Keresés

Részletes keresés

SaGa Creative Commons License 1999.08.09 0 0 315
Gorcsev!

Egy piciny gondod azért lenne. Az ajánlott mšvelethez kapcsolódó igekötďk: ki, át, le...

Így is érdekel a dolog? Mert akkor javallok egy kutyakozmetikust meg az ď drótalapú keféjét. Próbáld ki, és számolj be a dologról! 8-))

Hali SaGa

Gorcsev Creative Commons License 1999.08.08 0 0 314
Offtopic:
Erről jut eszembe egy "szakkönyv", amelyben _mindegyik_ fajta ápolásánál -talán az egy kopaszkutya kivételével- "napi egyszeri alapos kefélés"-t javasoltak.... Hát mit ne mongyak, asszem, nekem is jót tenne :-D
Dun Ringill Creative Commons License 1999.08.08 0 0 313
Kedves Sehonnai Bitang Ember,

borzasztóan elszomorít a hír. Eszembe jut a régi kutyám, akinek nemrég lett volna a 15. születésnapja, s akinek a név-bilétája most a kulcstartóm. Mennyi idős volt Bell? Na nem mintha nem lenne ugyanolyan szar érzés...

Robin Creative Commons License 1999.08.06 0 0 312
Gödény
Amennyire tudom, minden kutyának hullik a szőre, csak van amelyiknél látványosabb a szőnyegen. Az én belgám évente két vedlést produkál, igy azokon a heteken naponta 1 szatyor szőrt lehet összetakarítani, de a többi időszak teljesen elviselhető (főleg ha rendszeresen kefélem a bundát).
Ha mégis úgy adódik, hogy mégegy kutyus, vigyétek a kislányt is a kiválasztáshoz. Hátha őt is kiválasztja egy kutyus, mint ahogy engem is kiválasztott. Sejtelmes dolgok ezek időnként...
SaGa Creative Commons License 1999.08.06 0 0 311
SBE!

Az úttörď ahol tud segit...

SaGa

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.08.06 0 0 310
SaGa,

ez jó.
Azt hiszem elküldöm a Húgomnak, bizonyára hamarabb vigasztalódik tőle.

Gödény Creative Commons License 1999.08.06 0 0 309
Tegnap meglátogatott minket egy törpe uszkár (hozta a gazdáját is). Hogy azok micsoda ricsajt csináltak ! De a mienk volt a mozgékonyabb, néha háromszor körülfutotta a picit, mire odébb mentek 1 métert. Mindenesetre jól érezte magát az öcskös - nem is volt estére egy plusz gödör se.

Ami meg a homokozót illeti, köszönöm az ötletet - megvalósíthatónak tűnik. Van egy, a gyerekek által elhagyott példány úgyis, csak az anyós pajtás tavalyi sárgarépáit kell belőle eltávolítani, aztán megszüntethető fölüle az ebzárlat.

A kutyafajta kiválasztásánál a nejem számára az volt a legfőbb szempont, hogy ne hulljon a szőre (ha már főleg a lakásban lakik, és nem az udvaron). Nem tartom valószínűnek, hogy egy másik fajtára rábeszélhető lenne. De egy kutyus elégnek tűnik. Cseréről meg már szó sem lehet - családtaggá vált az öcskös.

Pocak Creative Commons License 1999.08.05 0 0 308
Csak szolnek, mielott Godeny elkezdene gondolkodni a masik kutyuson, hogy ket kutya ket godrot as... Tapasztalat.
Esetleg csinalhatnal a kutyanak standard homokozot (minimum fel meter mely homok), az jo hus, konnyu benne asni, nem kell azt a vacak agyagot kaparaszni.
Luca neni akkor szokott ra az osszevissza asasra, amikor beultettuk a homokozot, addig nagyon jol elvolt ott.

Nekem ugy tunt, hogy egeszen egyszeruen elvezi a munkat, kellett is neki, mert keveset (=nem egesz nap) foglalkoztunk vele.

Robin Creative Commons License 1999.08.05 0 0 307
Gödény,
nehéz igy, de ha hármasban gyakorolnátok, a kutyus is rájönne előbb utóbb, hogy mi a baj a kislánnyal. Bár ha juhász kutyátok lenne, könnyebb lenne a helyzet. Ők jobban alkalmazkodnak. A skót elég nyugis és elég értelmes is, csak jól kell választani (és feltétlenül lány kutyust). Más szemszögből lehet hogy ha nem egyedül lenne a kutyusotok, akkor a másik kutyust nyaggatná ásás helyett. Nem gondoltok mégegy kutyusra? (csak ne vadász legyen, mert annak nagyon sok mozgás kell)
Gödény Creative Commons License 1999.08.05 0 0 306
A luk csak akkora, hogy a gumicsontját áshatná el benne, nem saját magát. De azt se teszi bele. És a kertben nincs megkötve, nyugodtan átmehet a ház árnyékosabb oldalára (át is megy).

A kislány nehezen jár, bizonytalan az egyensúlya, remeg a keze - de ettől még majdnem mindent csinál. A legnagyobb baj, hogy nem emlékezik, nehezen tanul - de persze könnyen megijed. A kutyus által játéknak vagy barátságos üdvözlésnek szánt dolgoktól is. Az összeszokás nehéz ügy. Azt már megtanulta, hogy tiltson meg a kutyának valamit, de játszani nem szívesen játszik vele. Így a kutyus is megúnja őt előbb-utóbb ...

Robin Creative Commons License 1999.08.04 0 0 305
Gödény
az ásás kiváltója lehet a nagy meleg is. Ilyenkor azért csinál lyukat gödröt a kutya, hogy belefeküdjön, és az hűvösebb mint a levegő. Tipikus példa volt erre, hogy egy udvari láncos kutyus a háza alá ásott gödröt, és ott szeretett egész nyáron pihegni. Mire a gazdi rájött, hogy melege van, és elköltöztette egy másik részére az udvarnak. Ott nem nőtt gödör a háza alatt.

A séta és mozgás kb 2 éves koráig nagyon intenzív minden kutyánál. Ez után kezd csillapodni, de azért vannak kivételek is (lehet 8 éves kutya, akinek folyton munka kell). Mennyire, illetve hogy sérült a kislányod? Tudna esetleg labdázni a kutyával? Mert ha ebből eleget kapna a kutyusotok, mindjárt esne az ásási kedve. Ha nincs sok időd a sétára, találj ki valamit, amit a kutya szívesen csinál. Ha nem labda, akkor reflex labda, ezt fárasztóbb elkapnia, de mókásabb ahogy megpróbálja és igen csak erőt próbáló feladat. Szóval bármi amihez futnia, urgrálnia kell. De a kislányod akkor bátorodna fel, ha tapasztalná, hogy neki is engedelmeskedik a kutya. Ehhez meg az kell(ene), hogy közösen gyakoroljatok, mindig legalább hárman. (olyan valaki, aki a kutyával szót ért, a kislány no és persze a kutya)

Solya Creative Commons License 1999.08.04 0 0 304
Sziasztok!

Még mindig eladó két lány magyar vizslababa, a héten lehetne őket elvinni.

Aki tud érdeklődőt, kérem, szóljon, mert romokban hever a család idegrendszere:-)

Gödény Creative Commons License 1999.08.04 0 0 303
> Mit csinál, ha megvan a lyuk? Esetleg vakondokod van és azt keresi?
Nincs egy darab undok vak se abban a kemény agyagban, ami a 10 cm föld alatt leledzik.
> A meleggel nem függ össze az ásás?
Na ez a kérdés meglepett ? Hogyan kellene összefüggenie?
De azt hiszem, nem - már tavasz végén megkezdte, és azóta is folyamatosan alkot.
> kicsit foglalkoztatni kellene a kutyust és mozgatni
Na ebben lehet valami. Eredetileg a fogyatékos kislányomnak vettük a kutyust, de ugyanúgy jártunk vele, mint évekkel ezelőtt a cicákkal - féktelen vidámságában ráugrott, elkezdte szép finoman harapdálni a kezét, mire persze ő megijedt tőle. Azóta is kölcsönösen tartózkodóan viseltetnek egymás iránt. Persze ettől függetlenül belopta magát a szívünkbe az öcskös, főleg a fiam hancúrozik vele nagyokat, de nem minden nap. A "kötelező" séták meg elég rövidek.
Robin Creative Commons License 1999.08.03 0 0 302
Sehonnai Bitang Ember
ilyenkor a szavak úgysem mondanak semmit....

Gödény
kicsit foglalkoztatni kellene a kutyust és mozgatni. Az uszkárok szeretnek futni, labdázni. Talán ha fáradtabb, kevésbé akar ásni. Vagy ezt csináljátok és ennek ellenére ás? Aztán azon is érdemes gondolkodni, hogy miért ás? Mit csinál, ha megvan a lyuk? Esetleg vakondokod van és azt keresi? A meleggel nem függ össze az ásás?

Genialis Creative Commons License 1999.08.03 0 0 301
Ő egy kifejlett, ivarérett, kétszeres kitűnő Pekingi Palotakutya.
Neve Tihamér. És rettenetes.
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.03 0 0 300
És mi akar lenni őkelme? Kicsit olyan, mint a fundim kiskori képei: nagy feketeség, benne vmi csillogás...
r_bendegúz Creative Commons License 1999.08.03 0 0 299
Sehonnai Bitang Ember,
:'-(
Tudtad-e, hogy a kutyák azért ugatják a holdat, mert így üdvözlik az odatávozott társaikat?
r_b.
SaGa Creative Commons License 1999.08.03 0 0 298
SBE!

Veled érzek, de tudnod kell: minden kutya a mennybe megy... És visz egy kicsit magával a gazdájából is.

SaGa

Genialis Creative Commons License 1999.08.03 0 0 297
Bocs nem akartam megzavarni a gyászodat, tudom milyen érzés egy ilyen izé elvesztése. Volt benne részem.
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.08.03 0 0 296
Linkben jobban esett volna ... Bocs !
(A moderátor segít !)
Gödény Creative Commons License 1999.08.03 0 0 295
Az, hogy a fűnek annyi, meg hagyján. Amúgy se volt golfminőség. Három dolog hiányzik hozzá: a napi locsolás, a heti nyírás és az 500 év. De a gyerekek szaladgálnak, ugrálnak a kertben, és se bokaficamra, se törésre nem áhítozunk :-(
Genialis Creative Commons License 1999.08.03 0 0 294
Nem szólok hozzá a topichoz, de egy rettenetes szörnyedvényes mörvedmény fényképét elküldöm....

Csülök Creative Commons License 1999.08.03 0 0 293
Nyogodj békében, Bell!
A kissé neveletlen és kajla kutya tud legjobban hiányozni az embernek...
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.08.03 0 0 292
Meghalt a Húgom kutyája egy aranyos kuvasz, Bell. :-(

Semmi látható baja nem volt, tegnap délután, mikor hazaértek, csak feküdt élettelenül. El sem búcsúzhattunk Tőle ...

Kissé neveletlen és kajla volt, de szerettük és ő is sok szeretet adott a Huginak.
Mivel mást nem engedett a közelébe akinek orvosságszaga volt, hát én szoktam beoltani veszettég ellen.

Szeretnék most itt emléket állítani Neki. Remélem jó érzésekkel a szívében távozott !

Csülök Creative Commons License 1999.08.03 0 0 291
Hát, kedves Pelikán kolléga, ahogy a régi mondás tartja:
Vagy fű, vagy kutya! Én csak tudom :((
Gödény Creative Commons License 1999.08.03 0 0 290
Alig múlt fél éves az uszkárunk. Amikor hozzánk került, nem volt szobatiszta, így adódott, hogy a köves/parkettás konyhában/nappaliban volt a helye, a padlószőnyeges részek tabuk voltak számára. Nagyon örült, ha valaki végre bejött hozzá (főleg reggel), nekiszaladt, aztán próbált fékezni. A kövön. Volt úgy, hogy már rég megfordult, de még mindig csúszott az eredeti irányba. De úgy tűnik, élvezi, mert még mindig csinálja néha.

A kezdeti bizalmatlanság után viszont a macskáinkkal elég tűrhetően megvan. Volt már, hogy kivételesen csak 1 tálat tettem ki nekik, és békésen lökdösgették egymás fejét odébb, hogy hozzáférjenek a kajához.

A kertben viszont elég kártékony állat. Egy vakond veszett el benne. Van valakinek ötlete, hogyan szoktassam le a lukásásról ? A baj az, hogy egyre újabb és újabb helyeken kezdi. Ajánlották, a szokott helyre, a visszatemetett lyukba tegyünk pirospaprikát, így ha újra kiássa, tanulni fog. De még be se szereztem a csípős fajtát, megneszelhette a gondolatot, mert újabban mindig új és új helyen készít bokakitörésre alkalmas lukakat a fűben.

SaGa Creative Commons License 1999.08.02 0 0 289
Azt hiszem félreértettek. Nem a csocsinak keresek "társat", csak én lennék kiváncsi egy fehér csaura. A társkeresésrďl már rég lemondtunk. Néhányszor próbáltuk, de hol Gerrynek nem volt kedve, hol a kiszemelt leányzónak. Így hagytuk az egészet. Jól elvan mindenféle izgalom nélkül is.

Csauéknál az esetek nagyrészében amúgy sem jön össze spontán, segíteni kell nekik, én meg ahhoz nem értek...

SaGa

hosszu Creative Commons License 1999.08.02 0 0 288
Hali!

SaGa:
Mi eppen drotkerites helyett huztunk fel teglafalat. A kapun keresztul meglatott egy matskat es rutinbol szaladt feljebb, amerre a mats haladt. Aztan csak nezett, hogy nem lat at a keritesen. Vissza a kapuhoz, megint fel a keriteshez. Meg nem erti a dolgot.

r_bendegúz Creative Commons License 1999.08.02 0 0 287
Felhozom. Nehogy ezen múljon esetleg a parti. :o)

SaGa,
milyen a szóbajöhető kutty? A küllem számít vagy a viselkedés?
r_b.

SaGa Creative Commons License 1999.07.28 0 0 286
č nem látta. Kiállításon voltunk oda kutyit nem viszek, mert csak egy merď stressz neki. Ott a rengeteg blöki, akikkel lehetne eg jót kötekedni vagy játszani, vérmérséklettďl függďen de nem lehet, mert összekócolódik a bundájuk...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!