Keresés

Részletes keresés

jemi bigli Creative Commons License 2005.07.19 0 0 112

beres alexandraval szolva: a hus+koret helyett egyel hus+felkoret +felzoldseget ill. salatat

 

a szendvicsben mindig legyen ha csak egy karika is  paprika paradicsom uborka..

aprankent meg lehet szeretni es foleg szokni a zoldeket!!!!!!!!!

 

Előzmény: Beebite (111)
Beebite Creative Commons License 2005.07.19 0 0 111

hajjajj, azt hiszem eben az édesség témában én már patológiás eset vagyok: a múltkor tök komolyan elgondolkodtam, hogy egy üveg nutella az kb 1200 kcal, és akkor mi lenne, ha egy egész nap csak azt enném:)

Nevetségesen rajongok az édességekért, ezzel szemben utálom a salátát, sőt bármiféle zöldség szivbaj nélkül megromolhat a hűtőmben:(

Anyukám próbálkozik mindenféle finom zöldséglevesekkkel, pl. karalábé, zöldbab, karfiol, amit meg is eszem, mondjuk egy héten egyszer, amikor nála ebédelünk:)

És itt nagyjból vége is a zöldségeknek.

Saláta jöhet mondjuk 2 hetente egyszer: dresszing és olaj valamint szigorúan paradicsom nélkül.

Gomba és hal sehogyansem. Gyümölcs módjával:)

 

Hát igy:) Próbálom ám magam megerőszakolni, de általában egynapos rosszullét jön utána.

Előzmény: jemi bigli (106)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.19 0 0 110

tuti jó dolog a gyümölcs, abban nincsen hiba. tele vitaminnal, rostokkal, javítja az emésztést, a folyadék-háztartást. de ténykérdés, hogy a gyümölcscukor is csak cukor. szóval ha valaki fogyni akar (és nem súlyt megtartani), akkor inkább délelőtt kéne enne és nyilván itt is igaz, hogy nem szabad csurig tömni vele magunkat, csak csipegetni inkább.

 

én egy viszonylag jó akaraterejű emberke vagyok, de azt még rövid távon sem sikerült magamnál elérni, hogy megálljak két kis kocka görögdinnyénél és ne vonjak magam elé egy negyedet. :-)) arról a részről, amikor a fáról lehet tömni a meggyet közvetlen a szánkba (anélkül, hogy tudnánk hány kiló), már nem is szólva. :-)

 

de nyilván azon emberkék, akik korábban magukba nyomtak napi többezer kalóriát zsíros kenyér vagy chips vagy habostorta formájában és ezeket negyed dinnyékre cserélik le, azok fogyni fognak, méghozzá rohamtempóban. a gond inkább azokkal van gyümölcs témakörben, akik nem különösen esznek sokat, csak mondjuk - éppen - gyümölcsöt.

 

Lappa

Előzmény: bigfatzero (109)
bigfatzero Creative Commons License 2005.07.19 0 0 109
Nahát, más gyümölcs függők is vannak rajtam kívül :))a gyümölcs jó dolog nehogymá lemondjunk róla, az ilyen hülye diéták alatt is az hiányzott legjobban, tényleg ennyire hízlalnak még az 1esek is ha sokat eszünk belőle??? Nagyon szomorú lennék... régen 100% nem gyümölcstől híztam, eszembe se jutott volna erre ráfogni :) de most hogy csoki, süti, cukor, kenyér stb kiiktatódott az életemből, már kezdek gyanakodni... :((
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.19 0 0 108

soha senkinek nem tudnam azt mondani hoyg ne egyen gyumolcsot mert a gyumolcs hizlal...a gyumolcs borzaszto jo es annyira finom tele sok hasznos anyaggal:)

(en delutanonkent ettem majd egy kilo szolot...es aztan csodalkoztam hoyg nem fogyok::)))))

Előzmény: Lappantyú (107)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.19 0 0 107
én teljesen képtelen vagyok megállni a gyümölcsevést. fél kiló meggy, negyed dinnye, kiló barack, ezek simán. ráadásul most vannak és olcsók és gyönyörűek és őszintén szólva most úgy vagyok, hogy nem is annyira akarok rájuk nemet mondani. legfeljebb nem fogyok, majd fogyok novemberben vagy valami.
Előzmény: jemi bigli (106)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.19 0 0 106

nemreg kitanultam a netrol hogyan lehet a semmibol tortakremet csinalni...na azota...kanallal... meg langyosan.... a labosbol::::)))))))

 

dio mez ES banan....

 

sima joghurtba vailiascuki..vagy csak sok cuki....

 

na jo..a legjobb szenhidratos amokfutasaimat nem emlegetem..kulonben is most eppen egy kortet ragcsalok..hiaba 2es...es elvezem hoyg vegre akkro eszem amikor ehe svagyok rendesen haskorgosan..nem idegessegbol vag yunalombol vagy vercukorliftezestol...

 

 

lappa:a gyumolcsokkel en akkor jartam meg amikro 5 eve relative sovany 60vhany kilo voltam...no akkro ha megallom hogy gyumolcs napi 2 adag akkro nem betonozodik be a sulyom...csak en ezt akkor nem tudtam:::))))

mert a gyumolcs csodalatos..mertekkel....

 

egyebkent egy tabla csoki helyett sokkal inkabb 2 banan..es majd holnap a 2 banan helyett egy banan...aztan majd csak egy alma..en ezt tuztem ki a zaszlomra:::))))))

Előzmény: H_G (104)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.19 0 0 105

ja, én nem magamról beszéltem, nálunk mindig van csoki. :-)) én meg általában nem eszem (szénhidrátfüggő vagyok, de az édességet nem annyira szeretem). vagyis ez úgy van, hogy néha megkívánom és ha nem diétázom, akkor megeszem. ha diétázom, akkor a csokitémára a legkönnyebb nemet mondani.

 

viszont nem tudok nemet mondani a gyümölcsökre (méghozzá nagy mennyiségben) és csak nehezen mondom a nemet a kenyérre (még ha az teljes kiőrlésű is), a barnarizsre, a durumtésztára, mert ezekből sokkal, de sokkal többet meg tudnék enni, mint amennyi a diéta során megengedett.

 

chipsről, ropiról, gyümölcslevekről, csokiról, sütiről, fagyiról lemondani, az piha ezekhez képest. :-)

Előzmény: H_G (104)
H_G Creative Commons License 2005.07.19 0 0 104
Hehe, Te sem vagy igazi szénhidrátfüggő! Ha nincs otthon csoki, az ember föltúrja a konyhát, hogy mivel is lehetne helyettesíteni, és megeszi a

- tortabevonót
- tortaszóró csokikukacokat
- instant kakaóport kiskanállal
- mazsolát
- gesztenyemasszát (a hüttőből :)
- birsalmasajtot
- diót mézbe mártogatva
- beszáradt régi szilvalekvárt

stb., stb.
Előzmény: Lappantyú (103)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.19 0 0 103

yasmina, és az nem megoldás, hogy ne legyen otthon csoki? és hogy olyan ételeket főzzél, ami kis plusszal a család számára is fogyasztható? (nekik főzöl hozzá rizst, tésztát vagy simán csak adsz kenyeret) ez a férjednek sem árt, főleg, ha van hozzá jókora hasa. :-) a gyerekeknek pedig tuti jó megoldás.

 

főleg, ha a család délben itt-ott-amott ebédel, akkor aztán igazán nem kell ráerősíteni a vacsorára.

 

most szerintem ideális időszaka van az egészséges étrendnek. rengeteg finom, már egészen olcsó zöldséget és gyümölcsöt lehet kapni. szinte végtelen a lehetőségek tárháza, ami ezekből kihozható hús nélkül is akár (hallal, tojással, túróval, joghurttal, sajttal)

Előzmény: yasmina20 (99)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.19 0 0 102
ja..es a multkor edessegre vagyva turmixoltam turot oszibarackot zabkorpat par kanal joghurttal:::)))))))komolyan mint a legfinomabb krempohar:::))))nem szigoru fogyokurazok eg kis kanal mezet is tegyenek bele:)
Előzmény: jemi bigli (101)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.19 0 0 101

hamar muszaj..nincs is ilyen szo::))a votl nyelveszkolleganom vilagositott fel hoyg ez egy nagy humbug..a nemet muss sein kerutl at vhoyg a magyarba:)

 

egyebkent jo reggelt..nem nagyon irok de fogyok..ha 80 ala erek deklaralom az eredmenyt:))

tegnapi ebed+vacsora..csirkemellcsikokat bele egy teflonlabosba egy kis olivaolaj...oregano, bazsalikom..nehany kockaravagott hamozott paradicsom..az egeszet fedo alatt keszreparoltam..majd hozza parolt brokkoli.

a hushoz egy pici fokhagyma meg jol jott volna de nem nagyon birja a gyomrom.

 

sok sikert mindenkinek...

 

husnemkedveles..ez eleg rossz..en sokkal falosabb votlam amikor nem ettem hust....minidg jott a tripla adag szenhidrat...most meg egy kis csirkemellel vagy hallal nagyon jol tudok lakni...hozza zoldseg..az ebedhez barnarizs...

viszont ha csak turo vagy sajt van feherjenek beepitve akkro nagyon ritkan nincs este falas:(

 

 

Előzmény: Beebite (100)
Beebite Creative Commons License 2005.07.18 0 0 100

hajrá, sok sikert:) Asszem az ide irók nagy többsége nem szingli, szóval nem vagy egyedül a problémáddal:)

 

csak a muszájt ne ird ly-nal, lécci:))

Előzmény: yasmina20 (99)
yasmina20 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 99
Sziasztok!
Jó, hogy vagytok, egy kis lélekerősítésnek :-)). Már annyiszor belekezdtem, de mindig ott botlom el, hogy este, amikor kicsi családom nekiáll enni, megőrülök egy szelet kenyérért, csokiért stb. Sajnos nem szeretem a húst. Egész pontosan, jól elvagyok nélküle. Minden este azon vívok, mi a bánat legyen megint a vacsi. Minden nap muszály főznöm, mert a férjem, igen- igen szereti a hasát. Van is neki jókora.
Régebben, az 1. baba születése után is Norbival fogytam le, de akkor még a kazikban lévő diétával. Az is működött.
Viszont a mennyiségekre muszály figyelnem. Az a tapasztalatom, hogy akkor sem járok jobban, ha 1-esből bőven eszem. Pedig legalább 18-20 kg-t szeretnék ledobni.

Ja, én olyan fagyit szoktam csinálni, hogy natúr joghurtot összekeverek valamilyen tört gyümölccsel, (bogyóssal a legfinomabb), ha kell édesítőt teszek bele, a gyerekeknek fruktózt, és lefagyasztom. Már pálcikás jégkrémformába is tettem, és úgyis jó volt.
bigfatzero Creative Commons License 2005.07.10 0 0 98
jaaa, hát igen, kémiából zokni vagyok, úgyhogy mindent elhiszek amit mondtok :) de amennyire emlékszem arra amit az alkesz kémiatanárom bugyborékolt, asszem pont ez a nemjó, ez a kettős, mer poliszacharid meg monoszacharid az OK, de a diszacharid az valamiér nem OK...
Előzmény: Beebite (97)
Beebite Creative Commons License 2005.07.08 0 0 97

öööö, azért én ezzel nem értek egyet.

Az, hogy mi speciel pont répacukrot eszünk, az egy dolog. De a répacukor egy gyümölcscukor és egy szőlőcukor molekula édeskettese, vagyis ilyen formában természetes. (Metanol sincs köztük:))

A cukorral kapcsolatban azt szokták huhogni, hogy hát ugye a cukorgyártás a legdurvább vegyi folyamatok sorozata, méghozzá nem gyógyszerkönyvi tisztaság mellett.

Na persze nem lehet manapság minden ilyesmi infóval törödni, valahova le kell tennünk a kekszünket, és akkor az van. A cukorról pl. mondhatjuk azt, hogy a szervezetnek ilyen egyszerű szacharid formájában nincs rá szüksége, hiszen más szénhidrátokból előállítja, vagyis minden deka cukor tök felesleges plusz kalória. Dehát akkor hol marad a dobos torta élvezete?:))

Előzmény: bigfatzero (96)
bigfatzero Creative Commons License 2005.07.08 0 0 96
Ja, ez a szintetikus dolog engem is riasztott, de a cukor is azért vágja tönkre a szervezetet mert természetellenesen szívódik fel, olyan vegyület ami a természetben nem található meg, így nem vagyunk hozzászokva, csak az cukorrépából készül, ennyiben keltheti a természetesség illúzióját...
Előzmény: Lappantyú (95)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.07 0 0 95

hát ez az édesítő-kérdés csak nem lesz már sose tisztázva. :-) engem mindenesetre alapon riaszt a dolog, hiszen teljesen vegyi kevermény, arról nem is szólva, hogy milyen rossz az íze. :-) asszem, én ez utóbbi elv mentén haladok a témát illetően. :-)

 

tegnap még azon gondolkodtam, hogy az is bőven ellentmondás nekem, hogy Norbinál a savanyú alma az egyes kód, az édesebb típus, az édesebb típus, az már kettes. ellenben az algida saját jégkréme egyes. namostan csak úgy józan paraszti ésszel tekintve, hogy mit egyen az ember, amikor este kilenckor még úgy rágna valami édeset: egy szép piros almát vagy egy nemtommi jégkrémet? kódtábla szerint, ugye... hát... :-)

Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.06 0 0 94

> Esetleges betiltásától sokkal bizonytalanabb, h. bárki gazdagodna

 

Peldaul annak a nem-jut-eszembe-mi-a-neve legeslegujabb edesitoszernek a gyartoja, ami az osszes eddiginel edesebb, nincs mellekize, hoallo es het nyelven kivan jo reggelt a kavedban, majd elmosogatja a cseszet :-)

Normal ember szamara hihetetlen aljas, mainpulativ marketinges "eszkozok" leteznek am!

(Viccen kivul: tenyleg van valami uj cucc, ami tenyleg ilyenebb-olyanabb-amolyanabb)

Es ha valami olyan szereplo jelenik meg a piacon, ami veszelyes az eddigiekre nezve, akkor a tobbiek sokszor meg osszefogni is hajlandok, csak hogy megbuktassak.

Beebite Creative Commons License 2005.07.06 0 0 93
Anélkül, hogy bármelyik oldlara is állnék, megemlítem, hogy a cukoriparnak jó nagy kára/hátránya származik az édesítők elterjedéséből, tehát ha nem is haszon fűződik a betiltáshoz, elkerült kár mindenképp, és ez is legalább olyan jelentős. Tehát ezen az oldalon is megvan ugyanaz az "aljas anyagi" érv:)
Előzmény: H_G (92)
H_G Creative Commons License 2005.07.06 0 0 92
Nehéz ügyek ezek... Mindenesetre az A. gyártásából-eladásából egyeseknek komoly anyagi hasznuk van -- és még csak nem is kifogásolható, ha ebből a szakértőknek is juttatnak, hiszen ki is finanszírozna élelmiszervegyészeti kutatásokat, ha nem a nagy élelmiszeripari cégek? Esetleges betiltásától sokkal bizonytalanabb, h. bárki gazdagodna (megjósolhatatlan, h. mire állnának át a mostani A.-fogyasztók -- cukorra, másfajta kalóriaszegény édesítőre, semmi édesítésre?). Ezért vagyok hajlamos jobban hinni a negatív véleményeknek, mint a támogatóknak.
Előzmény: Szipolyka. (90)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.06 0 0 91

napi 1-2 edesitos dolog meg nem veszes..mindent edesitozni es ezen elni viszotn karos...napi ket udito..vagy 2 edesitos joghurt belefer...a legjobb ha egyaltalan nincs szuksegunk semmiylen edes izre a gyumolcson kivul.

de en sem vagyok szent:)

Előzmény: Szipolyka. (90)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.06 0 0 90

Na jo, elolvastam. Meg elolvastam ezt is:

http://www.aspartame.net/media/rumors/squill.html

es tobbet nem vagyok hajlando elolvasni :-)))) Ugy latszik, ez is olyasmi, mint a koleszterin - majd szoljanak, ha tutira tudjak, es akkor annak megfeleloen fogok elni...

Mindenesetre (de ez csak altalanos velemeny!), ha valamirol ennyire nem tudjak eldonteni, hogy jo-e vagy sem, akkor annyira nem lehet relevans... Szvsz...

(Tenyleg nem akarok vitat kavarni, es tkeppen koszi, hogy ramutattal erre a metanol-dologra. Csak ugy tunik, van hir es van cafolat, kinek higgyen az ember????)

Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.06 0 0 89

Hoppla, nezem a linket...

Eloljaroban azert annyit hadd, hogy ha osszehasonlitom egyreszt a ket aminosav moltomeget a metil-alkohol moltomegevel, masreszt annak a par miligrammnak az abszolut metilalkohol-tartalmat, akkor a vegen valami egeszen elhanyagolhato mennyiseg jon ki.

No de befogom a szamat, nezem inkabb a linket!

Előzmény: H_G (88)
H_G Creative Commons License 2005.07.06 0 0 88
http://www.holisticmed.com/aspartame/abuse/
Előzmény: H_G (87)
H_G Creative Commons License 2005.07.06 0 0 87
"Viszont az aszpartam az konkretan 2 aminosavbol all: L-aszparaginsavbol es L-fenilalaninbol. Namarmost EZEK aztan tuti nem mergezok."

Az aszpartám 3 összetevőből áll: az általad említett két aminosavból és metilalkoholból, ez utóbbi a szervezetben formaldehiddé bomlik. Na, ez az erősen mérgező benne! (Persze viszonylag keveset tartalmaz.)
Előzmény: Szipolyka. (77)
Beebite Creative Commons License 2005.07.06 0 0 86
ÖÖÖÖ...Igazából nem én láttam, hanem anyukám, aki nem oylan lusta dög mint én, és lelkesen jár akvafitneszre:) Majd megkérdezem pontosan miben üldögél:) Állítólag nagyon jól elvan, békésen nézelődik általában:)
Előzmény: jemi bigli (84)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.06 0 0 85

szia, dehogy vagy eretnek! :-) odaírtam, hogy szubjektív gondolataimat írom le. és azt is, hogy maga a módszer nekem is tetszik, a legteljesebb mértékben rendben van. csak éppen nincsen benne semmi titok, ami nem is volna baj, ha nem éppen Norbi titok lenne a könyv címe. így sem baj, csak picit vicces. :-)

 

azt a részt megint lehet, rosszul fogalmaztam, de veled értek egyet: nagyon jó, hogy csinált egy rendszert, egy keretet, egy fogódzót, ami mellett haladva sokaknak (nagyon sokaknak) könnyebb az életmódváltás. mint egy ösvényen haladni felfelé a hegyen: könnyebb.

 

és az elmúlt időszakban én rengeteg túlsúlyos emberrel találkoztam, akik az update-t alkalmazzák és fogynak tőle. így hát én azt gondolom, hogy Norbi többet tett ezáltal honfitársainkért, mint... na ebbe nem megyek bele, szóval Norbia zisten, abszolút. :-)

Előzmény: bigfatzero (81)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.06 0 0 84

ucsorgo..autosulesre gondolsz?

 

 

Előzmény: Beebite (83)
Beebite Creative Commons License 2005.07.06 0 0 83
akvafityóra jár egy nőci, aki hozza a 8 hónaposát:) simán ott van a medence partján az ücsörgőjében:) Néha, ha nyafog, kiszalad hozzá a mamája, megvigasztalja, de amúgy tök jól elvan, amig látja az anyját:) Ő az uszoda kedvence:)
Előzmény: jemi bigli (80)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!