Keresés

Részletes keresés

stefiadri Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2971
A rövid főzést azt tudtam, a többit nem. Így már másként hangzik. Köszi az infót.
Előzmény: Zitka (2970)
Zitka Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2970

Azért jobb a vörös lencse, mert mindenféle előáztatás, és hókuszpókusz nélkül 10 perc alatt megfő. Vékonyabb a héja, akinek a gyomra érzékeny a hüvelyesekre (pl. epekövesek, mint én :-) ), az is jobban bírja.  Az íze is picit más, ezekhez a keleti ételekhez jobban passzol.

Előzmény: stefiadri (2969)
stefiadri Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2969

Ebben csak azt nem értem miért (mindig csakis) vörös lencsét használ. Annyiszor nézegettem a boltba, de olyan baromira drága, nem tudtam magam rávenni hogy kipróbáljam. Én 4 felnőttre főzök, ráadásul a lencselevesből sose annyit hogy ne lehessen belőle 2x vagy netán 2 tányérral megenni. Miért nem jó a régi jól bevált olcsó barna lencse? Vagy ez is szponzor függő?

Előzmény: Sorsha (2967)
stefiadri Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2968

Igaz, ez nem jutott eszembe hogy a Kalifát imádja mert muszáj is neki :-)

Én sem bírom az ilyen tömör száraz cuccokat. Az anyukám egyszer sütött gesztenyés-mazsolásat, és mondta hogy szétvágva, megkenve lekvárral tudták csak megenni olyan fujtós volt. Én a gasztenyéset és a mákosat is csak jó sok meggyel teli szeretem.

Előzmény: mara2 (2965)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2967
Egyébként a honlapon is kint van a RAMA logója.

LENCSELEVES KORIANDERES JOGHURTTAL
Hozzávalók:

30 dkg vörös lencse
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 l forró víz
1 zöldségleves-kocka
1 kávéskanál koriandermag
1 kávéskanál őrölt köménymag
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 zöldcitrom

A korianderes joghurthoz:
1 piros chilipaprika
2 dl natúr joghurt
1 nagy maréknyi friss korianderzöld
Elkészítés:

Előkészítem a hozzávalókat. A vörös lencsét szűrőben átmosom, majd megpucolom, és apróra vágom a vöröshagymát meg a fokhagymát. A forró vízben elmorzsolom a zöldségleveskockát, és jól összekeverem, hogy feloldódjon. A koriandermagot mozsárban megtöröm, aztán hozzászórom az őrölt köménymagot.

Egy leveses fazékban mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztom az olívaolajon a vöröshagymát. Hozzáadom a fokhagymát, majd amikor megérzem a fokhagyma illatát, a hagyma-alaphoz szórom a chilit, hozzáadom a vörös lencsét, és megsózom, megborsozom. Felöntöm a zöldséglevessel, majd erős tüzön felforralom. Ha már forr, takarékra veszem alatta a lángot, és kb. 15 perc alatt puhára főzöm a lencsét.

Amíg a lencse fő, elkészítem a korianderes joghurtot. Ezután mindkettőt összekeverem a natúr joghurttal, majd tálalásig félreteszem.

Miután a lencse megfőtt, hozzáreszelem a zöldcitrom héját, és ujjaimon átszűrve a levéből is belefacsarok keveset. Ilyenkor szoktam megkóstolni a levest, és ha kell megsózom, megborsozom.

A lencselevest óvatosan átkanalazom a turmixgépbe, és összepépesítem és teszek bele még egy kis zöldcitromlevet. Ezután visszaöntöm a fazékba, és tálalásig takaréklángon melegen tartom.

Tálaláskor kimerem a levest tányérokba, és mindegyik közepébe teszek egy nagy kupacnyi korianderes joghurtot.


4 adag lesz belőle.
Sorsha Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2966
Jah onnan szoktam csak kiírni, IRL sose nézem, esetleg a tv2 honlapjáról
Előzmény: Zitka (2956)
mara2 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2965
Én se láttam a műsort, de mivel ez Kalifa termék, nekem rögtön ez ugrott be ;) Szerintem is túl száraz lehet, egyszer aszalt áfonyásat csináltam, azt is elég nehéz volt letuszkolni, ezt tuti ki se próbálom :)
Előzmény: stefiadri (2962)
doyen62 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2964
Az enyém is keserű lett. Talán sok volt a koriander?
Előzmény: D. (2947)
H_G Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2963
"de az olasz hám.par. konzervek jók"

Ez igaz! A kis páncélos sűrítetteket kell kerülni, Aranyfácán stb. Ezeket egyébként régen (amikor télen egyszerűen nem volt semmi más lehetőség) is úgy használtuk, h. automatikusan adtunk hozzá cukrot a hígításkor.
Előzmény: t3v3d3s (2951)
stefiadri Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2962
Mediterrán mix néven konzervet is lehet kapni, trópusi gyümölcsök keveréke. A műsort nem láttam, hogy Juditunk aszalt gyümölccsel  vagy befőttel dolgozott-e. Szerintem a befőtt is jó lehet. Befőttel levesesebb a sütemény, aszalttal szárazabb. Kinek melyik a szimpatikus.
Előzmény: mara2 (2955)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2961
Akkor valszeg én voltam figyelmetlen. Láttam, hogy van picike sűrített konzerv is (a régi májkrémes nagyság), meg a duplaakkora. De valahogy erre a tubusosra nem figyeltem fel. Nekem is jól jön, mert valahogy mindig olyan mennyiség kell (sokszor inkább a színe miatt), ami az előbb említett konzervekből vagy túl kevés, vagy túl sok. :-)
Előzmény: VKOrsi (2960)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2960
tubusos :) :) majd megtanulok magyarul :)
vagy ott szokott lenni ahol a pizza tomaten vagy ahol a majonéz... de szerintem abban a pluszban, ahova én járok, ott ezek nagyjából egymás mellett vannak.
Ami még nagyon tetszett, hogy nincs benne semmi adalék, csak paradicsom, meg só.

köszi a mediterrán mix magyarázatot :)
Előzmény: Zitka (2957)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2959

így próbálja oldani a kognitív disszonanciáját

:-))))))))))))))))))

 

Igen, reggel az én ajkaimat is elhagyta egy Áááááááááááááá..... mikor belekezdett a receptbe. :-) 

Előzmény: t3v3d3s (2958)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2958
höhö, vagy judit így próbálja oldani a kognitív disszonanciáját vaj-margarin ügyben :-)

de már megint egy muffin volt...
Előzmény: Zitka (2956)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2957
Én is ezt a kockázottat szeretem, a Plusban "pizza tomaten" névre hallgat, és jóval olcsóbb, mint a többi márka a hiperekben. Ez a kinyomós magyarul tubusost jelent ?:-)))) Mert olyat még nem láttam.  Vagy csak nem figyeltem...
Előzmény: VKOrsi (2953)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2956

A honlapjukról copyztad a receptet frissen?  Mert akkor csak a filmet szponzorálja a Rama, a weboldalt nem. Ugyanis a reggeli műsorban margarint használt, és azt is emlegette. :-)))))))

Előzmény: Sorsha (2948)
mara2 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2955
Kalifa termék, mazsola, aszalt ribizli, kandírozott narancs és citromhéj van benne. Véletlenül csücsül egy kevés maradék belőle a szekrényemben :))
Előzmény: VKOrsi (2949)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2954
ó, ez nálunk nem gond, olyan nincs, hogy félbehagyott konzerv/üveg: egyszerűen kikanalazzuk :-) szóval ha a receptben 1 eka passata szerepel, már előre örül a család.... (u.i. hogy áll a konyha? majd idővel számolj be, persze csak a megfelelő helyen...)
Előzmény: VKOrsi (2953)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2953
nekem nagyon beváltak a paradicsomkonzervek és a sűrítmények is... minden jó vele. Alapvetően kockázott konzervet használok, de nagyon praktikus a plus féle kinyomós sűrített is, mert azzal nem kell egész konzervet felhasználni, ha épp kevés kell.
Előzmény: H_G (2950)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2952
szerintem valami aszalt gyümölcsös keverék lehet.
Előzmény: VKOrsi (2949)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2951
nem azért, mert hitvitát szeretnék nyitni, de az olasz hám.par. konzervek jók, tiszta augusztus-ízük van. Csak paradicsom van bennük, mint a passatában, csak nem annak híjják.
Előzmény: H_G (2950)
H_G Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2950
Paradicsomkonzerv beteheti a lábát a konyhádba, és még csodálkozol? Azzal kizárólag elrontani lehet a kaját. (Ez persze a nem-sűrített "passzírozott paradicsomra", Muti és társai, nem vonatkozik, azok jók.)


Előzmény: D. (2947)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2949
mi az a mediterrán mix???
Előzmény: Sorsha (2948)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2948
MEDITERRÁN MUFFIN
Hozzávalók:

10 deka puha vaj
15 deka cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2 tojás
½ deci tej
3 evőkanál rum
15 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
10 deka Mediterrán mix
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vanília-aromával. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd a géppel hozzávegyítjük a tejet és a rumot is.

A lisztet összekeverjük sütőporral. Fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a vajas-cukros-tojásos-tejes-rumos masszához, aztán ebbe belekeverjük a Mediterrán mixet.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.


12 muffin lesz belőle.
D. Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2947

Sziasztok skacok!

Megcsinálta a férjem az INDIAI SÜLT CSIRKE (VICKY BOGHAL ALAPJÁN )-t. Engedtem neki, mert úgy nézett ki, hogy csak összerakja az ember, elrontani nem lehet. Mert hogy ő tipikusan az az ember, aki nem nagyon kóstolgat főzés közben, de a végén sem, inkább csak majd ha tányérban látja.

Kellett volna, mert így NAGYON VAD, KESERŰ, SAVANYÚ ÍZŰ LETT a végeredmény. Szegény gyerekeket sajnálom csak, hősiesen ettek belőle, nem fújoltak. Lehet, hogy ha a paradicsomkonzervet megcukroztuk volna, akkor jobb lett volna az eredmény. Szóval, kóstolgassatok, ha nekiláttok!

mannamari Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2946
Vasárnapi műsor receptjeit be tudná másolni valaki?
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.17 0 0 2945
nnna, akinek esetleg még nincsenek meg az összegyűjtött indexes (és egyéb, khm, rendezett) Stahl receptek, a freemailen receptes azonosítóval, recept jelszóval lépjen be, és töltse le.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2944
E.Margit oldala

bocsi, úgy rémlett, a képektől lehet felfelé menni a weboldalon. Bal oldalt a Fórumok pont alatt valahol van olyan, hogy Fogyókúrás (kalóriaszegény) ételek, azon belül a sajt. Meg sok más érdekes.

Épp most olvastam, hogy Margit megmérte, liter tej+nagy kefir = 30 dkg. Szóval a képen több kefirből készült sajt látható, mint mondtam, nekem is csak olyan camembert nagyságú lesz az alapmennyiségből.
Előzmény: demene (2936)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2943
buttha Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2942
Ja, smileyk:)))) lemaradtak.:)
Előzmény: buttha (2941)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!