Keresés

Részletes keresés

eMM Creative Commons License 2004.01.08 0 0 360
Türhetelenül rossz a kombucha üdcsi minősége.
A múltkor soroksári ósenben vásárolt 5db közül 2 ihatatlannak bizonyult.
Ma regel bontottam ki egy csepeliben vásárolt 6-os pakkot de ez is elég durva.
Francba rá kell szoknom a teára?
Egy ideig pesten vagyok,lenne valakinek tenyészete esetleg?
eMM Creative Commons License 2003.12.22 0 0 359
A bélröngen előtti diétázás azt jelenti hogy 2 napig semmi szilárd csak folyadék,és a vizsgálat 12 órával hashajtó.
Állítólag jobb mint a beöntés.
Lehet, azt még nem próbáltam.
Előzmény: eMM (358)
eMM Creative Commons License 2003.12.22 0 0 358
NeMMvoltnehéz észrevenni.
kb 1-2 nap után bal oldalon gyomor alatt puffadás fájás.
Napok múltán erősödik iszonyú rossz,fájdalmas mozogni felülni kín.
Ügyelet elküldött vakbélgyanúval Uzsoki korházba ahol jót röhögnek hogy bal oldali vakbél.
Kutyabajom csak meghúztam igy ők.(ez kb 4 óra várakozás után derült ki)
Mi hazafelé ennek örömére hogy semmi bajom, KFC-ban vacsi.
Másnap (vasárnap) kínhalál kórházba vissza.
Ott ultrahangon, röntgenen semmi.Gőzük sincs befektetnek.
Diétára fognak duzzanatot jegelem.(jellemző hogy még jégakku se volt elég pedig ez 1 jó korház)
Dokiknak dunsztjuk sincs mire az egyik rájön(ez is eltartott egy ideig) hogy ez vastagbélprobléma.
Kérdeztem az osztályos orvostól (ez 1 másik) hogy mi lesz.
Ő kis hezitálás után kitalálta hogy na akkor szonda be, a seggembe és megnéz.(Persze ezt latinul mondta de megértettem)
Na erre látványos gyógyulás elengednek,megúsztam a kést,meg a szondát.(Placébó hatás volt biztos)
Otthon sok kísérlet után kinyomoztam magamnak hogy a paprikára duzzadok/puffadok na azt nem szabad enni, nehezet borsosat igen, csak P.-t nem.(ugyi a KFC de sokat segített)
Azon a télen (2000) aztán torokfájásra kapok olyan antibiotuikumot ami kifejezetten rossz a bélrendszernek.(Pedig látta a körzeti dokihogy mi van).Az igaz hogy az agresszív torokgyulladás elmúlt de tünetek bélileg nagyon durván újrajönnek.
Uzsokiba vissza ott bélröntgen melett döntenek.
Ez 1 remek dolog, 2 napi diétázás után az ember seggét(vastagbélrendszert) telinyomják enyhén radiokaktív folyadékkal és vizslatnak.
Hát szervi elváltozás nincs, ne tessék enni akkor paprikát szól a doki akit azért meg is kentem.
És ennyi.Nem irányított át belgyógyászhoz de tán jobb is.
Most ott tartok hogy a kombucha üdcsi rendszeres fogyasztása után már módjával(!) ehetek paprikásat ritkán.
Persze a halászlé,meg cigyánypecsenye,csípőspörkölt,gulyásleves és társai tilos,valszleg ez már soha többé nem ehető nekempedig imádom őket.
Vélhetően az történt hogy a romlott kaja hatására olyan bélgombák pusztultak ki,amik különben lebontanák a paprikát,így az nem okozna puffadást.
Mindenesetre a kombucha türhetöen renbehozott,míg a dokik hát enyhén szóva rosszul szerepeltek.

Remélem tanulságos volt a történetem, nálad mi a helyzet,mi történt?

Előzmény: M.Katalin (357)
M.Katalin Creative Commons License 2003.12.22 0 0 357
Ki milyen a sajat szervezetere gyakorolt jotekony hatasat fedezi fel a kombuchanak? Kivancsi vagyok a szubjektiv velemenyetekre.
En korabban fogyasztottam, aztan abbamaradt. Most ujra nekiallok fogyasztani, bar azt veszem eszre, hogy mintha marna a gyomromat es meg tovabb. Lehet, hogy csak azert, mert tul erosre keszitettem?
eMM: hogy vetted eszre magadon ezt a hozatott kisvendegloi kajas hatast? Lehet, hogy en is hasonlo cipoben jarok.
Katalin
eMM Creative Commons License 2003.12.16 0 0 356
Nekem ezt hozatott vendéglői kajával sikerült elérni.
Kóla?
Kispálya:)
Előzmény: moonshadow (355)
moonshadow Creative Commons License 2003.12.15 0 0 355
Csodának éppenséggel nem csoda.
Élőflórás termék, segíti helyreállítani a bélrendszeredben eltolódott baktérium és gombakultúrák fajtáinak és arányának egyensúlyát amit koka kólával, csokival és chipsel rontottál el mialatt nézted a plázamoziban Marlon Bronson de Niro főszereplésével a Lövöldözés II.-t.
:)
Előzmény: mamicska (352)
robee Creative Commons License 2003.12.13 0 0 354
Hagyd, nem érdemes. Aki issza tudja,hogy jó. Aki meg fikázza az ismeretlent, az olyan szinten áll mint az eretnekségéért máglyát állító középkori papok.

ViC

Előzmény: eMM (353)
eMM Creative Commons License 2003.12.12 0 0 353
Na Neked se kell 1 "kis" rosszindulatért a szomszédba menned.
Képzeld L NEMAZ
Előzmény: mamicska (352)
mamicska Creative Commons License 2003.12.09 0 0 352
Mi a csoda ez a csodaital?Finom izű dolgot még a lótrágyából is lehet csinálni.Egyszer megvizsgálták már ennek a micsodának az összetételét?Jót röhögnék,ha izesitett csapviz lenne!
Előzmény: Törőlt_nick (346)
eMM Creative Commons License 2003.12.08 0 0 351
Az üdcsit?
Persze:)
Előzmény: moonshadow (348)
moonshadow Creative Commons License 2003.12.06 0 0 350
Szereztem japán kristály gombát.
Ez ilyenféle cucc:

"Néhány éve keleten és az újraegyesítés óta a Németország nyugati részén is közismert egy anyag, amely a svájci Tibi - kristályokkal azonos. " Japán tengeri kristály " néven forog közkézen. A fehéres-áttetszo, porcogós csomócskákat vízben nevelik, és mazsolával vagy fügével " táplálják". Ettol intenzív erjedést okoznak és sokasodnak. Ez a " Japán kristály" Franciaországban ( és idoközben Németországban is) "Vizikefír" néven terjed. A francia szolészek ez egészség- és vízjavítás céljára használják.

A vizikefír (japánkristály) a Lactobacillus brevis, Streptococcus lactis és a Saccharomyces cerevisae szimbiózisa. Más szerzok a Betabacterium vermiforme és Saccharomyces pastorianus fajokat nevezik meg fo alkotóknak, melyek mellett további baktérium és élesztofajok elofordulhatnak, hiszen vegyes kultúráról van szó.

A kombucha-erjedéssel ellentétben a japánkristálynál elsosorban tejsav képzodik. Az erjedési folyamat eltéro: A kombucha-erjedés aerob ( oxigént igényel) míg a japánkristály-erjedés anaerob ( nem igényel oxigént). Ezért a kombucha erjedésénél más termékek képzodnek, melyek közül a glukuronsav a méregteleníto hatása miatt értékes.+n a kombuchát sokkal értékesebbnek tartom. "

moonshadow Creative Commons License 2003.12.06 0 0 349
Nejlonacskót kitűnően le lehet zárni úgy, hogy ujságpapírt teszel alá és fölé, közben a vasaló élével végiggyalogolsz rajta.
Hamarabb sikerül, ha forró a vasaló )
Előzmény: marcipa (337)
moonshadow Creative Commons License 2003.12.06 0 0 348
Már nem azért, de miért nem csinálod magadnak?
Előzmény: Törőlt_nick (343)
marcipa Creative Commons License 2003.10.07 0 0 347
A kombucha nem ronthatja elaz ízét semminek..
Kipróbáltam vízbe, cukorba raktam az "anyagot"..
savanyú lé lett belőle..
Előzmény: Törőlt_nick (346)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.09.11 0 0 346
meg marhára felhigítják mostanában. Mondjuk nem zavar különösebben, nekem így is ízlik. Nem tudom miért de egyszerűen megunhatatlan. Csak nehogy belerakjanak a végén kombuchát, mert még elrontják az ízét! :)
Na szép kis kocakombuchás vagyok, mi? :))
Előzmény: eMM (345)
eMM Creative Commons License 2003.09.11 0 0 345
Akkor ök is sejtik hogy valami gáz van,de mér nem tesznek ellene?
én hütve azért meg tudom inni a mostani löttyöt is.
de a régi ital azért jobb volt.
Előzmény: Törőlt_nick (343)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 344
Kinky!

Szerintem olyan kevés benne a kalória, hogy kár rá pazarolni a festéket. :)

A ribizlis tényleg király, én is imádom az ízét. Régóta iszod? Arra figyelj, hogy ha az alján üledék van és a fény felé tartva nem látsz át rajta az felejtős. Annak trágya íze. Még csak nem is szerintem, hanem mindenki szerint. Még szerencse, hogy a Spar-ban raklapszámra ki szokták pakolni, aztán lehet válogtani köztük.

Előzmény: Kinky (342)
Törőlt_nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 343
Na nemrég leszáguldoztam Fótra a Konbucha kft-hez, mert már piszkosul untam, hogy kartonszám dobálom ki a löttyöt a kukába. Az ügyfélszolgálaton - amúyg semmi ipari jellegű dolgot nem véltem fölfedezni ott, egyszerű családi ház fazonú a cég - a panaszom hallattán gyorsan a kezembe nyomtak egy 6-os csomagot a ribizlis italból, és sűrű elnézések közepette biztosítottak róla, hogy mindenképp utánajárnak a dolognak. Amit vagy elhiszek vagy nem, de mindenképp pórul járnak ha továbbra is előfordulnak zavaros, büdős, ihatatlan kotyvalékok, mert egyrészt egy komoly vevőt elveszítenek :) - tényleg sokat veszek belőle, víz helyett is ezt iszom - másrészt meg egy, a termékkel először találkozó vásárló úgy vágja majd földhőz a cuccot az első korty után, hogy csak úgy füstől, mert azt hiszi, hogy amit iszik annak olyannak kell lennie, aztán még azt is jól meggondolja majd, hogy bemenjen-e abba a sorba ahol múltkor a kombuchát vette, mert látni sem akarja többé!
Még annyit, hogy amit kárpótlásul adtak, az is ócska volt. :(

Előzmény: eMM (322)
Kinky Creative Commons License 2003.07.30 0 0 342
Halihó!
Csak a végét néztem a topiknak, de látom, nemcsak "hardcore" gombanövesztők vannak a placcon, hanem a "bóti" lét is isszák páran. Én is szeretem -főleg a ribizliset-, mert tényleg nagyon jó szomjoltó -és nem csak jéghidegen-, a kólaféle lónyálaknál meg csak egészségesebb lehet! :-)
Amit viszont nem tudok: mennyi lehet az energiatartalma a palackozott lének? (Nem hinném hogy sok, de hátha tudja valaki!) Apropó: ezt nem kellene ráírni? Igaz, a kólára se merik! :-D
marcipa Creative Commons License 2003.07.29 0 0 341
Küldjél emilt! Majd kitalálok valamit...
Előzmény: robee (338)
marcipa Creative Commons License 2003.07.29 0 0 340
Hahó!
Azthiszem mosmár magadra hagyhatlak..
Egyre tapaszaltabb leszel.Ha lefejed és újratáplálod, akkor is szaporodik, hisz a leszűrt teában is ezt találtad, csak még kevés volt benne, no és nem jelent meg rögtön az összes "alkatrész" Szóval hajrá!
Ilyen köcsög nekem is kell!:-)
Előzmény: pucros (339)
pucros Creative Commons License 2003.07.29 0 0 339
No, ilyen nem volt az előző szüretnél. Tegnap megint csapoltam - ezúttal, ha jól számolom, ötnapos levet. Finom, édeskés lett. Ezúttal találtam önállóan lebegő sötétzöld taknyot is a lében. Nektek szokott ilyen lenni? Arra gondoltam, hátha az életközösség valamelyik baktérium- vagy gombafaja túlteng valami speciális körülmény hatására.

Az előbb vendégekkel kóstoltattam, és bár leszűrve raktam el, most megint szűrőn át kellett a pohárba töltenem :-)) Ahogy elnézem a folyadékot, amit 24 órája leszűrve tettem el, tele van ide-oda sodródó sötét- illetve világoszöld trutyival. Nem túl gusztusos, de szerintem nagyon finom.

És hogy mi volt a kóstoltatás eredménye? Állítólag sokkal jobb, mint a palackozott barackos.

Gondolom, azért van a különbség az előző csapoláshoz képest, mert akkor már teljesen kizabálódott a cukortartalom a tápoldatból. Ugye? Ebben meg maradt elég cukor, úgyhogy még mindig vidáman hancúrozhat a szubkultúra:-))

Ma vettem egy 4+ literes befőttesüveget, mert igazából azt szeretném hosszú távon, ha minél több saját teám lenne, hogy minél kevesebb gyárit kelljen vásárolnom. Tulajdonképpen majdnem kettőt vettem, csak aztán az egyiket mégiscsak visszaraktam a polcra az üzletben. Egyébként érdemes venni Fóton ilyen díszes csapos köcsögöt?

Úgy kell felszaporítani, hogy belerakom a kultúrát a gigantikus üvegbe, adok neki rengeteg cukrot és jó sűrű feketeteát, és ott mondjuk csak három hét múlva szüretelek?

Jól sejtem, hogy igazából csak a feketetea táplálja, meg esetleg a zöld, a gyümölcsteák pedig inkább csak a fogyasztó kedvére vannak?

robee Creative Commons License 2003.07.29 0 0 338
És amit ilyen 100forintos boltban lehet kapni, tod ez a lezárható kis tasak. Azzal se ?

ViC

Előzmény: marcipa (337)
marcipa Creative Commons License 2003.07.29 0 0 337
Szivesen küldök, csak még a csomagoláson gondolkozom. Nylonzacskóban fóliahegesztővel lezárva lenne a legjobb, de egyelőre nem találok olyan ismerőst, akinek lenne ilyen "készüléke".
Így marad az üveg jól lezárva.No és törékenységmentesen csomagolva...
Előzmény: robee (334)
robee Creative Commons License 2003.07.29 0 0 336
Egyszerűbb "gombának" hívni, mint "több, egymással szimbiózisban élő baktériumok tenyészetének" :)

ViC

Előzmény: Dharma (335)
Dharma Creative Commons License 2003.07.28 0 0 335
Sziasztok!

Örülök, hogy rátaláltam erre a helyecskére.
Én is ittam korábban ezt a kombuchát. Magam is csináltam ezt a teát és később vettem is a Herbalanc-os félét, amit az Aquapol gyárt, de ezt a fajtát csak a Herbalancon keresztül forgalmazhatja. Nem tudom ismeri-e valaki.

Nem tudtam végigolvasni minden hozzászlólást, elkedztem, de nem volt idegzetem és türelmem hozzá.
De idáig úgy láttam, hogy csak jó hatása van szerintetek, nem veszélyes.
Én kicsit megijedtem, mert volt aki nagyon ajánlotta candida ellen, állítólag az egyetlen diéta nélküli ellenszere.
Mástól viszont azt hallottam, hogy aki hajlamos rá, annak nagy gomábsodást indíthat el a szervezétében.

Most nem iszom.

Még annyit, hogy ha Béky László látna benneteket (velem is ezt tette, mikor tanácsot kértem és gombának hívtam), már az lett volna az első hozzászólása, hogy a kombucha nem gomba, hanem valami zuzmó.
De az tuti, hogy nem gomba, mert valminek a szimbiózisa. Szóval nem gomba.

Az elixirben (www.elixir.hu) ír róla részletesebben. Most már nek másolom ide, mert késő van.

Ha itta valaki a Herbalancos kombuchát, kérem írjon róla valamit. Köszönöm.

A koncentrátumot is lehet kitenyészteni? Az akkor biztonságos szaporítást eredményez?

Köszi!

Üdv

robee Creative Commons License 2003.07.27 0 0 334
Hello

Érdekelne, hogy neked miben van a gomba ?

És ha esetleg lenne még "feles" állomány, akkor tudnál-e postán eljuttatni (kibírná-e) hozzám ?

Előre is köszi, ViC

Előzmény: marcipa (333)
marcipa Creative Commons License 2003.07.24 0 0 333
Sziasztok!
Nem szoktam a gombát szétszedni, csak leöntöm róla a teát, újat öntök rá, és kész.Nem kell leszedni semmit, magától rétegződik. Öt-hat nap elég neki ilyen melegben.
Egyébként mindegy mikor szűröd le, én ittam már másnap is belőle...
Azért savanyú, mert kicsit tovább hagytad rajta. Ha így nem ízlik, keverd valamihez.Pl. gyümölcsteához.
Leszűrve érdemes hűtőbe tenni, és onnan fogyasztani.
Örülök a beszámolónak:-)

Előzmény: pucros (332)
pucros Creative Commons License 2003.07.24 0 0 332
No, mesélek kicsit, hogy így utólag is a kezemre tudjatok ütni, ha valamit elrontottam:-))

Tegnap megvolt az első csapolásom. Kilencnapos teát csináltam, lett belőle egy bő liter késztermék, plusz vitt magával egy decit az új étkezdéjébe.

Az aljáról kidobtam a gyűrött cafatos barna réteget. Ezt rosszul tettem? Három koronggá jött szét (nem magától), ezeket azonos sorrendben tettem be az új lébe.

Elég savanyú lett, körülbelül kétszeresére hígítva normál a töménysége. Most még elraktam érni. Hidegen kell tovább érlelni?

pucros Creative Commons License 2003.07.22 0 0 331
Nos, velem meg az történt, hogy bontom ki az új üveg barackosat, hát valami egész fura íze van, mintha savanyú, éretlen barackot áztattak volna tonikba. Tiszta tonik volt. Nézem a címkét, látom ám, hogy teljesen akvacserke csinálta. Gondoltam, ez az, ami neked annyira visszataszító volt.

Aztán most vettem csak észre, hogy a két hatos karton, amit már jóval korábban megkezdtünk, hát azok is akvacserkések. Azok teljesen a szokásosak voltak. (Beszerzési forrás: Auchan.)

Ugye, ez jó hír? :-))

Előzmény: Törőlt_nick (323)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!