Keresés

Részletes keresés

Alezredes Creative Commons License 2003.04.30 0 0 19
"-Amikor nem kellett tartanunk a vírusoktól."

Ez akkoriban nem zavarta édesanyámat a pánikolásban, ha valami bizonyos dátumon aktivizálodó virusról beszéltek a tévében. Simán lekapcsoltatta a gépet... :)))

Azért néhányat én is hozzáteszek a felsoroláshoz:
-Amikor elolvashattál egy egész CoVot a Loading... felirat eltűnéséig.
-Amikor a varrógéphez járó kis csavarhúzóval fejbeállítást végezhettél a magnón (amatőrök programmal, profik sztem már fülmércével)
-Amikor a könyékig turkálhattál a extrafastloaderemkákettőstb... turbo-k között.

(Talán kiderült, hogy c64es szemszögből írtam, de azt hiszem a többség szintén ebből a szemszögből látta azt a világot ;))

Előzmény: v_peti (18)
v_peti Creative Commons License 2003.04.30 0 0 18
Igen, ezzel (jó helyen, jókor, jó dumával) én is egyetértek. Egyszeri és megismételhetetlen. :)
Régi szép id?k...
-Amikor nem kellett tartanunk a vírusoktól.
-Amikor nem kellett folyamaotosan b?víteni a számítógépet.
-Amikor 64K memória (meg egy floppy) elég volt szinte mindenre.
...
Igaz, internet még nem (nagyon) volt.

Előzmény: Alezredes (16)
v_peti Creative Commons License 2003.04.30 0 0 17
Azt nem értem, hogy miért nem tudta azt megcsinálni a Lajos, ahelyett hogy valamelyik munkatársa kétszer is utánvétes küldeményt próbáljon rámsózni, hogy egy levelet küld a régi el?fizet?knek, hogy nem-e akarnak vásárolni régi számokat? (Kb. az els? két évfolyamot megvettem volna, mivel nincs meg.)

Előzmény: Warezpimp (15)
Alezredes Creative Commons License 2003.04.29 0 0 16
Igen, ezzel (jó helyen, jókor, jó dumával) én is egyetértek. Egyszeri és megismételhetetlen. :) Számtalan mondat vált belőle szólássá a korabeli haveri körben (sok azóta is használatban van).
Warezpimp Creative Commons License 2003.04.29 0 0 15
Májkigyerek: Ja, CoVboy erdekes jelenseg volt jo helyen, jo idoben, jo dumaval. Azert annyira nem titokzatos, legalabbis sok dolog kiszivargott rola az evek soran, talan tobb is, mint szerette volna. A polgari neve egyebkent Kiss Laszlo, a Commodore Vilag es Computer Vilag utan nem tudom pontosan mit csinalt, volt-e az utodlapoknal (PC Ultra, Zed, Joker, meg a tobbi emeszthetetlen anyag, az alabbi beszolasomban olvashatod, hogy hogyan szabadultak meg a remittendabol visszamaradt kiadvanyoktol, szetkuldtek jo dragan utanvettel az adatbazisukban szereplo cimekre bunko modon), az biztos, hogy vendegszerepelt parszor a Guru-ban is. Aztan jo par evig o volt az 576 KByte foszerkesztoje, miutan elkuldtek, pedig o lett a Playtime-e, mas neven, azt hiszem ott G-Spot vagy valami hasonlo nick-je volt. A lap a kozelmultban atalakult vagy megszunt es ujraindult, mindenesetre Multiplay neven fut most tovabbra is az o foszerkesztese alatt.
Előzmény: Májkigyerek (14)
Májkigyerek Creative Commons License 2003.04.29 0 0 14
Hja kérem a CoV életérzés...
Amikor az ember még az ételt is megvonta magától, hogy havi betevő Covjára fussa...
Egyszer olvastam benne egy levelet (lehet kamu is) valahogy így szólt: " Tisztelt CoVboy! Bár nyugdíjas vagyok, számítgépem sincs, havonta vásárolom lapjukat. Beavallom őszintén, hogy csak a levelező rovat érdekel, de ezért már megéri megvenni..." (Elnézést, ha az idézet nem pontos, fejből írom)
Vmi, lehet azért benne, mert bár a többi miatt vettem a lapot, én is a levrovattal kezdtem.
Egyébként érdekelne, hogy létezik egyáltatlán vki, aki tudja, hogy ki is volt/van CoV? Nagyon úgy tűnik, hogy ő egy jelenség. Kb. mint a maffia. Személyek, szervezetek sokasága, ami mindenhol ott van, mindent tud, mindenki ismeri, mégsem hallottam még olyanról aki azt mondta volna: "Tegnap elmentünk CoVboy barátommal sörözni" És azért ez is hozzá tartozik ahoz a bizonyos "életérzéshez".
Nekem is megvan szinte az összes a kezdeti számokon kívül + évkönyvek + albumok, de nem adnám el semmi pénzért. Ez az ami miatt egyik mai újság sem tudja átvenni a helyét, életünk szerves része volt.
Warezpimp Creative Commons License 2003.04.29 0 0 13
uke: Te bennfentes voltal a CoV-ban, talan szerzo (gondolom nem te vagy a CoVboy, hiszen o Pivo neven forumozik)? Akkor adj at egy nagy orrbaverest annak, aki a cegnel vagy a ceg egyik utodjanal eljatszotta azt, hogy a ceg adatbazisabol minden (vagy legalabbis ezernyi random) cimre kuldott egy rakas elavult, hasznalhatatlan, szar Joker CD-t utanvettel tobbezerert. Ugy tudom nem csak engem szivattatok igy meg (persze nem voltam itthon, nem en vettem at), hanem az orszagban rengeteg embert. Pedig nem is voltam elofizeto, egyedul a CoV Evkonyv 1 megrendelesekor adtam meg a cegnek a postacimemet.

A BIT CD szerintem nem menne tul jol, de persze probald meg, ha gondolod. Jean ha jol emlekszem sajat koltsegen gyartatott le 1000 darabot par eve (o is persze minden joggal rendelkezett), es igy is sok a nyakan maradt, sok a retro rajongo az orszagban, de egyre kevesebb az olyan, aki audio CD-t vasarol. Mondjuk ezt biztosan nem olvasod, most latom, hogy jo regi a hozzaszolas, csak egy kicsit feljott a topic.

Előzmény: uke (10)
jabuci Creative Commons License 2003.04.28 0 0 12
Az biztos, hogy a CoV egy eleterzes volt! Minden honap elejen mentunk az ujsagarushoz, volt amikor elottem vittek el az utolso darabot. Olyankor nyakunkba vettuk a varost, s addig jartunk, mig nem kaptunk egyet. CoVboy-nak eszmeletlen jo beszolasai voltak, azt azota se tudtak meg megkozeliteni sem. Amugy mindig erdekelt, hogy a leirasokat honnan vettek? Ok maguk jatszottak oket vegig, vagy egy kulfoldi laptol vettek meg nehanyat? Mert a regi CoV-ban meg IGAZI leirasok voltak _teljes_ vegigjatszassal, legalabbis az elejen, ami nem egy-ket nap alatt szuletik meg (pl. Dark Side, Total Eclipse, Castle Master, ezeket en leiras nelkul az eletben nem tudtam volna vegigvinni -- sot, volt amit meg leirassal se:))
Amugy nekem is megvan jonehany ujsag, de en sem valok meg toluk a vilag minden kincseert sem :)
v_peti Creative Commons License 2003.03.07 0 0 11
Jó ötlet!
Milyen zenék lennének rajt?
Tudjátok erről az egészről az jutott eszembe, hogy amikor ezelőtt cca 7-8 évvel a HQ-ból pakoltuk ki a visszamaradt CoV-okat és mentek a MÉH-telepre, akkor mondtam a Lajosnak (1), hogy ezek szerintem a későbbiekben sokat fognak érni.
Elég szomorú, hogy a MÉH-be kerültek ezek az újságok. Nekem nincs meg minden szám. '92-'93 környékén kezdtem csak vásárolni őket, majd előfizető lettem a megszűnésig.

Előzmény: uke (10)
uke Creative Commons License 2002.11.27 0 0 10
Üdv!

Tudjátok erről az egészről az jutott eszembe, hogy amikor ezelőtt cca 7-8 évvel a HQ-ból pakoltuk ki a visszamaradt CoV-okat és mentek a MÉH-telepre, akkor mondtam a Lajosnak (1), hogy ezek szerintem a későbbiekben sokat fognak érni. Akkor csak legyintett, mondván a HQ-ban kellett a hely.

Igazam lett.

Ettől függetlenül 1-2 szám megvan duplán, esetleg triplán (mert akkor kiemeltem egy párat a kupacból). Megnézem majd és megírom, hogy melyek ezek a számok.

Tökmás:

A nagy kérdésem az lenne a szűk C64-es keménymaghoz, hogy érdekelne-e benneteket egy másolt, de legális CD, melyekre a BIT 1-2-3-ból (lásd Pc Dome Exkluzív) válogatást tennék. Ugyanis Chris Abbott írt, hogy a régi zeneszerzők és az ő engedélyével, törvényes eljárás keretében engedélyt kapnék, hogy készítsek egy "Best of"-ot és azt árúsítsam itt Magyarországon. Kb. 70 perc zene és cca olyan 1500-2000 ft körüli összeg.
Van itt erre "kereslet"??

Đuke

DerHunter Creative Commons License 2002.11.26 0 0 9
Nem hagyhatom ki hogy ide ne szóljak.
Yeeeeeeeee!!!!!!
Az egyik kedvencem.
Aszongya a játékleíró-pasas a Pirates-ről:
...C64-en senki ne keresse kazettán (Amigán se- Covboy)
Nekem ez abban az időben nagy poén volt, csak így natur nem viczes. Így tudnám megfogalmazni azt az életérzést.
torrente Creative Commons License 2002.11.26 0 0 8
jorabszolga!

Nekem ha minden igaz megvan még egy-két régebbbi példány.Utánna nézek majd.És mit fizetnél értük?
Irj valami tól-ig árat.

Előzmény: Törölt nick (-)
gripx Creative Commons License 2002.11.26 0 0 7
Bizony-bizony, CoV rulez forever!!!
Soha nem volt, és a mai napig sincs olyan gamer lap, amelyik akár csak a közelébe érhetne, hangulatban verhetetlen volt! Persze aki rendszeresen olvasta (én is előfizettem :)), az tudja, miről beszélek.
Donky Creative Commons License 2002.11.22 0 0 6
Előfizető voltam, bi-bi-bíííííí! :o))

Az elejéről pár szám hiányzik, de a görbelábú ninja megvan.
Ezt persze csak dicsekvésből írom, ugyanis nem válok meg egy darabtól sem. :o))

Brekee Creative Commons License 2002.11.22 0 0 5
Hmmm.. Nekem valahol egy szekrény méllyén megvan majdnem az összes.. Az elejéből hiányzik pár, amit anno már nem tudtam utánrendeléssel megszerezni. Illetve kb 1 évig vettem még, miután Computer Világ-gá válltozott... Ez cca 3-5 évfolyam. Aszem. Évek óta nem szedtem elő, de megvállni tőle? Hááát nem sok kedvem volna. Viszont ha van valakinek ideje rá, hogy scannelgessen, szívesen segítek. (Van ismerős, aki lefűzette könyvbe az egészet.. :))

Üdv: Brekee

Előzmény: Törölt nick (-)
ripper Creative Commons License 2002.07.25 0 0 4
ÜDv!

Találtam néhány linket:

http://www.extra.hu/covhq/

Itt is találsz néhány scannelt számot.

http://dreamwar.freeweb.hu/3.html

itt még többet ;)

Thas Creative Commons License 2002.07.24 0 0 3
Írd be az keresőbe hogy CoV, és vagy 4-5 topicot felhoz a témábam. Ezekben találsz linket is, meg lehet egy kicsit nosztalgiázni is.

Üdv.: Thas

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 2
Ez a bedigizett CoV ez tetszik... Nézz már utána plíz.

Amúgy eltaláltad, nekem sem a cheat-ek, játékleírások kellenének, hanem az életérzés.

Előzmény: ripper (1)
ripper Creative Commons License 2002.07.23 0 0 1
Ha jól emlékszem valamelyik oldalon megtalálható egy csomó szám bedigizve, oldalanként. Már nem emlékszem hol, de ha kell, utánanézek.

Nekem vabn néhány szám, de nem adom ;D Kell nekem is! Egy életérzés volt az egész CoV, az biztos!!

Üdv!

ripper

Előzmény: Törölt nick (-)
MiCKEY Creative Commons License 2002.07.23 0 0 0
Nekem sajna 0 van belőle :)
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.23 0 0 topiknyitó
Keresem megvételre a Commodore Világ c. magazin bármelyik számát. Esetleges ajánlatokat itt a topicon várok. Kösz.

UI: budapestiek előnyben

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!