Keresés

Részletes keresés

nyuszkó2 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2829
tkyra!

Köszi az ötletet. Mivel tejfehér érzékeny az illető megkérdezem, hogy egyáltalán szokott-e joghurtot fogyasztani hasonló formában? (Nem vagyok benne teljesen biztos, hogy súlyos az érzékenysége. Meghát nem enné napokon keresztül) Bár a zelleres krumpli püréhez is kell tejszín, tej, majd meglátom.
Kipróbáltad már ezeket a recepteket? Vélemény róla, esetleg valaki másnak?

A teflon serpenyőnek nem lesz semmi baja a sütőben? Én arra godnoltam, hogy a sütőbe már nem a teflon serpenyőt raknám be, hanem átönteném egy lábasba vagy esetleg kerek tortaformába. Szerintetek?

Előzmény: tkyra (2828)
tkyra Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2828

Ha a hagyományosabb ízeket kedvelitek, szerintem a Ropogós bundájú csirkecombok elég jó, bár én csak felsőcombból csinálom, és előző este pácolom a fokhagymás joghurtba, hogy átjárja az íze. - Laktózérzékenynek joghurt, és ilyen formában mehet, ha tejfehérje-érzékeny, azt nem tudom. Tényleg jó mellé a zelleres krumplipüré (a Büntetlen örömök könyvben ez egy vasárnapi receptje)

 

Lightosabbnak a Gombás csirke diós rízzsel (csirkemellből) c. receptet tudom ajánlani, ugyancsak a Büntetlen örömökből, ez abszolút nőies, akár fogyós receptnek is felfogható, ha túl bonyolultnak tűnik, szerintem nem muszáj a szárított gombás bonyodalom, elég vegyes gombát használni...

 

Jó főzést!

 

Tudom, hogy valahol fent voltmár mindkettő, de inkább idemásolom őket:

 

ROPOGÓS BUNDÁJÚ CSIRKECOMBOK

(6 adaghoz)

 

Hozzávalók:

12 csirkecomb

12 deka kukoricapehely (corn flakes)

1 duci fokhagymagerezd

15 deka joghurt

só és frissen őrölt bors

1,5 ek olivaolaj

 

Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), és amíg melegszik, megmosom, szárazra törlöm, majd megfosztom bőrüktől a csirkecombokat, hogy jobban tapadjon rájuk a kukoricapelyhes panír.

A kukoricapelyhet nagyon finomra őrölöm egy tisztára mosott kávédarálóban – vagy előkapom a mozsaram, és abban töröm meg – aztán beleszórom egy levesestányérba. Meghámozom a fokhagymagerezdet, és előveszek még egy levesestányért. Ebbe öntöm a joghurtot, majd a kézi reszelő apró lyukú oldalán belereszelem a megpucolt fokhagymagerezdet. Indulhat a panírozás. A csirkecombokat megsózom, megborsozom, és miután alaposan beleforgattam a fokhagymás joghurtba, átköltöztetem őket a kukoricapelyhes tálba. Jól belenyomkodom minden oldalukat a pehelymorzsába, hogy egyenletesen rájuk tapadjon a bunda.

Ha végeztem a panírozással, előveszek egy nagy tepsit. Kibélelem sütőpapírral, és a bundázott combokat egymás mellé fektetem rajta. Az a jó, ha minél távolabb kerülnek egymástól, mert ahol érintkeznek, nem lesz annyira ropogós a bundájuk. Ezután a bepanírozott csirkecombokat egyenletesen megfröcskölöm a virágspriccelőmbe belekanalazott olívaolajjal. A kukoricapehelybe panírozott csirkecombok kb. 35 perc alatt sülnek aranybarnára a meleg sütőben. H a beléjük szúrt tű nyomán áttetsző, színtelen lé csurran ki belőlük, készen vannak.

 

1 adag 330 Kcal

ZELLERES KRUMPLIPÜRÉ

(6 adaghoz)

 

Hozzávalók:

1 és ¼ kiló krumpli

¼ kiló zeller

½ deci tejszín

1 ½ deci 1,5%-os zsírtartalmú tej

2 ek vaj (4 deka)

frissen őrölt bors

frissen reszelt szerecsendió

1 csokor petrezselyem

 

A héjas krumplit körömkefével alaposan megmosom, majd beleteszem egy nagy fazékba. Ráöntök annyi vizet, amennyi bőven ellepi, szórok a vízbe sót és felforralom. Ha már lobogva forr, mérséklem a lángot, és fedő alatt puhára főzöm. Hogy ez mennyi ideig tart, kizárólag a krumpliszemek méretétől függ.

Amíg a krumpli fő, haladok tovább. meghámozom a megmosott zellert, kb. 3x3 centis kockákra vágom, és újra megmosom. A tiszta zellerkockákat egy fazékba szórom, felöntöm bőven vízzel, és teszek a vízhez sót. Ezután felforralom, és amikor zubogni kezd, mérsékelem a tűz erejét. Gyorsan lefedem a fazekat, és kb. 6 perc alatt puhára főzöm a zellert. Utána leszűröm, és félreteszem, hogy kihűljön.

Ha már a krumpli is puha, hideg vizet engedek rá, és meghámozom.

Ezután a krumplit a megfőtt zellerrel együtt egy nagyobb lábosba teszem, és krumplinyomóval összetöröm. A zelleres-krumplis péphez hozzáöntöm a tejszínt és a tejet, rádobom a vajat, és megsózom, megborsozom. Reszelek bele aránylag jelentős mennyiségű szerecsendiót, majd fakanállal összedolgozom és összemelegítem az egészet.

Ehhez takaréklángra állítom az edényt, és a sűrű zelleres- krumplis pürét addig kevergetem, amíg lomhán, ráérősen rotyogni nem kezd. Ekkor lehúzom a tűzről, apróra vágom a petrezselymet. és ráhintem.

 

1 adag 315 Kcal

 

GOMBÁS CSIRKE DIÓS RIZZSEL

 
 Hozzávalók:
 A csirkéhez:


5 deka szárított erdei gomba
2 kisebb csirkemell filé
só és frissen őrölt bors
40 deka friss gomba (pl. barna csiperke)
1 duci gerezd fokhagyma

20 deka lilahagyma
1 csokor petrezselyem
4 kávéskanál olívaolaj
4 evőkanál száraz fehérbor

A diós rizshez:

5 deka dióbél
1 evőkanál olivaolaj
½ fej vöröshagyma (6 deka)
20 deka rizs
kb. 3 ½ deci víz
só és frissen őrölt bors

 

a tálaláshoz 1 csokor petrezselyem

 

   Elkészítés:
 
A szárított gombát beleszórom egy tálba, és annyi lobogó forró vizet öntök rá, hogy jó 5 centivel ellepje. 30 perc múlva, amikor már eléggé megszívta magát, leszűröm, és vékony csíkokra felvágva félreteszem. A gomba áztató levét nem öntöm ki, mert azzal főzöm majd a rizst.

Jöhet a többi hozzávaló előkészítése. A csirkemell filéket kettévágom, majd a négy húsdarabot megsózom és megborsozom. A friss gombát megtisztítom, aztán ugyanolyan vékonyra szeletelem, mint a szárítottat. A kétféle gombát összekeverem egy tálban. A hagymák következnek: megpucolom a fokhagymát meg a lilahagymát és az előbbit a kézi reszelő apró lyukú oldalán a gombakeverékhez reszelem, az utóbbit pedig vékonyan felkarikázom és a kezem ügyébe készítem. A rizsbe szánt fél hagymával csak annyi a teendőm, hogy apróra vágom.

 

A hagymák után elbánok a gombakeverékbe kerülő, és a tálaláshoz szükséges összesen 2 csokor petrezselyemmel is. Az illatos leveleket apróra vágom, az egyik felét a fokhagymás gombához keverem, a másik felét pedig parkolópályára állítom a vacsorafőzés végéig. Végül megsózom, megborsozom a fokhagymás-petrezselymes gombakevercset, és néhány perc alatt kevergetve megpirítom a diót is egy száraz serpenyőben.

Ezzel túlestem a munka nehezén, következik a csirkebatyuk kialakítása.

 

Letépek 12 darab 30x30 centis alufólialapot, aztán négyet közülük félreteszek. A többit párosával egymásra fektetem, és elkenek rajtuk 1-1 kávéskanálnyi olivaolajat úgy, hogy a széleken maradjon pár centis olajozatlan perem. Az olajozott részeken igazságosan elosztom a lilahagyma-karikákat, majd ezekre ráhelyezek egy-egy csirkedarabot. A húsokat megpakolom a gombakeverék negyedével, és mindegyik adagot megöntözöm 1-1 evőkanálnyi fehérborral. Ezek után a gombás csirkéket levegősen betakarom 1-1 félretett alufólia lappal, és olyan tasakokat készítek belőlük, amelyekből nem szökhet ki a gőz. Ehhez az alsó, dupla alufólia lapok széleit visszahajtom a felső lapra, majd a visszahajtott peremeket még néhányszor áthajtogatom, hogy jó szorosan tartsanak.

 

Miután ezzel elkészültem a diós rizzsel foglalkozom. Pontosabban először azzal a 28 centi átmérőjű, 6 centi mély teflonserpenyővel, amelyben elkészítem. Sütőpapíron körberajzolom a felső peremét, aztán a körlapot kivágom, és félreteszem. A serpenyő műanyag nyelét beburkolom több rétegyni alufóliába – ez majd megvédi a sütőben az erős hőtől – és most már csakugyan a diós rizsre összpontosítok.

 

Bemelegítem a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és amíg melegszik, megmérem a szárított gomba félretett áztatólevét, és felöntöm annyi vízzel, hogy összesen 5 deci legyen. Ezután mozsárban durvára töröm a megpirított, kihűlt diót, aztán a serpenyőben 1 evőkanál olajon 2-3 perc alatt kevergetve puhára párolom az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadom a megmosott, átválogatott rizsszemeket, és sűrűn kevergetve pár percig pirítom. Amikor a rizsszemek már fényesek, hozzájuk forgatom a diódarabokat, és beleöntöm a serpenyőbe a kimért, erdei gomba illatú vízet. A diós-gombás rizst megsózom, megborsozom, és erős lángon felforralom.
Ahogy elkezd rotyogni, leveszem a tűzről, aztán gyorsan ráhelyezem a sütőpapírból kivágott körlapot. Mehet a meleg sütőbe, ahol kb. 10 perc alatt puhára párolódik. Ha a rizs elkészült, kiemeleme a serpenyőt a sütőből, és gondosan letakarom néhány konyharuhával, hogy meleg maradjon.

 

Beállítom a sütőt 200 C-ra (gázsütőn 6-os fokozat), majd egy nagy sütőlemezen, vagy tepsin katonásan felsorakoztatom a csirkés tasakokat, amelyeknek tartalma 20 perc alatt megsül, miután  a sütő elérte a kívánt hőfokot.

 

Tálaláskor két lehetőségem van. Vagy én bontom ki az alufóliabatyukból  az omlós csirkeszeleteket a puha gombakörettel, és tányérra téve, melléjük kanalazom a diós rizst, vagy egyenként szétosztom a csomagokat és mindenki maga bontja ki a sajátját. De akárhogy is történik, mindenképpen érdemes még azon melegében a csirkéra szórni a maradék apróra vágott petrezselymet, hogy ezzel is fokozzuk az élvezetet.

4 adag lesz belőle.

 

Előzmény: nyuszkó2 (2824)
kutykurutty Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2827
Lanyok... muhaha :)
En ezt az indiai combot csinaltam a multkor, bar ez joghurtos, ugyhogy vsz.
nalad ugrik sajnos, az viszonylag korrekt volt, csak valamennyivel kevesebb
komeny/koriander kellett (volna) bele, kicsit tulzas volt.
Előzmény: nyuszkó2 (2826)
nyuszkó2 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2826
Sütni szeretném; tejszín nélkül, mert tejtermék érzékeny is enne belőle. A curryt nem nagyon szeretjük, az kimaradhat belőle. Egyéb kívánságom nincs.
Előzmény: Törölt nick (2825)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.21 0 0 2825

Ha lehet azt mondani, akkor sikerült azt a kérdést feltenned, amire kb. millió különböző válasz érkezhet, hisz a csirkemell az egyik legjobban variálható húsféle, hisz viszonylag semleges ízű...

Annyit azért konkretizálj, hogy sütni akarod, vagy párolni, tejszínesen vagy anélkül stb......

Előzmény: nyuszkó2 (2824)
nyuszkó2 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2824
Lányok!

Valami nagyon finom csirkés (csirkemellből, combból készült) receptet keresek. Legyen: egyszerű és ízletes. Ugye tudtok ilyet?

Ha valamelyikőtök tud ajánlani egy jó receptet, megköszönöm.

Bea

efzsuzsa Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2823

 Na, ez a másik. Ha a lé épen csak elepi a hozzávalókat...nem fog az három óra alatt kiszáradni,sőt, netán megégni? ( még ha alacsony lángon is van...bár ezt asszem nemtette hozzá Judit)

 Mert amúgy engem izgatna ez a recept. Szeretem a sörös kajákat.

Előzmény: Csilla (2820)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2822

 A tortánál azon tűnődtem, hogy ha a barna cukor az alján van, mikor kifordítod...nem ragad rá a sütőpapír....?

( Másik kérdésem hozzátok, ha barna cukrot karmellizáltok, honnan tudjátok, hogy már kész...mer, ugye nem a színéről...?)

 

Előzmény: Csilla (2820)
Csilla Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2821
amugy ilyem sultcsirke maradekbol csinalt egyszer, na jo tobbszor, csirkes tprtat, en is megcsinaltam es nagyon fincsi volt.
Előzmény: BlueBird (2813)
Csilla Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2820

Azert en orultem, hogy tegnap nem muffin volt. Ennel a marhahusos kajanal nem ertettem miert kell 2-3 oran keresztul sutni/fozni, de amugy nem tunt rossznak. a pizzat viszeont nem fogom megcsinalni, a salata level sutve fozve nekem nem nyero, en ezeket nyersen ropogosan szeretem, mondjuk a paradicsomot is jobban csipem nyersen. A torta nekem szinpatikus volt, azt lehet majd ha a sajat konyhamban leszek ujra (es nem anyoseknal tanyazom) ki probalom es majd be is szamolok. Nekem ez a paprikas kalacs volt kicsit fura. Most ez akkor edes vagy sos? A Budaynal nagyon tetszett a krumpli torta, nagyobb tetelben jo magaban is vacsinak, vagy ilyen kicsiben reggelire, ha este elkesziti az ember a krumplikat, reggel csak osszeallitja es suti.

amugy ma nem volt vagy ma valamelyik tegnapit ismeteltek?

Zitka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2819

juditka, főzöl valami érdekeset végre. á, én nem, majd a buday! :-)

 

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (2816)
maydayray Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2818
Vegyünk egy fél kék grillcsirkét... :-))))
Előzmény: BlueBird (2817)
BlueBird Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2817
Köszi, köszi : )
Előzmény: nemisbéka (2814)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2816

sztem ez hiába új, kifejezetten gáz. a marhaakármi még hagyján (bár nem az én világom), de most úgy tűnik, hogy mindent, ami jó, a buday csinál. nyilván innek jön a neve is: juditka, főzöl valami érdekeset végre. á, én nem, majd a buday! :-)

 

a kókuszos banános dzsuva kifejezetten undifika, a paradicsomos pizza meg égő egy főzőműsorban, ahol már hónapok óta nem volt új reci.

 

nálam jucika lehúzta a rolót.

Előzmény: Sorsha (2802)
dalia Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2815
salátát csinál belőle, csinálsz egy jókis zöldsalátát, ahoyg szeretitek és rátépkeded a csirkecafatokat, zanzásítva ennyi
Előzmény: BlueBird (2813)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2814
Van több is. A keresőbe bal oldalt írd be, hogy "grillcsirke" és előjönnek a titkos receptek :).
Előzmény: BlueBird (2813)
BlueBird Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2813

Sziasztok : )

 

A segítségeteket kérném, mert tegnap megsütöttem egy egész csirkét (á la Jamie Oliver, csak hogy kavarjak : ) ), a fele megmaradt és most valamit kezdenem kéne vele. Van arról valami halvány emlékem, hogy SJ-nek egy receptje így kezdődik, hogy vegyen az ember egy fél grill csirkét, de foglalmam sincs, hogy mit kéne csinálnom a továbbiakban. A receptek között sem találom.

 

Nem tudjátok, hogy melyik lehet az? Nincs meg valakinek?

 

Előre is köszi: BlueBird

mara2 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2812
Köszi!! Nagyon hasonlónak tűnik :)
Előzmény: latsia1 (2811)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2811
Oké beírom, nem tudom ezt sütötték-e az ízvadász mellékletben, de az biztos, hogy a Paprikás kalács Kalocsáról szátmazik;O)

PAPRIKÁS KALÁCS

3 rúdnyi tészta:

80 dkg búzaliszt
5-6 dl tej
2 evőkanál kacsazsír (helyette 10 dkg margarin vagy vaj),
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál olaj (esetleg egy tojás, ha a liszt minősége úgy kívánja)
5 dkg élesztő
kevés só és cukor

Egy rúd töltelékéhez egy púpozott evőkanálnyi jó minőségű fűszerpaprika-őrleményt és 20 dkg cukrot használnak fel, újabban a cukrot lekvárral is szokták helyettesíteni.

Az élesztőből kovászt készítünk, majd a langyos tej és- liszt, olaj, tejföl, só hozzáadásával kelt tésztát dagasztunk.
Végül kacsazsírral dúsítjuk és további 10 percig hólyagosra dagasztjuk.
Ezt követően konyharuhával letakarva kb. kétszeresére kelesztett tésztát harmadoljuk, mindegyik cipót elnyújtjuk, a cukrozott fűszerpaprika őrleménnyel gazdagon behintjük, majd néhány csepp vízzel meglocsoljuk (az így képződő gőzben a cukor felolvad). Van aki meglocsolja még egy kis zsírral, vagy vajjal...
A tésztát a speciális töltelékkel együtt feltekerjük, disznózsírral megkenjük, majd ismét kelesztjük.
Forró sütőben világosbarnára sütjük, langyosan felszeleteljük és fogyasztjuk.

Előzmény: mara2 (2810)
mara2 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 2810

Ez a paprikás kalács az én fantáziámat is megmozgatta :)) Jó lenne húsvétra, úgyhogy beírnád, légyszi, Latsia? Köszi!

 

Nem muffint sütött, hűha, bár nem sokban különbözött ez a "torta" recept se :)))

 

Viszont tegnap sokadszorra megcsináltam a büntetlen almás-káposztás húst, és imádom :)) Nagy toroskáposzta rajongóként is nagyon bejön, ráadásul lightos :)

Előzmény: latsia1 (2809)
latsia1 Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2809
Szia nekem van egy Paprikás kalács receptem, Kalocsai találmány, ha kell szólj és beírom!
Előzmény: kreativtucsok (2805)
revontuli Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2808

Sziasztok,

Stahl-recept tapasztalatok a következőek: igyekszem a kreatívabb receptjeit kipróbálni, mert azért elég sok van, ami meglehetősen földhöz ragadt, amiért kár kamerát ragadni és stúdiót berendezni. Szóval, a kókuszos tiramisú - bár imádom a kókuszt - nyomába sem ér az eredetinek, túl édes, tömény, pedig kevesebb cukrot raktam bele, mint az előírás. A petrezselymes csirke, és a kínai mogyorós csirke egészen egyszerűen jellegtelen volt. Ami nagyon jól sikerült és többször is megcsináltam, az a wokban sült rizstészta tengeri herkentyűvel és a Sacher-muffin, ezek tényleg nagyon finomak.

 

Nem tudom ti hogy látjátok, de én elég sokat nézem a paprika tévét is, és szerintem ezt a tévés főzőcskét nem csak SJ nem csinálja jól, hanem más magyar szakácsok sem. Egyszerűen bénák a kamera előtt, iskolásak, felesleges dolgokat mondanak el (mint pl. most arrébb rakom ezt a tálat, már nem kell) és nem jön le, hogy szeretnek főzni, szeretnek enni és nem lazák. Siralmas a helyzet, ha összehasonlítjuk őket mondjuk Nigella Lawsonnal.

Sorsha Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2807
Mivel a hét receptje volt és lejjebb beírták nem ismételtem.
Előzmény: kulináris kóstológia (2803)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2806
elég gigabetűkkel ott van a 2776-ban. csak két katt lefele, azért nem írta be. olvassunk kérem, mielőtt írunk. :-)
Előzmény: kulináris kóstológia (2803)
kreativtucsok Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2805
ugyan mar....ez a 2000 fok a legkisebb eliras es nem okozhat gondot

engem pedig az a paprikas kalacs erdekelne....ez nincs kint a honlapon?
vagy nezzem meg :-)

ha valaki esetleg latta, a tesztarol lemaradtam, a toltelek pedig paprika + cukor+zsir/olaj

koszi
Előzmény: csipkezso (2804)
csipkezso Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2804

Sziasztok!

 

Szerintem a 2000 fok még az Oli-Ola tortaformának is sok, nemhogy a sütőnek.

(Majd a Buday receptjében).

Pedig a recept jónak tűnik.

kulináris kóstológia Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2803

T. Sorsha!

 

A flamand marhatokány receptjét is rögzítetedd? Az adás közben kapcsolódtam be! 

Köszi!

 

Előzmény: Sorsha (2802)
Sorsha Creative Commons License 2006.03.19 0 0 2802
A HÉT RECEPTJE
CARBONNADE (FLAMAND MARHATOKÁNY)

MAJD A BUDAY
GOMBASALÁTA MÁJJAL ÉS BURGONYATORTÁVAL
Hozzávalók:

4 szem burgonya
2 szál friss rozmaring
1,5 dl tejszín
3 db tojás
2 evőkanál mustár
2 evőkanál olaj
3 fej gomba
1 fej lilahagyma
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál vörösborecet
1 fej fokhagyma
30 dkg borjúmáj
1 csomag salátakeverék
Elkészítés:

A meghámozott burgonyákat vékonyan felszeletelem, majd az apróra vágott rozmaringgal együtt egy keverőtálba teszem. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a tejszínt, végül beledobom a tojásokat is. Az egészet alaposan összeforgatom, majd egy szilikon tortaformába téve 2000 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm a borgonyatortát.

Amíg a torta sül, egy tálba kanalazom a mustárt és az olajat. Sóval és borssal ízesítem. Ezután vékonyan felcsíkozom a májat, majd a "pácba" téve, az egészet alaposan elkeverem és félre teszem.

A gombát és a lilahagymát vékonyan felkarikázom, hozzáaprítom a petrezselmet is és egyszerre az egész mehet is a serpenyőbe.Pici só, pici bors, a vörösborecet és egy zúzott fokhagymával való ízesítés után ezt a gombás keveréket pár perc alatt készre pirítom.

Ha a gombasaláta elkészült, elkezdem a tálalást. Egy nagy tányérra salátát halmozok, és mellé kanalazom a kész gombasalátát.

Ekkor ugyan abban a serpenyőben, melyben a gomba pirult, pár perc alatt megpirítom a mustáros májat is.

Mire a burgonyatorta elkészül, megpirul a máj is. A tortát cikkekre vágom és a májjal együtt a tányéron várakozó saláta és a gomba mellé helyezem.

Jó étvágyat!

ÍNYENC PARADICSOMOS PIZZA
Hozzávalók:

A pizzához:
½ csomag pizzatészta
2 evőkanál olaj
½ teáskanál morzsolt oregánó
20 dkg reszelt Pannónia sajt BAKONYTEJ
2 szem, vékonyan felkarikázott paradicsom

A tetejére:
3 dkg fenyőmag
1 csomag Endívia Mix
1 dl olívaolaj
só és frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:

Egy keverő tálba beleöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a salátát. A pizza tésztát kinyújtjuk, és vékonyan megkenjük olajjal. Rászórjuk a morzsolt oregánót, a reszelt sajt felét, és ráfektetjük a paradicsomkarikákat. Erre szórjuk a maradék sajtot és a tetejére halmozzuk az olajas salátát, végül megszórjuk fenyőmaggal és az egész mehet a 220 fokos sütőbe úgy 15 percre.

KÓKUSZOS BANÁN TORTA
Hozzávalók:

5 + 15 dkg margarin
5 dkg barna cukor
20 dkg kristálycukor
4 tojás
12 dkg liszt
4 evőkanál tejszín
1 teáskanál sütőpor
3 dkg kókuszreszelék
3 db banán
Elkészítés:

Első lépésként bekapcsolom a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), majd egy 24 centis kapcsos tortaformát kívülről alaposan becsomagolom alufóliával, majd félre teszem.

Aztán az 5 dkg margarint, a barna cukrot és a tejszínt összeforralom egy kisebb lábosban. Addig melegítem, míg a cukor és a vaj fel nem olvad. Amikor ez megvan, beleöntöm a keveréket a tortaformába és eloszlatom az alján.

Ezután fogom a banánokat, meghámozom őket, és mindegyiket elnegyedelem, majd szépen belehelyezem mindegyiket a formába.

Összeállítom a tésztát. Összehabosítom a cukrot és a margarint, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat, aztán jöhet a liszt és a kókuszreszelék keveréke. Végül az egészet alaposan összeforgatom.

A tésztát beleöntöm a formában várakozó banánokra, egyenletesen eloszlatom az egészet, majd 40 perc alatt készre sütöm a tortát.
mokotoy Creative Commons License 2006.03.17 0 0 2801
A mai recept:

SAJTOS CSIRKECSIGÁK
Hozzávalók:

2 zsemle
1 bőrös, csontos csirkemell
1 Mini Karaván tömb
1 pohár joghurt
1 teáskanál mustár
1 citrom
2-3 ág friss kakukkfű
1 csomag salátakeverék
só és frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
Elkészítés:

Első lépésként felszeletelek 2 zsömlét és tepsire téve pár percre betolom őket a sütőbe.

A csirkemellről levágom a bőrét, majd a csont mentén lefejtem a húst. Az így kapott mellfilét mindkét oldal irányából kinyitom - azaz egy éles késsel bevágom, így vékonyabb és nagyobb szelet húst kapok -, majd enyhén kiklopfolom. Ha ezzel megvagyok, sózom, borsozom, majd a hússzeletet félreteszem.

Fogom a négyoldalú reszelőt és az apró lukú oldalán lereszelem a sajtot, majd a reszelék felét eloszlatom a kiterített húsfilén, végül az egészet feltekerem. Amikor ez megvan, a tekercset 1,5 – 2 centis szeletekre vágom, és a kis roládokat egy-egy fogpiszkálóval átszúrva forró serpenyőben – kevés olajon – arany barnára sütöm.

Amíg a sajtos csigák sülnek, előveszek egy nagy keverőtálat, beleöntöm a joghurtot, hozzászórom a maradék reszelt sajtot, sózom, borsozom. Ízesítem 1 teáskanál mustárral, a citrom reszelt héjával, majd a fél citrom levével és végül néhány ág friss, ujjaimmal szétmorzsolt kakukkfűvel. Az egészet alaposan összekeverem, majd beleforgatom a friss salátakeveréket.

Innentől kezdve lehet enni. Egy tányérra kanalazok a salátából, rápakolom az időközben elkészült sajtos csirkecsigákat, és hogy az étel még gazdagabb legyen, tányérra szórok az elkészült zsemlepirítósokból is.

Egyszerű, gyors és tápláló. Jó étvágyat!
demene Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2800
azt hiszem abban van az a rengeteg fokhagyma, ami nekem nem jött be.
Másodszor sokkal egyszerűbb és ízesebb egy grill csirke.
Előzmény: efzsuzsa (2799)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!