Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2778
Na akkor tuti ez lesz a het receptje vasarnap :-) nagyon meg lennek lepve ha nem igy lenne...
Előzmény: mara2 (2776)
mara2 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2777
Bocs az óriás betűkért. Elfelejtettem átállítani :(
Előzmény: mara2 (2776)
mara2 Creative Commons License 2006.03.16 0 0 2776

Jé, valami új! Vagy csak annak látszik ;)

 

CARBONNADE (FLAMAND MARHATOKÁNY)

 

 Hozzávalók:

4 evőkanál olívaolaj

4 evőkanál vaj

1 kg marhalapocka, nagy kockákra vágva

só és frissen őrölt bors

½ kg hagyma, szeletekre vágva

2 sárgarépa, felkarikázva

2 evőkanál sűrített paradicsom

1 evőkanál mustár

5 dl barna sör

2 dl víz

3 babérlevél, darabkákra törve

 

a tálaláshoz 1 nagy csokor apróra vágott, friss petrezselyem és 3 dl tejföl

 

 Elkészítés:

Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gázsütőn 2-es fokozat), és kiválasztunk az elkészítéséhez olyan lábost választunk, amely a sütőben is használható, tehát a fogója nincs műanyagból. Ha csak ilyenünk van, akkor a fogókat több rétegnyi alufóliával kell beburkolni, mielőtt betennénk az edényt a sütőbe.

 

A kiválasztott edényben takaréklángon összeolvasztjuk a vajat és az olajat, majd a keveréket jól felforrósítjuk, és néhány részletben előpirítjuk benne a marhahús-kockákat. Minimum 4-5 perc kell nekik, hogy szép színt kapjanak. (Azért nem szabad egyszerre beletenni a lábosba az összes húst, mert akkor nem pirulnak, hanem elkezdenek a saját gőzükben megpárolódni.)

Az előpirított húst kiszedjük, megsózzuk, megborsozzuk, és félretesszük.

 

A lábosban maradt olaj-vaj keveréken átpirítjuk a hagymát, majd a répát is. Ezeket, ellentétben a hússal, már pirítás közben is megsózhatjuk, megborsozhatjuk.

 

Amíg a zöldségek megpirulnak, egy mérőkancsóban kézi habverővel összekeverjük a sűrített paradicsomot, a mustárt, a sört, a vizet.

 

Az előpirított zöldségekhez visszatesszük a húskockákat, hozzájuk dobjuk a babérleveleket, majd felöntjük a sörös keverékkel. Az egészet alaposan összekeverjük, és felforraljuk.

 

Ahogy felforrt a húsos ragu, lefedjük, és betesszük az előmelegített sütőbe. Itt 3 óra alatt szépen, ráérősen omlósra fő a hús. Közben néha-néha megkeverjük, de nem kell gyakran ránézni.

 

Amikor a carbonnade elkészült, meghintjük az apróra vágott petrezselyem felével, a petrezselyem másik részét pedig belekeverjük a tejfölbe, és külön tálkában kínáljuk az ételhez. Szerintem friss, fehér kenyérrel a legjobb, de ha adhatjuk főtt krumplival is. Ebben az esetben tegyünk a krumpli főzővízébe néhány fokhagyma-gerezdet, mert ettől még finomabb lesz a krumpli íze.

 

fairyqueen Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2775

Nem lehet, hogy direkt trükköznek az időponttal? Mondjuk épp azért, mert tudják, hogy mennyit ismételnek és így kisebb legyen az esély a "lebukásra"? :)

Mondjuk azeket a szponzoros dolgokat én is elég nehezen viselem már. Tényleg kéne bele pici kreativitás.

Előzmény: Csilla (2769)
fairyqueen Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2774

Na jó, de akkor sem ilyen hamar kéne egymás után ismételni ugyanazt százszor, hanem majd tán x év múlva, mire az újszülöttek felnőnek. :)

 

Amúgy én a zöldhagymát pl nagyon szeretem. Az igaz, hogy a csípős nyáron már nem mindig jön be annyira.

Előzmény: nemisbéka (2768)
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2773
Tartok tole hogy en is oda jutok.
Előzmény: mokotoy (2772)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2772
Én már be se állítom a videót. Bár én hétköznap próbáltam felvenni az adásokat, hogy este megnézhessem, de beleuntam, mert volt hogy fél órát késett, volt hogy a feléről vagy az egészről lemaradtam. A végén már 2 órás időtartamra állítottam be, de állandóan keresgélnem kellett. Szóval, már nem veszem fel.
Előzmény: Csilla (2769)
moes Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2771
:-D
Előzmény: nemisbéka (2768)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2770

naugyehogyugye! :-)

Előzmény: nemisbéka (2768)
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2769
Mondjuk engem az is nagyon zavar, hogy minden varasnap mas idoben adjak, van hogy nem vagyok otthol es oda teszem felvenni, de igy mindig tippelni kell hogy ma vajon mikor lesz, szeretem ha a kedvenc musoraim adott idoben vannak.  Mondjuk nem tartozik ide de ez a bajom a ket csatoran lakberendezos musoraval is tobbnyire fedik egymast es ha nem akkor sem minden szombaton ugyan abban az idopontban van. Na de ez mar lehet hogy csak az en privat nyomorom...
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2768
Jogos. Minden nap születnek újszülöttek, akiknek esetleg még nem volt esélyük visszaolvasni az előző napi fügés muffint. :))
Előzmény: Törölt nick (2767)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2767
...vagy esteleg az újszülöttnek minden vicc új közhelyre alapoznak?? :-|
Előzmény: mokotoy (2766)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2766
Hát, igen. Szerintem sem a hagyma miatt pártolnak el a nézők, hanem valahogy már nem olyan jókat főz/süt. De vajon miért? Nem végeznek közvéleménykutatást? Biztos sokan írnak neki levelet, meg e-mailt. Lehet, hogy csak nekünk nem tetszik már annyira?
Előzmény: Csilla (2765)
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2765
A szomoru az hogy elpartolnak a nezok, ha igy folyatjak.
Csilla Creative Commons License 2006.03.15 0 0 2764
Szerintem se olyan sok az a hagyma, de hat nem mindenki szereti, en is meg eszek ennyit egy bablevessel :-)))
Előzmény: tündérlala (2763)
tündérlala Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2763
Szerintem sem sok 3-4 szál újhagyma ilyenkor tavasszal - simán megeszem egy vacsihoz ennyit! :)))
Előzmény: t3v3d3s (2755)
PSuser Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2762
Imádom a muff...okat !
mokotoy Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2761
Kedves Monkey62! Írtál neki? Én is szívesen írnék, de hova. Az oldalán megadott e-mailcímre kérdéseket vár. Szerintem elég lenne neki azt írni, hogy olvassa már el az utóbbi hozzászólásokat ezen a topicon, nem?
Előzmény: monkey62 (2745)
Csilla Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2760
a muffinokat en is unom mar, de ez a boraszos rovat tetszik, lehet belole okosodni.
Előzmény: mokotoy (2754)
mara2 Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2759
Na, most má' nagyon bizsereg a tenyerem!! Ennyire hülyének nézni a népet...
Előzmény: mokotoy (2756)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2758
: ))) Ez tetszett.
Előzmény: nemisbéka (2757)
nemisbéka Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2757
:))) Hiába, Magyarország fügenagyhatalom, ki kell aknázni a természeti kincseket :)).
Előzmény: mokotoy (2756)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.14 0 0 2756
Hát, ha nem haragszotok, a mai receptet nem másolom be, mert ha hiszitek ha nem FÜGÉS MUFFIN volt ma, is. HURRÁ!!!!!!!!!!!!! Éljen Jucus és az ő örök muffinjai.
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2755
Az újhagymáról mindig azt magyarázta, hogy csak a fehér részét teszi bele. Úgy már nem is olyan sok.
Előzmény: mara2 (2750)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2754
Hát, gondoltam. Jómagam szeretem a muffint, a bevált recepteket gyakran készítem, mert gyorsan kész. De jóból is megárt a sok. Már uncsi. Megfigyeltem, hgy régen mindig felhívta a figyelmet, hogy a száraz adalékokat keverjük külön és a nedveseket külön. Most meg zutty bele a végén még egy kis tej. Szóval jó lenne, ha a Jucusunk figyelemmel kísérné a nézői véleményeket is. Talán akkor újítana, legalább az édességen. A boros rész nekem speciel nem tetszik, mivel nem iszom alkoholt, és az Ízvadász se nyerte el a tetszésemet, még. Ami késik, múlik. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel.
Előzmény: tündérlala (2753)
tündérlala Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2753

Nem, nem a muffinra! Naggggyon nem! :) (Jómagam sem vagyok finoman szólva muffinkedvelő...)

A spagettire gondoltam.

Előzmény: mokotoy (2749)
mara2 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2752
Hát, télen lehet, de ha valaki véletlenül nyáron veszi elő a receptet? Az elég gáz a friss, erős újhagymával :)))
Előzmény: mokotoy (2751)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2751
Lehet, hogy abban a csomagban csak három szál volt, nem?
Előzmény: mara2 (2750)
mara2 Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2750
1 csomag újhagyma?? ez komoly? Vagy csak én utálom ennyire a hagymát? Én kapásból minden receptjéhez feleannyit teszek, de ez még úgyis soknak tűnik :(
Előzmény: Csilla (2747)
mokotoy Creative Commons License 2006.03.13 0 0 2749
Tündérlala drága! Melyikre gondoltál? A muffinra, vagy a spárgára! Nekem speciel a csirkecsiga tetszett. Ötletes volt és tényleg egyszerű.
Előzmény: tündérlala (2746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!