Keresés

Részletes keresés

MSI Creative Commons License 2005.08.05 0 0 189

Sziasztok,

Jelenleg VirusBustert használok. Van egy olyan észrevételem, hogy az elöbb említett viruskergető használatakor, a processzorom 100%-on fut. Ha nem ezt használom, akkor a proci rendesen működik.

Proci 700MHz, 256 ram, WinMe

Vajon miért van ez így?

MSI

gyökérkezelt Creative Commons License 2005.06.22 0 0 188
Szia!

A lent leírt progik mind ingyenesek.
Látom a problámád közben megoldódott :)
Előzmény: Geyza (184)
Geyza Creative Commons License 2005.06.15 0 0 187
Szia, 46! Kösz szépen, megcsinálom! Üdv, Geyza
Előzmény: 46 (185)
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.15 0 0 186
Én is az Avast-ot használom, eddig tökéletesen meg vagyok vele elégedve, csak ajánlani tudom...
Előzmény: 46 (185)
46 Creative Commons License 2005.06.14 0 0 185
Szia Geyza!

Akár az avast honlapjáról, akár a honosítóműhelyről le tudod szedni, tud magyarul és regisztrálás után 14 hónapig ingyen védi a gépedet!
Működő link a letöltéséhez:
http://www.honositomuhely.hu/index.php?option=com_remository&Itemid=1&func=fileinfo&filecatid=125&parent=category
Előzmény: Geyza (184)
Geyza Creative Commons License 2005.06.14 0 0 184
Szia, gyökérkezelt! Az avast-t már mások is ajánlották, állítólag ingyért letölthető. Igaz? Honnan? Köszi, Géza
Előzmény: gyökérkezelt (183)
gyökérkezelt Creative Commons License 2005.06.11 0 0 183
Én tavaly szeptemberben telepítetem újra a gépemet és azóta kifogástalanul működik. Ugyanezekkel a beállításokkal másik két gépet is elláttam, hasonló eredménnyel. Akit érdekel azzal szivesen megosztom azokat a védelmi beállításokat amiket használok, hátha talál közöttük hasznos 5letet.

1 ADSL. Gyakran előfordul, hogy ádéesel modem esetén a gép perceket vár induláskor a modem miatt. Ez azért van, mert az eretnetkárta keresgéli azt az ip címet, amit csak a kapcsolódás után kap meg tudajdonképpen. Ilyen esetben érdemes neki egy fals IP cimet beírni, és ez megoldja a problémát. Amilyen hülye, hisz nekünk és nem áll neki keresgélni.

2 Tűzfal. Több megoldás van, én Keriot használok (magyar nyelvű). Ha a gép nem tagja hálózatnak akkor érdemes letiltani benne a Generic host process és a File és printer sharing teljes internetforgalmát. Így minenféle telnetes és egyéb próbálkozás eleve falba ütközik. Bejövő forgalmat automatikusan csak a csevegőknek (Skype MSNmessenger ICQ stb) engedélyezzünk, a többire jobb odafigyelni. Én ki szoktam kapcsolni a rendszervédelmi szolgáltatását, lévén azt más progi látja el. Ja, és a localon kívül minden hálózat megbízhatatlan!

3 Antivirus. Én az Avast!-ra esküszöm (magy). Soxor olvastam hogy baj volt vele, összeakadt stb, de friss rendszerre frissen telepítve nem okozhat problémát, nekem soha nem is okozott. Külön előnye, hogy a levelezés és a böngészés is áthalad rajta, a böngészőt érintő támadások egy részét fel is fogja... Én ki szoktam kapcsolni a P2P és Exchange modulját, lévén hogy nem használom.

4 Prevx. Na ez szerintem az igazi aduász. Trójaiak, férgek heckerek és kémek elleni progi. Számtalan szolgáltatással bír, a buffer tulcsordulások megelőzésén és a registrymódosítás figyelésén túl számtalan védelmi képességgel rendelkeszik. gyakorlatilag nem telepíthető semmi a gépre a mi beleegyezésünk nélkül, mert egyből leállítja folyamatot és az engedélyezésünkre vár. Ha valaki be is törne hozzánk, kicsi az esélye hogy észrevétlenül komoly kárt tudjon tenni, ha a prevx fut. Persze ha mi telepítünk valamit érdemes kivonni a forgalomból (suspend). A progi két komolyabb hibával bír, az egyik hogy csak 256RAM és afölött nem lassít, alatta inkább ne használjuk. a másik, hogy laikus számára nem mindig egyértelmű, hogy mit is kérdez tőlünk. Általában elmondható, hogy a nem telepítünk, akkor jobbára békében kell nyugodnia. Ha nem telepítéskor jelez, jól nézzük meg, hogy mit is akar, és próbáljunk jó döntést hozni. (http://prevx.com/ - a lap alján: Prevx Home free download)

5 Firefox és Thunderbird. A vírusok többségét MS szoftverekre írják, így az is ad némi biztonságot.

6 Ad-aware a kémek ellen, ár soha komolyabb kém nem tudott bejutni, csak pite adatbányászok, de ha ezeket is redukálni akarjuk, érdemes még felteni a SpywareBlaster-t is, ami letiltja a gyanus sütiket küldő webhelyekrőli fogadást.

7 Takarítás. Ez is fontos, főleg, hogy a registry rendben legyen. Kezdőknek ajánlom az EasyCleaner-t. Tud magyarul és könnyen használható.
Törölt nick Creative Commons License 2005.05.16 0 0 182

Kedves fgggf!

Megértelek, de mielőtt végleg feladnád, próbáld a Kérdés windowsos gurukhoz és a Windows XP-topikban is elmondani. Ezekben van a legtöbb profi értő, és ezek pörögnek a legjobban: hátha valaki, aki minden problémát jól ismer - válaszol.

Előzmény: fgggf (175)
zsolt160matizos Creative Commons License 2005.05.16 0 0 181
Sajnos nem sikerült telepíteni az AVG New termékét, tehát nincs jó véleményem róla!
A víruskillerjük free változata viszont király, nekem be jön+ZoneAlarm!
zsolt160matizos Creative Commons License 2005.05.08 0 0 180
Most vettem észer az AVG oldalán, hogy van egy kombinált tűzfal-víruskiller program. Mivel a víruskillerjük számomra nagyon bevált, kipróbálom ezt is!
Bővebb infó, letöltés ITT!!
kiwancsi Creative Commons License 2005.04.24 0 0 179

 

Érdekes dolgokat olvastam itt.

 

Ha nekem egy magánhálózati IP címem van(10.x.y.z) akkor ezen keresztül hozzá lehet férni a gépemhez?

 

És honnan?

A hálózaton belülről? Vagy a szolgáltatón kívülről is?

 

köszönöm

kiw...

kiwancsi Creative Commons License 2005.04.24 0 0 178

 

Sziasztok.

 

Pár nap múlva lejár a Nortonom (2003-as) vírusleírásszolgáltatása.

Nincs módomban meghosszabbítani.

Mit tehetnék?

 

üdv.

köszönöm

kiwancsi

zsolt160matizos Creative Commons License 2005.04.03 0 0 177
Én nem akarok beleszólni, mert nem igazán értek hozzá, de egy kollegámnak az volt a gondja, hogy formázás után telepítéskor rögtön felrakta a NAV-ot, és rögtön talált trójait, vírust. Azt ajánlottam, hogy amig minden biztonsági rendszert fel nem tesz, addig húzza ki a netet, telepítse a vírusfogót, tűzfalat, és ha mindez megvan utánna "dugja" vissza a netet! Megoldódott a problémája!

Csak, lecserélte a ZoneAlarmot valami Magyarnyelven is tudó tűzfalra, amin volt valami távoli segítségnyújtás, vagy mi a szösz, és belekotortak a tűzfalába!
fajitas Creative Commons License 2005.04.02 0 0 176
Szerintem statikus ip címed van, azért találnak mindig rád. Vedd fel a kapcsolatot a imternet szolgáltatóddal, és változtattasd meg az ip-címed. A másik lehetőség, hogy valaki viccelődik veled. Nem tudom elképzelni, hogy sorozatos újratelepítések után is egyfolytában bejut valaki a gépedbe!
Előzmény: fgggf (175)
fgggf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 175
Hidd el, már régen, évek óta mindent elkövetek a biztonság érdekében. Össze sem tudnám számolni milyen biztonsági programokat használtam, biztonsági okokból nem írom le milyet használok jelenleg. Egyik sem ér semmit. Ha akarnak úgy is bejutnak, az user semmit nem tehet. Felmondom a nethozzáférésemet, és kávézóból fogok netezni. Egyszerűen nincs más megoldás. Annak nincs érteleme, hogy állandóan tönkremegy a windows. Azt is tudom, ha linuxot kezdenék el használni, azt is igen rövid idő alatt tönkretennék, ugyanúgy ahogy a windows tönkreteszik.
Előzmény: huzat (174)
huzat Creative Commons License 2005.03.21 0 0 174
huh
a leírt dolgok közül néhány tényleg utal valami jelenlétére, de a nem induló zene lejátszás nem gyakori. Ettől függetlenül tényleg sz@r dolog lehet.
Én nem tudom, hogy rád szálltak-e, de meglehet.
Talán a lehető legtöbbet kellene elkövetned a biztonság érdekében. igaz 100%-os védelem nincsen
Vírusölő, antispy amik folyamatosan figyelnek a háttérben mindenképpen kellene. Tűzfal amit leellenőrzöl(!), hogy jól állítottad-e be. Alternatív böngésző, updatelt windows. (nem ártana olyan fal, ami blokkolja a támadó ip-jét egy idő után, de ilyet ingyenesen nem tudok)

Talán nézz el a kiástam a csatabárdot topicba. ott vannak szakértők is.
Ne add fel!
Előzmény: fgggf (173)
fgggf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 173
Most azt írom le, az évek alatt mit ártottak nekem a hackerek. Már a rengeteg gonosz dolog közül, ami eszembe jut
1. Egyszercsak teleírta a windows a winchestert nem tudom mivel. (Biztos vírus)
2. Tönkretették a hálózati kapcsolatomat, nem tudtam felmenni a netre.
3. Eltüntek a játék mentéseim.
4. Elkezdtek nem futni a játékok.
5. Eltüntek a zenéim.
6. Egy két program elkezdett nem működni. (Beletöröltek gondolom)
7. Elkezdett nem működni a zenelejátszás.
8. Nagyon meglassult a netem.
9. Megváltoztatták a mailszerver jelszómat (freemail), nem tudtam hozzáférni a leveleimhez.
10. DOS támadás is érte a gépem, arra is volt példa hogy megnyitok egy oldalt és egészen máshova jutottam, a hackerek hackelésre használták az én gépem.
fgggf Creative Commons License 2005.03.21 0 0 172
Sziasztok!
Most leírok nektek egy szomorú történetet. 1999 óta van számítógépem. Mindig elcsodálkoztam azon, hogy soxor volt arra példa, hogy egyszercsak elromlott a gép, és csak az újratelepítés oldja meg a problémát. Rengeteg tűzfalat, vírusirtót, trójai keresőt használtam, használok. Most csak azt írom le, ami mostanában történt. Amikor a tűzfal nem jelezte a behatolási kisérleteket ( mert bejutottak), rövid idő múlva újra és megint tönkrement a windows. Most a változatosság kedvéért a zenét nem játszotta normálisan, akárhogy állítottam, akármilyen lejátszószoftvert használtam, de volt arra is példa hogy mást tettek tönkre, sőt olyan is volt hogy az egséz gépet tönkretették öt perc alatt. . Format c, újratelepítés. Több órai munka a szabadidőmből sokadjára. Amikor minden kész, áll a windóz, tűzfal, vírus/trójiairtó, programok, dc-zek (fájlmegosztó program), eleinte jelezte a tűzfal a behatolási kisérletet, majd nem és azt veszem észre hogy a dc 52 %-ot használ a processzoridőből (!). 3 ghz-es p4-esem van. Vajon mire használták a gépem? Frissítem a dc-t újabb verzióra, most meg megint hackelik a gépem. Már nem látok a rengeteg tűzfal logtól. Megint nem működik a zenelejátszás, szerintem azért teszik nekem tönkre éppen ezt, mert látják sok zeném van, és arra következtetnek hogy engem a zene érdekel. Higyjétek el, ÉVEK ÓTA EZ MEGY. Újratelepítés/megint elromlik. Nem hiszem hogy trójai van a gépemen, mert kivülről befelé, és nem belülről kifelé hackelik a gépem és akkor is hackelik amikor az újratelepítés után először megyek fel a netre. (Egyébként éppen két hete talált az egyik trójai kereső egy trójait: telnet pro 1.0) Kezdek arra gondolni, hogy EGYSZERŰEN NEM FOGOK ITTHONRÓL INTERNETEZNI SOHA TÖBBET. Felmondom az nethozzáférésem, és ha mindenképpen netezni akarok, megtehetem egy kávézóból is. Miért engem néztek ki ennyire? Másokat miért nem? Miért jó szórakozás egyes gonosz embereknek, hogy tönkretegyék mások szórakozását. Mivel lesz neki ezzel jobb? Ha velem megtehetik, másokkal is megtehetik és ha megtehetik, higyjétek el, meg is fogják tenni. Az Internet akalmatlan arra, amire használják, sok rossz ember van, akiknek az a szórakozása, hogy ártsanak. Szórakoznak azon, hogy másoknak ártanak. Értitek???!!!! Köztem és köztük az a különbség, hogy én még akkor sem tudnék másoknak ártani, ha értenék annyira a hackeléshez, hogy megtehetném. Az ilyen embereket (?) állatokat, megvetem.
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.16 0 0 171
Kösz az infót!!!
Előzmény: ronintilla (169)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.16 0 0 170
Köszi a tippeket ! A rendszervisszaállítás nem sikerült, mivel nincs visszaállítási pont, ezt mondjuk nem nagyon értem ( Win Me ). Mindenesetre csökkentett módban futtattam az Adaware-t, és valami történt, de az összes Spy meg egyéb féreg nem jött le, gyanítom azok, amiket esetleg ez a progi nem ismer. Körülnéztem egyéb remover után, de amit találtam az csak a vizsgálatig volt ingyenes, a javítást már pénzért csinálta volna, és nem akarok most már erre pénzt kiadni... Az biztos, hogy gyorsabb a gép, de még így is eléggé vacakol, most már talán kibírja, amíg meglesz az új gép.
Előzmény: huzat (168)
ronintilla Creative Commons License 2005.03.16 0 0 169
http://internetbiztonsag.lap.hu/ oldalról különböző, akár ingyenes vírusirtók, tűzfalak, kémprogi gyilkolók, cache macerálók közül válogathatsz. 
Előzmény: Törölt nick (167)
huzat Creative Commons License 2005.03.16 0 0 168
Ha veszel gépet valszínű valamelyik telepítő CD-n lesz 3 hónapig jó vírusölő. Kezdetnek az, meg talán Ms antispy, amelynek van rezidens védelme, mellette scannelésnek ad aware se, spybot search and destroy, esetleg a spydoki. Meg tűzfal: kerio, ZA, otpost sygate négyesből valamelyik. No meg updatelt windows, alternatív böngésző.

Vírusölő is rengeteg van. A legtöbbet talán a nod32-t emlegetik. De vannak itt is ingyenesek, mint pl. avg, avast!, antivir, CA 1 year trial(!).

"berakom karanténba, újraindítok, és az összes újból ott van, ahol addig is volt."
Ez elég baj. Főleg ha az összes. Nem csinálsz valamit jól. Ilyenkor csökkentett mód, rendszervisszaállítás kikapcs kellene és úgy scan, meg irtás.
Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.15 0 0 167

Üdvözletem! Tanácsot szeretnék kérni. 1 héten belül veszek új gépet, a kérdésem az lenne, mily módon, mely programokkal stb. tudnám védeni. Fontos gondolom, hogy naponta használom a DC-t, egyébként semmi pornó stb. Valami  tényleg hatékonyat szeretnék, mert a mostani gépem ( özönvíz előtti Pentium 2-es ) teljesen tele van Spy-okkal stb.,nem is tudom leszedni őket. Az Adaware megtalálja őket, berakom karanténba, újraindítok, és az összes újból ott van, ahol addig is volt.

Köszönöm előre is a tanácsokat!!!

Hijlee Creative Commons License 2005.03.10 0 0 166
Én a Nod32 és az Ad-Aware SE-t ajánlom!
zsolt160matizos Creative Commons License 2005.02.17 0 0 165

Segítség!

Ad-Aware SE telepítése után, indításkor valami dll file nincs meg ezért nem megy a gépen. Találkozott ilyenel valaki?? Ja és mint ha ezután is kiad egy hibaüzit, de azt németül!?

Válaszaitokat várom!

zsolt160matizos Creative Commons License 2005.01.20 0 0 164
Bocs a frissítést az IE-re gondoltam!
Előzmény: zsolt160matizos (163)
zsolt160matizos Creative Commons License 2005.01.20 0 0 163

Szia!

Én hasonló feltételek mellet, plussz egy kis letöltés programok, stb..! Ehez én az ingyenes AVG vírusírtót használom, ZoneAlarm ingyenes tűzfallal IE 6.0 mellet. SpyBoot, és Ad-Aware SE kémprogikeresőket is futatok néha, a biztonság kedvéért.

Eddig semmi gondom nem volt, igaz csak kb.: 1 éve netezek.

Ajánlatom, próbálj ki több fajta vírusölőt, és ami bejön azt használd! Tűzfalnál is hasonló az ajánlásom, ami nekled be jön azt használd!

Nálam a Norton Antivír nagyon lassította a gépet, ezért választottam az AVG ingyes víruskeresőjét.

ZoneAlarm egyszerü, van vírusölővel kombinált verziója, trial, kipróbálható egy hónapig, utána meg kell venni, de használhatod az ingyenes részét is, az csak tűzfal, ha úgy állítód be, minden netre kimeni kívánó proginál figyelmeztet, és csak akkor engedi a netre ha te akarod, szűri a bejövő dolgokat!

Nekem bevált!

Win 98 alatt IE 6.0

Operát használtam, nem mindíg tetszet, de ha frissíted szerintem nem lesz baj!

Előzmény: iqbéla (161)
Zsömbi Creative Commons License 2005.01.19 0 0 162
Kedves Béla!

Én a következőket ajánlanám Neked:
1. mindenképpen cseréld le az Explorer böngészőt Firefox-ra, vagy Opera-ra
2. vírusirtónak Kaspersky Anti-Virus 5.0 Personal, vagy NOD32
3. tűzfalnak Kerio Personal firewall
+1 ha komplett védelmet szeretnél (tehát vírusirtó + tűzfal egyben), akkor rakd fel a TrendMicro PC-Cillin 2005-öt

Levelező programnak ajánlanám a The Bat 3-as verzióját, vagy a Mozilla Thundebird-öt, ami ingyenes.
Előzmény: iqbéla (161)
iqbéla Creative Commons License 2005.01.15 0 0 161

Tisztelt Fórum,

 

arra szeretnék tanácsot, hogy mivel védjem a gépet, ha a következők az "internetezési" szokásaim.

 

1. telefonos kapcsolat

2. nem játszom on-line baromságokat

3. nem nézek pornó oldalakat

4. általában fórumban írkálok-olvasok

5. emailozok (de nem nyitok meg ismeretlen hülyeségeket)

 

winxp, ie-vel "megáldva"

 

Mik az ajánlott levelezőprogramok?

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.15 0 0 160
és registry key-t honnan lehet szerezni hozzá?
Előzmény: Zsömbi (158)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!