Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2016.08.26 0 0 7289

Veréb, bagoly.....  :-(

Előzmény: Jani8406 (7288)
Jani8406 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 7288

Szia Viktor86!

 

Röviden:

 

Neten, online:

Felmész egy online felületre: Netrisk, biztositok.hu, ... rengeteg van, google a barátod :). Kitöltöd a te és a jármű adatait. Az oldal kidobja az ajánlatokat, jobb feltételekkel mint egy alkusznál.  Amelyik tetszik elfogadod. Az oldal generál egy szerződést, amit már használhatsz is ha megállít a rendőr. Az aláírt szerződést visszaküldöd. Napokon belül megérkezik a csekk. Befizeted a csekket.

 

Az alkusz által adható kedvezményeket (a biztosító határozza meg) online te magad kérheted, illetve az összeset, amire jogosult vagy automatikusan megkapod. Így mindig a legjobb ajánlatokat kapod.

 

 

Alkusszal:

Találkozol vele. Ha több biztosítóval is kapcsolatban áll, akkor megpróbál meggyőzni, hogy az ő általa ajánlottat válaszd, mert az aztán übertuti. Az igazság persze az, hogy azon van a legnagyobb jutaléka.

Ha csak egy biztosítóval van kapcsolatban, akkor nem is kérdés, hogy melyiket fogod választani.

Kitöltöd a papírokat (mint online), majd aláírod. Alkusz beviszi a biztosítónak. Napokon belül megérkezik a csekk. Befizeted a csekket.

 

Az alkusz jutalékát természetesen te fizeted meg a biztosítási díjba rejtve. Online ezért is olcsóbb. Az alkuszok többségének semmilyen jogi vagy gazdasági ismerete, végzettsége sincs, így fogalma sincs mit írat alá. Így még ez az előny is veszett ügy.

 

J

Jani8406 Creative Commons License 2016.08.26 0 0 7287

Figyelem!! Átverés!!

 

A Posta Biztosító Bonus Malus emelés után dupláját akarja kifizettetni biztosítási díjként!!!!

Egységes biztosítási díj emelésre hivatkoznak, de a többi biztosító fele annyit számol a régi Bonus Malus mellett is!

Hogy is van ez?

 

 

AZS Creative Commons License 2016.07.10 0 0 7286

És hogy döntöd el, hogy hova váltasz? Ja hogy egy alkuszi weblapon, értem. Mert te olyan jó fej vagy, hogy a szolgáltatás 90%-át igénybe veszed, ami neked amúgysem kerülne semmibe, de nehogymá az alkusz keressen már párszáz forintot, inkább időt és energiát fektetsz olyasmibe, amihez alapszinten sem értesz.

Előzmény: Victor86 (7285)
Victor86 Creative Commons License 2016.07.10 0 0 7285

Sziasztok!

Ebben a évben nem alkuszon keresztül szeretnék biztosítót váltani, hanem saját magam intézném! KH-nál vagyok most, szeretném felmondani évfordulóra. Milyen papírt kell kitöltenem amit majd el kell juttatnom a k&h-hoz?Faxon vagy levélben kell? Köszi Viktor

lautnermark Creative Commons License 2016.07.06 0 0 7284

Köszönjük Emese, ezért kár volt ide írnod.

Előzmény: VargaEra78 (7283)
RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2016.06.27 0 0 7282

Ha cég végezte akkor a szolgáltatás-felelősségbiztosítás terhére térülhet, ha magánember, akkor általános , vagy magánemberi felelősségbiztosításra. Az előbbi szokott lenni a lakásbiztosításokban, mint kiegészítő...

Előzmény: Törölt nick (7281)
Törölt nick Creative Commons License 2016.06.27 0 0 7281

Sziasztok.

Fizet arra valamilyen biztosítás ha  fűnyírás közbe az autó üvegének kő repül és kitörik?

barati83 Creative Commons License 2016.06.25 0 0 7280

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Március elején évforduló előtt 2 hónappal felmondtam a biztosításom és kötöttem egy újat. Ez rendben le is zajlott, viszont mikor az új biztosítónak befizettem a díjat 1 héttel később kaptam egy levelet, hogy nem tudják lekérdezni a Bonus-malus fokozatom, mert a előző biztosító nem töltötte fel a központi nyilvántartó rendszerbe és ha nem tölti fel akkor visszakerülök A0-ba. Felhívtam az  előző biztosítót és ők azt mondják feltöltötték, de újra feltöltik (azóta ezt kb 10x eljátszottuk), de még midig nincs fent. Mit tudok ilyen esetben tenni. Lassan lejár a 60 nap és utána automatikusan A0-ba kerülök vissza. Segítségeteket előre is köszönöm!

coupe77 Creative Commons License 2016.06.21 0 0 7279

nem lehet

ha kivonod is, egy éven belül csak ott lehet újra élesíteni a biztosítást ahol volt

Egy megoldás van ha üzembentartót váltasz, de akkor nem tudod tovább vinni a bónuszt

Előzmény: [fidelio] longear (7278)
[fidelio] longear Creative Commons License 2016.06.05 0 0 7278

Sziasztok!

 

Ha szeretnék biztosítót váltani (ma esedékes) és nem jeleztem írásban 30 nappal ezelőtt a szándékomat (fogalmam sem volt róla, hogy kell), akkor az autó ideiglenes kivonásával le tudom zárni az előző biztosítást és kötni egy újat, ha visszahelyeztetem?

 

Vajon mi a minimum idő amire ki tudom vonatni? Most jelenleg amúgy is üzemképtelen. A héten megy szerelőhöz.

 

Köszönöm a válaszokat!

Törölt nick Creative Commons License 2016.02.08 0 0 7277

Nem lenne esetleg valakinek infója, hogy az astránál bennragadt pár száz forintos túlfizetésemet hogyan kellene visszakérni? :)Köszi.

Törölt nick Creative Commons License 2016.01.12 0 0 7276

Az lenne a kérdésem hogy fedezetlenségi díj befizetése elkerülhető úgy ha eladom az autót és többé nem lesz a nevemen jármű Az új vásárlón nem fogják behajtani a fedezetlenségi díjat vagy rajtam?

Fontos lenne a pontos válasz, mert valami adatokat felcseréltek a több éves rendesen fizetett biztosításomon és még engem szeretnének lehúzni! Nincs kedvem jogtalanul kifizetni a semmibe nehezen  megszerzett forintokat! Inkább eladom az autót és többé nem lesz a nevemen jármű!  Köszönöm a segítő válaszokat!

Degeczi Creative Commons License 2016.01.11 0 0 7275

Ha nem kérne konkrét adatokat, nem lehetne jó kalkulátor, hiszen a díj függhet rengeteg személyes dologtól (életkor, lakhely, jogsi milyen régi, gyerekek száma, ....), így csak magad tudod mindezt eldönteni.

Előzmény: Andrav33 (7274)
Andrav33 Creative Commons License 2016.01.11 0 0 7274

sziasztok! 1 eve az allianz-nal kotottem kotelezo + casco-t, 2005-os, benzines 2000-es mazda 3-hoz. Az elozo evben es a kovetkezoben is kb 85ezer / ev-be kerult a kotelezo is es a casco is (egyenkent).
Nem tudom ez soknak szamit-e, amikor a kocsit vettem hasznaltan, ott egy kalkulatorban ezt talaltak a legolcsobbnak (nem volt kapcsolatuk az allianz-al szerintem), de kivancsi lennek egy kalkulatorba beutve erdemes lenne-e valtanom?
Amiket eddig talaltam online kalkulatorokat azok mind konkret adatokat kernek tolem (nevem, szuletesi ev, lakhely, stb). Van esetleg jo kalkulator? Koszi

AZS Creative Commons License 2015.09.21 0 0 7273

stimmt. de itt ez van.

Előzmény: kacsaveg (7272)
kacsaveg Creative Commons License 2015.09.21 0 0 7272

Tiszt. lautnermark! Előszór is nagyon szépen köszönöm a választ. De viszont azt soha nem hittem volna, h a bónusz az autóra szól nem ara aki vezeti. Minden esetre németben ilyen törvény elképzelhetetlen lenne. üvl. deni

Előzmény: lautnermark (7271)
lautnermark Creative Commons License 2015.09.21 0 0 7271

A bónusz besorolás az autóra szól, nem pedig a Te személyedre. Ha 2 autót akarsz párhuzamosan üzemeltetni, akkor a németen van az a bónusz amit hoztál magaddal, a magyar rendszámost pedig a biztosító jogosan teszi A00-ba, mert a második autóra még nem rendelkezel előélettel.

Ha a németet eladod,lemondod róla a biztosítást és bemutatod róla a német biztosító érdekmúlásos igazolását, akkor fogod tudni a magyar rendszámos autódra "átvinni" a kedvező bónuszodat. 

 

Előzmény: kacsaveg (7270)
kacsaveg Creative Commons License 2015.09.18 0 0 7270

Tisztelt szakértök!

A kötelező autó biztosítással kapcsolatban lenne egy kérdésem. Pár évvel ezelőtt mivel nyugdíjas lettem és már nem akartam Németországban többet dolgozni, végleg haza költöztem.

Magammal hoztam egy német rendszámú, ottani biztosítással rendelkező Nissan (19 éves) személy gépkocsit amit a vizsgája lejártáig idehaza használtam. Ezután vettem idehaza egy MO –szágon forgalomban helyezett Honda személyautót amit a kereskedő, a k. biztosítást (Posta) súlyadót stb. szóval mindent a nevemre íratott. Mivel a Posta biztosító bónusz besorolásomat a A00 tette, ez ellen panasszal éltem mivel németben már elértem a legalacsonyabb 30 % -os bónuszt.

 

Bizonyítás képen be kellet küldenem a német biztosítási papírjaimat amire meg azt a választ kaptam, hogy mivel nekem két autóm van, úgy jogos a A00 –ás besorolásom. Ezek után sikerült MO ról (ami nem is olyan egyszerű) kijelenteni a német autómat és a dokumentumokat beküldtem a Posta biztosítónak.

 

Amire a következő választ kaptam: „ A megküldött dokumentum azt igazolja, hogy a járművet a németországi forgalomból kivonta, azonban a bónuszbesorolás megállapításához továbbra is a biztosító által kiállított szerződés érdekmúlással (eladás, stb.) történő megszüntetésére vonatkozó dokumentumra van szükség“.

 

Ezeket a sorokat és MGM rendelete 4. § (5) imár 4. szer szóról szóra ugyan azt írták.

Nem értem, hogy milyen dokumentumra van szükségük és egyáltalán, mi közük is van a Posta biztosítónak egy Németországból forgalomból kivont autóhoz. Azt csinálok vele amit akarok, vagy nem? Eladhatom, prés alá teszem vagy kitehetem a kertembe és nyulat tenyésztek benne.

 

Szerintem a MGM rendelete 4. § (5) sem rám vonatkozik.

“4.§.(5) Ha az üzemben tartó egy adott gépjárműre már rendelkezik szerződéssel, és annak hatálya (értelemszerűen ez nem azt jelenti, hogy nekem két autóról kellet volna a Posta biztosítónál szerződést kötni?) alatt másik, azonos gépjármű-kategóriába tartozó gépjárműre is szerződést köt, az új szerződést A00 osztályba (56 e Ft./év) kell sorolni”

Tehát ez a §. sehogyan sem vonatkozhat rám, mivel a Posta biztosító csak MO. –ra érvényes biztosítást köt le és mi köze is lenne egy német biztosítóhoz?

Kérdésem az lenne, hogy igaza van a Posta biztosítónak?

Jogos a bónusz A00 besorolás?

Mit lehetne ez ellen tenni?

Válaszokat elöre is köszönöm. Üvl. W. Dénes

 

RetteNETes Lalyos Creative Commons License 2015.08.12 0 0 7269

Ragaszkodj majd az olyan kárelőzmény igazoláshoz, amire beírták: Ettől - eddig volt náluk kármentes a szerződésed.

 

(Extra szopás: ha mondjuk évente váltasz ide-oda és egyszer majd 8-10 évre visszamenőleg kell beszerezned a "betanított" adminisztrátorokkal "megáldott" biztosítóktól az igazolásokat!!!)

Előzmény: lautnermark (7267)
AZS Creative Commons License 2015.08.12 0 0 7268

Még mindig nem érted a lényeget, ami abból látszik, hogy logikusan próbálsz gondolkodni...

A helyes válasz: C7-be, C9-be, vagy akármelyik másik fokozatba ;-)

Előzmény: lautnermark (7267)
lautnermark Creative Commons License 2015.08.12 0 0 7267

Végignyálaztam az Ászf-t. Az allianznál C6 a maximum. Röhej, máshol meg C10.

Most azon morfondírozom, hogy ha legközelebb váltok egy másik biztosítóhoz, akkor az vajon hová fog besorolni.

A szerintem jogos C9-be vagy az allianznak köszönhetően visszaminősített C7-be?

Előzmény: AZS (7266)
AZS Creative Commons License 2015.08.12 0 0 7266

Magát a GFB-t törvény szabályozza, a B/M-et meg egy rendelet. A casconál viszont a biztosítók (szinte) azt csinálnak, amit akarnak, aztán amit kitaláltak, azt vagy betartják, vagy nem.

Előzmény: lautnermark (7265)
lautnermark Creative Commons License 2015.08.12 0 0 7265

Ez miért nincsen szabályozva, mint a GFB B/M-a?

 

Így kell 2 fokozatot visszaesni, amikor balesetmentesen vezet az ember.

 

C8-ból C6-ba. Gyönyörű.

Előzmény: AZS (7264)
AZS Creative Commons License 2015.08.12 0 0 7264

JPÉ szerint C07, de ettől bármilyen eltérés lehetséges, a kgfb-bónuszodtól kezdve a lábméretedig akármi miatt ;-)

Előzmény: lautnermark (7263)
lautnermark Creative Commons License 2015.08.12 0 0 7263

Srácok!

Egy 2008. Márciusában kötött casco, mely előzmény nélküli és kárkifizetés nem történt, az most "C hányas" fokozatban kellene lennie?

Nead7 Creative Commons License 2015.07.30 0 0 7262

Sziasztok!

 

Érdeklődni szeretnék, hogy veletek, vagy ismerősötökkel előfordult-e a következő: K&H biztosító nem küldött a forduló nap előtt 2 hónappal értesítést, hogy lejár a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, és hogy mennyi lesz az új díj. Csak a felmondási határidő után küldte ki a fizetési értesítőt az új (általában megemelt) díjról. (kb. 12000Ft-tal nőtt meg így a díj) Így nem volt esély másik biztosítót keresni.

 

Kérlek jelezzétek, hogy hány esetben fordult ilyen elő!

Előre is köszönöm a válaszokat.

 

a.hangok.a.fejemben Creative Commons License 2015.06.18 0 0 7261

Köszi, alaposan körbe akarom járni a dolgot!

 

Nézegettem az alkuszi oldalakat, így is és úgy is kalkulálgattam. Aztán elmentem külön az oldalaikra és használtam a saját kalkulátorjaikat. Pl a biztositas.hu-n mondjuk kidobott nekem 2 casco ajánlatot, köztük nem  volt unionos. Aztán ellátogattam az union honlapjára és rögtön felajánlott olyat amit az előző oldalon nem.

 

Ez a rendszer hiányossága lenne? Célszerű megnézegetni a saját oldalakat is?

Előzmény: Törölt nick (7260)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.17 0 0 7260

Ha jót akarsz magadnak szépen elolvasod mindenhol a hosszú teljes tájékoztatót (szerződési feltételek).  Különösen érdemes benne ilyenekre figyelni, hogy önrész növekedés bizonyos esetei, mikor milyen alkatrészekkel szeretnék javíttatni, egyáltalán hol engedik javíttatni, nincs-e olyan körülmény ami bármi fizetést kizár. És ami még neked fontos. Állj úgy hozzá, hogy ha baj van úgysem fogod simán megúszni. Vagy kiállsz magadért és vered a cirkuszt vagy szívni fogsz, ezen esetekben viszont nem hátrány, ha legalább a szerződésben az van, amit mi szeretnénk. 

De azt csinálsz, amit akarsz, lehet látatlanba vadidegenek véleményére is adni. :)

Előzmény: a.hangok.a.fejemben (7259)
a.hangok.a.fejemben Creative Commons License 2015.06.17 0 0 7259

Köszi mindenkinek!

 

És mint kezdő cascos, melyik az a társaság, ami kerülendő?

Előzmény: Airbag. (7258)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!