Nem szeretnék fanyalogni, meg biztos az volt a probléma, hogy nem Bécsben voltunk, hanem Salzburg mellett, de a Wiener Schnitzel az okés volt, a köret (petrezselymes krumpli) viszont félig nyers. És nem a petrezselyem. Azért kárpótoltuk magunkat bent a városban 2 mélange-al, barackos túrótortával ill. Tomaselli-tortával. (Hiába, ahol 1705 óta gyakorolják...) És 2 gyönyörűséges fríz lóval. (Istenem, ha párban eladásra szánt bábolnai pacik csak fele így mozognának együtt!)
És hogy mennyire egy rugóra jár az ágyunk:
Húg: Azért ezek az osztrákok nagyon jól el tudják adni a semmit.
Apám, 2 órával később, az előző mondatról tudomást nem szerezve: Azért ezek az osztrákok a semmit is jól el tudják adni.
A múltkor a RAI UNO-n volt egy "nagy kávéfőzőteszt" - a legdrágább, legcsilivilibb cuccokkal, amik csak adagnyi kávét őrölnek, plusz 15 ++ Bar, meg a többi fícsör. Vakteszten a régi jól bevált kotyogó által főzött kávét hozták ki nyertesnek. :)
Merényletet követtek el ellenem. :( A régi, csúnya, kici occó kávéfőzőt lecserélték vadonás új, csilli-villi, mindenttudósra. Mindent tud, csak normális kávét csinálni nem. Kénytelen voltam Bailey's-t önteni bele, mert abban legalább van koffein.
Csináltam egyszer medvehagymás-gorgonzolás tésztát, de vhogy nem lett az igazi, kicsapódott a zsiradék a sajtból, és olyan furi lett. Kedden medvehagymás csirkemellet csináltam, csirkemell felkockázva, medvehagymásn megsütve, fokhagymával, rozmaringgal.
Almafelfújt, vörösáfonya helyett mazsoláva, cukor helyett mézzel. Sztem a sütési idő nem egészen stimmel, legalábbis otthon, bögrében, 170°C, hőlégkeveréssel majdnem duplaannyi idő volt, most gázsütőben, szufléformában kiváncsi vagyok.