Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2010.10.14 0 0 124

en nem latom, holé hibazott az orvos azon tul, hogy esetleg emberileg nem szimpatikus neked... a szules varhato ideje egy szimbolikus dolog. mas lehet a datum az utso menzesz elso napja alapjan es az aktualis uh-s biometriai adatok alapjan.

 

az utrogestant nem tulzas szedetni akar a 16. hetig sem, a majadat nem rongalja. afp-re en nem mennek, ha ugyis csinaltatsz amniot. ez a helyes donts szerintem: amnio es nincs kerdes. de a dokit megtartanam.

Előzmény: petrevici (123)
petrevici Creative Commons License 2010.10.14 0 0 123
Sziasztok!Nagyon nagyon el vagyok keseredve, már tegnap óta.Nekem is pozitív lett a kombinált tesztem.1:100 az arány.Második terhességem, az első teljesen problémamentes volt, már 4 éves lesz a lányom.:)))
Ezért is nagyon rossz, hogy egyáltalán nem problémamentes ez a terhesség.Röviden:Az 7. héten barnás pecsételés rohanás a dokihoz,akinél a lányomat is szültem.Akkor megvizsgált, de azt mondta fiatalabb a terhesség (5 hetes), mert életjelenség nem egyértelmű, menjek 1 hét múlva, akkorra, már nőnie kell, meg pulzálnia a szívnek.Írt utrogestant, 2x1 szedtem-szedek.Visszamentem, minden ok volt, azt mondta, akkor most 6 hetes, így számoljak.
6 hét múlva hívott vissza, kombi tesztre, meg uh-ra.Közben elmentem a védőnőhöz, aki kért, hogy kérjek pontos időpontot a kombira, mert nem mindegy.Lebeszéltem, hogy 12+1naposan megyek.
Közben, 11+5 naposan bevéreztem, rémület, rohanás a sürgősségire, ahol nem láttak semmit, baba oké, de az orvos megjegyezte, hogy szerinte én idősebb terhes vagyok, mert az ő véleménye szerint betöltött 12 hetem simán van.gyorsan elővette a korongot és kijelentette, hogy ő bizony nem nyúlna a számított terhességi koromhoz, mert az úgy jó, az uh-s pedig rossz.Kérdeztem, hogy a kombi tesztemet előbbre kellene hozni?Még, ha 3 nappal akkor is?-mondta nem-de nem volt meggyőző.Ja, meg azt is hozzátette, hogy az utrogestant tök felesleges már szednem, mert csak a májamat rongálja.
Hívtam a doktornőmet a bevérzés miatt, (hozzáteszem, utána folyamatosan barna folyásom volt 2 hétig-a vér levételekor is)szerinte igenis jó az uh-s számítás és az utrogestan is kell.Jó, belementem.hiszen, mert hiszen....szülés várható időpontját még mindig nem határozott meg, pedig kértem
Genetikai uh-az orvosom csinálta, 10 percig böködte a hasam a vizsgálófejjel, mindent rendben talált, csak azt mondta, hogy nem jó a metszet, mert nem fordul, hogy az orrcsontot is meg tudja nézni-azzal engedett haza, hogy 2(!)hét múlva menjek vissza, és addigra lesz véreredmény is.
Nem voltam nyugodt, alapjaiban rendült meg a bizalmam, mert 2 hét az az őrület, meg milyen magánorvos az ilyen, semmi próbálkozás, hogy nézzük már meg egy fél óra múlva, mert nem mindegy, hogy nincs, vagy nem látja.Még aznap másik doki, hüvelyi uh, van orrcsont!megnyugodtam.
Erre tegnap megyek a uh-ra és a véreredményért (sms-t nem kaptam, már ez gyanús volt), és ott közli , hogy pozitív.Itthon nézem, hogy a leleten nem 12+1 napos számított terhességi hét van, hanem 13+3, a vérzés szerinti meg 13+6.És amit ő kiadott ambuláns lapon is 13 betöltött hét van.Nagyon sajnálja-Hát még én!És még mindig nincs szülés várható ideje, se afp-re javasolt küldés, semmi.Itt ért véget a kapcsolatunk, mert nagyon kihasználva érzem magam.sőt azt tanácsolta, hogy majd az afp vel menjek genetikai uh-ra a klinikára, majd onnan amniocentézisre.Könyörgöm4Milyen eredménye lesz az afp nek, ha majdnem 18 hetesen veszik le, mert ezek szerint mégis idősebb terhes lehetek.Meg lennék vagy 24, 26 hetes, mire eredmény születne-Szerintetek normális?Azt mondta, hogy ha nagyon izgulok elmehetek!hamarabb is-hát igen, nagyon izgulok, mi több, rosszul vagyok a félelemtől.Meg a vérezgetést, meg a nem talált orrcsontot is rizikózta, meg azt is mondta , okozhat fals eredményt.Erre azért odavágtam, hogy ja, annak még aznap utánajártam...
Úgyhogy én ezzel a nővel végeztem!Ez nem orvos.
Hétfőig kell valahogy kibírnom, de nagyon kivagyok.Akkor megyek genetikai szakrendelésre és ott, ha a doki meghatároz egy terhességi kort, akkor már lehet azon nyomban meg is lesz az amniocentézis, mert azt mindenképpen megcsináltatom-vállalom a kockázatot-jó volt olvasni az előttem szólókat, valahogy reményt ad.Mert nagyon nehéz pozitívan hozzáállni...
Bocsánat, hogy hosszú voltam, meg leírtam az egész történetet, de jó volt kiírni magamból.Szívesen beszélgetnék a várakozás ideje alatt, kíváncsian fogom lesni, van -e valaki aki beszélgetne.Köszönöm, hogy "meghallgattatok".
Mikolt Creative Commons License 2010.10.11 0 0 122
abbol indulsz ki, hogy te fekudnel, mint egy darab fa, de a nagy atlag nem olyan, mint te. majd meselek messengeren, hogy mikkel talalkozom NAPONTA. sok asszony olyan allapotban erkezik a vizsgalatra, hogy ha ugy megszurna a doki, garantalt lenne a veteles a boren levo retek miatt.
Előzmény: franciacsibe (121)
franciacsibe Creative Commons License 2010.10.10 0 0 121
Nekem azert soknak tunik az 1% ahhoz, hogy tenyleg errol legyen szo.
Ha higienes dolog lenne, nyilvan lenne kulonbseg (meghozza lenyeges kulonbseg) a korhazak/orszagok kozott, ilyenrol pedig meg nem hallottam-olvastam (mikor szuksegem volt ra, alaposan utanaolvastam minden neten elerheto forrasnak magyarul-angolul-franciaul).
Az meg tulzottnak tunik hogy 100 nobol egy nem pihen mikor a 16 hetes magzatjanak elvesztese a tet... Oke, 500-bol 1 vagy ilyesmi, esetleg el tudom kepzelni.
(foleg hogy ezt altalaban kulon hangsulyozzak, maga a szuras utan is ket oran at fektetnek - illetve az adott korhaz protokolljatol fugg, de ez az altalanosan elfogadott)
Az en korhazam amugy 0.6%-ot mondott anno, nekem a kombinaklt eredmenyem 1:249 volt, de ez igy semmit nem mond, en sem ezek alapjan dontottem, hanem a reszletes pontos ismereteben. (igazad van hogy ez csak statisztika, nalam pl logikus volt a rossz eredmeny, igaz ezt sem az elso korben kozoltek, kicsit eroltetni kellett a kommunikaciot)
Előzmény: Mikolt (120)
Mikolt Creative Commons License 2010.10.10 0 0 120

az 1%-os vetelesi kockazat abbol van, amikor nem tartjak be az eloirasokat (jigienes, illetve pihenes), amugy ez a vizsgalat abszolut nem veszelyesebb, mint egy amnioszkopos vizsgalat, vagy mehszajvizsgalat.

 

en nem szeretem a kombinalt testeket, mert ahogy itt valaki irta, az csak statisztika. kiszamolja, hogy a te ertekeiddel hany nobol 1-nek volt beteg a babaja. na most sokra megyek azzal az adattal, hogy az en koromban 1:100.000 az autizmus aranya, ha a fiam autista. az nekem 1:1 arany.

Előzmény: franciacsibe (115)
Narla Creative Commons License 2010.10.10 0 0 119
Még annyi, hogy a nővér azt mondta visszadobják, tehát nem is csinálják meg a tesztet de ha meg is csinálják az már nem feltétlen a reális eredményt adja. (Így pontos.)
Előzmény: Narla (118)
Narla Creative Commons License 2010.10.10 0 0 118
Sziasztok!

Valóban 4 eredményt vizsgálnak a kombinált tesztnél, de a genetikai laborban végzett vizsgálat 3 értéket mutat (PAPP-A, szabad b-hCG, tarkóredő vastagság, az utóbbi az UH-on derül ki, ahogy az orrcsont megléte is, de ezek közül a laborleleten csak ez 3 szerepel MOM értékként, az orrcsont megléte nem.)
A netről és az orvosommal történt beszélgetés alapján tudtam a vetélés kockázatáról, de az eredményem annyira rossznak számított, ami, ha belegondolunk, nem is olyan rossz, hiszen 2%-os esély, hogy beteg lesz a babánk, de mondjuk az 1:50000 képest nagyon rossz, hogy nem mertem megkockáztatni ( egyrészt, hogy beteg babánk legyen, másrészt a rám váró 5 hónap lelkiállapotát akartam elkerülni (bár most is bennem van egy kis félsz, de össze sem hasonlítható a 14-19. héten érzettekkel)).
Az orvosomnak mondtam a vérvételes nővér aggodalmát is, hogy visszadobják a tesztet (nem a rossz eredmény miatt, hanem a mert egyszerűen mert "kifutottam" abból az időből és nagyságból, ami "reális" eredményt adná), de az orvosom legyintet, hogy ezt a tesztet a 12-14. hét között kell elvégezni és ebben én benne vagyok. Az már csak a nővért igazolja valamilyen szinten, hogy én is azt olvastam, hogy a 12. hét a legideálisabb erre a vizsgálatra és egy kismama is ráerősített, hogy az orvosa megmondta neki, hogy a 12. hét 2. napján (kombinált teszt), majd 16. hét 2. napján (AFP) kell elmennie vérvizsgálatra és nem késhet!
Bevallom nekem a nővér szavai adtak erőt végig (meg persze egy belső megérzés), hogy nem ad reális eredményt a teszt (bár mint olvastam a 13+5 időben végzett teszt is lehet 1:50000-hez), szóval ebből is látszik, hogy nem lehet általánosítani...
Azt is megtudtam, hogy van magyar és angol táblázat és más arány számít jónak az egyiknél és más a másiknál.
Az orvosom azzal hárította el amúgy az értékekről történt informálást, hogy nem genetikus és azért sem hisz ebben, mert egy statisztikai táblába írják be ezt a 3 eredményt valamint a súlyom, korom (lehet még más megadott adatot is pl: etnikai eredetet) és ez dobja ki a kockázat nagyságát. (ettől függetlenül engem is felháborít most is, hogy nem tudott felvilágosítani pontosan, holott kötelessége lenne) Amúgy Női I. Klinikán pont ezen kísérleteznek (ezért is adtam vért), hogy egy újfajta vérvizsgálatból közel 100%-osan lehessen megmondani bizonyos betegségek meglétét a magzatban és ehhez ne kelljen amniocentézist végezni. Szóval remélem hamarosan, már eljön az az idő, hogy egy kismamának, ne kelljen 6 héten át idegeskednie, hogy baj van-e a babájával vagy sem.
Előzmény: franciacsibe (115)
fantaghiro Creative Commons License 2010.10.08 0 0 117
Először is, Narla gratulálok a babához, és most már boldog, problémamentes gömbölyödést kívánok :)


Csibe, részben egyetértek, de ebben kicsit kiigazítanálak, mert ezt én is megtapasztaltam, hogy nem így van.
Ezt írod:

"Mikor tudtak elore (ld verveteles nover) hogy az eredmeny rossz lesz mert nem jo idoben vettek le"

Na az nem azért lett rossz, mert nem jó időben vették le. Írja Narla is: "Ő végig azt hajtogatta, hogy vissza fogják dobni a tesztem (a laborból, ahol vizsgálják), mert már akkora a baba, hogy ez már nem fog "hiteles" eredményt adni" - Szóval ha későn megy valaki, akkor meg se csinálják a tesztet. 12-14. hétig csinálják meg, én 13+5ön voltam úgy emlékszem. Az uh adatai alapján azt mondták, hogy elvileg még pont beleférek, ezért elküldik DE elképzelhető, hogy a laborban, ahol ezt kielemzik, már későnek találják, és visszadobják, nem csinálják meg. Ebben az esetben hívást ígértek. Megcsinálták, tökéletes lett (1:50000) Szóval nem ezen múlott, hogy rossz lett Narlának. A kora már befolyásolhatta, az sokat számít a kombinált tesztnél, mert csak a kora miatt a kockázat 1:570 (innen az adat: http://www.gendiagnosztika.hu/gendiagnosztika/down-kor-szures-bovebben/)

A többiben teljesen igazat adok, döbbenet, hogy egyes orvosok mennyire (és egyáltalán miért?-nem is értem) visszatartják az információt és nem tájékoztatnak :(
Előzmény: franciacsibe (115)
henn Creative Commons License 2010.10.08 0 0 116
teljesen egyetértek és el vagyok képedve.

de nem csak hogy nem informálnak és nem tájékoztatnak, hanem a szakmájukhoz sem értenek. figyeld csak, mit írt narla:

"Mikor konkrétan rákérdeztem, hogy a vizsgált 3 érték közül melyik a rossz és melyik mit mutat és jelent, csak annyit mondott, hogy ő azt nem tudja és nem is hisz ezeknek a teszteknek, mert "ez csak statisztika"."

már hogyhogy nem tudja? egy szülész-nőgyógyásznak ezt nem kéne tudnia? vagy én vagyok a hülye, mondjátok?

egyébként azt sem értem, hogy milyen 3 érték. az istenhegyi klinikán (a honlapjuk szerint) 4 értéket vizsgálnak a kombinált teszt keretében. (papp-a, szabad b-hcg, tarkóredő és orrcsont)
Előzmény: franciacsibe (115)
franciacsibe Creative Commons License 2010.10.08 0 0 115
Szia!

Jo a torteneted (mert jo a vege :), de e,gem ismet felhaborit az hogy az orvosok nem informalnak, nem tajekoztatnak, hanem helyetted probalnak donteni, foleg ilyen nehez kerdesekben (az amniotol azert 1% a vetelesi esely!! Mikor tudtak elore (ld verveteles nover) hogy az eredmeny rossz lesz mert nem jo idoben vettek le, nem igaz, hogy nem lehetett volna egy uj vervetelt csinalni elotte! es ezt nem csak a magyar egeszsegugyre mondom, itt sem ismeteltek meg a vervetelt, sem az uh-t azzal egyutt sem hogy en elutasitottam az amniot).
Egyszeruen ugy bannak a terhes nokkel mintha kisgyerekek lennenek akik nem tudjak felfogni a dolgokat es donteni. Es ha benne vagy abban az 1%-ban es elveszted az egeszseges babadat? (persze a gyerek is lehet beteg, de akkor te vallaltad a kockazatot, tudatosan ha nem mentel amniora).
Előzmény: Narla (114)
Narla Creative Commons License 2010.10.07 0 1 114
Sziasztok!

Sajnos nekem is pozitív lett a kombinált tesztem. A terhességem az elején jól alakult, akkor estem teherbe, mikor terveztük, nem hánytam egyszer sem az első trimeszterben (bár 2-3 hétig rossz volt a hangulatom és a közérzetem, de aztán elmúlt) és végig azt éreztem, és mondtam, hogy minden jól fog alakul (de valamiért azt kértem a szűk családtól, hogy csak ők tudjanak a kombinált teszt eredményig a terhességemről). Az orvosom a 13. héten küldött el vérvételre és ultrahangra, hogy elvégezzék a kombinált tesztet. Az ultrahangos orvos azt mondta nagyon szép nagy a baba, látszódik a kicsi orrcsontja és nyaki redő is abba a tartományba esik, ami jónak számít (2,47). A vérvételen a nővér már nem volt ennyire pozitív. Mikor meglátta a baba nagyságát és a terhességem idejét azonnal azt kérdezte, hogy miért csak most jöttem, miért nem a 12. héten. Mondtam neki hogy az orvosom most küldött. Ő végig azt hajtogatta, hogy vissza fogják dobni a tesztem (a laborból, ahol vizsgálják), mert már akkora a baba, hogy ez már nem fog "hiteles" eredményt adni. Azt mondta kb. 2 hét múlva kapok egy sms-t, hogy hol tudom letölteni az eredményt. Valami megérzés folytán 1 hét múlva felhívtam az orvosomat, hogy esetleg tud-e valami eredményt a vérvételemről. Röviden közölte velem, hogy most kapta meg és sajnos nagyon rossz lett (1:45) és sajnos további vizsgálatra, amniocentézisre lesz szükség, amit a 17. héten (a hír után 2 hétre) tudják elvégezni a SOTE I. Női Klinikán, aztán letette. Teljesen pánikba estem, nem akartam elhinni. Nekiestem a netnek és próbáltam információkat gyűjteni arról, hogy mit is jelet ez az eredményünk, milyen vizsgálat előtt állunk. Újra felhívtam az orvosom és megkérdeztem, hogy nem tévesztett-e össze valakivel és mondjon már valamit erről az egészről. Közölte, hogy sajnos nem és menjek be másnap az papíros eredményemért és akkor mindent megbeszélünk. Másnap annyit tudtam meg tőle is, amit a netről már megtudtam, hogy mit jelent az 1:45-höz eredmény. Mikor konkrétan rákérdeztem, hogy a vizsgált 3 érték közül melyik a rossz és melyik mit mutat és jelent, csak annyit mondott, hogy ő azt nem tudja és nem is hisz ezeknek a teszteknek, mert "ez csak statisztika".
A főnökasszonyom segítségével megkaptam Dr. Czeizel Endre számát, aki segített abban, hogy ne kettő, hanem "csak" egy hetet kelljen várnom az amniocentézisre (16 hét). Bár ő azt mondta nem feltétlen amniot csinálnak majd, de csak menjek a megadott időpontba a a Női I. Klinikára és majd ott Dr. Papp Csaba megvizsgál.
Eljött a nap és a megbeszélt időpontba a Klinikára mentem, ahol közölték, aznap csak amnio van. Nagyon sok kismama várt erre a vizsgálatra (az orvosom felkészített, hogy sokan lesznek, sokáig kell várni és vigyek magammal hideg élelmet). Valóban sokat kellett várni és több fázisban történt az egész procedúra (várakozás, papírmunka, várakozás, vizsgálat, várakozás, papírmunka, várakozás papírmunka).
Az orvos (Dr. Papp Csaba) nagyon rendes volt, azt mondta ne csináljunk más vizsgálatot, mert csak az amnio ad a közel 100%-os eredményt. Maga a magzatvízvétel nem fájt, de nekem utána eléggé feszült a hasam, egy ideig le sem tudtam ülni, miközben vért adtam egy kutatáshoz és vártam a papírjainkra. 8 órára mentem és kb. 11-kor végeztem. Szeptember 1-én történt mindez és a kezembe kapott papíromra azt írták, hogy az eredményért szeptember 27-én mehetek. 4 hét múlva! Mivel nem tudtuk, hogy amnio lesz a párom nem kísért el, így taxival mentem haza, három napig szinte csak pisilni és enni keltem fel. A 4 hét netbújással, érzelmi hullámlovaglással telt, de egyre pozitívabb próbáltam lenni. Közben megvolt a 17. héten az AFP-hez a vérvétel, ahol megint megkérdezte a nővér, hogy miért nem a 16. héten mentem. Közöltem vele, hogy azért, amiért a kombinált tesztre is 1 héttel később, mint ahogy kellett volna, mivel az orvosom azt mondta, akkor kell. Emlékezett rám és megkérdezte megcsinálták-e végül a laborban a vérvizsgálatot. Közöltem, hogy sajnos igen, és pozitív lett. Próbált megnyugtatni, hogy ez lehet a korom miatt (33 éves), attól, hogy a baba nagy, de ő is azt mondta, mint mindenki, hogy az amnio eredménye majd megmondja baj van-e vagy sem. Az AFP-m is a 19. héten meglett, jó eredménnyel. Az amnio eredmény várakozási idejéből az utolsó hét (és az utolsó 1,5 óra) volt a legkegyetlenebb. Próbáltam kideríteni, hogy ha baj van, akkor hívnának-e hamarabb, de sajnos erről nem találtam semmit, bár az orvosom mondta, hogy szerinte igen, így minden telefoncsörgésnél görcsbe rándult a gyomrom, de szerencsére nem hívtak a Klinikáról. Eljött a 27-e. Párommal elmentünk az eredményért. Ismételten zsúfolásig volt a folyosó. Nagyon hosszúnak tűnt az 1,5 óra várakozás mire behívtak, de a párom próbálta elvenni a figyelmem az egészről és végig nevetettet. Végre behívtak a "rendelőbe" ahol ismét várni kellett, de aztán végre közölték, hogy úgy néz ki minden rendben. Hatalmas kő esett le a az én, a párom és a családunk szívéről. Most a 21. hétben járunk és nagyon remélem, hogy most már végre élvezhetem a kismamaság örömeit és a kicsinkkel is minden rendben lesz a születése után.
Megfogadtam, hogy bármi is legyen az amnio eredmény mindenképp felírom valahová a netre, mert tudom, hogy mit csinál egy hasonló híreket kapó kismama...elkezdi a netet bújni, kérdezősködik, aggódik, hogy mi vár rá, hasonló esetek után kutat...próbál minden szalmaszálba megkapaszkodni...minél több infót begyűjteni. Bár tudom minden eset, adat más, de talán jó egy kicsit hasonszőrű emberek történetét olvasni, főleg ha azok jól végződnek. Mindenkinek, aki hasonló vizsgálatok előtt áll, vagy éppen közben van csak azt tudom mondani és kívánni, hogy végig legyen bizakodó, mert az iszonyatosan sokat számít és szerintem ezt a baba is érzi.
odri1 Creative Commons License 2010.07.26 0 0 113
Nekem is sikerült megkeserítenie a tesztnek az áldott állapotom.Nagyon haragszom erre a vizsgálatra.Az amnio után derült ki,hogy nem beteg.Ha érdekel megírom az értékeimet.Nekem is ezek adtak erőt a nehéz napokban.Most lesz 1éves és hála Istennek egészséges.
Boribon Creative Commons License 2010.03.04 0 0 112
Szia,
írtam neked emailt Hajdú doktornő elérhetőségével kapcsolatban. Kérlek, nézd meg, és írj, ha tudsz!
Köszi
B
Előzmény: Judy-ka (110)
toria78 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 111
Grat a jó hírhez.. és akkor 2,5 hét alatt meglett az eredmény. további kellemes napokat!
Előzmény: Judy-ka (110)
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.29 0 0 110
sziasztok,

Látom mostanság nem jár erre senki, de ez azt hiszem jó jel, mert akkor mindenkivel minden rendben van.:)

Gondoltam megírom, hogy ma voltam Győrben a leletemért és az állt rajta, hogy:
"Az alkalmazott módszerrel, az értékelt sejtekben kromoszóma-rendellenességet nem észleltünk." (ez a világ legszebb mondata számomra):)

Azt mondta a biológus, hogy nagyon szépen és gyorsan osztódtak a sejtek, és rengeteg minta lett, így kényelmesen tudtak kromoszómákat számolni.
A neme pedig XX-es. Szóval, hogy az ivararány helyrebillenjen, még egy puncissal bővülünk.:)
Előzmény: toria78 (109)
toria78 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 109

Az én sztorim is hasonló. De, elméletben, szigorúan csak elméletben egy kombinált teszt pontosabb, tehát egy jó afp mellett is elmentem volna biopsziára, mert akkor már ott volt a kérdőjel... persze az igazság majd 4 hó múlva jön el...

 

egy biztos, az aggódás lejjebb adhatod, szuper hír!

Előzmény: Judy-ka (108)
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.13 0 0 108
Megjött az AFP-m. Röhögni fogtok. 1,28 MoM.
toria78 Creative Commons License 2010.01.13 0 0 107

örülök, hogy túl vagy rajta. Pihenést biztos előírtak, de majd fogod is érezni, mi az, ami jól esik - és most igencsak figyelj is a jelekre.

"Hát persze hogy mindenki akarta tudni" akkor egyre inkább fehér báránynak érzem magam... én nem kértem.

Előzmény: Judy-ka (106)
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.13 0 0 106
szia,

Aranyos vagy, hogy érdeklődsz. Múlt héten az első sokk után felhívtam Győrt, hogy esetleg nem csinálnák-e ők meg, elmondtam, hogy jártam. Nagyon megértőek voltak, így csütörtökön el is mentem konzira, ahol tegnapra kaptam időpontot.
Aztán hívott a dr-nő is, hogy újra van genetika, de én már maradtam Győrnél.
És jó is, mert az egyik ismerősöm aki tegnap 9-re ment az ÁEK-ba délben jutott be, és még vagy 20-an voltak utána. Szóval nem tudom, hogy mikor kezdték el az amniot.

A lényeg hogy túl vagyok rajta, egyáltalán nem fájt. A doki úgy belém bökte a tűt, hogy nem is éreztem. Csak egy pici szúrás volt, meg enyhe nyomás amikor szívta a vizet. 7-re mentünk, fél10-kor már túl is voltam. Kaptam Anti-D szurit is mert negatív vércsoport vagyok. Na, azt jobban éreztem mint az amniot, mert csípett. 4-en voltunk, tök jól elhülyéskedtünk. Kaptunk ebédet is, fél 1-kor meg a biológus jött és elmondta, hogy mi fog történni a sejtecskékkel a következő 2-3 hét alatt.
Azt is mondta, hogy a tegnapi naphoz viszonyított 2. hét csütörtökén lehet érdeklődni, és ha addig nem hív, azt jelenti minden ok. Remélem így lesz. Kérdezte mindenkitől, hogy akarjuk-e tudni, hogy mi lesz a neme a babócának, mert Győrben nem írják rá automatikusan, csak ha az anya kéri. Hát persze hogy mindenki akarta tudni.

Holnap reggel be kell mennem uh-ra a dokimhoz, hogy megnézze minden ok-e odabent, nem csökken-e a magzatvíz. Pihiznem kell egy pár napig és még legalább 2 hétig nem lehet emelni.
Szóval nagyon meg voltam elégedve a győri dokikkal és nővérkékkel, meg a hozzáállás is nagyon kedves volt.
Előzmény: toria78 (105)
toria78 Creative Commons License 2010.01.12 0 0 105
Hol tartasz, mit sikerült intézni?
Előzmény: Judy-ka (104)
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.05 0 0 104
babydolli,

Megkérdeztem ma tőlük, de ők nem csinálnak magzatvízvételt, csak biopsziát.
Magzatvizet csak olyan helyen vehetnek, ahol fekvő beteg ellátás is van.

Tele van a hócipőm, jó lenne már a végére járni a dolgoknak.

Ma megint elmondtam vagy ezerszer, hogy miért nem biopsziára mentem még a 11. héten vérvizsgálat helyett.
Előzmény: babydolli (103)
babydolli Creative Commons License 2010.01.05 0 0 103

Judy-ka, sajnálom, borzasztó. A Géndiagnosztika honlapján az szerepel, hogy ők is végeznek amniot ( és biopsziát is ), valaki írta korábban, hogy talán 30, vagy 50E Ft. Mégsem 170.

 

Előzmény: Judy-ka (100)
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.05 0 0 102
Az I.sz Női Klinikán tuti hogy csinálnak, a többit nem igen tudom.
Azért ez nem fog így maradni, mind a 2 doki mondta. Állítólag akkora botrány volt reggel 8-kor, vagy 60 kismama ácsorgott a kapuban, abból kb 30-an elmentek petíciót írni.

Hogy mik mennek ebben az országban, bezzeg BKV igazgatók kapják a nagy lóvét, de egy ilyen fontos vizsgálatról megvonják a pénzt.
Nagyon kiakadtam.
anyabanya Creative Commons License 2010.01.05 0 0 101
hááát, ez hogy a fenébe lehet???  ilyen hirtelen és akkor most hol vannak ilyen vizsgálatok? lehet, hogy jó volna összegyüjteni, mert írtó dühitő lehet ez...
Előzmény: Judy-ka (100)
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.05 0 0 100
sziasztok,

Nem fogjátok elhinni, de elmaradt a bökim.

Azt hittem felrobbanok a méregtől, amikor közölték velem ott a kórházban amikor felértünk, hogy megszüntették az állami támogatást az ÁEK-ban és hogy nincs genetikai tanácsadás és amnió sem. Kinyomoztam a Hajdú dr-nőmobilját és beszéltem vele, aki elnézést kért azért, hogy 2 hete nem kérte el a mobilomat, mert akinek tudta a számát azokat értesítette még a hétvégén. Most próbálnak intézkedni ők is, és azt mondta,hogy legkésőbb jövő héten megcsinálják az amniot, csak még a kérdés ahol szón van. Megbeszéltem vele, hogy odaszól a Géndiagnosztikára,hogy felmegyek egy genetikai uh-ra, ha már ott vagyok Pesten a Báthorfi dokihoz.

Szóval, miután kicsit lenyugodtam felmentünk az Istenhegyi útra, ahol rettentően kedves volt a doki, csak pozitív dolgokat tudok róla is és az asszisztensekről mondani. Megnézett uh-on,ahol semmilyen kromoszómális eltérésre utaló jelet nem talált.Így mondta, hogy semmilyen negatívumot nem tud mondani a babáról,ami komoly problémára utalna. Egy aprócska cisztát talált ugyan a buksijában, de az egy csomó babánál van és felszívódnak.

Úgy hogy most még egy hét ideg+a várakozás az eredményre.

Kinyomoztuk azt is, hogy mennyibe kerül a Telkiben egy amnio magánban, hát 170000ft, de eredmény pár napon belül. Csak a gond, hogy nincs 170 000ft-om.
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.04 0 0 99
Nekem a 12+5-ön vették le a vért és 13+6-ra lett eredmény, ami ráadásul péntek, így nem is igen volt időm intézkedni. A hétvégét a net kutakodásával töltöttem, így jutottam el Hajdú dr-nőhöz, akit hétfőn már hívtam is. De az az igazság, hogy szerintem az ünnepek miatt nem is igazán csináltak volna semmit.
Most már mindegy, holnap megyek, aztán 10 nap múlva legfeljebb zargatom őket telefonon. Bár azt hallottam, ha baj van hívnak előbb, de remélem nem fognak.
toria78 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 98

Hátööö ezt én sem értem

Ha 12. hetesen elmegy vki kombináltra, 13-ra megvan az eredmény, egyeztetés, latolgatás, 14-re nem is biztos kap időpontot tb-re.. lehet h addig biztonságos, de naptárilag alig jöhet össze, csak annak aki koraterhesen a kora vagy más kockázat miatt önként megy... nem??

Én is azt olvasom mindenhol h 12. héttől biopszia, 16-tól méhlepény

 

azért infartust ne kapj, inkább csinálj még egy telefon vagy gugli kört

 

és még idézek innen  http://genetika.csertex.hu/?page_id=5

A fenti vizs­gá­la­tok során nyert min­ták­ból sejt­te­nyész­té­ses cito­ge­ne­ti­kai vizs­gá­lattal mint­egy 10 nap alatt mutat­ha­tóak ki a szám­beli, illetve egyéb szer­ke­zeti kromoszóma-rendellenességek. Ezek közül a leg­is­mer­tebb és leg­gya­ko­ribb a Down-syndroma (21-es tri­szó­mia).
A min­ták DNS vizs­gá­lata segít­sé­gé­vel lehető­ség van 2 napon belül a leg­gya­ko­ribb szám­beli kromoszóma-rendellenességek kizá­rá­sára is, azon­ban ezt a vizs­gá­la­tot első­sor­ban az előző vizs­gá­lat kiegé­szí­té­se­ként ajánl­juk.

Előzmény: Judy-ka (97)
Judy-ka Creative Commons License 2010.01.04 0 0 97
lányok,
akkor én ezt most nem értem.
Nekem azt mondta a dr-nő, hogy biztonsággal a 14. hétig csinálják a biopsziát. Most akkor máshol később is csinálnak, mert én ugye már 2 hete várok, hogy betöltsem a 16. hetet és mehessek magzatvízvizsgálatra. De ha ez most igaz, hogy máshol biopsziát is tudtam volna csináltatni, és már tudnám az eredményt, akkor biztos infarktust kapok.
anyabanya Creative Commons License 2010.01.04 0 0 96
akkor csak a biopszia jobb valamivel, hamarabb és gyorsabb...
Előzmény: babydolli (93)
toria78 Creative Commons License 2010.01.04 0 0 95

Egy telefont megér, szerintem igen fogadnak - én azért oda mentem, mert a dokim azt ajánlotta (mert az ex-söfisek dolgoznak ott), az csak véletlen, hogy éppenséggel közelebb is van mint a sote.

Bajcsyban tudtommal csak biopsziát csinálnak -  az amnió is rajta van a tájékoztató lapon, de azt mondták h ugorjuk át, azt nem csinálnak.

Előzmény: anyabanya (91)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!