Keresés

Részletes keresés

TTNora Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10859

Az is jó ötlet, tényleg! :-)

Előzmény: lizy72 (10857)
TTNora Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10858

Sajnos már csak jövőre, még a tavalyi zöld paradicsom savanyú is itt áll, szóval jövőre tuti inkább megeszem "frissen".

Előzmény: gergerg (10856)
lizy72 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10857

Nekem papir tojástartóban csücsülnek és pirosodnak :)

Előzmény: TTNora (10851)
gergerg Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10856

Ha leszeded, vigyázz hogy csak egy sororsan tedd, papírra, ne ládába ömlesztve!

Előzmény: TTNora (10854)
Rhéman Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10855

Nálunk nem fagyott el semmi, és még számítok vagy 10 napra.

Előzmény: gergerg (10853)
TTNora Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10854

Ó, bocsánat, igazad van, elkerülte a figyelmem. Szóval, működik.

Előzmény: Rhéman (10852)
gergerg Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10853

Ma is szedtem egy M10-es rekesz pirosat kintről, ami megúszta a fagyot. Zöldet is szedtem még, pár hét alatt beérik. Paprikám is van 3 tő a fóliába menekítve a fagyok előtt, szépen nőnek.

Előzmény: Rhéman (10852)
Rhéman Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10852

Nézd meg a 10843-ast.

Előzmény: TTNora (10851)
TTNora Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10851

Szó volt róla, hogy mit csináljunk a sok zöld paradicsommal azon kívül, hogy savanyítjuk.

Most olvastam Gyuri bácsinál egy tipet. Próbálta már valaki így utóérlelni?

http://www.balintgazda.hu/kedves-hugom/oktober/oktober-vege-szinte-minden-ugyesen-tarolhato.html

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10850

Nekem ugyanígy kinéző üvegházam van. Már elég régen. De abban bizony minden elfagyott, egy kinlódó paprikatő kivételével. Annyi a különbség, hogy kint a termések is barnára fagytak, odabent csak az anyanövény. Tegnap kiszedtem mindent, belocsoltam és ásni kezdtem, de ma elkapott valami lázas kórság.

Előzmény: Geza+4 (10847)
hurvinka Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10849

Üdv. Mekkora ez a házikó, és mennyi volt a nyersanyag költsége?

Előzmény: Geza+4 (10847)
Geza+4 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10848

Még pár kép:Paradicsom12óra 30perc.Mai termés.

Geza+4 Creative Commons License 2013.10.27 0 0 10847

Sziasztok!

Tegnap (2013.10.26.) véletlenül nálam volt a fényképező csináltam egy pár képet a polikarbonát házba. Ilyen szép időbe még mindíg érik a paradicsom és a paprika a délutánra már hőfok is felment a házba +30-ra. Sajnos a nap már egy kicsit alacsonyan jár, ezért csak később kezdődik a felmelegedés. A képeket ösztönzésnek szánom, hogy még mindíg érdemes a kertel foglalkozni.

 

A polikarbonát ház. Kliforniai paprika.Paprika.

Paradicsom.

lizy72 Creative Commons License 2013.10.19 0 0 10846

 

A fagyok előtt leszedtem a zöld parik nagy részét.

A koktélokat tálba raktam és mostanra már bepirosodtak, a nagyokból fűszeres zöldparadicsom chuetny készült.

 

A tövek nagy része elég rendesen elfagyott, de tegnap nagy örömömre a sárga körte alakú koktélon több érett termést is találtam, és még van rajta bőven félig beérett :)

 

Persze nem annyira jó ízű mint nyáron, de jobb mint a bolti :)

zebulónia Creative Commons License 2013.10.14 0 0 10845

Köszönöm a képeket. Megpróbáálom én is, remélem nekem is sikerülni fog.

Üdv.:z.

Előzmény: gergerg (10843)
Lactarius Curtis Creative Commons License 2013.10.14 0 0 10844

Akasztgatás nélkül, ládában is beérnek a zölden leszedett parik, és még kosz sincs :)

Előzmény: gergerg (10843)
gergerg Creative Commons License 2013.10.13 0 0 10843

Elkéstél, nem sikerültek jól. Azért...

 

Előzmény: zebulónia (10842)
zebulónia Creative Commons License 2013.10.13 0 0 10842

Igen , kérek szépen

Üdv.:z.

Előzmény: gergerg (10841)
gergerg Creative Commons License 2013.10.13 0 0 10841

Igen, igen. Kérsz fényképet?

Előzmény: zebulónia (10839)
janijani Creative Commons License 2013.10.13 0 0 10840

Ezt még nem próbáltam, de úgy szoktam hogy a félig érett paradicsomokat kirakom sorba egy deszkára, süti a nap még érnek egy kicsit. Más szerint nem is kell napfény neki, tegyük faforgács közé és vigyük be fagymentes helyre (pl kazánház)

Előzmény: zebulónia (10839)
zebulónia Creative Commons License 2013.10.13 0 0 10839

Üdv. Mindenkinek.!

Próbálta már Valaki , hogy a fagyok elött tövestől kihúzott paradicsom a pincében felakasztva, az éretlen zöld gyümölcsök beérnek???

Törölt nick Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10838

Ma szép pari érlelő idő volt,egy pár kép ,sajnos itt is elfogynak lassan a termések.

 

 

homerx Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10837

annyit tudok, hogy determinalt. itt is ilyenek vannak.

Előzmény: beetee (10833)
homerx Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10836

ket helyrol szarmazhat, toled vagy a piacrol.

Előzmény: beetee (10833)
homerx Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10835

.

homerx Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10834

en egyturelmetlen ifju vagyok, mindent mindent akarok. meg most!

beetee Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10833

Brandywinw pinkre hasonlít, ha mégsem piaci.

Előzmény: homerx (10832)
homerx Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10832

lassan en is leszuretelem a keveske paradicsomot az erkelyen. eddig meg nem fagytak meg. a nagy, gerezdeset ma reggel kostoltam. ez az a paradicsom, ami nagyon izlik. majd meg kell neznem honnan van, de ugy remlik, hogy a piacon vettem tavaly es fogott magrol kelt. eleg keson ert be, csak a napokban lett ilyen piros.

 

martinland Creative Commons License 2013.10.11 0 0 10831

Mióta paradicsomok a spájzban laknak azóta meg oda jár lopkodni :)

Előzmény: alfi13 (10829)
Mariska néni Creative Commons License 2013.10.10 0 0 10830

Írtam, hogy aztán rákap ő is a kerti paradicsomra, miután meggyőződik, hogy ez nem az a szar, amit télen etetnek vele.

Előzmény: martinland (10828)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!