A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
CARBONNADE (FLAMAND MARHATOKÁNY)
Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj
4 evőkanál vaj
1 kg marhalapocka, nagy kockákra vágva
só és frissen őrölt bors
½ kg hagyma, szeletekre vágva
2 sárgarépa, felkarikázva
2 evőkanál sűrített paradicsom
1 evőkanál mustár
5 dl barna sör
2 dl víz
3 babérlevél, darabkákra törve
a tálaláshoz 1 nagy csokor apróra vágott, friss petrezselyem és 3 dl tejföl
Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat), és kiválasztunk az elkészítéséhez olyan lábost választunk, amely a sütőben is használható, tehát a fogója nincs műanyagból. Ha csak ilyenünk van, akkor a fogókat több rétegnyi alufóliával kell beburkolni, mielőtt betennénk az edényt a sütőbe.
A kiválasztott edényben takaréklángon összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a keveréket jól felforrósítjuk, és néhány részletben előpirítjuk benne a marhahús-kockákat. Minimum 4-5 perc kell nekik, hogy szép színt kapjanak. (Azért nem szabad egyszerre beletenni a lábosba az összes húst, mert akkor nem pirulnak, hanem elkezdenek a saját gőzükben megpárolódni.)
Az előpirított húst kiszedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.
A lábosban maradt olaj-vaj keveréken átpirítjuk a hagymát, majd a répát is. Ezeket, ellentétben a hússal, már pirítás közben is megsózhatjuk, megborsozhatjuk.
Amíg a zöldségek megpirulnak, egy mérőkancsóban kézi habverővel összekeverjük a sűrített paradicsomot, a mustárt, a sört, a vizet.
Az előpirított zöldségekhez visszatesszük a húskockákat, hozzájuk dobjuk a babérleveleket, majd felöntjük a sörös keverékkel. Az egészet alaposan összekeverjük, és felforraljuk.
Ahogy felforrt a húsos ragu, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Itt 3 óra alatt szépen, ráérősen omlósra fő a hús. Közben néha-néha megkeverjük, de nem kell gyakran ránézni.
Amikor a carbonnade elkészült, meghintjük az apróra vágott petrezselyem felével, a petrezselyem másik részét pedig belekeverjük a tejfölbe, és külön tálkában kínáljuk az ételhez. Szerintem friss, fehér kenyérrel a legjobb, de ha adhatjuk főtt krumplival is. Ebben az esetben tegyünk a krumpli főzővízébe néhány fokhagyma-gerezdet, mert ettől még finomabb lesz a krumpli íze.
Nem lehet, hogy direkt trükköznek az időponttal? Mondjuk épp azért, mert tudják, hogy mennyit ismételnek és így kisebb legyen az esély a "lebukásra"? :)
Mondjuk azeket a szponzoros dolgokat én is elég nehezen viselem már. Tényleg kéne bele pici kreativitás.
Én már be se állítom a videót. Bár én hétköznap próbáltam felvenni az adásokat, hogy este megnézhessem, de beleuntam, mert volt hogy fél órát késett, volt hogy a feléről vagy az egészről lemaradtam. A végén már 2 órás időtartamra állítottam be, de állandóan keresgélnem kellett. Szóval, már nem veszem fel.
Mondjuk engem az is nagyon zavar, hogy minden varasnap mas idoben adjak, van hogy nem vagyok otthol es oda teszem felvenni, de igy mindig tippelni kell hogy ma vajon mikor lesz, szeretem ha a kedvenc musoraim adott idoben vannak. Mondjuk nem tartozik ide de ez a bajom a ket csatoran lakberendezos musoraval is tobbnyire fedik egymast es ha nem akkor sem minden szombaton ugyan abban az idopontban van. Na de ez mar lehet hogy csak az en privat nyomorom...
Hát, igen. Szerintem sem a hagyma miatt pártolnak el a nézők, hanem valahogy már nem olyan jókat főz/süt. De vajon miért? Nem végeznek közvéleménykutatást? Biztos sokan írnak neki levelet, meg e-mailt. Lehet, hogy csak nekünk nem tetszik már annyira?
Kedves Monkey62! Írtál neki? Én is szívesen írnék, de hova. Az oldalán megadott e-mailcímre kérdéseket vár. Szerintem elég lenne neki azt írni, hogy olvassa már el az utóbbi hozzászólásokat ezen a topicon, nem?
Hát, ha nem haragszotok, a mai receptet nem másolom be, mert ha hiszitek ha nem FÜGÉS MUFFIN volt ma, is. HURRÁ!!!!!!!!!!!!! Éljen Jucus és az ő örök muffinjai.
Hát, gondoltam. Jómagam szeretem a muffint, a bevált recepteket gyakran készítem, mert gyorsan kész. De jóból is megárt a sok. Már uncsi. Megfigyeltem, hgy régen mindig felhívta a figyelmet, hogy a száraz adalékokat keverjük külön és a nedveseket külön. Most meg zutty bele a végén még egy kis tej. Szóval jó lenne, ha a Jucusunk figyelemmel kísérné a nézői véleményeket is. Talán akkor újítana, legalább az édességen. A boros rész nekem speciel nem tetszik, mivel nem iszom alkoholt, és az Ízvadász se nyerte el a tetszésemet, még. Ami késik, múlik. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel.
1 csomag újhagyma?? ez komoly? Vagy csak én utálom ennyire a hagymát? Én kapásból minden receptjéhez feleannyit teszek, de ez még úgyis soknak tűnik :(