Keresés

Részletes keresés

garabonciás Creative Commons License 2001.02.07 0 0 88
Híd Creative Commons License 2001.02.07 0 0 87
A DNS-csavarodásos hülyeség forrását megtaláltam, azt hiszem, vagy legalábbis az ötletet:

Luc Besson: Az ötödik elem
:-)))))

garabonciás Creative Commons License 2001.02.07 0 0 86
Tényleg! Azok a tudósok, akik nem tudósok, csak úgy gondolkodnak, mant a tudósok, miért lennének tudósok? Mint nagyhírü szaktekintéjekre miért kell hivatkozni rájuk? Nagy hírük az van, de a szaktekintéjhez kell azért egy referenciacsoport ami ezt megadja. Pl: egy jogász nem igazán tartozhat ahhoz a referenciacsoporthoz ami egy biológust, nyelvészt, csillagászt megítélhet.
fordfairlane Creative Commons License 2001.02.07 0 0 85
Ervinkos kollega!
Mint egykori mukedvelo "csillagasztanonc", hadd kerdezzem meg, hogy mely konyvek irjak ezeket a csavarodasi dolgokat?
Koszi!
ff
Előzmény: ervinkos (70)
fordfairlane Creative Commons License 2001.02.07 0 0 84
Ervinkos kollega!
"Azok az irok, akiket Grespik is ajanl, lehet, hogy hivatalosan nem tudosok, de a gondolkodasuk tudos szintu." :-)
Azok az emberek, akik e "tudosok" irasait elhiszik, lehet, hogy nem naivak, de a gondolkodasuk naiv szintu.
Ennyit az analogiarol.
Udv:
ff
Előzmény: ervinkos (67)
fordfairlane Creative Commons License 2001.02.07 0 0 83
Ervinkos kollega!

Lenne par kerdesem ehhez a temahoz es a "tudomanyos" eszmefuttatashoz kapcsolodoan.

1) Miert kellene tudnunk, hogy a vilagurben vagy a foldkoruli legkoron kivul spiralisan csavarodik a feny? Milyen hatassal lehet ennek alapjan a foldi legkor a feny termeszetere? Miert? Honnan a forras? Az altalam ismert es olvasott szakkonyvek egyike sem ir ilyenrol. Mostani felfedezes lenne?

2) A tudosok megallapitottak, hogy a csavarodas szama kilenc? Milyen tudosok? Mikeppen allapitottak meg? Mikeppen hozhato ez osszefuggesbe az anyag kettos (reszecske-hullam) termeszetevel?

3) Miert pont a Sziriusznak van ekkora szerepe? Mikeppen jatszott szerepet a "kozmosz fenyenergiaja" az orokitoanyag csavarodasaban? Mutaciot okoztt volna netan? Kicsit reszletesebben, pliiiiiz!

4) A dogonokrol Daniken irt, Nemere irt, satobbi. Nemregiben jelent meg egy cikk - remelem, meg utana tudok keresni valahogy -, amely a dogon-rejtelyt leplezte le. Ha megtalalom a forrast, ideirom neked a cafolatot.

5) Kik azok a nagajapanok?

Udv:

ff

Előzmény: ervinkos (60)
Abulafia Creative Commons License 2001.02.07 0 0 82
DNS ügyben sajna nem volt időm utánanézni a részleteknek (de ami késik nem múlik) úgyhogy azt írom le amire tanulmányaimból emléxem.
A DNS több léptékben is csavarodik, először ugye ott van a kettős spirál, aztán ez feltekeredik az úgynevezett hiszton fehérjékre (ezek amolyan orsók). Aztán még további összehajtogatódás következik míg végre kialakul a már mikroszkóppal is látható kromoszóma. Úgy emlékezek, hogy a hisztonok a legkonzervatívabb fehérjék (az evolúció során legkevésbé változnak) tehát nem hiszem, hogy itt lenne különbség.
Az igaz, hogy nem hallottam olyan vizsgálatról ami azt bizonyítaná, hogy a magyarok, japánok DNS szerveződése ugyanolyan de azt hiszem ha ennek az ellenkezője megjelent volna arról tudnék.
Egy másik dolog, hogy az örökítőanyagot nem csavarulatai alapján szokás összehasonlítani hanem az azt alkotó bázispárok sorrendje alapján.
Ebben pedig valszeg elég nagy különbség van a mongolid és europid nagyrassz között.
De hogy ennek mi köze lenne a fény "csavarodásához" azt nem tudom.

A.

garabonciás Creative Commons License 2001.02.07 0 0 81
Kedves ervinkos!

Lehet, hogy hüje vagyok, de én úgy tudom, hogy a DNS egy spirálisan (csavarodottan) felépülő óriásmolekula. Eddig igazat adok. De én gyarló kis szememmel úgy láttam a róla készült modelleket, mint aninek számtalan menete van. Nem 9, nem 2-3, hanem rahedli.

Másik: azt mondtad, hiányolod a finnugor eredet mellett szóló érveket. Ellenben a te érveid legfeljebb addig terjednek, hogy én ezt így olvastam, olvassátok el ti is. Olvassál te is.

Valahol lentebb még az is ellenedre volt, hogy miért pont azt a részét cikizi mindenki G. cikkének amit más tudósoktól idézget. Egyrészt ez nagyon hibásan akarod kivonni a vita alól, hiszen ha mástól idézget, és ezt mint igazságot, bizonyítékot állít elénk, az az ö meggyőződését, és így a cikk szerves részét képezi. Másrészt azóta is ez maradt a vita tárgya és te is bőszen hivatkozol rá.

Sokadszor: Elolvastam a cikket és nagyon vidám lettem. Volt itt a topicban olyan vélemény, hogy G. úr, attól, hogy ilyen nézeteket vall, még lehet jó szakember. Hát ez bennem eléggé megrendült. Pl.: a magyarság hagyományos tiszteletének kapcsán egy olyan passzust használ Werbőczitől bizonyítékként ami nem éppen a tárgyhoz kapcsolódik. Azt írja, hogy milyen élesen kiviláglik ez a tisztelet abban, amikor a zsidó hitűek számára másfajta esküt ír elő, mint a keresztények számára. Ezt ő a másság tiszteletének tartja? Szerintem nyilvánvaló, hogy ha egy zsidó a keresztény Istenre tesz fogadalmat, azt bármikor röhögve megszegné. Ez pontosan olyan, - és ezt G.-nek kellene a legjobban tudnia, - minthogy a köztisztviselőknek, midőn kinevezik őket esküt, VAGY fogadalmat kell tenniük, vallási, ill. vallástalan meggyőződésük szerint. Pedig úgy tudom a jogi egyetemeken tanítanak logikát.

Még csak annyit: MI a franc van a Pilissel? Ugye nem a pólushoz való hasonlatossága miatt emeli ezt ki?

Bocsi, hogy megint elszaladt a kezem:

Garabonc a szélhajtó

Raphael Creative Commons License 2001.02.07 0 0 80
En is biologus vagyok es vaktaban meg merem kockaztatni hogy ez a 9 csavarodasos dolog egy nagy marhasag. A DNS-nek ketfele modosulata letezik de mindketto egyforman "csavarodik", az hogy egy nepnek 3-4x kompaktabb DNS-e van, szerintem olyan hir ami nemhogy a tudomanyos, de a napilapok cimoldalara is felkerulhetne, ha igaz lenne.
Es akkor a kotesszogekrol meg nem is beszeltunk :)
Híd Creative Commons License 2001.02.06 0 0 79
Budenz 1968-ban már régesrég halott volt. Ezen kívül sosem volt kultuszminiszter, hogy hivatalossá tehette volna a finnugor elmélet oktatását, amit igazság szerint elég kevés tanár tanít meg.
Azóta egyébként volt már jobb- és baloldali kultuszminiszter is Magyarországon jópár, és senki nem tiltotta ezt be. Nyilván nem véletlenül. Úgy látszik, ennek az elméletnek mégsincs köze a politikához.
Előzmény: ervinkos (76)
ervinkos Creative Commons License 2001.02.06 0 0 78
Az-az igazság, hogy én is csak úgy olvastam, persze nem falfirkán, de nem tudom már pontosan hogy miben csak arra emlékszem, hogy a központi Szabó Ervin könyvtárba

Mivel írod, hogy biológus vagy szeretném ha kifejtenéd erről a véleményed?!

Ja, igen egyszer utaztam együtt egy már idős de nagy koponya biológussal aki ugyan ezt mondta . Ő nagybecskereki és a neve Győrffi Béla és rendszeresen jár Magyarországra előadásokat tartani.

Előzmény: Abulafia (73)
Híd Creative Commons License 2001.02.06 0 0 77
Mi egyáltalán nem arról vitatkozunk.
Előzmény: Sang Real (74)
ervinkos Creative Commons License 2001.02.06 0 0 76
Kedves Híd!

Egyetértek veled, hogy az internet mindenkié és joga van itt is és máshol is hozzászólni, de beláthatod, hogy sok olyan felszólaló van, akit igazán nem is érdekel a téma, csak azért ír hogy írjon.
Egyébként már picit megbántam hogy belekeztem ebbe az egészbe , de lehet, hogy ez ad erőt újra írni

És akárhogy nézzük eredetünkért két nagy elmélet
viaskodik, a finnugur és a másikat nevezzük (sumér)-szkíta-hun-avar-magyar folytonosságnak a tudományos körökben. Bennem ott indultak el a dolgok, hogy az adott elméleteket alátámasztó tényeknél gond van és zürzavar. és, ami a pláne, hogy sokkal kevesebb az alátámasztója a finnugor elméletnek, mint a másiknak és ez van hivatalosnak elfogadva, holott ez ellen a finnek is tiltakozatak.
És még egy: amíg nem lett hivatalos a finnugor tanítás -1968 (Bundez révén) ha jól tudom, addig a hétköznapi életben, ha egy magyart megkérdeztek azt nem mondta, hogy én finnugor vagyok,hanem azt hogy szittya, hun stb.

Előzmény: Híd (71)
Híd Creative Commons License 2001.02.06 0 0 75
A sumér kőtáblákon. Hol másutt?
Előzmény: Abulafia (73)
Sang Real Creative Commons License 2001.02.06 0 0 74
Grespik cikke a Magyarság identitásáról szól.
Ha ez nem lenne fontos kérdés, nem vitatkoznátok rajta.
Az identitásnak az ember önmeghatározásában rendkívüli jelentősége van. Az indentitás befolyásolja az ember világhoz való viszonyát, közvetve a cselekvéseit. Emiatt nem mindegy, ki mit gondol, és ezek után mit tesz.
Itt csak erről van szó.
Abulafia Creative Commons License 2001.02.06 0 0 73
Nem vagyok fizikus. Biológus vagyok és főleg a DNS zavar. Hol jelent meg ez a 9 csavarulat?
Látni szeretném!

A.

Előzmény: ervinkos (72)
ervinkos Creative Commons License 2001.02.06 0 0 72
Ja és az hogy az emberi faj DNS-ének adott hosszegységen 2-3 csavarodása van, míg a magyarnak 9 ez igy van ez egy kutatás eredménye
Híd Creative Commons License 2001.02.06 0 0 71
Na de ervinkos! Ez a fórum mindenkié, főleg a ráérő internetezőké. Csinálj magadnak egy olyat, amibe csak tudósok írhatnak, az itteni jónépet meg hagyd békén.

Engem különben nem túlságosan izgat a politika, kimondottan tudományos érdeklődésű vagyok. De azért ha a politikai ellenfelem azt mondaná, hogy 2x2=4, azt mondom, oké, ha a polizikai barátom meg azt, hogy 2x2=3, azt mondom, az illető kattant.

Grespik tudtommal a Fövárosi Közig. Hiv. vezetője. Nevéhez fűződik többek között egy dislexiás gyermekek képzésével foglalkozó iskola ellehetetlenítése, ami nekem nem szimpatikus.

Középiskolai magyartanárként dolgoztam, és nagyon sok bajom volt a rossz helyesírású, amúgy meg jóeszű gyerekekkel. Negyedik osztályban az összes nyelvtanóra jóformán arra ment el, hogy valahogy 30 hibapont alá kerüljenek az érettségin. Emiatt, ha hiszed, ha nem, nem is szórakoztam soha azzal, hogy finnugor nyelvrokonságról meg hasonlókról tanítsak, beértem az érettségi tételekkel.

Előzmény: ervinkos (69)
ervinkos Creative Commons License 2001.02.06 0 0 70
Kedves Abulafia!

Te netán csillagász vagy, vagy esetleg fizika vagy egyébb szakon végeztél egyetemen, középiskolában?

Ezzel a fényes dologgal én nem a származásunkat akarom bizonyítani( olvasd el egy picit korábbi cikkemet) hanem valaki megkérdezte már korábban többször, hogy hányszor csavarodik mega fény aszíriusz és a föld között és én erre próbáltam reagálni.

Lehetséges, hogy a fénycsavarodásos dologgal nincs teljesen igazam, de csillagászati könyvekben mindig erről olvastam, sőt az űrhajók is látszólag egyenesen közlekednek, de valójában spirálisan- mondom lehet, hogy félre értelmeztem valamit, ha te tudod pontosan akor világosíts fel-megkérnélek!

Előzmény: Abulafia (68)
ervinkos Creative Commons License 2001.02.06 0 0 69
Kedves Kenus!

A politikai "nézeteket" nem a magyarság eredete miatt kevertem ide, hanem a topicban iró személyek stílusáért, hozzáálásáért. Tehát nem a magyarság eredetét akarom tisztázni a politika belekeverésével,hanem a rossz hozzáálást a kérdéshez akartam bemutatni.
Pl. lemerem fogadni, hogy azok akik egyből elkönyvelték Grespiket "valaminek" halvány fogalmuk sincs, hogy ő kicsoda valójában, mi a hatásköre és hogy milyen ember. Attól, hogy valakit a tévében piszkálnak, attól még nem biztos, hogy az helyén is való.

És annyit még elmondanék veled kapcsolatban, és a hasonló szemléletükkel egyetemben, hogy leginkább amikor írtatok inkább bíráltatok és belekötöttetek valamibe, ami valahol helyes is, de szinte soha nem fejtettétek ki a saját álláspontotokat, pl. egyszer nem olvastam tőletek a finnugor elméletet alátámasztó érvekről - általatok

Egyébként nekem is a legfőbb bajom az (és itt nem rád gondolok), hogy az összes fórum témáiban rendszerint (mondjuk 70%-ba) nem a potenciális vitatkozó, gondolatátadó személyek írnak, hanem az éppen ráérő internetező.........

Előzmény: Kenus (63)
Abulafia Creative Commons License 2001.02.06 0 0 68
Ez agyrém!

Én inkább mindent elhiszek a magyarság eredetéről csak a fényről és a DNS-ről szálj le! Minden hozzászólásodból süt, hogy nem értesz hozzá.

A.

(méghogy az űrben spirálisan... röhej)

Előzmény: ervinkos (67)
ervinkos Creative Commons License 2001.02.06 0 0 67
Kedves Híd!

1. Azok az írók akiket Grespik is ajánl lehet, hogy hivatalosan nem tudósok, de gondolkodásuk kutatásuk tudós szintű. És ezek nem fizikus-matematikusok, hanem általában művészettörténészek ( és tudós ember nem csak reál szakon lehet) pl.Pap Gábor esetében, akik igen csak kijárták az egyetemet sőt gyakorlati kutatásokat is végeztek nem csak könyvekbe bújtak és bejárták a világ bizonyos pontjait. Tudós gondolkozású szerintem nem csak az lehet aki speciális egyetemen végez, hanem az is aki születendő zseni vagy éppen hajlamos a bizonyos területek értelmezésére.

2. A spirális fénnyel kapcsolatban: picit korábbi irományomban kifejtettem, hogy a fény és más hullámok csak a földünk légkörén kivül, az ürben terjednek spirálisan. Úgyhogy nem értem, hogy miért mondod nekem ezt a tükrös játékot, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy a szobában vagy az udvaron lineárisan fog terjadni a fény.
a DNS spirál minta modelje roppan hasonlít a fény ürbeni spirális mozgására.

Híd Creative Commons License 2001.02.06 0 0 66
Kedves Ervinkos!

Sajnálom, hogy ezt kell mondjam, de azok az emberkék, aki ezeket a cikkeket írják, nem tudósok.
Agyalnak, ötletelnek, de a modern tudomány legalapvetőbb tételeivel sincsenek tisztában. Pl. az atomfizikusok a 20. sz-ban (Einstein, Schrödinger) megalkották a kvantumelméletet, felfedezték a négy alapvető kölcsönhatást, amely a világegyetemben uralkodik. Ezek meghatározzák, hány fokos szögben áll a két hidrogénatom a vízben, és ugyanígy meghatározzák a nagyobb molekulák, mint pl. a DNS alakját is, meg azt is, hogy tágul-e a világegyetem, meg azt is, hogy hány proton lehet egy atommagban. Meg persze azt is, hogy az alma lefelé esik a fáról, és nem fölfelé. Szóval, amíg az alma lefelé esik, addig talán higgyük el a mikrobiológusoknak meg a fizikusoknak, hogy a DNS is úgy csavarodik, ahogy azt az a néhány molekula-rész, amiből felépül, engedi.

Egyébként vehetsz, ha gondolod, egy pici pár száz Ft-os lézert, és megpróbálhatsz odahaza spirális fényt csinálni belőle tükrökkel, lencsékkel. Sok sikert hozzá! Szerintem, max. cikk-cakkos fog sikerülni, szép DNS-spirál mintájú aligha. Remélem, ha másnak nem is, a saját szemednek csak hiszel, még a "tudósaid" ellenében is.

Előzmény: ervinkos (65)
ervinkos Creative Commons License 2001.02.06 0 0 65
Csak ti nem akarjátok azt megérteni, hogy amit Grespik írt az nem a saját kitalációja, hanem Tudósok, kutatók eredményeinek idézése valamint azok közvetítésének egy formája. Azaz Grespik csak osztja valakik véleményét és azt jómaga is leírta ezzel is nyomatékosítva A tudósok véleményét.
Abulafia Creative Commons License 2001.02.05 0 0 64
"manapság elsősorban a balliberális médiának hatalmas hatása van a hallgatókra, olvasókra, nézőkre stb"

Sajnálom azokat, akik saját magukat csak valakivel (-kikkel) szemben képesek definiálni.
Szerintem a magyarság eredete nem függ a ballib sajtótól. Szerencsére. Ne függjön már a jobbnac (jobbkonz?) médiáktól sem jó !?
Egyebekben pedig egyet értek Kenus, Garabonciás és főleg musong Mesterekkel.

A.

A DNS-t és a fényt pedig hagyjuk kérlek a fizikusokra és a biológusokra! De tényleg!

Kenus Creative Commons License 2001.02.05 0 0 63
Kedves ervinkos!
Más helyütt többször említettem, most csak ismételni tudom azon szerény véleményemet, hogy tudományos vitában politikai érvek nem vezetnek sehová, így ott semmi keresnivalójuk nincsen.
Ezzel együtt is komoly figyelemmel olvastam a Te és mások véleményét a magyarság őstörténetéről akkor is, ha alapvető dolgokban nem értünk egyet (hiszen ez végül is nem tragédia). Viszont a magyarság őstörténetéről való vitába a Heti Hetest belekeverni, majd a - köztünk minden bizonnyal szép számmal előforduló -természettudományos képzettségű társakat a fény spirálisan folyásának emlegetésével lesajnálni, már meghaladja asszociációs- és tűrőképességeimet.
Szerény véleményem szerint ezzel (mindkét?) topik elvesztette komolyságának utolsó morzsáit is.
Persze, lehet, hogy tévedek. Lehetséges, hogy a fény a tudományegyetemek természettudományi karain oktatottakkal ellentétben nem egyenes irányban terjed, hanem spirálisan folyik, hiszen ezt egy Igaz Magyar (G.L.) állítja.
Mindenesetre a magam nyugalma érdekében (és talán a Te örömödre) az irántad érzett maradéktalan tisztelettel a továbbiakban sem ezt, sem a finnugoros topikot nem kisérem figyelemmel, így - bármennyire is sajnálom - az itt és ott közöltekre reagálni sem tudok.
Üdv!
Kenus
Előzmény: ervinkos (60)
garabonciás Creative Commons License 2001.02.05 0 0 62
Először is szeretném leszögezni, hogy magyar vagyok, magyarnak is érzem magam. Csak a félreértések elkerülése végett.

Nem akarok kötözködni,de fogok.

Nagyon tetszetős, frappáns érveket (?) vonultatott fel a topic "ellenzéke" G.L. védelmében. Kísértetiesen emlékeztettek ezek az ókori görögök szofistáinak stílusára. Mindent meg lehet magyarázni, és mindent meg lehet cáfolni.

Na de ilyen érvekkel, hogy:

1.) Nem vagyunk finnugorok, mert azok szőkék!

És az Ural környékén lakó finnugorok, azok is szőkék? És milyen a magyar ember? Erre nem írt senki semmit.

2.) Jézus nem volt zsidó, mert nem olvasott ilyet a Bibliában! Aztán késöbb, hogy nem is olvasta a Bibliát, és csak egy embert ismert aki olvasta.

Emlékszem valami olyasra, hogy ki kellett irtani a zsidó csecsemőket. Ha nem volt az akkor minek rohangásztak a szerencsétlenek? Késöbb meg minek zavarta ki az a zavarosfejü prédikátor az apja házából a kufárokat?
Igazából lehet, hogy hülyeséget írtam most, mert mint megtudtam a Biblia az úgy ahogy van át van írva. Vajon mi lehetett az eredetiben?

3.) Jellegzetes érvek bármilyen témában: Én nem tudom neked elmondani, olvasd el xy művet, de te meg bunkó vagy mert nem olvastad, és olyan művekre mersz hivatkozni, melyet rajtad kívül csak az országnak a 70-80 százaléka ismer és fogad el. Akik persze mind hülyék.

4.) Az igazán magyar kifejezések ragadtak meg: balliberális, idegenszívű, "heti heteses, médiás, feketemágiás, manipulálós érvek...", G.L. "alapból való elítélése", magyarellenes érdekképviseletü, stb. Ezek ilyetén formában, nagyon kevés közzel rendelkeznek, a magyar nyelvnek a tisztán való alkalmazásához.

Sorolhatnám még, de már magamtól is rosszul leszek lassan. A magyarság nem abból áll, hogy kiállunk a placra döngetni egy kicsit a mellünket. Nem az a lényege, hogy mi történt x ezer évvel ezelött, vagy hogy honnan jöttünk. Nem szólhat arról, hogy aki nem osztja a véleményemet az bunkó és eltaposandó senki.
Azzal kell törődni, hogy ha magyar vagy ebben a kis országban, akkor old meg a gondjait, és segítsd azokat akik szintén magyarnak érzik magukat. A többi meg le van szarva.

Maradok tisztelettel:

Garabonc az ellenszofista

ervinkos Creative Commons License 2001.02.05 0 0 61
Kedves GÉP01!

Szeretnélek megkérni, hogy néha írj az általam elindított "Valóban finnugorok vagyunk, vagy mégse!" témában.

Előre is köszönöm.

ERVIN

ervinkos Creative Commons License 2001.02.05 0 0 60
Folyt. köv.:

Sajnálatos módon pénteken váratlanul be kellett fejeznem az írást,de most ott ahol abba hagytam, folytatom.
Tehát ott tartottam, hogy manapság elsősorban a balliberális médiának hatalmas hatása van a hallgatókra, olvasókra, nézőkre stb. Ezért elsősorban Grespik személyét nem a média hatására kellene megítélni.
Ezt a az egész heti heteses, médiás, fekete mágiás, manipulálós érveket csak azért kevertem ide, mert megnyílvánulásotokon érződik pl. Dr. Grespik László alapból való elítélése, hülyének tétele stb.
Grespik szövege elvileg politika mentes és ez az ő egyéni kutatásainak eredménye, mint olyan mellékfoglalkozás, de gyakorlatilag még is viszhangokat keltett a politikai körökben is és a heti hetesben is részben.
Most rátérnék a szövegre is:
A szöveben a magyarság erdetének, történelmi helyzetének a körvonalazását a Grespik féle megközelítését jó magam is osztom, és én is ajánlom azokat a szerzőket, akiket Grespik is említ.
Aki egy kicsit is ért a szövegek elemzéséhez, annak egyből feltűnik, hogy a szöveg első fele összefüggő saját fogalmazás, míg a második fele nem igazán összefüggő, felsorolásnak tűnő szöveg, de inkább érvek kifejezések halmaza. A legtöbben pontosan a szöveg második felébe kötöttetek bele pl. volt aki a copypaste- ra utlva értetlenkedik, holott Grespik nem azért írta így mert hülye (volt aki ezt mondta), vagy mert "szabad lábon van", hanem valószínüleg két dolog miatt szerkeztette a szöveget így.
1. azért mert a téma oly bonyolult és sok, hogy ezt érthetően röviden leírni nem lehet és nyílván Grespik nem lajikusoknak írta cikkét hanem elsősorban azoknak, akik valamelyest jártasak a dolgokban és nem kell nekik regényt írnia
2. azért, hogy a kedves olvasót megragadja a kijelentések valamelyike és a tisztánlátás érdekében az olvasó rákényszerüljön arra, hogy utánnanézzen a dolgoknak és Grespik ad annyi segítséget, hogy megnevez néhány írót is. Egyébként azok a felsorolások, mind az ő általa említett írók tényszerű megállapításai és pontos kijelentései és nem pedig maga Grespik "lázálmai" mint ahogy egyesek azt gondolják. Röviden, Grespik idézett az írók könyveiből.

Észrevettem, hogy sokan nem értik a fénycsavarásos dolgot. Azt tudni kell, hogy a világűrben, illetve a földkörüli légkörön kivül a bizonyos hullámok (pl. rádió, fényrészecskék-fotonok) és egyéb sugárzások stb. nem egyenesen hanem spirálisan folynak. Na most a tudósok megállapították, hogy a szíriusz és a föld közötti fénycsavarodás száma kilenc.
Hogy most ez hogy kapcsolódik a DNS-hez, ebbe nem nagyon szeretnék belemenni, mert fejből nem tudok kielégítő választ adni, csupán annyit, hogy a DNS fejlődése során nagy befollyást gyakoroltak a kozmosz fényenergiáji és lehet hogy éppen a szíriuszról valamikor réges régen történt fénysugárzás okozta vagy esetleg a szíriusz mögötti szíriusz-b csillag bolygójának lakói jöttek le esetleg a földre és csináltak valamit. Most ez lehet, hogy furán hangzik, én se jelnteném ki 100%-ig, de van egy érdekes dolog.
Afrikában él egy kis törzs, kik magukat dogon-oknak nevezik és az ő hagyományukban és ősrégi barlangrajzaikon modellezve van a szíriusz csillag és a mögötte lévő sziriusz-b csillag és annak bolygója is. A dogonok azt állítják, hogy onnan valamikor egy nagy tudású nép jött le és megtanitották őket amire csak lehet és szinte magukat tölük is származtatják.És mondták még (már mint a dogonok) azt is, hogy nekik van egy rokon népük valahol európa kellős közepén.
Ami még itt érdekes, hogy a szíriusz b csillagról nem rég óta van tudomásunk mivel maga a szíriusz teljesen takarja azt, csupán rádióteleszkópokkal fedezték fel a közelmúltban. Tehát föltehető a kérdés hogy a dogonok honnan tudtak erről és ki az a középeurópai nép.
A japánok úgy kerülnek bele a buliba, hogy ők maguk pontosabban a déli nagajapánok érzelmileg és szellemileg rokonaiknak tartanak bennünket. Az már csak rá tehet a lapátra, hogy azon DNS sajátosság náluk is megtalálható.

Most be kell fejeznem az írást - GÉP01-t idézve azt mondom hogy olvasni kell olvasni, könyvtárakban is megtalálhatóak azok a dolgok amelyekre Grespik utal részben igaz dugva.

musong Creative Commons License 2001.02.05 0 0 59
Sajnálom,hogy időt pazaroltam a topic elolvasásával....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!