Keresés

Részletes keresés

t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2791
Megtekintettem az új termést a korridor tévén, és szerintem ezt nem gondolhatja komolyan. Tényleg teljesen úgy tűnik, hogy a kezdőkre kalibrálta ezt is - mint az összes eddigit, és lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, de most még debilebb, még gügyögősebb hangnemet üt meg a nézőkkel szemben. Azért ez két-három év után már uncsi, szóval a régi "rajongókat" így nem lehet megtartani, ha meg az újak rátalálnak erre a fórumra, és csak az anyázást olvassák, újakat sem szerez vele. Meg ez a szponzortúltengés is idegesítő. Meg olyan hülyeségeket beszél: azért pirítjuk, hogy megpiruljon, meg hogy az édességek finomak, inkább maradjon csendben. Ja, az sem volt semmi, hogy most pontosan elmagyarázom, aztán csak a mennyiségeket felejtette el megmondani, meg a végén rálöttyintett "úgy valamennyi" tejet. Gratulálok. Azt bezzeg mindig elmondja, hogy a citrom fehér része keserű. b+, akinek van gyerekszobája, az tudja. Meg muffintésztát fagyikanállal adagolni? A fele benne marad. Azt hiszem, ezennel én is beszünetem a műsor nézését.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2790
Még hogy nem lehet duci fokhagymát kapni! A legolcsóbb helyek egyikében, egy Penny Marketben vettem fél kilót úgy egy hete, ez amolyan mutáns kínai fokhagyma. Tegnap turmixoltam le négy fejjel (pucolási tipp, most már sokadszorra, de tökélyre fejlesztve: a girizd két végét egymással ellentétes irányba csavarni), a méret miatt elég gyorsan és hatékonyan elkészült a fokhagymakrémem.
Előzmény: efzsuzsa (2788)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2789

Jóleső érzéssel tölt el, hogy az én nevemhez linkelted, hogy "lehet, hogy álnéven ír" :). nemisstahljudit :)

Előzmény: mokotoy (2787)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2788
Aszittem , magával a duci fokhagymával,mert hogy azt nem sok helyen kapni...De, most már értem, hogy a szöveggel....Ok.
Előzmény: nemisbéka (2785)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2787
Ez a tokány recept azért tetszik. Lehet hogy kipróbálom. Látjátok? Még van remény. Lehet, hogy mégis olvassa ezt a fórumot? Sőt, az is lehet, hogy ír bele, csak "álnéven".
Vigyázzatok! : ))))
Előzmény: nemisbéka (2786)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2786
A "hiper-szupermarkettel" együtt. :)
Előzmény: nemisbéka (2785)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2785
Kilencszáznyolcvanhetedszerre megunja az ember hallani-olvasni :).
Előzmény: efzsuzsa (2784)
efzsuzsa Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2784
 Lemaradtam valamiről. Mi a baj a duci fokhagymával?????
Előzmény: mara2 (2783)
mara2 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2783

Jaja, épp ezért zavar nagyon ez a mostani szerencsétlenkedés engem is! Mondjuk a rideg stílusa nekem sose tetszett, de a 3 könyve az igen. És a ducifokhagymázás se zavar :))) Valami koncepciót kéne belevinni, és mondjuk ne a szponzor legyen az...

Mondjuk ha mielőtt kiadta volna a könyveit és lezongoráztak volna jó pár receptet belőle, szerintem annak lett volna értelme. Én legalábbis vizuális típus vagyok, és ha látom a receptjeit élőben, és tetszenek, akkor szívesen megveszem a könyvét is. Eleinte hajaztak is ilyesmire ha jól emlékszem, de nem következetesen.

Előzmény: Csilla (2782)
Csilla Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2782
Nekem sincs amugy semmi bajom vele, csak a muffinok es a sok ismetles zavar, sok kajajat szeretem meg a tesztafeleket is.
Előzmény: tündérlala (2781)
tündérlala Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2781

Ah....

Ok, ha muffint csinál, jövök háborogni egy jót! :)

Amúgy sosem nézem a tv műsort, csak dumálok. :)

Viszont a receptkönyveit (és a kajáit) nagyon szeretem. (És azon kevesek közé tartozom itt, akit a nő megjelenése, stílusa sem zavar, még a duci fokhagymái sem. Talán mert egyessel kezdődik a személyiszámom... :) )

Előzmény: mara2 (2780)
mara2 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2780

:))))))))))))

 

Amúgy meg várjál még! A vasárnapi adásnak van még "süssünk valamit" és tészta rovata is, szóval még nem megúszós. Holnap lehet, hogy tésztás muffint csinál :)))))))

Előzmény: tündérlala (2779)
tündérlala Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2779

Na ezt jól elszúrta - most ez se nem tészta, se nem muffin.

Akkor most mi a fenén fogunk olyan jóízűen nyefegni??? :)))

Előzmény: mara2 (2776)
Csilla Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2778
Na akkor tuti ez lesz a het receptje vasarnap :-) nagyon meg lennek lepve ha nem igy lenne...
Előzmény: mara2 (2776)
mara2 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2777
Bocs az óriás betűkért. Elfelejtettem átállítani :(
Előzmény: mara2 (2776)
mara2 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2776

Jé, valami új! Vagy csak annak látszik ;)

 

CARBONNADE (FLAMAND MARHATOKÁNY)

 

 Hozzávalók:

4 evőkanál olívaolaj

4 evőkanál vaj

1 kg marhalapocka, nagy kockákra vágva

só és frissen őrölt bors

½ kg hagyma, szeletekre vágva

2 sárgarépa, felkarikázva

2 evőkanál sűrített paradicsom

1 evőkanál mustár

5 dl barna sör

2 dl víz

3 babérlevél, darabkákra törve

 

a tálaláshoz 1 nagy csokor apróra vágott, friss petrezselyem és 3 dl tejföl

 

 Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat), és kiválasztunk az elkészítéséhez olyan lábost választunk, amely a sütőben is használható, tehát a fogója nincs műanyagból. Ha csak ilyenünk van, akkor a fogókat több rétegnyi alufóliával kell beburkolni, mielőtt betennénk az edényt a sütőbe.

 

A kiválasztott edényben takaréklángon összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a keveréket jól felforrósítjuk, és néhány részletben előpirítjuk benne a marhahús-kockákat. Minimum 4-5 perc kell nekik, hogy szép színt kapjanak. (Azért nem szabad egyszerre beletenni a lábosba az összes húst, mert akkor nem pirulnak, hanem elkezdenek a saját gőzükben megpárolódni.)

Az előpirított húst kiszedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.

 

A lábosban maradt olaj-vaj keveréken átpirítjuk a hagymát, majd a répát is. Ezeket, ellentétben a hússal, már pirítás közben is megsózhatjuk, megborsozhatjuk.

 

Amíg a zöldségek megpirulnak, egy mérőkancsóban kézi habverővel összekeverjük a sűrített paradicsomot, a mustárt, a sört, a vizet.

 

Az előpirított zöldségekhez visszatesszük a húskockákat, hozzájuk dobjuk a babérleveleket, majd felöntjük a sörös keverékkel. Az egészet alaposan összekeverjük, és felforraljuk.

 

Ahogy felforrt a húsos ragu, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Itt 3 óra alatt szépen, ráérősen omlósra fő a hús. Közben néha-néha megkeverjük, de nem kell gyakran ránézni.

 

Amikor a carbonnade elkészült, meghintjük az apróra vágott petrezselyem felével, a petrezselyem másik részét pedig belekeverjük a tejfölbe, és külön tálkában kínáljuk az ételhez. Szerintem friss, fehér kenyérrel a legjobb, de ha adhatjuk főtt krumplival is. Ebben az esetben tegyünk a krumpli főzővízébe néhány fokhagyma-gerezdet, mert ettől még finomabb lesz a krumpli íze.

 

fairyqueen Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2775

Nem lehet, hogy direkt trükköznek az időponttal? Mondjuk épp azért, mert tudják, hogy mennyit ismételnek és így kisebb legyen az esély a "lebukásra"? :)

Mondjuk azeket a szponzoros dolgokat én is elég nehezen viselem már. Tényleg kéne bele pici kreativitás.

Előzmény: Csilla (2769)
fairyqueen Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2774

Na jó, de akkor sem ilyen hamar kéne egymás után ismételni ugyanazt százszor, hanem majd tán x év múlva, mire az újszülöttek felnőnek. :)

 

Amúgy én a zöldhagymát pl nagyon szeretem. Az igaz, hogy a csípős nyáron már nem mindig jön be annyira.

Előzmény: nemisbéka (2768)
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2773
Tartok tole hogy en is oda jutok.
Előzmény: mokotoy (2772)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2772
Én már be se állítom a videót. Bár én hétköznap próbáltam felvenni az adásokat, hogy este megnézhessem, de beleuntam, mert volt hogy fél órát késett, volt hogy a feléről vagy az egészről lemaradtam. A végén már 2 órás időtartamra állítottam be, de állandóan keresgélnem kellett. Szóval, már nem veszem fel.
Előzmény: Csilla (2769)
moes Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2771
:-D
Előzmény: nemisbéka (2768)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2770

naugyehogyugye! :-)

Előzmény: nemisbéka (2768)
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2769
Mondjuk engem az is nagyon zavar, hogy minden varasnap mas idoben adjak, van hogy nem vagyok otthol es oda teszem felvenni, de igy mindig tippelni kell hogy ma vajon mikor lesz, szeretem ha a kedvenc musoraim adott idoben vannak.  Mondjuk nem tartozik ide de ez a bajom a ket csatoran lakberendezos musoraval is tobbnyire fedik egymast es ha nem akkor sem minden szombaton ugyan abban az idopontban van. Na de ez mar lehet hogy csak az en privat nyomorom...
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2768
Jogos. Minden nap születnek újszülöttek, akiknek esetleg még nem volt esélyük visszaolvasni az előző napi fügés muffint. :))
Előzmény: Törölt nick (2767)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2767
...vagy esteleg az újszülöttnek minden vicc új közhelyre alapoznak?? :-|
Előzmény: mokotoy (2766)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2766
Hát, igen. Szerintem sem a hagyma miatt pártolnak el a nézők, hanem valahogy már nem olyan jókat főz/süt. De vajon miért? Nem végeznek közvéleménykutatást? Biztos sokan írnak neki levelet, meg e-mailt. Lehet, hogy csak nekünk nem tetszik már annyira?
Előzmény: Csilla (2765)
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2765
A szomoru az hogy elpartolnak a nezok, ha igy folyatjak.
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2764
Szerintem se olyan sok az a hagyma, de hat nem mindenki szereti, en is meg eszek ennyit egy bablevessel :-)))
Előzmény: tündérlala (2763)
tündérlala Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2763
Szerintem sem sok 3-4 szál újhagyma ilyenkor tavasszal - simán megeszem egy vacsihoz ennyit! :)))
Előzmény: t3v3d3s (2755)
PSuser Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2762
Imádom a muff...okat !

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!