Keresés

Részletes keresés

Pucros Mackó Creative Commons License 1998.10.12 0 0 70
Kedves Robzon, kiráj vagy és lécci küldj nekem edzéstervet meg sztreccstervet, mert megkérlek rá szépen. A feleségem is szeretné. És kösz, amit írtál.
Robzon Creative Commons License 1998.10.11 0 0 69
13 éve töketlenkedek a fittness körül, szívesen megosztom a tapasztalataimat veletek, ha nem: jobb oldalt van a gördítősáv, és bocsika.
A FOGYÓKÚRA ELEVE KUDARCRA VAN ITÉLVE! Legfeljebb összeszottyadsz, utána meg még dagadtabb és gyengébb leszel. Az életmódodon kell változtatnod, ha nem ér meg ennyit, bele se kezdj, feleslegesen ne kínozd magad.

A maximális hatékonysághoz öt dolgot kell összehangoltan csinálni: 1.Aerob edzés (pl. futás) , 2. Anaerob edzés (súlyzózás), 3. Táplálkozás (táplálék-kiegészítők, diéta) ,4.Nyújtás (streching), 5. Pihenés.
1. Aerob edzés (itt most a zsírégetés szempontjából). A szervezeted akkor égeti el a zsírt leginkább, ha más könnyebben hozzáférhető energiaforrás nincs, és ezt a folyamatot kiváltó terhelés éri. A terhelés mértékét leginkább a pulzusszámodon követheted, az optimális tartomány a zsírégetéshez a következő módon számítható ki: alsóhatár = ÉP+(0.5*( PM – ÉP)), felsőhatár = ÉP+(0.6* (PM – ÉP)) ahol ÉP- ébredési pulzus (reggel egyszerűen mérd meg), PM- maximális pulzus: férfiaknál 220-életkor, nőknél 225-életkor. Tehát egy 20 éves srác, 60-as ébredési pulzussal: 60+(0.5*(220-60)) = 140, 60+(0.6*(220-60)) = 156, a krapeknek az edzés során végig 140 és 156 között kell tartania a pulzusát, ha zsírból akar leadni. Ha fölé megy akkor az izmokat is építi le a szervezet, alatta meg nem sok minden történik. Pulzusórával (POLAR) tudod folyamatosan ellenőrizni a terhelést. Kérj kölcsön egyet, minden triatlonistának, bicikliversenyzőnek van, de a jobb szobabiciklikbe, taposógépekbe is be van építve. Az edzés időtartama napi min. 20, max. 40 perc legyen, hetente 6 alkalommal. Legjobb reggeli előtt, mivel akkor nincs más energiaforrás, kénytelen vagy zsírt égetni. Hogy konkrétan mit csinálsz az mindegy, kocoghatsz, aerobikozhatsz, biciklizhetsz, de jó a tempós séta, vagy akár a sex is :), lényeg ,hogy ne állj meg.
2. Anaerob edzés. A súlyzózás külön tudományág, hozzáértővel állítass össze edzéstervet. Heti 3 x 40 perc elég. (Ha kell edzésterveket tudok küldeni!). A bemelegítés, a levezetés, és a guggolás kihagyása szokott lenni a típushiba. Azért jobb ha tudod: olyan nincs, hogy adott helyről ledolgozod a zsírt (pl. felülésekkel a hasadról), a bodyzástól az izmaid vastagodnak. Persze mivel munkát végzel, azért fogysz is, (valahonnan) de nem ez az elsődleges.
3. Táplálkozás. Éhezni hülyeség, a kalória táblázatokat felejtsd el, ha eleget mozogsz, csak a zsiradék bevitelre kell koncentrálnod, próbáld szép lassan 50-60 g/nap alá vinni. Egyél minél több zöldséget, gyümölcsöt, minél kevesebb vörös húst. Igyál elegendő folyadékot 3-4.5 l/nap, de ne üdítőket, meg cukrozott tökleveket, hanem szénsavmentes ásványvizet. A szénhidrát bevitelt az edzésmennyiséghez igazítsd, de lehetőleg ne a nap második felében nyomd be. Uzsira gyümölcs, vacsira pohár zsírszegény tej, ha nem okoz emésztési gondokat joghurt, szóval inkább fehérjék. A kialakult étkezési szokásaidon történő hirtelen változtatás, táplálkozási sokkhoz vezethet, ekkor bármilyen keveset eszel az is zsírformájában raktározásra kerül (ez tipikus fogyókúrás helyzet, a súlycsökkenés az izmok leépüléséből, folyadékvesztésből is adódhat.), ezért fontos a fokozatosság. Jó módszer, ha az átvezetés időszakában mindent felírsz amit becsápolsz (időpont, kaja-folyadék-nass), így a nap végén hozzávetőleges összesítést készíthetsz. Ha tényleg felírod nem lesz kedved megenni a genyákat, meglátod. A csokikákat helyettesítheted szárított gyümölccsel, ha már nagyon kívánós vagy. Nyomelemekkel, vitaminokkal nem kell spórolnod (a C-vitamin pl. gyorsítja az anyagcserét, így fogyaszt), de a fogyókúrát segítő szerekkel vigyázz: van olyan ami az edzés közbeni zsírégetést segíti elő, van amelyik a zsír beépülését gátolja, és van olyan ami az éhségérzetet nyomja el és élénkít, mielőtt bármelyiket elkezded szedni kérdezz meg egy orvost, mert durva mellékhatások léphetnek fel (a dőltbetűsöknél főként): Fat Burners, CLA, Chrom, L-Carnitine, Isolipan, Efedrin, Amfetamin , koffein stb.) .Táplálék kiegészítők közül sok hatásosan segíti az izmok fejlődését, kezdőként, pláne ha fogyni is akarsz aminosavakon, HMB-n, kívül mást felesleges szedned. (Főként nem kokszokat!!!)
4. A nyújtás nagyon fontos, így jobban fejlődnek az izmaid, és elkerülöd a sérüléseket. Nyújthatod edzés után a megdolgozott izmokat (a tapasztalat szerint így enyhébb lesz az izomláz), vagy heti néhány alkalommal az egész testedet. (Streching programot is tudok küldeni!). Ide kapcsolódik a masszázs is, heti egy alkalmat megérdemel a tested. (A szauna is jót tesz, főként a bőrödnek és az immunrendszerednek, de nem fogyaszt.)
5. Pihenés. Az izmaid nem edzéskor, hanem az edzés utáni pihenéskor épülnek, ezért aludj eleget, súlyzós edzés, étkezés után szunyálj kicsit.

Hát ez kicsit hosszúra sikerült, remélem segítek vele valakinek.

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.09 0 0 68
k.istyu

A fogyókúrát is ésszel kell csinálni. Ilyenkor fokozottabban oda kell figyelni, hogy a nyomelemek és egyéb fontos anyagok (pl. kalcium) napi adagja megmaradjon. Ha erre nem figyelsz, akkor tényleg maradandó "emléket" szerezhetsz a fogyókúrával.

McAl

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.09 0 0 67
Ma 102 meg egy pici.
k.istyu Creative Commons License 1998.10.09 0 0 66
110+
Ha valakinek jó mérleg kell, ajánlom a Philipset 10 dekás pontosság 0-130 kg-ig.
Elektromos, két évente kell bele új elem.
Én már szanaszét fogyókúráztam magam, és csak kövérebb lettem. Viszont szeretek kirándulni, az állítólag jó tesz a zsírpárnáknak.
A kutatások szerint, aki sokat fogyókúrázik, függetlenül az eredménytôl, rövidebb ideig élnek.
Pucros Mackó Creative Commons License 1998.10.07 0 0 65
Közönséges mérleg, de jól közénézek a rovátkáknak.

Azért azt meg lehet saccolni, hogy középen van-e a mutató, hogy negyedtől/háromnegyedtől jobbra van-e vagy balra, és kb. mennyivel. Netán harmadolja. Ezekkel a képzeletbeli osztásokkal szerintem használható becsléseket lehet végezni.
Ennél úgyis többet számít egy pizsama vagy egy vécélátogatás időbeli távolsága, de még a mérleg alátámasztása vagy a ráállás technikája is - leszállás után korrigálni kell az adatot a 0-tól való eltéréssel. Amiért így mérem, az az, hogy a naponkénti haladás is megmutatkozik, és jól mutat az éves grafikonomon. Felkelés után irány a WC, de semmi erőlködés, utána rögtön a mérleg. Ez szabvány, és így értelmes görbe jön ki.

Rigoletta Creative Commons License 1998.10.05 0 0 64
Prucos Mackó! Milyen mérleged van ami ilyen precízen megmutatja a súlyod?
Rigoletta Creative Commons License 1998.10.05 0 0 63
Sziasztok!

Én nem írom ide hány kiló vagyok, mert elborzadnék... De 8 nap alatt mérleg szerint 4 kg-al lettem kevesebb. Jó, tudom, ebben víz meg mindenféle salakanyag is eltávozott, de már be tudom húzni a hasam.

Módszerem: reggel egy pohár 7x17 turmix, ebéd valami nagyon sovány husi, vagy zöldség vagy gyümölcs olyan kb. 400 kalória értékben. Du. diétás, sovány gyümölcsjoghurt. Este 6-7 körül valami minimális matéria, hogy azért ne teljesen üres gyomorral aludjak el. Kb. napi 1000-1200 kalória. Egyenletes, lassú fogyást eredményez.

Mindent szabad enni, de zsírból, édességből minimálisat, fél gramnyit kb. :-) Fekete/barna kenyér fontos, nagyon kell a szervezetnek, nem szabad elhagyni. Zsiradékra is szükség van a zsírban oldódó vitaminok miatt. Sőt a lelki béke megőrzése végett egy kocka jutalomcsokoládé is kijár aki nagyon édesszájú (én nem szerencsére).

Eddigi rekordom 32,5 kilogramm volt. Most 15 kg-ot írtam elő magamnak, ideális esetben remélem 20-at is le tudok dobni.

Marci Creative Commons License 1998.10.05 0 0 62
>95, a cél -15 lenne. De sajnos nincs futócipőm. Majd ha veszek...

OFF ON
Szörnyeteg, San Remo?
OFF OFF

Törölt nick Creative Commons License 1998.10.05 0 0 61
Most 81 kg, fogyóban.
Gyerekek ez nagyon kemény feladat...

McAl

tomi Creative Commons License 1998.10.05 0 0 60
84,5kg (-0.5kg)

Mit mondjak!

Nem egy nagy csúcs!

Pucros Mackó Creative Commons License 1998.10.05 0 0 59
81,8

Társaim a vetélyben?

nick Creative Commons License 1998.09.23 0 0 58
123kg.Majd/nem/csupa izom,s majd 2 méter.Bocs,ha valakinek a lábára léptem!
Májusban még majdnem 140 volt,de ez már a múlt.
gyuro Creative Commons License 1998.09.23 0 0 57
bubu:
+írhatnád a hízókúra receptyét.
akár ide, akár magánba.

gy.

tomi Creative Commons License 1998.09.23 0 0 56
Olyan 85!
Ezzel indulok!
Pucros Mackó Creative Commons License 1998.09.22 0 0 55
83.7
valamit tenni kell, nem indul be.
Zénó Creative Commons License 1998.09.11 0 0 54
Beszállok én is, már kb. egy hónapja fogyózok, azóta lement 5 kiló. Most vagyok 80. A diétát magam konstruáltam, garantáltan bevált, négy éve 4 hónap alatt lement 15 kiló, szépen, egyenletesen. Sajnos, az utóbbi két évben kiengedtem, nagy zaba, stb, így aztán kezdhetem ismét.
Kell hozzá bizonyos lelkierő, főleg az első hónapban, de utána elviselhető. Lustáknak melegen ajánlom, se futás, se törzsemelgetés! A recept, ha valakit érdekel: kenyér 0, édesség 0, alkohol 0, ezzel szemben sovány húsok, párolt zöldség és rengeteg gyümölcs, ennyi. Reggelizni sosem szoktam, ebéd önki. étteremben valami hús, köret nélkül, salátával, vacsora párolt zöldborsó, vagy kukorica, vagy karfiol, ilyesmi. Ha nagyon mardos az éhség, erőleves. Most jön a slusszpoén (ezt nagyon utálom!), ha egy hét alatt nem ment le egy kiló, egy nap büntetés, csak gyümölcs.
BLaci Creative Commons License 1998.09.11 0 0 53
Beszállok én is : 115.
Cél : 90.
Pucros Mackó Creative Commons License 1998.09.11 0 0 52
Előttem az éves súlygrafikonom.

Újévkor 91.

Március kétharmadánál, rá 3 hétre, illetve május vége előtt 72. Azóta kúszik fölfele.

Most majdnem 84. Mondjuk 83,8.

Ezzel beszálltam.

RaSeK Creative Commons License 1998.09.10 0 0 51
RaSeK: 105 kg
Mézga Creative Commons License 1998.09.10 0 0 50
Lacika

Ha a tea teljesen cukormentes akkor semmi probléma. A klf. édesítőket is el kell felejteni, mert a 0 cukor csak duma. A citrom jöhet.

Laci Creative Commons License 1998.09.10 0 0 49
Köszi Mézga :)

Bár pont ez a gond, hogy nincs időm mozogni. A másik pedig az, hogy naponta két-három litter lötty (főleg tea) beugrik. Akkor már lőttek az egésznek, mégha mozognék is, ugye?

De azért köszi még1szer,
Laci

Pocak Creative Commons License 1998.09.10 0 0 48
Bubu,

Sehol sem vagy! Nekem akar naponta sikerul 2 kilot hiznom, szulokkel valo talalkozas kapcsan, serelmere. De a noknek amugy is szukseguk van a tapanyagra, nem? :-))

bubu Creative Commons License 1998.09.10 0 0 47
Viszont remek hizokuras otleteim vannak
egyszer sikerult havonta 2 kilot hiznom
33+ Creative Commons License 1998.09.10 0 0 46
88 vagyok, voltam már 99 is, de 80 is (365 napon belül persze), most hízásban vagyok, nálam ez lelki dolog, ideg=zaba

33+

Rollings Creative Commons License 1998.09.09 0 0 44
Sziasztok.Igazat kell adjak Mézgának. Én nem ezzel a módszerrel de hasonlóan szabadultam meg 40 azaz negyven kilótól úgy kb 4-5 hónap alatt. 120-ról indultam és most semmi problémám sincs azzal ,hogy megtartsam a súlyom.Amúgy mindenkinek sok sikert és kitartást.

Rollings

Mézga Creative Commons License 1998.09.09 0 0 43
Lacika!

Először mondom a kellemeset. Reggel azt és annyit reggelizel, amit csak akarsz. Ebédre vagy egy gyenge menza/üzemi kaja/vendéglői menü kenyér nélkül. Vacsorára paprika, paradicsom és hagyma összevágva, sóval és borssal ízesítve, szintén tetszés szerinti mennyiségben. Inni kizárólag ásványvizet szabad (Kékkúti, Apenta, Fonyódi, Mohai Ágnes, a többi nem az). És most jön a problémásabbik rész.
Reggel és este meg kell csinálni 5x10db hanyattfekvésből felülést a következő módon: a lábadat beakasztod valami nehézbe, a két kezedet a homlokodhoz érinted (nehogy segíts emeléssel vagy lendülettel) és 30 mp alatt megcsinálod a 10 db felülést, utána 30 mp pihenés és így tovább.
FIGYELEM!!!! Az 5. sorozatot is 30 mp alatt kell megcsinálni. Borzalmas izomláz az elején garantálva. Ezen kívül naponta 6 - 10 km-t kell kocogni kellemes iramban (nem meg - meg állva) saját ízlés szerint.
Mind a kaját (no alkohol), mind a mozgást pontosan és állandóan kell tenni. Eddig rajtam kívül többen (kb 8 - 10-en) értek el max. 2 hónap alatt min.10 kg csökkenést. Egyébként a végére még élvezték is a mozgást.

Törölt nick Creative Commons License 1998.09.09 0 0 42
Legyen mérés minden hétfön. OK?
Laci Creative Commons License 1998.09.09 0 0 41
Mézga,

és mi lenne az?

Csülök Creative Commons License 1998.09.09 0 0 40
98-ról kéne leküzdenem magam úgy 80-ra.
Hajrá Csülök!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!