A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
A meghámozott burgonyákat vékonyan felszeletelem, majd az apróra vágott rozmaringgal együtt egy keverőtálba teszem. Sózom, borsozom, majd hozzáöntöm a tejszínt, végül beledobom a tojásokat is. Az egészet alaposan összeforgatom, majd egy szilikon tortaformába téve 2000 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm a borgonyatortát.
Amíg a torta sül, egy tálba kanalazom a mustárt és az olajat. Sóval és borssal ízesítem. Ezután vékonyan felcsíkozom a májat, majd a "pácba" téve, az egészet alaposan elkeverem és félre teszem.
A gombát és a lilahagymát vékonyan felkarikázom, hozzáaprítom a petrezselmet is és egyszerre az egész mehet is a serpenyőbe.Pici só, pici bors, a vörösborecet és egy zúzott fokhagymával való ízesítés után ezt a gombás keveréket pár perc alatt készre pirítom.
Ha a gombasaláta elkészült, elkezdem a tálalást. Egy nagy tányérra salátát halmozok, és mellé kanalazom a kész gombasalátát.
Ekkor ugyan abban a serpenyőben, melyben a gomba pirult, pár perc alatt megpirítom a mustáros májat is.
Mire a burgonyatorta elkészül, megpirul a máj is. A tortát cikkekre vágom és a májjal együtt a tányéron várakozó saláta és a gomba mellé helyezem.
Jó étvágyat!
ÍNYENC PARADICSOMOS PIZZA Hozzávalók:
A pizzához: ½ csomag pizzatészta 2 evőkanál olaj ½ teáskanál morzsolt oregánó 20 dkg reszelt Pannónia sajt BAKONYTEJ 2 szem, vékonyan felkarikázott paradicsom
A tetejére: 3 dkg fenyőmag 1 csomag Endívia Mix 1 dl olívaolaj só és frissen őrölt fekete bors Elkészítés:
Egy keverő tálba beleöntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a salátát. A pizza tésztát kinyújtjuk, és vékonyan megkenjük olajjal. Rászórjuk a morzsolt oregánót, a reszelt sajt felét, és ráfektetjük a paradicsomkarikákat. Erre szórjuk a maradék sajtot és a tetejére halmozzuk az olajas salátát, végül megszórjuk fenyőmaggal és az egész mehet a 220 fokos sütőbe úgy 15 percre.
KÓKUSZOS BANÁN TORTA Hozzávalók:
5 + 15 dkg margarin 5 dkg barna cukor 20 dkg kristálycukor 4 tojás 12 dkg liszt 4 evőkanál tejszín 1 teáskanál sütőpor 3 dkg kókuszreszelék 3 db banán Elkészítés:
Első lépésként bekapcsolom a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), majd egy 24 centis kapcsos tortaformát kívülről alaposan becsomagolom alufóliával, majd félre teszem.
Aztán az 5 dkg margarint, a barna cukrot és a tejszínt összeforralom egy kisebb lábosban. Addig melegítem, míg a cukor és a vaj fel nem olvad. Amikor ez megvan, beleöntöm a keveréket a tortaformába és eloszlatom az alján.
Ezután fogom a banánokat, meghámozom őket, és mindegyiket elnegyedelem, majd szépen belehelyezem mindegyiket a formába.
Összeállítom a tésztát. Összehabosítom a cukrot és a margarint, majd egyenként hozzákeverem a tojásokat, aztán jöhet a liszt és a kókuszreszelék keveréke. Végül az egészet alaposan összeforgatom.
A tésztát beleöntöm a formában várakozó banánokra, egyenletesen eloszlatom az egészet, majd 40 perc alatt készre sütöm a tortát.
2 zsemle 1 bőrös, csontos csirkemell 1 Mini Karaván tömb 1 pohár joghurt 1 teáskanál mustár 1 citrom 2-3 ág friss kakukkfű 1 csomag salátakeverék só és frissen őrölt bors kevés olívaolaj Elkészítés:
Első lépésként felszeletelek 2 zsömlét és tepsire téve pár percre betolom őket a sütőbe.
A csirkemellről levágom a bőrét, majd a csont mentén lefejtem a húst. Az így kapott mellfilét mindkét oldal irányából kinyitom - azaz egy éles késsel bevágom, így vékonyabb és nagyobb szelet húst kapok -, majd enyhén kiklopfolom. Ha ezzel megvagyok, sózom, borsozom, majd a hússzeletet félreteszem.
Fogom a négyoldalú reszelőt és az apró lukú oldalán lereszelem a sajtot, majd a reszelék felét eloszlatom a kiterített húsfilén, végül az egészet feltekerem. Amikor ez megvan, a tekercset 1,5 – 2 centis szeletekre vágom, és a kis roládokat egy-egy fogpiszkálóval átszúrva forró serpenyőben – kevés olajon – arany barnára sütöm.
Amíg a sajtos csigák sülnek, előveszek egy nagy keverőtálat, beleöntöm a joghurtot, hozzászórom a maradék reszelt sajtot, sózom, borsozom. Ízesítem 1 teáskanál mustárral, a citrom reszelt héjával, majd a fél citrom levével és végül néhány ág friss, ujjaimmal szétmorzsolt kakukkfűvel. Az egészet alaposan összekeverem, majd beleforgatom a friss salátakeveréket.
Innentől kezdve lehet enni. Egy tányérra kanalazok a salátából, rápakolom az időközben elkészült sajtos csirkecsigákat, és hogy az étel még gazdagabb legyen, tányérra szórok az elkészült zsemlepirítósokból is.
Mit legyek türelemmel, ha már évek óta nézem a műsort, és ugyanazt hallom (az ismétléseket le is számítva)? Egy idő után azért feltűnik, hogy ugyanazt variálja (kockára vágott csirke tésztával, muffin muffinnal), azért egy főzőműsortól több kreativitást várok el, tudod, új alapanyagok, merész vagy szokatlan párosítások, de nem a szponzor termékeinek unalomig ismételt felhasználását, meg ugyanazoknak a tanácsoknak a szajkózását.
Egyébként régebben is egy csomó mindent leírtunk, hogy kinek mivel mi a tapasztalata, pl. hamar kiderült, hogy az édességeinél mondott cukormennyiségből gyököt kell vonni, a békítő kifli meg nem az ő receptje, de mindenkinél bombasiker. Majd ha valaki megint főz vmi állati jót vagy rosszat Jucitól, sztem úgyis beírja ide, ha addig nem bírsz magaddal, olvass vissza :-)
Hát azért még próbálj meg türelemmel lenni. Hátha lesz még kedvedre való. Egyébként beszélgethetnénk arról is, ki milyen receptjét csinálta meg mostanában. Vagy nem mostanában. És milyen sikerrel. Ha már nézni kevésbé szeretjük, azért be kell vallani, hogy sok jó receptje van. Kíváncsi lennék, kinek hogy sikerült, változtatott-e rajta, és mit ajánl, vagy nem ajánl. Nekem eddig mindegyik receptje sikerült, amit megcsináltam, bár az nem túl sok volt. Már régóta gondolkozom, hogy a világ legfinomabb sült csirkéjét meg kellene csinálnom, de volt aki azt mondta nem nagy szám, volt akinek bejött. Hát nekem a mérce anyukám sült csirkéje, és azt nehéz felülmúlni, eddig még senkinek sem sikerült. Várom hozzászólásaitokat.
Megtekintettem az új termést a korridor tévén, és szerintem ezt nem gondolhatja komolyan. Tényleg teljesen úgy tűnik, hogy a kezdőkre kalibrálta ezt is - mint az összes eddigit, és lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, de most még debilebb, még gügyögősebb hangnemet üt meg a nézőkkel szemben. Azért ez két-három év után már uncsi, szóval a régi "rajongókat" így nem lehet megtartani, ha meg az újak rátalálnak erre a fórumra, és csak az anyázást olvassák, újakat sem szerez vele. Meg ez a szponzortúltengés is idegesítő. Meg olyan hülyeségeket beszél: azért pirítjuk, hogy megpiruljon, meg hogy az édességek finomak, inkább maradjon csendben. Ja, az sem volt semmi, hogy most pontosan elmagyarázom, aztán csak a mennyiségeket felejtette el megmondani, meg a végén rálöttyintett "úgy valamennyi" tejet. Gratulálok. Azt bezzeg mindig elmondja, hogy a citrom fehér része keserű. b+, akinek van gyerekszobája, az tudja. Meg muffintésztát fagyikanállal adagolni? A fele benne marad. Azt hiszem, ezennel én is beszünetem a műsor nézését.
Még hogy nem lehet duci fokhagymát kapni! A legolcsóbb helyek egyikében, egy Penny Marketben vettem fél kilót úgy egy hete, ez amolyan mutáns kínai fokhagyma. Tegnap turmixoltam le négy fejjel (pucolási tipp, most már sokadszorra, de tökélyre fejlesztve: a girizd két végét egymással ellentétes irányba csavarni), a méret miatt elég gyorsan és hatékonyan elkészült a fokhagymakrémem.
Ez a tokány recept azért tetszik. Lehet hogy kipróbálom. Látjátok? Még van remény. Lehet, hogy mégis olvassa ezt a fórumot? Sőt, az is lehet, hogy ír bele, csak "álnéven". Vigyázzatok! : ))))
Jaja, épp ezért zavar nagyon ez a mostani szerencsétlenkedés engem is! Mondjuk a rideg stílusa nekem sose tetszett, de a 3 könyve az igen. És a ducifokhagymázás se zavar :))) Valami koncepciót kéne belevinni, és mondjuk ne a szponzor legyen az...
Mondjuk ha mielőtt kiadta volna a könyveit és lezongoráztak volna jó pár receptet belőle, szerintem annak lett volna értelme. Én legalábbis vizuális típus vagyok, és ha látom a receptjeit élőben, és tetszenek, akkor szívesen megveszem a könyvét is. Eleinte hajaztak is ilyesmire ha jól emlékszem, de nem következetesen.
Ok, ha muffint csinál, jövök háborogni egy jót! :)
Amúgy sosem nézem a tv műsort, csak dumálok. :)
Viszont a receptkönyveit (és a kajáit) nagyon szeretem. (És azon kevesek közé tartozom itt, akit a nő megjelenése, stílusa sem zavar, még a duci fokhagymái sem. Talán mert egyessel kezdődik a személyiszámom... :) )
Amúgy meg várjál még! A vasárnapi adásnak van még "süssünk valamit" és tészta rovata is, szóval még nem megúszós. Holnap lehet, hogy tésztás muffint csinál :)))))))