Ez mind rendben van csak sajnos a kicsi vevőkörömben vannak olyan emberek akik ragaszkodnak a kerek-piros-ízetlen paradicsomhoz (sokan nem hajlandóak megenni a sárga színűeket) :(
Viszont ha trágyát stb-stb akarok venni a kertbe akkor ki kell árúlnom az árát és a piac dönt (persze továbbra is menne a többi jól bevállt fajta is).
Esetleg tud-e valaki üvegházba folytonnövő, 150 g méretű kerek-piros fajtát ajánlani, ami esetleg finom is :)
Tapasztalatom nincs, nem is lesz. Amit írnak róla, az nagyon rosszul hangzik. Géppel válogatható, pulton tartható, szállítható... Az ilyenek miatt nem érdemes bolti paradicsomot venni. Sokszor csutkából áll a belseje, kőkemény, ízetlen... Kár foglalni vele a helyet.
Ez az áztatás félrevezető. Nem kell igazán sok vizet tenni hozzá. Én, ha lédús a paradicsom nem is teszek hozzá. Még soha nem csirázott ki, pedig volt, hogy elfelejtkeztem róla, és egy hétig volt a saját levében.
Ezek a szivek gyűjtőnevek. Nem ugyanazt jelentik. Pl. a Tied lila, ez meg piros. A méret is más lesz. Köszönöm, ha küldesz. A címemet küldöm, és várom a Tied.
Érdekelne a bikaszív (lila) és óriás sárga (golden ponderosa), cserébe az alábbi orig magokat tudom ajánlani, van még néhány szem belőle. Ha érdekel, küld el a címed ahová postázzam. Köszi.
Üdv minden fórumozónak. Szívesen cserélnék paradicsom magokat. Nekem van:dél-amerikai óriás,costolútó fiorentino,corazon,marhabélszín(beafsteek). Szívesen cserélnék föleg nagy hagyományos befőzni való piros tájfajták(fóti) érdekelnek,de chokolate cherry is hiányzik a repertoáromból. Elöre is köszönöm.
Én laktam mindenhol. Először 26 év falu, utánna 9 év város (Debrecen), most meg lassan 5 éve város melletti hát olyan falucska, de nagyon közel a városhoz. Tapasztalat a szomszéd mindenütt hülye :), de csak a közvetlen melletted lévő a szembeni és távolabbiakkal semmi gond, sőt. Én pl. a szembe szomszáddal járok össze a mellettem lévőt meg elküldeném min. Szibériáig, de gyalog :)
Hát nem hinnéd mik vannak, én találtam itt (Debrecenben) parlagfű lekvárt is.
Az egyik munkatársam rendszeresen eszi állandóan zaklat, hogy vigyek neki, nem érti meg hogy nálam nincs :) Állítja gyógyítja az allaergiát. Nos én is full allergiás vagyok, de még nem mertem kipróbálni.
Szoktam bevinni a munkatársaknak paprikát, parit stb. és ennek mindig vinnem kell tyúkhúrt, kövérkét, répalevelet stb. Ezeket turmixolja és issza. Tudom mindben rengeteg a vitamín, de ameddig van a kertben zöldség addig nem akarok "gazt" enni :) Amúgy megkóstoltam a tyúkhúr saláta ízű a kövérke sóska ízű, teljesen fogyasztható, sőt finom.
Sőt olvastam egy idős erőemelő bácsi írását (magyar) aki állítja hogy versenyek előtt 20 percel parlagfüvet eszik és űber ereje van tőle. Elvileg az egyetlen olyan növény amelyik képes felnőtt korban is őssejtek termelődését kiváltani.
Tegnapelőtt vettem észre, hogy megjelent a paradicsomokon a fitoftóra. A paprika alakún és a sárga körtén láttam, többi fajtát nem volt időm átnézni.
Hét végén leszedem a paprika alakúról az összes érett és félérett termést, aztán a többiből vagy beérik majd még valamennyi, vagy nem. Bízom benne, hogy a kevésbé érzékeny fajták már kihúzzák a fagyokig (nálunk az már valószínűleg nem lesz túl soká sajnos).
nálam már kimerültek a paradicsomok a fóliában , most alulról 60-70 centis hajtásokon vannak virágok elkezdtem újra felvezetni őket, szerinted van még értelme vagy már úgy sem érik be ???