Keresés

Részletes keresés

XtraP Creative Commons License 2022.12.06 0 0 51

Hol a HELP a telefonon az alkalmazásokban, eszközökben? Ami megmondaná, hogy ez vagy az mi a fene, vagy hogy valamit hol találok benne?

Ha a kijelző legtetején lévő pici ikonsort (időpont, értesítések, térerő, akku-töltöttség stb.) a jobb oldalára téve az ujjadat lefelé húzod az ujjaddal (bal oldalát lehúzva az értesítéseket bontja ki), akkor felbukkan egy rakat gyorsbeállításos ikon, de ami neked még fontosabb: az előbukkant ablak felső részén találsz egy fogaskerék- (újabban már csak egy hatszög, benne egy kör-) ikonocskát, ez a "Beállítások" ikonja. Rákoppintasz, van egy keresője, abban elég sok mindent megtalálsz.

Előzmény: Patreides (49)
corvi01 Creative Commons License 2022.12.06 0 0 50

Lehet azért, hogy az eddig próbált kábelek csak töltésre valók, gyártó meg alapon nem adott hozzá adatkábelt.. Amúgy a Linux szinte minden telót felismer és többé-kevésbé kezel is...

Előzmény: Jocy77 (44)
Patreides Creative Commons License 2022.11.24 0 1 49

Az a poén, hogy az egész okostelefonos világ mintha fejre lenne állva... A PC-n a programokat könnyebben lehet használni, ahhoz kell nagyobb tudás, hogy az op.rendszer különféle beállításaiban is otthon legyen az ember... Ezen az okostelefonon a Beállítások érthetőek, könnyű használni, ha az ember már felfedezte, hogy mi hol van... De az alap appok, na, azok a rejtélyesek.

Az Eszközök között vanegy olyan, hogy ÓRA. Na, mondok, nézzük, biztosan kitesz valami szép órát a telefonra... De nem, van ott négy ikon, az első valami ébresztő funkciót rejt, a második digitálisan pontos időt mutat (de ott is van valami szöveg, ami ébresztésekre utal), a harmadik láthatóan egy stopper lenne, a negyedik meg nem tudom, micsoda, még nem jöttem rá, sok szám van ott, de a franc tudja, mire szolgál...

Ami ezeknél kvára hiányzik nekem, az a PC világban alapnak számító valamilyen aktuális helyi vagy generális HELP funkció.

Hol a HELP a telefonon az alkalmazásokban, eszközökben? Ami megmondaná, hogy ez vagy az mi a fene, vagy hogy valamit hol találok benne?

 

Előzmény: Patreides (48)
Patreides Creative Commons License 2022.11.24 0 0 48

A hangfelvevő is... felveszek valamit próbaképpen, aztán csak nézek, hogy jó, de akkor most hol van, amit felvettem? Aztán véletlenül rátalálok, hogy ja, ezt így kell... Aztán másnap megint csak nézek, hogy hogy is volt, hol vannak a korábban rögzített felvételek?

Az alap Filekezelőben nem is jelennek meg, a fotók, PDF-ek, minden anyámp**ja ott van, de ezek nincsnek sehol, tehát pl. email mellékletként egy hangfeljegyzést el se tudok küldeni... Valamit nem veszek észre nyilván... Vagy a franc tudja.

Előzmény: Patreides (47)
Patreides Creative Commons License 2022.11.24 0 1 47

A telefonon (Xiaomi) elég fapados az alap FM rádió alkalmazás, megtalálja az elérhető adókat, de simán csak a frekvenciával azonosítja be és sorolja fel ezeket. És beírni sem lehet a nevüket direktbe se, hiába tudom, hogy ennek vagy annak mi a neve.

A Google Play-ben meg hiába az a neve egyik-másik appnak, hogy FM Radio, közelebbről megnézve online internetes rádió appok azok.

Használ valaki valamilyen jó, elérhető igazi FM rádiós appot?

Amúgy a telefonon ezek az alap alkalmazások mind elég fapadosak, a telefon, az óra, az FM rásió... Mintha nem is kínai lenne, hanem valami nagyon zen japán tervezés, végletekig "letisztult" pőre megjelenés és használat.

Az ikonok is ezekben... A PC-n, ha egy progtramban az egeret egy ikon fölé viszem, legalább megjelenik valami szöveg, hogy mi a tököm ez, mire szolgál... A telefonon csak találgathatok, vagy kipróbálom mindegyiket, fohászkodva, hogy talán nem baszok el semmit.

brwrw Creative Commons License 2022.11.12 0 0 45

 

Nekem egy ilyenem. A Windows számára ez is felismerhetetlen... nincs semmilyen leírás, milyen operációs rendszere van.

Előzmény: Jocy77 (44)
Jocy77 Creative Commons License 2022.11.07 0 0 44

Üdv!

Van egy Samsung Galaxy A40-es telóm.

Hiába csatlakoztatom az usb kábellel a laptophoz azt írja ki,hogy ismeretlen eszköz.

Probáltam több kábellel is,de mindíg ugyan az.

Mi lehet a probléma és,hogy tudnám megoldani?

Usb illesztőprogramot már telepítettem de így is.

pimre Creative Commons License 2022.10.20 0 1 43

Megoldódott. Egyszerűbben, mint gondoltam. Csak tegnap este jutott eszembe, hogy az alkalmazások csoportban is megnézzem. Ott természetesen megvolt, és a kezdőoldalra át tudtam vinni az ikont.

Egyébként: Übung macht den Meister:-)

Előzmény: Patreides (42)
Patreides Creative Commons License 2022.10.20 0 0 42

Amikor majd nekem lesz ilyen problémám, én ezt itt biztosan el fogom olvasni, hátha segít.

Egyelőre megnéztem pár youtube videót android tippekről, trükkökről, de azóta már mindet el is felejtettem. Mert még nem kellett a gyakorlatban alkalmaznom...

(És: Übung macht den Master, vagy valami ilyesmi. :) )

Előzmény: pimre (41)
pimre Creative Commons License 2022.10.19 0 0 41

Újabb gond: Samsung Galaxy A21 készüléken telepítettem az új internetbankot. Előtte a régi verziót töröltem. Rendben települt is, működik is, viszont elfelejtett parancsikont létrehozni a kezdőképernyőn. Így vagy a Beállítások->Alkalmazások->OTP bank úton tudom indítani, vagy a Total Commanderrel. 

Nem tudtok valami trükköt, amivel ikont tudnék varázsolni a kezdőképernyőre?

Patreides Creative Commons License 2022.10.18 0 1 40

"Xiaomi telefonon hogy lehet megcsinálni, hogy minden app az SD kártyára menjen?

Folyton kevés helyet ír ki. Ott van benne 32gb kártya, de nem arra ment."

 

.

Ez volt az az eredeti beírás, most mentem ehhez vissza, elolvastam. És erről eszembe jutott a kérdés, már függetlenül attól a kommenttől, hogy most, amikor a redmi note 11-et nézegettem, az a kérdés merült fel bennem, hogy valójában nincs túl nagy különbség a 64 GB-os és a 128 GB-os változat között, a teljes árához képest, hogy ki az, aki a kisebb verziót választja, majd utána vesz hozzá SD kártyát?

Végül a telefon meg lett véve nem nekem kellett, csak nekem kellett választani, mert akinek lett, még sosem volt mobilja... Belaktam a telefont, és magyarázgattam neki a működését...

...És persze belefutottam egy olyanba, hogy amikor meglett a kiválasztott mobilszolgáltatótól a SIM, a kis tálca a mellékelt tűvel nyomogatva az úristennek se mozdult ki.

Aztán olvastam valahol, ahogy a nedvesség elleni, kicsit ragacsos tömítőanyag miatt lehet ilyen újkorában, de ha beteszem a hűtőbe (kb. +5°C) egy negyedórára... És láss csodát, amikor kivettem, újra megpróbáltam, és működött.

Ami egy szerencsés dolog, mert különben az illetőnek lett volna egy jó kis "tabletje", amivel otthon a wifi-vel tud internetet böngészni,. és ennyi. :)

 

Előzmény: corvi01 (39)
corvi01 Creative Commons License 2022.10.18 0 0 39

Nem vagyok egy mobil guru, de amikor behelyezted a micro SD-t, az oprendszer felkínálta, hogy akarja-e, hogy az operációs rendszer része legyen a kártya, vagy sem? (valami ilyesmi szöveg). Ha ott nem engedélyezted, akkor utólag magától semmit nem fog oda irányítani!

Előzmény: Jómódú gazda (4)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.13 -1 0 38

mikor még semmilyen tapasztalatod nincs okostelefonnal?

 

Talán nem ártana, ha nem csak minden harmadik mondatot olvasnál el.

 

Keress rá a yt-n a hirdetések reklámok kikapcsolása redmi magyar videora és utána mondd, hogy ilyenek nincsenek, csak valami trükközés lehetett a reklámbevételeik növelése érdekében. :-)))

Előzmény: pimre (37)
pimre Creative Commons License 2022.10.12 0 0 37

1. ""Mivelhogy semmit se engedett csinálni, csak növelte az oldalak számát, és mert láttam, hogy 4-re vonatkozik, amit ismerek, így nem."" Bölcs megoldás volt:-)

 

Amiről beszélsz, az androidon nem létezik. Egyébként honnan tudod, hogy mik a biztonságos programok a telefonodon, mikor még semmilyen tapasztalatod nincs okostelefonnal? De tényleg hagyjuk.

 

Előzmény: Törölt nick (36)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.12 0 0 36

Mivelhogy semmit se engedett csinálni, csak növelte az oldalak számát, és mert láttam, hogy 4-re vonatkozik, amit ismerek, így nem.

 

legfeljebb apróságokban vannnak kisebb eltérések.

Ha neked az apróság, hogy mondjuk van olyan mobil, amin kizárólag a rá telepített dolgokat használhatod teljes ellenőrzés alatt, esetleg újakat telepíthetsz, de akkor is az alapértelmezett megmarad, vagy az, hogy szabadon használhatsz biztonságos programokat, akkor inkább hagyjuk.

 

Előzmény: pimre (35)
pimre Creative Commons License 2022.10.11 0 0 35

"Nálam hosszú percekig ugrált, egyesével adva hozzá az oldalszámokat." Most letöltötted DOC fájlba, vagy sem? Mert az biztos nem ugrál.

Miért baj a webes kapcsolat? Nem használsz wifit, legalábbis otthon? Merthogy az ingyenes. Az offline alkalmazásokat meg felejtsd el (kivéve a telefonálást, de az másképp fizetős:-). A telefon nem számítógép, hanem egy más világ. Ezért én sem rajongok, de megszoktam. Appokat meg csak a google Playből telepíts! Erre való. A probléma persze az, hogy nem mindig derül ki, hogy a több azonos funkciójú közül melyik a jobban használható. Van olyan ingyenes, amelyik az ingyenességből adódó reklámoktól a tényleges céljának nem felel meg, de olyan is, ahol a reklámok szinte észrevehetetlenek.   

 

"az android olyan, mint a win vagy linux, hogy mindenhol ugyan az az alap, és ahhoz lehet hozzátenni. Erősen gyártófüggő, így vannak kütyük, ahol pl. a google csoport termékei az istenek"

 

1. az Android olyan, hogy mindenütt ugyanaz az alap, nevezetesean az android. Ezért lényegében nem gyártófüggő, legfeljebb apróságokban vannnak kisebb eltérések. A google csoport persze, hogy alap, hiszen a ggogle terméke. Tudom, a wikipédia nem teljesen megbízható, de azért ez igaz: "Az Android Linux kernelt használó mobil operációs rendszer, elsősorban érintőképernyős mobil eszközökre (okostelefon, táblagép) tervezve. Fejlesztését az Android, Inc. kezdte el, amelyet 2005-ben a Google felvásárolt, majd az Open Handset Alliance folytatta. A fejlesztők Java nyelven írhatnak rá menedzselt kódot, az eszközt a Google által fejlesztett Java programkönyvtárakon keresztül vezérelve. Az első androidos telefon 2008 októberében jelent meg."

 

Az utolsó hozzászólásodból meg az derül ki, hogy nem használtál még érdemben android telefont, most próbálod megismerni. Készüléket meg ne aszerint válassz, hogy milyen appokat találsz hozzá, meg mit akarsz letiltani. 

 

Ha javasolhatok valamit, szerintem elsőre a legelterjedtebb típusok közt keress, mert azzal kapcsolatban tudsz leginkább tanácsot kérni internetes fórumokon. Én az első telefonommal adódó kisebb problémák után áttértem a Samsung Galaxy változataira, ami azzal az előnnyel is jár, hogy szinte mindenkinek van vele tapasztalata, és szükség esetén tud segíteni. 

 

Ami pedig a könyvet illeti, ha le tudod tölteni, akkor mégis tanulmányozd nyugodtan az Android 4 leírását (addig, amíg valakitől nem kapsz egy frissebb leírást). Az alapok benne vannak, ezeket ismerd meg utána már magadtól is eligazodsz az újabb verziók újításaiban.

 

Az olyasmivel, hogy vállalati mód, ne törödj (guglizz utána). Az ilyesmi korlátozott használatot jelent a cégtől kapott telefonodon. 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (33)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.11 -1 0 34

Külön írom, mert más téma.

 

Az egyik, amin értetlenkedek, a "vállalati mód", mi a fene ez?

Amikor meg akartam tudni, azonnal webre akart csatlakozni, ami persze nem volt.

 

Az alapvető dolog, ami nem tetszik, az az, hogy a beállításokat lekorlátozzák, eldugják.

A tisztességes mód az, hogy egy helyen legyen minden.

Ehelyett a beállítások alatt csak minimális lehetőségek vannak, többnyire csak információ a kütyüről.

Ha már alapvető dolgokat, mint dátum, idő, nyelv, stb. akarsz beállítani, akkor már a "további beállítások" között kell keresgélni.

Viszont a menüket végignézni kiderül, hogy sok helyen el vannak dugva egyéb beállítások, pl. app-oknál vannak a hozzáférési és egyéb trükkök is, olyan jogosultságai vannak egyes app-oknak, amiket jobb nem használni, de van, ahol le se lehet tiltani.

 

Ezeket kell kiismerni, és ezek alapján kell készüléket választani, hogy ne legyenek később pofára esése, hogy "miért is merül le az akku?", vagy "miért is van olyan nagy adatforgalom?", vagy csak a jogosultsági kérdések, stb.

 

Törölt nick Creative Commons License 2022.10.11 -1 0 33

Nálam hosszú percekig ugrált, egyesével adva hozzá az oldalszámokat.

 

Nem minősítek, készülök a karácsonyi bevásárlásra és meg akarom ismerni ezeket a kütyüket is, pl. most egy ipad-ot is elkezdtem használni, de eddig az jött le, hogy akik odavannak értük, azok valójában nem a készüléket használják, hanem magas telefonszámlát generáló szolgáltatásokért vannak oda. Az ipad-on egyetlen "hagyományos" offline alkalmazást se találtam, mint amire először azonnal gondoltam volna, hogy képszerkesztés, vagy rajzolás, vagy táblázatkezelés. Még a naptárbejegyzéseket is webes kapcsolattal használják, állandóan fizetve azért, amit offline-ban ingyen használhatnának.

 

Visszatérve androidra, szerencsére a "rossz" kütyüktől sikerült megszabadulnom, volt olyan, amivel semmit se lehetett csinálni, kizálólag webes használatra volt.

 

Egy eladó felvilágosított, hogy az volt a tévedesem, hogy azt hittem, az android olyan, mint a win vagy linux, hogy mindenhol ugyan az az alap, és ahhoz lehet hozzátenni. Erősen gyártófüggő, így vannak kütyük, ahol pl. a google csoport termékei az istenek, és csak azokat lehet használni, van, ahol mellettük lehet mást is használni, jelenleg olyat keresek, ahol ezeket törölni is lehet, és nemcsak a googleplay -ből lehet app-okat telepíteni, le lehet cserélni a yt és gmail és gogleplay és más app-okat.

Előzmény: pimre (32)
pimre Creative Commons License 2022.10.10 0 0 32

Nem próbáltad letölteni DOC-ban? Az nálam pár másodperc, aztán a Word-ben úgy tallózgatok, ahogy jólesik. Ha a dríveomon tallózva akarod nézegetni, akkor megértem, hogy nehéz egy 360 oldalas anyaggal. 

 

Egyébként a minősítgetés helyett nem lenne jobb, ha egy-két konkrét problémát elmítenél? Nekem van egy telefonon 7.0, a másikon 12-es, de nem tapasztalok megoldhatatlan problémákat egyiken sem.

 

Egyébként a gugli a barátod: Akár az Android 9, akár az Android 10, akár az Android 11 a keresőszavad, mindegyikre találsz több leírást is a változásokról a korábbi verziókhoz képest.

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.10 0 0 31

Hagyd, úgy tűnik, csak trollkodni akart.:-(

Előzmény: pimre (25)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.10 0 0 30

Hát, ez nekem olvashatatlan. :-(

Annyit sikerült jó négy perc alatt elérnem, hogy a tartalomjegyzék 14 oldala betöltődött és alatta lévő oldalon láttam, hogy Android 4.4 az utolsó verzió, amiről ír, azok még értelmesek voltak.

 

A mostani, Android 9-11 kellene, mert már a beállítások menü is kétfelé van szedve és tele vannak érthetetlen dolgokkal, miközben alapvető dolgokat eltüntettek belőlük.:-(

 

 

Előzmény: pimre (28)
pimre Creative Commons License 2022.10.10 0 0 29

Végül néhány napi használat után el kell ismernem, hogy az új Gboard billentyűzet jól használható. Az újításokat megszoktam, rendben vannak. És egy kellemetlenség mindenesetre megszűnt: Az eddigi változatban, ha a vesszőre kattintottam, akkor gyakran pontot tett ki a vessző helyett. Ekkor vissza kellett menni, törölni, és lassabban megnyomni a vesszőt. Most a vessző lenyomása vesszőt ad!!! Amit eddig is elvártam volna.

Előzmény: pimre (26)
pimre Creative Commons License 2022.10.10 0 0 28
Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2022.10.10 0 0 27

Van valahol leírás androidos menük értelmezéséről?

Próbálgatok "okostelefonokat", de a többség inkább a "suttyó" kategóriába tartozó menüvel rendelkezik, semmi logika sincs bennük.:-(

pimre Creative Commons License 2022.09.27 0 0 26

Samsung Galaxy A3 (2016) telefonomon eddig rendben volt a Gboard billentyűzet. Egyszercsak átállt Samsungra, ráadásul javaslattétel nélkül, ami különösen az ékezetes karaktereket tartalmazó szavaknál hiányzott. Próbáltam visszaállítan, de nem egészen azt kaptam vissza, ami eddig volt. Ezt szerettem volna:

 

 

 A billenytűzet így jobban látható:

 

 

Amit ugyanez (!) a Google LLC néven elérhető applikáció a Play áruházból letölt, az csak hasonlít. A legzavaróbb, hogy a bal oldalon a vessző helyén / van, amit sokkal ritkábban használok, mint a vesszőt. Nehéz lesz megszokni. Nem tudtok valami lehetőséget az eredeti állapot helyreállítására? 

pimre Creative Commons License 2022.09.21 0 0 25

Hát ha a bácsinak ennyire szól az előfizetése, és csak arra kell, hogy otthonról elmenve el tudjon olvasni, bagy küldeni egy-egy levelet, esetleg megnézni, mikor jön a villamos stb. akkor a 80 % felhasználás sok.

Néhány éve nekem is volt 100 MB-os előfizetésem, amikor még újdonság volt, hogy van mobilom. És még ma is 1 GB alatt maradok általában. A többit itthoni Wifin intézem. Na meg számítógépen.

Előzmény: Airbag. (24)
Airbag. Creative Commons License 2022.09.21 0 0 24

100MB az hatalmas adatforgalom nálad?

:-(

Előzmény: NaEz Igen (23)
NaEz Igen Creative Commons License 2022.09.17 0 0 23

Samsung SE mobil, Android 4.4 verzió, 90 éves bácsika dühösen panaszkodott, hogy üzenetet kapott, hogy a vodkafone letiltotta a számláját, megnéztem, nem a számláját, hanem az adatforgalmának a 100MB-os kerete 80%-ra csökkent.

 

Megnéztem az adatforgalmat, sokáig szinte nulla volt, majd szept.1-től a google play és a google services vagy hatvan MB-os forgalmat generált annak ellenére, hogy a telefon nem volt használva, csak a bácsika PC-je mellett volt arra várva, ha valaki hívja, kéznél legyen.

 

Adatforgalmat letiltottam, hogy csak wifi-t használjon, ha kell, de érthetetlen.

 

Hogyan lehet kideríteni, hogy miért indult be ez a hatalmas forgalom, mit csinált ez a két bajkeverő?

Semmi se lett telepítve, így a google play 40MB-os forgalma érthetetlen, a google szolg visz 8MB-ot, a My orange és Orange cloud 5MB-t, az összes többi kb-okat.

 

NaEz Igen Creative Commons License 2022.09.17 0 0 22

Lehet tudni, hogy mikor kapcsolják le?

Előzmény: Gaborovov (21)
Gaborovov Creative Commons License 2022.06.22 0 0 21

Csak a 3G-t kapcsolják le. 2G marad. Telefonálni továbbra is lehet.

Előzmény: othiss (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!