Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2011.08.28 0 0 7106

Már kijött volna DVD-n?

Hiszen éppen most kezdék el vetíteni a 3D verziót a brazil mozikban. (Ahogy írják, a lengyelek és a szingapúriak is megnézhetik hasonló módon.)

Előzmény: Niko Ékszer Karikagy (7105)
Niko Ékszer Karikagy Creative Commons License 2011.08.28 0 0 7105

Valami tudja hol lehet megrendelni a 2011 londoni Aphrodite Les folies turnéról készült DVD??????

Patreides Creative Commons License 2011.08.11 0 0 7104

A "Confide in Me" (1994) olyan dal, amiről sok dalszerző mondhatja, hogy "bárcsak én írtam volna" (konkrétan hallottam is egyet, aki egy videón ezt mondja :) ), de a tény az, hogy a dalt Steve Anderson és Dave Seaman, vagyis a Brothers In Rhythm duó írták, felhasználva hozzá Edward (Owain) Barton dalát, az "It's A Fine Day"-t.

Patreides Creative Commons License 2011.08.11 0 0 7103

Egy jó szám persze nyilván sokakat csábít feldolgozásra. (Talán ezért is lehet azt mondani, hogy klasszikus...)

Nerina Pallot - Confide in me

Hurts - Confide in me

PhoeniX Files - Confide in me

 

Utóbbi azt bizonyítja, hiogy még magyarokat is... :)

Előzmény: Mrs Tremond (7102)
Mrs Tremond Creative Commons License 2011.08.11 0 0 7102

Tegnap a Hurts lenyomta a Confide in Me feldolgozását a Szigeten. A legjobb szám volt, amit egész este hallottam. De mondjuk nem is annyira attól, amit a Hurts adott hozzá, nem variáltak rajta túl sokat, egyszerűen zseniálisan jó az a szám.

Mrs Tremond Creative Commons License 2011.08.10 0 0 7101

Hát szerintem az Everything Is Beautiful esetleg az lehetett volna, ha kiadták volna kislemeznek normális promókampánnyal, klippel, mindennel. Az All the Loversből mint dalból is kihozhattak volna többet, szerintem hiba volt egy I Believe in You-remixnek álcázni azt a számot. Nagyon elcseszték a kislemezválasztást ennél az albumnál, de az Xnél is.

Előzmény: Patreides (7100)
Patreides Creative Commons License 2011.08.09 0 0 7100

Erről a lemezről valószínűleg egyik szám sem lesz olyan időtálló, mint a Confide In Me, vagy a Where The Wild Roses Grow.

De hát nem lehet tervezetten klaszikusokat csinálni, ahogy Zsdanov elvtárs a nagyon nagy Szovjetunióban hajdan elképzelte és utasításba adta: "Írók, alkossatok remekműveket!". (Parancs, értettük.)

 

Majd talán a következő album... :)

Előzmény: Mrs Tremond (7099)
Mrs Tremond Creative Commons License 2011.08.09 0 0 7099

Én meghallgattam, mert azt csinálom, hogy mindig a legrégebben hallgatott számokat hallgatom az iTunesomban, és kb. havonta egyszer az egészet végighallgatom. Amit több mint egy hónap után sincs kedvem végighallgatni, azt törlöm. Aphrodite még benne van, a gyengébb számokat sem purgáltam még belőle. De mondjuk már nincs hátra sok addig.

Előzmény: Patreides (7098)
Patreides Creative Commons License 2011.08.06 0 0 7098

Nerina Pallot, azt hiszem, saját magának most jobb kis popslágert hozott össze (zenét is, szöveget is), mint a Kylie számára írt Better Than Today (mondjuk ez valójában nem is neki íródott eredetileg), vagy akár az Aphrodite. Persze ez jellegében is más, inkább egy időtlen (maga a videó meg a hatvanas évek és az utazáson forgatott amatőr filmek hangulatát idézi) nyári sláger, és nem nagyon fognak rá klubokban táncolni, mint a Better Than Today-ra.

Nerina Pallot - Turn Me On Again

"- I was really intrigued with one track in the album which is Turn Me On Again. Is the track really about sex? If so, what inspired you to make a track about sex?"

"- Ha ha! Well, I meant that all good pop songs should really by 3 and a half minutes about sex in general, not just the ‘act’ itself if you know what I mean. TMOA is about  flirting, really, about the thrill of the chase – that’s sometimes the most fun part I think."

"If the title wasn’t clear enough, Nerina explains what the song is about: "

"- It’s essentially a song about shagging, but specifically the bit before you’ve seen the goods and you’re in that flirty, chemistry soaked phase. The phase before you find out they still live with their Mum and/or have a wife and kids tucked away somewhere."

 

Fontos kérdés következik az Aphrodite album helyének meghatározása tekintetében:

Van valaki, aki az elmúlt egy hónapban meghallgatta az albumot? Az ember a számára kedves zenéket azért időről-időre előveszi...

zoeka Creative Commons License 2011.07.24 0 0 7097

Helló Tamás! /Roszik/

 

Kellene egy e-mail cím, ahová küldhetem a listát!

 

Köszi

Patreides Creative Commons License 2011.07.24 0 0 7096

Patreides Creative Commons License 2011.06.26 0 0 7095

A Better Than Today ismeretében elég furcsa, de most fedeztem fel, hogy 2001-ben még  ilyen dalt is írt Nerina Pallot magának az első lemezére. Elég klasszikus hangzása van. Mondjuk az elég érdekes lett volna, ha Kylie akkoriban kiválasztja ezt a dalt magának egy albumára. :)

 

Előzmény: Mrs Tremond (6923)
judelaw Creative Commons License 2011.06.09 0 0 7094

Kéne egy ilyen, már csak a The One klipje miatt is...

 

http://www.discogs.com/viewimages?release=2789675

judelaw Creative Commons License 2011.05.28 0 0 7093

 

zoeka Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7092

Helló mindenki!

 

Miskolcon Kylie cd - dvd gyűjtemény eladó! Kérésre listát küldök e-mail - ben.

Dub Oddity Creative Commons License 2011.05.24 0 0 7091

Már csak az All the Lovers hiányzott magyarul...

 

golja_version02 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 7090

amerikában tornatermekben lépett fel?:)))

 

golja_version02 Creative Commons License 2011.05.21 0 0 7089

rajongók:

 

 

:-DD

Patreides Creative Commons License 2011.05.20 0 0 7088

Az All the Lovers jelölt volt az Ivor Novello Awards-on:


PRS FOR MUSIC MOST PERFORMED WORK

Song: All the Lovers
Writers: Jim Eliot / Mima Stilwell
Performed By: Kylie Minogue
UK Publishers: Sony/ATV Music Publishing

 

A tegnapi díjátadón a győztes végül a Plan B dala lett:

 

 Song: She Said
Writers: Eric Appapoulay / Richard Cassell / Benjamin Drew / Tom Wright-Goss
Performed By: Plan B
UK Publishers: Sony/ATV Music Publishing / Universal Music Publishing

 

De legalább gondoltak rá... :)

Patreides Creative Commons License 2011.05.19 0 0 7087

Hát az kétdégtelen, hogy a pénz nagy szerepet játszhatott ebben, de ha belegondolok, Nerina milyen utat járt be idáig, ezen nem kell csodálkozni.

 

Why a major label record deal still matters

 

Viszont az is igaz, hogy mialatt Kylie-val dolgozott, illetve mikor befejezték a munkát, Nerina többször leírta a twitterén, hogy a 13 éves önmaga milyen ámult és boldog lenne most, hogy az akkori bálványával, Kylie Minogue-al dolgozhat együtt.

 

Tehát az egyik nem zárja ki a másikat. 

Amúgy meg az mindig az előadó, és a menedzsmentje felelőssége, hogy végül mit választanak ki az albumra.

A szerző ír ilyen dalokat, meg olyan dalokat... a végén a választás nem az övé.

 

Ép ésszel el lehet azt képzelni, hogy Kylie kiválasztja a dalt, sőt, ragaszkodik hozzá (Nerina így lemond arról, hogy feltegye a saját, 2009-es The Graduate albumárq) és a szerző nemet mond, és lebeszéli a sztárt, hogy hát ez a dal nem elég jó, ne ragaszkodj már hozzá ennyire?

Ez elég életszerűtlen azért. :)

 

És Nerina nem is érez felelősséget azért, mert a Better Than Today nem lett nagyobb siker. És nem azért, mert erre egyébként képtelen, hanem azért, mert nem érzi így, és kész.

Joe McElderry-vel kapcsolatban például érez felelősséget, pedig szerintem azért sem kellene. Ott is ők választották ki a real Late Startert Joe albumára, nem Nerina ragaszkodott hozzá. Talán le kellett volna beszélnia a srácot, hogy ne csinálja, ne énekelje el, mert nem neki való?

Ugyan.

De azért Nerina kissé kényelmetlenül érzi magát Joe McElderry kettétört, vagy csak megtorpanó karrierje miatt.

Itt, ezen a videón is elég világosan beszél az egész zenei iparról, és különösen az X-Factor bizniszről, Joe McElderry esete kapcsán:

Nerina Pallot about music industry, and stuff...

 

Real Late Starter (Joe McElderry's cover)

 

Real Late Starter (original)

 

De Kylie esetében erről szó sincs. Kylie nagylány már, tudhatja, mit miért tesz, és hogy hogyan működik a zenei ipar.

joe McElderry meg tapasztalatlan, zöldfülű kezdő volt, amikor hirtelen belecsöppent ebbe az egészbe, és nem fogta fel, hogy itt őt kifacsarják, beszedik a pénzt, amit hoz nekik (ha hoz), azután simán el is dobhatják.

Kylie legalább húsz éve ebben a világban él. Azt hiszem, amit ő nem tud erről az egészről, azt nem is érdemes tudni.

Ezeket a dalokat választotta, választották... Az album nem lett kirobbanó siker. Még akkor sem, ha beleszámítjuk a zeneipar utóbbi években mutatott drasztikus hanyatlását (az eladott CD-k számának csökkenését messze nem ellensúlyozza a letöltések számának növekedése).

Hát legközelebb majd jobban kell válogatni.

Egyébként Kylie Minogue nem kicsit akadt ki a saját lemezkiadójára, az EMI-re a két utolsó kislemeze sikertelensége kapcsán, és egyértelműen a menedzsment töketlenségét, a rossz időzítéseket, a csapnivaló promóciós munkát okolta érte. És nem azt mondta, hogy hát igen, rosszul választottunk, mert be kell látom, sz@rok ezek a dalok. Nem.

 

Ja igen, tehát még egyszer Joe McElderry esete:

 

"What do you feel about Joe McElderry? Is it true that you said that you are “to blame” for Joe’s career not taking off?

I feel bad for Joe because he only won the X Factor 18 months ago and yet it already feels like his career is not going very well. I think the show these days seems to exist to boost TV ratings and make the producers and TV companies loads of money but the actual contestants themselves get thrust into the limelight very suddenly and with minimal support. I also have issues with the way the contestants’ albums have release dates before they’re even made – so the albums are rushed out and not always representative of what the artist is really like. While I was flattered that one of my songs was chosen for Joe’s album, I think he should have taken a bit more time and made something with a bit more of ‘him’ in it. I think that’s what I meant when I said I felt partly to blame. Having said that, the X Factor can be amazing for the contestants, Diana Vickers has used the show as a great springboard for her career, but she also took a lot of care over recording her first album and going on tour with it. Also, when there is so little music on TV these days it’s still better that the biggest slot of the week on TV is a show given over to music. (Well, most of the time, I’m not sure Wagner counts as music!) But I get grumpy when I see the press giving these kids such a hard bloody time. People shouldn’t be shot down and made fun of just coz they have hopes and dreams, everyone has something they cherish but are a bit too scared to go for. Admittedly, some of the performers early on in the series could do with learning how to actually sing!!"

Előzmény: judelaw (7086)
judelaw Creative Commons License 2011.05.19 0 0 7086

A Better Than Today egyébként pont arra jó, amire készült.

 

Ebben látod tökéletesen igazad van. A BTT szimpla album filler és sosem lett volna szabad kislemezként kiadni. :-))

 

a Better Than Today azért lett olyan, amilyen, mert pont ilyennek szánták.

 

Valószínűleg a kis kedvenced is ráébredt, hogy sok pénzért a szart is rá lehet sózni Kylie-ra és bolond is lett volna kihagyni ezt a lehetőséget. Totálisan megértjük :-)

Előzmény: Patreides (7085)
Patreides Creative Commons License 2011.05.19 0 0 7085

"I also noticed that you actually wrote the title track of Miss Kylie Minogue’s  Aphrodite. How was it working with Kylie? What inspired you to write Aphrodite?

Nerina Pallot:

Kylie started working with myself and Andy based on hearing ‘Better Than Today’ which ended up being her last single, and from that we wrote some more tracks, one of which was ‘Aphrodite’. I wanted to write something for Kylie that celebrated all the things I think she radiates, and all the reasons I have been a fan since I was a kid; femininity, love, her goddess quality. She’s a true icon and I wanted to give her a song to represent that."  (reflectiveinklings.com)

 

 

Úgy érzékeltem, itt többen nincsnek kibékülve a két dallal, amit Nerina az Aphrodite albumra írt, buta szöveg stb...  Most pár dal már ismert az ő új albumáról, ezeket magának írta. Ezek egészen mások, de szerintem elég jók. Nyilván más egy Kylie Minogue album, más egy Diana Vickers albumra dalt írni, és más egy Nerina Pallot album.

Tehát elég nyilvánvaló, hogy például a Better Than Today azért lett olyan, amilyen, mert pont ilyennek szánták. Ezek a dalok meg azért ilyenek, ilyen zenéve és szöveggel, mert ezek meg ilyennek készültek, egy más közönséget célozva meg:

Nerina Pallot - Put Your Hands Up (official clip)

All Bets Are Off (acoustic, guitar)

All Bets Are Off (acoustic, piano)

If I Lost You Now (acousttic, guitar)

History Boys (acoustic, piano)

Butterfly (acoustic, guitar)

Turn Me On Again (acoustic, guitar)

 

Kylie számára is készült több dal, más dalok is, de ő pont azt a kettőt válogatta ki az albumára. A Better Than Today egyébként pont arra jó, amire készült. Hogy a kiadó nem tudott belőle sikeresebb single-t csinálni, az már az ő sara.

Az Aphrodite meg nem véletlenül volt a koncert nyitó száma, az a dal is pont jó arra, amire készült.

Előre különben is elég nehéz megmondani, miből lesz nagy siker. Adele 21 lemezének, és a Someone Like You single-nek a hihetetlen népszerűségét ki jósolta meg előre? Többet adtak el belőle, mint 2004-ben Katie Melua Call of the Search albumából és a Closest Thing to Crazy kislemezből, pedig az akkor a briteknél kirobbanó siker volt.

Nyilván Kylie és a menedzsment lassan törheti a fejét, hogy a következő albumhoz kiket kérjenek fel szerzőnek, producernek. De a sikert senki nem tudja előre garantálni, ez egy ilyen üzlet.

 


 

 

Dub Oddity Creative Commons License 2011.05.12 0 0 7084
tomszli1 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 7083

Kylie Minogue & VERBAL have released We Are One on YouTube, they ask that u make a donation to JAPAN UNICEF...

Quote: We extend our heartfelt sympathy and condolences to all who have been affected by the Tohoku Earthquake and Tsunami, and we truly hope for the recovery as soon as possible. Let's all help rebuild the country together!! This collaboration single "We Are One" was especially written deep from our hearts thinking about everyone in the Tohoku regions. We'd strongly like to continue supporting for the future of Japan.

Kylie Minogue × VERBAL

○Pls support Japan by donating to JAPAN UNICEF.

Levi1984 Creative Commons License 2011.04.21 0 0 7082

örülök is meg nem is.

örülök h viszonylag hamar leadják a koncertanyagot (2 hónapon belül), de pl. annak nem, hogy 90 perces anyagot terveznek csak levetíteni (reklámokkal teletűzdelve persze), holott a koncert kb. 2 órás volt...

mindegy, a szeptember-októberi DVD-megjelenésig ezzel kibírom.

Előzmény: judelaw (7081)
judelaw Creative Commons License 2011.04.19 0 0 7081

Sky has announced that Kylie Minogue's The Aphrodite - Les Folies tour is to get its television premiere this summer on the Sky 3D channel.

The Australian popstar's final date at London's O2 Arena will air on Sky 3D at 7pm on June 19, featuring multiple costumes created by fashion house Dolce & Gabbana and 30 fountains projecting water into the air.

The acclaimed tour also had a heart-shaped stage with more than a million moving parts, enabling Kylie's dancers to float above the audience.

Filmed in 3D by Sky, the 90-minute concert programme includes hit songs such as 'Can't Get You Out Of My Head', 'Better The Devil You Know', and 'All The Lovers'.

"I'm so proud of this tour. Everyone has pulled out the stops to give my fans a truly unique concert experience," said Kylie.

"So I'm excited we have been able to use the power of 3D TV to give audiences at home the chance to get a front row experience."

John Cassy, channel director of Sky 3D, added: "If ever a show was made for 3D it is The Aphrodite - Les Folies.

"From the costumers to the choreographer and the fountains to the flying angel, Kylie has excelled herself. Fans of Kylie are in for a treat - it will feel as if the concert is taking place in their living rooms."

Patreides Creative Commons License 2011.04.12 0 0 7080

Hát ezek tényleg aranycsizmák, meg szárnyak. Eddig nem pontosan értettem, miről is van szó. :)

Előzmény: XGOD (7079)
XGOD Creative Commons License 2011.04.12 0 0 7079

Nekem tetszett a koncert nagyon. Utos volt. A szinpad is remek volt. Az X-es nekem nem jott be. Ez viszont hasonlo volt mint a Showgilr-os, es ez igy jo :)

Keszitettem par videot koncetren HD-ban. Az egyik kedvenc reszem.

Esetleg kiteszek meg parat, ha van ra igeny.

Patreides Creative Commons License 2011.04.09 0 0 7078

Nerina Pallot ma egy bizonyos koncertet nézett meg Londonban. :)


   

"I'm about to pee my pants with excitement.

...
12 year old me is beside herself. Oh @kylieminogue thank you for making my dreams come true! 

...

OMG there is a man with gold boots and WINGS in front of me.

...

Actually, make that THREE men in gold boots and wings.

...

I need me a man with gold boots and WINGS. WINGS, Friendz!

...

I will die happy now."

 

 

És hogy mennyire nem mindegy, ki is az a bizonyos személy egy bizonyos díszletben:

 

 

"My lovely friend @kerrymoyles is fierce and feeling mighty on a certain shell: http://plixi.com/p/90666168"

 

:) :)

 


Patreides Creative Commons License 2011.03.31 0 0 7077

A zeneipar hanyatlásához...nem  tudom, volt-e már ez a cikk és grafikon?

Elég drámai:

 

 

A bevétel már a koncertekből van, de - gondolom - azt sem olyan könnyű mostanában megfinanszírozni. Kell a jó szponzor, mnt a falat kenyér.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!