Keresés

Részletes keresés

Unicalfan Creative Commons License 2022.12.06 -1 2 45906

Kedves Anna!

Azt hiszem csak a lényeget nem sikerült megértened a dorgáló írásomból.

Senki nem kérte ,hogy legyél szakképzett kazánszerelő,senki nem mondta,hogy értsél hozzá,egész egyszerűen egy kisiskolás szintű feladadatot kértek tőletek ,amit nem tudtok megoldani.....nincs pumpa,inkább a férjem nem is nyúl hozzá,ja pumpa lehet,hogy van ,de nincs nyomásmérő...stb...Én még azt is megértem,hogy NINCS de akkor mi akadályoz meg abban,hogy becsöngess a szomszédba,neki biztos,hogy van,ha nem neki akkor a másik szomszédnak biztos,de a harmadiknak tuti hogy lesz Óbudán.  

Egész egyszerűen a tehetetlen hozzáállással van a baj,éés  a megoldásaiddal ,amik valójában a probléma továbbgörgetése és NEM megoldása....lásd: nem működik a radiátor 2 db,mi a megoldás részetekről: virágszobát csinálsz a szobából télire a növényeknek.Nem-nem ez a megoldás,hanem,hogy megjavíttatod,de valószínűleg csak levegős a rendszer és azért nem fűtenek.Nem egy nagy történet és főleg nem költséges a tényleges megoldása.

Vagy pl nem az a megoldás a kazánodnál,hogy majd figyeled a mutatót és ha felmegy a nyomás akkor majd kikapcsolod.Ez NEM megoldás!!! 

Csak,hogy értsd: Ha pl a kocsitoknak reggelre leereszt a kereke,akkor részedről mi lesz a megoldás: felfújod ,de a következő reggelre újra leereszt a kerék, te újra felfújod....és így tovább.De nem jösz rá ,hogy mi lenne a MEGOLDÁS: elviszed a gumishoz és megjavíttatod.

Vagy ha pl van egy csónakod ami lukas egy picit.és minden nap kimész vele horgászni a tóra...és mindíg kimerd belőle a léken keresztűl befojt vizet,és ezzel megoldottad a problémát?

 

De visszatérve a tágulási tartályod problémára: 

-eleve van még egy tágulási tartályod a kazánon belűl.Tehát jelenleg 2 db van a rendszerben.Ha mind a 2 le van pukkanva(eresztve) akkor ezt a rendszert (kazánt) évek óta,de megkockáztatom a telepítése óta nem látta egy szerelő(karbantartó) sem.

_A gyári szakszervízre NE sajnáld a pénzt,mert "a mindenhez értő "futó" szerelő "kétszer annyiba fog kerülni a végére.És rengeteg a kamú szerelő akik hetente váltogatják a telefonszámukat. Ha belefutsz egy ilyenbe akkor se pénz se posztó,ha érted a közmondást...Ez tapasztalat. HIDD EL.

Üdvözletttel Unicalfan

Előzmény: Anna Örök :) (45888)
Törölt nick Creative Commons License 2022.12.05 0 1 45905

A sensyst tedd vissza a 1.-re.

 

(sensys --> visszanyíl+ok gomb--->234---> NET BUS beállítás--->OK--->rendszerinterfész helyi --->z1)

Ha az 1-es zónára csináltad a beállításokat.

 

Esetleg egy kazán kikapcs, majd áramtalanítás,bekapcs,  ezután megkeresi automatikusan.

Nálam legalábbis megkeresi, sőt mivel két szabályzó van, mindkettőt felismeri.

Előzmény: Arnold7424 (45901)
freyya Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45904

Nem a fővárosban élek, itteni szerelőnk van.

Előzmény: Anna Örök :) (45895)
freyya Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45903

A vezérlőpanelnek semmi, az teljesen új. A kazán szorult már állandóan szervizelésre, és meguntuk. Nem mertünk vele nekimenni egy újabb télnek. F2 vagy F1 hibajelzéssel volt, hogy napokig nem volt hajlandó bekapcsolni. Mindezt szombat délután kezdte, hogy hétfőig tutira lefagyjunk. 

Előzmény: kormos* (45881)
Arnold7424 Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45902

Ezt akkor írja ki ha autó módba rakom.Ha kiveszem autoból akkor jó!

Előzmény: Arnold7424 (45901)
Arnold7424 Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45901

Üdv . Ariston genus one kombi,412 hiba!2.szobai érzékelő nem elérhető. Sensys van .Mi a teendő?

Apaxp Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45900

A nyomásmérős pumpával kezd el felfújni a tágulásit. Előtte keress egy radiátort, ahol kinyitod a légtelenítőt és teszel alá egy edényt, ahova pumpáláskor ki tud folyni a víz. Amikor a pumpa nyomásmérője eléri a 0,8-1,0 bart, akkor elzárod a radiátor légtelenítőt, és a férjed kinyithatja a megszokott csapot, és addig engedi a kazánba a vizet, amíg a kazán nyomásmérője nem mutat 1,2-1,4 bar nyomást.

Előzmény: Anna Örök :) (45897)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45899

Köszönöm, ez a vedd nullára a nyomást-rész elkerülte a figyelmemet. Most így már értem :-)

Előzmény: kormos* (45898)
kormos* Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45898

Tegnap már leírtam. Vedd a nullára nyomást, valahol engedj ki a kazánból vagy radiátorokból vizet. 

 

És pumpálj abba tartályba a szelepen keresztül levegőt. 1,2 bár 

 

A kiegyenlítő tartály úgy működik, hogy van e a közepén egy gumi membrán. A gumi membrán egyik felén az 1,2 bár nyomású levegő van a másik felén a víz. Amikor melegszik a víz, megnövekszik a térfogata és a gumi membránt összetudja nyomni, mivel a levegő összenyomható csak növekszik a nyomása. 

 

Előzmény: Anna Örök :) (45897)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.05 0 1 45897

Köszönöm, idáig megértettem. Azt is értem, hogy ha nincs a tartályban levegő, akkor a melegedő és ezért táguló víz nem tud mit összenyomni hogy elég helye legyen. Nade ha nincs a tartályban levegő (és a szelep benyomásakor nem éreztünk levegő-kiáramlást), akkor ilyenkor a levegő “helyén” mi van? Lehet, hogy az odagyűlt víz? Amitől a kazán által felmelegített víz már nem tud hová tágulni? És emiatt nő tülzottan a kazánnyomás?

Előzmény: Zs:) (45896)
Zs:) Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45896

A tágulási tartályban van egy gumi lufi vagy membrán, ebben vagy e mögött van a levegő. A fűtési rendszerben a levegőt összenyomhatónak tekintjük, a vizet nem. A víz melegítéskor tágul. Ez a "többlet" víz vagy tud menni valahova (pl tágulási tartályban összenyomja a levegőt és annak a helyére), vagy nem tud és ekkor növekszik a nyomás.

Tehát a fűtési rendszer hideg állapotában a tágulási tartályodban levegő van, mikor felmelegedett a víz, akkor meg már összenyomott levegő és víz (természetesen egymástól elválasztva). Ha átszakad a membrán, akkor jön a szelepen víz.

Ezért kell meghatározni előre a tervezett rendszernyomást, ehhez hidegen, feszmentesen beállítani a tágulási tartály előfeszítési nyomását.

 

Egyszerűsítve ennyi.

 

Előzmény: Anna Örök :) (45894)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45895

Kedves freyya, olvastam, hogy nektek is immergas kazánotok van. Ha van hozzá jó szerelőtök,akit esetleg tudsz ajánlani,  adnál hozzá elérhetőséget? 

Előzmény: freyya (45858)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45894

Kedves s51es, a biciklipumpa meglesz, szerelőt még nem találtam, mintha nagyon kevesen foglalkoznának immergas kazánnal. De rajta vagyok. (Pl. meg fogom kérdezni freyyat, hogy ha ajánlani tudja, megadná-e a szerelője elérhetőségét.)

 

És ismét jönnék egy nyilván nagyon laikus kérdéssel: ha a tágulási tartály szelepének benyomásánál semmi levegőkiáramlás nem volt tapasztalható, tehát levegő kb nincs benne,  akkor kérdezném, hogy mi van ilyenkor a tartályban? Telemehetett vízzel? Ezt azért kérdezem, mert valaki írta, hogy vízzel is fel kéne tölteni, de ha a levegőellenállás hiányában a levegő helyét is víz foglalja el (a viz nyomása jobban nyomja a membrát, mint a nulla levegő) akkor víz már nyilván kéne bele. Vagy rosszul értelmezem? Meg azt se értem, hogy ha egyszer a tágulási tartály azért van, hogy a melegedő víz tágulása miatti nyomásfokozódást megszüntesse azzal, hogy a fölös víz átmegy a tartályba, akkor miért nő az én kazánom nyomása mégis? Lehet, hogy azért, mert annyira tele van a tartály vizzel, hogy már nem fér bele több, pláne hogy nincs a tartályban levegőnyomás, ami visszanyomja a kazánba a vizet lehűlés után? Nem okozhatja akár ez is a kazán nyomásvesztését? 

Mielőtt valaki megint leoltana, hogy nekem semmi se jó és nekem minden segítség hiába, még egyszer elmondom, hogy nagyon nem értek a fizikához és ha valamit nem értek, azt nagyon szeretném megérteni. Ezért vannak a kérdéseim és nagyon köszönöm, ha valakinek van ideje válaszolni rájuk. 

Előzmény: s51es (45890)
Sony Black Creative Commons License 2022.12.05 0 1 45893

Ez nem igaz. Már többször leírtam, hogy bármit felrakok a falra ha valaki valamihez ragaszkodik.

Annyi hogy ahhoz keres magának egy beüzemelőt ;-)

Előzmény: nagykunsági (45857)
Sony Black Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45892

Szia!

 

A leírásodból eddig minden ok, de ez probléma:

"Illetve még egy apróság, de ezt meg tudom oldani, ha nem jön össze, így nem kritikus. A kazánt egy olyan helyiségbe szeretném szereltetni, ami a homlokzattól kb. 4 méter távolságra van vízszintesen, nyíl egyenesen. Megengedett az, hogy a kondenzációs kazán csöve négy métert haladjon vízszintesen a lakásban (vagy akár kis dőlésszöggel), amíg eléri a homlokzatot?"

 

Az a helyzet, hogy ezt nem nagyon szeretik sehol. Budapesten kifejezetten nem. Helységeken keresztül pláne nem. Gyártó függő is. Mivel ez egy C13-as elvezetés, csak gyári csővel szerelhető. A Bosch pl nem engedi toldani a homlokzati készletet. Tehát ha a kazánt felakasztod, közvetlen mögötte vagy mellette a falon ki kell vezetni. Aztán van olyan kazángyártó akinek belefér hogy több méteren keresztül így legyen kivezetve. Illetve gázszerelő függő is, hogy ezt valaki így bevállalja neked... hogy értsd, nincs tiltva, de ez egy szürke megoldás. 

 

Előzmény: Atis_84 (45826)
Piftu8512 Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45891

Kedves Fórumozók!

 

Ariston BS II 24 FF kombi kazánnál az alábbi hiba áll fent:
Fűtés közben ha átáll HMV-re, hangos csattanással gyújt be. Ugyanez a helyzet ha pl. mosogatás közben egymás után többször van megnyitva a csap. 
Olyan mintha ilyenkor későn gyújtana be és a felgyülemlett gáz belobbanna. Ha csak simán elkezd fűteni vagy HMV-t csinálni akkor szépen indul. 
Nyár végén a gyújtóelektróda ki lett cserélve, akkor egy darabig nem jelentkezett a probléma. 
Tud valaki segíteni ennek a problémának a végleges megoldásában, tapasztalt már valaki ilyen hibát? 

s51es Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45890

Majdnem írtam egy dorgáló megnyilvánulást, de mielőtt közzé tettem volna örömmel látom elmozdulás van.

Így, hogy közel a kazán saját nyomásmérője, elég az egyszerű, kisméretú biciklipumpa is.

A nyomás elvesztés okát ki kell deríteni, és a sztrájkoló radiátoroknak is bele kell törődniük: nem csak henyélésből áll a világ..

Szóvak azért ajánlatos átnézetni a rendszert. 

És majd várjuk az eredményét, mert nekünk földhözragadt reál beállítottaknak, minden eset tanulságot rejt.

Szép napot!

Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.05 0 1 45889

Köszönöm az ötletet😊. Mikor a többiek írták ezt a nyomásmérős pumpát, azt se tudtam mi ez, de azóta rákerestem és látom, hogy ez egy ügyes kis eszköz, de a jófogás eszembe se jutott. Most már a tágulási tartályról is tudom, mert utánaolvastam, hogy mi az és mire jó (sose voltam jó fizikából) szóval nagyon jó kis topik ez, hiszen itteni segítők jóvoltából már nem nulla a kazánnyomás és arra is figyelek, hogy időben lekapcsoljam a fűtést, mielőtt a nyomás túlzottan megnőne. 

Előzmény: Jacktwoo (45886)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.05 0 0 45888

Kedves Unicalfan, valóban rengeteg segítséget kaptam itt és ezt nagyon köszönöm is. Szerencsére voltak, akik nem néztek hülyének azért, mert valamit nem értettem és visszakérdeztem. Egyáltalán nem írtam olyat, hogy mit miért nem lehet, hanem minden olyan ötletet, amit eszköz nélkül lehetett, ki is próbáltam. Sajnos ennek ellenére nem lettem egyik napról a másikra kiképzett kazánszerelő, de ez egyáltalán nem az itteni segítőkész topiktársak hibája. Neked is szép napot.

Előzmény: Unicalfan (45887)
Unicalfan Creative Commons License 2022.12.05 -2 0 45887

A MEGOLDÁSRA KÉNE TÖREKEDNI,NEM ARRA,HOGY HOGYAN,MIÉRT NEM OLDOD MEG .Ennyi segítségnyújtás mellett,amit itt kaptál.Minden segítségnyújtó szándékot megkontrázol ,hogy miért NEM tudod....akkor minek jöttél ide segítségért???

Ha valakik ennyire tehetetlenek,mint ti akkor az fizesse csak ki a szerelő 50000Ft os óradíját.

Jöhetnek a "-"-ok :-) 

Előzmény: Anna Örök :) (45883)
Jacktwoo Creative Commons License 2022.12.05 -1 0 45886

Ne hülyéskedj már, ez nem tétel.

És tessék kerékpárt venni, egészséges.

https://www.jofogas.hu/fejer/Elado_Uj__Gyari_bontatlan_csomagolasu_Crivit_kerekpar_pumpa__133544261.htm

Előzmény: Anna Örök :) (45884)
Apaxp Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45885

A kazánon most nulla a nyomás az óra szerint. Ha pumpáljátok, akkor a kazán nyomásmérőjét nézzétek, és ha 0,8-1 értékre felmegy, az már jó lesz addig, míg odaér a szerelő.

Előzmény: Anna Örök :) (45884)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45884

Biciklipumpát valószìnű tudnánk szerezni, de honnan tudnánk, h milyen nyomást csinálunk bele, ha x ideig pumpáljuk? Szóval csak kénevegy nyomásmérő.

Előzmény: Anna Örök :) (45883)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45883

Se viz nem jon, se a levegot nem halljuk sziszegve kijonni. Nyomasmérős pumpája egy ismerősunknek sincs 😕

Előzmény: peterch (45878)
C20NE Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45882

Igen

Előzmény: Endre papa 51 (45879)
kormos* Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45881

Mi a baja?

Előzmény: freyya (45880)
freyya Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45880

Sziasztok! Mielőtt végleg feladtuk a hadakozást a 14 éves Ferroli Econcept 25c kazánunkkal, még próbáltunk életet lehelni bele, és szeptemberben megvettünk egy vadiúj vezérlőpanelt 130 ezer forintért. Ha esetleg valakinek szüksége lenne rá, 80 ezerért megkaphatja. 

Endre papa 51 Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45879

Ezek szerint, ha elromlik a termosztát, és a helyére felszerelek egy kapcsolót, s kapcsolgatom ki-be, akkor ugyanúgy működik a kazán?

Előzmény: smith (45772)
peterch Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45878

Igen az a kis fekete a szelepsapka . Csak annyi csinálj meg , hogy letekered és egy nagyon pici pillanatra benyomod a pöcköt a közepében . Ha semmi sem történik , akkor nincs benne levegő , után kell tölteni ( fel kell pumpálni ) . Ha víz buggyan ki belőle , akkor újat fog kelleni venni .

Előzmény: Anna Örök :) (45877)
Anna Örök :) Creative Commons License 2022.12.04 0 0 45877

Biciklink nincs, így aztán pumpánk sincs. Persze azt biztos tudnánk kérni sportosabb ismerősöktől, viszont ha találnánk egy kazánszerelőt, aki kijön karbantartani a kazánunkat, neki nyilván lenne pumpája is 😊. Amúgy a mi tágulási tartályunk tetejébe egy cső megy a kazánból és az oldalán van olyan kis fekete bütyök, ami talán a szelepsapka lehet 😊.

Előzmény: Jacktwoo (45876)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!