Keresés

Részletes keresés

cincaminca Creative Commons License 2014.05.13 0 0 590

Cica-csendélet :) 

Előzmény: shindo_a (587)
cincaminca Creative Commons License 2014.05.13 0 0 589

Szia! Bocs hogy eltűntem, műszaki gondok miatt nem tudtam pár napig netezni.

 

Szerintem nagyon aranyos a kis Tökmag és teljesen fotogén, de nyugodtan hívhatnád Batman-nek is, olyan jó a maszkja :) Pumukli is nagyon szép cica! Szegénnyel mi történt, ő is leukózisos? Nagyon rendes tőletek hogy így mentitek a cicákat! Az enyém irigyelné őket a kertért, mert nagyon szeretne kijárni (főleg ha szép az idő), de sajna a negyediken lakunk. Régebben rendszeresen levittem sétálni a parkba de minden alkalom egy kész idegösszeroppanás volt, hol kutya támadt rá, hol bemászott valami lehetetlen helyre, mindig történt valami, + százféle nyavalyát elkaphatott volna...

Az én cicmómnak is voltak/vannak bőrproblémái, az egyik állatorvos immuneredetű bőrgyulladást állapított meg. Kb ugyanaz lehet a gond mint a fülével, hogy olyan bacik, gombák, atkák, egyéb élősködők, amik az egészséges állaton nem tudnak elszaporodni, ezeken a szegény immunbetegeken viszont beindulnak ezerrel... Természeteses gyógymódot erre nem találtam, igaz nem is kerestem mert séta közben a bokrokban összeszedett élősködők miatt elkezdtem a cicámom használni az Advocate nevű nyakcseppet (vagy minek nevezzem) és annyira bevált hogy maradtam is ennél. Ezt havonta egyszer kell az állat tarkójára csepegtetni, a széthajtott szőr közé egyenesen a bőrére. (Vigyázni kell hogy ne tudja lenyalni magáról mert ennek a bőrön át kell felszívódni, ha nyálkahártyára kerül akkor mérgező: idegrendszeri zavarokat, sőt akár halált is okozhat!) Viszont utána 1 hónapig sem kullancs (bár elvileg arra nem jó, nekem bevált) sem atka, sem bolha + pár egyéb élősködő nem tud a cicában megtelepedni. Fontos hogy cicának (nem kutyának!) valót és a testsúlyának megfelelőt kapjon, különben súlyos mellékhatások léphetnek fel! Mielőtt a cicmóm ezt kapni kezdte szabályosan rágta, tépte a bundáját szegény, sebesre vakarta magát sírva, mióta havonta kapja, majdnem normális mértékűre csökkent a vakaródzása, szőrhullatása. Gondolom az élősködők okozta irritáció elmaradása miatt a bőrgyulladása is lényegesen enyhült.

Mennyi időt lehet nyerni? Az állatorvos azt mondta hogy ez egy nagyon kiszámíthatatlan betegség, olyan mintha egy időzített bomba ketyegbe a cicában. Nem mindegy hogy milyen stádiumban van, milyen a májműködése, melyik szervét milyen fertőzés támadta meg, van-e daganata, stb. Hallottam olyan cicáról akit infúzióval, antibiotikummal feltámogattak és azóta (10 éve!) él minden gyógyszer, kezelés nélkül, jó egészségben. Sajnos olyanról is hallottam akit a legnagyobb anyagi áldozatok árán sem sikerült megmenteni. Persze ezek a szélsőségek, de amit több helyről is hallottam hogy az állandó immunerősítőzéssel + kiegészítő kezelésekkel 3-5 éves túléléseket értek el, ami nem kevés, főleg a cica-élethez mérten! A doki azt is mondta hogy ha a cicának visszatér az étvágya, életkedve az jó jel, ezeket a jó időszakokat kell minél jobban meglovagolni és a cicát jól fölhízlalni hogy a következő romló periódust minél jobb állapotban vészelje át.

Előzmény: songoku 95 (585)
shindo_a Creative Commons License 2014.05.12 0 0 588

Szia!

 

Bocsi de megtudnád pontosan mondani melyik fajta Béta -glükátot vegyek.Mert a gyógyszertárban azt mondták, hogy többféle is van belőle.

 

         Köszi

Előzmény: cincaminca (584)
shindo_a Creative Commons License 2014.05.06 0 0 587

Szia!

 

ég egy kép a kicsi Tökmagról , és Pumukli cicáról.Pumikát szinte az utolsó órákban mentettük meg!

 

 

Előzmény: cincaminca (584)
shindo_a Creative Commons License 2014.05.05 0 0 586

Szia!

 

Bocsi de nem tudom mi történt , az előző válaszomhoz más nick nevet tett ,ezért azt a nevet ne vedd figyelembe. 

 

    Tünde

Előzmény: cincaminca (584)
songoku 95 Creative Commons License 2014.05.05 0 0 585

Szia!

 

Nagyon köszi a válaszokat ! Az étvágyunk most változatlanul jó , viszont ezektől a fránya bolháktól nem tudunk megszabadulni.Annyi féle  drága szert vettem már rájuk, de sajna semmit nem ér.Bolhanyakörvet  meg végkép nem használnék, mert régen az egyik cicám majdnem rá ment! Szerintem ezek a bolhák ,már rezisztensek ezekkel a szerekkel szemben.Jó lenne már végre találni valamilyen természetes ellen szert.Neked nincs véletlen ötleted?

Most már biztosan tudom, hogy nem ártottam a galajos oldattal, annak ellenére, hogy homeopátiás szer, mert ennyi idő elteltével, azért már az látszana. Sajnos nem sikerült még szereznem béta-glükánt, de talán holnapra már lesz.Lenne még egy kérdésem.Ha szinten tudjuk tartani a betegséget, szerinted megközelítőleg ,mennyi időt nyerhetünk még? Tudom ez nehéz kérdés , talán nincs is  rá válasz.

 

Szegény kicsi cicmód, ha nem találsz, vagy inkább ő nem talál rád, akkor a biztos halál várt volna rá.Talán a sors keze is közre játszott, mindenesetre jó gazdit választott.Ezek a szerencsétlen kihajigált állatok , valahogy megérzik kinél lesz jó helyük.  mi meg megszépítjük kicsi életük ,ameddig csak lehetséges!

 

Szívesen küldök a cicáimról képet, csak mind a tiz kicsit sok helyet foglalna el ,de majd megoldom . Most csak Tökmagról küldök, habár igazán jó kép nincsen róla, nem igazán fotogén típus. 

 

     Üdv neked és cicmónak   Tünde

Előzmény: cincaminca (584)
cincaminca Creative Commons License 2014.04.28 0 0 584

Nincs mit, örülök hogy tetszik a cicmó. Tényleg egy bűbáj, jólnevelt az első pillanattól, úri cica lehetett aztán valahogy kikerült az erdő szélére... Szerencséjére éppen arra kirándultunk és az utolsó kilométeren végig kísért, szinte könyörgött hogy vigyem magammal, az autóba magától szállt be :) Nem lehetett otthagyni, rossz állapotban volt nagyon, látszott hogy nem sokáig húzná azon a helyen. Gyorsan megszerettem a kedves, játékos, kiscicás természetét, aztán pár nap alatt lerobbant, és jött a diagnózis hogy lényegében halálos beteg. Az egész itthon kezelgetés, csirkehússal etetés stb úgy indult el hogy próbálom megszépíteni az utolsó heteit. Azóta (kopp-kopp-kopp) eltelt lassan két év...

Te is küldhetnél képet a cicá(i)dról! Nagyon szép tőled hogy ilyen sok cica mellett még extra erőfeszítéseket teszel a kis betegért. Az jó ha a Stomorgyl kúra javulást hozott, minden kis eredménynek örülni kell, és minél több kis eredményt érsz el, annál többet javul az összkép, nekem legalábbis ez a tapasztalatom. A galajos oldat (ha jól tudom) homeopátiás szer, ezért nem hiszem hogy nagy gondot okoz hogy tovább adtad a kelleténél, mint ahogy a táplálékkiegészítők esetében sem kell félni a túladagolástól, persze ésszerű határok között.
Én naponta 2x1 ml Vetri-t és 2x0.75 ml ezüst-kolloidot adok a cicmónak. A Vetri-ből akár többet is adhatsz, nincs ismert mellékhatása még extrém nagy adagokban sem. Ezüst-kolloidból viszont talán elegendő a napi 1,5 ml, abból az embernek ajánlott (Ausztria, Németország) napi adag max 20 ml, az én és a macskám testsúlyának arányából nekem legalábbis ez jött ki. Persze lehet hogy ez nem egy teljesen korrekt módszer a cica adagjának meghatározására, de talán túl nagyon sem tévedtem vele. Szerintem mindenképpen érdemes lenne ezek mellett még megpróbálnod a béta-glükánt is, a cicámnak - mióta kapja - farkasétvágya lett, meghízott és nagyon energikus.

A cica naponta többször kiköveteli a dögönyözést úgyhogy már át is adtam neki a jókívánságaidat. Most befészkelt a hátizsákomba és ott alszik :)

Előzmény: shindo_a (583)
shindo_a Creative Commons License 2014.04.22 0 0 583

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a képet.Hát tudod ez a cicmó egy tünemény nem csodálom , hogy annyi mindent megteszel érte.Csak úgy sugárzik a szeméből a jó indulat és a szeretet.Biztosan nagyon jó a természete is, meg gondolom nagyon hálás , hogy gondját viseled.

Mi lassan a végére érünk a Stomorgyl 10 napos kúrának, sajnos teljesen nem jött helyre az ínye, de talán most mintha ey kicsit jobban enne. Most majd a diófa levél főzetet  is kiakarom majd kipróbálni. Ígéretesnek hangzik ez az általatok használt béta-glükánt. Én is kifogom próbálni.Mert tudod azt szokták mondani ami nem árt, az csak használ.. A kontárkodásról meg annyit ,hogy inkább próbálkozzunk mi  ,mintsem egy lelkiismeretlen orvost fogjunk ki és elveszítsük őket! Én viszont képzeld majdnem ártottam a cicának .Most derült ki, hogy félre értettem a galajos oldat alkalmazását.Én már három hónapja adom neki folyamatosan, ezzel szemben viszont csak egy hónapig lett volna szabad. Jó nagy félre értés, de mentségemre szolgáljon annyira ki voltam idegileg , hogy félre értettem.Pedig ez a cica az elvesztettekhez képest, csak egy cica a meglévő  tíz között.Nem is igazán ragaszkodik hozzám , nem úgy mint akik már elmentek. Mindezek ellenére amit lehet megteszek érte .Te mennyi Vetrit  és kolloidot adsz a cicmónak naponta? Mert nem tudom, hogy ahogy én adom neki az elég-e. A Veriből napi 2x  0.5 milit, míg  a kolloidból napi 2x 1 milit.

 

          Köszönök mindent Üdv Tünde

 

  A cicmót meg jól dögönyözd meg helyettem !

Előzmény: cincaminca (582)
cincaminca Creative Commons License 2014.04.22 0 0 582

Ja és még egy dolog ami úgy tűnik hogy nekünk bevált: télen én szoktam szedni egy elég jó imunerősítőt, bizonyos béta-glükánt, és mivel azt olvastam valahol hogy ez az étrendkiegészítő állatoknál is hatásos (immun- és daganatos betegségekre, öregkori problémákra, stb), szétszedtem 1 kapszulát és a benne lévő port vízbe kevertem. Az adagot átszámoltam testsúly-kilogrammra, ez amúgy sem valami mérgező gyógyszer, nem lehet kárt okozni a túladagolásával. Ebből a löttyből minden nap adok a cicónak cseppentővel és észrevehető étvágy- és erőnlétjavulás lett az eredmény, úgyhogy most már 1 hónapja kapja a többi mellett. Ráadásul nagyon olcsóból kijön a napi adag, ami nem elhanyagolható szempont. Arra persze figyeltem hogy olyan béta-glükán készítményt használjak ami nem tartalmaz cicára veszélyes anyagot: http://vitaplaza.unas.hu/immunpajzs A löttyöt mindig fel kell rázni mert leülepszik! De félek hogy az ilyen kontárkodástól egy állatorvosnak égnek állna a haja, szóval én senkinek nem ajánlom hogy ezt csinálja, csak megemlítettem mint érdekességet... 

Előzmény: shindo_a (579)
cincaminca Creative Commons License 2014.04.21 0 0 581

Előzmény: shindo_a (579)
cincaminca Creative Commons License 2014.04.21 0 0 580

Szia!
Az enyém is rapszodikus az evésben, most éppen a Kitekat-korszakát éli. De nagyon jól van, ezért nem próbálok változtatni rajta, úgyis megunja egy idő után. Az ezüst-kolloidtól ne félj szerintem, én már legalább 1 éve adom a macseknak és hiper-szuper az állapota, sosem volt még ilyen jól, a csontsovány, összezuhant rongybabából mostanra izmos tigrissé változott kinek fölös energiáit a lakásban kergetőzéssel, takaró alatti vadászattal és egyéb mókás tevékenységekkel kell levezetni. Persze ez nem csak az ezüst-kolloidtól van, folyamatosan kapja a Vetri-DMG-t is és a fülgyulladását, valamint a fekete csipás szemét is naponta kezelem. Köszi a tippet, egyenlőre olyan jól beválik a fülére a hosszú idő alatt kiszelektált szerek mostani kombinációja hogy egyenlőre nem akarok változtatni rajta, de jegyeztem a kőrózsát, szükség lehet még rá.

Előzmény: shindo_a (579)
shindo_a Creative Commons License 2014.04.11 0 0 579

Szia!

 

Látod én el is elfeledkeztem a Stomorgyl-ről, pedig régebben már használtam.Ha minden igaz holnapra meg is lesz.Érdekes ez az evés ,mert a kacsa szívet ,csirke májat és az apróra vágott husit mindig megtudja enni még ha fáj is.Lehet néha egy kis elkapatás is van a dologban.Most valahogy azt vettem azóta észre rajta ,ha hagyom és nem erőltetem ,egy kicsit kiéhezik, és a fájdalom ellenére az alutasakosat is megeszi.Meg megint meg kell csinálni a méregtelenítést is.Lassan az ezüst kolloidból már a második üveg fogy el, de nem látok semmit, ami ellene szólna annak, hogy továbbra is szedjük. Előbb ki kell próbálni ,és csak utána kellene véleményt mondani azoknak akik ellenzik. Írtad, hogy ti fülgyulladással küszködtök, próbáltad már a régi népi gyógymódot, a kőrózsát? Ha esetleg nem érdemes lenne, én annak idején a gyerekeim fülgyulladásánál, csak ezt használtam .Az aloa verát nem próbáltam , de annak is van gyulladás csökkentő hatása. Küldhetnél egy képet a cicádról.

 

 

     Köszönöm Üdv Tünde

 

Jaj és én  a Stomrgylt mindig kis darabakokban ,többnyire májkrémbe tettem , mint minden más gyógyszert is.

 

 

 

 

 

Előzmény: cincaminca (566)
shindo_a Creative Commons License 2014.04.11 0 0 578

Szia!

 

Úgy látom sajnos nagyon hasonló cipőben járunk. Nálunk is az ínygyulladás okozza a legtöbb gondot, már amikor gond van. De az is lehet, hogy csak méregtelenítem kellene a szervezetét újból. Igazából amúgy is esedékes lenne Ti alkalmazzátok  a fórumon közzé tett homeopátiás kezelést? Mert mi folyamatosan , mióta megtudtuk, hogy beteg. Én személy szerint adom mellé a Vetrit nagy kiszerelésben két kis adag áráért sikerült beszerezni.Ha esetleg téged is érdekel küldjél mailt: bmarley@citromail.hu

Meg folyamatosan szedjük az ezüst kolloidot is. Nekünk már csak szinte a fogak tövénél van gyulladás, ami hol jobb hol rosszabb.Holnap kapom meg a Stomorgyl-2 nevezetű gyógyszert, ami nagyon jó, ezzel is rásegítek. Érdekes módon annak ellenére mikor fáj neki , mégis szinte habzsolja ,az apróra vágott kacsa szívet, főleg a fiatalt, na meg még az apróra vágott csirke husikát és csirke májat is..Esetleg megpróbálhatnátok ti is. Remélem tudtam segíteni, de ha még lenne kérdésed írj.

 

    Üdv Tünde

 

Ha lehet ,ne hidd el az orvosnak feltétlen ezt az altatást, mert ezek a szerek a gyógyszerekkel ellentétben eredményre vezethetnek. A hosszú távú gyógyszeres kezelés néha inkább még ront a helyzeten , még azok a drága kúrák is.Saját tapasztalat ,első és legfontosabb a méregtelenítés!!!

Előzmény: B.Dóra92 (569)
Dundu Creative Commons License 2014.04.10 0 0 577

Köszi Dóra! :) Cecilnek meg szorítok! :) 

Előzmény: B.Dóra92 (574)
Dundu Creative Commons License 2014.04.10 0 0 576

Szia Marianna!

 

 Hallottam az Interferonról, nekem is azzal kezelték volna a cicámat, de sajnos elment. Viszont nekem az ára nagyon húzósnak tűnik. Az enyém havi szinten olcsóbban jött volna ki, mint a Vetri. Mert azt a tömény oldatot még higítják a rendelőben. Szájon át kapta volna, az orvos mondta, hogy egy ínygyulladásos leukózisos cicának ez javította az állapotát, így ajánlotta nekünk is. 

Előzmény: mariann0427 (575)
mariann0427 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 575

Sziasztok!

 

1 éve tudom, hogy leukózisos cicám, azóta naponta kap Vetry Dmg-t és Fortekor nevű gyógyszert a májára, a véreredménye jobb lett tőle. Aki még nem próbálta, annak ajánlanám, igaz,hogy húzós az ára, a kettő együtt havi 7000-8000 ft, de valamennyit segít a kis kedvenceken.

 

Sajnos az 1 éves kontrollunk nem lett a legjobb, így a doki ajánlotta az Interferon szájon át beadását, ami nálunk 30.000 forint. Ezt a szert Budapesten ő már használta leukózisos cicánál intravénásan és azt mondja, hogy nála sikeres volt, viszont az intravénás beadás 100.000 forintba kerül. Az interferonnal akár meg is gyógyulhat a cica vagy javulhat az állapota. Szájon át még nem alkalmazta, mivel csak nemrég engedélyezték Magyarországon, így vannak bennem kérdőjelek.

Valaki hallott már a szájon át történő beadásról, vélemények, tapasztalatok róla???

B.Dóra92 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 574

Kedves Dundu,

 a Vetrit mindenképpen beszerzem, hatha némi javulással fog hozni! Akkor màr megérte :)) ne szomorkodj, hanem gondolj arra, hogy Marcikádnak milyen szép élete volt, és hogy mennyi macsek megirígyelné azt!!

Előzmény: Dundu (573)
Dundu Creative Commons License 2014.04.10 0 0 573

Szia Dóra!
 

Nagyon jó hír, hogy olyan jó étvágya van Cecilnek! :) Ezzel a betegséggel sokáig szinten lehet tartani az állapotát. Igen, a Vetrit lehet kapni az orvosnál, illetve állatpatikákban. Kb. kéthavi adag van benne, elég drága, de szerintem egy próbát megér. Örülök, ha tudok segíteni, és majd írd meg, hogy van Cecil. :) Legalább kicsit segíthetek így más cicáknak, ha már Marcikám nincs itt. :(

 

Üdv, Dundu

Előzmény: B.Dóra92 (572)
B.Dóra92 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 572

Szia Dundu!

 

 Nagyon sajnálom ami hófehérkéddel történt, el sem tudom képzelni, hogy mekkora veszteség ez :(( A Vetri cseppeket már nézegettem, egy próbát megér mindenképen !! Ha gyógyszereket kap, akkor feltűnően javul az állapota, van hogy 3alutasak sem elég neki :)) Akkor a következő lépés a Vetri csepp lesz! Ezt az állatkórházban be lehet szerezni?? 

Előzmény: Dundu (570)
Dundu Creative Commons License 2014.04.10 0 0 571

Kedves Tünde!

 Köszönöm szépen az együttérzést. Nagyon nehéz most. Sosem voltam még ilyen helyzetben, 11 évig élt velünk, nagyon hiányzik. Pótolhatatlan... :'(

Üdv, Dundu

Előzmény: shindo_a (568)
Dundu Creative Commons License 2014.04.10 0 0 570

Szia Dóra!

 Aranyos a cicád! Az én Marcim is ilyen szép fehér cica volt, és éppen most töltötte a 11. évét. Sajnos hétfőn el kellett altatni őt (más miatt). De én bíztatlak Téged! Ha más baja nincsen az ínygyulladáson kívül, próbáld neki adni a Vetri DMG - cseppeket, immunerősítő szer. Elég drága, de egy próbát megér. Illetve kérdezd meg az orvost, hogy mi a véleménye a humán interferonról? Az olcsóbban kijön, és használni szokott ilyen esetekben. Immunstimuláns szer az is. AiDs-es és leukózisos cicáknak is ajánlják!

Kitartást és jobbulást Nektek!

Üdv, Dundu

Előzmény: B.Dóra92 (569)
B.Dóra92 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 569

Sziasztok! Súlyos inygyulladassal küzdünk mi is, már lassan fél éve! Több orvosnál is voltunk már, mire kiderült, hogy az én hófehér 11 éves ivartalanitott Cecil cicám leukózisos! A fogkövét leszedték, kihúzták két fogát, de természetesen semmivel sem lett jobb neki! Más tünete nincs, csak az ínygyulladás, de az nagyon sok fájdalmat okoz neki :( most egy hat napos kúrán van, naponta kapja a fájdalom csillapítót, a gyulladáscsokkentőt, es a lázcsillapítót! Mar csak az alutasakos kaját tudja megenni, de azt is csak úgy, hogy lepépesítjük neki+tejet iszik... Ezt mind úgy, ha elé tesszük, es simogatjuk közben, hiszen ő lassan mar fél tőle a fájdalom miatt! Tudnátok nekem javasolni valami jo kis gyógyszert ami ezt a gyulladást csökkentené? Más baja nincsen, csak az evéssel van problémánk.. 11 éve velem van, ő lett a legjobb barátom, es sosem volt rajta kívül másik háziállatom.. Nagyon el vagyok keseredve, es nagyon féltem :(! Az állatorvos nekünk is azt mondta, hogy majd el kell altatni ha rosszabbodik az állapota, de hiszek benne, hogy az a sok szeretet amit a családtól kap még jó sok évet jelent neki..

shindo_a Creative Commons License 2014.04.09 0 0 568

Szia!

 

Fogadd  őszinte részvétem a cicád miatt .Végtelenül sajnálom , és sajnos tudom többszöri tapasztalatból is , hogy min mész most keresztül. De hidd el nem a te hibád, és nem is azé a kis cicáé.Te mindent megtettél érte amit csak tudtál,de az élet sajnos ilyen kegyetlen. Mindig azt veszi el tőlünk ami-aki , számunkra a legkedvesebb! Mindig emlékezni fogunk rájuk, és sosem feledjük ,hogy mennyi szeretet adtak nekünk. Még egyszer nagyon sajnálom, én pedig nagyon bíztam, hogy minden jóra fordult, és azért nem jelentkeztél.

 

 

  A továbbiakban minden jót kívánok neked , és próbálj meg ,csak az eltöltött szép időkre emlékezni.

 

      Üdvözlettel  Tünde

  

 

  

Előzmény: Dundu (567)
Dundu Creative Commons License 2014.04.07 0 0 567

Sziasztok!

 

 Kb. egy hónapja írtam ide a fórumra. Ma el kellett altatni a cicámat. :'( Sajnos komolyabb baja is volt, mint kiderült, egy hónapig küzdöttünk, de feladta. Iszonyatos rossz most. 

 

Mindenkinek kívánom,hogy nagyon szeresse sokáig azt a tüneményes cicukáját! 

 

Üdv mindenkinek, Dundu. 

cincaminca Creative Commons License 2014.04.03 0 0 566

Szia!

 

Nagyon sajnálom hogy romlott a cicód állapota! Sajnos ínygyulladással kapcsolatban nem vagyok igazán képben, az én cicámnak is van de (a doki szerint) olyan mértékű ami átlagosnak mondható a macskáknál (ezen kicsit csodálkoztam), és azóta javult is az állapota. Neki anno Stomorgyl-t írtak fel de nem igazán tudtam neki beadni, megkóstoltam, borzalmas íze van. De már több helyen olvastam hogy tényleg jó gyógyszer, és a nyálmirigyeken keresztül pont ott koncentrálódik ahol szükség van rá. Esetleg meg kéne próbálni antibiotikummal lenyomni a gyulladást és utána fenntartani az elért eredményt az eddig alkalmazott természetes gyógymódokkal. A leukózisnak ez az állapota sajnos pont erről szól, hogy egy viszonylag enyhe gyulladás is krónikussá, súlyossá válik. Az én cicámnak elmulaszthatatlan fülgyulladása van és a szeme is nagyon csipásodik, de szerencsére eddig bevált az immunerősítés melletti állandó helyi kezelés. A szemét bórvizes vattával szoktam törölgetni, meg körbe a száját is mert valami sárgás szutyok rakódik le állandóan körülötte és ha ezt rendszeresen letörlöm akkor a szája belül is tisztább lesz. Sajnos nem tudom hogy esetleg lehetne-e a cicád ínyét is bórvízzel kezelni, nekem a doki azt mondta hogy érintkezhet nyálkahártyával, nem mérgező. 

Köszi kérdésedet, az én cicám egyenlőre elég jól van, de most is megfigyelhető az állandó hullámzás az állapotában. 

Jobbulást kívánok a cicódnak, neked meg kitartást és lelkierőt ehhez a küzdelemhez!

Előzmény: shindo_a (565)
shindo_a Creative Commons License 2014.03.31 0 0 565

 

 

 

Szia!

 

Bocsi,hogy zavarlak de most egy kicsit el vagyok keseredve ,ettől a fránya íny gyulladástól nem igazán tudunk megszabadulni. A kezdeti nagyon gyulladt ínyből, mára már csak a fogtöveket érintő gyulladás lett.Talán kivétel a szemfog ! A szárazat továbbra sem tudja enni csak az alu tasakosokat. De most egy pár napja azt is össze kell törnöm , hogy könnyebben egyen. Ma viszont már alig evett látszik rajta fáj neki. Folyamatosan kapja a galajos oldatot, a Vetrit és az ezüstkolloidot. A nyirokmirigyek sincsenek megduzzadva ezért gondolom az ínye fájhat. Nincs valami ötleted ,hogy mivel segíthetnék ezen?

 

    Köszi Tünde

 

A te cicád hogy van?

Előzmény: cincaminca (547)
shindo_a Creative Commons License 2014.03.11 0 0 564

 

 Szerintem mindenképpen érdemes lenne felhívnod, Dr Székely Attilát és tanácsot kérni tőle. A 422-esnél megtalálod a telefonszámát is. A cicád ha lázas még , és nem inna akkor feltétlen kérjél infúziót, de  bőr alá.

Előzmény: ador29 (563)
ador29 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 563

Most este megvettem a homeós bogyókat, a thuja már fel is oldódott, de még hezitálok mi legyen....Remélem rosszat nem teszek vele...:-( Sajnos a környékünkön nincs egyáltalán homeós állatorvos....:-(

Előzmény: shindo_a (562)
shindo_a Creative Commons License 2014.03.10 0 0 562

Szia !

 

A homeopátiás szerek a  méregtelenítést segítik, amit gyógyszertárban beszerezhetsz.Ezek kis fiolában lévő golyócskák , amit én kevés vízben hagytam feloldódni . Az oldatnak meg több összetevője is van .Gyógynövény :a ragadós galaj és a bíbor kasvirágból készült cseppek (Echinacae) is. Mindenesetre a  méregtelenítés nekünk hatott. De ha gondolod keress rá ezeknek a szereknek a szervezetre gyakorolt hatására. ég esetleg konzultálhatnál is Dr Székely Attilával, nagyon segítőkész. Az orvosotokban feltétel nélkül megbízol ? - mert ha nem  érdemes lenne máshová is elvinni.

 

 

Előzmény: ador29 (561)
ador29 Creative Commons License 2014.03.10 0 0 561

Szia! Köszi a választ!

Most jöttünk az állatorvostól. Megint 40 fok a láza. Rákérdeztem erre a negatív teszt dologra, ő azt mondja, hogy kimutatta volna, egyébként is szép rózsaszín az ínye, a tappancsai is, nem néz ki vérszegénynek. Csak a nyirokmirigyek nagyobbak, az is csak a nyaki. A szájában sincs semmi szerencsére.

A  homeopátiás szereket én alkalmazom egyébként, saját magamat szinte csak azzal gyógyítom, persze csak olyanokat, mint nátha, torokgyuszi, savtúltengés, csalánkiütés....

Most teljesen tanácstalan vagyok, mit csináljak...A homeos szerek a méregtelenítők vagy az oldat?

Előzmény: shindo_a (560)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!