Keresés

Részletes keresés

dhw Creative Commons License 2010.12.01 0 0 48

Sziasztok!

 

Ingyenes online gyakorlás: www.openwingsenglish.hu

Szintfelmérő, nyelvtani magyarázatok, feladatok, cikkek, folyamatosan bővülő tartalom.

 

Jó nézelődést!

Kishukk Creative Commons License 2010.11.10 0 0 46

Ha már a nyelvvizsga közelében vagy akkor felkészüléshez jó szívvel ajánlom az Euroexam ingyenes online felkészítő tanfolyamot. Októberben indítiották, a második kurzusra még lehet jelentkezni, több idén már nem lesz mert az elsőre több mint ezren regisztráltak és a másodikon is max ennyit fogadnak állítólag. Nekem legalább egy tucat volt diákom csinálja és szerintük nagyon hasznos. Azt gondolom, hogy azoknak is megéri akik más vizsgára akarnak menni, mert a vizsgafeladatok legalább fele elég hasonló.

Előzmény: vibram (40)
Ivettnéni Creative Commons License 2010.10.07 0 0 45

Sziasztok!

Kaposváron tudok segíteni azoknak, akik angolból szeretnének nyelvvizsgát! Kapos.angol@gmail.com-on tudunk időpontot egyeztetni. Üdv: Ivett

 

 

Szeretném tudni Creative Commons License 2010.07.19 0 0 41
Segítséget kérek! Nem értem. Ez a Beatles együttes: Itt jön a nap című száma.

"Little darling it feels like years since it's been here.

Nem értem, nem tudom kibogozni.
vibram Creative Commons License 2010.07.14 0 0 40
Sziasztok kedves fórumozók!

Nagy kérdés eldöntésében várom a segítségeteket.
Érdemes-e és ha igen hol online nyelvet tanulni (angolt).
Nézegettem pár helyet, árak tekintetében nem rossz, meg tetszik a kötetlenség, de nem tudom megbecsülni a hatékonyságát, a haladás ütemét - értsd garanciát, hogy valóban meg is tudok tanulni.
A szintem különben majdnem kezdő, újrakezdő.

Van esetleg valakinek tapasztalata, esetleg mindkét oldalról (tanár-diák)
Esetleg láttatok már olyat aki találkozott olyannal aki így megtanult angolul ?

Előre is köszi.
Eltéved Creative Commons License 2010.07.14 0 0 39
Sziasztok!
Én 6 évig tanultam aktívan angolt, kétszer letettem a középfogú nyelvvizsgát, aztán jöttek a munkás évek, amikor nem kellett használnom a nyelvet így a tudásom megkopott (és most enyhén fejeztem ki magam). A közelmúltban egyik napról a másikra elvesztettem az állásom, és egy új munkához nagy előny lenne az aktív nyelvtudás. 14 év kihagyás után elkezdtem hát elővenni a régi könyveimet, viszont nagyon jó lenne gyakorolni a beszédet, erre keresek lehetőséget. Ha akad valaki, aki hasonló cipőben jár, jelezze, talán segíthetünk egymásnak. Köszönöm.
ötfelezős Creative Commons License 2010.07.11 0 0 38

ha szereted, amit tanulsz

Valóban, ez kell. Amit azért lehet pozitív gondolkodással erősíteni is, például keresni valamit, ami az adott nyelvet beszélő kultúrákban szimpi, stb.

Oszt, ki tudja, lehetsz abból világhírű is egyszer.

Ez már az amerikai kamaszoknak szóló filmek témája, de ebben nagyon egyetértek az amikkal.

Előzmény: cos (36)
Plantago Creative Commons License 2010.06.30 0 0 37
A sztori vége: végül is elmentem májusban és sikerült. :) Eredetileg be szerettem volna iratkozni a nyelvvizsga saját felkészítőjére, (Társalkodó) de azt mondták, hogy most nem szerveznek, talán majd a szeptemberi előtt. A családom viszont elkezdett nógatni, hogy jelentkezzek be májusra, legalább nézzem meg milyen. (Ehhez a nyelvvizsgához nincs túl sok hozzáférhető teszt.) A nyelvvizsga maga korrekt volt, tényleg azon a szinten mozgott, amit én középfoknak titulálnék. Egyetlen egy dolog volt, ami nekem problémát jelentett, hogy 1 percet adnak elolvasni a magnóhallgatás előtt a feladatokat. Ez nekem az első feladatnál, ahol 8 kérdés + 3-3 válaszlehetőség van, kevésnek bizonyult. Így egy kicsit nehéz volt, mert egyszerre kellett a szövegre figyelni és olvasni is.
Előzmény: zsigmondka111 (23)
cos Creative Commons License 2010.06.16 0 0 36
Hali!

Az én esetem ilyen szempontból speciálisnak tekinthető.

Gyerekkoromban allergiás voltam a napfényre (azonnal begyulladt a szemem), ezért különösebben sokat nem jártam szabad levegőre (ennek vannak egyéb máig ható következményei is) gyerekkoromban, helyette inkább otthon voltam, és anyám olvasott fel nekem, meg rajzfilmeket néztem, egy idő után, amikor a Super Channel-t meg a Sky-t lehetett itthon fogni, akkor már angolul, persze úgy, hogy semmit nem értettem belőle. (valakinek rémlik a szombat reggeli DJ Kat show?:) Mindenesetre ezerrel ment a Transformers, a GI Joe, az Inspector Gadget, meg a többi.

Ahogy a napallergiám szépen szénanáthává "szelídült", szocializálódtam is kicsit, bár azért a számítógépet szívesebben nyomtam. Jöttek a kilencvenes évek, és a Civilization, ami kb. máig meghatározza érdeklődésemet, de a lényeg akkor az volt, hogy rengeteget játszottam vele, apám viszont nem beszélt angolul, de szeretett volna Civezni. AKkoriban a szövegek nagy része txtben volt, hát egy szótárral négy-öt hónap alatt lefordítottam neki szülinapjára. Örült, mint a fakutya.:)

Biztos mindenki emlékszik a Project English, Stramline English nevű angolkönyvekre: na, én is ezekből tanultam, majd Headwayből általánosban és gimiben is, de jelentősebb előpnyöm volt a többiekhez képest. MIntha ragadtak volna rám a dolgok.

Most meg abból élek, hogy tanítok és fordítok.

Mi a tanulság? Két dolog. Egy: szerintem a nyelvtanítást nagyon nehéz túl korán kezdeni. Kettő: motiváció; ha szereted, amit tanulsz, akkor a mandarin kínai sem lehet elég bonyolult.

Üdv:

Attila
Előzmény: zsigmondka111 (20)
ötfelezős Creative Commons License 2010.05.18 0 0 35
...Jones, Naylor-Hagger, Archer-Nolan-Woods, Kenny, Side-Wellman, Harrison, vagy Gude-Duckworth... meg Bywater, például.
Előzmény: ötfelezős (34)
ötfelezős Creative Commons License 2010.05.15 0 0 34

Hm. Már azt hittem, kimaradt, de nem. Ezt írtam: "ínyenc szórakozás gyanánt"

Aztán nem rossz dolog rendszerben foglalkozni a nyelvvel, kevés olyan öntudatos csóka van, akinek nem kell egy kis kényszer.

Ilyen irányú statisztákat nem kergettem, de így fejből a konkrétumokat tekintve nincs sok azonosság Jones, Naylor-Hagger, Archer-Nolan-Woods, Kenny, Side-Wellman, Harrison, vagy Gude-Duckworth könyvei között. Sosem éreztem azt, hogy már mindent tudok. (Négy év alatt csak négyféle könyvön mentünk végig, de egyet akkor vettem, mikor kiváncsi voltam, mi is ez a Profi, stb. Igaz, Jonesből meg két változat is van.)

 

Mégaztán a társaság mindig nagyon jó volt. Heti összejövetelnek is kiváló volt, a humorra kritizálói mondhatnák, hogy mindig túlhaladta a Roncex asszony kalandjainak szintjét, és így egyoldalú lett, de ez nem volt baj.

 

Nos, akkor ti (a pénzkidobásos szólót idevonva) biztosan a sakkot sem szeretitek.

 

Ami a kedvezményt illeti, ez az a fajta "fura" nyelviskola volt, ahol azt mondták, hogy az ott tanító élvez egy családtagos kedvezményt. Jut eszembe, a lemondásban az is segített, hogy a gyermekeket kellett volna elkezdeni járatni.

Mondjuk, nem értem, ezek miért lényegek. Leírtam sztorit, ami apró részetekre így volt, de nem akartam regényt írni, lábjegyzetekkel, forrásmunkákkal, stb - már így is túl soknak néz ki. A sztorit is elsősorban azért írtam, mert már sok sommás véleményt hallottam, és gondoltam, hozzáteszem az én ellenkező véleményemet, csak egy kis támaszték sosem árt. :)

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.15 0 0 33
" Viszont jártam még 4 évig Proficiencyre, ínyenc szórakozás gyanánt"

Fura egy tanfolyam lehet, ahol 4 évig óriási diszkontot adnak - és azt sem tudom hogy 4 évig mit lehet tanulni a CP-n - rég anyanyelvi lektorként kellene dolgoznod :) No mindegy, nem kötekszem, lehet kevertél egy kis színest a sztoriba, de érdekes volt azért :)
Előzmény: ötfelezős (27)
adikairmaka Creative Commons License 2010.05.14 0 0 32
hehe :)) ez ütött
pénzkidobás az ilyen, annyit mondhatok. De nem akarok szapulni semmit
Előzmény: Törölt nick (24)
zsigmondka111 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 31
köszönöm szépen!
Előzmény: Plantago (26)
sagigabcsikaLKL Creative Commons License 2010.05.13 0 0 30
most pont ezt néztem vkinek, köszi
Előzmény: Plantago (26)
Niti53 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 29
Sziasztok én mostanába itt gyakorlom az angolt www.orszagvaros.hu be lehet állítani a nyelvet és bárkivel játszhatod. Szókincs gyarapításra nagyon ajánlom.
stika_ Creative Commons License 2010.05.09 0 0 28
Itt megtalálod:
http://www.merriam-webster.com/dictionary/pax
Előzmény: Törölt nick (3)
ötfelezős Creative Commons License 2010.05.06 0 0 27

Nem érdekes. Nem jártam volna, ha nem kapok óriási kedvezményt - de hát így is túl sokat írtam.

Azonfelül, kinek mi a fontos.

Előzmény: Törölt nick (24)
Plantago Creative Commons License 2010.05.05 0 0 26
Itt van egy nyelvvizsga összehasonlító: http://www.angolnyelvtanitas.hu/nyelvvizsga.php
+ annyi, hogy újra működik a Pannon is.
Előzmény: zsigmondka111 (23)
sagigabcsikaLKL Creative Commons License 2010.05.05 0 0 25
hát én közel anyanyelvi angollal se tudok érvényesülni.

persze fontos jól megtanulni.
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.04 0 0 24
Azért az érdekes, hogy pénzetek nem volt, de a Cambridge tanfolyamra évekig jártál :)))
Előzmény: ötfelezős (22)
zsigmondka111 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 23
gyakorlatilag újrakezdő vagyok és szeretnék kicsit szétnézni, mik a lehetőségek. Sokmindenről gondolom nem maradtam le. :)
az is megfordult a fejemben, hogy egyedül kezdek el tanulni, saját anyagokkal.
Majd meglátom. Örülök a hosszú válaszoknak!
A nyelvvizsgahelyeknek meg majd külön utána kell sajnos néznem. Lesz dolgom bőven... :)
Előzmény: Plantago (21)
ötfelezős Creative Commons License 2010.04.30 0 0 22
Én középiskolás koromban ismerkedtem meg a nyelvtanulás és a majdegyszeri nyelvvizsga fogalmakkal. Mivel ez régen volt, igen szűkös volt a választék, asszem a Báti-Véges volt az egyetlen tankönyv. Egynyelvűben azt hiszem az Essential English (Eckersley?) Abból kaptam vagy hat leckét jó apámtól. Aztán elvittek két évre katonának, és az első fél év után elvittem magammal a Báti-Végest. Ki is végeztem másfél év alatt. Jött pár év szünet, majd elkerültem a fővárosba, s apám ismét rábeszélt a nyelvtanulásra, beiratkoztam egy kezdő tanfolyamra az Arany Jánosba. Fél évet jártam is (sokáig őriztem csíkos jegyzetüket J ). Újabb 11 év szünet nősülés, házépítés, fusi, stb miatt. Aztán jött a rendszerváltás, és kedves feleségem átképezte magát orosz tanárból angol tanárrá. Ez akkor úgy volt (már ez is történelem), hogy 2 év elteltével kellett neki középfokú nyelvvizsgát tennie, és így akkor taníthatott angolt, ha volt szakos nyelvtanár a suliban. Újabb egy év után meg felsőfokút, azt hiszem akkor már nem kellett volna nyelvszakos mellé (ezek még a rendszerváltás azon elképzelései voltak, amikor az tűnt az egyetlen problémának, hogy mi legyen az orosztanárokkal J  - de jó, hogy nem hittünk nekik, és menetből tovább járt a fiatalasszony az Eötvösre). No, amikor a középfokút kellett volna prezentálnia, engem kért meg, hogy mivel járkálok a városban, fizessek be egyre a Rigóban. Befizettem, de magamnak is. Akkoriban elég sok volt a holtidő, novemberben fizettem be márciusi nyelvvizsgára, vagy hogy. Azt gondoltam, erőltetett tempóban végigmegyek az ő könyvein, titokban persze, és amit nem tudok, hát majd jól megkérdezem, és ha ő sem tudja, akkor majd ő is jól megkérdezi (azt már tudtam, hogy a tanfolyami tanárja zseni). Ebből az lett, hogy három hétig tanultam is, utána mindig minden más fontosabb lett. Egy héttel a vizsga előtt a párbeszéd:

-         Szívem, elmegyek én is nyelvvizsgázni veled.

-         Jaj de jó, elkísérsz?

-         Pontosítok, én is befizettem nyelvvizsgára, tehát megyek én is vizsgázni.

-         De hát hogyan... csináltál például teszteket?

-         Miért, vannak tesztek???

Így aztán az egy hét alatt napi egy 50 feladatost megcsináltam. Átlagban 40 választás lett jó, ebből 12-re tudtam megmondani, miért azt választottam. A magyarról angolra fordítást egyet próbáltam, olyan rosszul ment, hogy gyorsan abbahagytam. J

Hát, elmentünk a Rigóba, és akkoriban összevonós osztályozás volt, épp hogy nem rúgtak ki a szóbelin, az írásbelivel meg kompenzáltam úgy, hogy meglett a középfokú (volt már C? Akkor C lett).

Ezek után viszont, mivel alpári rondán beszéltem, és gátlásokkal, elhatároztam, hogy kinevelem magamból a gátlásokat, és elmentem tanfolyamra. Először az Élő nyelvek szemináriumát találtam meg. Mivel a beszédgátlások kinevelése volt a cél, minden kérdésre jelentkeztem (a rosseb egye meg, máig utálom az emlékét J). Két jó évet eltöltöttem ott, és mikor ráébredtem, hogy itt már nincs gátlásom, de a külvilággal szemben megint van, akkor fájó szívvel továbbálltam. Jött a Katedra, ahol a szintfemérő alapján a felsőfokú előkészítőre raktak be, az nem volt jó, mert a többiek erősebbek voltak jóval, és pont a nyelvvizsga-centrikusságot akkor nem tartottam elég vonzónak, de jártam egy szezont.

Ekkoriban a munkahelyemen kezdtem úgy érezni, hogy már nincs titok előttem, és rájöttem, hogy kéne valami kihívás. Körbenéztem magamban, és megfogalmaztam a kérdést: van-e valami vaderős angol tanfolyam ebben az országban? Ekkoriban kezdett a feleségem órákat adni a volt nyelvtanárjának a nyelviskolájában, és ők indítottak egy Cambridge Proficiencyt. Élvezetes egy évet jártam, nagyon kellett kapaszkodni. Egy év után elhatároztam, hogy meg is próbálom. Balfék voltam, nem készültem fel megint, de ezúttal meg is fizettem érte. Épphogy nem sikerült (a nem sikerültet is 3 fokozatra osztják, és én a felsőben voltam). Még jártam pár évig, de sosem sikerült magamat rávenni arra, hogy a 96-ban 16ezer forintnyi vizsgadíjat csak a tréfa kedvéért kiállítsam. Tudjátok, a stílus volt akkor az első héten az én fizetésemből élünk, a másodikon a feleségeméből, a harmadik héten a fusiból, na, a negyedik hét… J ). Viszont jártam még 4 évig Proficiencyre, ínyenc szórakozás gyanánt, aztán a munkahelyem betette a lábát. Most tűnődöm rajta, hogy ősztől megint mennék. J

Mellékszál, a középfokú után vettem egy krimit (egy The Saint volt Charteristől), hogy olvasni fogok. Még olyan égést, az első oldalat két napig szótáraztam. De ezzel nincs gond, egyszerűen csak naponta kell foglalkozni vele, és a napok száma végtelen. Később felvettem azt a gyakorlatot, hogy olvasok, és az olvasás közben csak azt szótárazom ki, ami a folytatólagos értéshez feltétlenül szükséges, és ugyanakkor napi valamennyivel az elejétől kezdve kiszótárazok mindent rendesen. Ez nagy átlagban az első 10 oldalt jelentette, amíg olvasásban a végére ne mértem. Mivel én olvasni szeretek, hát továbbléptem. Hálistennek az antikvár angolok ma sem drágák, bár egyre silányabb a kínálat. Szinkronizálatlan filmekre próbáltam akkoriban járni, az nem jött be – bár volt egy pár szép élményem, mikor már Shakespearet előolvasva mentem a Branagh-féle Sok Hűhóra, s ilyenek. Haj, a 90-es évek, a VHS kölcsönzőkkel, meg a mozikkal… J

Ma azért az általam beszerzett nyelvtankönyvek legalább annyian vannak itthon, mint a felségem által hozottak, és néha vitatkozunk. J Az a 3-400 könyv, amit elolvastam, ebben sokat segít, mert balkézzel hozom a szép példákat, pld az igeidőkre itt egy: She dreamed that she was dreaming about Callaghan.

 

Véleményem hadd legyen pár dologról:

A (nyelv)vizsga-centrikusságot mindig az hibáztatja, aki nem tud valamit az adott tárgyból. Ezt felismerve fogjuk be szánkat, és tanuljuk a nyelvet. J A Rigó utca szidását már akkor magamba szívtam, mikor a nyelvvizsga még igen távoli lehetőség volt. Aztán voltam ott, majd telt az idő, és ma azt gondolom, hogy az egy jó hely. Hogy csak egy példát mondjak, amikor valóban a nyelvtudásra kíváncsiak a világban, mint pld a fentebb említett Proficiency vagy a TOEFL, akkor kiderül, hogy a kérdések kísértetiesen hasonlítanak a rigós kérdésekre… J Egyébként minden nyelvvizsga egy intelligenciateszt, de a modern nyelvvizsgák sokkal inkább, mint a Rigó. Ez nem baj, az ellenkezője se, csak a Rigót ne azért szidjuk, mert szó szerint nyelvvizsgaközpont akar lenni. Juhász környékén se feltűnő a birka… Valami érzék csak kell, sajnos, ez nem mindenkinek van meg Motiváció érzék mellé is mindig kell, anélkül úgysem fog sikerülni Alpont lehetne: felnőtt mindig talál ürügyet, hogy ne legyen kész a házija, ne menjen el, stb. Fordítsd meg az életedet. A tanártól hallani olyant, hogy akár inkább nyomorog, de felnőttet nem vállal, mert az sose tanul, és mindig azzal jön, hogy beteg volt a gyermek, túlmunkát adott a főnök, a felesége/férje féltékeny lett látatlanban a nyelvtanárnőre/tanárra és elégette a jegyzeteit; hát, ezen el kell gondolkodni mindenkinek: tényleg én is ebben a palackozott nyál kategóriába akarok tartozni, vagy igazibb NŐ/FÉRFI akarok lenni? Alpont lehetne: most akkor tanulni akarsz a tudás céljával, vagy az ifjúságodat akarod visszaidézni jó pénzért? Mert azt is értetlenül szemlélem, mikor valaki csillogó szemmel mondja: kifigyeltem végre, milyen sorrendben kérdez a tanár, és így majd mindig ki tudok menni pisilni, mielőtt rám kerülne a sor. Nem számít semmi, csak két dolog: a tanár és a belefektetett munka. Akármilyen nyelvoskola lehet, szódavizes recepcióval, vagy ócska kis bérház pincéjében, a tanár a lényeg. A tankönyvek közötti különbség hosszú távon tökéletesen kiegyenlítődik. Halál nagy marhaságnak tartom, mikor valaki sipákol, hogy ő beszélni akar, és nem nyeltvtant magolni. Há’ hó’ beszé’né  njeevtan nékű’, he? Há ígyé! Asszem Lomb Kató írta, hogy minden fronton kell támadni. Újság, könyv, film, kultúra. Nagy igazság. Ide kapcsolódik, az is halál nagy marhaság, mikor valaki kijelenti, nem akar nyelvleckéket olvasni az illető népről, mert mi köze hozzá. Nem jutsz el bizonyos szint fölé a lélek nélkül, és mögöttest tekintve egyik nyelv sem egyforma. Hogy aztán jó-e, ha angol regényeket olvasva egyszercsak elkezded szeretni a tengert, az más kérdés. J Legjobb az átlagembernek egy csoport. Először is, a 15 fő november végére leolvad négyre. J (Ezt sem értettem sose, minek fizet be? J ) Másodszor is, ritka az olyan ember, aki jól vesz egy órai kemény munkát ebből a műfajból, pihenni meg a csoportban úgy lehet, hogy közben is tanulsz mások munkájából. Magántanárnál a tanár nem mondja neked, hogy hülyeség kifizetni ennyi pénzt és magyarul szórakoztatni engem 20 perc múlva, stb. De ha mondaná, nagy igazság lenne. Bárki, akiben felmerülne az inger, hogy kijelentse, ő bírja az egy órát, kérdezzen meg akárkit, aki jó tudás birtokában egy óra tolmácsolásra kényszerült. Azt fogja mondani, hogy: jézusom, úgy elfáradtam, hogy alig éltem. Amellett egy magas szintű csoportban mindig van megismerésre érdemes bolygólakó. Csoportból viszont azonnal el kell távozni, ha felismered, hogy te vagy az első, vagy te vagy az utolsó. Ez utóbbinak pocsék lenni, elsőként meg uncsi. Persze, elegánsabb megoldás utolsóból felfejlődni középre, igazából ezt inkább javasolom. J
Plantago Creative Commons License 2010.04.29 0 0 21
8 évig tanultam angolul, ami úgy nézett ki, hogy 8 év a közoktatásban (=kb. 0) és ezalatt kb. 3 évet jártam nyelvtanfolyamra/magántanárhoz. Az felhozott kb. középfokig. Egyszer neki is mentem a Rigó utcainak, de nem sikerült. Kb. a szokásos történet 1-2 ponttal mindenről lecsúsztam. Ez szvsz nem ritka, legalábbis sok embertől hallottam ugyanezt, de a Rigó utcába nem mennék bele, akkor még sajnos csak ez volt. Még egyszer meg nem akartam oda menni. Aztán elkezdtem dolgozni és nem kellett használnom az angolt, úgyhogy jócskán megkopott a tudásom. Közben "szereztem" két diplomát, amik azért nincsenek a kezemben, mert nincs nyelvvizsgám. Úgyhogy nekiálltam újra. Mivel nincs pénzem és bizodalmam sem nagyon az angol tanárokban, iskolákban ezért autodidakta. Egy ideig elég jól ment, voltak olyan ismerőseim akik segítettek. Meg tudtam kérdezni amit nem tudok, volt aki szintén gyakorolni szeretett volna és hetente összeültünk beszélgetni. Célirányosan témák szerint, illetve gyakoroltuk a szituációkat, közvetítést is. Nemrég ezek a lehetőségeim elvesztek és most nehezen boldogulok. Főleg mert a beszédet nem tudom kivel gyakorolni. Próbálkoztam külföldi chat oldalon is, de valahogy nem jött be. Most mennék májusban Társalkodóra, de az elmúlt egy hónapban nagyon lemaradtam. Hát kb. most itt tartok. Próbálok olyan embereket keresni, akikkel lehetne a beszédet gyakorolni. (nem túl nagy sikerrel) És neked mi a történeted?
Előzmény: zsigmondka111 (20)
zsigmondka111 Creative Commons License 2010.04.27 0 0 20
sziasztok, szretnék értelmes beszélgetést kezdeményezni az angollal kapcsolatban. Eddig látom csak hirdetések kerültek ki zömében.
Minden tanulással kapcsolatos tapasztalatra szükségem lenne.
Ti hogy éltétek át ezt az egészet a kezdetektől a nyelvvizsgáig?
kortes6 Creative Commons License 2010.04.22 0 0 19

Eladó New Headway Intermediate és Pre -intermediate 3rd edition könyvem és a hozzá tartozó munkafüzet. Kitöltetlen, színes másolt példányok. Ára 3000 Ft/könyv és munkafüzet,

érd: kortes6 (kukac) freemail.hu

kevin4 Creative Commons License 2010.03.23 0 0 18
Helló!
Akit érint, és napközben (!) ráér:

Angoltanár 12 éves tanári, 5 éves vizsgáztatói tapasztalattal színvonalas órákat ad.
- ORIGO, EURO nyelvvizsgákra felkészítés
- Újrakezdőtől felsőfokig
- Általános és pénzügyi angol
- Korrepetálás, szinten tartás, hagyományos, ill. társalgási órák
- Belvárosi helyszín (VII. ker., Urániánál), házhoz is megyek
- 2000Ft/45’

Hívd Bencét!

Tel: 06-30-927-0409
Email: mbv@freemail.hu
Ferenc George Creative Commons License 2010.03.22 0 0 17
Tapasztalt angol tanár vállal:

- ECL, TELC, IELTS, TOEFL, FCE, CAE, CPE, BME, Orgio nyelvvizsga felkészítést (hivatalos felkészítő anyaggal)
- passzív nyelvi tudás aktivizálását
- régi nyelvvizsga tudás felelevenítését
- meglevő szókincs célirányos bővítését
- játékos angol nyelvgyakorlást (eredeti angol játékokkal és filmekkel)
- egyszerű teadélutáni angol beszélgetéseket
- munka mellett angol tudás fejlesztését
- sikertelen nyelvvizsga után újra felkészítést (motiválással együtt)
- bármilyen további egyéni kérést

Érdeklődni: dnrenglish@yahoo.co.uk
gsc77 Creative Commons License 2010.03.20 0 0 16
Pontosan ezt keresem én is! Ilyen peches vagyok! Évekig használtam, most döntöttem el, hogy leszedem a teljes oldalt, és erre megszűnt, vagy csak átszerkesztik, és addig nem jó? Azelőtt is voltak szünetek, de ilyen hosszúra nem emlékszem.

Remélem valakinek megvan, nagyon hálás lennék én is!
Előzmény: ibolya500 (14)
torokg11 Creative Commons License 2010.03.17 0 0 15
Angol tanuláshoz kiváló a britishcouncil honlapja. Aki pedig már tud németül, annak ez nagy segítség: http://www.business-spotlight.de/spotlight_newsletter_confirmation/newsletter?bmrecipientid=gabriella.kulbencz@gmail.com&bmrecipientlistid=1058872729&mailing=HIQDM4-1A9ZAZL

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!