0 0 13309

Sziasztok!

Sürgősen tanuló társat keresek lovári tanuláshoz! Magántanárnál Budapesten! Költségek megosztása mellett, így olcsóbban kijövünk. Ha érdekel írj privátban vagy e-mailen! SÜRGŐS

Sünde7 Creative Commons License 2017.01.15 0 0 13308

Vorosilov42!

 


Köszönjük, mindannyiunk nevében! 

Megírom majd én is a tapasztalataimat, februárban... 

Addig is jó tanulást, kitartást mindenkinek! :)

lovari_tanulas Creative Commons License 2017.01.14 0 0 13307

Vorosilov42 külsősként nincsenek veled "hosszútávú terveik". --> ez volt az eddigi mondat, ami összefoglalta az ő ténykedésük velejét.

Ugyanakkor sikerült azt is megtudnom, hogy van olyan nyelvtanáruk, akiknek nincs is felsőfokú nyelvvizsgája.........

Előzmény: Vorosilov42 (13306)
Vorosilov42 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 13306

Bocs hogy elsőre nem  fejtettem ki, de én is végeztem korábban egy tízalkalmas tanfolyamot, ez jelentett kb.1200 szót, nyelvtant alig, ezt külön pótoltam, szóbelire felkészülés nem volt.  Most jött ez a lehetőség, gondoltam csak meg lesz valamikorra a nyelvizsgám,  de egész másként alakult, gyakorlatilag be akartak húzni a csőbe, pedig másfél hónapig napi 6-10 órát tanultam. Két érdekes esetről tudok. Mindketten 3-4 hónap után tettek sikeres vizsgát, az egyik itt megbukott, de ő  jelentkezett az ITK-ra is, ott sikerült. A másikuk már túl volt egy sikertelen vizsgán (szintén másfél hónap),  és ő maga mondta el, mibe került, hogy sikerüljön, azon felül, hogy felkészült. 

Ha csak annyi volna, hogy csúszópénzért besegítenek, ok, de  itt úgy  is lehúznak, hogy idő előtt elküldenek vizsgára, és ha mégis hoznád a szintet, lepontoznak. Én is így jártam, a behelyettesítésemre kaptam csak több pontot, pedig a többi is jól sikerült, végül csak 44% lett a vége. A behelyettesítést nem lehet szubjektíven pontozni, a többit inkább, remélem érted. Az első fellebbezést  ők bírálják el, másodfokon volna esély, de ki csinálja ezt végig.

Szerintem neked sikerülni fog, mert  nagyobb a tudásod, és külsősként nincsenek veled "hosszútávú terveik". Azért írd meg mi lett az eredménye.

Én is azért írom meg a tapasztalataimat, hogy másokat ne tudjanak becsapni. 

Előzmény: Sünde7 (13305)
Sünde7 Creative Commons License 2017.01.14 0 0 13305

Kedvesek! 

 

Köszönöm a válaszaitokat, érdekesek voltak. Régen több helyről is hallottam, hogy voltak ilyen jellegű visszaélések, tudomásom szerint pontosan ezért változtattak a rendszeren, és emiatt lehet(ett) csupán a Rigó utcában nyelvvizsgázni. 

Nem tudom, hogy mi zajlik lent említett iskolában, én csak annyit tudok, hogy ismerősöm, aki eszperantóból nyelvvizsgázott, 5 hónapig járt tanfolyamra. 

A középfokú szint eléréséhez 200-250 óra szükséges. 

Aki lovárit tanul, tudja, hogy komoly nyelvtannal rendelkezik. Ezt 1,5 hónap alatt, de még 3 hónap alatt is majdhogynem lehetetlen elsajátítani, hacsak valaki nem nyelvzseni. 

 

Egy lelkiismeretes magántanár sokat segíthet, szerintem. Próbáljátok meg! :) 

lovari_tanulas Creative Commons License 2017.01.11 0 0 13304

Vorosilov42

Szia!

Nos, a te verziód se egyszerű, ezért mondtam én azt, hogy egyszer itt valaki be fog sétálni majd egy olyan helyre, ahol ezt az egészet megállíthatják.

Nálunk, a mi csoportunkban nem vetődött fel a csúszópénz, utalás sem volt rá. Mi csak egyszerűen azzal voltunk vakítva, hogy a javítók belenyúlnak bizonyos emberek dolgozataiba ha úgy van, illetve, hogy nagy segítség lesz a szóbelin is.

1,5 hónap az alsó hangon egy semmi. Mi 3-4 hónapra voltunk talán. De ugye itt a kurzus jelleg az, ami megy, tehát nem a használható nyelvtudás a cél. Akinek az a célja, az komolyabb helyre megy.

Nyíregyházán a novemberi vizsgán volt egy kisebb botrány...valahol valakinek vannak fényképei, bár ez kevés lehet egy bizonyításhoz. ... Volt összedolgozás és ez egy be nem avatott lánynak nem tetszett. Úgy tudom, a lány volt a legutolsó, aki a termet elhagyta. Vajon miért...?!

Előzmény: Vorosilov42 (13298)
lovari_tanulas Creative Commons License 2017.01.11 0 0 13303

Szia Sünde7!

"véleményem szerint, bár lehet, hogy naiv vagyok - az írásbelinél kétlem, hogy le tudnak pontozni, mert feketén-fehéren szerepel minden az adott feladatok megoldásánál (ha mégis igazságtalannak tartod, miért ne kérhetnél felülvizsgálatot?)."

Azért, amiért leírtam. Magyarország 2 lehetséges vizsgabázisa közül a könnyebb az Ezra. Ha másodjára is ott akarsz vizsgázni, akkor nem "kekeckedsz". Lehet, hogy fekete fehéren ott van a javítás is és a te írásod is, de te még mindig nem vagy nyelvtanár, hogy tudd, az a fordítás helyes e. Talán ez a szabályzatban le is van írva, hogy a megtekintés mellé tanári magyarázatot nem kapsz, viszont szabadon készíthetsz jegyzetet a kijavított dolgozatodból. Nos, ha ebből valaki tud fellebbezni, akkor annak előre is gratulálok. ;)

Ne kérd vissza a pénzt, menj el. ha te egy éve ezt tanulod, akkor szerintem ninsc mit félned. És az eredeti írásom nem is azokról szólt, akik belefektetnek egy évet, hanem azokról, akik meg lettek csúnyán vezetve 2-3 hónapos kurzusokkal. ;)

 

 

Előzmény: Sünde7 (13294)
covers55 Creative Commons License 2017.01.10 0 0 13302

Szia! e-mail-ed nem publikus, ezért írj rám ha tudsz, köszönöm a segítséget!

Előzmény: Sünde7 (13301)
Sünde7 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 13301

Megadnám szívesen, de jelenleg - magánügyek miatt - nem oktat. Eredetileg még én is jártam volna 2 hónapig hozzá, de már nem tudott fogadni... De ha tudok valamiben segíteni, felvehetjük a kapcsolatot, e-mailben. 

Sünde7 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 13300

Nagyszerű! A pénzt sem tudom visszaigényelni... 

Jól értem, hogy másfél hónap után küldött el nyelvvizsgázni?! Az én tanárom közel egy év után is óva intett attól, hogy a labor nem biztos, hogy sikerülni fog... pedig nem vagyok tehetségtelen. Szükségből kezdtem, de megszerettem... a kultúrát, a nyelvet is érdekesnek találom és szívesen tanulok. 

covers55 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 13299

Szia!

Köszönöm a válaszod!

A könyveket ismerem, a tanárnő elérhetőségeit le tudnád írni?+ Bármi hasznos infót, ami eszedbe jut. Köszönöm

Előzmény: Sünde7 (13296)
Vorosilov42 Creative Commons License 2017.01.09 0 0 13298

Én is hasonlóan jártam. Az egyik hozzájuk kapcsolódó tanárnál voltam magántanuló. Először nagy igéretek voltak, azután másfél hónapra el akart küldeni közép C-re, de én csak írásbelire mertem menni, ezért meg is szidott finoman. Kecskeméten voltunk novemberben. Annyira nem volt nehéz, de a levelet és a fordításokat lepontozták. Szinte mindenki elbukott, de akkor miért erőltette, gondoltam akkor. Valaki egyidejűleg elment az ITK-ra, és ott sikerült, döbbenet. Az viszont már egyértelmű, van befolyása a vizsgára, ebben nem beszélt mellé. Ezután  már teljes változás volt, kezdett arra célozgatni, következőre is megbukhatok, és  finoman felhozta a csúszópénz gondolatát. Ha nem előre kellene fizetni, és bíznék benne, talán belemennék, de volt akit nyelvvizsga nélkül küldött el, nem kockáztatok. Alapból az ITK nehezebb, mint az EZRA, de tisztességesebb az elbírálás, muszáj lesz ott folytatni. 

Előzmény: lovari_tanulas (13287)
Sünde7 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 13297

Ha javasolhatok valamit, ne higgy azoknak a hirdetéseknek, ahol 2-3 hónap alatt sikeres nyelvvizsgát ígérnek. 

Sünde7 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 13296

Kedves Covers55!


Egy nagyon kedves, lelkiismeretes tanárnőnél, aki a Rigó utcában nyelvvizsgáztat, de sajnos jelenleg nem oktat. :( 

Choli Daróczi József - Zhanes romanes? című könyvéből. 

A szótár pedig: Papp János - Cigány-magyar, magyar-cigány kéziszótár

Előzmény: covers55 (13295)
covers55 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 13295

Szia!

Melyik tanárnál tanultál? Milyen könyvekből, milyen anyagokat használtál? Most kezdek ismerkedni a nyelvvel. Köszönöm

Előzmény: Sünde7 (13294)
Sünde7 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 13294

Sziasztok! 

 

lovari_tanulas,

Én épp a héten fizettem be az EZRA által szervezett február 11-én esedékes nyelvvizsgára...

Nem az általuk szervezett tanfolyamon tanultam, hanem magántanárnál. 

Csupán azért választottam őket, mert egy hónappal előbbi időpontot kínáltak a nyelvvizsgára, mint az Origónál. 

Vajon rossz döntést hoztam?! Hogyan lehetséges, hogy lepontoznak? Nem értem. Csupán azért nem, mert -  véleményem szerint, bár lehet, hogy naiv vagyok - az írásbelinél kétlem, hogy le tudnak pontozni, mert feketén-fehéren szerepel minden az adott feladatok megoldásánál (ha mégis igazságtalannak tartod, miért ne kérhetnél felülvizsgálatot?). A szóbelinél pedig hangfelvétel készül. Aki arra számít, hogy tanulás nélkül átcsusszan, az egy pár évvel lecsúszott a lehetőségről... 

Nem akarok rosszat feltételezni senkiről, anélkül, hogy ismerném az illetőt, csak próbálom magam megnyugtatni... 

A_KáVé_ Creative Commons License 2017.01.08 0 0 13291
Előzmény: covers55 (13290)
covers55 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 13290

Sziasztok!

 

Most kezdek ismerkedni a lovári nyelvvel. Esetleg tanárt/ tanfolyamot megbízható forrásból tudnátok ajánlani? (Budapest). Könyveket, segédanyagot is szívesen fogadok. Emellett bármilyen hasznos infót. előre is köszönöm. (linda1@gmail.hu). Szép napot!

 

 

 

A_KáVé_ Creative Commons License 2017.01.06 0 0 13289

 

Éppen az írásbeliről lesz szó 10 poszton keresztül. Ha gondolod, csatlakozz ide is!

 

https://www.facebook.com/groups/423468174521901/permalink/649678688567514/

Előzmény: Eszp-ilda (13288)
Eszp-ilda Creative Commons License 2017.01.04 0 0 13288

Szia megtudnád írni, hogy miből készültél fel írásbeli vizsgára? Köszönöm

 

Előzmény: EszperManka (13283)
lovari_tanulas Creative Commons License 2017.01.03 0 1 13287

Sziasztok, kedves fórumozók!

Az EZRA nyelviskolával és a képzésükkel kapcsolatban osztanám meg a véleményemet. Nekem jelenleg SEMMIT nem sikerült náluk összehoznom annak ellenére, hogy hitegetve lettem bőven. 180.000 Ft-ba van eddig a dolog

Ez egy nagyon fiatal nyelviskola, ami akkreditációval is rendelkezik nyelvvizsga bizonyítvány kiadásához. Főként diplomások fordulnak hozzájuk, mivel a reklám az az, hogy könnyen, gyorsan és olcsón hozzá lehet jutni a nyelvvizsgához. Szerintem ebben az országban már szép számmal gyűlik az a sereg, akik az EZRÁBAN valamilyen furcsa oknál fogva semmilyen eredményt nem értek el.

Kurzusok állandó jelleggel indulnak és a kurzus egy fix nyelvvizsga időpontig tart. Tehát nem addig, ameddig te nyelvi ismeretanyagot szerzel meg, hanem addig, ameddig a nyelvvizsga tart. Tehát vagy meg tudsz tanulni fordítani és levelet írni x időpontig, vagy sem.

Szerintem a Rigó utca már tele van volt EZRA-s tanulókkal, mivel másik akkreditált lovári vizsgahely csak ott van és a sok "nyomorult" bepalizott ember úgy van vele, hogy "ha már belekezdtem ebbe, akkor kihozom ebből, amit lehet."

Én mentem olyan hallgatókkal nyelv vizsgázni, akik skype-on és egyéb, autodidakta módon otthon tanultak és sikerült nekik. Nekem, akik jártam a kurzusra, nem.

Olyat is ismerek, aki nem is egy kurzust fizetett ki és olyat is, aki számtalan abszolút sikertelen nyelvvizsga kísérleten van túl.

A buktatási arány kb. 70% lehet. És ez nem túlzás. Sok vizsga sok hallgatójával felvettem a kapcsolatot és őrületes lepontozásokról, már már gyanús lepontozásokról beszélnek. Szándékosan úgy van csinálva, hogy a hallgató ne menjen át. Mivel ha te pld. az EZRA-ban tanulsz is és ott is nyelv vizsgázol, nem vágod ki magad alatt a fát azzal, hogy fellebbezel. Hanem akkor következik a második nyelvvizsga. Majd a harmadik.

Nagyon számít az, hogy kinek ki a tanulója. Melyik nyelvtanár milyen előjogokat tud kiharcolni a saját tanulójának pld. Mindenki olyan előjogokra gondol itt, amilyenre akar.

Többen vannak azon az élen, hogy valamit fognak lépni hivatalos úton, mert nagyon sok pénzük, idejük és sok sok mézesmadzag van mögöttük, annak dacára, hogy még mindig nincs nyelvvizsgájuk.

Egy valamit azért leírok: az iskola vezetői messze a legkorrektebbek a teljes bandában. "Szegények" vesztét a saját nyelvtanáraik fogják okozni, mert ha tudnák, hogy pld. én is úgy kerültem oda, hogy "garantáltan meg lesz a nyelvvizsga".... na, ez ott a legfőbb probléma. Más cég ilyet elvből nem enged meg magának, hogy hitegessen!

Remélem témaindító volt...

 

umea.. Creative Commons License 2016.12.31 0 0 13286

Mi deziras al ĉiuj legantoj tre sukcesan novan jaron, ĝuon en la studado de nia lingvo.

umea.. Creative Commons License 2016.12.05 0 0 13285

Abszolut helyhiány miatt eszperantó nyelvkönyvek és jegyzetek olcsón eladók. Érdeklődni az umea kukac vipmail.hu e-mail címen lehet.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!