Keresés

Részletes keresés

Csilla Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2731

Hetfon nem volt, vagy ismeteltek, mert a tegnapi pl a vasarnapi padlizsankrem?

Előzmény: mannamari (2730)
mannamari Creative Commons License 2006.03.08 0 0 2730
MAI RECEPT
BAZSALIKOMOS SPAGETTI SÜLT SPÁRGÁVAL, CHORIZOVAL ÉS MOZZARELLÁVAL

Hozzávalók:
25 dkg spagetti (Soós)

15 dkg chorizo kolbász, vékonyan felkarikázva (Herz)
1 evőkanál olívaolaj
12½ dkg mini-mozzarella, lecsepegteve és félbevágva (Szarvasi)

A sült spárgához:
50 dkg spárga, megtisztítva és 3 cm-es darabokra vágva
1 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors

A bazsalikomos pestóhoz:
4 dkg friss bazsalikomlevél
2 dkg fenyőmag, megpirítva (Kalifa)
2 dkg frissen reszelt parmezán
1 dl olívaolaj
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:
Először elkészítjük a sült spárgát. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és a feldarabolt spárgát összekeverjük egy 20x40 cm-es tepsiben az olívaolajjal. Megsózzuk, megborsozzuk, és a tepsit lefedjük alufóliával. A spárgát 20-30 percig sütjük alufólia alatt, hogy megpuhuljon, majd levesszük róla a fóliát, és további 10-15 percre visszatesszük a sütőbe. Így szépen megpirul, és ettől még finomabb lesz.

A chorizo-szeleteket kevés olívaolajon néhány perc alatt átpirítjuk egy nagy serpenyőben, aztán félretesszük.

Összeturmixoljuk a bazsalikomos pestót. Ez csak annyi, hogy az összes hozzávalót beletesszük a turmixgépbe, majd összepépesítjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Turmixolás közben egyszer-egyszer leállítjuk a gépet, és felkavarjuk a pestót, hogy könnyebb és egyenletesebb legyen a pépesítés.

A spagettit a szokásos módon kifőzzük, aztán lecsöpögtetjük, és leszűrjük. A főzővizéből félreteszünk 1-2 merőkanálnyit.

Összeállítjuk az ételt. A kifőtt spagettit, a megsült spárgát és a megpirított chorizo-szeletekt beletesszük egy nagyobb lábosba, majd hozzáöntjük a bazsalikomos pestót, és hozzáadtjuk a félretett 1-2 merőkanálnyi főzővizet. Az egészet kevergetve összemelegítjük, és végül hozzáforgatjuk a félbevágott mini-mozzarellákat. Ezzel már nem szabad nagyon melegítgetni az ételt, mert a mozzarella könnyen megolvad. Végül meghintjük apróra vágott bazsalikommal, és tálalhatunk.

4 adag lesz belőle.

tarjani Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2729

Szia!

 

Nekem is át tudnád küldeni? Léci. tarjani@freemail.hu Köszi!:-)

Előzmény: latsia1 (2713)
tarjani Creative Commons License 2006.03.07 0 0 2728

Szia!

 

Tudom, hogy egy kicsit későn szólok, de nekem is el tudnád küldeni?:-) tarjani@freemail.hu  Köszike!

Előzmény: nyuszkó2 (2675)
mannamari Creative Commons License 2006.03.06 0 0 2727
Hát a frizura is új, az ízvadász már a TvPaprikán sem lopta be magát a szívembe, a honlap is hozza a formáját. Ki tudja mióta palacsintarecept a sólet és kávérecept a BAZSALIKOMOS SALÁTA SÜLT SAJTTAL?

De a lényeg, hogy új receptjei vannak.
Előzmény: tkyra (2722)
fairyqueen Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2726
Nnnna, már megint (szokás szerint) lemaradtam. Csak nem Juditunknak van új frizurája? Az viszont jó hír, hogy vannak új receptek.
Előzmény: tkyra (2722)
czjudit Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2725
vagy erre: nastand@rdslink.ro
Előzmény: czjudit (2724)
czjudit Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2724
Nem jo a cim: szjudit2@yahoo.com
Előzmény: czjudit (2723)
czjudit Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2723
én is szeretném, ha lehet szjudit@yahoo.com
Koszi
Előzmény: nyuszkó2 (2675)
tkyra Creative Commons License 2006.03.05 0 0 2722
Mit szóltok, új frizura, új "Ízvadász" rovat, és új receptek....

A HÉT RECEPTJE

ARAB PADLIZSÁNKRÉM

 

 Hozzávalók:

 

2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva
15 dkg natúr joghurt
1 nagy marék friss korianderlevél, apróra vágva
1 kisebb marék friss mentalevél, apróra vágva
½ dl olívaolaj
1-2 friss chilipaprika, kimagozva és vékonyan felszeletelve
ízlés szerint só

a tálaláshoz frissen sütött pita-chips

 

 Elkészítés:

 

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat), és szilikonlapot vagy sütőpapírt teszünk egy tepsibe.

A padlizsánokat úgy hagyjuk, ahogy vannak, illetve annyi csak a teendőnk, hogy megmossuk, majd szárazra töröljük őket, aztán néhány helyen mindkét darabot villával megszúrkáljuk, hogy sütés közben ne pukkadjanak szét.
A megszúrkált padlizsánokat beletesszük egymás mellé a tepsibe, és kb. 45 perc alatt megsütjük. Ha a belsejük már jó puha, készen vannak. Megvárjuk, amíg langyosra hűlnek, aztán félbevágjuk őket, és kanállal kiszedjük a puha belsejüket.

A megsült padlizsán-belsőt összeturmixoljuk a zúzott fokhagymával, a joghurttal, a friss korianderlevéllel, a friss mentával, az olívaolajjal és a chilipaprikával. Csak akkor sózzuk meg, miután elkészült.

A padlizsánkrémet tálalásig hűtőben tartjuk. Szerintem pita-chips illik hozzá a legjobban, amit úgy szoktam készíteni, hogy a pitákat keresztben félbevágom, majd az így kapott kerek lapokat vékony cikkekre szeletelem, aztán olívaolajjal finoman megkenem a cikkeket, és forró sütőben megpirítom őket.

 

 

 

 

 

MAJD A BUDAY!

KOLBÁSZOS-GOMBÁS KARAJ SPENÓTOS PENNÉVEL

 

 Hozzávalók:

 

1 szál száraz kolbász
6 db gomba
1 szál póréhagyma
30 dkg friss spenót
25 dkg penne
10 dkg márvány sajt
1 dl tejszín
olívaolaj
1 kg karaj

 

 Elkészítés:

 


Felteszem a tésztát főni. Amíg puhul, felkarikázom a kolbászt és beleszórom a forró serpenyőbe. Amíg a kolbász elkezd pirulni, felszeletelem a gombát és a póréhagymát, majd ezeket is a kolbászhoz dobva az egészet megpirítom.

Amíg pirul a töltelék, leszűröm a tésztát, majd a karajt lefejtem a csontról és nyitott szeleteket vágok belőle. Ezt úgy csinálom, hogy a húsdarabot először bevágom, aztán a második szeletnél már végig vágom a húst. Az így kapott „összenőtt” szeleteket szétterítem, kicsit kiklopffolom, és a szélét bevagdosom, hogy sütéskor ne ugorjon össze.

A nyitott szeletet megtöltöm az időközben megpirult kolbászos-gombás keverékkel, óvatosan összehajtom, majd a széleit megtűzöm fogpiszkálóval. Enyhén megsózom, és a töltelék serpenyőjében megsütöm. Pár perc alatt megpirítom a hús mindkét oldalát, majd kevés vizet öntök alá, és fedővel lefedve készre párolom.

Amíg sül a hús, olajat hevítek egy lábosba annyira, hogy már füstöljön. Ekkor beleszórom a spenótot. Azért kell tűzforrónak lennie az olajnak, mert így a spenót nem megpárolódik, hanem megőrzi friss ropogósságát. Enyhén sózom, borsozom, majd hozzátördelem a márvány sajtot, és amikor a spenót már összeesett, megöntözöm a tejszínnel. Pár perc és kész is a mártás, ekkor hozzákeverem a tésztát és már tálalhatunk is.

 

A recept nyomtatható változata...

 

 

1-2-3 PALACSINTA

SÓLET

 

 Hozzávalók:

 

4 személyre:

1,2 kg tarka, vagy fehér bab (ízlés szerint)
75 dkg marhaszegy
75 dkg marha pecsenye
1 egész marhanyelv
1 db. füstölt libacomb
15 dkg gersli (árpagyöngy)
4 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb fej fokhagyma
2 ek. piros paprika
1 tk. törött bors
1-1,5 dl olaj vagy zsír
1 ek. liszt
4 db. tojás

 

 Elkészítés:

 

A babot nem szabad előre beáztatni!
Egy nagy lábasba tesszük az aprított fokhagymát, vöröshagymát, a megtisztított babot, az olajat, lisztet, piros paprikát, sót, és összerázzuk. Nem szabad keverni, mert a babszemek „levetik” héjukat. A tetejére tesszük a húsokat. Felengedjük vízzel úgy, hogy a húsokat teljesen ellepje. Tűzhelyen felforraljuk, majd betesszük a sütőbe a legkisebb lángon legalább 4 órára. Ekkor kivesszük, beletesszük a megmosott nyers tojásokat és a gerslit. A sütőben hagyjuk még kb.1 órát. Ekkor elzárjuk, és bent hagyjuk egész éjszakára.

 

A recept nyomtatható változata...

 

 

SÜSSÜNK VALAMIT

RAKOTT MÁKOS TÉSZTA

 

 Hozzávalók:

 

1 csomag cérnametélt
1 csomag cukrozott darált mák
3 db alma
2 dl tej
5 dkg margarin
3 tojás
10 dkg baracklekvár

 

 Elkészítés:

 

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gzsütőn 4-es fokozat), és kivajazunk egy kisebb jénai tálat.

A cérnametéltet kifőzzük és amíg a tészta puhul, egy közepes méretű serpenyőben margarinon megpároljuk a vékony cikkekre vágott almát.

Ha a tészta kifőtt, összekeverjük a cukros mákkal.

Ezután egy lábosba öntjük a tejet és beletesszük a margarint, majd megvárjuk míg elolvad.

Aztán a margarinos tejet ráöntjük a mákostésztára, összekeverjük, és a jénaiba kanalazzuk a tészta felét.

A tésztára jöhet a párolt alma, majd a tészta másik fele. Ezzel a rétegezés kész, mehet is a sütőbe, míg az ízek összeérnek.

Amíg a tészta sül, szétválasztjuk a tojásokat és a fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk baracklekvárt.

Következő lépésként kivesszük a tésztát a sütőből, vékonyan megkenjük lekvárral, az ízek fokozása érdekében megszórjuk még egy kis cukrozott darált mákkal, majd rápúpozzuk a lekváros habot is.

Még 15 perce visszatoljuk a tésztát a sütőbe, és már kanalazhatjuk is a finomságot.

 

A recept nyomtatható változata...

 

 

KÁVÉSZÜNET

BAZSALIKOMOS SALÁTA SÜLT SAJTTAL

 

 Hozzávalók:

 

Az öntethez:
1 gerezd fokhagyma
½ dl olívaolaj
½ csokor friss bazsalikom
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál vörösbor ecet
só és frissen őrölt fekete bors

A salátához:
20 dkg Karaván sajt
1 csomag Ínyenc Mix saláta
2 evőkanál olaj

 

 Elkészítés:

 

A fokhagymagerezdet megpucoljuk és beletesszük egy mikrózható tálkába. Ráöntjük az olívaolajat, és 30-40 mp-re betesszük a mikróba.

Utána a fokhagymát áttesszük a turmixgépbe. Hozzáadjuk a bazsalikomot, a mustárt és a vörösbor ecetet, és vékony sugárban, a motort folyamatosan járatva a tálkában maradt olajat is hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

Jöhet a saláta: az olajat felforrósítjuk egy serpenyőben, és ha már füstös, beletesszük a hasábokra vágott sajtot.

Oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük, végig a legmagasabb lángon, mert így nem folyik el.

A tálalás következik: a madárbegy salátát tányérra tesszük, meglocsoljuk az öntettel, és rátesszük a sült sajtdarabokat. A végén megszórjuk még egy kevés friss bazsalikommal.

 

Kurugla Creative Commons License 2006.03.04 0 0 2721

Szia.Én is kérném,ha lehet és nem fáradtság.Majd a Buday könyvre gondolok.Elöre is köszönöm.

jak2@freemail.hu
Előzmény: nyuszkó2 (2675)
Chimney Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2720

Egyszer már Én is csaltam:-)

Aszzem a Oetkernek van dobozban Tiramisu por, amit tejjel össze kell kverni.1 doboz mascarpone+1 ilyen por és nem éreztünk különbséget.

Előzmény: Bagoly Berti (2719)
Bagoly Berti Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2719

Én már csináltam málnával és őszibarackkal is az epermisut. Mindkettő finom lett, de az őszibarackos nem lett olyan karakteres ízű, mint vártam. Marcaspone helyett (piszok drága) én a sima natúr party vajkrémet használom. Csodálatos!

A málnásat bátran elkészítheted. Nyáron szoktam a fagyasztóba eltenni turmixolt málnát és epret is. Ezt használom ilyesmire. Amikor már van pár szem eper, mint most is , akkor abból teszek hozzá amikor a darabolt eper részhez érek. A málnával nincs ilyen gond, mert az nem lottyad olyan könnyen össze.

Előzmény: Chimney (2718)
Chimney Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2718

Köszi, elmentettem:-)

A fehércsokis cucctól Én is féltem kicsit, de megdermed a mascarponéban és tök jó ropogós lesz.

Egyébként talán a túró a különbség, meg az, hogy nem áztatják a piskótát cukros,citromos szirupban, ergo nem hízlal annyira.

Előzmény: t3v3d3s (2716)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2717
most nézem, habfixáló sem kell bele, meg növényi tejszínpótló sem, megdermed sima habtejszínnel is
Előzmény: t3v3d3s (2716)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2716
epermisut még sosem csináltam, mert ránézésre geilnek tűnt a fehércsokis mascarpone, de ezt itt alant már sokszor készítettem a pozitív hozzászólások nyomán, és ha nem tudnám, hogy egy hölgynek nem illik csúnyán beszélni, aszondanám, kurva jó. A fagyasztott málna ideális hozzá, fagyottan kell beletenni, egészben, így a mag-kérdés tárgytalan. (a málna egyébként sem magosabb, mint az eper)


könnyű málnás süti
Előzmény: Chimney (2715)
Chimney Creative Commons License 2006.03.02 0 0 2715

Sziasztok,

kérdeznék: nyáron többször készítettem Epermisut.

Bejött a családnak nagyon.Most hétvégén a kiskorú névnapját ünnepeljük és van a fagyasztómban kb.1 kg. málna.

Variálok, hogy elkészíthető-e belőle, nem lesz-e túl magos.

Szerintetek?

Spinderella Creative Commons License 2006.03.01 0 0 2714
Köszönöm, köszönöm, köszönöm! Épp szabin vagyok, van időm kotyvasztani, pepecselgetni, és úúúúgy élvezem:-)))
Mail megy!
Előzmény: latsia1 (2713)
latsia1 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2713
Benne van a Stahl összesben, ha írsz egy mailt az enyémre, átküldömNeked is, ahogy már sokaknak..
Ja, és ingyen!:O))

Dupla csokis keksz / Stahl

Sütőt előmelegíteni 190 C-ra.
Gőz fölött 20 dkg étcsokit olvasztani 20 dkg vajjal.

Ha kihűlt, bele:
2 tojást, 15 dkg cukrot, 1 ek langyos tejben feloldott 2 tk neszkávét,
5 dkg lisztet, 1 tk sütőport.

Apróra vágni 20 dkg étcsokit, 10 dkg diót megpirítani, összetörni.
Ezeket is belekeverni, sütőpapír a tepsibe, fél teáskanálnyi halmokat 3 centinként lepakolni.
7-8 perc alatt sülnek meg, de ilyenkor még nem úgy néznek ki, mintha kész lennének, de nem kell tovább sütni!
Ja, és a végén olvasztott fehér csokiba mártani az egyik felét, ezért dupla csokis.
Nos, én csak 5 dkg csokit vágtam bele először, mert lusta voltam aprítgatni, és sokkal finomabb lett, mint később, amikor 10 dkg csokit aprítottam bele.
Én nem tettem bele neszkávét sem.
Előzmény: Spinderella (2712)
Spinderella Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2712
Sziasztok!

Nincs meg valakinek a Stahl-féle dupla csokis keksz receptje? Vagy két éve a NŐk Lapjában jelent meg, akkoriban meg is csináltuk, de azóta sajna elveszett, és a stahl.hu oldalon sincs fent sajna.
csilla597 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2711
Köszi, köszi! Eszembe se jutott...:)
Előzmény: Zitka (2706)
mannamari Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2710
Szia4

Ahogy délután láttam, a Stahl doksik már nem voltak fenn. És az sem az ő munkája, ha nem tévedek. Valahogy undorodom az ilyen gátlástalan emberkéktől.
A héten írok Neked mailt.
Előzmény: t3v3d3s (2709)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2709
bakter, ez durvicsek, pláne, hogy biztos nem az ő munkája: a Magyar Elektronikus Könyvtárból ingyen hozzáférhető a legtöbb Rejtő. Még nem válaszoltak, de majd beszámolok.
Előzmény: mannamari (2708)
mannamari Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2708
Szia!

Akkor te ügyesebb voltál. Én valahogy bénáztam és nem találtam meg a mailcímet.
Engem is felháborított a dolog. És ha jól láttam az illető Rejtő könyveket is árul 1 Ft-ról, gyaníthatóan az sem nyomtatott...
Előzmény: t3v3d3s (2702)
latsia1 Creative Commons License 2006.02.28 0 0 2707
Na most akkor mi legyen? Remélem hoztok bablevest!:O)
Egyébként ennyi erővel akkor az Nlc-lévő topik és ez is megy a levesbe...de nem az én babomba!:O))
Előzmény: t3v3d3s (2702)
Zitka Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2706
A varázsszó az itt, bal oldalon lévő pici "gyorskeresés innen" ablakocska. :-)
2321-es és 2500-as hsz-ban szerepelt már. Mostanában nincsenek új receptek, folyton ismételnek.
Előzmény: csilla597 (2705)
Zitka Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2704
Szerintem jól emlékszel. :-)
Előzmény: t3v3d3s (2702)
csilla597 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2705

Szasztok!

Akinek megvan a tegnapi INDIAI CSIRKECOMB-os recept, az lenne olyan kevdes, és leírná? Nagyon tetszett a recept, csak nem írtam le adás közben. Nagyon köszönöm előre is!

t3v3d3s Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2703
jah, ez a gasztroregények receptjeire nem vonatkozik...
Előzmény: t3v3d3s (2702)
t3v3d3s Creative Commons License 2006.02.27 0 0 2702
Írtam a vatera bácsiknak és néniknek, van külön emailjük a szabálytalanságok bejelentésére, majd meglássuk, mit lépnek. Ez a gyerek még azt is odaírta, hogy digitális formátumban vannak ("ebook", haha), úgy meg aztán végképp senki nem adta ki. Ez a netes ismerős a konyhalistán is aktív volt? Mert akkor még emlékszem az ügyre és a célszemélyre.

Mivel Juditunk közzétette a receptjeit (na jó, túlnyomó részüket...), én nem látnék abban semmi rosszat, hogy pl. Latsia feltöltené a doksikat oldalára, ahonnan bárki szabadon levehetné. No de ő nem kér pénzt a "terjesztésért"!
Előzmény: Zitka (2700)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!