Keresés

Részletes keresés

jalut_dapi Creative Commons License 2011.10.23 0 0 186
Simán :-)

Hülyére veszik a népet azon a szinten is. Kiforgatják a nagyok a vagyonukból akit csak lehet. Ott dől el mennyit ér a forintunk, mennyit az Euro. Mennyi legyen a búza a boltban, vagy a benzin a kutakon. Nem feltétlenül valós kereslet-kinálat spekulációja szabja meg a bolti árakat. A magam módján én a tőzsdei spekulációt elítélem, és mai formájban szükségtelennek tartom. De ha már teljesen legális mód kínálkozik a manipulcióra, ami a hétköznapi ember anyagi helyzetére ilyen mértékben káros hatással tud lenni. Ezt én kihasználom. Ha kell Devizát, Részvényt veszek, ha kell Forintot shortolok. Arról nem a lakosság tehet, hogy egy Orbán beszéd hatására beszakad a forint, és közben amúgy is szárnyal a frank. Ezt nem kötelező tétlen nézni, és fizetni a többletet törleszréskor. Éppenséggel lehet a tőzsdén, pénzváltóban frankot is venni forintért. Ezzel remekül kompenzálhatóak az elszenvedett veszteségeink.

Előzmény: Wwgeorge (185)
Wwgeorge Creative Commons License 2011.10.23 0 0 185

"Véleményem szerint akinek van arra igénye, képességei szerint igyekezzen tudatosan természetességre, egyszerűségre törekedve élni. Ügyelni a környezetére, békességben embertársaival. Ha elég sokan teszünk így, talán pár generció (degeneráció) cseréje után történhet érdemi változás globálisan is.
Mindörökké Enter :-)"


A tőzsdézés ezekkel az elvekkel hogyan fér össze? 

Előzmény: jalut_dapi (183)
jalut_dapi Creative Commons License 2011.10.23 0 0 184
A magam részéről mikro szinten, szűk családi körben igyekszem "megváltoztatni a világot". Tudatosan csak áramfelhasználásra rendezkeztem be az évek alatt. Mely nagy részét magam állítom elő napelemes rendszerrel 1800w összteljesítményben. A hálózati áram is be van vezetve, de leginkább csak télen veszem igénybe. A elmű-s áram és a csatornán kívül nálam nincs más közmű. És már nem is igénylem. A fogyasztóim tudatosan a lehetőségekhez képest minőségi, tartós és a lehető legkissebb fogyasztásúak. Ami nem mindig olcsó, de csak egyszer kellett jól vásárolni. Persze az áramot elő lehetne állítani és tárolni természetesebb módon is, mint az én szilicium kristályos, ólom-savas megoldásom. (pl. víz, geotermikus erőművek, és a többi.) Melyek folyamatosabb, tisztább üzemet biztosítanak. És nem volna szükséges olyan értelemben tárolni a megtermelt áramot, mint egy időszakosan termelő napelemes rendszernél. De ez inkább egy (vagy) az ország, akár világviszonylatban kellene így történjen. Nem feltétlenül egy-egy háztartásban. Minthogy nem mindenki kerjében van folyó vagy termálvíz az erőműhöz. Persze számomra a napelem volt a legegyszerűbben kivitelezhető, így ez lett.
Nálunk a víz fúrott kútból jön, ami a házba is bevan vezetve (Hidrofor). Amikor a csapot kinyitom, a wc-t lehúzom a kútvíz folyik. A kút szivattyúját is a napelemes rendszer hajtja. A kútvíz, főzés és ivás kivételével mindenhez használható. Vízdíjam nincs (sincs). Ami élelmiszert tudok, és van kedvem hozzá azt magam termelem (kerben). Sokan nem is gondolnák, hogy néhány tő paradicsomról, ami alig foglal helyet, egész nyáron degszre eheti magát az ember. A kenyeret legtöbbször sütöm, nem veszem. Na, mit akartam ezzel? :-) Mindegy. Eleinte nálam csak hobbinak (kíváncsiságból) indult mindez. Annak idején a gyakori áramkimaradások miatt csináltam az első "mini" szigetüzemű rendszert is. De annyira megtetszett a függetlenség az elmű-től, hogy ezért készült el a nagytestvére később. A növény, zöldségtermesztés szintén csak kiváncsiságból kezdődött. Nem értek a gazdálkodásoz (sem).
Én egyre inkább úgy tapasztalom, hogy az ember olyan szépen tudja magát függetleníteni "a rendszerről", ha akarja, hogy csak na... 
Nem is beszélve az anyagiakról, ill a saját élelmiszerek minőségéről, természetességéről. 
jalut_dapi Creative Commons License 2011.10.23 0 0 183
A topiknyitónak a témakörhöz, iránybantartásához gratula! 
Szívesen olvasom a hozzászólásaitokat. Már amelyik a felvetett témával kapcsolatban áll. Sajnos sokan terelnek a politika vonalra, vagy a téma mellé beszélnek. Pedig valóban érdekes kérdések a nyitószövegben felvetettek. 
A politikai-gazdasági elittől teljesen felesleges megoldást várnunk bárminemű változásra. Mert mások az érdekeink, értékrendjeink. Ez így volt Ehnaton fáraótól- Kádár Jánosig. Így van ma is. A mai kapitalista rendszer, piacgazdaság növekedésre, fogyasztásra, fejlődésre, terjeszkedésre épül. Ez a model ebben a formában hosszútávon teljességgel tarthatatlan. Hova és meddig növekedjünk? És amikor ezzel megvagyunk, akkor hogyan tovább? Elötte jöjjön azért a soron következő gazdasági reccs? Szokták mondani, hogy időnként törvényszerűen korrekciózik a piac, a gazdaság. Ez velejárója a piacgazdaságnak. Hát igen, csak arról nem szivesen beszél senki, hogy ezekben az összeomlásokban a dolgozó népet mindig kicsavarják tökig anyagilag, hogy fenntartható maradhasson a rendszer. Mintha a "pórnép" nem ugyanúgy és nem ugyanannyit dolgozna. Mintha az ember munkája egyre-egyre kevesebbet érne. Nem gondolom, hogy mondjuk egy virtuális frankhitellel rendelkező munkája fele annyit érne mint pár éve. Hogy kétszerannyit kéne dolgoznia ugyanazon mennyiségű frank előteremtéséhez. Pedig a jelenlegi gazdasági rendszer szerint, a frankhiteles munkája feleannyit ér. Honnan tudni, hogy ez tényleg így van-e? Tényleg kevesebbet érünk? A valós gazdasággal, reálgazdasággal a gond? Nézzük: Pl. ültetsz a kerben mondjuk egy répát, aztán ha feleannyi répa lesz belőle gazdasági válság idején, akkor tényleg igaz. De ha a répa nem kevesebb, akkor az ember répatermesztésbe fektetett munkája pontosan akkora értékű válságkor, mint válság előtt. Vagyis én meg nem láttam, hogy válságok idején kevesebb zöldséget, gyümölcsöt adnának a növényeink. A lábasjószágaink fele sem szokott spontán megdögleni ilyenkor. :-) Szóval érdemes volna így is szemlélni ezeket a dolgokat.  (Kedvencem "a fenntartható növekedés") 
A kommunista rendszer probálkozott egyfajta egyensúlyra törekvésre, de láthattuk ez lényegében emberi gondolkodásmód miatt elbukott. Akármilyen államformának is nevezzük az adott kor rendszerét, olyan hierarchia rendszert alakítunk ki. Amiben is az érdekek nem ugyanazok. Tehát ellentétek keletkeznek. Éppen ezért, ha érdemi változást kíván elérni bárki is azt elsősorban valahogy egyénileg a fejekben kellene megvalósítani. Az optimális egyensúlyi rendszer szerintem valamiféle anarchizmus kellene legyen. Amelyben a hierarchia, a társadalmi ranglétra szellemi képességek, értelem, a közösségért többet tevők szerint épülhet fel. A követendő modellek, a példaképek nem ugyanazok lennének, mit akiket ma annak tekintünk. Viszont ahogy látom ez több fényév távolságra van a mai emberek többségének szellemi szintjéhez mérten. Sokkal fejlettebb, és tudatosabb (közösségibb) gondolkodásmódot igényel. (Közösségi nem egyenlő facebook) 
Véleményem szerint akinek van arra igénye, képességei szerint igyekezzen tudatosan természetességre, egyszerűségre törekedve élni. Ügyelni a környezetére, békességben embertársaival. Ha elég sokan teszünk így, talán pár generció (degeneráció) cseréje után történhet érdemi változás globálisan is.
Mindörökké Enter :-)
Wwgeorge Creative Commons License 2011.10.22 0 0 182

Az hogy az utókor mit él át... Engem különösebben nem tud érdekelni, mint ahogy a mai társadalom sem. Annyiban érdekel, hogy részt vegyek benne és rajta keresztül vigyem véghez céljaimat (a társadalmon keresztül). Ez egy pancser ország, pancser emberekkel akik ezt választották, azt amiben most élünk.

Én csak azt veszem észre, hogy sok tehetetlen, életunt ember a rendszert okolja saját nyomorúsága miatt.

Előzmény: Törölt nick (178)
antropomorf Creative Commons License 2011.10.19 0 0 181

Az ember úgy van felépítve, hogy az ellentétekből tanul. A jobb állapot akarásához szembesülni kell a rossz állapotokkal, és látni kell, hogy na ez az, amit nem szeretnénk. Vannak emberek, akik magukban lejátsszák a forgatókönyveket, és az alapján úgy látják hogy egyik állapot üdvösebb, mint a másik. Ellenben rengetegen vannak, akik csak úgy tudnak előrelépni a jó felé, hogy a saját bőrükön érzik, hogy az adott állapot miért rossz.

 

Látni kell, hogy a jobb jövő tekintetében is két állapot jelenik meg. A vágyott állapot, ami mindenki számára jó, és a másik ami senkinek sem. És valahogy érezzük, hogy a jó állapothoz el kell szenvednünk előtte a teljesen rosszat.

Adva van egy cél: béke a világban, általános jólét, gondtalan megélhetés, és természettel összhangban működő felelős társadalmak, egymással összhangban, törődően együttműködő országok és emberek és cégek.

És az út hozzá egy nagy kérdőjel. De azt érezzük, hogy ez a kérdőjel, azaz ha várjuk hogy a dolgok majd maguktól a természetes ütemük szerint alakuljanak, nem fest egy könnyű utat a számunkra. Törvényszerű lenne hogy megelőzi valami vele teljesen ellentétes állapot - egymás ellen forduló nacionalista államok világháborúja például, a (világ)kereskedelem befagyása és hasonlók.

 

A kérdés az, hogy mit tehetünk azért hogy elkerüljük ezt a keserű átmenetet, és egy könnyebb úton jussunk el oda.

Szerintem erre nincs más válasz, csak a felkészítés. Iskolán, tévén, rádión, interneten, mozin, újságokon keresztül adva a lehetőséget, hogy megismerjük azt hogy hogyan működik a világunk, mit tapasztaltunk eddig, és honnan hová akarunk eljutni. És nem a szárazadatokat tálalva, hanem az összefüggésekre alapozva, a különféle részek közötti határterületeket, a dolgok köztes értelmét vizsgálva. Ezzel megelőzhetnénk, hogy emberek milliói legyenek legyalulva a föld színéről, csupán azért, hogy mindenki felismerje a saját bőrén, hogy az bizony nem jó.

Előzmény: Törölt nick (178)
taekwandos Creative Commons License 2011.10.17 0 0 180

Véleményem szerint nincs itt különösebb probléma , a ma élő emberiség folyamatosan és villámgyorsan ébred 

a tudatára és ismeri fel a természet tövényeit ami ugyebár az állandó és folyamatos teremtésből áll ! Nézzük

csak meg a természetet minden egyes pillanatban az egyensúlyra törekszik az ásványi , a növényi , és az 

állat világban . Miért is van egyensúly ? Mert minden az utolsó atomig a megfelelő program szerint müködik ! Lásd :

http://www.ingyen-filmletoltes.com/az-elet-rejtelyenek-megfejtese-2006-dvdrip ! Az alapvető tulajdonságaink

nevezetesen , a fajunk fentartása szintén egy program szerint fut , csak hogy  itt jön az emberiség nagy házifelada

az EGO !!!  bizony ez egy nagyon kölönleges dolog  , az egonkban található meg mindennek az alfája és az omegája !

Mivelhogy az ego nélkül képtelenek lettünk volna  eljutni erre a szintre , mert az egonk maga a fejlődés , vágyanik

összegsége , értendő a leggonoszabb tetteinktől a legnemesebb tetteinkig ! Szerintem most juttotunk el a programunk

azon pontjára amikor is a természet tudósoktól kezdve a csillagászokon át a társadalom kutatókig és még sorolhatnám

a tudomány ágakat , döbbenek rá arra a tényre hogy a mindenség amiben létezünk az egy teljesen egységes komplex rendszer !

A változás ami be következik csak és kizárólagosan az embereken belül mehet végbe ! De hát azért nem is értem mert

előttünk van egy mindennél kézenfoghatóbb példa az Emberi test ! Minden egyes sejtünk , szervünk egy program szerint

funkciónál , minden egyes sejt mindenből csak annyit vesz magához amennyire a megfelelő műkődéséhez elengedhetlenűl

szükséges , ha nem ezt teszi hanem csak magának vesz el minél többet akkor azt hívjuk rákos sejtnek , és ahogyan azt tudjuk

az elpusztítja saját magát és vele együtt a testet is ! No hát akkor .... Oldjuk már meg végre a Házi Feladaunkat ! 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.16 0 0 179

"...miért nem épít Ön egy vákuumos energiatermelő gépet? Hiszen megvannak a szabadalmi leírások és egyebek."

 

A leírások igen. Csak éppen az egyebek nem. A szabadalmak jogvédelem alatt állnak. Felhasználásuk törvénysértésnek számít legjobb esetben is. Csak az élő és megtalálható feltalálók szabadalmait van esély felhasználni az engedélyükkel esetleg az eltűntek vagy meghaltak jogutódainak engedélyével. Know how hiányában a legtöbb nem vagy csak évekig tartó kísérletezés után éleszthető fel. Van olyan vízből hidrogént előállító szerkezet, melynek feltalálója már nem emlékezett a pontos beállításokra, ráadásul meg is halt ezért azok akik újra megépítették, és megpróbálták a segítségével újra működésre bírni, most kezdhetik gyakorlatilag elölről az egészet.

 

Ezek a találmányok nem 1-2 perc alatt születtek. Újraélesztésükhöz sok esetben komoly tudományos és/vagy műszaki felkészültség, többéves kitartó munka, kísérletezés szükséges, eligazodás a jogi útvesztőkben, nagyfokú elszántság, akaraterő, eszközök és néhány esetben anyagi források is.

 

Töredelmesen bevallom, hogy ezek közül többnek is híján vagyok.

Előzmény: giotti (168)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.16 0 0 178

Nincsenek váteszek vagy legalábbis nem sokan vannak. Természetesen nem tudhatjuk mi lesz 100 vagy 200 év múlva. De egyvalami biztos. A csontjainkban érezzük, hogy sorsfordító idők jönnek. Már látjuk, hogy ami eddig volt, miért volt, hová vezet. Tudjuk, hogy társadalom egy nagyon rossz irányba tévedt. Az ilyen sorsfordító időkben születik meg a jövő. Hogy pontosan milyen lesz nem tudhatom ahogy valószínűleg más sem. De egyet biztosan tudok: áldozatok árán, fájdalomban jön létre.

 

Egész népek vesznek oda és félek, hogy az egyik a miénk lesz. De ha így is lesz, igenis harcolnunk kell. Nem idelógiák, nem hadseregek, nem birodalmak ellen: hanem a káosz és a reménytelenség ellen. És ha ki kell halnunk, hát tegyük azt dicsőségesen, becsületben, bátran és segítve, hogy akik megmaradnak, szebb világban élhessenek.

 

Én ebben hiszek.

Előzmény: egicim (176)
egicim Creative Commons License 2011.10.16 0 0 177

Ma is él ez az ősi kereskedésmodell nagyban. Bartellnek híjják. Ez azonban egy gyönyörű példa arra, hogy ez nyugodtan újra működhetne helyben, kicsiben. Én megmondom, mire van szükségem, Te megmondod, neked mire. Aztán azt is, hogy nekem mim van s neked mid. És a dolog nagyszerűen és helyben működik. Méhész nincs környéken? Őt is be lehetne vonni ebbe az ősi kiskörkereskedésbe. Akácerdőről jutott eszembe. :-)) 

Előzmény: Uezbeck (172)
egicim Creative Commons License 2011.10.16 0 0 176

"Most vagy egy hatalmas ugrás következik a fejlődésben, vagy a pusztulás."

 

A kérdés csak az, hogy a hatalmas ugráshoz vajon szükséges-e egy nagy(obb) pusztulás is. Ebben a tekintetben, és a jelen fejleményeit szemlélve valszeg nem úszhatjuk meg ezt. De hosszútávon? Ki a fene tudja? Egyetlen ember megmondhatja-e? Ez csak együtt megy. Rengeteg messiásra lenne ma már szükség tán, hogy a messiásvárók is ezt beláthassák. (De nem fogják ám!) :-((

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.15 0 0 175

Bocs, bekrepált a "space" billentyűm,ezért kissé összefolytak a szavaim.

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.14 0 0 174

Részben egyetértek. Azonban az elmúlt években számtalan próbákozás történt, hogy a világot irányító oligarchákkalleüljenek tárgyalni, de mindig úgy tesznek mintha semmi közük se lenne az egészhez. "Így döntött a piac" és hasonló baromságokkal rázzák le magukról a felelősséget. egyszerűen képtelenség megegyezni velük, sőt még saját létüket is tagadják. A "nyakazzuk le a gazdagokat és osszuk szét a pénzüket" már többször megtörtént, és sosem vezetett jóra, azonban látni kell, hogy amikor ehhez hasonlópatthelyzet áll elő, sajna nincs jó megoldás, csak radikális.

 

Ami meg a "valódi demokráciát" illeti: éppen azt nem értettékmeg sokan,hogy a demokrácianem egy kegy, vagy ajándék, amit behoz a Santa Claus a kéményen, hanem jogok és kötelezettségek rendszere. A kötelezettségeket teljesíteni és teljesíttetni kell, a jgokért pedig meg kell harcolni, sokszor nem épp puha eszközökkel! Ha csak ülünk és elmélkedünk sosem lesz igazi demokrácia. Csak ha megharcolunk érte.

Előzmény: antropomorf (170)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.14 0 0 173

Nem elhallgatok, csak hallgatok. Jobban szeretek olyanról beszélni amiról vannak információim. Gróf Spanyoil gépéről nincsenek. Hallottam róla, de semmi konkrétat nem tudok. Nem láttamleírást, fényképet, semmit. Ahogy a gépe tesztjeiről sem. Ezért beszélek általánosságban. Konkrétan Papp és Sabori gépéről tudom, hogy a KFKI azóta elbocsájtott két fizikusa adott hamis mérési eredményeket. Tudom, hogy Egely tanulmánya a vízből hidrogént kinyerő gépről, valamint a langyois fúzót megvalósító, a 60-as években feltalált gépről a KFKI gopndozásában adták ki, de végül "Belső használatra" jelzést kapott és korlátozott példányszámbanlett csak kinyomtatva.

 

Ezekről beszélhetek, mert van róla infóm. Tudom vannak akik imádnak olyanról is roppant okosokat tódítani amiről (már bocsánat)de fingjuk sincs,más topikokban van rá példa bőven, én azonbvan nem vagyok az ilyesmi híve. Természetesen ha (mivel az Önözés láthólag nem volt nyerő, áttérek a tegezésre ha nem bánod) neked erről biztos információdvan nem vonom kétségbe,hogy Gróf Spanyol gépe tényleg több energiát nyel be mint amennyit termel.

 

Azért persze vannak kétségeim, ismerve a "hivatalos" tudomány berkeiben dúló viszonyokat, főként a fentiek tükrében.

Előzmény: giotti (168)
Uezbeck Creative Commons License 2011.10.13 0 0 172

Szeptemberben Eger mellett, egy völgyben jártam, ahol hasonló csere alapúgazdaság alakult ki, tök különféle emberek között. Én pár Krisnás ismerősömhöz mentem le oda, akiknek a telkén rengeteg akácfa volt (ami nő, mint a gaz), s egy komplett bio gazdasága. Szembe pedig egy kecskefarm, akinek a területén meg nem volt fa, s fáért cserébe kapnak tejet meg kecskesajtot. De arrébb meg van egy fűrészüzem, akinek a tulaja nagyon szereti a bio zöldségeket, ezért cserébe az elmúlt két évben rengeteg fát kaptak, amivel a tetőt fellehetett újítani, meg bútort  készíteni.

Érdekes, hogy vidéken így kitudott alakulni ez a cserekereskedelem, s senki sem használja ki a másikat, hanem segítik egymást. (mondom, az én ismerőseim Krisnahívők, de a fűrészüzem tulaja katolikus, a kecskefarmos bácsi meg valami magának való mogorva alak:-), tehát nem is kell közös érdeklődési kör, elég, ha tiszteljük a másikat. )

Tegyek fel képeket?

Előzmény: taekwandos (171)
taekwandos Creative Commons License 2011.10.13 0 0 171

http://szatyor.org/

 

http://szivesseg.net

 

Véleményem szerint az ilyen kezdeményezések

lesznek elindítói az új alapokra helyezet társadalmaknak

Miért is !

Mert a kölcsönös segíteni akarásról szól ! Az emberről !

Nem a profitról !Nem a nyerészkedésről ! Nem a hatalmról !

Szerintem az ilyen teljesen az alapokról induló közösségeket

klubokat kellene létrehozni , ahol ezzel  a fajta gondolkodás móddal

és szemlélettel kapcsolódnak az emberek ! 

 

és ami a legszebb az egészben  hogy a hatalmasságoknak ( lásd : multik , politikusok , stb ) 

rá kell ébredniük végre hogy az fajta ( majd én megszabom , majd én eldöntőm , majd ÉN... )

világnak lassan de biztosan befellegzik !

 

antropomorf Creative Commons License 2011.10.11 0 0 170

"Valódi demokrácia"? Szerintem csak egy fokkal emberibb rendszert szeretnének, és nem igazán találják rá még a szavakat, hogy mit is akarnak.
Biztos, most van itt a helye és ideje egy ilyen megmozdulásnak, de a tüntetés hosszú távon nem megoldás. A társadalom különböző rétegeinek (vagy legalábbis a képviselőinek) le kellene ülni egymással, és átbeszélni hogy pontosan mit változtassanak és hogyan. Mindenki részvételére egyaránt szükség van, hogy minél kevesebben legyenek elégedetlenek az eredménnyel. Persze nem kizárt, hogy valamelyik réteg nem fog jól járni... A hozzáálláson rendkívül sok múlik. Ha szociális igazságot akarnak, akkor körülbelül úgy kellene leülni, mint egy nagy család: itt van a torta (költségvetés), és most osszuk fel úgy egymás között, hogy mindenkinek pont megfelelő rész jusson.

Az ilyen felkeléseknek szerintem van egy olyan fennhangja is, hogy "nyakazzuk le a gazdagokat és osszuk szét a pénzüket", ez pedig nem vezet sehová, de ha vezet is, egy igazabb társadalomhoz biztos nem. Kölcsönös figyelembevételre és egymásra érzékeny hozzáállásra van szükség. Az, hogy kiabálunk hogy a rendszer rossz, és bűnhődjenek a felelősök, nem old meg semmit. Meg különben rajtunk is múlt, hogy oda jutottunk ahol vagyunk. Nincs olyan rész a rendszerben, ami független volna a többi résztől. Egy ennyire egymásra támaszkodó, összefonódott világban ez lehetetlen (hacsak valaki egy barlangban nem remetéskedik, áfonyán tengődve - de azért szerencsére ez nem túl gyakori).

 

Előzmény: giotti (169)
giotti Creative Commons License 2011.10.11 0 0 169

A diagnózis jó, már csak azt nem tudom, hogyan egyeztethető ez össze a "valódi demokráciát" követelő hangos tüntetésekkel.

Előzmény: taekwandos (167)
giotti Creative Commons License 2011.10.11 0 0 168

Ez a topik éppen arról szól, hogyan lehetne felváltani a rendszert, amelynek a politikai rendszer is része. Ennek keretében populista politizálással  jönni értelmetlen. Kéretik elolvasni a topiknyitót. Összeesküvés-elméletekre is van topik.

 

Ha már átváltott önözésre, miért nem épít Ön egy vákuumos energiatermelő gépet? Hiszen megvannak a szabadalmi leírások és egyebek. Aztán el kell küldeni a dokumentációt inkognitóban többszáz helyre azzal, hogy ők is adják tovább és építsék meg. Garantáltan el fog terjedni az információ és a  technológia is. Vagy, úgy jár, mint sok másik (ld gróf Spanyol Zoltán, ezt a témát Ön valamiért nagyon elhallgatja), hogy kiderül róla, hogy nem is képes arra, amit mondtak róla.

Előzmény: Törölt nick (166)
taekwandos Creative Commons License 2011.10.11 0 0 167

Valamelyik nap a kezembe került ez a cikk :

 

 

Kérdés: Képzeljük el, hogy vásárolni akarok egy különlegesen díszes autót, ami kétszer olyan drága, mint egy átlagos autó.  Miért teszek én rosszat a többieknek ezzel?


Válasz: Mi mindannyian a természet egy globális (világméretű) általános, körülhatárolható természeti rendszernek vagyunk a részei. Ezek a részek az egymás közötti kapcsolataik révén egy egységes szférát alkotnak, amelyből senki sem léphet ki. Mindannyiunknak a kötelessége hogy ebben a rendszerben létezzünk, és nagyon precízen kiszámított módon össze legyünk kapcsolva egymással.

Ezért, amikor az átlagosnál kétszer drágább autót vásárolok, ekkor én egy rákos sejtté válok, hiszen nem azért vásárolok hogy normális életvitellel szolgáljam a többieket, hanem hogy eggyel többet harapjak a jóból. Minél többet fogyasztunk a szükségestől, annál veszélyesebb tumorrá válunk.

A közös szervezetünk felépítése ideális: minden benne létező személynek meg kell kapnia ami az életéhez elengedhetetlenül szükséges és ezen felül csak a többiekre kell gondolnia. A természeti erő megteremtette a vágyat és a beteljesülését. Akkor miért vennénk el váratlanul többet, mint ami a szükségletünk?

Minden vágy egybe van kapcsolva. A éltető erő megtölti őket és életet ad nekik a külön formájukban. De valaki hirtelen „maga felé rántja a takarót” azzal, hogy többet akar. Ennek eredményeképpen valakinek a többlete valaki másnak a hiányává válik.

Manapság ez nekünk világosan meg van mutatva: milliárdnyi ember van az éhezés küszöbén és időközben a Föld erőforrásai kimerülőben vannak. Hamarosan elhasználjuk őket és nélkülük maradunk.

Hamarosan mindennek a végére érünk a jelenlegi fogyasztásra szánt termelésünkkel. És mi lesz majd utána?

Ezért, ha (nem?) szeretnénk elérni azt az életmódot amely az életszükségletek határain belül van a saját akaratunk ellenében, ez fog történni. Minden véges, határral rendelkező, és felhasznált. Mindennek van vége, és ez közeledik.

 

Véleményem szerint ez egy remek kis diagnózis  Világunk jelenlegi állapotáról  !

Előzmény: giotti (147)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.11 0 0 166

"Egy ilyen információt nem lehet meggátolni."

 

Ezek szerint mégis meg lehet. Hisz Ön sem tud róla semmit. Én is évek óta keresgélek e témában az interneten, könyvtárakban, köztük a PTE könyvtárában is, tudományos folyóiratokban, de összesen sem találtam egy tucat írásnál többet. Ez a tucat viszont elég információt ad arról, hogyan is működik az elhallgatás rendszere.

 

Ami a politizálást illeti, bármily kellemetlen nekem is, de végül mindig az áll a háttérben. Társadalmi rendünk átpolitizált, Magyarországon már vagy 50 éve nem beszélhetünk semmiről, így tudományról sem anélkül, hogy ne ütköznénk a politika falaiba. Ez már csak sajnos így van. A rednszerváltás előtt aki ilyen témákról beszélt, az rögvest a "dialektikus materializmus" avagy a "tudományos szocilazmus" ellensége volt, áltudomány alávaló művelője, sötétben bújkáló, gaz ellenforradalmár. Ma ugyanez csak, ma a "demokrácia", a "szaqbadság" ellensége és sarlatán aki pénzt akar kicsalni a gyanútlanokból. Ami mond, azzal nem is igazán foglalkoznak, vagy ha végül rákényszerülnek, gondoskodnak a negatív eredményről, jó előre. Elvégre ezért kapnak milliókat havonta. Ha ismerni akarjuk a tényeket, akkor ismernünk kell a körülményeket, a hátteret is.

 

Lehet, hogy ez politika, de ezek a tények, és ha nem ismerjük, akkor nem értjük, miért olyan a társadalom amilyen, nem értjük, miért nincsenek vákuumos energitermelő berendezéseink, miért nincsenek geoternikus erőműveink, miért kell Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában gyerekeknek dolgozni a bányákban és a farmokon gyakorlatilag ingyen.

Előzmény: giotti (163)
giotti Creative Commons License 2011.10.10 0 0 165

Elolvastam ezt a kiáltványt, de nem világos számomra, mit is akarnak és hogyan. Úgy tűnik, a megoldást a rendszeren belül képzelik el, hiszen demokráciát akarnak. Azt tudják mondani, hogy ez és ez legyen, de a lényeget, hogy "hogyan?", azt nem.

Különben is, mi az, hogy demokrácia?...

Előzmény: taekwandos (161)
giotti Creative Commons License 2011.10.10 0 0 164

Mint a topik gazdája, megkérlek, hogy  ezekkel a populista hordószónok aktuálpolitikai eszmefuttatásokkal inkább fáradj át valamelyik polidilis topikba, ez a topik nem erről szól. Azon kívül, hogy nem sok értelme van, nem is vezet sehova.

Előzmény: Törölt nick (159)
giotti Creative Commons License 2011.10.10 0 0 163

Természetesen szó sincs többszörös energiabevitelről, hiszen ezek a feltalálók komoly mérnökök, fizikusok, egyéb tudósok, akik nem ökörségekkel foglalkoznak

 

Ugye, ezt te sem gondolod komoly érvként felhozni?

 

Én konkrétan a gróf Spanyol-féle találmányról hallottam, ott szakvéleményt kértek a Műszaki Egyetemtől, és egyértelműen kiderült, hogy több energiát használ, mint amit fejleszt.

 

 

Egyszerűen hihetetlennek tartom, hogy ha mondjuk a vákuumból tudnánk "ingyen" energiát nyerni, az ne terjedne el villámgyorsan. Egy ilyen információt nem lehet meggátolni. Az illető elküldené 20-30 mérnök ismerősének, akik továbbadnák, és elkezdenék használni is. Megépítenék ezeket a gépeket.

Előzmény: Törölt nick (153)
Uezbeck Creative Commons License 2011.10.09 0 0 162

Ez jól hangzik, én már biztos ott leszek. A facebbok-os oldalt nézve egy csomó ismerősöm is ott lesz:-)

Előzmény: taekwandos (161)
taekwandos Creative Commons License 2011.10.09 0 0 161

Azért most kezdetnek ez is megteszi : http://vilagforradalom.wordpress.com/ 

Személy szerint én bizom a békés átmenetben éppen a tegnapi nap kaptam

olyan híreket amik bizakodásra adhatnak okot :) mégpedig kis Hazánk berkein belül

Tudósok és Gazdasági szakemberek tartanak olyan konferenciákat ahol a téma nem más

mint az örvénylés kiínduló pontja ! Higyétek el hogy nagyon sok ember dolgozik azon

hogy teljesen új alapokra épülő Világot hozzunk létre !  Remélhetőleg mikor majd az Unokáink

meghalják azt a kifejezést hogy politika akkor csak annyit kérdeznek ,  Mi is volt az ?!

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 160

Az összeomlás mindenképpen bekövetkezik. Sajnos lesznek áéldozatok, nem is kevesen. Ez elkerülhetetlen. Éppen a Kelet-Európai ún "rendszerváltások" bizonyítják, hogy a múlt embereire és struktúráira képtelenség egy új, igazságosabb, emberibb társadalmat felépíteni.

 

A múltból való tanulás pedig a következő társadalmi rend túlélésének feltétele. Ha elkezdi ugyanzokat a hibákat halmozni, mint az előző rend, hamarabb ér véget, mint egy lepke élete.

 

Az emberiség, ha megnézzük a történelmet, egy korszakváltás előtt áll. Egy szellemi, lelki, erkölcsi lejtő alján, iiszonyatos, a történelemben pédátlan, szellemi-lelki terror, elnyomás időszakának a végén. Most vagy egy hatalmas ugrás következik a fejlődésben, vagy a pusztulás.

Előzmény: mociga (158)
Törölt nick Creative Commons License 2011.10.09 0 0 159

A hazugság és a félelem örvényléséről beszéltem. Konkrét példákkal: ma úgyszólván tilos kimondani Magyarországon, hogy nincs önállóságunk, külső hatalmak irányítják az ország gazdaságát. Pedig ez a igazság. Gyarmat vagyunk. Nem merik kimondani mert lefasisztázzák, szélsőségesezik, Breivikekkel hozzák őket össze, kirúgják a munkahelyéről stb. Ugyanígy jár aki ki meri mondani, hogy a piacgazdaság nem létezik, hogy a tőzsdének immár semmi köze a gazdasági folyamatokhoz, mert ezeket egy gátlástalan kisebbség manipulálja kénye-kedve szerint. Ezek aaz erők állnak a globalizáció mögött is, ami pedig önmagában nem rossz vagy jó: csak akik irányítják azoknak vannak, mamár jól felismerhetően gonosz szándékaik. Az emberek félnek kimondani, pedig ez az igazság.

 

A hazugság ami a médiákból folyik ezért átveszi a leváltott valóság helyét, s bár ma már tömegek ébrednek rá az igazságra, nem mernek róla beszélni az egzisztenciális félelem miatt. Felső vezetők csalódnak az ún. liberális demokráciában, látják milyen katasztrófába vezet az út, de nem mernek letérni róla, szembefordulni a rendszerrel, mert félnek, hogy kimaradnak abból a jólétből, melyet eddigi kisztolgáló szerepüknek köszönhetnek.

 

A hazugság és a félelem ezen örvénylése gondoltam.

Előzmény: taekwandos (157)
mociga Creative Commons License 2011.10.08 0 0 158

Nekem tökéletesen érthető. Az örvénylésről jut eszembe. Nem az örvényt kell feltétlen megtörni, hanem abba belekerülvén lemenni a mélybe egy nagy léleklélegzettel, aztán az örvény kidob a szélére és az imént még fuldokló utána nyugodtan úszhat tovább.

A mai világ örvényléseit szemlélve az jut eszembe, hogy tán jobb lenne, ha az egész öszeomlana és lehetne elkezdeni a majdnem semmiből újra ezt az egészet. Egy sokkal jobbat.

Nem megfeledkezve arról sem, hogy vajon együtt is, kik és mit is rontottak el. Ha az okos ember a más kárán tanul, vajon akkor még a hülye is képes talán, ne talántán tanulni a saját kárából.

 

Előzmény: taekwandos (157)
taekwandos Creative Commons License 2011.10.07 0 0 157

"Ezt az örvénylést kell megtörni, kérlelheteln igazságmondással és eltökélt félelemmentességgel. A belső változás csak ezután kezdődhet el bárkiben is."  Ezeket a gondolatokat ha  lehetne egy kicsit bővebben ? No nem pontról pontra gondoltam , csak egy kicsit részletesebben ? 

Előzmény: Törölt nick (154)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!