Keresés

Részletes keresés

attilahun Creative Commons License 2002.01.28 0 0 16
A CakeWalk féle szöveg felírást tökéletesen olvassák pl. a Roland, vagy Korg (stb) szintik, de a pc-s karaoke lejátszóknál fennáll egy prbléma; hogy nincs benne lapozás. Magyarán szólva a teljes szám szövege egy oldalon jeleneik meg. Ez pedig vagy kifér a képernyőre, vagy nem. *.kar esetén a lapozás is megoldott. Egyébként nagyon egyszerű és kellemes kis program az Arnold Midi Player. Karaoke lejátszásra főleg ezt használom. Hiánya, hogy file list-eket nem lehet csinálni. A Van Basco Midi Player szintén egy kúltúrált, összetett progi igazán igényes megjelenítéssel. Érdemes kipróbálni.
MidiTom Creative Commons License 2002.01.25 0 0 15
Akkor itt változtak közben a dolgok.
Néhány éve valami hangkártyához kaptam egy 30 napos karaoke lejátszó progit, és vagy 20 kar fájlt. Ez a program jól lejátszotta őket, és különféle módon ki lehetett írni a szöveget. Ezeket a fájlokat viszont mid-nek nevezve sem tudtam sem betölteni, sem lejátszani semmiféle szokásos pC progival.
Az SMF-ek egyik szokásos szöveg kiiratási módja az, hogy markerként tárolja a szótagokat, szavakat. Ez pl. a Cakewalknál jól látható és szerkeszthető.
A hangszereknél pedig mindig meg szokták adni, hogy az adott berendezés a Tune1000, Roland, Solton, LYR, meg mittudomén milyen formátumú szövegekkel ellátott fájlok esetében írja ki a szöveget.
Előzmény: Food (14)
Food Creative Commons License 2002.01.25 0 0 14
A .kar kiterjesztésű file-ok ok is egyfajta midi file-ok, csak tartalmaznak plusz információkat. De ha pl. egy kar file-t átnevezel midi-re, akkor egy mezei mediaplayerrel is le tudod játszani. Sőt a Cubase-ba is be tudod tölteni ezt (szerkesztés céljából). A karaoke sávos midi az egy midi file, amibe a dal szövege is benne van, de a kar file-tól egy kicsit eltér (hogy mivel, azt pontosan én sem tudom). Az ilyen karaoke-sávos midiket egy karaoke lejátszóval játszva láthatod a dal szövegét is. Érdemes megnézni a midi gyűjtményeteket, mert egy csomó külföldi számban benne van a szöveg és közben az ember meg azt hiszi, hogy egy egyszerű midi file (Pl. az anastacia: Play my dudes közkézen forgó midijében is benne van a szöveg).
Én egyébként karaoke sávos midi készítésére a Cakewalk Audio 8-at használom. Ebben a többféle szerkesztési nézet közül van egy "Lyrics" is. Ide kell beilleszteni a kötőjelekkel és szótagokkal széttagolt szöveget az éneksávra. Ez automatikusan egy hanghoz egy szótagot társít. Mentés után egy karaoke lejátszóban - csodák-csodája - benne lesz a dal szövege is. :)

Food

Előzmény: MidiTom (13)
MidiTom Creative Commons License 2002.01.25 0 0 13
Egyébként ezt én sem egészen értem.
Azt hittem, hogy vannak a karaoke fájlok (.kar) kiterjesztéssel, meg vannak a Standard Midi fájlok, (.mid) kiterjesztéssel, mely utóbbiak között van mostmár n+1 fajta szövegformátum.
Vagy valamit nem jól tudok?
Előzmény: PETYUS (12)
PETYUS Creative Commons License 2002.01.25 0 0 12
Tőled is megkérdem, hogy mi az a karaoke sávos midi. Ne hagyjátok már, hogy ilyen buta maradjak!
Előzmény: Food (7)
Otello Creative Commons License 2002.01.25 0 0 11
Gratula!
Amúgy jobban teszed, ha már kezded is csinálni a mirror site-okat, mert hát előfordulhat, hogy a fájlokat készítő stúdiók szóvá teszik a dolgot.
Addig is maradj inkognitóban és frissítsd sűrün az oldalt.
Majd küldök egy-két számot, ami nincs fent.
ingyenmidi Creative Commons License 2002.01.22 0 0 10
Hi.

Tettem fel új zenéket, a régieket zippeltem, hogy több változatot is le lehessen egyszerre tölteni, és kijavítottam a hibákat is.

Food Creative Commons License 2002.01.21 0 0 9
Hehe.... Sajnos dalok nincsenek fenn sehol.... :(

Food

Előzmény: -tarkus (8)
-tarkus Creative Commons License 2002.01.18 0 0 8
Food!

Köszi, de minek, hiszen Te már megcsináltad, csak azt kell megmondanod, honnan töltsem lefele yol :-)

Előzmény: Food (7)
Food Creative Commons License 2002.01.16 0 0 7
tarkus!

A karaoke-sávos midiket valakinek meg kell csinálni. A legújabb midikben már "gyárilag" ;)benne van, de a régebbiekben nem. Azt meg azért mégsem várhatjuk el valakitől, hogy felteszi a midijeit és még bele is írogassa a szöveget.
Vegyél példát rólam és csináld meg magadnak. :)

Food

Előzmény: -tarkus (4)
ingyenmidi Creative Commons License 2002.01.15 0 0 6
A hibákért bocs, igyekszek majd atellenorizni. Sajna egy heten kb 1, vagy max 2 alkalommal tudom frissiteni.
PETYUS Creative Commons License 2002.01.15 0 0 5
Milyen az a karaoke savos midi?
Előzmény: -tarkus (4)
-tarkus Creative Commons License 2002.01.15 0 0 4
Hali ingyenmidi!

Ne aggodj, elobb utobb beindul az oldalad, nem a valaszok szaman mulik. En mindenkepp orulok neki.
A kopirajttal meg ne torodj, az nem a zeneszeket vedi, hanem a kiadokat, azok meg gebedjenek meg.
Viszont tenyleg atnezhetned az anyagot, hogy ne legyenek kozottuk hibasak. Nehany fajl zip neven, de tovabbra is midi formatumban van fent. Vagy ez direkt volt? A midiket csak nem figyelik ugy mint az mp3-at?
Ja, es mivel mar a 21. szazadba leptunk, nem artana karaoke savos midikkel nyomulni, megiscsak egyszerubb veluk az elet, nemdebar?

Tovabbi sok feltoltest varok.

udv tarkus

Előzmény: ingyenmidi (2)
Food Creative Commons License 2002.01.14 0 0 3
Hello ingyenmidi!

Én megnéztem az oldaladat és tök jó, csak az a gond, ha copyright-os cuccokat teszel fel (mápedig egy-két file-ban találtam copyright-ot), akkor szerintem előbb-utóbb lépni fognak az illetékesek. (Egyébként meg gyorsan és könnyedény ki lehet szedni azt, hogy ki csinálta a dalt a file-ból. :) )Szerintem ilyen ügyek miatt találni olyan kevés helyen magyar zenéket.
Más dolog: a második eresztés file-ok, - melyek zippelve vannak - egy csomó zip CRC hibás. :(
További jó munkát (és minél hamarabb tegyél még fel zenéket :)))) )

Food

ingyenmidi Creative Commons License 2002.01.13 0 0 2
erdekes, hogy regen annyit lehetett arrol olvasni, hogy kene olyan hely, ahol vannak szabadon letoltheto MIDI zenek, meg vitak voltak arrol, hogy miert nincs. Ime en csinaltam egyet, es a fogadtatasa annyi, hogy egy valaszt kapok, ami raadasul tevedesbol kerult ide. Hat ennyire nem erdekel ez itt senkit? Mashonnan vannak visszajelzesek, de itt a forumon (MIDI forum ugye)ugy latszik mindenkit hidegen hagy. Erdekes.
Punika Creative Commons License 2001.12.27 0 0 1
Amugy ismer valaki a CD architect-en kivul mas olyan iro progit, ami egy zenet birna trackelni a file szejjelvagdalasa nelkul?
ingyenmidi Creative Commons License 2001.12.27 0 0 0
Bocs, nem fejeztem be...
Szóval miután felteszem ezeket a régebbi zenéket, igyekszem átnézni őket, majd azon számokat, amelyek nem annyira jók kicserélem jobbra (ha van). Utána teszek még hozzájuk másik válogatásból hasonlóakat, és igyekszem újakat is szerezni, de ebben el kellene a segítség. Szóval írjátok meg, ha tetszik az ötlet, és esetleg hajlandóak vagytok segíteni.
ingyenmidi Creative Commons License 2001.12.27 0 0 topiknyitó
A következő oldal kialakításához kérem segítségeteket: http://magyarmidi.freeweb.hu. Időm kevés ahhoz hogy napi rendszerességgel foglalkozzak vele, de komolyabban venném, ha némi tanácsot, bátorítást kapnék azoktól, akiket ez érint. Idáig elkezdtem a régebbi dalokat feltenni, ABC sorrendben haladok vele, és úgy tudom csak az időmből kihozni, hogy csak akkor nézem majd át őket, ha egy-egy szakasszal végzek. Mivel rengeteg zene közül kell feltennem egyet (pl.: Eladó, kiadó a szívem 15 változatban van meg), kérném, hogy akik rendszeresen töltögetnének le innen, azok írják meg, hogy mi az ami viszonylag jó, de legfőképp azt, hogy mi az, ami pocsék. Ide a fórumba is lehet írni, meg az e-mailre is: magyarmidi@freemail.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!