Keresés

Részletes keresés

Robin Creative Commons License 1999.08.30 0 0 116
Segítsetek!
Anyukámnak keresek egy 3 hónaposnál nem idősebb, erősen német juhász jellegű (esetleg német juhász mamától) szuka kutyust.
Kertbe fog kerülni, ahol egy 12 éves, hirtelen megöregedett kutyus és egy (túl) jól tartott macs lakik. A macs lakás lakó.
Szeptember közepén tudám elvinni. A REX-nél érdeklődtem, de az adatbázisuk ami fent van a neten, teljesen elavult, minden kutya gazdánál van már, akit kinéztem. Ha tudtok almot, ahol van választási lehetőség is, szóljatok! Köszi
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.30 0 0 115
Lehet ún. "álvemhesség" is. Lódoki rulez :))
cucu Creative Commons License 1999.08.30 0 0 114
Helo.
Én is azt tapasztaltam, hogy a szomszéd ónémet juhászkutyája kissé hülye, mivel, hogy minket ugat, ha meglát a kertben. Pedig van köztünk egy kocsiút, de azt hiszi a hülyéje, hogy minket kell ugatnia. Persze nem csoda, mert sosem szólnak rá. Így aztán minden mozgásra ugat, kivéve azt az esetet, amikor egyszer hajnalban lelopták a cigányok az elmű oszlopról az alumínium doboz tetejét és ott tátongott reggel a 3 fázis szabadon. Akkor kusban volt, pedig az ő házukhoz van az oszlop a legközelebb. Persze az én kutyám -most nem azért mondom- 60 méterről észrevette és úgy ugatott, mint még soha.

Robin Creative Commons License 1999.08.30 0 0 113
Gorcsev,
vannak igazán hasznos ötleteid, de elég nehéz kivitelezni :))

rita,
mozgatod eleget azt a kutyát? A környékünkön van egy snaci lány, azzal minden nap bicigliznek (na nem sokat, csak kétszer úgy 5-6 kmt)

Robin Creative Commons License 1999.08.30 0 0 112
Bendeguz,
pedig mindaz amit mondasz erősen a 'kismamakuty'-ra jellemző. Ha meg babátok lesz, ne is várd, hogy tüzelni kezdjen, mert már túl van rajta.
Mindenképpen állatorvos! és még mindig azt gondolom, ha szuka a kuty, erősen babagyanús. Meséld el, mi volt - és ha gondolod gyere át ezzel a gonddal a
Meghalt a Kutyusok, éljen a Kutyusok!
oldalra.

Gorcsev Creative Commons License 1999.08.30 0 0 111
Ha leonbergi, akkor én tudok jó tenyésztőt (nyugi, nem magamat... :))) )
Sir Balambér Creative Commons License 1999.08.30 0 0 110
Bocs, (most lebuktam)
Én
ui: Engesztelő áldozatként küldök egy emilt a sunyi dögről. (mi már csak így becézzük a drágát)
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.30 0 0 109
Arról, de a becsületes neve "újfundlandi", ha kérhetem...
Amúgy tényleg nem semmi...
Bendeguz Creative Commons License 1999.08.30 0 0 108
Szia Robin!

Kösz a választ, de anyai örömok szinte kizárva, mivel minden más, főleg nagyobb testű kutyát elkerget a környékről. Hihetetlenül agresszív velük, arra gondolunk, rossz élményei lehettek, amíg az utcán vergődött. Szóval nem hagyja magát megközelíteni, ráadásul még nem is tüzel.

Állatorvoshoz még nem vittük el emiatt, szerinted el kellene? Az étvágya és egyéb viselkedése teljesen normális.

Ben

zsiragy Creative Commons License 1999.08.30 0 0 107
Kedves Kutyások!

Igazán szívmelengető érezni azt a szeretetet, amellyel ki-ki a saját kutyájáról vagy kedvencenek tartott ebéről beszél.

Azok után amiket leírtatok, már vannak elképzeléseim hogy milyen kutyát vennék, de inkább nem írom le, nehogy megsértsek bárkit. :-)))

Mindenesetre azt hiszem, tavasszal veszek kölyköt valami jobb tenyésztőtől. Hogy persze ki a jobb a tenyésztő, az nem egyszerű kérdés, de talán a MEOE illetékes szakosztályában tudnak tanácsot adni (gondolom, hogy akit ott megkérdez az ember, az mindjárt tud is a saját személyében egy igen jó tenyésztőt ajánlani. :-))

Elméletben már sokat képződtem, van egy polcnyi szebbnél-szebb kutyakönyvem. Dehát a gyakorlat mindig más.

Mesélnék a két lhasa apso kutyámról is: szóval az elsőt kölyökként vettük, csak sajnos szegényke parvo fertőzéses volt és ezért igen hamar megpusztult. A tenyésztő elismerte a felelősségét (már csak ezért is ajánlok megbízható tenyésztőket: ilyen esetben nem vitáznak). és cserekutyust ajánlott.

Mint azt bizonyára tudjátok, parvóval fertőzött lakásba kb. fél évig nem tanácsos kiskutyát vinni, de felnőtt ebre ez már nem veszélyes. Így aztán elfogadtam gy másfél éves kant. Sajnos rossz tapasztalataim voltak / vannak vele. Előző gazdija rosszul bánhatott vele, mert sokáig nagyon megugatott minden szakállas férfit (előző gazdija az volt, igaz, én is az vagyok...). Ráadásul nehezen lehetett betanítani, elég kezelhetetlen, stb. Aztán vettünk mellé egy szuka kölyköt, azzal már kevesebb gond van. Amúgy a lhasa apso nem sok mindenre jó. A szaglása nem a legjobb, a hallása viszont nagyon kifinomult, ennyiből jó jelzőkutya. Én azért vettem, mert éppen buddhista korszakom volt, és hát a dalai lámának is ilyen van.

A berni pásztorról: egy rokonom kapott két kölyköt. Az anyukájuk berni pásztor, papájuk ismeretlen, de talán skót juhász lehetett - az orruk azért keskenyebb a standardnál. Egyelőre nincs velük sok baj, de azért kertépítészetben már most jeleskednek.

Sir Balambér Creative Commons License 1999.08.30 0 0 106
Éljenek a melák fejű tökös magyar komondorok!
vomit Creative Commons License 1999.08.29 0 0 105
mint alább írom és mutatom, 1 komondor melák fejét kerülgetem ...
Sir Balambér Creative Commons License 1999.08.29 0 0 104
Talán triviális, de egy magasabb kerítés..
Én ugyanezt lefelé éltem meg, a baset ugyanis egy szabadulóművész. Pl szájjal bontja a csomót...
rita Creative Commons License 1999.08.29 0 0 103
Sziasztok! Nincs valakinek jó ötlete arra vonatkozóan, hogy hogyan tudnám leszoktatni a kutyámat arról, hogy átugorja a kerítést, és meglépjen a többi kutyához játszani, vagy csak egyszerűen csatangolni az utcán?
A megkötést ne javasolja senki, azt a szomszédom már megtette...
Az eb egy két éves Scnauzer, és szuka.
Sir Balambér Creative Commons License 1999.08.29 0 0 102
Az újfullandiról van szó?
Ahol tanultam, gyakran láttunk két ilyen melákot, tejesszatyorral a szájában kísérték a nyugdíjas gazdit.
Nem semmi egy pofa.
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.29 0 0 101
Ja, és hiába vagy (voltál :)) morcos, ha leül eléd, félrebillenti a nagy melák fejét, és rádveti az ő különbejáratú, eszméletlen bamba, ártatlan tekintetét :))
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.29 0 0 100
Ugye, nincs fundid? Qr@> sokat mászkálnál ki fölöslegesen :)))
vomit Creative Commons License 1999.08.29 0 0 99
nem csodálkozom rajta.
az én kutyáim neveltetése teljesen más.
tudják, ha ugatnak, akármilyen éjjel kimegyek hozzájuk. de ha egyetlen fejszés ember sem akar átmászni a kerítésen, akkor nagyon morcos vagyok a hiábavaló zajongás miatt...
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.29 0 0 98
Bedobni a szobájába 3-4 jó böszme pitbullt...
Sir Balambér Creative Commons License 1999.08.29 0 0 97
Én tudnám javasolni, hogy nyissunk egy topicot "hogyan nyírjuk ki a szadista kutyatartókat" címel.
Aki egy német juhászt 1-2 m hosszú láncon tart az ne lepődjön meg, ha ez az inteligens jóérzésű kutya "meghülyül".
Uf, én beszéltem.
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.29 0 0 96
És csodálkozol, hogy bolondok?
vomit Creative Commons License 1999.08.29 0 0 95
bocsánat, nem akarok ellene beszélni a németjuhászt tartóknak, de én csak bolond kutyát ismerek ebből a fajtából. mitöbb a rossz tapasztalatokat már mancs mentőkutya nemzetközi szereplése se feledtetheti.

két szomszédomnál is éjjel-nappal csahol egy példány. az egyik állandóan láncon van, a háza körül két méteres körben kitaposta és összeszarta az udvart. a malteros kajáltató vödrét is szokta zörgetni, plusz néha felakasztja magát (mert átugrik a kerítésen a hátsó szomszédba).
a másikat csak nevelési célzattal kötik ki a napra, meg akkor ha látogatóik vannak (ilyen jeles eseménykor szünet nélkül vonyít, éjjel is). egyébként egyikkel sem foglalkoznak egy centit sem.
majdnem a
Szabad-e megolni a szomszed kutyajat?
c. topikban vázolt jelenség a tényállás.
az ilyen kutya semmire sem jó (most is rákezdte a közelebbi). annyira nem figyelnek az ugatására, hogy a látogatójuk órákat is kint állhat a kapu előtt, mire a háziak észreveszik.

Gorcsev Creative Commons License 1999.08.28 0 0 94
Ergo: leonbergi :-)))
Robin Creative Commons License 1999.08.27 0 0 93
Sok szó esett a vadászkutyákról. Ismerek többet, köztük kopókat is. Valóban gyerekszeretőek, védik a területüket (ezt melyik kutya nem teszi?), de
ahogy jellemzik őket, vadászkutyák. A kajtatás az ösztönükben van, igy ha teheti, mindig a vadászat lesz a legfontosabb (kerítés határt szab). Aztán rövid szőrűek. Ettől nem igazán valók tartós kerti kintlétre, mert esős, nedves időben és téli hidegben fáznak és megfáznak. Nem utolsó sorban nagyon nagy a mozgásigényük, ami a pásztorkutyákra sokkal kevésbé jellemző (a juhászoknál már erősen egyedfüggő). A pásztorkutyák mellett szól az is, hogy amire zsiragy keres kutyát arra ők a leginkább megfelelőek.
Az hogy mennyire szocializált egy kutya, az teljesen a gazditól függ. Ha veszi a fáradtságot, és kölyökkorában minél több dologgal megismerteti, gyakorolja a szabad, nem szabad-ot, akkor a kutya közömbös lesz általában a kutyákkal, sétáló emberekkel, biciglisekkel, stb. Viszont nem lesz közömbös, ha az utcán séta közben valaki erősen gesztikulálva a gazdival veszekszik, részeg, stb.

Arra azért minden kutyusnál számítani kell, hogy kb 2 éves korára lesz felnőtt. Addig folyamatosan nevelni, tanítani kell nagyon sok türelemmel.

A keverékekről...Ha valaki kölyökkutyaként keveréket vesz magához, és nem tudja milyen fajták keverednek, azt érheti meglepetés, mire felnő a kutyus. Ha ismeri a szülőket, de az ő származásukat szintén nem, ugyanez a helyzet. De zsiragy jelezte, fajtatiszta kutyát szeretne.

Robin Creative Commons License 1999.08.27 0 0 92
Bendeguz,
ha szuka a kutyus, akkor alighanem anyai örömök elé néz, és az erősebb védösztön (ezzel az ugatás, terület-védés) is jött. Ha meglesznek a babák, jobban lesz. Mit mond az állatorvos?
Bendeguz Creative Commons License 1999.08.27 0 0 91
Sziasztok kutyatartók!

Abban reménykedem, hogy a kérdést, amit nektek szánok, még nem tették fel előttem, mert sajnos lusta vagyok végigolvasni a topicot.

Néhány hónapja talált, félholt állapotban lévő dalmatánk hamar felépült sérüléseiből, két hét múlva már magáénak érezte a terepet, a hangja is megjött (előtte egyáltalán nem ugatott). Egy ideig minden normálisan működött, viszont mostanában a kutyus megváltozott. Rengeteget csahol, mihelyt a legkisebb aktivitást tapasztalja. Teljesen mindegy, hogy a lépcsőházból hall vmit, vagy a játszótéri gyerekek hangját, esetleg egy másik kutyát. Akkor is nehezen nyugszik meg, ha odamegyünk hozzá, simogatjuk stb. Ez főleg esténként kellemetlen, amikor aludni, vagy bármikor, ha pihenni akarunk.

Lehet, hogy nem függ a dologgal össze, de néhány hete megduzzadtak az emlői is (még nem tüzel).

Szóval szerintetek mi lehet az oka?

Gorcsev Creative Commons License 1999.08.27 0 0 90
Bocsi a dufláér'..
Még vmi: nagyon nem mindegy, hogy a rendszeres mozgás az heti 2-3 egyórás séta, vagy napi 20 km :)))
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.27 0 0 89
Teljesen igaz. Ezért javasoltam pásztor-, és nem juhászkutyát :)))
Gorcsev Creative Commons License 1999.08.27 0 0 88
Teljesen igaz- Ezért javaslok pásztor-, és nem juhászkutyát :)))
lady Creative Commons License 1999.08.27 0 0 87
Van egy bérházban nevelkedett vizslám, aki egy évesen került ki a családi házunkhoz. Ne tudjátok meg mit művelt a 1,5 szobás lakásban. Ha megfürdettük, beindult és repült a szőnyeg, a váza, minden. Mostanra sikerült neki kipisilni azt a pici fűcsíkot is, ami van. Mindezek ellenére imádom a betyárt...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!