A RECEPTEK gyűjtőtopikja a Konyhasztalon.
Stahl ajnározást és fikázást ill. ezekkel kapcsolatos összes chat-et kérjük a Stahl topicba megtenni: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9132473&la=55683973 ill. a számos Stahl-os topikok valamelyikébe.
Egész nyugodtan, onnan senki nem fogja kimoderálni, még a Stahl ügyvédeinek sem engedünk. :)
Nem lehet, hogy direkt trükköznek az időponttal? Mondjuk épp azért, mert tudják, hogy mennyit ismételnek és így kisebb legyen az esély a "lebukásra"? :)
Mondjuk azeket a szponzoros dolgokat én is elég nehezen viselem már. Tényleg kéne bele pici kreativitás.
Én már be se állítom a videót. Bár én hétköznap próbáltam felvenni az adásokat, hogy este megnézhessem, de beleuntam, mert volt hogy fél órát késett, volt hogy a feléről vagy az egészről lemaradtam. A végén már 2 órás időtartamra állítottam be, de állandóan keresgélnem kellett. Szóval, már nem veszem fel.
Mondjuk engem az is nagyon zavar, hogy minden varasnap mas idoben adjak, van hogy nem vagyok otthol es oda teszem felvenni, de igy mindig tippelni kell hogy ma vajon mikor lesz, szeretem ha a kedvenc musoraim adott idoben vannak. Mondjuk nem tartozik ide de ez a bajom a ket csatoran lakberendezos musoraval is tobbnyire fedik egymast es ha nem akkor sem minden szombaton ugyan abban az idopontban van. Na de ez mar lehet hogy csak az en privat nyomorom...
Hát, igen. Szerintem sem a hagyma miatt pártolnak el a nézők, hanem valahogy már nem olyan jókat főz/süt. De vajon miért? Nem végeznek közvéleménykutatást? Biztos sokan írnak neki levelet, meg e-mailt. Lehet, hogy csak nekünk nem tetszik már annyira?
Kedves Monkey62! Írtál neki? Én is szívesen írnék, de hova. Az oldalán megadott e-mailcímre kérdéseket vár. Szerintem elég lenne neki azt írni, hogy olvassa már el az utóbbi hozzászólásokat ezen a topicon, nem?
Hát, ha nem haragszotok, a mai receptet nem másolom be, mert ha hiszitek ha nem FÜGÉS MUFFIN volt ma, is. HURRÁ!!!!!!!!!!!!! Éljen Jucus és az ő örök muffinjai.
Hát, gondoltam. Jómagam szeretem a muffint, a bevált recepteket gyakran készítem, mert gyorsan kész. De jóból is megárt a sok. Már uncsi. Megfigyeltem, hgy régen mindig felhívta a figyelmet, hogy a száraz adalékokat keverjük külön és a nedveseket külön. Most meg zutty bele a végén még egy kis tej. Szóval jó lenne, ha a Jucusunk figyelemmel kísérné a nézői véleményeket is. Talán akkor újítana, legalább az édességen. A boros rész nekem speciel nem tetszik, mivel nem iszom alkoholt, és az Ízvadász se nyerte el a tetszésemet, még. Ami késik, múlik. Lehet, hogy egyedül vagyok ezzel.
1 csomag újhagyma?? ez komoly? Vagy csak én utálom ennyire a hagymát? Én kapásból minden receptjéhez feleannyit teszek, de ez még úgyis soknak tűnik :(
Szerintem írj neki. Én is ezen gondolkoztam. Ha elegen írunk neki, csak ér valamit. Nekem ez a mai répasali sem jött be. biztos finom, nem mondom, de valahogy mást vártam. (A remény hal meg utoljára)
Itt a mai, talan nem volt meg, vagy csak en nem emlekszem:
INDONÉZ RÉPASALÁTAHozzávalók:
25 dkg előre szeletelt sárgarépa-csík só 1 zöldcitrom frissen őrölt bors 10 dkg pirított, sós mogyoró
Az öntethez: 1 csomag újhagyma 1 duci gerezd fokhagyma 2,5 deka kókusztejpor 1½ dl langyos víz 2 evőkanál olívaolaj 1 késhegynyi cayenne bors 1 kávéskanál őrölt gyömbér 1 evőkanál barna cukor só 4 evőkanál mogyoróvaj
1 csokor menta és 1 fürt szőlő a díszítéshez
Elkészítés:
Előfőzöm a répacsíkokat. Vizet engedek egy fazékba, teszek bele sót, és felforralom. Ha már lobogva forr, 1-2 perc alatt megfőzöm benne a répát. Figyelem, nem kell túl puhának lennie: akkor jó, ha harapható, de már nem nyers! A megfőzött répát leszűröm, és egy hideg vízzel teli nagy tálba teszem, hogy lehűljön, majd alaposan lecsepegtetve papírtörlőre terítem.
Előkészítem az öntetet. Az újhagyma fehér szárrészét vékonyra karikázom, majd megpucolom a fokhagymát, aztán egy tálkában kézi habverővel összekeverem a kókusztejport a langyos vízzel.
Összefőzöm az öntetet. Egy közepes méretű serpenyőbe beleteszem az olívaolalajat, hozzáadom az újhagymát, és kevergetve néhány perc alatt megpárolom. Ha ez megtörtént, belereszelem a fokhagymát, beleöntöm a kókuszos vizet, hozzászórom a cayenne borsot, az őrölt gyömbért, a barna cukrot, meg a mogyoróvajat, aztán kevergetve 1-2 perc alatt összefőzöm az egészet, majd picit megsózom és hozzáreszelem a zöldcitrom héját.
A pirított, sós mogyorót mozsárban durvára töröm.
Ha a mártás kész, a sárgarépát jól összekeverem a langyos öntettel, és tálalok. 2 nagy tányérra elosztom a répát, meghintem apróra vágott mentával, aztán alaposan megszórom a durvára tört mogyoróval, és félbevágott szőlőszemekkel díszítem.