Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.09.08 0 0 4081

Sziasztok! Behívtak az Auchanba személyzeti vezetői állásinterjúra. Valakinek van tapasztalata a debreceni Auchannal kapcsolatban (interjú,vezetőség, munka, bér stb. ) 

Köszönöm előre is!

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.30 0 0 4080

auchan csömör dugig tömve vásárlókkal

viccazauchan Creative Commons License 2015.08.27 0 0 4079

Ha még nem késő, ne menj oda. Ez egy mocskos, undorító cég, még mocskosabb magyar vezetőkkel. (Tisztelet az 1-2 kivételnek.)

Előzmény: oszt90 (4078)
oszt90 Creative Commons License 2015.07.28 0 0 4078

Szia. Én is jelentkeztem a szeptember 1-től induló munkára. Már voltam a teszten és a személyes elbeszélgetésen is. Te kaptál már értesítést?

Előzmény: Hunyi3 (4077)
Hunyi3 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 4077

Sziasztok!

 

Az ügyben írnék, hogy tesztírásra vagyok hivatalos hamarosan.

 

Olvastam 1-2 dolgot, hogy most csak tesztírás lesz, s utána lesz majd még egy alkalom, az interjú vagy elbeszélgetés.

 

Kérdésem az lenne, hogy miféle tsztre kell készülnöm?

Szakmai tesztre vagy logikai, személyiségi, ilyesmik...?

 

Olvastam valami Edgar tesztet, beírtam googlbe, de nem adott ki semmi érdemlegeset erre vonatkozóan!

 

Örömmel venném, ha valamelyikőtök tudna nekem segíteni ezekben. :)

 

Előre is köszönöm! :)

tappppancs Creative Commons License 2015.06.18 0 0 4076

Utazásra költött pénz főként a gépkocsi használatból eredő költségtérítés. Ezen a soron amúgy hatalmas a megtakarítás a cég részéről, mert nagyon sokan saját autójukkal mennek belföldön napi szintű kiküldetésekre, ami után a cég csupán a törvényi üzemanyagnormát és a 9 forint/km amortizációt fizeti. Ez sokkal kedvezőbb kiadás, mintha céges autót biztosítana.  

Ide tartozik még a taxicsekkek és pl. a repjegyek költségei is. 

 

Előzmény: serano (4071)
Metro-ger Creative Commons License 2015.06.02 0 0 4075

Sziasztok! A segítségeteket kérném. Egy fővárosi volt Auchan vezetőről szeretnék megtudni minél több infót. Ha jól tudom pár éve rúgták ki tőletek. Neve: B. Máté

Ha tud valaki segíteni itt elér: cashandcarry@citromail.hu

molyoka Creative Commons License 2015.04.22 0 0 4074
serano Creative Commons License 2015.04.19 0 0 4073

Ez sem rossz: Egyéb peres ügyek miatt képzett céltartalék: 490 millió forint. Ez tartalmazza a munkaügyi perek miatt képzett céltartalékot is. Mellesleg 2013-ban "csak" 273 millió forint volt. Itt is lehetne spórolni...

 

Azért is bosszantóak ezek a tételek, mert amúgy látszik, hogy a vállalat rengeteg költségen tudott spórolni, mindezt érzi a vállalat összes dolgozója, mégis néhány tételen csak úgy folyik kifelé a pénz.

serano Creative Commons License 2015.04.19 0 0 4072

... elszámoltam, plusz 27 helyett plusz 13 dolgozó járna áruházanként, aminek persze ugyanúgy örülne mindenki ...

Előzmény: serano (4071)
serano Creative Commons License 2015.04.19 0 0 4071

Egy érdekes dolgot találtam az Auchan 2014-es kiegészítő mellékletében:

 

A 17. oldalon az igénybe vett szolgáltatásoknál az szerepel, hogy a cég 711 millió forintot költött utazásra és szállásra. (2013-hoz képest is nőtt, 36 millával.)

 

Ez mi? És miért ilyen sok?

 

Nem lehetne ezen is spórolni a bérköltség helyett? Mert az is látszik, hogy a cég 14 milliárd 343 millió forintot költött munkabérekre (egyéb kifizetés és járulékok nélkül. 700 millió forint ennek majdnem 5%-a. Ennyi pénzből vissza lehetne venni azt a 269 főt, amivel a vállalati létszám 1 év alatt csökkent! Szerintem minden áruház örülne plusz 27 dolgozónak...

 

(Másik érdekesség, hogy a mérleg szerinti eredmény is jelentősen romlott, -6,326 milliárdról -12,506 milliárdra. Ennek jelentős részét a következő tétel adja ki: Az értékvesztés soron több telek leírására szerepel, melynek értéke 10.861 millió forint. Ez megint mi?)

 

Mivel van dolgozói részvényem, tulajdonos is vagyok, ezért kérdezem :-) 

greg8710 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 4070

Szóval nagyon szépen összefoglaltátok :S kicsit elment a kedvem a jelentkezéstől :D Pedig jövőhéten megyek interjúzni... 

Az lenne a kérdésem, hogy ha már ennyire emlegetitek, hogy ott lehet dolgozni, ahol normális az igazgató, akkor mi a véleményetek ezekről az áruházakról: Dunakeszi, Fót, Maglód, Budakalász?

Előre is köszönöm a válaszaitokat! 

tappppancs Creative Commons License 2015.04.07 0 0 4069

Serano annyira jól összefoglalta a választ, hogy nagyon hozzátenni nem tudok. Ez van. A központ létszáma folyamatosan dagadt felfelé, miközben az áruházaké csökkentek. A szép beszéd pedig nem motivál. Tudom van erre egy elmélet és oktatják is rendesen, de hidd el nem segít. Azoknak az embereknek akik a létminimumon tengődnek, nem ezen múlik a motiváltságuk. Az otthoni családi zűrök, a be nem fizetett csekkek, az alig látott és így nevelt gyerek tudata mindent visz. Ez a gyakorlat! Persze elvárás, hogy ne kutyaként bánjanak senkivel, de van egy szép mondás: fejétől bűzlik a hal! Azokban az áruházakban, abban a kevésben, ahol normális az igazgató és nem elvárás a megaláztatás, ott azt sem tudják sokszor mit él át a többség a többiben.

 

Amúgy még annyit, hogy nem mindenkinek ilyen rossz a tapasztalata. Van akinek álommeló ez, vagy legalábbis nincs akkora gondja, nem veszi annyira a lelkére. Legtöbb esetben nekik otthon se macska, se gyerek, se társ, vagy mindenből a rosszabb, még jobban is érzik bent magukat. Mint mondottam nem mindenki keres új munkahelyet, csak akik igen, azok állnak nagyobb arányban.    

Előzmény: Coffey (4065)
serano Creative Commons License 2015.04.06 0 0 4068

Én sem hallottam még olyanról, akinek vissza kellett volna fizetnie a képzést. 

 

Amiért stresszes menedzsernek lenni: ugyebár a Munka törvénykönyvében is benne van, hogy a munkáltatónak biztosítania kellene a munkavégzéshez szükséges eszközöket. Egy menedzsernek ilyen eszköz a humán erőforrás, azaz a saját alkalmazottai is. És itt jön elő egy hatalmas probléma: az áruházak létszáma eleve jelentősen alultervezett - ezzel a vevők is hamar találkoznak, mikor nem találnak eladót -, a másik probléma meg az, hogy még ezt a kis létszámot sem sikerül betölteni. (Lásd még: a kereskedelem létszámhiánnyal küzd.) Ennek egy nagy oka van: a pénz. Az az ember, aki nem sokkal kap a minimálbér felett, és ezért három műszakban dolgozhat a legkülönbözőbb beosztásokban, szombatot is beleértve, több ember helyett is, érthetően kevésbé motivált. 

 

És persze mondhatjuk, hogy erre nincs pénz, de az ember azt látja, hogy minden másra van. Pl. a legendás "fehér raklapok" ügye, az alapjaiban elcseszett marketing, az állandó áruházi átépítések (amit a vevők gyűlölnek!), felesleges, "elfekvőként" szolgáló pozíciók tömkelege a központban... például itt van az egymilliárdos büntetés ügye is. Régóta tudta mindenki, hogy ebből egyszer balhé lesz, hiszen ott a jogi osztály, a beszerzés, a legfelsőbb vezetés... és történt valami? Nem. Most meg megy a csodálkozás. 

Előzmény: Coffey (4065)
Coffey Creative Commons License 2015.04.03 0 0 4067

Arra lennék még kíváncsi, hogy vajon ez a sok fiatal diplomás jelentkező (főleg akik alkalmatlanok voltak és már el is küldték őket), tudta már előre hogy mire vállalkozik amikor ebbe belecsap?

Előzmény: tappppancs (4063)
Coffey Creative Commons License 2015.04.03 0 0 4066

Azt hallottam hogy a próbaidő, vagyis a képzés gondolom, után van egy vizsga és ha azon nem megy át valaki akkor küldik el. De tényleg ha ők küldik el az embereket akkor csak nem fizettetik ki az addigiakat. Persze lehet hogy el sem jutok odáig, hogy az ilyesfajta szerződést alá kellene írni :-)

Előzmény: tappppancs (4064)
Coffey Creative Commons License 2015.04.03 0 0 4065

Elvileg a "próbaidő" maga a 3 hónapos betanítás, ha jól értettem. Legalábbis ezt a programot így hirdették. Gondolom sokan úgy jönnek ide hogy szinte semmit nem tudnak hogy mi fog rájuk várni, és valamilyen szinten végülis jó hogy a felét elküldik, mintsem hogy ott maradjanak és ettől még nehezebb lesz a többi dolga.

Az alkalmatlanság abból fakad hogy nem képes valaki megjegyezni dolgokat, túl sok a stressz meg ilyenek? Én magam sem kereskedelmi végzettségű vagyok.

 

A dolgozókat semmiképp sem lehet motiválni normálisabb eszközökkel? Kedves beszéd, megértő természet, meg hasonló humánus megnyilvánulások. Esetleg kisegíteni a munkájukat jobban. Vagy ezekre alapból még ideje sincs egy managernek?

 

Előzmény: tappppancs (4063)
tappppancs Creative Commons License 2015.04.03 0 0 4064

Na ez egy baromság a cég részéről!  Soha senkinek nem kellett visszafizetnie, aki hamarabb ment el! Hidd el, többen vannak ilyenek is.

 

Az egésszel jogilag az a probléma, hogy a cég a pozíció betöltéséhez kötelezővé teszi neked a részvételt. Ezt nem lehet visszakövetelni tőled semmilyen formában. Ez csak egy mumus, hogy ne akarj hamarabb felmondani, de pár hónap és magad is rájössz, hogy csak kamuznak vele.

 

Előzmény: Coffey (4061)
tappppancs Creative Commons License 2015.04.03 0 0 4063

Az alkalmatlant értsd szó szerint. Sokakat még mielőtt a szerződésük határozatlanra váltott volna, azaz a próbaidő alatt eltanácsoltak. 

 

Munkaidő? A10-12 óra a sztenderd. Egy leltárnál becsoszogsz kb. 6 körül és ha minden okés hazamész 8-ra. Szabadnapok. Persze megvan a heti kettő, de semmit sem ér, ha hulla fáradt vagy, egyszerűen egy idő múlva már nem bírod normálisan kipihenni magadat egy-egy nap alatt.

 

A stressz nagyon magas. még ott is ahol viszonylag normális a felsővezetés. Tényleg áruházfüggő a dolog.  Azonban aki kikap egy igazán vad elméjű igazgatót és seniort + egy nehéz osztályt rossz és/vagy képzetlen és/vagy motiválatlan embereket az akkor inkább azonnal mondjon fel!

 

Máshol is ilyen stresszes? Vannak még ehhez hasonlók, de ez tényleg brutál. Hazai viszonylatban biztos benne van a top50-ben, szóval azért sok jobb hely van. Én tudok is nem egy kollégáról akik a váltás után csak áldással beszélnek az új helyükről. 

Előzmény: Coffey (4057)
tappppancs Creative Commons License 2015.04.03 0 0 4062

Azt sem tudod miről beszélsz és kiknek drukkolsz! A büntetés azért jogos, mert sok MAGYAR!!! termelő, beszállító lett úgy megsarcolva, mint a barom, ráadásként törvénytelenül, ami pénz aztán szépen kivándorolt az országból! 

Előzmény: nézek (4060)
Coffey Creative Commons License 2015.04.02 0 0 4061

Köszi szépen a gyors választ! Azóta rengeteget olvasgattam ezt a topikot, főleg a több évvel ezelőtti üzeneteket, bár most már úgy érzem jobb lett volna ha nem teszem, mert elég negatívak voltak.

 

Még az lenne a kérdésem hogy esetleg tudtok-e mondani valamit egy kicsit részletesebb a kötelezően aláírandó "Tanulmányi szerződésről" ? Pl. Mennyi időre szól? stb.

 

Ebben a hosszú topikban párszor volt alkalmam találkozni vele, amiből számomra kiderült hogy több száz ezer forintba fog kerülni maga a "betanítás" vagyis a menedzser képzés, amit persze nem kell fizetni egy új embernek. Viszont ha mégsem sikerülne a 3 hónapos képzést követő "vizsga" (értelem szerűen e nélkül gondolom dolgozni sem lehetne elkezdeni igazán), akkor ha jól értelmezem ki kell pengetni ezt az összeget. Természetesen ugyanez a helyzet áll fenn, ha valaki valamiért nem tudna/nem akarna a cégnél maradna 3-5 évig legalább.

Ez olyan szempontból elég kellemetlen, ha tegyük fel, valaki nem konyít túl sokat a kereskedelemhez, matekhoz. Arról már nem is beszélve ha fél, 1 év után/alatt derül ki hogy sikerült a jelöltnek pont egy "állat" módjára viselkedő főnököt kifognia, aki miatt egy rémálom az élete.

Persze én megértem a céget is valamilyen szinten, hiszen azért is folyik ez a képzés hogy nem repüljenek ki a frissen képzett jómadarak.

Előzmény: serano (4059)
nézek Creative Commons License 2015.04.01 0 0 4060

Mint elégedett vásárló, az osannak drukkolok...  a (viharos) nyitás utáni napoktól oda járok vásárolni, az első öt-hat év bizony érdekes volt(vásárló szemszögéből)...(főleg a piszkos cipőjű, képzetlen bizonsági őrök bárdolatlansága volt a baj...)

Az  is sokat elmond az áruház teljesítményéről, hogy elég nagy területtel bővítették...(jó, a sportosztálynak annyi lett).

Később, talán két-három éve átrendezték az áruházat, talán rá is fért...némi keresgélés után mindenki lenyugodott.

Én csak azt látom, hogy a munkatársak sokat dolgoznak, néha halványan morgolódnak, de a zöme tud mosolyogni...

 

nos a büntetést nem biztos hogy ki kell fizetnie a cégnek, mert a sajtóból úgy tudom,  vétóztak..

 

pont annyi a probléma az áruházban, mint bárhol máshol...itt is, mint mindenhol,  emberből vannak...

 

hajrá osan!

serano Creative Commons License 2015.04.01 0 0 4059

A napi 10-12 óra munka jó becslés, a méltatlan bánásmód meg attól függ, milyen a felsővezetés. Vannak olyan igazgatók illetve seniorok, akik "állat" módjára, felsővezetőhöz méltatlanul viselkednek, ezeket kell megpróbálni elkerülni, de vannak olyanok is, akiknél nyugodtan, eredményesen tudsz dolgozni. Szóval ez áruházfüggő. Elég stresszes meló a menedzserkedés, ezt bírni kell, de ahogy hallom, a többi munkahely sem kevésbé stresszes. Inkább a pénz kevés, legalábbis a vezetői munkához illetve a felelősséghez képest.

 

 Szabadnapok: az egyik a vasárnap, a másik jellemzően: kedd, szerda, csütörtök, illetve havi egyszer szombat (szabad hétvége). 

 

Mango: olyat még nem láttunk :-) Elvileg ez egy vezetőképző program, de innen nem kaptunk még managert. Pedig üresedés az van bőven.

Előzmény: Coffey (4058)
Coffey Creative Commons License 2015.04.01 0 0 4058

A mézesmadzag nélküli tisztánlátás végett kérdeztem egyébként, mert én is jelentkeztem a Man-Go programra, és a 10-12 óra meló engem (még) nem rettent el. Azonban a "méltatlan bánásmód" már egy kicsit rosszabbul hangzik, bár nem tudom pontosan hogy ez konkrétan melyik oldalról valósul meg, és mi okból.

 

Ha esetleg valakinek már van reális tapasztalata a 10-12 órás napi melón kívüli, heti szabadnapok eloszlásának (beleértve a hétvégi napokat is) terén, nagy segítség lenne ha megírnátok részletesebben is!

Coffey Creative Commons License 2015.04.01 0 0 4057

Kedves Tappancs!

Azt hogy a társaság alkalmatlan, bővebben is ki tudnád fejteni? Akár e-mailen keresztül is, ha nem publikus.

Előzmény: tappppancs (4055)
tappppancs Creative Commons License 2015.03.31 0 0 4056

Én örülök neki!

 

Előzmény: molyoka (4054)
tappppancs Creative Commons License 2015.03.31 0 0 4055

Kedves Bubu! A társaság fele alkalmatlan, a másik fele meg már találkozott a nagy álommal: 10-12 óra meló, emberhiány, méltatlan bánásmód. Gondolom láttad a propagandafilmet. Arról csak annyit, hogy selyempapírba csomagolták a lókakit. 

Előzmény: bubulubu (4050)
molyoka Creative Commons License 2015.03.28 0 0 4054

Ezt a büntetést ki kell termelnünk.

tiadalma Creative Commons License 2015.03.25 0 0 4053

A MAN-Go program engem is érdekelne! Ha valaki tud valamilyen infot, segítsen! Te hallottál valamit róla?

Előzmény: bubulubu (4050)
nézek Creative Commons License 2015.03.23 0 0 4052

Most mondták a hírekben, hogy egymilliárd-hatvannégymillió forintra büntették az osant....

 

ennek fele sem tréfa...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!