Keresés

Részletes keresés

nori Creative Commons License 1999.07.26 0 0 941
Gyötör,

:-)

És van még rajtad ép felület?

Gyötör Creative Commons License 1999.07.26 0 0 940
Alibasa,
először is bocs, hogy múltkor lebabáztalak. :-)
Másodszor, jártam olyan tenyészetben, ahol három nősténycica és egy kandúr - két boxszban - kb. húsz négyzetméteren tengődött. Ha agazdinak jókedve volt néha kijöhettek a hatszor-hatos füves hátsó udvarba. Ehhez képest tényleg jó a 46 négyzetméter. De norinak szerintem is igaza van, nem szabad hagyni, hogy nyakló nélkül szaporodjanak szegények. Nem vihet mindenki haza minden éhes és fáradt kóbor kismacskát aki elé kerül.

nori,
:-)
nállunk kádban fürdés volt tegnap este! Persze véletlenből kifolyólag.Miközben fürödtem Pamats felvágódott a kád peremére, aztán lazán belecsúszott. Nem kicsit volt komikus a dolog! :-DDD
Na de aztán a száritás. :-(

nori Creative Commons License 1999.07.26 0 0 939
brunyauuuu
esik és a gazdi meg törgöl valami undok kendővel
Garfield
Alibasa Creative Commons License 1999.07.23 0 0 938
Gyötör!
Ezt nyilván úgy értettem, hogy a lehetőségeken belül. A szobacicáknak pedig nem biztos, hogy sokkal rosszabb dolguk van (pl. nem kell verekedniük más macsokkal).

nori!
Kertvárosi részeken gyakoribb a "rideg macskatartás".
Kegyetlen dolog, de azt hiszem igaz, hogy az újszülött macskák közül csak azoknak van esélyük, amelyeket befogadnak valahol.
Amelyikkel nem törődnek (és itt nem csak a többé kevésbé rendszeres etetésre gondolok) az talán még az első macskanáthát sem éli túl.

nori Creative Commons License 1999.07.23 0 0 937
Gyötör
Naná, hogy belemászik, de akkor a világot olyannak fogadod el, amilyen, nem?
Az azért igazi élvezet, amikor az ember pucér hátán felkapaszkodik egy cic!:)Alibasa
Azt hiszem, megértelek, csak valahol ott van a gond, hogy a szabad macs úgy szaporodik, mintha lenne természetes kiválasztódás, de ennek gondoskodásunkkal ellene teszünk.
Gyötör Creative Commons License 1999.07.23 0 0 936
nori,
Á! A jógagyakorlatokba is belemászik a kiskedves :-)

Alibaba,
nagyon tuti a névválasztás :-)
Szép dolog a szabadság elmélet, de mit csináljon a szerencsétlen matskatartó, akinek a jószága - no meg őmagai is - 46 négyzetméterre van beszorítva?

Alibasa Creative Commons License 1999.07.23 0 0 935
Skognak igaza van (bár már jó régi a hozzászólás, de csak most találtam rá a topicra), szerintem is a legkevésbé szabad korlátozni a macska szabadságát.
A mi macskánk például gyakran több napra eltűnik.
Mostanában persze jobban aggódunk ilyenkor, mint korábban, mert már hét éves és amikor visszajön abból azért látjuk, hogy már nem ő a környéken a domináns hím (de azért mindig harcol rendesen, ezért is lett Leonidas a neve). De mit lehet tenni, ő ebben "nőtt fel".
Ha előkerül akkor aztán van nagy ragaszkodás.

nori Creative Commons License 1999.07.23 0 0 934
Gyötör,
Erre nincs mit mondani. Az egyik gyermekem sírós volt egy éves koráig nem aludtunk, a másik meg átaludta az éjszakát. Úgy látszik macsekéknál is így van. Erre csak a keleti filozófiák adhatnak megoldást
nori
Gyötör Creative Commons License 1999.07.23 0 0 933
nori,
á, szóval kémia!
Már megijedtem. :-)
A matska viszont pokoli éjszakát csinált, tizenyegykor feküdtünk, felketett negyed háromkor, négykor és fél hatkor. :-(
Pedig ma fél hétig alhattam volna.
És volt kajája, játéka, vize, vécéje.
De ő társaságra vágyott! Reggel már csak kivánszorogtam mellé, lerogytam a mosógépre, erre negyedórás fékezheteteln dorombolásban tört ki.
Pedig nem játszottam vele, nem simiztem, csak meredtem magam elé.
Ha még sokáig ezt csinálja kikészülök! :-(
a meggyötört Gyötör
nori Creative Commons License 1999.07.23 0 0 932
Gyötör,
Az anyagmérlegnek semmi köze a számvitelhez, hálistennek, ez a vegyipari tervezési folyamat egy fázisa, tkp. ki kell számolni a különböző alapadatokat a szükséges berendezések méretének meghatározásához, miután a folyamatok különböző visszacsatolásokat, hőátadásokat egyéb egyensúlyokat stb. tartalmaznak, az isten is számítógépre teremtette ezek számítását.
Ma bezzeg a macsekok nem buliztak, hanem mind körülöttem ült a hálószobában. Ja és megint madártollak voltak az étkező alatt.
Gyötör Creative Commons License 1999.07.22 0 0 931
nori,
hát nem vagy egy kezdő kisállatbarát. :-)
A gépemen egyébként csak a CD Jogtár, meg némi windows fut éppen most, a Word, az Internet Mail, az Explorer, benne a freemail, és a Tasztal :-)
Anyagmérleg!
:-( Ugye nem könyvelsz? Kirúgtak számvitelből és mivel nem mertem bemenni, szeptemberre halasztottam az UV-t.
Mire ezt eltudom küldeni, már indulhatunk is haza!
Viszlát holnap! :-)
nori Creative Commons License 1999.07.22 0 0 930
Gyötör,
Lehet, hogy be kell zárnod nehány programot, de nekem közben ott van egy excel anyagmérleg meg egy dos-program és nem zavar. Néha viszont szerintem az index szervere miatt nagyon nehezen jön be a tasztal és a hozzászólást is nehezen viszi be.
Egyébként hörcsög, hal, pinty és fehér patkány volt eddig az állatkertünkben, ma már csak matsok vannak
nori
Gyötör Creative Commons License 1999.07.22 0 0 929
nori,
le a kalappal, öt mats!
Nekem ez az első és ezeddig egyetlen, de néha úgy érzem így is ki fog készíteni! :-)
Régebben csak "aranyos" állataim voltak: hörcsög és hal. :-)
Neked is olyan lassan megy egy-egy új hozzászólás ebben a topicban, vagy nekem kellene pár párhuzamosan futó programot bezárnom a gépemen? :-(
nori Creative Commons License 1999.07.22 0 0 928
Gyötör,
A másik ok, nekünk két cicánk volt rögtön, így az éjszakai ramazurit egymás közt rendezték (ők voltak Cicus és Garfield). Pocak remekül elszórakoztatta magát egy szem dió kergetésével, egy idő után a dió zörgése volt az altatózeném. Akkoriban még ők sem jártak, ki, féltettük őket, csak kb 1 éve lázadtam fel, meguntam 5 macs után pucolni az almot
Gyötör Creative Commons License 1999.07.22 0 0 927
nori,
:-))) milyen gáláns látogatótok volt, otthagyta a névjegyét!
Sajna a matsunk csak féléves, tehát még legalább hat hónapot ki kell bírnuk a közveszélyes bolondóráival együtt élve. :-)
Egyébként éjszakára rengeteg kaját kap - reggel a felét kiszoktam kaparni a kukába, - tehát éhes nem lehet, bár mivel Őkelme szoba kedvenc, nem járhat el bulizni éjszaka. Lehet, hogy ez bántja a lelkivilágát! :-)
nori Creative Commons License 1999.07.22 0 0 926
Gyötör,
Nem tudom, szabad-e macskabundát nyírni, ezt hozzáértőtől kérdezd meg.
Az esti száguldozásról macsekjaink már leszoktak, ezt kb. egyéves kor után hagyják abba, bár egy légy vagy szúnyog igen nagy attrakcióra készteti őket.
Éjszaka nem szoktak felébreszteni, ha elegendő vacsorát kapnak. Reggel 5-6 között szoktak reggeliért jelentkezni. Miután macskaajtónk van, ki-be járnak, gyanítom, hogy különböző macsakabulikba járnak és a kedvenc helyükön sok a bogáncs. Előfordul, hogy reggel nem jelentkeznek, ekkor mindig nagy az izgalom, vajh, hol járhatnak? Éjjel kandúrlátogatónk volt, ezt határozottan felismertem az illatról.
Gyötör Creative Commons License 1999.07.22 0 0 925
anonim_vagyok (voltál),
ha máskor is visszanézel ide, lehet hogy mégiscsak rádismerünk! :-)

nori,
sajna Erdőszéli Aranyos - mivel gyárilag hosszú bundás - borzasztóan rosszul viseli a meleget. A ház leghűvösebb helyiségébe húzódik (fürdőszoba) és a hűs járólapon heverészik naphosszat. Ha megnyitunk egy csapot, jön hideg vizet lefetyelni - amit a tálkájába töltünk szerintem meglehetős hamar felmelegedhet.
Bezzeg este!
Nyolc után rakétasebességgel száguldozik a lakásban, kóbor legyet vagy szunyogot üldözve, és ha más nincs minket támad meg! :-)
Persze tíz perc után lóg a nyelve és alig győz lihegni, az oldala mit egy fujtató.
Megfordult a fejemben, hogy lenyiratoma bundáját. :-) Ez nagy hülyeség egy csincsilla kölyökmatsnál?
Mindenesetre mióta visszajöttünk a szabadságról nem tudtunk egy éjszakát végigaludni, a kedvenc házi átok minden éjjel legalább kétszer felébreszt a kitartó nyávogásával. :-(
Ilyenkor simizni kell és játszani vele egy negyedórácskát, és utánna engedélyez két-három óra alvást.
Erről hogy lehetne lenevelni?

A többiek szabdságon vannak és a matsuk mellet heverik ki a meleget?

nori Creative Commons License 1999.07.22 0 0 924
Skog
nagyon szegyellem magam, de nyaralni voltam, ezert nem valaszoltam.
Elnezest az ekezetek hianyaert, galad rendszergazdi atallitott mindent a gepemen, kereshetem a nyelvi beallitast, az En, Hu jeleket is vissza kell tennem, remelem sikerul
Nemetorszagban voltunk, finom macskajakat hoztunk, lesz nyafizas, ha elfogy. Cicak idonkent odajonnek hozzank, halk prekkel veszik tudomasul, hogy ujra itthon vagyunk. Csalad meseli, hogy Garfield eltunt egesz nap es abban a pillanatban jott haza, amikor a kocsink a sarkon befordult, mintha megerezte volna, hogy jovunk.
A ti macsekjaitok hogy birjak a meleget? Az enyemek bejonnek, az etkezo kove eleg huvos, azon leheverednek es tatott szajjal lihegnek, ezt kulonosen Pocak csinalja szivhezszoloan
nori
anonim_vagyok Creative Commons License 1999.07.20 0 0 923
Viszlát matskások! A Nicktemetőben vár rám a macskamentes nyugalom. Azért fogunk még a közeljövőben találkozni, mégha nem is fogtok megismerni. Ennek fő biztosítéka, hogy nagyon megszerettelek benneteket SZŐRÖSTÜL, bőröstül.

anonim_vagyok

Alibasa Creative Commons License 1999.07.26 0 0 922
Gyötör,

Sok helyen mégis nyakló nélkül szaporodnak (lehet, hogy nem kéne hagyni, de egy bizonyos macskapopuláció felett ezt igen nehéz lenne megakadályozni), aztán a macskanátha stb. szelektál. Ilyen van.
A tenyészet az teljesen idegen dolog tőlem, de hát biztos abból is lehet élni.
(Off topic: a "lebabázás nem bánt", eredetileg a jól hangzó "Sobbacs basa" néven indultam volna, ebből lett aztán Alibasa")

Üdvözlet: Ali

Ui.: Hallottátok, hogy múlt hétvégétől az Állatkertben egy cica anyáskodik három újszülött mósómaci mellett?

Skog Creative Commons License 1999.07.26 0 0 921
Sziasztok!

Na nálunk a legújabb probléma a növény, minden elérhető nővényt feltúr, kirojtoz, megcincál, bár remélem amikor felnő és kiengedjük Kelenföld Kertváros széles sztyeppéire akkor energiái csökkenni fognak.
A másik kiakasztó az hogy az agaram rázizzent a junior menüre matskáéknál.:)))

Köszi nori.

Gyötör Creative Commons License 1999.07.26 0 0 920
nori kedves, :-)
de, a hátamon és a fejemen maradt!
Egyébként tök véletlenül a múlt héten vágtam le a karmincáit.
A fürdés gyors volt és viszonylag simán és mulatságosan zajlott, a szárítás volt húzós. A matsnak meglehetős nagy a szőre, ezért a törülközős - kétemberes - dörzsölgetés után jött a csemege: a hajszárítós bunda szárítás! Na ez volt ám a heroikus küzdelem! :-)

Más: ezalkalommal ismételeten megkérem kedves topictársaimat, hogy legyenek szivesek véleményt nyílvánítani arról, mit szólnak hozzá, hogy a matsos topic cca. három perc alatt töltődik le, és az új hozzászólás-kép min. öt perc alatt mászik fel a monitorra? Nem érzik aktuálisnak egy esetleges - kevésbé megpakolt, tehát gyorsabban működő - MatskákII. topic indítását? Nem akarok önkényeskedni és szónélkül belecsapni, megvárom, amíg a többiek is előkerülnek és reagálnak a felvetésre.
A válaszokat előre is köszönöm, tisztelettel: Gyötör

nori Creative Commons License 1999.07.26 0 0 919
Gyötör,

:-)

És van még rajtad ép felület?

Gyötör Creative Commons License 1999.07.26 0 0 918
Alibasa,
először is bocs, hogy múltkor lebabáztalak. :-)
Másodszor, jártam olyan tenyészetben, ahol három nősténycica és egy kandúr - két boxszban - kb. húsz négyzetméteren tengődött. Ha agazdinak jókedve volt néha kijöhettek a hatszor-hatos füves hátsó udvarba. Ehhez képest tényleg jó a 46 négyzetméter. De norinak szerintem is igaza van, nem szabad hagyni, hogy nyakló nélkül szaporodjanak szegények. Nem vihet mindenki haza minden éhes és fáradt kóbor kismacskát aki elé kerül.

nori,
:-)
nállunk kádban fürdés volt tegnap este! Persze véletlenből kifolyólag.Miközben fürödtem Pamats felvágódott a kád peremére, aztán lazán belecsúszott. Nem kicsit volt komikus a dolog! :-DDD
Na de aztán a száritás. :-(

nori Creative Commons License 1999.07.26 0 0 917
brunyauuuu
esik és a gazdi meg törgöl valami undok kendővel
Garfield
Alibasa Creative Commons License 1999.07.23 0 0 916
Gyötör!
Ezt nyilván úgy értettem, hogy a lehetőségeken belül. A szobacicáknak pedig nem biztos, hogy sokkal rosszabb dolguk van (pl. nem kell verekedniük más macsokkal).

nori!
Kertvárosi részeken gyakoribb a "rideg macskatartás".
Kegyetlen dolog, de azt hiszem igaz, hogy az újszülött macskák közül csak azoknak van esélyük, amelyeket befogadnak valahol.
Amelyikkel nem törődnek (és itt nem csak a többé kevésbé rendszeres etetésre gondolok) az talán még az első macskanáthát sem éli túl.

nori Creative Commons License 1999.07.23 0 0 915
Gyötör
Naná, hogy belemászik, de akkor a világot olyannak fogadod el, amilyen, nem?
Az azért igazi élvezet, amikor az ember pucér hátán felkapaszkodik egy cic!:)Alibasa
Azt hiszem, megértelek, csak valahol ott van a gond, hogy a szabad macs úgy szaporodik, mintha lenne természetes kiválasztódás, de ennek gondoskodásunkkal ellene teszünk.
Gyötör Creative Commons License 1999.07.23 0 0 914
nori,
Á! A jógagyakorlatokba is belemászik a kiskedves :-)

Alibaba,
nagyon tuti a névválasztás :-)
Szép dolog a szabadság elmélet, de mit csináljon a szerencsétlen matskatartó, akinek a jószága - no meg őmagai is - 46 négyzetméterre van beszorítva?

Alibasa Creative Commons License 1999.07.23 0 0 913
Skognak igaza van (bár már jó régi a hozzászólás, de csak most találtam rá a topicra), szerintem is a legkevésbé szabad korlátozni a macska szabadságát.
A mi macskánk például gyakran több napra eltűnik.
Mostanában persze jobban aggódunk ilyenkor, mint korábban, mert már hét éves és amikor visszajön abból azért látjuk, hogy már nem ő a környéken a domináns hím (de azért mindig harcol rendesen, ezért is lett Leonidas a neve). De mit lehet tenni, ő ebben "nőtt fel".
Ha előkerül akkor aztán van nagy ragaszkodás.

nori Creative Commons License 1999.07.23 0 0 912
Gyötör,
Erre nincs mit mondani. Az egyik gyermekem sírós volt egy éves koráig nem aludtunk, a másik meg átaludta az éjszakát. Úgy látszik macsekéknál is így van. Erre csak a keleti filozófiák adhatnak megoldást
nori

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!