Keresés

Részletes keresés

gergerg Creative Commons License 2013.09.26 0 0 10680

Ma megint magfogás volt, ezek kerültek sorra:

 

Törölt nick Creative Commons License 2013.09.26 0 0 10679

Egy egy paprika kép azért igy is belefér.

 

 

martinland Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10678

Ma kaptamaz egyik tanítványomtól egy elég fura parit, holnap csinálok képet és jó lenne beazonosítani :)

Átlagos méretű, szép citromsárga és erősen négyszög alakú, tompa véggel. Belül nem sok minden lehet mert nagyon könnyű.

gergerg Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10677

Ami az ujjamnak nem meleg, az szerintem a magnak sem.

Előzmény: Laci/Zápolya (10673)
martinland Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10676

Nem tudom ismeritek-e az oldalt nem rossz :)

 

http://www.reimerseeds.com/tomato_711.aspx

martinland Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10675

Az mindegyik tud :)

Előzmény: Laci/Zápolya (10673)
martinland Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10674

Én is ezen agyaltam, csak hát azt is olvastam valahol, hogy a hajszárító melege nem tesz neki jót.

Nekem alig más a módszer a szita helyett csináltam egy fakkokra felosztott rekeszt szúnyoghálóból és nikecellből (kb 10 perc) és ott hajszárítóztam. Így egyszerre 8 faját szárongattam, mondjuk nekem előtte 2 napig a hűvösben száradt magától.

Előzmény: gergerg (10672)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10673

A hajszáritót ki kellene hagyni! Kivéve ha hideg levegőt is tud fújni!.

Előzmény: gergerg (10672)
gergerg Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10672

Á, milyen barom vagyok, majdnem elfelejtettem!

 

Ma magfogás volt, és kidolgoztam egy tuti módszert. A magot kiszedem, szitában alaposan megmosom, majd egy vászon darabra szórom, a vásznat ráhajtva leitatom róla a vizet (nyomkodva), majd vissza a szitába, és hajszárítóval megszárítom. Közben ujjal kevergetem. Pár perc alatt gyönyörű pergős száraz magok lesznek, mint a bolti tasakos mag.

martinland Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10671

Tőlem nyugodtan paprikázhatunk, de abban nem vagyok nagyon tapasztalt, valószínű azért, mert amíg van pari én nem eszem peprikát :))))

Változó a siker komoly fajtákkal még nem foglakoztam a Kápia (szedett mag) gyönyörű még most is, tavaly vettem a biokiskerttől olasz kaliforniaira hasonlító fajtát az sem rossz. Viszont fehér (sárga) színűt csak piaci palántokból neveltem eddig szinte egy sem jön be. Terem-terem, de 5-6 szem max. egy tövön. Mondjuk nekünk bőven elég, de mostanában van rá kereslet a "vevőim" körében így jövőre próbálni kellene valami újjat. Én általában csak akkor szeretem, ha már szép piros és jó édes. Mindenből az édeset szeretem :) ez van.

Előzmény: gergerg (10665)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10670

Ha van olyan felesleges ága, amin kifejlett termés van és levelek is vannak rajta bőven. Azt levágnám és a lakásban napos ablakba vázába raknám. Valahogy rögziteni kell hogy ne boritsa fel a vázát, de a szára sem törjön el. Hamarabb beérik mint a kertben hagyott tő.

Valamelyik a három módszerből csak bejön!

Előzmény: alfi13 (10669)
alfi13 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10669

Mindkető egyszerüen kivitelezhető meg is csinálom.

Előzmény: gergerg (10668)
gergerg Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10668

Én nem bolygatnám. Ha nagyon meg akarod menteni, 2 dolgot tehetsz. Akár egyszerre is. A hajtásvéget letöröd, és becserepeled, majd megpróbálod átteleltetni a szoba ablakában, ídőnként megújítva, újabb dugványokkal. A másik, hogy eszkabálsz fölé egy mini fóliát. Egy magasabb karó, átlátszó 200ft-os takarófólia.

Előzmény: alfi13 (10667)
alfi13 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10667

Tudnátok e valami ötletet adni? Két éve volt egy terület amelyiken egy nagyon jó fajta San Marzano volt,  idén kikelt egy tő, nagyon szép paradicsomok vannak rajta de sajnos mind zöld. Szeretném valahogy beérlelni hogy magot tudjak szedni belőle. ásam ki egy cserépbe és vigyem egy meleg helyre, vagy valami más ötlet?

BAtti1964 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10666

Nálam sosincs semmi baja, max. mostanság elkezdett repedni. Az íze NEKEM bejön, 2 méter után visszacsípem, nincs elég magas támrendszerem.

Előzmény: Vebber (10664)
gergerg Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10665

A paprikát gondolod offnak itt?

 

 

 

 

 

 Én valamiért mindig úgy gondoltam hogy a paprika a paradicsommal együtt jár, így sosem éreztem itt offnak. Ezek szerint ez nem mindenki szerint van így. Viszont felmerül a kérdés, hogy azért van itt a paprikáról kevesebb szó mert a fórumozók offnak gondolják, vagy azért mert azt gondolják a többi fórumozó tartja offnak? Emlékszem ugyan ez volt az Oltás, szemzés topikkal, azt egy szavazás után át is neveztettük Oltás, szemzés, dugványozás-ra, hogy senki ne érezze cikinek ha dugványozás témában ír. Ha így felvetődött itt is hasonló, akkor ismét szavazásra invitálom a fórumozókat ide. Természetesen a maradjon minden a régiben, nem véletlenül nincs a paprika a címben, stb vélemények is lényegesek, tényleg érdekelne hogy a többség mit gondol erről.

Előzmény: Vebber (10662)
Vebber Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10664

Az övé is ugyanez a fajta?

 

Mitől annyira jó ez? Azt olvastom hsz.-ek közt, hogy ellenáll a paradicsomvésznek.

 

 

Előzmény: BAtti1964 (10663)
BAtti1964 Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10663

A brazil csodaparadicsom neve "De Berao".

Előzmény: Vebber (10662)
Vebber Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10662

Na mondjuk ezek "kicsit" messze vannak. Viszont a bogarat nagyon elültetted vee a fülemben.

A brazil csoda paradicsomodnak mi a fajtája?

 

Paprikáidra is nagyon kíváncsi lennék, neked mit sikerült kihozni belőle a homokban.

Itt off, de a házi veteményes topicba kérlek tégy fel képeket.

(küldtem neked pü.t is)

 

 

Előzmény: martinland (10652)
gergerg Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10661

Az nem én vagyok!

Előzmény: hurvinka (10659)
Mariska néni Creative Commons License 2013.09.25 0 0 10660

Csak azért kérdeztem, mert engem is megkevert idén az SM. A ZKI-snek nem csináltam támrendszert, az nyúlt világba. Volt egy Gartenlandos SM2-m, ez a fajta eddig futó volt, ezért támrendszer mellé ültettem. Ez pedig a kétméteres tám alatt kis bokor lett. Már arra is gyanakodtam, hogy összekevertem a palántákat (bár tuti módszerem van a jelölésre). De ezek szerint más is járt így.

Előzmény: Törölt nick (10641)
hurvinka Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10659

Atya világ... na akkor itt téged nem sokan fognak meg egy újdonsággal. :)

Előzmény: gergerg (10657)
martinland Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10658

:)

Előzmény: gergerg (10657)
gergerg Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10657
Előzmény: gergerg (10656)
gergerg Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10656

Nem csak olvassa, ír is.

Előzmény: martinland (10655)
martinland Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10655

Ha emlékeztek a 10623-as bejegyzésemben feldobtam pár fajtát amit szeretnék még beszerezni!

Ma írt egy srác hát szó szerint leesett az állam 1500, azaz ezerötszáz fajta paradicsomja van!!!! Hoppá!

Remélem még tudunk beszélni, mert az valami elképesztő szám.

Mi meg itt tépjük a szánkat a 10-20 féle parinkkal :)

Ezek szerint ő is olvassa a fórumot :)

Rhéman Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10654

Majd érdekelne az eredmény.

Előzmény: martinland (10653)
martinland Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10653

Büdöske és körömvirág nálam is rengeteg van, szinte minden mellett, az idén volt először borrágó is. A büdöskével egy bajom van iszonyú szomjas növény mindentől elissza a vizet.

Már készül a büdöske koposzt tavasszal kipróbálom :)

Előzmény: Rhéman (10647)
martinland Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10652

Bocs Nagyvázsonyban, de Gércebányán is van :)

Előzmény: martinland (10651)
martinland Creative Commons License 2013.09.24 0 0 10651

Gércebányán

Előzmény: Vebber (10649)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!