Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2015.08.13 0 0 9807

Az új honlapon nincs RSS link! Pedig történik ez az. Szerintem alap lenne egy tartalom kezelővel alkotott lapon. (majdhogynem csak be kell kapcsolni).

Előzmény: TracerT (9800)
TracerT Creative Commons License 2015.08.13 0 0 9806

én azt hiszem, itt nem elsősorban a "mi" és "mások" jogairól van szó, hanem az alapvető személyiségi jogokról. én sem szeretnék mások fényképein a tudtom nélkül szerepelni, pláne úgy, hogy azok a képek esetleg közösségi oldalakon is megjelennek. (tény, én sem Fótra fizetem az adót. :-) )

úgy tudom a közterületen történő fotózás szabályait épp ilyen okokból meg is szigorították nem olyan régen. a lefotózott személynek hozzá kell járulnia (szóban, vagy ráutaló magatartással) ahhoz, hogy szerepeljen a képeken.

 

másik oldalról: az a gyanúm, hogy vagy a portás, vagy az intézmény vezetője kissé túlpörgött a szabályoknak való megfelelés lázában. ha egy pillanatra belegondolt volna a jó portás, akkor rájöhetett volna, hogy a fene sem akar idegen (akár külföldi, akár magyar) embereket nézegetni az esküvői fotóin. miért fotóztátok volna őket? pláne, hogy szerencsétlenekről csak az nem készít fényképet a nagyobb pályaudvarok környékén, aki nem akar. szóval némi gondolkodás után, némi jóindulattal azért megoldható lett volna a dolog. de valószínűleg számára így volt egyszerűbb. sokunk szocializációjához hozzá tartozik, hogy ne vállaljunk felelősséget, ne merjünk önállóan dönteni.

Előzmény: csakussbéla (9805)
csakussbéla Creative Commons License 2015.08.13 0 0 9805

Elfogadom a baráti jobbot. :)

 

Engem nagyon szíven ütött ez a dolog, magyar állampolgárként zavar, hogy "mások" jogai előrébb valóbbak, mint azé, aki adót fizet Fótra, vagy Őrbottyánba stb.

 

És akkor még a politikai élét nem is említettem, de ezt nem is fogom.

 

 

TracerT Creative Commons License 2015.08.13 0 0 9804

+1: azt, hogy nem sikerült az esküvői fotóitokat ott elkészíteni, ahol szerettétek volna, kifejezetten sajnálom. tudom, hogy ez nagy dolog, életre szóló emlék.

Előzmény: csakussbéla (9801)
TracerT Creative Commons License 2015.08.13 0 0 9803

nem oktattalak ki, nem kötöttem beléd és nem személyeskedtem. ha így érzed, sajnálom, sőt, akár bocsánatot is kérek tőled.

 

ha olyan antiszociális személyiség lennék/lettem volna, mint ahogy itt írod, valószínűleg nem nyomozhattál volna utánam a fórumban, mert már rég kitiltottak, vagy töröltek is volna. vagy regelhettem volna én is új névvel.:-)

 

amikor én tízegynéhány éve az offoldába írogattam, akkor még nem nagyon volt más terep a folyamatos kapcsolattartásra, ezért ott beszélgettem a barátaimmal. (a Skype, s egyéb chat programok messze nem voltak ennyire közkeletűek, hétköznapiak, mint ma.) így abból, hogy ott hány hozzászólásom van, ne vonj le messzemenő következtetéseket. az offtopicokat egyébként pont azért hozták létre anno, hogy ott lehessen fesztelenül, nem konkrét témában csevegni.

 

az tény, hogy egy fórum nem a legalkalmasabb terep a hozzászólások "megosztására".

 

egyébként pontosan mit remélsz a "nyílt leveled" megosztásától?

 

 

Előzmény: csakussbéla (9801)
csakussbéla Creative Commons License 2015.08.13 0 0 9802

Friss hír van Fóton !!

 

A múlt hét elején a NAV munkatársai civil szerelésben és civil autókkal titkos megfigyelésbe kezdtek a fóti Honvéd utca környékén a fóti... roma közösség háza táján !! A NAV - nál sokan szerepelnek a fóti Honvéd utca lakói közül a nem fizető nagy adótartozók listáján és sok bejelentés érkezett , hogy még az illegális fekete színesfém kereskedelem is folyik a Honvéd utca lakóinál !! A NAV - os munkatársak nem voltak restek és elbújtak a környező erdőkben , fákon , kocsmákba stb. és napokig figyelték a jövés menést a fóti Honvéd utca környékén !! Felírták ki mivel közlekedik az utcában és figyelték a kisteherautók mozgását is !! A nagy figyelésnek hétvégére meg is lett az eredménye , mivel az egyik kisteherautó vezetője az őt követő civil autót bevezette az illegális színesfémtelepre a fóti Kurjancsba !! A NAV munkatársai nem is tétováztak sokat és az egyik reggel lerohanták a tanyát , ahol 3 millió forint értékben találtak színesfém termékeket , amikről természetesen származási papír nem volt és estig tartott a szajré leltározása és a NAV telephelyére való beszállítás !! A bírság nagysága eléri majd a 10 milliós összeget !! A tanyára a lefoglalás alatt megérkezett a környezetvédelmi felügyelő is , aki 60 centiméter mélyen földcserét írt elő a tulajdonos részére , mivel annyira szennyezett a tanya körüli mezőgazdasági terület !! A NAV munkatársainak nagy meglepetésére a tanyában tartózkodó napszámos beszámolt a kihallgatása során arról , hogy ez a színesfémtelep már évek óta működött a fóti határban és a fóti hatóságok ha arra jártak is , még be is köszöntek nekik , hogy minden rendben van e és nem zargatták őket !! A NAV dolgozók majdnem eretvágtak magukon a hallottak miatt , hogy évek óta működött háborítatlanul ez az illegális színesfémtelep !! A NAV kommandósai a napszámostól , a tulajdonostól és még a tanya érintettjeitől azonnal elvették a telefonokat , hogy ellenőrizzék , hogy nem segítette valami hatósági ember ennek a telepnek a zavartalan működését helyben !!

csakussbéla Creative Commons License 2015.08.13 0 0 9801

A 10563 hozzászólásodból összesen 13 esett Őrbottyán "városára". Ennek is a többsége kioktató jellegű, egy biztos, nem tesz hozzá semmit a megoldáshoz.

Viszont 8753 hozzászólásod az "OFFoljunk kicsit" topikba munkálkodik. Ez mindent elmond rólad.

 

Nem tudom mivel foglalkozol, azt sejtem, hogy 50 év alatt vagy. Látom, hogy a személyeskedés sem áll távol tőled.

 

Arra szeretnélek megkérni, ha lehet, hogy ne szabd meg nekem, sőt az egész Őrbottyáni topik közönsége nevében kérem. Ne szabd meg senkinek, mit idézzen vagy írogasson.

 

Belém kötöttél, én most viszonylag visszafogottan megkértelek, hogy ne tedd. Én sem szólok bele, te mit tartasz fontosnak.

 

Nem magyarázkodni akarok neked, de ez a kistérség, ahol mi élünk egymásra vannak utalva. Fót, Veresegyház, Csomád, Erdőkertes, Őrbottyán STB. Összetartoznak.

Igenis érdekel mindenkit, mi történik Gödöllőn, vagy Vácon, de még Váchartyán, és Váckisújfalu is idetartozik. Nem beszélve Galgamácsáról. Sokat tanulhatunk egymástól. Veresegyház az egyik legjobb példa erre.

 

Köszönöm. 

Előzmény: TracerT (9799)
TracerT Creative Commons License 2015.08.12 0 0 9800

fórum vagy rss link a legfrissebb hírekre? mert az nem ugyanaz.

 

egyébként szerintem a fórum legnagyobb problémája, hogy embert (azaz fizetést) igényel, magyarán pénzbe kerül. merthogy a fórumot moderálni kell, pláne, ha egy város saját honlapján üzemel. mégpedig 24/24-es munkaidőben. vagy lehet úgy, mint régen, a magyarorszag.hu fóruma volt (amikor az még egy hír- és közösségi portál szerepét is betöltötte). ott névvel voltak azonosítva a fórumozók, s kétkörös ellenőrzés volt a regisztrációba építve. így mindenkinek névvel kellett vállalnia a hozzászólását, nem lehetett szabadon qrvaanyázni, trágárkodni, trollkodni. illetve lehetett. egyszer. :-) no, ott évekig nem is kellett moderálni a topicokat, nem volt törölt hozzászólás. de ott meg a regisztrációhoz kellett megfelelő "humánerőforrás".

 

én mondjuk annak is örülnék, ha a hírlevél küldési funkció működne a portálon. de nem. a régi portálról jöttek a hírek e-mailben, az újról nem. próbáltam újra regisztrálni, de nem lehetett (tehát migrálták (heh, de jó szó ez mostanság! :-) ) a regisztrált felhasználókat a régi portálról, csak épp hírlevelet nem küldenek nekik.

Előzmény: Törölt nick (9798)
TracerT Creative Commons License 2015.08.12 0 0 9799

"MEGOSZTÁSOKAT KÖSZÖNÖM!"

ez nem a fészbúk. :-D

viszont őrbottyáni - s nem fóti - topic. :-(

Előzmény: csakussbéla (9797)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.12 0 0 9798

Igazán elindulhatna egy helyi fórum a település honlapján. Ha nem fér bele a szűk költségbe a tárhely, legalább egy RSS link lenne ott, hogy a legfrissebb hírek ott legyenek az okos eszközökön. Így biztosan több helyi lakos érdeklődését lehetne felkelteni.

 

Itt egyre távolabb kerülünk Őrbottyántól. :-(

csakussbéla Creative Commons License 2015.08.11 0 0 9797

MEGOSZTÁSOKAT KÖSZÖNÖM!

Nyílt levél Kádas István, a Károlyi István Gyermekközpont Igazgatójának

Tisztelt Uram!

...

Azzal a személyes történettel fordulok Önhöz, hogy 2015.08.01-jén szombaton esküvőnket megelőzően szerettünk volna pár képet készíteni a park területén.
Ledöbbenten fogadtuk a hírt a portástól, hogy tekintettel a menekültek személyiségi jogaira, minisztériumi engedély szükséges a fotózáshoz. Sajnos mi ezzel magyar állampolgárként, fóti lakosként nem rendelkeztünk.
Szerettük volna Önnel ezt személyesen megvitatni, a portaszolgálattól 10 méterre állt az autója, de sajnos ez megint meghiúsult, minekután meglepetésünkre a portaszolgálat nem tudta a tisztelt igazgató úr semmilyen elérhetőségét.
Ezekután menyasszonyi ruhában bolyongtam a kastély épülete körül keresve Önt, mindhiába. A párom a portaszolgálaton várakozott a fotósokkal, miközben a menekültek sörös dobozokkal a kezükben ki-be sétálgatva élvezték jogaikat, anélkül hogy bárki megkérdezte volna hova mennek, honnan jönnek.
Mivel sajnos nem találtam meg Önt, és a portaszolgálat egy csepp emberséget nem mutatva a rendőrséggel riogatott minket, FÓTI emberként Gödöllőre kellett menni fotózkodni a parkba, ahol érdekes módon senkinek sem sértettük a személyiségi jogait.

Ezekután kérdezem én Öntől, hogy mégis milyen rendszer működik a fóti Károlyi István Gyermekközpont területén? Hogyan lehetséges az, hogy a portaszolgálat nem tud kapcsolatba lépni Önnel semmilyen formában, annak ellenére, hogy autója kb. 10 méterre állt a portától? Milyen világot élünk, hogy a menekültek több joggal rendelkeznek, mint a fóti magyar emberek? Miért sértjük azzal a menekültek személyiségi jogait, ha magunkról szeretnénk pár képet készíteni?(Nyilván nem őket szeretném nézegetni az esküvői albumomban)
Nem utolsó sorban, pedig hogy van bőr a képükön a magyar emberektől adományokat gyűjteni és "fogadj örökbe egy fát" akciókat hírdetni, ha ezen embereknek még arra sincsen joguk, hogy engedély nélkül bemenjenek a parkba? A pénz az jól jön, de viszonzásul semmi nem jár.. Érdekes hozzállás..
Legyen szíves ezen elgondolkozni, és változtatásokat eszközölni, elérhetőségét rendelkezésûnkre bocsátani. A fóti embereknek is vannak jogaik, nem csak a menekülteknek! Kérjük, hogy magyar állampolgárokként, fóti lakosokként, ne kelljenek engedélyek!

Ezt a levelet elküldöm a honlapjukon talált e-mail címre, válaszukat szintén nyilvánosság elé fogom tárni.

Tisztelettel: XY, Fóti Lakos!

csakussbéla Creative Commons License 2015.08.11 0 0 9796

Előzmény: Törölt nick (9795)
Törölt nick Creative Commons License 2015.08.09 0 0 9795

Köszönjük, minden tisztelet a nagy testvéreknek. Az atom energiája így most már ráér visszatérni eredeti foglalkozásához. 

Előzmény: csakussbéla (9793)
csakussbéla Creative Commons License 2015.08.09 0 0 9794

Csak úgy kapkodja az amerikai lakosság a napelemeket

Közzétette a SolarCity a második negyedéves gyorsjelentését. A vállalat továbbra is rendkívüli ütemben növekszik, de ez változatlanul jelentős költségekkel jár. Ráadásul a menedzsment a folyó negyedévre jóval nagyobb veszteséggel számol mint az elemzők. Ennek pedig nem örülnek a részvényesek.

 

http://www.mnnsz.hu/csak-ugy-kapkodja-az-amerikai-lakossag-a-napelemeket/

 

csakussbéla Creative Commons License 2015.08.09 0 0 9793

A németek júliusban több villanyt facsartak ki a Napból, mint az atomból

Jó napot kívánok, szokásos német megújuló energetikai győzelmi jelentésünk következik. Az elmúlt hónapban a napenergiából és szélenergiából előállított elektromos energia termelése új csúcsot ért el, az IWR nevű kutatóintézet kalkulációja szerint 10,9 (a Fraunhofer ISE szerint 11,7) terawattórával. Az előző rekordhónap idén március volt, 10,3 terawattóra megújuló energiával.

 

 

A július azért is emlékezetes mérföldkő az Energiewende (a német gazdaság energiatermelésének átállítása elsősorban megújuló energiaforrásokra) folyamatában, mert ez volt az első hónap, amikor csak a napenergiából termelt elektromos energiamennyiség meghaladta az atomenergiával termelt áram mennyiségét is: 5,183 TWh-t adott a német háztartásoknak és cégeknek csak a Nap és 5,181-et a hazai nukleáris ipar.

Lajos_78 Creative Commons License 2015.08.04 0 0 9792

Az újságban írták, hogy közterületek új nevét valami táblázatban meg lehet nézni a honlapon, de én egyszerűen nem találom. Valakinek van sejtése, hogy hol van? Egy linket adjatok már, köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.21 0 0 9792

Szia!

 

Ha segíteni szerettél volna egy öreg rákbeteg emberen, nem noszogatsz.

 

Apai ágon valóban József Antilla rokonom, Jolánnal míg élt nem tudtam kapcsolatba lépni, mert ezt ö nem akarta. Magán ügye volt.

 

De újságot írtam és talán a hazai környezetbe a második voltam aki műszaki könyvet is volt képes írni

Lehet noszogatni, de harapok!!! Van hozzá végzettségem és tudásom is.

 

Doki

Előzmény: apenta71 (9791)
apenta71 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 9791

Oké, tényleg csak segíteni szerettem volna.

Azt látom, hogy képes vagy magaddal is összeveszni, szerintem ez egészségtelen.

 

A dédnagyapád József Attila? Ez szép.

Mondjuk így érthető.

 

 

Előzmény: Törölt nick (9790)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.19 0 0 9790

Szia!

 

Remek cimbora vagy, de ezt magam is tudtam, sok év után.

 

Ha a pofám nem tetszik, majd teszek fel egy akt képet a kutyámról, ha a szövegem az baj, mert Mer dédnagyapámét idézve, nem szó szerint "ordítottam, toporzékoltam.............."

 

 

Doki, töröld te magad, mert azért én itt vagyok néhány éve.

Előzmény: apenta71 (9785)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.19 0 0 9789

Felhívás Települési Önkormányzatok részére!

 

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség immár hatodik éve dolgozik azon, hogy hazánkban széles-körben elterjesszük az ingyenesen és korlátlanul rendelkezésre álló megújuló energiaforrás a Napenergia hasznosítását. Szeretnénk felhívni szíves figyelmét egy lehetőségre, melynek keretein belül most önerő nélkül ki tudja váltani a településének villamosenergia költségeit.A Magyar Közlöny 2015. évi 75. számában megjelent 1358/2015. (VI. 2.) Korm. határozat szerint a kor-mány hozzájárult a KEOP-2015-4.11.0 azonosító számú „Napelemes rendszer fejlesztése költségvetési és állami szervek villamos-energia költségének csökkentése érdekében”című pályázati felhívás azonnali meghirdetéséhez. A Kormányhatározat alapján a pályázat 3,5 Milliárd forint keretösszeggel kerül kiírásra. A konstrukció célja napelemes rendszer fejlesztése költségvetési és állami szervek villamosenergia költ-ségének csökkentése érdekében.Szövetségünk az alábbi díjtalan szolgáltatásaival áll az Ön rendelkezésére: • Ingyenes helyszíni felmérés, és árajánlat - közel 250 minősített és szakképzett munkatársakkal rendelkező MNNSZ tagvállalatunk biztosítja a magas színvonalat.• Pályázatírás (Szövetségünk partner pályázatíró cége amely az egyik legnagyobb hazai ilyen szer-vezet, amely kizárólag sikerdíj ellenében és magas hatékonysággal bonyolít le pályázatokat• Közbeszerzési tanácsadás - Szövetségünk Közbeszerzési tanácsadói is a nagy gyakorlattal ren-delkeznek a sikeres közbeszerzési eljárások lebonyolításában. Vegye igénybe szövetségünk díjtalan tanácsadását• Solar Garancia szolgáltatás - Tagvállalataink biztosítják a megvalósult napelemes rendszerek üzemét, és az esetleges káreseményeket követő helyreállítást. Kérjük amennyiben szívesen élne a lehetőséggel töltse ki az alábbi kérdőívet, és felveszi Önnel munka-társunk a kapcsolatot. Egy napelemes rendszerrel most önerő nélkül tudja kiváltani az Önkormányzat villamosenergia költségeit, így a felszabaduló forrásokat más fontos célokra tudja fordítani. Egy napelemes rendszerrel nemcsak az Önkormányzat költségeit tudja csökkenteni, hanem nagyon látványos is, és a lakosság körében is nagyon népszerű!

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.19 0 0 9788

Sajnos, nem tudom.

Előzmény: szuszetti (9786)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.19 0 0 9787

:)

Előzmény: apenta71 (9785)
szuszetti Creative Commons License 2015.07.18 0 0 9786

Sziasztok!

 

Tudjátok, hogy mi épül (épül valami?) Őrbottyánból kifelé Váchartyán felé a "T" elágazásnál a baloldali szántóföldön?

Elég nagy ott a tereprendezés és most sebességcsökkentő táblák is kikerültek...

apenta71 Creative Commons License 2015.07.18 0 0 9785

Szia!

 

Szeretnék rajtad segíteni.

Kérlek kövesd a következő lépéseket:

 

1. A bal oldali menüsorban klikkelj a Beállítások-ra

2. A betöltött ablakban keresd meg a Fórum felhasználó (Doki1000) végleges törlése sort.

3. Írd be a jelszavad: ******** (látod még ezt is tudom)

4. Nyomd meg a Törlés gombot.

 

Viszlát.

 

Bocs, ezt nem bírtam kihagyni.

 

 

Előzmény: Törölt nick (9781)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.18 0 0 9784

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.18 0 0 9783

Napelemek termelik az áramot a gyulai iskolában2015. július 13. 18:14 P. G.

Jó ütemben halad a villamos áramot termelő, napelemes, háztartási méretű kiserőmű kiépítése a gyulai Erkel Ferenc Gimnázium déli fekvésű tetőfelületén — jelentette be a helyszínen tartott sajtótájékoztatón hétfőn dr. Görgényi Ernő.

 

A város polgármestere elmondta, a projekt 22 millió 47 ezer forintos pályázati támogatás mellett, összesen 25 millió 528 ezer forintos ráfordítással valósulhat meg.

A rendszer napelemekből, tartószerkezetből, inverterből, kábelekből és csatlakozókból áll. A fejlesztés keretében 128, 255 Wattos napelem már felkerült az Erkel Ferenc Gimnázium főépülete keleti szárnyának déli fekvésű tetőfelületére. A termelőegység alatt a tetőtérben egy invertert helyeznek el, amely a napelemek által termelt egyenáramot alakítja át a villamos hálózatra fogadásra alkalmas váltóárammá. Ezáltal táplálható be a termelt energia a meglévő hálózatba, ami a gimnázium jelenlegi mérőhelyén valósul meg, a hálózatba termelt és felhasznált energia mérése a csatlakozási ponton elhelyezett kétirányú mérőberendezéssel történik.

Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 9782

:)

Előzmény: Törölt nick (9781)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 9781

Többet nem szolok ebbe a vitába bele.

 

Tehetném, hiszen minden adottságom adott, de nem fogok elmebetegekkel vitlázni a semmiről.

 

Doli

Előzmény: Törölt nick (9780)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 9780

Szia( te se üss meg)

 

Ezen a kis falúban kialakult egy  népi közösség ezen változtatni igen nehéz lenne, de nem is kell, hiszen a buta pohárnokoknak ez így jó, akkor meg minek törni magunkat?

 

Az élet szép, csak rövid.

 

Doli

Előzmény: Törölt nick (9779)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.17 0 0 9779

Szerintem, rossz irányból közelítjük meg ezt a dolgot. Nekünk is ezt kellene csinálni. Amúgy is olyan a viszont válaszuk a hasonló pozíciót betöltő személyeknek, hogy szinte majdnem azt mondják, hogy te is csináld így és akkor neked is jó lesz. 

Előzmény: Törölt nick (9778)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!