A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
Azért jobb a vörös lencse, mert mindenféle előáztatás, és hókuszpókusz nélkül 10 perc alatt megfő. Vékonyabb a héja, akinek a gyomra érzékeny a hüvelyesekre (pl. epekövesek, mint én :-) ), az is jobban bírja. Az íze is picit más, ezekhez a keleti ételekhez jobban passzol.
Ebben csak azt nem értem miért (mindig csakis) vörös lencsét használ. Annyiszor nézegettem a boltba, de olyan baromira drága, nem tudtam magam rávenni hogy kipróbáljam. Én 4 felnőttre főzök, ráadásul a lencselevesből sose annyit hogy ne lehessen belőle 2x vagy netán 2 tányérral megenni. Miért nem jó a régi jól bevált olcsó barna lencse? Vagy ez is szponzor függő?
Igaz, ez nem jutott eszembe hogy a Kalifát imádja mert muszáj is neki :-)
Én sem bírom az ilyen tömör száraz cuccokat. Az anyukám egyszer sütött gesztenyés-mazsolásat, és mondta hogy szétvágva, megkenve lekvárral tudták csak megenni olyan fujtós volt. Én a gasztenyéset és a mákosat is csak jó sok meggyel teli szeretem.
30 dkg vörös lencse 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 2 l forró víz 1 zöldségleves-kocka 1 kávéskanál koriandermag 1 kávéskanál őrölt köménymag 2 evőkanál olívaolaj só és frissen őrölt bors 1 zöldcitrom
A korianderes joghurthoz: 1 piros chilipaprika 2 dl natúr joghurt 1 nagy maréknyi friss korianderzöld Elkészítés:
Előkészítem a hozzávalókat. A vörös lencsét szűrőben átmosom, majd megpucolom, és apróra vágom a vöröshagymát meg a fokhagymát. A forró vízben elmorzsolom a zöldségleveskockát, és jól összekeverem, hogy feloldódjon. A koriandermagot mozsárban megtöröm, aztán hozzászórom az őrölt köménymagot.
Egy leveses fazékban mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztom az olívaolajon a vöröshagymát. Hozzáadom a fokhagymát, majd amikor megérzem a fokhagyma illatát, a hagyma-alaphoz szórom a chilit, hozzáadom a vörös lencsét, és megsózom, megborsozom. Felöntöm a zöldséglevessel, majd erős tüzön felforralom. Ha már forr, takarékra veszem alatta a lángot, és kb. 15 perc alatt puhára főzöm a lencsét.
Amíg a lencse fő, elkészítem a korianderes joghurtot. Ezután mindkettőt összekeverem a natúr joghurttal, majd tálalásig félreteszem.
Miután a lencse megfőtt, hozzáreszelem a zöldcitrom héját, és ujjaimon átszűrve a levéből is belefacsarok keveset. Ilyenkor szoktam megkóstolni a levest, és ha kell megsózom, megborsozom.
A lencselevest óvatosan átkanalazom a turmixgépbe, és összepépesítem és teszek bele még egy kis zöldcitromlevet. Ezután visszaöntöm a fazékba, és tálalásig takaréklángon melegen tartom.
Tálaláskor kimerem a levest tányérokba, és mindegyik közepébe teszek egy nagy kupacnyi korianderes joghurtot.
Én se láttam a műsort, de mivel ez Kalifa termék, nekem rögtön ez ugrott be ;) Szerintem is túl száraz lehet, egyszer aszalt áfonyásat csináltam, azt is elég nehéz volt letuszkolni, ezt tuti ki se próbálom :)
Ez igaz! A kis páncélos sűrítetteket kell kerülni, Aranyfácán stb. Ezeket egyébként régen (amikor télen egyszerűen nem volt semmi más lehetőség) is úgy használtuk, h. automatikusan adtunk hozzá cukrot a hígításkor.
Mediterrán mix néven konzervet is lehet kapni, trópusi gyümölcsök keveréke. A műsort nem láttam, hogy Juditunk aszalt gyümölccsel vagy befőttel dolgozott-e. Szerintem a befőtt is jó lehet. Befőttel levesesebb a sütemény, aszalttal szárazabb. Kinek melyik a szimpatikus.
Akkor valszeg én voltam figyelmetlen. Láttam, hogy van picike sűrített konzerv is (a régi májkrémes nagyság), meg a duplaakkora. De valahogy erre a tubusosra nem figyeltem fel. Nekem is jól jön, mert valahogy mindig olyan mennyiség kell (sokszor inkább a színe miatt), ami az előbb említett konzervekből vagy túl kevés, vagy túl sok. :-)
tubusos :) :) majd megtanulok magyarul :) vagy ott szokott lenni ahol a pizza tomaten vagy ahol a majonéz... de szerintem abban a pluszban, ahova én járok, ott ezek nagyjából egymás mellett vannak. Ami még nagyon tetszett, hogy nincs benne semmi adalék, csak paradicsom, meg só.
Én is ezt a kockázottat szeretem, a Plusban "pizza tomaten" névre hallgat, és jóval olcsóbb, mint a többi márka a hiperekben. Ez a kinyomós magyarul tubusost jelent ?:-)))) Mert olyat még nem láttam. Vagy csak nem figyeltem...
A honlapjukról copyztad a receptet frissen? Mert akkor csak a filmet szponzorálja a Rama, a weboldalt nem. Ugyanis a reggeli műsorban margarint használt, és azt is emlegette. :-)))))))
ó, ez nálunk nem gond, olyan nincs, hogy félbehagyott konzerv/üveg: egyszerűen kikanalazzuk :-) szóval ha a receptben 1 eka passata szerepel, már előre örül a család.... (u.i. hogy áll a konyha? majd idővel számolj be, persze csak a megfelelő helyen...)
nekem nagyon beváltak a paradicsomkonzervek és a sűrítmények is... minden jó vele. Alapvetően kockázott konzervet használok, de nagyon praktikus a plus féle kinyomós sűrített is, mert azzal nem kell egész konzervet felhasználni, ha épp kevés kell.
nem azért, mert hitvitát szeretnék nyitni, de az olasz hám.par. konzervek jók, tiszta augusztus-ízük van. Csak paradicsom van bennük, mint a passatában, csak nem annak híjják.
Paradicsomkonzerv beteheti a lábát a konyhádba, és még csodálkozol? Azzal kizárólag elrontani lehet a kaját. (Ez persze a nem-sűrített "passzírozott paradicsomra", Muti és társai, nem vonatkozik, azok jók.)
10 deka puha vaj 15 deka cukor 1 teáskanál vanília-aroma 2 tojás ½ deci tej 3 evőkanál rum 15 deka liszt 1 teáskanál sütőpor 10 deka Mediterrán mix Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.
A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vanília-aromával. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd a géppel hozzávegyítjük a tejet és a rumot is.
A lisztet összekeverjük sütőporral. Fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a vajas-cukros-tojásos-tejes-rumos masszához, aztán ebbe belekeverjük a Mediterrán mixet.
A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.
Megcsinálta a férjem az INDIAI SÜLT CSIRKE (VICKY BOGHAL ALAPJÁN )-t. Engedtem neki, mert úgy nézett ki, hogy csak összerakja az ember, elrontani nem lehet. Mert hogy ő tipikusan az az ember, aki nem nagyon kóstolgat főzés közben, de a végén sem, inkább csak majd ha tányérban látja.
Kellett volna, mert így NAGYON VAD, KESERŰ, SAVANYÚ ÍZŰ LETT a végeredmény. Szegény gyerekeket sajnálom csak, hősiesen ettek belőle, nem fújoltak. Lehet, hogy ha a paradicsomkonzervet megcukroztuk volna, akkor jobb lett volna az eredmény. Szóval, kóstolgassatok, ha nekiláttok!
nnna, akinek esetleg még nincsenek meg az összegyűjtött indexes (és egyéb, khm, rendezett) Stahl receptek, a freemailen receptes azonosítóval, recept jelszóval lépjen be, és töltse le.
bocsi, úgy rémlett, a képektől lehet felfelé menni a weboldalon. Bal oldalt a Fórumok pont alatt valahol van olyan, hogy Fogyókúrás (kalóriaszegény) ételek, azon belül a sajt. Meg sok más érdekes.
Épp most olvastam, hogy Margit megmérte, liter tej+nagy kefir = 30 dkg. Szóval a képen több kefirből készült sajt látható, mint mondtam, nekem is csak olyan camembert nagyságú lesz az alapmennyiségből.