Keresés

Részletes keresés

Lizizumi Creative Commons License 2014.02.06 0 0 4320

Szia!

 

Mi egyszobás lakásban lakunk. Ugyan nincs egyedül 9 órát, mert párommal nem egyszerre dolgozunk, Cápi kb 5-6 órát van egyedül, de néha annyit se. Picike korában felkaparta a linóleumot és hisztizett sokat, de a megfelelő módszerekkel meg lehet "magyarázni" neki, hogy minidg visszajövünk érte. Inkább az első fél évben lenne szüksége sokkal több közös időre, vagy ha meg tudod tenni inkább válassz egy idősebb kutyát, mondjuk fél évesnél idősebbet. De még akkor is érdemes egy kis szabadságot kivenni, hogy megismertesd vele a lakásban élés és a saját szabályaidat, amit az első pillanattól el kell dönteni és mindig betartani, akárhányszor próbálja megszegni.

 

Cápi picikorában ötmilliószor próbált feljönni az ágyra, hiába küldtem le minden alkalommal és mire kezdte megérteni, hogy nem és kész, akkor mégis felengedtük, utána még dupla annyi idő volt újra leszoktatni.

Én nagyon sokat foglalkoztam vele, így mostmár póráz nélkül sétálunk egy csomót, a kutyás társaságban elsőnek jön vissza hívásra, de barátnőmnek most 8 hónapos kutyusa, szinte egyedül neveli, 9 órát van egyedül és továbbra sem szobatiszta, azt nem tudom hisztizik-e, de pár bútordarabot megrongált.

 

Mesinek van egy jó kis leírása a kutya egyedüllétre szoktatásáról, kérd el tőle, olvass el legalább két könyvet a kutyanevelésről, érdemes akkor is, ha régebben volt kutyád, a jack russell más, sokkal szorosabb szabályokra van szüksége, mint mondjuk egy labradornak, vagy egy lakásban tartott kutya tartása egész más, mint a kerti kutyáé.

És feltétlenül érdemes vele kutyasuliba járni és nagyon jó dolog a közeledben is keresni egy olyan társaságot, akik kutyákkal naponta összejárnak hancúrozni, ha kutyasuliba nem is mentek el, a bandázás is nagyon jó szocializáló. Amelyik kuty így bandázik, sokkal higgadtabb, mint amelyik mindig csak a gazdival sétál fut. Tudok olyan jack russellről, amelyiket nem lehet kivinni a kertből, mert ha meglát egy másik kutyát őrjöng.

 

Összefoglalva, mi tudunk lakásban élni, de nem megy mindenkinek.

Nézd meg milyen kis eleven törpördögöm van: https://www.facebook.com/KecskemetiKutyakEsGazdik?ref=hl 

Előzmény: bbeth05 (4319)
bbeth05 Creative Commons License 2014.02.05 0 0 4319

Sziasztok!

 

Őszinte véleményeket szeretnék kérni Jack Russelről lakásban. Teljes állás mellett (9 óra távollét), fiatal pár vagyunk, mondanak ezt is azt is a tartásáról. Reggel este futtatnám, én naponta járok 1-1 órát intenzíven futni plusz séta és játék is lenne.

Betanítható, sokat ugat, sok mozgás, ásás, kaparás, rágás, rombolás?

Mennyi igaz ebből, szeretném ha az írna akinek van saját tapasztalata ezzel kapcsolatban lakásban. Van remény, hogy tarthassak egyet, vagy túl sok a de meg a ha, és inkább maradjak a macskánál, vagy az aranyhalnál? :D

 

Köszi! :)

RBK25 Creative Commons License 2014.01.26 0 0 4318

Sziasztok!

Nekem van egy 2013 márciusi hosszúlábu,simaszőrü,tricolor kislány kiskutyám.(Fruzsina)

Keresek hozzáillő fiút,nem találok sehol,elvittek mindent.

Segítsetek légyszi!

Előre is köszönöm a segítségeteket!!

rbk23@t-online.hu

Puskás Róbert

06302049096

Dunaharaszti

H.J Creative Commons License 2014.01.14 0 0 4317

Egy kis érdekesség nektek.

https://www.facebook.com/photo.php?v=609955589049392&set=vb.100001048681380&type=2&theater

PJRT Creative Commons License 2014.01.10 0 0 4316

Szuper! :)

 

 

Anna

Előzmény: K.Hajnalka (4315)
K.Hajnalka Creative Commons License 2014.01.10 0 0 4315

Köszönöm, már sikerült találni neki új családot. :-)

 

Hajni

PJRT Creative Commons License 2014.01.09 0 0 4314

Szia! Ha gondolod, küldj képet az annachili@gmail.com -ra és felteszem ide a képet, meg a Russellmentés oldalára is.

 

 

Anna

Előzmény: K.Hajnalka (4313)
K.Hajnalka Creative Commons License 2014.01.09 0 0 4313

Kókusz a 9 hónapos Jack Russel Terrier ( fajtiszta, törzskönyvezett ) szerető, gondoskodó, kutyaimádó családot keres. E-mailen tudok róla fényképeket küldeni. 

Kenderes Hajnalka 06-30-862-7922

Mesi&Héra Creative Commons License 2014.01.08 0 0 4312

Szia Lizi!

Én akkor leírnám a véleményem, aztán meg eldöntöd, hogy Te is így gondolod-e.

Először is ne ess kétségbe, nem nagy dolog ez. Kutya, terrier, előfordul. Csak ne idegeskedjél ezen, meg ne szuggeráljad előre a szituációt!

Hérával is előfordul néha, Ő a kölyköket utálja, akik az arcába ugrálnak. :D Ha nekipattan a másiknak kiáltok egy nagyot, mély hangon, nem visítva!! Odasietek, elkapom a kutyámat és a disznóság mértékétől függően (mennyire volt benne a másik kutya is a dologban, mennyire provokálták) ledminálom. Nem feladatot adok neki (fekszik itt mellettem vagy marad), hanem megfogom jó határozottan, fölé hajolok, és rámorgok. Ez kb fél perc, nem kell túlspilázni, ha normálisan megadja magát Neked, és nem próbálja magát kiráncigálni a kezedből, nem pofázik, akkor mehet dolgára. Ha mégegyszer megpróbálna nekimenni a másiknak, akkor már azért komolyabban is elmagyaráznám neki, hogy akkr ki is fog kit megverni. :D

Előzmény: Lizizumi (4311)
Lizizumi Creative Commons License 2014.01.08 0 0 4311

Sziasztok!

 

Mostanában van egy kis problémám kutyanevelés ügyileg, elmesélek egy esetet, remélem tudtok segíteni.

 

Egy 4 hónapos labrador kölyökkel jött egy gazdi pórázon a csapatunk közé, ahol egymást jól ismerő összeszokott kutyák önfeledten rohangásztak többnyire póráz nélkül, de az is tök nyugodt volt, amelyiket nem engedték el. Cápi azonnal odarohant a kis jövevényhez amelyik ezerrel rohanni akart játszani húzta a pórázt nagy izgalmában. Pár másodpercnyi szaglászás után Cápi nekurontott a kutyusnak ezzel a látványos acsargás-hörgéssel. Persze a fiatal, de Cápinál már nagyobb labradorkölyök visított mint akit nyúznak. Kb 3 másodpercig tartott, rákiáltottam, kis ideig ráparancsoltam, hogy maradjo egyhelyben fekve mellettem. Labradorkölyök már kicsit félősebben, de továbbra is pórázon, gazdi lába mellett persze agyon sajnálva... Ahogy oldódott a kölyök megint húzni kezdte a pórázt, érdeklődött a kutyik felé, Cápi megint odament és megismétlődött az előbbi acsargás-hörgés, szétválasztás, Cápi leszidva, fél percig nem mehet sehova, kislabrador körbeajnározva, jajszegény, biztos fájt neki, bitos megharapta, de semmi baja nem volt. Szerintem az egész a póráz miatt alakult ki és a kölyök csupán hisztizett és feszült volt. Mivel a másikgazdit nem lehetett rávenni, hogy engedje el, megmagyarázatlan okokból, valamit a Cápival kéne kezdeni. Attól, hogy szerintem nem épp helyesen vezette be a társaságba a kutyusát a Cápinak nem kellene így viselkednie. Tudnátok nekem valami ötletet adni?

 

Egyébként nem egyedi eset, az utóbbi időben nehezebb új kutyusokkal összeismertetni, félősebb kutyusnak póráz nélkül is nekiugrott egyszer, de pórázon vezette be múltkor egy másik pár is a kutyusát és kb ugyanez játszódott le. Volt akivel meg tudtuk oldani és direkt kimentünk egy nagy rétre, hogy egyszerre engedjük el a két kutyát és egy kis morgás után teljes békesség lett, azóta pórázon sincs baj. Dehát nem lehet minden gazdit megnevelni. Cápinak meg kezd rossz híre terjedni. :D

Lizizumi Creative Commons License 2014.01.08 0 0 4310

Sziasztok!

 

 

Nekünk is jól teltek az ünnepek, magamat is megleptem karácsonyra, varrtam magamnak egy kutyás táskát.

 

 

 

endorfyn2 Creative Commons License 2014.01.07 0 0 4309

Sziasztok!

 

Rég jártam erre, gondoltam beköszönök. Mindenkinek jól teltek az ünnepek? 

 

 

Úgyhogy utólag is játékban, futkározásban, kirándulásban gazdag JRT/PRT-s új évet!

 

Mi elvégeztünk egy alaptanfolyamot, ha levonul a hideg - ami most nincs is igazán - akkor folytatjuk a középpel, aztán elkezdünk agilityzni. Van Újpesten egy pálya a Szilas-patak mellett - ha valaki ismeri - mostanában hétvégenként odajárunk, és Lili elég ügyeske. Nem fél, probálgatja az akadályokat. Teljesen zárt, és szinte mindig üres. 

Tudtok ajánlani jó agility oktatót / oktató helyet? Nem versenyszerűségben gondolkozunk - (egyenlőre), hacsak ki nem derül róla hogy erre született ;) - csak úgy vettem észre nagyn élvezi, ha újat tanulhat, és szeretném lekötni az energiáit hasznosan is, nem csak mindig a móka, meg a kacagás :)

 

 

eszter1989 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4308

eszter1989 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 4307

Sziasztok! Fedeztetésre ajánlom a képen látható Jack Russel Terrier kutyusomat Májlót!

Lizizumi Creative Commons License 2013.12.30 0 0 4306

Úgy látom jó helyre került a kis rosszcsont! Mesélj is róla. Mi lett a neve? Mennyire sikerült felkészülni a végtelen energiáira? Vannak már kutyapajtások? 

Előzmény: Lilla000005 (4305)
Lilla000005 Creative Commons License 2013.12.29 0 0 4305

 

Sziasztok, a napokban nezegetettem a forumot es rajottem, hogy ezen a kepen bizony a mi kutyusunk hirdeti magat :))))

 

Gondoltam felteszek par kepet, hogy lassatok milyen tunemennye notte ki magat az elmult 4 honapban :)) 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: b.netti (4175)
Lizizumi Creative Commons License 2013.12.25 0 0 4304

Cápival Boldog Karácsonyt kívánunk nektek!

 

PJRT Creative Commons License 2013.12.19 0 0 4303

Mint tapasztalt ideiglenes befogadó csak megerősíthetem azt, amit Mesi írt - azzal a kiegészítéssel, hogy tanulmányaim szerint ez nem idegrendszer kérdése, hanem a kutya ösztönei, sajátja az - ami nagyszerű háziállattá tette - hogy nagyon jól és gyorsan beilleszkedik az új "falkába" /családba / környezetbe és pikk-pakk asszimilálódik az új helyzethez. 

 

A kutyák ebben sem olyanok, mint az emberek: nem hiányzunk nekik, nem bánkódnak. Meg fog ismerni (nem minden kutyánál és nem minden időkorlát nélkül igaz ez), de hiányozni nem fogsz neki. 

 

Én nem tudom, milyen egy Russellnek idős (nyugdíjas) embereknél, csak nagy általánosságban mondhatom, hogy nem az ideális, de a párod szüleinek a helyzetét és természetét nem ismerem. 

Attól viszont óva intenélek, hogy a kutyát ide-oda hurcoljátok (hogy télen így, nyáron úgy), mert azért a kutyának nem kevés energia (és stressz) az új feltételekhez alkalmazkodni (még, ha nektek ez a megszokott is). A kutyák az állandóságot szeretik, az nekik biztonságot (is) ad. 

 

 

Anna

Előzmény: Mesi&Héra (4301)
Mesi&Héra Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4302

Lizi!

Írok emilkét! :)

Előzmény: Lizizumi (4300)
Mesi&Héra Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4301

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem hiányzol neki. Maximum pár nap és átkapcsol a kutya, utána nem jutsz már az eszébe. Persze évek múlva is megismer/örül neked, de nem hiányzol neki.

Tapasztalatból mondom ezt. Amikor a Nobelt odaadtam (idiglenesen volt nálam 3 hónapot, szeretet előttem nem kapott soha, csak egy akasztást) csak addig sírt utánam az ajtóban, míg a barátnőméknél voltak (ismerte a heyet, volt már ott előtte is, onnen haza is talált volna). Utána berakták a kocsiba (amit már szintén ismert) egy másik kutyával és indultak Németo-ba, onnantól kezdve a kutya átkapcsolt. Pedig Ő tényleg se nem látott se nem hallott nélkülem. Ez csupán IDEGRENDSZER kérdése. 

Azt meg neked kell eldöntened, hogy hol van a kutyának jobb helye (nem ott, ahol neked tetszik, hanem ahol maximálisan ki vannak elégítve az igényei), és ott tartani, nem pakolgatni ide-oda, mert az tényleg árt.

7-8 órát el kell legyen egyedül naponta, kis szoktatással. A terrierek önálló kutyák, önálló munkára vannak szelektálva, a kotorékban sem vagy mellette, és nem is lepődik meg ezen.

Nagy dilemma előtt állsz, nem irigyellek! Mérlegelj és dönts a kutyát szem előtt tartva.

Kívánom a legjobbakat! Majd azért tudasd hogy alakul a dolog!

Előzmény: kaitracid (4298)
Lizizumi Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4300

Kutya függő, nevelés függő. Nyilván Frutti sose volt egyedül hagyva, nem is szabad rögtön órahosszákra egyedül hagyni, mert végig fogja hisztizni. Tudok viszont egy csomó olyan kutyát, amelyik egyedül hagyva szépen lefekszik és alszik akár 10 órát is. Van amelyik kuttyot tanítani kell arra, hogyan kell nyugton maradni egyedül, másik meg nem bír a bőrével, és rendezkedik, vonyít, harmadik meg tanítás nélkül is békésen tűri a megpróbáltatásokat. Mivel a jack russell elég aktív fajta valószínű, hogy neked tanítanod kell neki, hogyan kell nemszétszedni a lakberendezést és nemkiüvölteni a szomszédokat. Ha az a pár óra tényleg csak 3-4 óra, az nem vészes. Mesinek van egy jó kis leírása, hogyan lehet a legelvetemültebb kuttyokat is megtanítani.

Előzmény: kaitracid (4298)
FAV 20 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4299

Belebetekszik a kutya. Az enyém mindig velem van. Elmentünk szőnyeget venni, és mindketten kiszálltunk a kocsiból, és 2x eljátszottuk ezt. Azóta visít ha otthagyom.

Van ezeknek lelkivilága, de nagy. A falka a legfontosabb nekik, és te is a falkába tartozól. A kutyám most is az ölemben ül úgy írok. Egyszerűen bögdös az orrával, és nem hagyja abba. Fel kell vennem ilyenkor. Ráadásul jön a karácsony a szeretet ünnepe.

Előzmény: kaitracid (4298)
kaitracid Creative Commons License 2013.12.17 0 0 4298

Hali,
szomoru hirrel jovok.
Az exem egy par hete hazakuldte a Flockeyt az anyjaekhoz. Minden szo nelkul.
A jo az, hogy ok nyugdijasok,szeretik, ugyhogy biztos jo helye van ott neki. Az egyetlen aggodalmam csak az, hogy mi van ha hianyzok neki?megiscsak mi voltunk a gazdai. Szerintetek a kutyak hianyolnak embereket?Nekem o nagyon hianyzik, es szeretnem a nyaron visszahozni ha megyek haza. De en ugye dolgozok, ugyhogy itt egyedul lenne par orat naponta, mig ott ok mindig vele vannak.Szerintetek megeri?

PJRT Creative Commons License 2013.12.12 0 0 4297

Szia Zsófi! Van képed Luiról? És egy rövid jellemzést írnál róla? Mit szeret, mit nem, milyen játékot szeret játszani, milyen más kutyákkal, barátokkal, idegenekkel, háziállatokkal, stb.

 

Anna

Előzmény: dorkazsofi (4296)
dorkazsofi Creative Commons License 2013.12.12 0 0 4296

Sziasztok!

CSaládi okok miatt meg kell válnom 6 éves kan, herélt jack russel terrieremtől. Oltási könyve van, chippel rendelkezik. Lakásban tartjuk, gyerekszerető, nagyon kultúrált kutyus. Kutyasuliba soha nem járt, sajnos a pórázt húzza, de ez az egyetlen hibája. Szeretném jó helyre adni, természetesen ingyen elvihető. 

 

Érdeklődni a 30/860 94 65-ös számon lehet. A kutya (Lui) Fóton van.

 

Üdv,

Zsófi

JackRussellEladó Creative Commons License 2013.12.11 0 0 4295

Lemaradt a kutyus neme: egy kanról lenne szó.

Előzmény: JackRussellEladó (4294)
JackRussellEladó Creative Commons License 2013.12.11 0 0 4294

Gazdát keres egy 11 hetes, tricolor színű Jack Russell kölyökkutya, oltva, féregtelenítve. Kiváló karácsonyi ajándék lehet. Megtekinthető Szadán. Ár: megegyezés szerint.

20/250-2324

BúvárKund Creative Commons License 2013.11.30 0 0 4293

Dórika és mindenki!

 

Itt a gallér helyett egy csodás alternatíva:

 

www.drpet.hu

 

Lizizumi Creative Commons License 2013.11.26 0 0 4292

Örülök, hogy Bunny jól van! Mehet tovább a vidám russelles élet!

Előzmény: Doriika (4291)
Doriika Creative Commons License 2013.11.26 0 0 4291

Bunnynak már vasárnap semmi gondja nem volt (pénteken műtötték), szombaton elvolt, de evett/ivott. A gallér kellett rá, mert még kedden is kapkodott, hirtelen leült, hátrafordult a farkához, mert a varrat zavarta. Pénteken már csak estére tettük rá. Szerencsére nálunk simán ment minden. Az a 3 perc is szörnyű volt, amikor nyugtatót kapott és beleájult a kezembe, meg a műtét utáni botladozások, de hamar lezajlott, nem tudom napokig hogy bírtam volna, hogy ennyire nincs jól :/ Tegnap voltunk varratszedésen, amikor hazaértünk, 2 órán keresztül cibálta a játékait, nem tudta melyiket szeresse :D Szerintem neki a varrat volt a legnagyobb baja, mert bár vidám volt és jókedvű, nem volt az igazi. Aki nem ismeri nem mondta volna meg, de én tudtam, hogy nem 100 %-os a kutyám. 

 

Lizizumi, nagyon édes ez a pénztárca :) 

 

Off: Etet valaki BARF elvek szerint? Mi szombaton kezdtük el, egyelőre csak pozitívak a tapasztalatok, de érdekelne más véleménye is :) 

Előzmény: íriszmetou (4287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!