Keresés

Részletes keresés

kocos2 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 91
remélem nem haragszanak meg:)

A túrkevei Resistan zenekar kb a 60-as évek végéről. Marina és Futurama III gitárok, és Basora basszusgitár (ha jól látom) :

resistan
kocos2 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 90
Igen , én is azt vettem észre, hogy "sznobsából" fikázzák a Jolanát, meg csak ugye az Irist, és vikomtot ismerte mindenki, ami tényleg nem nagy minőség, és ezért fikázza a többit, hogy biztos csak szar lehet.
És valóban, a keleti blokk hangszerei közül a Jolanák "csúcsminőséget" képviseltek ( egyébként vonósokban a szegedi sem olyan rossz , állítólag azt is a sznobok fiázzák... Gitárjai viszont rémesek, volt hozzájuk szerencsém.)

De ez ugyanaz, mint a musima lead stra esete: egy nagyon jó stato kopi, de mindnki fikázza, mert csak a deluxe-okat ismerik

Egy Jolanás történet :) :

Ismerősömmel - aki egy profi gitáros - közöltem, hoyg venni fogok egy Jolana d-bass-t. Mutattam neki képeket, mondtam ,hogy mennyi. Első reakció : 10 ezer forintot ér, de csak azért mert rick alakja van, jól mutatna a falon, mert mégis csak egy szar Jolana. Aztán mondta, hoyg egy ismerőse árul egy ibanez rick kopit, fekete fehér, ahoyg kell 70 ezer vegyem meg ( később utánajártom, hoyg a hangszeer 150 ezer :), de a lényeg, hoyg csavarozott nyakú ) MOndtam, hoyg nem kell, mert én belszerettem ebbe a jolanába, nekem ez kell . OK eltelt egy kis idő, közben megvettem a gitárt. Megtutdta, mondta , hoyg vigyem már el hozzá, megnézi, kipróbálja. elvittem , kipróbálta, egy 20 percet játszott rajta. Azt mondta jó ez, van ez is olyan, mint az Ibanez, de apu-jai egy kalap sz**t nem érnek venni kell bele újat. Mondom neki, hoyg még nemis hallotta, honnan tudja? Mert látja, meg a Jolana pu-k szarok. Aznap lejött a próbánkra, és este találkoztunk a kocsmában ( hol máshol :) ), és mondta, hogy jól szól a Jolana :)))))

( közben egyébként egy pu-t cseréltem benne :) )


Szóval ezzel azt ajkartam kifejezni, hoyg ezek a "nagy" gitárosok ismernek egy vikomtot, vagy volt szerencséjük egy lepusztult rubinhoz vagy tornadohoz, és azt hiszik, hoygaz összes többi Jolana termék isilyen minőség, és nem is veszika fáratságot, hogy utánajárjanak..

mellesleg semi bajom a sráccal, jó haverom, meg nagyon jó gitáros!!!!!

Egyébként Túrkeve, ahol lakom egy nagy Jolana fogyasztó hely ( meg musima, és orfeus ) A 60 -as évek óta vannak itt beat , és rock zenekarok, s szinte mindenki Jolanával kezdett (ahoyg én is) a dobosok, meg Amatival :)

Na jó sokat írtam, sok gépelési és helyesírási hibával :)
Előzmény: drljus (89)
drljus Creative Commons License 2007.02.02 0 0 89

Hali!

 

Pedig ez a lenézés, sajnos nem szakmából, hanem csak "nagypofából" adódik. Ha akarjuk, ha nem a csehek könnyűipara nem volt soha gyenge pontjuk. Ha megnézitek a környező gitárcsodákat,(Musima, Orfeus, Ural, de a szegedi hangszereket is, hát lett volna mit tanulni a Jolanáéktól. De hajrá, most minden "gitáros sznob" vehet magának kínai gyártású nagyneveket.

A helyett, hogy megbecsülnék, és támogatnák a helyi gyártókat.

De ez van, hát ezt kell nekik szeretni.

Egyébként az új Tornadó a test alakjában a régi, semmi másban. Az a 200 rugó nekem is túlzásnak tűnik, de hát meg kellene nézni.

Amikor én vettem az első Rubin basszusomat, az majdnem egy havi pénz volt.

Előzmény: kocos2 (87)
kocos2 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 88
Én kb két hétig játszottam egy musima deluxe baszuson. Sztem ugyanilyennyaka lehetett: keskeny, de vastag, nagyon vastag!! És (ahhoz képest ) viszonylag jól lehetett rajat játszani! Viszonylag! De a hangja tetszett:) A Regent 60 B kombómon sólt ernie ball húrokkal H -ra hangolva pengetővel :)
Előzmény: drljus (86)
kocos2 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 87
Diamantot már láttam, de ez a Tornado 200 ezrért .............Nem semmi :)
Egyébként sztem azért indult újra a cég ( de ez nem biztos ), mert a 90 es években az MTB, és most a Spector is gyárat nyitott Csehországban . Pl egy cseh Spector "csak" 480 ezerbe kerül :) Meg van még egy MBE ( ha jól emlékszem ) nevű full cseh (?) cég is, állítólag az is jó gitárokat gyárt ( Kőris test , ében fogólap 80 ért )

És lehet erre a "nyomásra" döntöttek úgy Jolanáék is, hoyg megéri kinyitni a műhelykaput :)

Bár magyarországon nem hiszem hoyg ngy piacuk lesz, mert a magyar gitáros elvből lenézi a Jolanát...........
Előzmény: drljus (84)
drljus Creative Commons License 2007.02.02 0 0 86

Szia!

 

Neked írtam, hogy egy Musima basszussal vacakolok, na annak a nyak keskeny és hasas. MInt ha egy boto fogna az ember. Ha kész lesz, kiváncsi leszek mennyire lesz játszható.

Az Iris egyébként a kedvencem nekem is. Klassz, kis csattogós a hangja. Ugyan ez nem mondható el a hathúros változatról. :(((((

Üdv: b.

Előzmény: kocos2 (85)
kocos2 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 85
Én kb. 5 évvel ezelőtt gy koncerten találkoztam egy ilyennel. És elkértem a sráctól,mert jameltünk egyet néhány ismerőssel. Az volt a vicces benne, hogy le volt törve a G -húrnak a kulcsa, és a srác kombinált fogóval hangolta :) Na de vissza a témához: Ahhoz képest hoyg nagyon vastag a nyaka kényelmes rajta játszani!!! Meg a galaxis gitáron pedig annak a nyakában is van fa rendesen:) Ja , Iris bass-ról beszéltem :)
Előzmény: qtibi (80)
drljus Creative Commons License 2007.02.02 0 0 84

Üdv mindenkinek!

 

A Jolanákat újra gyártják! :)))))))))

 

Íme egy bizonyíték: http://www.gitart.hu/

 

Csak nehogy ezt is Kínába csináltassák, mint a Gibsonon kívül mindent.

Karácsonyra vettem a bátyámnak egy Fender akusztikus gitárt, belső cimke: (((((

Szóval kicsi sárga kínaiak készítik a nagynevű márkát.

 

Üdv: b.

drljus Creative Commons License 2007.02.02 0 0 83

Szia!

Egy ilyen basszusnak én is boldog tulajdonosa vagyok. :))

A nyaka a Jolanákhoz mérten is vastag kicsit, de nem Musima. :)

Ha nincs egyéb bajod, a pukat én nem bántanám, egyet értve az előtte szólóval. Persze találni jobban szóló pu-kat, ha kell.

Neked megvan a húrlábat borító lemez? Sajnos az enyimén se a hídé, se a lábé nincsen meg. :(((

 

Íme:

 

Előzmény: qtibi (80)
drljus Creative Commons License 2007.02.02 0 0 82

Szia Laci!

 

Köszöntelek a Jolanás oldalon. :))

Remélem együtt sikerül kicsit mozgalmasabbá tenni.

Nekem, mint korábbi hozzászólásokból biztos olvastad egy gyarapodgató gyűjteményem van ezekből a "csodákból".

Nem fiatal darabokm de egy kicsi gondoskodással kellems kis hangszered lehet belőlük. A nyak, ami a legtöbb gitár problémája, ezeknél már beállt, persze azt nem mondanám, hogy mindegyiknél tökéletes,de javítható, és hát ez a fa már nem vetemedik. :))))

A test fája is "megérett". Az elektronika hagy námi kivetni valót, de egy eredeti hangszer esetében, hozzá nem nyúlnék. Amibe már más beletenyerelt "szakszerűen felújította" abban már én is bele merek nyúlni. (persze az eredeti javítása, korrigálása is belefér.)

Na sok a duma. :)) Ha van képed, tapasztalatod kérlek osszad meg velünk!

Üdv: Balázs

 

Előzmény: Liver Paul (79)
KeMatyi Creative Commons License 2007.02.02 0 0 81
Hello!

A gyári hangszedővel nem vagy megelégedve? Mert ha igen, akkor bennehagynám ;)

tudok ajánlani jó hangszerest, de ha mondjuk nyíregyházi vagy, akkor nembiztos, hogy a legjobb volna neked ;)

Szóval én Budapesten, az Álmássy utcai Lyra hngszerboltot tudom ajánlani! Ott nagyon kedvesek, korrektek, és jól dolgoznak!
Előzmény: qtibi (80)
qtibi Creative Commons License 2007.02.02 0 0 80

hello mindenkinek.

tök jó, hogy van ez a fórum, sztem hiánypótló!

nekem egy jolana iris bass van a birtokomban és nagyon szeretek rajta játszani, nem tudom miért mondják, hogy kényelmetlen. sztem egyáltalán nem az. és gyönyörűűűű.

a kérdésem az lenne, hogy mit lenne érdemes szerintetek kicserélni az elektronikáján és az mennyibe kerülne, persze, nem a legdrágább dolgokra gondolok. Soha nem vettem pickup-ot meg ilyesmiket még ez előtt és azt sem tudom, hogy kb mennyibe kerülnek, meg milyet érdemes/lehet belerakni. ja meg dejó lenne, ha valaki tudna egy jó hangszeres embert mondani, akihez elvihetném, hogy nézze át, meg állítsa be meg ilyesmi. előre is köszi.

Liver Paul Creative Commons License 2007.02.01 0 0 79
Hello Jolanások!

Remek ötlet volt nyitni egy jolana oldalt, máris elolvasgatom az elejétől miről esett szó eddig. Üdv. Balázsnak és Minden résztvevőnek: Laci
kocos2 Creative Commons License 2007.01.31 0 0 78
Nos hétvégén volt az első élő bevetése a D-bassnek a Fender Pu-val. Bár nem én játszottam rajta, hanem egy ismerősöm kérte el, viszont így kintről hallhattam szólni :) Egy behringer bx1200 vagy valami hasonló fantázianevű rettenetről szólt, de még így is kihallatszott a zenéből a Marschallok közül:) Dícsérte is mindenki, nekem meg hízott a májam:)))))


kocos2 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 77
Én is így jártam a Galaxis Bass-en! Énazt találtam ki, de ez egyelőre még csak fejben van, hogy világosabb puhafából ( gyakorlatilag fenyőből, mert az olcsó :) ) vágatok két kis 5x3 mm es csíkot, elvilegh azt még tudnak, és beragasztaom, aztán összecsiszolom
De ez még csak fejben van......
Vagy nem tudom modellezéssel foglalkozó boltban lehet hoyg van ilyen hosszú vékony balsa fa csík, de annak az árát sem tudom,meg azt sem tudom van-e ilyen bolt :)
Előzmény: drljus (64)
kocos2 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 76
http://www.led-zeppelin.org/reference/gear/index.php?m=jpj-1975-1980


itt lehet megtekinteni, ha érdekel valakit :)

Én egyébként nagyon szeretnék egy ilyet, de nincs rá pénzem, pláne nem 200 ezrem :) De akármilyen elektromos bőgő jöhetne, sőt még akusztikus is :)
kocos2 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 75
Nekem is tetszik minden Jolana :) Most aproneten lehet kapni egy resonet arco elektromos bőgőt!! Először 200 ezerre tartották, ami szerintem nevetségesen sok..
Most már nem írt ki árat a hirdető :) Ja és ő rakott fel egy linket is, ahol meg lehet nézni, hoyg John Paul jones is használt ilyet!!!!! Angliában nagyon nyerő volt a Resonet/Jolana, úgy veszem észre
Előzmény: KeMatyi (74)
KeMatyi Creative Commons License 2007.01.27 0 0 74
Nagyon szép lett ;) Nekem tetszik! Bár nekem minden jolana tetszik :D
Előzmény: kocos2 (71)
drljus Creative Commons License 2007.01.27 0 0 73

Na igen! Másodszorra lejött a kép.

Tetszik. :)))))

 

Előzmény: kocos2 (71)
drljus Creative Commons License 2007.01.27 0 0 72

Hali! 

 Sajna a kép nem látszik, pedig nagyon kiváncsi volnék rá. 

A mail, hát igen a vip és a citrom is úgy f......., ahogy van. Ezért ma regisztráltam egy gmail-os címet: ljusdr@gmail.com. Kérlek ide írj és képet is küldhetnél.

 

Üdv: Balázs

Előzmény: kocos2 (71)
kocos2 Creative Commons License 2007.01.27 0 0 71
Üdv mindenkinek!

Gondoltam megosztom...:) Ilyem lett a d-bass. Egy Fender precision bass pick up került bele előre, ami más méretű, ugyanis csehszlovák testvéreink nemigen törődtek a külföldi szabványokkal:) Meg ennek közelebb vannak a húrjai, mint a preckónak ( mivel , hogy rickenbecker utnánzat )Így egy új koptató került rá, ami egyrészt azért fehér, mert a rickekeken is az, másrészt pedig, mert csak fehér polisztirol lap volt itthon :) De ez túl vastag és el is rontottam, szal majd kerül rá egy jobb, de ideiglenesen megteszi. Messziről jól néz ki:)

Balázs! Küldtem neked sok mailt, de visszadobálta a server....

drljus Creative Commons License 2007.01.26 0 0 70
Aha! Az sem rossz! :)
Előzmény: troppauer (69)
troppauer Creative Commons License 2007.01.26 0 0 69
pufi-boríték..
drljus Creative Commons License 2007.01.26 0 0 68

Szia!

 

Ha egy sima borítékban keménypapírok közé téve küldöd, az is OK, és megsem 2000.

 

Üdv: B.

Előzmény: undersea (67)
undersea Creative Commons License 2007.01.25 0 0 67

Hello!

Úgy néz ki,hogy futárszolgálattal tudnám elküldeni a hangszedőt,kb 2000ft lenne a szállítás,de még utána nézek pontosan!

Előzmény: drljus (66)
drljus Creative Commons License 2007.01.23 0 0 66

Üdv!

Képet nem tudnál feltenni róla?

B.

Előzmény: véna (65)
véna Creative Commons License 2007.01.23 0 0 65

Jolana Galaxi elektromos gitár eladó, közel eredeti állapotban, tokkal:15000Ft

Érdeklődni  flashfilm@chello.hu címen lehet.

drljus Creative Commons License 2007.01.20 0 0 64

Kicsit alakult a hangszer:

 

 

Más nézetből:

Hosszú gondolkodás után a pácolás mellett döntöttem.

Sajnos a nyakkal nem volt szerencsém, a kitakarásra használt szigetelőszalaggal együtt kitöredezett az amúgy már repedezett fehér műanyag szegély. :(((((

 

drljus Creative Commons License 2007.01.13 0 0 63

Hali!

 

Köszönöm!

 

Üdv: b.

Előzmény: KeMatyi (62)
KeMatyi Creative Commons License 2007.01.12 0 0 62
Itt van olyan katalógus fenn, amiben találsz kapcsolási rajzot.
Előzmény: drljus (61)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!