Keresés

Részletes keresés

Wxp Creative Commons License 2012.07.28 0 0 316

Hali!

Én is a második sorozatot keresem. Arra emlékszem még hogy az anyjuk szőke haju és volt egy pasija akiröl kiderült hogy titkos ügynök talán, remélem sikerül kideríteni a sorozat nevét mert szeretném megszerezni valamilyen formában.

 

Előzmény: JJJJJJJJJJJ (311)
preaged Creative Commons License 2012.07.26 0 0 315

Megvan: Szeretni beindulásig. Köszi.

preaged Creative Commons License 2012.07.26 0 0 314

Szia. Nagyon köszi a segítséget, de nem ez az! Fiatalabbak voltak a szereplők, talán a kis feketehajú spanyol lány olyan 20 év körüli és a srác meg max. 25 éves. A lány szegény családból való, egy suliba jártak és a fiú apjának valami bombázó barátnője lett, aki a fiúval is kikezdett... :) (ez egy erkölcsi fertő! :)

 

Suliban is játszódtak sokat az epizódok, inkább ifjúsági sorozatnak mondanám. Talán.

 

Köszi aki segít!

Előzmény: pobeda (313)
pobeda Creative Commons License 2012.07.24 0 0 313
Előzmény: preaged (312)
preaged Creative Commons License 2012.07.24 0 0 312

Sziasztok. 2002-ben ment valamelyik kereskedelmin. RTL Klub vagy TV2. Késő délutáni sorozat volt, vagy spanyol vagy brazil. Egy fiatal srác és egy alacsony pici fekete hajú csaj kapcsolatáról szólt. A srác apja gazdag volt, a lány szegény. A szerelmükről szólt a sorozat, nem tudja valaki ez melyik lehetett??? Nagyon köszi.

JJJJJJJJJJJ Creative Commons License 2012.07.17 0 0 311

Sziasztok!

Több régi sorozat címét keresem, amelyek az RTL-en voltak láthatóak, már több hozzászólásban olvastam, hogy keresitek ezeket, de válasz még ezekre nem jött, úgyhogy upolom egy kicsit ezeket, hátha valakinek beugrik.

1. A Mágusok(Spellbinder)-kal egy időben/után kezdődött el, ebben a sorozatban egy anyuka és a két fiú gyermek leköltözik az édesanyjuk szüleihez, majd a két fiú a padláson talál egy követ és azt kívánják, hogy az édes anyjuk ismét boldog legyen, az anyuk pedig a földszinten pont a gyermekkorára emlékszik vissza, amikor is a legboldogabb volt. Majd a kőnek a hatására teljesül a fiú kívánsága, és az anyuk ismét kislány lesz, majd a kő lelke megjelenik előttük(ember formában, fehér ruhában, a sorozatban többször is madár formájában láthatjuk, ahogy követi őket) és elmondja nekik, hogy csak akkor változhat vissza, ha a kő összes darabját megkeresik összeillesztik és kívánnak megint, így hát a két gyerek útra kél és különbőző próbákon keresztül megszerzik minden részbe a kő 1-1 darabját. Az első ilyen rész egy középkori faluban játszódik, ahol a kő egy bálvány része volt, amit úgy sikerült megszerezniük, hogy a falu vezetője rosszul látott, erre rájön az egyik srác és a szemüvegéért cserébe kéri a bálványt, amivel megszerzi a kő második darabját (a padláson volt az első). Jó hosszan leírtam :) még tudok a többi részből is idézni, de azt hiszem, aki tudja miről beszélek az ezek után biztos ráismer :).

2. A második szintén a Mágusok(Spellbinder)-kal nagyjából egy időben játszódott, szintén az RTL-en,viszont ennél már az emlékeim kissé megfakultak, lehet, hogy rögtön két sorozatról van szó, az egyikben 3 gyerek volt a másikban 5 viszont a sorozat tematikája nagyon hasonló ezért arra gondolok, hogy mind2 esetben ugyan az volt a rendező/gyártó. Amire emlékszem, hogy ezek a gyerekek különféle kalandokba/rejtélyekbe csöppentek, ami nagyon megmaradt bennem, hogy egy-egy ilyen kaland 3 részből állt, amit szombaton, vasárnap játszott az RTL, így mindig tudtam, hogy lehet, hogy 1 hetet kell várjak a folytatásra :), még annyit talán, hogy erdős területen játszódott volt kastély is néhány részbe, illetve valamelyik gyerek csapatnál volt a egy papagáj is, és ilyen német táj nevek ugranak be, de lehet, hogy angol volt.

Aki megmondja valamelyik sorozat címet az vendégem egy sörre :D

BluElefantino Creative Commons License 2012.07.15 0 0 310

Én anno még a Super chanelen láttam, azóta letöltöttem az összes részét magyarul.......

Előzmény: Cliffer (295)
mikkkro Creative Commons License 2012.07.12 0 0 309

sőőőt, ha erre rákeresel a youtube-on, akkor még meg is nézhetsz pár részt: Snehulkovia

Előzmény: mikkkro (308)
mikkkro Creative Commons License 2012.07.12 0 0 308
Előzmény: chylax (307)
chylax Creative Commons License 2012.07.12 0 0 307

Szia!Köszi!A címe a Hóemberkék,vagy nem tudod pontosan?Nekem is ennyi rémlik,meg hogy aranyos volt és szerettük tesómmal...

Előzmény: mikkkro (306)
mikkkro Creative Commons License 2012.07.12 0 0 306

most, hogy említed, nekem rémlik ez a mesesorozat! rákerestem, egy csehszlovák bábfilm volt, de az általad leírtakon kívül már nem nagyon emlékszem belőle másra, de biztos visszajönne, ha újra látnám :)

Előzmény: chylax (305)
chylax Creative Commons License 2012.07.11 0 0 305

Sziasztok!Örömmel találtam rátok,mert én is keresek folyamatosan az emlékeimben felbukkanó sorozatok és mesék után. A 80-as években ment egy mese,bábfilm,azt kiszem hóemberkék (vagy pingvinek,nem emlékszem), 12-13 volt belőlük és mindig úgy indult a kaland,hogy valamelyik,az épp aktuális sílécet vett és elindult. Emlékszik erre valaki? Előre is köszönöm!

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 304

A kockásfülű nyúl


A kockásfülű nyúl fülét összetekeri, odarepül ahol baj van, és ahol tud, segít.

 

A legkisebb ugrifüles


Látszik a bokorból két nagy nyúlfül és még mi látszik? A legkisebb ugrifüles Tüskéshátú és Brekkencs játékosan tanítanak Benneteket a legalapvetőbb udvariassági formákra.

 

A Mézga család
Helyezés: #182

Mézga Géza, Paula, tinédzser Kriszta lányuk és hát az a nyughatatlan legkisebb gyerek, Aladár. Szóval ők a Mézga család, persze lehet, hogy még Máris szomszédot is ide kellene számítani. Mindig rendkívül különös kalandokba keverednek, részben az Aladár által felfedezett "távoli" rokon, MZ/X-nek köszönhetően, részben saját erőből. Aladár saját készítésű, rádióból átalakított adóvevője segítségével lépnek kapcsolatba a köbunokai fokon harmincadik századi rokonnal. Hihetetlen dolgok történnek hirtelen az egyébként hétköznapinak mondható családban. Nem csoda, hogy a családanya elég gyakran Hufnágel Pisti nevét emlegeti...

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 303

A Jetson család (The Jetsons, 1962)

 

Amikor George Jetson-t előléptetik, a családjával együtt kiköltözik egy űrbázisra. Vele megy Jane, Judy, Elroy, Rosie a robot és Astro, a család kutyája. Rövidesen azonban rá kell jönniük, hogy George vállalata lerombolja a földalatti kis lények otthonát. Családja segítségével George-nak sikerül kidolgoznia egy békés megoldást, amely a kis lények, a környezet és a gyár szempontjából egyaránt fenomenális ötletnek bizonyul...

 

Kukori és Kotkoda


Kukori és Kotkoda "házassága" nem mondható felhőtlennek. Kukori nem nagyon szereti a házimunkát, így sok bosszúságot okoz Kotkodának. A büntetés csak azért maradhat el, mert ezek a szárnyasok - mindezzel együtt és mindezek ellenére - szeretik egymást. Milyen szép is a társas kapirgálás a közös szemétdombon...
-1971-

1. évad:

Fogyókúra
Köd előttem, köd utánam
Műmenyét
Érik a szőlő
Kolibri-díj
Nyikorgó daráló
Acélcsőr
Házvezetőnő

2. évad:

Saját kacsaúsztató
Kacsakórus
A születésnapi szemétdomb
Hajrá darazsak
Tojásfesztivál
Volt-nincs
A hattyú
Rézsarkantyú
Végtelen giliszta
Aranytojás
Kakasviadal
Dimbes-dombos
Horgászok
A kánya
Valami repül

 

 

A kis hableány (The little mermaid)


Ez a mára már klasszikus Disney mesesorozat az azonos című mozifilm motívumaival készült, történetében viszont előtte helyezkedik el, amikor Ariel, kis sellőlány még a tenger alatt él apjával, Sebastiannal. Azonban itt is rengeteg kalandban van része,hiszen sokan háborgatják csodálatos víz alatti világukat,és a kis sellőlány bátran szembeszáll bárkivel,aki rá vagy otthonára veti ki hálóját. A szépen rajzolt történetet a filmből már ismert dallamok teszik még vonzóbbá a kisgyermekek számára.

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 302

 

A gumimacik (Disney's Adventures of the Gummi Bears)


A rajzfilmsorozat a középkorban játszódik. Hősei az erdőben élő gumimacik. Sokkal fejlettebbek az embereknél, a föld alatt és fák belsejében élnek. Régen rengetegen voltak, de mára csupán egyetlen család maradt. Az emberek elől elrejtőznek, így létezésük csak gyerekmese, babona. Nevüket arról a képességükről kapták, hogy a gumibogyóbokor terméséből olyan varázsitalt képesek főzni, amelytől testük gumiszerűvé válik, és így pattogni, ugrálni tudnak. A gumibogyószörp az embereknél egészen más hatást vált ki, hihetetlen erőssé teszi őket. De naponta csak egyszer fogyaszthatnak belőle. Legnagyobb ellenségük Igthorn herceg, aki meg akarja szerezni a tudásukat, hogy segítségével elfoglalhassa a királyi trónt.

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 301

Keménykalap és krumpliorr


A Vadliba kisdobos őrs tagjai szövetkeznek az állatkertből ellopott kismajmok felkutatására. Megpróbálják rendbe hozni, amit a rakoncátlan, rendbontó felnőttek elrontottak. Minduntalan keresztezi útjukat az álruhás, intrikáló Bagaméri, az elátkozott fagylaltos, aki szeretne hozzáférni a majmokért beígért jutalomhoz.

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 300

Kántor

 

A krimisorozat főhőse egy nem mindennapi rendőrkutya. Az 1976-ban készült film főszereplői Madaras József, Szilágyi Tibor, Horváth Sándor és persze maga Kántor, a híres négylábú nyomozó, aki csaknem húsz évvel osztrák kollégája, Rex felügyelő előtt már belopta magát a nézők szívébe.

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 299

A farm, ahol élünk (A Little House on the Prairie)

 

Charles Ingalls feleségével és két lányával egy farmra költöznek. Könnyen megy a beilleszkedés, a lányok jól tanulnak, és a család minden vasárnap rendszeresen jár templomba. Charles és Caroline a farmon dolgoznak. Néhány év elteltével születik mégegy lányuk Carrie, akinek nagyon örülnek az elvesztett kisfiú után. Mary a nagyobbik lány sok megpróbáltatáson megy át. Romlani kezd a szeme, és a későbbiekben megvakul. Elkerül egy vakoknak fenntartott szanatóriumba, ahol beleszeret segítőkész tanárába, majd hozzámegy és gyerekük születik, aki egy tűzvész alkalmával meghal. Ebbe Mary nehezen törődik bele. Laura, a középső lány állandó rivalizálásban van a város boltosainak lányával, Nelly-vel. Miután az Ingalls család visszatér a városból a farmra, egy új taggal bővül a család az ifjú Albert személyében akit az utcáról fogadtak be. A kisfiút örökbe szeretnék fogadni a család, de hirtelen megjelenik az igazi apa és magához akarja venni fiát.

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 298

A hegy gyomrában (Under the Mountain) cíű sorozat teljes egészében innét leszedhető:

http://jancsiweb.com/sfree/sorozat.php?id=727

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 297

Egy régi rajzflmsorozat ha valakit érdekel. és keresi:

Elsüllyedt Világok





Elsüllyedt világok
(Les mondes engloutis)

színes, magyarul beszélő, francia rajzfilm sorozat, 26 perc, 1985

rendező: Michel Gauthier
forgatókönyvíró: Yoon Suk Hwa
zeneszerző: Vladimir Cosma

szereplő(k):
Yves-Marie Maurin (Spartakus hangja)
Anick Faris (Arkana hangja)
Kris Bénard (Bob hangja)
Amandine Rajau (Rebecca hangja)
Louis Arbessier (Shag-shag hangja)
Francis Lax (Bic hangja)
Philippe Clair (Bac hangja)
Jean Négroni (Shagmir hangja)
Marc Moro (Maxigáz hangja)
Perrette Pradier (Popócici hangja)
Jacques Deschamps (Agyalap hangja)

szinkronhang:
Malcsiner Péter
Détár Enikő
Kaszás Gergő
Köves Dóra
Kerekes József
Harkányi Endre
Maros Gábor
Farkas Antal
Hacser Józsa
Csákányi László
Sinkó László

Mióta özönvíz söpört végig a Földön, Arkádia népe elzárkózva éli életét a Föld belsejében. Elődeik akarata szerint múltjuk minden töredékét kitöröltek emlékezetükből. Egy nap azonban a számukra életerőt adó Nap, a Shagma ereje fogyatkozni kezd. Ezért Arkádia gyermekei hírhozót küldenek a Föld felszínére. Az ő neve Arkana.

Előzmény: veverka (69)
Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 296

Nehéz napok egy Föld nevű bolygón
(Hard Time on Planet Earth)

Aztán ez is érdekes sorozat volt. A Walt Disney vasárnapi egy órás összeállításában lehetett látni.

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilmsorozat, 45 perc, 1989

rendező: Timothy Bond, James A. Contner

szereplő(k):
Martin Kove (Jesse)
Danny Mann (Control)

Jesse távoli bolyó szülötte. Saját hazájában rettenthetetlen harcos, elsőrangú katona, számtalan csillagközi csata ünnepelt hőse. Harci sikerei azonban nemcsak honfitársai rajongását, de sokak irigykedését is maga után vonja. Az uralkodó elit szemében szálka a hősként ünnepelt Jesse, így nem csoda ha minél hamarabb meg akarnak szabadulni tőle. Így kerül Jesse a Földre...

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 295

Aztán van egy sorozat, amire viszont határozottan emlékszem.
Hátha valaki keresi. Ez egy sci-fi volt. a Power kapitány volt a címe.
Jellegzetes mondata: “Páncélt fel!”


Egy kis ismertető róla:

Power kapitány
(Captain Power and the Soldiers of the Future)
színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi sorozat, 1987

rendező: Ken Girotti

szereplő(k):
Tim Dunigan (Jonathan Power kapitány)
Peter MacNeill (Matthew 'Hawk' Masterson)
Sven-Ole Thorsen (Michael 'Tank' Ellis)
Maurice Dean Wint (Robert 'Scout' Baker)
Jessica Steen (Jennifer 'Pilot' Chase)

Itt lehet róla olvasni bővebben:

http://dzsejt.sfblogs.net/2007/06/08/pancelt-fel-captain-power-and-soldiers-of-the-future/

Cliffer Creative Commons License 2012.06.27 0 0 294

Én is keresek egy sorozatot. Azt hiszem a Magyar Televízióban ment a 90-es években.
Arra emlékszem, hogy volt egy kalóz (talán kalóz volt) aki azt a büntetést kapta hogy száz életet kell megmentenie. De lehet, hogy száz jócselekdetet kell tennie, hogy szabad legyen? Pontosan nem emlékszem.  
És volt egy fa, amibe ha belenézett a mélyén valami szellemeket látott, meg poklot vagy mit. A 90-es években ment a sorozat. Nagyon jó sorozat volt. Nincs meg valakinek? Feltölthetné valahová.

A sorozat címe:  Kalóz Jack 100 élete (The 100 Lives of Black Jack Savage)

Külföldi imdb-s oldal link:

dalmika97 Creative Commons License 2012.06.27 0 0 293

Sziasztok.Én is egy régebbi sorozatot keresek, ami azt hiszem az m1-en ment és nyagyon hasonlít a mostani Power Rangers-ra.

Hat fiatalról szólt és különleges erejük lett. Ha tudjátok mi a címét, akkor írjátok meg.

Köszönöm! :D

Gaboryus Creative Commons License 2012.06.12 0 0 292

Mi a címe ennek a régi filmnek? Arra emlékszem hogy szerepelt benne egy tinicsaj akiről kiderül hogy valami földönkívüli királynő/hercegnő, és hogy zöld a vére. A nagymamája szintén földönkívüli volt, és az volt a feladata, hogy megvédje az unokáját. A mikrosütőjével be tudott kapcsolni valami védőpajzsot a háza körül. A film vége felé újabb nagymamának kinéző földönkívüliek érkeznek és összecsapnak a lányt védő nagyival, akik szamuráj szerű ruhában vannak.

pfekete101 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 291

Sziasztok, akkor én is azzal kezdeném, hogy egy olasz ifjúsági sorozatot keresek, amit a 80-as években vetítették és kb. 6 részes lehetett. Amire emlékszem még:

1. Az első részben egy 6-8 éves és egy 14-16 éves fiú elszökött(?) valahonnan. Az idősebb fiú csodálkozott azon, hogy a kisfiú még pelenkát hord.

2. A sorozat legvégén pedig ez volt (bocs, de csak erre emlékszem): az idősebb fiú tudott valamilyen mutatványt csinálni a vízben (beugrik a vízbe valahogy vagy sokáig kibírja a víz alatt, már nem emlékszem). És ezt a film végén meg is mutatta, de sajnos nem jött fel a vízből. Ez volt az utolsó kép. :-(

 

pfekete101 Creative Commons License 2012.06.04 0 0 290

Szia, nem az Aprónép (The Minikins) lesz az?

Előzmény: Törölt nick (279)
JLeijaJ Creative Commons License 2012.05.31 0 0 289

Nem akarja berakni a linket (legalábbis én nem látom), de Föld 2 a sorozat címe.

JLeijaJ Creative Commons License 2012.05.31 0 0 288

JLeijaJ Creative Commons License 2012.05.31 0 0 287

Szerintem erre gondolsz:

Előzmény: Ákos91 (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!