Ma is szedtem egy M10-es rekesz pirosat kintről, ami megúszta a fagyot. Zöldet is szedtem még, pár hét alatt beérik. Paprikám is van 3 tő a fóliába menekítve a fagyok előtt, szépen nőnek.
Nekem ugyanígy kinéző üvegházam van. Már elég régen. De abban bizony minden elfagyott, egy kinlódó paprikatő kivételével. Annyi a különbség, hogy kint a termések is barnára fagytak, odabent csak az anyanövény. Tegnap kiszedtem mindent, belocsoltam és ásni kezdtem, de ma elkapott valami lázas kórság.
Tegnap (2013.10.26.) véletlenül nálam volt a fényképező csináltam egy pár képet a polikarbonát házba. Ilyen szép időbe még mindíg érik a paradicsom és a paprika a délutánra már hőfok is felment a házba +30-ra. Sajnos a nap már egy kicsit alacsonyan jár, ezért csak később kezdődik a felmelegedés. A képeket ösztönzésnek szánom, hogy még mindíg érdemes a kertel foglalkozni.
A fagyok előtt leszedtem a zöld parik nagy részét.
A koktélokat tálba raktam és mostanra már bepirosodtak, a nagyokból fűszeres zöldparadicsom chuetny készült.
A tövek nagy része elég rendesen elfagyott, de tegnap nagy örömömre a sárga körte alakú koktélon több érett termést is találtam, és még van rajta bőven félig beérett :)
Persze nem annyira jó ízű mint nyáron, de jobb mint a bolti :)
Ezt még nem próbáltam, de úgy szoktam hogy a félig érett paradicsomokat kirakom sorba egy deszkára, süti a nap még érnek egy kicsit. Más szerint nem is kell napfény neki, tegyük faforgács közé és vigyük be fagymentes helyre (pl kazánház)
lassan en is leszuretelem a keveske paradicsomot az erkelyen. eddig meg nem fagytak meg. a nagy, gerezdeset ma reggel kostoltam. ez az a paradicsom, ami nagyon izlik. majd meg kell neznem honnan van, de ugy remlik, hogy a piacon vettem tavaly es fogott magrol kelt. eleg keson ert be, csak a napokban lett ilyen piros.