Keresés

Részletes keresés

zsandár Creative Commons License 2019.07.16 0 0 10949

de mennyit süt-főz..Nem hinném , hogy a 3 kislánya eszi meg, biztos a videó után kezdődik a buli....Megyek nézek is videóit.Nem kevés feliratkozója van ...

Előzmény: homerx (10948)
homerx Creative Commons License 2019.07.16 0 0 10948

uh, megneztem meg nehanyat, eleg popecul adja elo.

Előzmény: zsandár (10941)
Boarhunter Creative Commons License 2019.07.15 0 0 10947

Forró füstön a legjobb.

Előzmény: zsandár (10946)
zsandár Creative Commons License 2019.07.14 0 0 10946

Biztos , hogy nem ez az eredeti elkészítése, de nekem a pisztráng simán sózva, paprikás lisztben kisütve ízlik a legjobban.Ettem már füstölve , egészben sütve , fokhagymás citromosan stb.

Előzmény: nagypapi51 (10944)
homerx Creative Commons License 2019.07.14 0 0 10945

igen, utana leesett, hogy az nem pisztrang, hanem lazac lesz, de mar nem modositottam. amig ilyet esznek, nem lesznek dagadt matronak :)

Előzmény: Boarhunter (10942)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.14 0 0 10944

Tavaly, Szilvásváradon a Fátyol vízesés felé félúton egy út széli kalyibánál fergetegesen jó pisztrángot ettünk-

Jövő héten Erdélyben (Retyezát, Malomvíz-Rausor) leszünk, talán sikerül jó pisztángsütőt felfedezni a környéken.

 

Előzmény: Boarhunter (10942)
dekopir Creative Commons License 2019.07.14 0 0 10943

:D

Pöpetz!

Előzmény: comad3 (10933)
Boarhunter Creative Commons License 2019.07.14 0 0 10942

Jó az a pisztrángsütés lazacfüstölésnek is de az adag tényleg emberes... :-)

Előzmény: homerx (10940)
zsandár Creative Commons License 2019.07.13 0 0 10941

Ja, de a bárányhúst sem sajnálja:-)) Jó kolléga lehet, mert közben ő is iszik...

Előzmény: homerx (10940)
homerx Creative Commons License 2019.07.13 0 0 10940

uh, a pisztrangsutesnel durva a vegen a kiscsajoknak kiadott adag :)

Előzmény: zsandár (10939)
zsandár Creative Commons License 2019.07.12 0 0 10939

nem kezdő, érdemes megnézni a többi videóját is.....https://www.youtube.com/watch?v=4FuHE8DmoZE

zsandár Creative Commons License 2019.07.04 0 0 10938

ha disznót vágunk mindig kocát veszek...birkában is jobb a jerke bár ott nem veszélyes a kos sem

Előzmény: zsandár (10937)
zsandár Creative Commons License 2019.07.04 0 0 10937

jobb ha nőstényt vágsz, az ivarérett bakot vágás előtt minimum fél, de jobb ha egy évvel kiherülik, a kecskebakszag szabadtéren is 200 m -en belül borzasztó. ugyanez disznóban a kanszag..és vazze néztem húsipari videókat és jellemzően az angolszász területeken, gond nélkül vágjék a dinnyényi tökű kanokat , ehetetlenül büdös a húsa

 

Előzmény: öreg_néne_b (10932)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 10936

...Szombatra mondtak némi lehűlést...

Nagy lehűlés nem volt, de beb@...hoz pont jó :)

Előzmény: comad3 (10933)
comad3 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 10935

A másnaposság elmúlt, de hogy a kajától-e vagy mert ráittunk azt már meg nem mondom :-)

Még egy adag van belőle, holnap az lesz az ebéd, de már csak azért nem rúgok be...

Előzmény: homerx (10934)
homerx Creative Commons License 2019.07.01 0 0 10934

oszt' jot tett? :) vo'te masnap? :)

Előzmény: comad3 (10933)
comad3 Creative Commons License 2019.07.01 0 0 10933

Szombatra mondtak némi lehűlést, megcsináltuk hát a gombás korhelylevest.

Azt írták, jó a másnaposságra, ezt kipróbálandó péntek este jól berúgtunk (na jó, nem csak azért).

Egynek jó lett, kép sajna csak ennyi készült.

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2019.07.01 0 0 10932

A kecskegidák korán érnek, négyhónaposan nemzőképesek. Kéthónaposan kezdenek "kamaszodni", eddig kell vagy levágni vagy ivartalanítani.

Előzmény: Pierr_Kardán (10931)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2019.07.01 0 0 10931

Akkor rosszul mondtam, hogy kecskegida volt, mert mint írtam is, már kb 10-11 hetes volt a jószág (amúgy bakszagot mitől kap, hozzádörgölőzik a bak?). Szombaton 18:00 órakor tettem be a tepsibe és vasárnap 00:45 órakor lett kész.

 

Amúgy végül nagyon jó lett :-)) Mediterrán fűszerezést kapott, ami azt jelentette, hogy sót, fokhagymát, mustárt, borsot, kakukkfüvet, rozmaringot, oregánót, apróra vágott szárított paradicsomot, fekete olivabogyót és kapribogyót tettem a pácba, amit a combokra és a bordára kentem.

 

Ebben állt déltől este 6-ig, akkor tettem be a sütőbe.

 

A gerincre csak sót és borsot tettem, megtűzdeltem szalonnával és fokhagymával, majd beborítottam bacon szeletekkel.

 

Végül ilyen lett:

 

Előzmény: öreg_néne_b (10930)
öreg_néne_b Creative Commons License 2019.06.30 0 0 10930

Ott valami nagyon nem stimmel. A gidát kéthónapos kora előtt vágjuk, mert utána bakszaga van. 
A húsa zsenge, állagra mint a bárányé.

Előzmény: Pierr_Kardán (10928)
homerx Creative Commons License 2019.06.30 0 0 10929

Mostanra pont jo lett :)

Előzmény: Pierr_Kardán (10928)
Pierr_Kardán Creative Commons License 2019.06.29 0 0 10928

Francba :-(

 

A kb. 10-11 hetes kecskegida combja és gerince 4 órája párolódik alufólia alatt 175 fokon és még mindig kemény a hús :-(

 

Türelmes embereknek való dolog a kecskesütés.

Előzmény: Pierr_Kardán (10885)
comad3 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 10927

Hú, hát ezek nagyon ott vannak...

Előzmény: ZsuR (10925)
comad3 Creative Commons License 2019.06.26 0 0 10926

Ja, úgyis tele van vele a spajz. Ha bejön az a kis lehűlés amit ígértek akkor megcsináljuk a korhelyt, ha nem akkor nem szenvedünk.

Előzmény: nagypapi51 (10923)
ZsuR Creative Commons License 2019.06.25 0 0 10925

Vannak receptek amikor kell - es vannak amikor nem.  Az oldalast nem kell (nekem).  Igy szeretjuk, csak so-bors-fokhagyma... 

 

Ha  BBQ-n keszitek hust, azt altalban pacolas nelkul, csak szaraz fuszer, es szobahomersekletu hus, legalabb 30 perc a fuszerekkel...


Aztan vannak receptek, husok, amiknek hasznal a pacolas - es nem a BBQ-n sutom.

 

...es neha pacolom, eleg hosszu ideig, es utana BBQ-n sutom meg. :))

 

De.  Mostanaban nem vagyok motivalt... pedig finomak...

 

Előzmény: macózug (10924)
macózug Creative Commons License 2019.06.25 0 0 10924

Köszönöm a választ...én sem vagyok egy nagy pácoló bajnok :)

Előzmény: ZsuR (10921)
nagypapi51 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10923

Btw a fagyasztott rókagomba íze csak halovány visszfénye a frissnek, tegyél bele félmarék szárított vargányát is.

Előzmény: comad3 (10922)
comad3 Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10922

Kösz, jó ötlet! Találtam is jó kis gombás korhelyleves recepteket. Ez pl. tetszik:

https://www.hoxa.hu/erdelyi-korhelyleves-gombaval-recept

Előzmény: nagypapi51 (10918)
ZsuR Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10921

Nem - csak so-bors-fokhagyma... szeretek szoszokat hozza, de nelkule is jo.

Előzmény: macózug (10920)
macózug Creative Commons License 2019.06.24 0 0 10920

Nagyon guszta :) Előre be volt pácolva?

 

Előzmény: ZsuR (10915)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!