Keresés

Részletes keresés

stefiadri Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2969

Ebben csak azt nem értem miért (mindig csakis) vörös lencsét használ. Annyiszor nézegettem a boltba, de olyan baromira drága, nem tudtam magam rávenni hogy kipróbáljam. Én 4 felnőttre főzök, ráadásul a lencselevesből sose annyit hogy ne lehessen belőle 2x vagy netán 2 tányérral megenni. Miért nem jó a régi jól bevált olcsó barna lencse? Vagy ez is szponzor függő?

Előzmény: Sorsha (2967)
stefiadri Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2968

Igaz, ez nem jutott eszembe hogy a Kalifát imádja mert muszáj is neki :-)

Én sem bírom az ilyen tömör száraz cuccokat. Az anyukám egyszer sütött gesztenyés-mazsolásat, és mondta hogy szétvágva, megkenve lekvárral tudták csak megenni olyan fujtós volt. Én a gasztenyéset és a mákosat is csak jó sok meggyel teli szeretem.

Előzmény: mara2 (2965)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2967
Egyébként a honlapon is kint van a RAMA logója.

LENCSELEVES KORIANDERES JOGHURTTAL
Hozzávalók:

30 dkg vörös lencse
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 l forró víz
1 zöldségleves-kocka
1 kávéskanál koriandermag
1 kávéskanál őrölt köménymag
2 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors
1 zöldcitrom

A korianderes joghurthoz:
1 piros chilipaprika
2 dl natúr joghurt
1 nagy maréknyi friss korianderzöld
Elkészítés:

Előkészítem a hozzávalókat. A vörös lencsét szűrőben átmosom, majd megpucolom, és apróra vágom a vöröshagymát meg a fokhagymát. A forró vízben elmorzsolom a zöldségleveskockát, és jól összekeverem, hogy feloldódjon. A koriandermagot mozsárban megtöröm, aztán hozzászórom az őrölt köménymagot.

Egy leveses fazékban mérsékelt tűzön kevergetve megfonnyasztom az olívaolajon a vöröshagymát. Hozzáadom a fokhagymát, majd amikor megérzem a fokhagyma illatát, a hagyma-alaphoz szórom a chilit, hozzáadom a vörös lencsét, és megsózom, megborsozom. Felöntöm a zöldséglevessel, majd erős tüzön felforralom. Ha már forr, takarékra veszem alatta a lángot, és kb. 15 perc alatt puhára főzöm a lencsét.

Amíg a lencse fő, elkészítem a korianderes joghurtot. Ezután mindkettőt összekeverem a natúr joghurttal, majd tálalásig félreteszem.

Miután a lencse megfőtt, hozzáreszelem a zöldcitrom héját, és ujjaimon átszűrve a levéből is belefacsarok keveset. Ilyenkor szoktam megkóstolni a levest, és ha kell megsózom, megborsozom.

A lencselevest óvatosan átkanalazom a turmixgépbe, és összepépesítem és teszek bele még egy kis zöldcitromlevet. Ezután visszaöntöm a fazékba, és tálalásig takaréklángon melegen tartom.

Tálaláskor kimerem a levest tányérokba, és mindegyik közepébe teszek egy nagy kupacnyi korianderes joghurtot.


4 adag lesz belőle.
Sorsha Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2966
Jah onnan szoktam csak kiírni, IRL sose nézem, esetleg a tv2 honlapjáról
Előzmény: Zitka (2956)
mara2 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2965
Én se láttam a műsort, de mivel ez Kalifa termék, nekem rögtön ez ugrott be ;) Szerintem is túl száraz lehet, egyszer aszalt áfonyásat csináltam, azt is elég nehéz volt letuszkolni, ezt tuti ki se próbálom :)
Előzmény: stefiadri (2962)
doyen62 Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2964
Az enyém is keserű lett. Talán sok volt a koriander?
Előzmény: D. (2947)
H_G Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2963
"de az olasz hám.par. konzervek jók"

Ez igaz! A kis páncélos sűrítetteket kell kerülni, Aranyfácán stb. Ezeket egyébként régen (amikor télen egyszerűen nem volt semmi más lehetőség) is úgy használtuk, h. automatikusan adtunk hozzá cukrot a hígításkor.
Előzmény: t3v3d3s (2951)
stefiadri Creative Commons License 2006.04.19 0 0 2962
Mediterrán mix néven konzervet is lehet kapni, trópusi gyümölcsök keveréke. A műsort nem láttam, hogy Juditunk aszalt gyümölccsel  vagy befőttel dolgozott-e. Szerintem a befőtt is jó lehet. Befőttel levesesebb a sütemény, aszalttal szárazabb. Kinek melyik a szimpatikus.
Előzmény: mara2 (2955)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2961
Akkor valszeg én voltam figyelmetlen. Láttam, hogy van picike sűrített konzerv is (a régi májkrémes nagyság), meg a duplaakkora. De valahogy erre a tubusosra nem figyeltem fel. Nekem is jól jön, mert valahogy mindig olyan mennyiség kell (sokszor inkább a színe miatt), ami az előbb említett konzervekből vagy túl kevés, vagy túl sok. :-)
Előzmény: VKOrsi (2960)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2960
tubusos :) :) majd megtanulok magyarul :)
vagy ott szokott lenni ahol a pizza tomaten vagy ahol a majonéz... de szerintem abban a pluszban, ahova én járok, ott ezek nagyjából egymás mellett vannak.
Ami még nagyon tetszett, hogy nincs benne semmi adalék, csak paradicsom, meg só.

köszi a mediterrán mix magyarázatot :)
Előzmény: Zitka (2957)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2959

így próbálja oldani a kognitív disszonanciáját

:-))))))))))))))))))

 

Igen, reggel az én ajkaimat is elhagyta egy Áááááááááááááá..... mikor belekezdett a receptbe. :-) 

Előzmény: t3v3d3s (2958)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2958
höhö, vagy judit így próbálja oldani a kognitív disszonanciáját vaj-margarin ügyben :-)

de már megint egy muffin volt...
Előzmény: Zitka (2956)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2957
Én is ezt a kockázottat szeretem, a Plusban "pizza tomaten" névre hallgat, és jóval olcsóbb, mint a többi márka a hiperekben. Ez a kinyomós magyarul tubusost jelent ?:-)))) Mert olyat még nem láttam.  Vagy csak nem figyeltem...
Előzmény: VKOrsi (2953)
Zitka Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2956

A honlapjukról copyztad a receptet frissen?  Mert akkor csak a filmet szponzorálja a Rama, a weboldalt nem. Ugyanis a reggeli műsorban margarint használt, és azt is emlegette. :-)))))))

Előzmény: Sorsha (2948)
mara2 Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2955
Kalifa termék, mazsola, aszalt ribizli, kandírozott narancs és citromhéj van benne. Véletlenül csücsül egy kevés maradék belőle a szekrényemben :))
Előzmény: VKOrsi (2949)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2954
ó, ez nálunk nem gond, olyan nincs, hogy félbehagyott konzerv/üveg: egyszerűen kikanalazzuk :-) szóval ha a receptben 1 eka passata szerepel, már előre örül a család.... (u.i. hogy áll a konyha? majd idővel számolj be, persze csak a megfelelő helyen...)
Előzmény: VKOrsi (2953)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2953
nekem nagyon beváltak a paradicsomkonzervek és a sűrítmények is... minden jó vele. Alapvetően kockázott konzervet használok, de nagyon praktikus a plus féle kinyomós sűrített is, mert azzal nem kell egész konzervet felhasználni, ha épp kevés kell.
Előzmény: H_G (2950)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2952
szerintem valami aszalt gyümölcsös keverék lehet.
Előzmény: VKOrsi (2949)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2951
nem azért, mert hitvitát szeretnék nyitni, de az olasz hám.par. konzervek jók, tiszta augusztus-ízük van. Csak paradicsom van bennük, mint a passatában, csak nem annak híjják.
Előzmény: H_G (2950)
H_G Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2950
Paradicsomkonzerv beteheti a lábát a konyhádba, és még csodálkozol? Azzal kizárólag elrontani lehet a kaját. (Ez persze a nem-sűrített "passzírozott paradicsomra", Muti és társai, nem vonatkozik, azok jók.)


Előzmény: D. (2947)
VKOrsi Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2949
mi az a mediterrán mix???
Előzmény: Sorsha (2948)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2948
MEDITERRÁN MUFFIN
Hozzávalók:

10 deka puha vaj
15 deka cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2 tojás
½ deci tej
3 evőkanál rum
15 deka liszt
1 teáskanál sütőpor
10 deka Mediterrán mix
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 175 C-ra (gázsütőn x-es fokozat), és a muffintepsi horpadásait kibéleljük egy-egy papírkapszlival.

A puha vajat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és a vanília-aromával. Egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat, majd a géppel hozzávegyítjük a tejet és a rumot is.

A lisztet összekeverjük sütőporral. Fakanállal 2-3 részletben hozzáadjuk a vajas-cukros-tojásos-tejes-rumos masszához, aztán ebbe belekeverjük a Mediterrán mixet.

A kész tésztát arányosan szétosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a muffinokat 20-25 perc alatt megsütjük.


12 muffin lesz belőle.
D. Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2947

Sziasztok skacok!

Megcsinálta a férjem az INDIAI SÜLT CSIRKE (VICKY BOGHAL ALAPJÁN )-t. Engedtem neki, mert úgy nézett ki, hogy csak összerakja az ember, elrontani nem lehet. Mert hogy ő tipikusan az az ember, aki nem nagyon kóstolgat főzés közben, de a végén sem, inkább csak majd ha tányérban látja.

Kellett volna, mert így NAGYON VAD, KESERŰ, SAVANYÚ ÍZŰ LETT a végeredmény. Szegény gyerekeket sajnálom csak, hősiesen ettek belőle, nem fújoltak. Lehet, hogy ha a paradicsomkonzervet megcukroztuk volna, akkor jobb lett volna az eredmény. Szóval, kóstolgassatok, ha nekiláttok!

mannamari Creative Commons License 2006.04.18 0 0 2946
Vasárnapi műsor receptjeit be tudná másolni valaki?
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.17 0 0 2945
nnna, akinek esetleg még nincsenek meg az összegyűjtött indexes (és egyéb, khm, rendezett) Stahl receptek, a freemailen receptes azonosítóval, recept jelszóval lépjen be, és töltse le.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2944
E.Margit oldala

bocsi, úgy rémlett, a képektől lehet felfelé menni a weboldalon. Bal oldalt a Fórumok pont alatt valahol van olyan, hogy Fogyókúrás (kalóriaszegény) ételek, azon belül a sajt. Meg sok más érdekes.

Épp most olvastam, hogy Margit megmérte, liter tej+nagy kefir = 30 dkg. Szóval a képen több kefirből készült sajt látható, mint mondtam, nekem is csak olyan camembert nagyságú lesz az alapmennyiségből.
Előzmény: demene (2936)
Sorsha Creative Commons License 2006.04.14 0 0 2943
buttha Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2942
Ja, smileyk:)))) lemaradtak.:)
Előzmény: buttha (2941)
buttha Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2941
Persze! Tudjuk, hogy egy laza szerkezetű, rántható belsőség. Majd jön valaki, aki ismert már olyan embert aki hallotta, hogy ki kóstolta meg, és akkor az ízének híre is idejut.
Előzmény: Zitka (2940)
Zitka Creative Commons License 2006.04.13 0 0 2940

Egy uniós rendeletben találtam nyomát, miszerint csecsemőmirigy. :-O  Na most okosabbak lettünk? :-)

http://europa.eu.int/eur-lex/hu/dd/docs/2003/32003R1146-HU.doc

Előzmény: buttha (2939)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!