Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11520

Hu komám ez csodás...

Előzmény: Törölt nick (11517)
TINTUS Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11519

Kedves Lacika :

A növények első 2 levele a sziklevél, ami utánna következik az lomblevél, ha van egy lombleveled akkor már pikírozhatsz. Itt egy video

 

http://www.youtube.com/watch?v=5_2-rrzhkco

 

A szárat ne fogd meg csak az egyik sziklevelet az erős.  Pikírozás (szétültetés) elött kicsit belocsolhatod,

Előzmény: Lacika71 (11514)
Lora1213 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11518

Nekem a Schott szívparadicsom vált be.   Bár kételkedtem hogy tényleg az, mert nálam gyönyörű 180 cm magas lett, és rengeteg  finom koktélparikat termett.   A fórumtársak biztosítottak róla hogy ilyennek kell lenni.   Tavaly volt Tumbling Tom Red-em is de  túl sűrű volt a bokor, nehéz volt kezelni, és az íze se jött be.

Előzmény: Solido (11508)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11517

Szépek nagyon a Cherollak.

Mivel jelezted hogy érdekel az 1 palántás kisérletem

most itt tartok,kicsik és az 1 nagy ,kb 4 hetes palánta:)

 

 

 

Előzmény: TINTUS (11515)
il1321 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11516

Itt irtam a tűzdelésrő

l, találsz ötletet.

http://ilkertje.blogspot.hu/search/label/t%C5%B1zdel%C3%A9s

 

Előzmény: Lacika71 (11514)
TINTUS Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11515

Nálam is finom volt a sherrola és koktélok közül nagyszemű.Talán találok képet összehasonlításnak. Nem szabad túlöntözni vagyis ALULRÓL ÖNTÖZD CSAK !  átlagba darabonként tehát 28,875 grammosak.

 

 sherrolák és blondkopfchenek  : látható a különbség

 

 

Lacika71 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11514

Képes beszámoló,a paradicsomok és újhagymák fejlődéséről:

 

 

 

 

A viccet félretéve,segítséget kérnék,mint zöldfülű növényőrül. Mikor és hogyan kell pikírozni a paradicsomot? Attól félek,hogy úgy összenő a gyökere,hogy nem tudom majd,csak sérülések által szétszedni őket.

Előzmény: Mariska néni (11498)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11513

Igazad lehet,de igazán én arra értettem a repedést

hogy fürtben nem tudtam leszedni mert mire a vége

beérett addigra a fürt eleje  totál szétrepedt.

De ha szemezgetjük és egyből rá fókuszálunk az értett

gyümölcsökre akkor semmi gond sincs vele,igazán finom.

Előzmény: Solido (11508)
kemorgo Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11512

Nálam tavaly volt először, igaz, nem volt egy vizes év, de nem repedt egyáltalán. És fényévekkel finomabb volt -szerintem :D- mint a cherrola :D

Előzmény: CBNora (11511)
CBNora Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11511

Az tényleg finom, de nálam az is nagyon repedt.

Előzmény: kemorgo (11510)
kemorgo Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11510

A cherroláról nekem is hasonló a véleményem, próbáld ki a gardener delight's-t nekem az bejött piros koktélnak. 

Előzmény: Solido (11508)
Lunni Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11509

szerintem túllocsoltad akkor :/ valóban néha reped, de amúgy bolti minőségű fürtöket lehet belőle csinálni és ugye az egyik legédesebb fajta is :)

 

Tumbling tom redet ajánlanék, bőtermő eléggé:

Előzmény: Solido (11508)
Solido Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11508

Cherolla-t én soha többet nem vetek, nagyon reped .. érett gyümölcs szinte alig van ami nem repedt, éretlent meg nem szeretjük ráadásul eléggé savas is nekem. Egyszóval nekem nem jött be.

 

Most Idyll magot vettem piros koktélnak .. valakinek van már erről a fajtáról tapasztalata? Vagy esetleg tudtok olyan piros koktélt ajánlani ami nálatok bevált?

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11507

Igazán ezt a képet szerettem volna betenni:)

 

Cherolla F1 és Rosalita paradicsomok.

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11506

Ilyen szépék együtt, 2012-es fénykép.

Nálunk a Cherolla repedt sajnos,Rosalita szinte nem is.

Ha teheted írd meg te mit tapasztaltál.

 

Előzmény: lizy72 (11505)
lizy72 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11505

Az idén lesz nálam Cherolla és Rosalita is a magok már egy hónapja megérkeztek :)

 

Előzmény: Törölt nick (11503)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11504

Régebben írtam arról hogy bizony egy adott fajtának

eltérhet az íze ,egy adott telken is. Pont a Lugas F1

ről írtam itt a link:

http://www.torzsasztal.hu/Article/viewArticle?a=126524768&t=9096652

 

Ez volt a két hely:

1.  a kerti ami kicsit édesebb volt.

2.  félárnyékos helyre ültetve .

 

 

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11503

Meg nem termesztettük,így megkóstolni sem tudtam még.

Eddig nálunk a legfinomabb parik,a Cherolla F1,és a Rosalita 10/9volt, ez utóbbit, baby-lon azonosította be kép alapján.

Csak azért 10/9  ,mert még a többi ,több száz fajtát meg

sem kóstoltuk:)

 

 

 

Előzmény: lizy72 (11502)
lizy72 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11502

A schott hol áll nálad a rangsorban ?

Előzmény: Törölt nick (11501)
Törölt nick Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11501

Szerintem ,elég finom fajta a Lugas F1 ,igaz nem ez a

kedvencünk de egy 10 skálán 7-es értékelésű nálunk,szerintemmegéri az árát nyugodtan vedd meg.

A Korall paradicsom ami finomabb olyan 10/8,5 csak ez determens,és későbben is érő fajta.

Előzmény: Balage-81 (11497)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11500

Hát megvan még? Akkor Mariska bácsi érte menne. Írok levelet.

Előzmény: Laci/Zápolya (11494)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11499

Ízre nem ez a kedvenc, de nem rossz. A multin szocializálódott ifjú családtagok miatt vetem elsősorban, szép egyöntetű, strapabíró, és főleg elég korai. A mag néhány évre beosztható.

Előzmény: Balage-81 (11497)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11498

Szívesen nézegetném már a megszokott jó kis képes beszámolókat a fejlődő paradicsomokról.

Előzmény: Rhéman (11493)
Balage-81 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11497

Sziasztok! a Lugas f1 paradicsom mennyire jó fajta? megéri a borsos árát az a 35 szem mag? vagy vannak olcsóbb, jobb fajták is?

lizy72 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11496

:)

Előzmény: Mariska néni (11492)
BAttila1964 Creative Commons License 2014.02.16 0 0 11495

Én most már harmadik éve az első paradicsom-kiültetést április közepére (15-20. közé) időzítem, ezért a hét közepén elkezdtem csíráztatni, majd poharakba elültetni a magokat. A fénnyel, hővel, nedvességgel csínyján bánok, F.....o palántaföldet és Ferticare Starter 15-30-15 műtrágyát használok. (A tapasztalatom szerint lényegesen lassabban fejlődő chiliket már egy hónapja elültettem, most már 3-4 lomblevelesek. A padlizsán "kelődik" lassan, a rebarbarák is kidugták már a fejüket.)

Előzmény: Mariska néni (11492)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11494

Vagy a palántaföld darálta le.

 

Mikor mégy ki a telekre. Kell már a mustármag?

Előzmény: Mariska néni (11492)
Rhéman Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11493

Szürke a neve.

Előzmény: Mariska néni (11492)
Mariska néni Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11492

Már biztosan ledarálta a palántaföldet...

Előzmény: lizy72 (11490)
BWels Creative Commons License 2014.02.15 0 0 11491

Szia, te bizonyara ertetted mi van a videon.  Mondjuk mar el par szoban azoknak is akik nem tudnak nemetül.

 

A fü mulcsrol nem kell mondani különösebbet, ezt tudjatok.

 

Aug.-tol hetente 1x pemetezik hagyma teaval, a barna foltosodas, gomba  es mas karokozok ellen.

 

70gr. hagymat föz 1 lit. vizben ha kihült a fözet leszüri a permetezö eldugulas megelözesere.

 

Azt nem mondja mennyi vizhez önti, de ugylatom a permetezöje 5L. valoszinü annyi vizhez teszi a hagymateat.

 

A tovabbiakban arrol beszel a palantakat ö sajat maga neveli es nincs neki hibridjei F1 paradicsomjai mivel ezek csak 1 generacioba jo termök.

Csak olyan paradicsomot nevel amiröl magogat nyer, es ezek eveken keresztül megörzik tulajdonsagukat.

Előzmény: MG Petimester (11486)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!