Nekem a Schott szívparadicsom vált be. Bár kételkedtem hogy tényleg az, mert nálam gyönyörű 180 cm magas lett, és rengeteg finom koktélparikat termett. A fórumtársak biztosítottak róla hogy ilyennek kell lenni. Tavaly volt Tumbling Tom Red-em is de túl sűrű volt a bokor, nehéz volt kezelni, és az íze se jött be.
Nálam is finom volt a sherrola és koktélok közül nagyszemű.Talán találok képet összehasonlításnak. Nem szabad túlöntözni vagyis ALULRÓL ÖNTÖZD CSAK ! átlagba darabonként tehát 28,875 grammosak.
sherrolák és blondkopfchenek : látható a különbség
Képes beszámoló,a paradicsomok és újhagymák fejlődéséről:
A viccet félretéve,segítséget kérnék,mint zöldfülű növényőrül. Mikor és hogyan kell pikírozni a paradicsomot? Attól félek,hogy úgy összenő a gyökere,hogy nem tudom majd,csak sérülések által szétszedni őket.
Cherolla-t én soha többet nem vetek, nagyon reped .. érett gyümölcs szinte alig van ami nem repedt, éretlent meg nem szeretjük ráadásul eléggé savas is nekem. Egyszóval nekem nem jött be.
Most Idyll magot vettem piros koktélnak .. valakinek van már erről a fajtáról tapasztalata? Vagy esetleg tudtok olyan piros koktélt ajánlani ami nálatok bevált?
Ízre nem ez a kedvenc, de nem rossz. A multin szocializálódott ifjú családtagok miatt vetem elsősorban, szép egyöntetű, strapabíró, és főleg elég korai. A mag néhány évre beosztható.
Én most már harmadik éve az első paradicsom-kiültetést április közepére (15-20. közé) időzítem, ezért a hét közepén elkezdtem csíráztatni, majd poharakba elültetni a magokat. A fénnyel, hővel, nedvességgel csínyján bánok, F.....o palántaföldet és Ferticare Starter 15-30-15 műtrágyát használok. (A tapasztalatom szerint lényegesen lassabban fejlődő chiliket már egy hónapja elültettem, most már 3-4 lomblevelesek. A padlizsán "kelődik" lassan, a rebarbarák is kidugták már a fejüket.)