Keresés

Részletes keresés

Beebite Creative Commons License 2005.07.18 0 0 100

hajrá, sok sikert:) Asszem az ide irók nagy többsége nem szingli, szóval nem vagy egyedül a problémáddal:)

 

csak a muszájt ne ird ly-nal, lécci:))

Előzmény: yasmina20 (99)
yasmina20 Creative Commons License 2005.07.18 0 0 99
Sziasztok!
Jó, hogy vagytok, egy kis lélekerősítésnek :-)). Már annyiszor belekezdtem, de mindig ott botlom el, hogy este, amikor kicsi családom nekiáll enni, megőrülök egy szelet kenyérért, csokiért stb. Sajnos nem szeretem a húst. Egész pontosan, jól elvagyok nélküle. Minden este azon vívok, mi a bánat legyen megint a vacsi. Minden nap muszály főznöm, mert a férjem, igen- igen szereti a hasát. Van is neki jókora.
Régebben, az 1. baba születése után is Norbival fogytam le, de akkor még a kazikban lévő diétával. Az is működött.
Viszont a mennyiségekre muszály figyelnem. Az a tapasztalatom, hogy akkor sem járok jobban, ha 1-esből bőven eszem. Pedig legalább 18-20 kg-t szeretnék ledobni.

Ja, én olyan fagyit szoktam csinálni, hogy natúr joghurtot összekeverek valamilyen tört gyümölccsel, (bogyóssal a legfinomabb), ha kell édesítőt teszek bele, a gyerekeknek fruktózt, és lefagyasztom. Már pálcikás jégkrémformába is tettem, és úgyis jó volt.
bigfatzero Creative Commons License 2005.07.10 0 0 98
jaaa, hát igen, kémiából zokni vagyok, úgyhogy mindent elhiszek amit mondtok :) de amennyire emlékszem arra amit az alkesz kémiatanárom bugyborékolt, asszem pont ez a nemjó, ez a kettős, mer poliszacharid meg monoszacharid az OK, de a diszacharid az valamiér nem OK...
Előzmény: Beebite (97)
Beebite Creative Commons License 2005.07.08 0 0 97

öööö, azért én ezzel nem értek egyet.

Az, hogy mi speciel pont répacukrot eszünk, az egy dolog. De a répacukor egy gyümölcscukor és egy szőlőcukor molekula édeskettese, vagyis ilyen formában természetes. (Metanol sincs köztük:))

A cukorral kapcsolatban azt szokták huhogni, hogy hát ugye a cukorgyártás a legdurvább vegyi folyamatok sorozata, méghozzá nem gyógyszerkönyvi tisztaság mellett.

Na persze nem lehet manapság minden ilyesmi infóval törödni, valahova le kell tennünk a kekszünket, és akkor az van. A cukorról pl. mondhatjuk azt, hogy a szervezetnek ilyen egyszerű szacharid formájában nincs rá szüksége, hiszen más szénhidrátokból előállítja, vagyis minden deka cukor tök felesleges plusz kalória. Dehát akkor hol marad a dobos torta élvezete?:))

Előzmény: bigfatzero (96)
bigfatzero Creative Commons License 2005.07.08 0 0 96
Ja, ez a szintetikus dolog engem is riasztott, de a cukor is azért vágja tönkre a szervezetet mert természetellenesen szívódik fel, olyan vegyület ami a természetben nem található meg, így nem vagyunk hozzászokva, csak az cukorrépából készül, ennyiben keltheti a természetesség illúzióját...
Előzmény: Lappantyú (95)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.07 0 0 95

hát ez az édesítő-kérdés csak nem lesz már sose tisztázva. :-) engem mindenesetre alapon riaszt a dolog, hiszen teljesen vegyi kevermény, arról nem is szólva, hogy milyen rossz az íze. :-) asszem, én ez utóbbi elv mentén haladok a témát illetően. :-)

 

tegnap még azon gondolkodtam, hogy az is bőven ellentmondás nekem, hogy Norbinál a savanyú alma az egyes kód, az édesebb típus, az édesebb típus, az már kettes. ellenben az algida saját jégkréme egyes. namostan csak úgy józan paraszti ésszel tekintve, hogy mit egyen az ember, amikor este kilenckor még úgy rágna valami édeset: egy szép piros almát vagy egy nemtommi jégkrémet? kódtábla szerint, ugye... hát... :-)

Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.06 0 0 94

> Esetleges betiltásától sokkal bizonytalanabb, h. bárki gazdagodna

 

Peldaul annak a nem-jut-eszembe-mi-a-neve legeslegujabb edesitoszernek a gyartoja, ami az osszes eddiginel edesebb, nincs mellekize, hoallo es het nyelven kivan jo reggelt a kavedban, majd elmosogatja a cseszet :-)

Normal ember szamara hihetetlen aljas, mainpulativ marketinges "eszkozok" leteznek am!

(Viccen kivul: tenyleg van valami uj cucc, ami tenyleg ilyenebb-olyanabb-amolyanabb)

Es ha valami olyan szereplo jelenik meg a piacon, ami veszelyes az eddigiekre nezve, akkor a tobbiek sokszor meg osszefogni is hajlandok, csak hogy megbuktassak.

Beebite Creative Commons License 2005.07.06 0 0 93
Anélkül, hogy bármelyik oldlara is állnék, megemlítem, hogy a cukoriparnak jó nagy kára/hátránya származik az édesítők elterjedéséből, tehát ha nem is haszon fűződik a betiltáshoz, elkerült kár mindenképp, és ez is legalább olyan jelentős. Tehát ezen az oldalon is megvan ugyanaz az "aljas anyagi" érv:)
Előzmény: H_G (92)
H_G Creative Commons License 2005.07.06 0 0 92
Nehéz ügyek ezek... Mindenesetre az A. gyártásából-eladásából egyeseknek komoly anyagi hasznuk van -- és még csak nem is kifogásolható, ha ebből a szakértőknek is juttatnak, hiszen ki is finanszírozna élelmiszervegyészeti kutatásokat, ha nem a nagy élelmiszeripari cégek? Esetleges betiltásától sokkal bizonytalanabb, h. bárki gazdagodna (megjósolhatatlan, h. mire állnának át a mostani A.-fogyasztók -- cukorra, másfajta kalóriaszegény édesítőre, semmi édesítésre?). Ezért vagyok hajlamos jobban hinni a negatív véleményeknek, mint a támogatóknak.
Előzmény: Szipolyka. (90)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.06 0 0 91

napi 1-2 edesitos dolog meg nem veszes..mindent edesitozni es ezen elni viszotn karos...napi ket udito..vagy 2 edesitos joghurt belefer...a legjobb ha egyaltalan nincs szuksegunk semmiylen edes izre a gyumolcson kivul.

de en sem vagyok szent:)

Előzmény: Szipolyka. (90)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.06 0 0 90

Na jo, elolvastam. Meg elolvastam ezt is:

http://www.aspartame.net/media/rumors/squill.html

es tobbet nem vagyok hajlando elolvasni :-)))) Ugy latszik, ez is olyasmi, mint a koleszterin - majd szoljanak, ha tutira tudjak, es akkor annak megfeleloen fogok elni...

Mindenesetre (de ez csak altalanos velemeny!), ha valamirol ennyire nem tudjak eldonteni, hogy jo-e vagy sem, akkor annyira nem lehet relevans... Szvsz...

(Tenyleg nem akarok vitat kavarni, es tkeppen koszi, hogy ramutattal erre a metanol-dologra. Csak ugy tunik, van hir es van cafolat, kinek higgyen az ember????)

Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.06 0 0 89

Hoppla, nezem a linket...

Eloljaroban azert annyit hadd, hogy ha osszehasonlitom egyreszt a ket aminosav moltomeget a metil-alkohol moltomegevel, masreszt annak a par miligrammnak az abszolut metilalkohol-tartalmat, akkor a vegen valami egeszen elhanyagolhato mennyiseg jon ki.

No de befogom a szamat, nezem inkabb a linket!

Előzmény: H_G (88)
H_G Creative Commons License 2005.07.06 0 0 88
http://www.holisticmed.com/aspartame/abuse/
Előzmény: H_G (87)
H_G Creative Commons License 2005.07.06 0 0 87
"Viszont az aszpartam az konkretan 2 aminosavbol all: L-aszparaginsavbol es L-fenilalaninbol. Namarmost EZEK aztan tuti nem mergezok."

Az aszpartám 3 összetevőből áll: az általad említett két aminosavból és metilalkoholból, ez utóbbi a szervezetben formaldehiddé bomlik. Na, ez az erősen mérgező benne! (Persze viszonylag keveset tartalmaz.)
Előzmény: Szipolyka. (77)
Beebite Creative Commons License 2005.07.06 0 0 86
ÖÖÖÖ...Igazából nem én láttam, hanem anyukám, aki nem oylan lusta dög mint én, és lelkesen jár akvafitneszre:) Majd megkérdezem pontosan miben üldögél:) Állítólag nagyon jól elvan, békésen nézelődik általában:)
Előzmény: jemi bigli (84)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.06 0 0 85

szia, dehogy vagy eretnek! :-) odaírtam, hogy szubjektív gondolataimat írom le. és azt is, hogy maga a módszer nekem is tetszik, a legteljesebb mértékben rendben van. csak éppen nincsen benne semmi titok, ami nem is volna baj, ha nem éppen Norbi titok lenne a könyv címe. így sem baj, csak picit vicces. :-)

 

azt a részt megint lehet, rosszul fogalmaztam, de veled értek egyet: nagyon jó, hogy csinált egy rendszert, egy keretet, egy fogódzót, ami mellett haladva sokaknak (nagyon sokaknak) könnyebb az életmódváltás. mint egy ösvényen haladni felfelé a hegyen: könnyebb.

 

és az elmúlt időszakban én rengeteg túlsúlyos emberrel találkoztam, akik az update-t alkalmazzák és fogynak tőle. így hát én azt gondolom, hogy Norbi többet tett ezáltal honfitársainkért, mint... na ebbe nem megyek bele, szóval Norbia zisten, abszolút. :-)

Előzmény: bigfatzero (81)
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.06 0 0 84

ucsorgo..autosulesre gondolsz?

 

 

Előzmény: Beebite (83)
Beebite Creative Commons License 2005.07.06 0 0 83
akvafityóra jár egy nőci, aki hozza a 8 hónaposát:) simán ott van a medence partján az ücsörgőjében:) Néha, ha nyafog, kiszalad hozzá a mamája, megvigasztalja, de amúgy tök jól elvan, amig látja az anyját:) Ő az uszoda kedvence:)
Előzmény: jemi bigli (80)
bigfatzero Creative Commons License 2005.07.06 0 0 82
Ja, a bio dolgokat sztem nem húzza le, én csak annyira emlékszem, h. a bio fehérliszt ugyanúgy kiváltja a rossz inzulinreakciót, csak max. vegyszermentesen teszi mindezt... és télleg sok kód eltér az 1. könyvtől, a zsebkönyvet kell alapul venni ami minden évben frissül, hát lesz Norbikának mit a tejbe aprítani...persze csakis teljes kiőrlésű :DD
bigfatzero Creative Commons License 2005.07.06 0 0 81
Szasztok! Lappa, különösen az 5. ponttal értek egyet :) most eretnek leszek, de nekem tetszett a könyv, és sztem nem proligyerek Norbika, igenis intelligens, művelt, jó a stílusa (eteti magát az a könyv :DD bár a sulis cuccaimat 'falnám ' így :DD)... és persze hogy nem kell mindent készpénznek venni (pl. ez az összeesküvéselmélete a cukorlobbiról...hááát...nem nagyon tudok mit szólni hozzá...) de nagyon sok olyat ír ami már nekem is eszembe jutott (ez a rengeteg dagi gyerek nekem is feltűnt), vagy egybecseng a személyes tapasztalataimmal meg az eddigi szokásaimmal, csak most legalább tudatosította bennem, pl. amit délelőtt eszem azt tényleg egyből ledarálja a szervezetem de este vigyáznom kell mit eszem, eddig volt a semmi, az update meg legalább kínál egészséges alternatívákat estére is, persze mértékkel...mindenesetre én nem érzem úgy h. bármiben korlátozva lennék... abban nagyon egyetértek, h. aki fogyni akar, főleg ha csak keveset, annak nagyon meg kell szigorítani főleg a mennyiségeket (ez a gyengém:))... és ártani télleg nem árthat, pl. mióta nem hintáztatom a vércukromat mindenféle cukros sz@rral, drasztikusan lecsökkent a kávé adagom, néha azért ledöntök egyet mert alacsony a vérnyomásom, de már nem létszükséglet... ja, és az úszásról állítólag Norbi is aszonta hízlal mert éhessé tesz, de én egy dupla aerobikóra után is muszáj vagyok enni vmit h. egyáltalán haza bírjak támolyogni :D de az az előnye az éhségnek, h. ha edzés után 30 percen belül eszünk, az izmok sokkal jobban regenerálódnak, persze nem mind1 h. mit, legjobb gondolom a hús meg egy kis "jó" szhidrát ...
jemi bigli Creative Commons License 2005.07.06 0 0 80

sziasztok

nekem meg pont az uszas hianyzik..terhesseg elott rengeteget logtam az uszodaban...leghamarabb jovo nyaron lehet ilyesmirol szo amikor mar a kislegeny is strandolhat...de persze csak modjaval..es biztos vagyok benne hoyg ez sem lesz oylan mint regen 1-masfel ora onfeledt uszkalas stb:::)))))

 

este musoron kivul bevagtam egy jo adag sovany turot egy kis dietas lekvarral...haziturokrem feeling::))...csoda hoyg nem pukkadtam ki::))de elotte nagyon ehes lettem..es utana ugy aludtam mint a bunda:::))))

a 2 minuszkilom tartja magat....es most hoyg ilyen jo huvos a reggel es a ded alszik azt hiszem gyorsan ellipszisezek egy feloracskat...vagy vmennyit..ki tudja mi jon kozbe.

szep napot mindenkinek-ma ebedre spenot lesz nalunk:)

 

 

Lappantyú Creative Commons License 2005.07.05 0 0 79

aszondod? neked meg én hiszek. :-) akkor mégsem igaz, hogy az aszpartam rettenet bűnök hordozója?

 

este iszom is egy light kólát. :-))))))))))))))))))))))

 

egyébként: szeritnem ám le lehet fogyni pár kilót is, csak jobban meg kell szorítani. én is pár kilót szeretnék, konkrétan hármat és megy is lefelé. de úgy gondolom, hogy az alapsúlyod (ami mindenkinél más, nálam olyan 60 kiló) lennebb nem megy az update-tel az embör, csak ha úgy update-el egy életen át, hogy nem eszik szinte semmit. :-)

Előzmény: Szipolyka. (77)
Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.05 0 0 78

Uszoda utan en is ki tudam fosztani a hutoszekrenyt. Es nem is nagyon tudom magam visszafogni ezugyben.

 

Most olvastam valahol, hogy kutatasok szerint ha valaki hideg kozegben mozog, akkor utana lenyegesen tobbet eszik, mint ha melegben. Lehet, hogy ez az ok? Egyebkent barmi is, de nagyon igy van!

Szipolyka. Creative Commons License 2005.07.05 0 0 77

Lappa, az osszefoglalod nekem is nagyon tetszett! Kiveve, hogy kis felesleget nem lehet ezzel a modszerrel leadni :-((( Merthogy en csak par kilocskatol szeretnek megszabadulni, de ha ez sem fog mukodni, akkor marad napszalltakor a szeppoku!

 

Zsuzso, udv neked is! Sok sikert!!!!!!!

 

A cukor-edesitoszer kerdeshez lenne meg hozzatennivalom:

1., Barnacukor: sajna abban benne van a cukor, ami pillanatok alatt lebomlik, bla, bla esatobbi. Nem hiszem, hogy ezen egy kis barna szötyi javitani tudna. Lehet, hogy tobb nyomelemet meg miegymast tartalmaz, de a fo baja ettol meg megvan

 

2., Fruktoz: Valoban lassabban szivodik fel, ezert nem okoz akkora inzulinloketet, mint a repacukor. Tovabba egy kicsivel edesebb is annal, igy kevesebb is eleg belole.

Viszont: ettol meg az energiatartalma magas... Szal jo vele vigyazni azert...

 

3. Edesitoszerek: A szacharin, ciklamat stb. eseterol nem tudok mit mondani, maximum annyit, hogy legalabb keves kell beloluk... Igy ha esetleg 10 millioszoros dozisban patkanyokban pl. rakkeltok is, az alkalmazott adagok nemigen arthatnak. Talan. Nemtom!

Viszont az aszpartam az konkretan 2 aminosavbol all: L-aszparaginsavbol es L-fenilalaninbol. Namarmost EZEK aztan tuti nem mergezok. Barmilyen hus vagy tojas vagy sajt (=FEHERJE) ezekbol es meg 18 (vagy mennyi...) aminosavbol epul fel, es emeszteskor ezekke bomlik le. _Szerintem_ az aszpartam az egy jo cucc! Csak draga.

Lappantyú Creative Commons License 2005.07.05 0 0 76

Bee, uszoda után én is meg akarok halni az éhségtől, míg az egyébmás mozgás pont ellenkezőleg hat, ha éhes voltam is előtte, közben elmúlik (legalábbis egy időre), úgyhogy van ebben valami. :-))

 

Lappa

Előzmény: Beebite (75)
Beebite Creative Commons License 2005.07.04 0 0 75

csak röviden:

 

előnyeit irta jemi, nem izzadsz, nem lihegsz, nem rombolod az izületeidet, télleg fogyaszt, hisz intenziv mozgás, sőt, még a testhőmérsékleted fenntartása is energiát igényel (mert ugye a viz sok hőt von el, amit pótolni kell).

Sok akvafitnesz helyen van szauna, és akkor azt is lehet:) Duplán jó:)

 

hátrányai: bruttó sok idő. Nekem most félhosszú a hajam, de azt is állandóan szárogatni, átöltözni, visszaöltözni, kipakolni, bepakolni, teregetni, véletlenül sem bennfelejteni:) Főleg télen macera. De most nyár van, dieális kezdéshez:)

 

A klóros víztől nekem zöld lett a hajam:) Ez kivédhető szilikon úszósapival, de attól meg olyan lesz, mint a lefo*sott kilométerkő. Nyilván van, akinek ez nem probléma, pl. nem kell normális hajzattal megjelennie naponta a melóhelyén, stb. Ez bármilyen uszis sportról elmondható persze.

 

További gondom volt, hogy nem volt időben és helyszinben megfelelő, de ez sem az akvafitnesz baja, hanem az enyém:)

 

Ami viszont nehéz, hogy az úszi végére nagyon éhes leszek. Én sokmindent sportoltam, pl aikidoztam is, ami fizikailag sokkal fárasztóbb, éhes mégsem voltam utána (csak szomjas.) Ez a falásvágy engem valahogy csak uszodázás után kap el. LEhet, hogy ez is egyéni szocprobléma:)) 

 

Mindjárt kihozom, hogy  az akvafitnesz a legjobb sport:))

Előzmény: Zsuzsó (74)
Zsuzsó Creative Commons License 2005.07.04 0 0 74

Sziasztok!

 

görögdinnye: a honlapjuk szerint 1-es:-), következetesek nagyon:-)

 

Beebite: persze hogy emlékszem rád, jól vagy? Aquafitneszről jöhet minden infó. Én kicsit szkeptikus vagyok a hatékonyságot illetően, de meg lehet győzni:-)

 

Zsuzsó

Beebite Creative Commons License 2005.07.04 0 0 73

hohó, én jártam akvafittness-re, 2 évig heti 2x:) Lehet érdeklődni:)

Valamint, Lappa: nagyon jó az összefoglalód:)

Zsuzsó, szia, sok sikert (emléxel még rám?:)

Előzmény: jemi bigli (65)
Niácska Creative Commons License 2005.07.04 0 0 72

Zsuzso, a dinnye 2-es. :) Nagy a cukortartalma, s az update ugye a cukorszint kérdésére hajt.

 

Előzmény: Zsuzsó (62)
Lappantyú Creative Commons License 2005.07.04 0 0 71

az meg éppen kettes vagy mi van, amilyeket éppen most promótálják, az kettes. lehet, algida.

 

mondjuk ilyesmi állagot el lehet érni, ha frissen facsart gyümölcslevet joghurttal keverve lefagyasztunk. vagy joghurt nélkül. esetleg mindjárt facsarás nélkül, csak a gyümölcsöt, aztán fagyottan elrágcsáljuk, az is jó móka. :-))

Előzmény: H_G (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!