Keresés

Részletes keresés

Mr Spock Creative Commons License 2001.08.16 0 0 29
Kedves Mindenki,

A lefogyas "titka"? Rendkivul egyszeru:
Kevesebb kaloriat kell enni, mint amennyire a szervezetnek szuksege van. Igy a szervezet kenyszerul arra, hogy a meglevo tartalekokat felhasznalja. Kesz. Pont. Ennyi az egesz. Megis akkor miert ilyen nehez?

Mert a legtobb sulytobblettel kuzkodo ember nem hajlando igazi lepeseket tenni annak az erdekeben hogy lefogyjon. Csak szeretne. Csak remenykedik. Csak becsapni hajlando magat. Csak magyarazkodik (a hormonjaim, az anyagcserem, ilyen tipus vagyok, stb.) A kifogasok listaja hosszu, az eredmenyes metodusok listaja rovid. De van.

Hosszu evek ota szakmai szinten foglalkozom a kerdessel, ugyhogy figyeljetek. Mindent nem tudok itt leirni, tul hosszu lenne, de egy ket jo otletet bedobok. Itt nem valaszolok a kerdesekre, de nyugodtan gyertek at a Szuleszet-Nogyogyaszat (Mr Spock) topikba, ott valaszolok minden kerdesre. Tehat:

1. Anyagcsere. Minden komplikaltsag dacara, van egy megcafolhatatlan alaptetel: a szervezetnek X kaloriara van szuksege. Ha az X-nel tobbet eszik az illeto, hizni fog, ha kevesebbet, fogyni fog. Az X persze sokmindentol fugg (alap-testmeret, mozgasmennyiseg, meg olyanok is szamitanak peldaul mint klima). De fuggetlenul mindettol, ha az illeto kevesebbet eszik mint X, fogyni fog.

2. Etkezesi szokasok. Ez az egyik legtrukosebb resze a problemanak. Majdnem mindenki beskatulyazza magat nehany etelfajtara, es azt ismetli nap nap utan, het het utan. Aki olvassa ezt kerdezze meg magatol: fozok en tobb mint 20 fajta vacsorat? Tobbezer not megkerdeztem mar az evek soran, meg soha, egyszer sem kaptam azt a valaszt, hogy IGEN. Pedig a kulonbozo etel-alapanyagok ezernyi kombinaciot tesznek lehetove. Csak ez senkinek nem jut eszebe. Mindenki aki dietazni akar, azt hiszi, hogy el kell kezdeni salatat, zoldsegeket ragcsalni, allandoan ehesnek kell lenni, es csak ugy megy. Ugy IS megy, csak erre nagyon kevesen hajlandoak. Az igazsag az, hogy nincs erre szukseg. Meg kell kerdezni egy orvost (aki ert hozza), hogy szamitsa ki a korulbeluli kaloriaszamot amit az illeto teste elhasznal naponta (vannak tablazatok, computer programmok). El kell hatarozni, hogy milyen gyorsan akar az illeto fogyni, es aszerint kb 200-600 kaloriaval kevesebbet kell enni naponta.

Na most jon a dolog igazi nyitja. Kell keresni egy jo kaloriatablazatot. Nem tudom hogy Magyarorszagon van-e ilyen, itt USA-ban nem talaltam, ugyhogy csinaltam egyet a pacienseimnek. Egy kaloriatablazat, ami nem nevszerint szortirozza az eteleket, hanem kaloria szerint. Es el kell kezdeni nezegetni az alacsony kaloriaju eteleknel. Itt fog jonni a meglepetes. Ahogy olvasgatjatok a listat, elobb utobb elkezditek megtalalni azokat az eteleket, amik sokkal kevesebb kaloriat tartalmaznak mint amiket most esztek, ES.....itt a dolog kulcsa.....szeretitek azt az etelt, csak eddig nem is jutott eszetekbe, hogy az is van a vilagon.
Es ezzel a metodussal, kivalasztani egy UJ kaja-listat, amiket szerettek, de kevesebb kaloriat tartalmaznak mint amit eddig ettetek.

Aki hajlando atmenni ezen a kis gyakorlaton (nem konnyu, de megcsinalhato), meglepodve fogja eszrevenni, hogy anelkul hogy ehezne, anelkul hogy repat ragcsalna allandoan, szep lassan el fog kezdeni fogyni.

A lenyeg a kerdes tudomanyos megertese, elfogadasa, a kifogasok sutbadobasa, fegyelmezettseg, es.......hat bizony.....egy hatekony "diet pill". En a pacienseimnek egy Phendimetrazine nevu gyogyszert adok, ami atsegiti oket a reflex-szeru etel-vagyakozasokon, pszichologiai "ehsegeken".

Tehat ez az alap. Aki tud angolul, az ide kattintson azert a cikkert, amit a pacienseimnek adok, akik le szeretnenek fogyni.

Megegyszer: kerdesekre a Szuleszet-Nogyogyaszat (Mr Spock) topikban valaszolok.

Gabor

Andrea-r Creative Commons License 2001.08.16 0 0 28
Sziasztok!

Kedves Naplóm! asszem így is kezdhetném.
Szóval, tegnap görkoriztam 1 órát. nagyon jó volt és este puffasztott búzaizét ettem kefírrel és paradicsommal. Nem is volt rossz. DE. Vétkeztem, méghozzá nagyot. :( Az este chat-elés közben megettem a maradék Nutellát. :(( Kb. 6 kanálnyi volt, este tíz után. Annnnnnnnnnnyira fínom volt.
Azzal vígsztalom magam, hogy végre elfogyott és így nem fog itt ingerkedni az orrom előtt. Reggel kimentem a közértbe és Nem vettem meg azt a csodaszép, illatos diós búrkiflit. A mákosat sem. Ez azért már valami.

Sajnos igaz, hogy a terhesség alatt kinyúlt hasizmokat csak tornával lehet regenerálni. Az egyenes hasizmok, amik végigmennek az egész pocakon, a terhesség alatt teljesen lazává válnak és szétnyílnak, hogy utat engedjenek a pocaknak. A szülés után sajna, nem ugrik vissza, hanem lanyha marad. Így pedig hiába nem eszünk, ott marad az a petyhüdt izé. Legalábbis nekem itt van.
Azt találtam ki, hogy amikor Máté babámmal a földön játszom, akkor közben megcsinálok néhány felülést, ha már úgyis a földön heverészek.

Ja, és még annyit, hogy estére rengeteg tejem volt, még fejni is tudtam egy kicsit, pedig ez már nem volt jellemző. Továbbra is iszom a kecskerutát, sőt görkori közben és után is ittam.

Hajrá Harcostársaim!

Andrea

Pimpinudli Creative Commons License 2001.08.15 0 0 27
Sziasztok!

Én anno 47 kilóról indultam, 82-vel mentem szülni... Szóval sokat híztam a terhesség alatt, de a java az első hónapban jött fel, 5 hetes terhesen már 69 kiló voltam. Na, persze előtte folyamatosan koplaltam. Volt, hogy egy hónapig nem ettem semmit. Pont a terhesség előtt is így volt.
A lényeg. Most is van rajtam még jó 10-15 kiló, kb. 65 kiló körül járok. Ámde még szoptatok, naponta legalább háromszor, és a lányom, bár már 14 hónapos, nem nagyon akarja még abbahagyni. Amit mondjuk nem is bánok, jó lenne két éves koráig szoptatni.
A kajálással nálam az a baj, hogy tök rendszertelenül eszem. És sajna, kívánom a kólát... Nem is folytatom. Édességet nagyon ritkán eszem, ha tehetem, inkább gyümölcs, de sajna ez nem ellensúlyozza a kóla áldásos hatását.

A másik gondom az, hogy a hasamon az izmok megnyúltak rendesen, ezeket sajna, csak tornával fogom tudni visszaalakítani...
Csakhogy annyira nincs energiám a tornához. Munka, gyerek, aztán már csak inkább netezek és alszok. Mondjuk, ha megtehetem, biciklizek, megcsinálok egy pár felülést, gyalogolok, nem szállok villamosra, buszra, táncolok a lányommal, de ez sajna nem elég. Konkrétan azokra a részekre kellene tornáznom, ahol a kilók vannak.

Sajnos, én soha nem tudtam úgy lefogyni, hogy kevesebbet ettem. Vagy ettem vagy nem ettem. A nemevéstől persze peregtek le a kilók, főleg, hogy napi kétszer egy óra tornával spékeltem még meg. De ma már erre se időm, se energiám.

Hópihe, az ananászkúra jó lehet, de persze ott is azért figyelni kell, mit eszel. Az ananászban (és a többi déligyümölcsben is) van egyfajta enzim, ami a zsír lerakódását gátolja és a kiürülését segíti.

Krumpli: anno, ha ettem, krumplit is ettem, sose híztam vissza tőle. Persze főzve, párolva, stb. Nem olajban sütve. Úgy tényleg kalóriabomba. Ami nagyon jó még, az a gomba, cukkini, uborka (tudomásom szerint ez az egyik olyan zöldség, amelynek lebontására több energiát használ fel a szervezet, mint amennyit tartalmaz - azaz mínusz kalóriás kaja), brokkoli, spenót, sóska, stb. Annyiféleképpen lehet őket elkészíteni, nem kell csak nyers zöldséget enni. Szerencsére...

Azt hiszem, csatlakozom a mozgalomhoz, hátha nekem is sikerül egy nyolcast leadnom karácsonyig.:) De jó is lenne!!!

Puszi:

Pimpinudli

PUMUKLI Creative Commons License 2001.08.15 0 0 26
Sziasztok!
Én csak néhány "okosságomat" osztom meg veletek.
Ami a legfontosabb szerintem, hogy este ne egyetek! 6 után lehetőleg semmit. Egy kis natúr tea v. min. gyümölcs, ha nagyon éhes az ember lánya.
Tudom, sokak szerint elég hetente egyszer mérlegre állni. Nos, én minden este és reggel meztelenül ráállok , és így a már fél kilót is rögtön észreveszem és másnap kicsit figyelek, hogy ne egyek meg egy tábla Boci csokit. Jó az, ha nem egy hét után szembesülsz vele, hogy megint híztál két kilót.
Nálam nagyon bejön a tengeri hal+sok párolt zöldség.(semmi faxszni, fagyasztott zöldségkeverék). Laktató és fogyni is lehet a kevés kalóriatartalma miatt (pedig rántom a halat).
A grillcsirke is finom és könnyű persze kenyér és sültkrumpli nélkül.
Van is vmi olyan 3 napos diéta, hogy első nap egy egész grillcsirke, második nap 3 pár virsli (vagy 4?), 3. nap amennyi tejeskávé jól esik. Ez állítólag 3 kiló mínusz. Én a 2. napig jutottam el, d emár ott s csaltam, mert ettem a virslihez mustárt + paradicsomot. De így is 1,5 kiló lement. Néha nem árt szerintem, legalább vmi lökés a további kilók lassabb leadásához.
A nehézség szerintem az, hogy mindenkinek ott a férje, akire ugye azért többé-kevésbé főz, és a férfiak a legritkább esetben örülnek a reformkajáknak. Az én férjem legalábbis nem pártolja a zöldségköretet, stb. Szóval ha az ember főz a családjának, akkor kénytelen figyelembe venni a z ő igényeiket is, és így sokkal nehezebb. Na de addig örüljünk,a amíg ők vannak nekünk! :-))
Bocs a sok sületlenségért!
PUMUKLI
Nyuszog Creative Commons License 2001.08.15 0 0 25
Sziasztok! Lassan öt éve hurcolom a plusz 10 kilómat. Egyszer igazán elhatároztam, hogy visszafogyok. Kaptam egy 2 hetes "csodareceptet". Isten bizony betartottam, kivéve a reggeli kávét, mert nem iszom, és bizony egy deka nem ment le.

Addig OK., hogy együnk sok zöldséget, de a krumpli is zöldség, azt meg mégsem ajánlják. És csak répával nem lakik jól az ember, pláne, hogy azt sem tudom, hogy miből mennyit lenne szükséges és elegendő megenni, hogy két óra múlva ne korogjon az ember gyomra valami tartalmasabbért. A Norbi diéta meg pont a husira megy rá, és a zöldségek közül eleve kizár egy párat (krumpli, borsó).
Azt hiszem, hogy én is meglátogatom azt a honlapot. Addig is lélekben Veletek vagyok!

bilonka Creative Commons License 2001.08.15 0 0 24
Kedves Tantus!

Kicsi a világ! :-) Én már lassan 20 éve élek Budapesten, de a lelkemben alföldi lány maradtam! Biztosan sok közös ismerősünk van a Kossuthos tanári karból.

A vízben szaladgálás utáni izomlázat elhiszem. Én mostanában a közeli strandon szoktam élvezni a vízi aerobicot. Először gyanútlanul beálltam a tömegbe tornázni, gondoltam, pár perces kis kedélyjavító akcióról van szó. Ám dehogy! Szabályos 1 órás programot nyomtunk le, nagyon érdekes és roppant hatásos volt, alaposan éreztem utána az izmaimat.

Üdv: Bilonka

Előzmény: Tantus (23)
Tantus Creative Commons License 2001.08.15 0 0 23
Kedves Bilonka! tulajdoképpen a magamfajta kicsit duci és állandó fogyókúra-próbálgató emberkék mást sem szeretnek olvasni, mint amiről írtál... Igen, nagyon jó lenne akkor is NŐNEK érezni magunkat, amikor rajtunk van az a pár rettenetes kiló. Nálunk az a helyzet, hogy a párom hamarabb barátkozott meg a felszedett kilóimmal, mint én. Engem nagyon zavar, és bár tudom, hogy már sosem leszek olyan, mint 20 évesen voltam, (ami igaz az igaz, a megnövekedett mellméretemet nem szívesen adnám:)), azért csak jó lenne csinos lenni.
( egy kis off: én is Debrecenben tanultam, ráadásul én is Kossuthos voltam, csak egy pár évvel később)
Andrea! De szerettem volna én néhány hónapja arról beszámolni, hogy 70 kiló vagyok! En cirka 80 kilóval kezdtem a fogyókúrát, most 62-63 vagyok,ez a súly tulképpen már nem olyan rettenetes az 171 centis magasságomhoz. De még próbálkozom egy kicsit.
Ma Balatonmáriafürdő mellet voltunk kinn a nádasban, a párom dolgozott, én meg a gyerekekkel szaladgáltam a térdig-combig érő vízben. Gondoltátok volna, hogy az ennyire fárasztó?? Mire hazaértünk izomlázam lett, úgyhogy a mai torna kimarad... De azt hiszem, hogy pont elég volt mára a futkározás is.
Előzmény: bilonka (21)
Andrea-r Creative Commons License 2001.08.15 0 0 22
"Azt tanácsolom, hogy döntsetek addig a változatos, de mértékletes táplálkozás mellett! Egyetek sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány tejtermékeket, sovány húst, halat, gabonaféléket: müzlit, barna kenyeret, lehetõleg barna rizst.
Ami NEM kell, szoptatás mellet sem: cukrozott üdítõk (helyette víz, ásványvíz, kissé hígított 100 %-os gyümölcslé), zsír (használjatok kevéske növényi olajat), ún. üres kalóriájú rágcsálnivalók, pl. chips. Próbáljatok minimális mennyiségû édességet, süteményt fogyasztani! "

Bilonka! Ez máris úgy hangzik, mint egy fogyókúra-recept:)))))

Egyébként én is pont arra gondoltam, hogy ha a napi édesség adagomat elhagyom, a fenti kajákból eszem és elkezdek mozogni is, akkor Karácsonyig lemehet az 8 kiló, még szoptatás mellett is. Mióta újra "nagylány lettem" fogy a tejem (1 hónapja), így már csak napi 2-re futja, reggel és este. Éppen ezért gondoltam úgy, hogy most már itt lehet az ideje a rendesebb tornának.
Szóval: én 70 kiló vagyok. Szeretnék visszamenni 62-re, amivel a terhességet kezdtem. Ez havi 2 kiló, teljesíthetőnek tűnik.
Most indulok tehát, hetente-kéthetente leírom majd, hogy mennyi vagyok, mit ettem és mit nem ettem, mennyit mozogtam stb. Szerintem, ha Ti is leírjátok és így támogatjuk egymást, akkor könnyebb lesz.

Ma is megyek görkorizni.

Andrea

bilonka Creative Commons License 2001.08.15 0 0 21
Szia, Tantus!
Örülök, hogy benéztél a honlapomra, gyere máskor is! Én is a kismamasággal kezdtem a fogyis pályafutásomat... Nagyon sovány kislányka voltam, a környezetem vigasztalt, hogy majd "összeszedem magam", ha lesz 1-2 gyerekem. Így aztán óriási örömmel fogadtam a rámrakódó kilókat, pár hetes várandósként kismamaruhát vettem fel, mert nem fértem bele a 62 centis derékbőségre való szoknyáimba és nadrágjaimba. Amikor szülés után hazamentem, természetesen nem ért össze rajtam a szűk szoknyaderék. Akkor elégedetten nyugtáztam, hogy: a feladat teljesítve, meghíztam!!! 55 kiló voltam és ducikának éreztem magam... A további kilók feljövetelét nem részletezem.
Szóval, Lányok: HINNI kelll benne, hogy a kismamasággal ajándékba kapott méretetek az csupán átmeneti, visszafordítható!!! Anyák lettetek, de továbbra is NŐK vagytok. Legyetek igényesek, már ma! Ne várjatok arra, hogy x kilót lefogytok, majd akkor öltözködtök... MOST is a Ti életetek zajlik, most is jól kell magatokat érezni! 1-2 divatos, nem szorongató ruha az átmeneti időre is kell, hogy jobb kedvvel tudjátok az apróságokat és azok édesapját magatokhoz ölelni! Mindenkinek boldogságot kívánok hozzá, akár túró rudival, mert az igazán finom és egészséges édesség! :-)))
Szeretettel: Bilonka
Előzmény: Tantus (18)
Annamama Creative Commons License 2001.08.15 0 0 20
Szervusztok!

Hópihe, én örülnék a tornának, mármint a baba-mama fajtának. Szívesen mennék a másikra is veled, de én még szoptatok, plusz messze lakom az említett helytől.

Én egyébként a Soroksári úti Mega Toyshoz járok tornázni, lehet hozni babákat is. A hely szerintem teljesen jó, a csaj, aki a tornát tartja imádja a babákat, de a babák is jól megvannak egymással.

Annamama

Előzmény: Hopihe (19)
Hopihe Creative Commons License 2001.08.15 0 0 19
Sziasztok!

Nekem is pont ennyit kellene leadnom!
Még a terhesség előtt feljött rám 5 kg, amikor letettem a cigit. A szülés után 2 hónappal visszamentem a terhesség előtti 65 kg-ra, de centikben messze nem voltam a régi, és az 1 évig tartó szoptatás alatt az 5. hónap körül feljött még 5kg. Az 1 éves szoptatást 68 kg-al hagytam abba, ennek már 1 hónapja, de semmi változás.
Szerintem is a torna segítene leginkább, de egyedül olyan nehéz. Pedig nem is eszem sokat, csak az a baj, hogy rendszertelenül.
Én a Hungária – Thököly sarokhoz közel lakom, van innen két villamos megállóra az Erzsébet királyné útnál van egy nagyon jó konditerem, lehet menni reggel 8-12-ig és 15-21 óráig. Minden egész órában indulnak tornák és vannak jó gépek is. Torna partnert keresek, egyedül nem megy jeligére.

Szervezhetnénk valahol baba-mama tornát is. Én megszervezem, ha vannak jelentkezők.

Mit tudtok az ananász kúráról? Állítólag az ananász nagyon jól fogyaszt.

Hópihe

Tantus Creative Commons License 2001.08.14 0 0 18
Ez a Norbi az a bizonyos Schrobert Norbert, ő nagyon felkarolta a ducikat, mivel saját bevallása szerint 16 évesen 106 kiló volt. Nem is egy része van a Duci-tréningnek, ha megveszed a kazit, adnak hozzá egy étrendet is. Egyébiránt szokott lenni esti torna is Norbival, öt perc az egész, én néha csinálom.
Egyébként a következú kispocok bekopogása nagyon is ismerős: éppen megszabadultam a felszedett fránya kilóktól, amikor kiderült, hogy jön a második baba. Most nem akarnék hasonló helyzetbe kerülni, úgyhogy fogyózom rendületlenül.
Tisztelt Topiclakó Társaim! Egy vallomással tartozom nektek: ma este elfogyasztottam egy túrórudit, rommá tiporva ezzel egész napom kinzó koplalását, de ANNYIRA kívántam az édességet, a répára meg már rá sem tudok nézni. Nem tudtok valami diétás csokoládét?????? :))
Bilonka! Nagyon klassz a honlapod!! Sok frankó tippet kaptam!köszike!
Előzmény: Cincoka (17)
Cincoka Creative Commons License 2001.08.14 0 0 17
Tantus, ez melyik Norbi? Hallottam,hogy bizonyos Baucsek nevunek jobb a kazija, csak még soha,sehol nem láttam…Szerintem jó a Béres A. kazija is. Már csak a lustaság elleni szérum feltalálására várok, aztán el is kezdem rögtön az intenziv tornát:-). Ugy vélem, fogyni vagy a kalóriabevitel csökkentésével,vagy torna révén,pontosabban a ketto ötvöésével lehet. Hát nem pont szoptatós mamáknak való…háztáji fozésnél bevetheto az olaj-vaj,kenyér csökkentés,tejföl-tejszin helyett kefir bevetése…mire látszana a hatása,a következo kispocok is bekopog:-)
C.
Előzmény: Tantus (8)
Cincoka Creative Commons License 2001.08.14 0 0 16
Upsz, bilonka megelőzött, most akartam ajánlani a honlapját, én szeretem, sok ötletet meritettem onnan.
A Konyhaasztalon is vannak fogyókurás topicoc és itt a Szülőiben is, pld. a Hogyan fogytál le szülés után...Jaj, ez most ugy hangzik, mintha Andreát jól leszólnám, miért nyitotta ezt:-) dehogyis, csak olvsásra buzditok:-)
Megvárom, hátha feltaláljátok, hogyan lehet nekem lefogyni mások fáradozásával:-)
Cinc.
bilonka Creative Commons License 2001.08.14 0 0 15
Sziasztok Kismamák!

Hátha az itteni beszélgetés tippjein felül tudok Nektek ajánlani valamit!
Meghívlak Benneteket a honlapomra, a címét az adataim közt megtaláljátok.

A "csodakúrák" közül egyiket sem javaslom, amíg szoptattok! Azt tanácsolom, hogy döntsetek addig a változatos, de mértékletes táplálkozás mellett! Egyetek sok zöldséget, gyümölcsöt, sovány tejtermékeket, sovány húst, halat, gabonaféléket: müzlit, barna kenyeret, lehetõleg barna rizst.
Ami NEM kell, szoptatás mellet sem: cukrozott üdítõk (helyette víz, ásványvíz, kissé hígított 100 %-os gyümölcslé), zsír (használjatok kevéske növényi olajat), ún. üres kalóriájú rágcsálnivalók, pl. chips. Próbáljatok minimális mennyiségû édességet, süteményt fogyasztani! A könnyű alakformáló tornát szoptatás alatt is el lehet kezdeni.

A "Diétázunk" rovatban sok jó receptre is bukkanhattok, a "Plussz a sikerhez" oldalain pedig éhség elleni praktikákat is olvashattok. A "Sikertörténetek" oldalain kiderül, hogyan sikerülhet sok-sok kilótól megszabadulni. Van saját Fórumom is, ott tapasztalt fogyizók ötleteit, humoros történeteit olvashatjátok. Várom a Ti ötleteiteket, tapasztalataitokat, sikertörténeteiteket is!

Boldog babázós időszakot kívánok üdvözlettel: Bilonka

Előzmény: Andrea-r (14)
Andrea-r Creative Commons License 2001.08.14 0 0 14
Jó reggelt!

Tegnap kereken egy órát görkoriztam a Ligetben. Most igencsak fájnak a lábaim, de nem baj. Nagyon jó volt. Nem csatlakozik valaki?
Viszont chipset vacsoráztam. :( Igaz, olyat, ami kukoricalisztől készült. Talán ez nem árt annyira. Most megyek répát abriktolni. és nem nutellát fogok reggelizni.

Andrea

Szunyó Creative Commons License 2001.08.13 0 0 13
Akkor jön haza a "ház ura".
Előzmény: Andrea-r (12)
Andrea-r Creative Commons License 2001.08.13 0 0 12
Szunyó!

Miért pont 2 hét?

Andrea

Szunyó Creative Commons License 2001.08.13 0 0 11
Köszönöm a választ!
Nekem is megvan a Callanetics, csak kazettán. Tényleg jól átmozgat, de egyedül nincs kedvem csinálni...:( Mennyi idő után érhetek el vele eredményt? A hugom most hozta el a Norbi-féle Duci tréninget, azt csináljuk együtt, amíg Ő itt van, remélem később is lesz kitartásom hozzá!
Salátákkal nincs bajom. Sajna eddig olyan volt az étkezési szokásunk, hogy reggel 1 pohár gyümölcsös joghurt, délre 1 szelet felvágottas kenyér (a férjem nem itthon ebédel) és amikor hazajön hat óra után, akkor pizza! Vagy rántotta, vagy egyéb nehéz kaja. Ezt kellene most valahogy átrendezni, van rá még két hetem, hogy kigondoljam, hogyan is!
Tantus Creative Commons License 2001.08.13 0 0 10
A callanetics nagyon jó. Én is jártam, míg az időm engedte, mostanában nem nagyon tudok eljutni. Bár az is tény, hogy kissé unalmas, de egy-egy edzés után annyira érezhetően "meg voltam mozgatva", hogy nagyon jó érzés volt.
Anrea! Az ötlet nagyon jó!! Én ma pl. nem ettem a reggeli tojásrántottából, sem a gyerekeknek gyártott tejbegrízből, ittam( éhgyomorra, bár ezt nem mindenkinek birja a gyomra) egy pohár citromos vizet, cukor nelkul, nagyon jól hajtja ki az emberből a mérget, állítólag, ha minden étkezés után iszol egy pohárral, az sokat segít.
Van egy spéci tornagyakorlat sorom is, azt végigcsináltam. A legutóbbi Anyák Lapjában volt egy lábformáló gyakorlatsor, azt is szoktam csinálni. Viszont ha csinálok valamit, abban néha megszállott vagyok, legdurvább időszakomban napi 100 felülést csináltam, bár volt olyan, hogy majd beledöglöttem...
Ebédre ma egy tányér húsleves lesz,( szoktam beleütni egy tojást, az nagyon tápláló, és nem kalóriadús) Vacsira tejföl, de öt óra után semmi.
Egy dolgot nem vagyok hajlandó többet enni: ez pedig az Abonett, undorodom tőle, a párom is mindig kérdezte, hogy miért eszem parizert farostlemezzel. vannak dolgok, amitől egyszerűen rosszul leszek, ha rágondolok. BRRRR...
Még valami. Anno néhány évvel ezelőtt a szokásos súlyproblémáim közepette megfogadtam, hogy 80 napig nem eszem kenyeret. Nagyon nehéz volt, ha elmentem egy kenyérbolt előtt és megcsapott a friss kenyér illata, szabályosan ájulási tüneteket produkáltam. De végigcsináltam. Azóta a legnagyobb jutlmam egy szelet friss,ropogós kenyér hideg tejjel. Uhh. Most nagyon megéheztem.
Andrea-r Creative Commons License 2001.08.13 0 0 9
Sziasztok!

Borzasztóan örülök, hogy itt vagytok, életem első topicjában. :))))

Tímea!
Igen, még én is szoptatom Máté babaát, 2-szer, 3-szor egy nap, mikor mennyi tejcsi van. De szerintem ennek ellenére lehet vigyázni, ha ez nem is fogyókúra. pl. ha nem Nutellás kiflit ennék reggelire fél liter kakaóval és nem ennék napi 2-3 túró rudit és műzli szeletet, és csokit és fagyit, annak már biztos, hogy lenne eredménye. :)

Most azzal próbálkozom, hogy délelőtt összevágok 1-2 nyers répát kicsi hasábokra, s mint a ropit, azt rágom egész nap. Finom, ráadásul bele lehet mártogatni mindenféle szószba.

Ami szerintem kell és most már talán lehet is: a mozgás, a torna. Én sem szeretem túlzottan az ugrálósokat, de pl. napi x db. felülés - tegnap 40 darabot csináltam! vagy a Callanetics - van egy kazettám, rém unalmas, de jól megmozgat.

Szerintem már az is bíztató lehet egymás számára, ha leírjuk, hogy 1 nap mit NEM ettünk meg és pl. hány lábemelést, felülést csináltunk, bicikliztünk fél órát stb.

A házassági évfordulónra kaptam egy görkorit - talán 2-3 naponta eljutok valahova gyakorolni. Elég béna-kezdő vagyok, de azért bízom benne, hogy menni fog. Addig nagymama vigyáz a babára. Remélem.

Tantus Creative Commons License 2001.08.13 0 0 8
Kedves Szunyó!
Szoptatás után nekem még eléggé sok gondom volt. Annyira nehezen állt vissza a szervezetem a szoptatás előtti állapotára, hogy hihetetlen. Pl. volt olyan hónap, hogy nem menstruáltam( már fel voltunk készülve a harmadik csemetkére), a nőgyógyász viszont azt mondta, hogy most alakul vissza a szervezetem a szoptatásból a nemszoptatásba. ( egy évig szoptattam, aztán a lányom megtagadta a dolgot). Elég sok időbe került, míg a mellméretem kezdett hasonlítani a szülés előttire. És az első pár kiló félelmetes lassúsággal vánszorgott le rólam. Én is azon a ponton voltam, hogy feladom, legfeljebb levesszük a tükröket a falról, hogy ne is lássam magam. Rengeteget segített az ún. Los Angeles kúra, azt végigcsináltam, attól kilenc kilót fogytam. Abban az a jó, hogy tele van naranccsal meg paradicsommal, plusz egy csomó tejfölt kell enni( amit én egyébként is imádok), szóval nem éreztem éhesnek magam, ráadásul sok vitamin jutott a szervezetembe, nem voltam fáradt, stb.
Azoknak, akik még szoptatnak leírom a barátnőm hogy fogyott szoptatás alatt, én nem voltam eléggé erős ahhoz, hogy megcsináljam. Ő ha éhes volt, evett, de csak nagyon keveset. Pölö saját készítésű salátákat, amiben minden benne van, amit szoptatás alatt lehet enni: salátalevél, répa, gomba, borsó, sajt, és mindig tett hozzá egy tonhalkonzervet, ami laktatóbbá tette. Ebből mindig volt neki otthon. Ha édességre vágyott, akkor gyümölcssalátát evett, és ő most vékonyabb, mint szülés előtt volt. Én ezt nem tudtam csinálni. De ő állítja, hogy szoptatás alatt nagyon jól lehet a testet karban tartani, hát én valszeg más alkat vagyok.
Nagyon jó-szerintem- a Norbi-féle duci tréning, csak hozzá kell szokni a srác stílusához... :)
Szóval az azért jó, mert nem kell benne ugrálni, nincsenek megerőltető gyakorlatok,( nekem egyszer a karkörzésektől olyan mellgyulladásom volt, hogy csillagokat láttam!!)de azért jól átmozgat.Én arra tornáztam, ma már együtt csinálom a lányommal( látnátok milyen édesen próbálkozik :))))
Én is szívesen olvasok bármiféle tapasztalatot, rám fér, ez az utolsó pár kiló iszonyúan nehezen tűnik el.
Előzmény: Szunyó (7)
Szunyó Creative Commons License 2001.08.12 0 0 7
Tantus!

Én pont ezt éreztem! Hogy szoptatás alatt mintha könnyebben híznék és a bőröm, hajam ugyanazt produkálta, mint a Tiéd. Kíváncsi leszek mi lesz a szoptatás után. Mesélj!

Előzmény: Tantus (4)
Szunyó Creative Commons License 2001.08.12 0 0 6
Sziasztok!

Éppen nekem való az a nyolc kiló mínusz!

Én sohasem voltam vékony alkat, (szülés előtt 160 cm-hez 54 kiló) és a terhesség alatt is csak 10 kilót híztam. (Bár pirossal karikázta a súlyomat az orvos így is!!!) Szülés után egy kiló sem maradt rajtam, mégse fértem bele a nadrágjaimba. (Pocak megereszkedett :(( ) Kicsit hamar örültem, mert jött a tél... És a mozgásszegény életmód (séta a babával nem egy kalóriaégető valami) és az ünnepek, és a plusz 8 kiló. Lemenni meg nem akar... Most a fiam már csak reggel szopizik, utána még reggelizik rendesen, tehát úgy döntöttem, hogy most majd!! (Nyáron még víz közelébe sem merészkedtem, nehogy...) A hugom kazettájára minden nap félóra torna, és kevesebb kaja. Próbálom összeválogatni, hogy mit egyek, de most könnyű dolgom van, három hétig nincs itthon a férjem. Mi lesz azután?? Még csak négy napja tornázok rendszeresen, és "természetesen" még semmi eredmény. Félek, ha ez sokáig így lesz, feladom...

Annamama Creative Commons License 2001.08.12 0 0 5
Szervusztok!

Én is ideértem. Sajnos rajtam is maradt a szülés után 10 kilo a terhesség előttihez képest, ami amúgy is kb 5 kilóval volt több, mint amit szerettem volna. Szoptatás alatt felszedtem eddig vagy 4 kg-t. Annát még (ezt a védőnőnek be sem merem vallani) 7-szer szoptatom, úgyhogy én is kínlódom. Bár igaz, én tudom, hogy min lehetne változtatnom.
Én sajnos rengeteg édességet eszem, és szinte egész nap nassolok valamit. Bármelyik önmagában is elég a hízáshoz, nemhogy a kettő együtt. Ezek helyett kellene valami könnyű, egészséges, és ami nagyon fontos, könnyen összedobható kaját ennem. Csak azt nem tudom, mi legyen az.
Segítsetek kitalálni!!!Légyszi!!!

Annamama

Tantus Creative Commons License 2001.08.12 0 0 4
Pedig asszongyák, hogy szoptatás alatt lehet igazán fogyni... Hát én terhesség alatt először hat kilót híztam, és vagy huszat a szoptatás alatt,ezt rohadt( már bocsi) nehezen adtam le. Aztán a második tehességnél majdnem végig fogytam, erre jött a 26 kiló a szoptatás alatt. Vajon mitől lehet hízni a szoptatás alatt? nem emlékszem, hogy többet ettem volna, mint egyébként. De valahogy mintha felrobbant volna a hormonháztartásom. Hullott a hajam, tele voltam pattanással, szabályosan foszlani kezdtek a körmeim, miközben az összes lehető és szedhető vitamint kipróbáltam. Ebből a szempontból alig vártam a szoptatás végét, annyira szerettem volna elkezdeni a kúrát. Aztán mindig közbejött valami.
Most a legnehezebb résznél tartok, állítólag az utolsó kilókat a legnehezebb leadni. Én meg néha úgy érzem, mintha belesavanyodnék a sanyarú étkezésekbe...
Előzmény: Lovászi (3)
Lovászi Creative Commons License 2001.08.12 0 0 3
Sziasztok!

Andrea, az 5let nem is rossz, de amíg szoptatod Mátét, hogyan tervezed a kivitelezést? (Nem a kedved akarom szegni, hanem télleg érdekel, mert ugyi ha valami tilos a szoptatás alatt, az a fogyózás...) Én még 3-szor szoptatom Dalmát, és emiatt nem merek semmilyen fogyóba kezdeni. Tantushoz hasonlóan én is a szoptatás alatt híztam sokat. Mindháromszor. Szóval kíváncsi vagyok milyen terved van a dolog kivitelezésére.

Sziasztok!

Tímea

nik Creative Commons License 2001.08.12 0 0 2
Sziasztok!

Mínusz 10 kiló nekem is jól jönne, ezért csatlakozom hozzátok. Remélem együtt könnyebb lesz!!! Bár nehezen mondok le a sütikről, kekszekről és mindenféle édességekről.
nik

Tantus Creative Commons License 2001.08.12 0 0 1
Én egyfolytában fogyózom, mióta abbahagytam a szoptatást( február óta). Mostanra kerültem olyan állapotba, hogy fel merem venni a fürdőruhámat, de még nem vagyok elégedett. Nálam nem igazán volt elég az elhatározás, egyfolytában jöttek a csábítások, aztán amikor már kezdett kritikussá válni a helyzet( egyszerűen nem bírtam tükörbe nézni...)akkor húztam bele. De nálam csak a nagyon agresszív módszerek válnak be: képtelen vagyok úgy fogyózni, hogy egy kicsit kevesebbet eszem, vagy egy picikét többet mozgok. De az biztos, hogy 18 kilót leadtam( szoptatás alatt 26-ot híztam....-NO COMMENT)Csak meg is tudnám tartani! Szóval a nyolc kiló nekem is aktuális, bár van egy megérzésem: 52 kiló már sosem leszek többet... :((
Andrea-r Creative Commons License 2001.08.12 0 0 0
Sziasztok!

Ez a topic elsősorban azoknak a kismamáknak nyitom, akik - csakúgy, mint jómagam - szülés után vannak néhány hónappal, s már szeretnének megszabadulni a korábban nem volt zsírpárnáktól.
Nem tudom, mi lehet a tuti tipp a fogyásra. Egyelőre csak ábrándozok, hogy egyszer majd csak beleférek újra a korábbi cuccaimba és nem kell többé a most már úúúútált fekete madzagos terhesgatyómat hordani, mert más nem jön föl. Ja és egyetlen nadrágot vettem a szülés óta, se fürdőruhám, semmim, mert azt mondtam: erre a fenékre nem veszek semmit!!
Szerintem az első lépés az elhatározás. Mondjuk, hogy ez már megvan és itt a fogadalom is!
Karácsony még elég messze van, és milyen szép ajándék lesz kedvesünknek, ha egy régi szép ruhában állunk majd a fa mellett.
Írjunk-fogyjunk, online, szerintem együtt könnyebb.

Andrea

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!