Keresés

Részletes keresés

verser233 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 41
sziasztok!

A tanácsaitokra volna szükségem!

Jövőhéttől meglesz az oldalam domain-je (most is van jelenleg neki egy com-os csak az el van cseszve a szolgáltatóm miatt és nem tudok azzal bekerülni a gugli keresőjébe)

Ez az új domain .hu-s lesz. Oldalam, leginkább robbie Williams-szel foglalkozik, tehát discography, képek, videók, letöltések, hírek stb.

Kérdésem, hogy szerintetek ha egy ilyen oldalra kiteszem az adsense-t akkor annak volna értelme vagy eléggé felejtős?

Milyen tanácsokat tudtok nekem javasolni annak érdekében, hogy minnél több odaillő hírdetés tudjon megjelenni?
harzol Creative Commons License 2006.08.31 0 0 40

Sziasztok!

 

Nektek mennyire tűnt fel, hogy az AdSense is táncol?

Tegnap írtam is erről egy postot a Keresőblogban Gyökeres változás az AdSense-ben? címmel.

Remélhetőleg relevánsabb hirdetések fognak mostantól megjelenni.

Nektek is volt hasonló tapasztalatotok?

 

harzol

MRTigra Creative Commons License 2006.08.30 0 0 39

Naja, 10e+áfáért el is indul, mig google barátomnak 2e ft is elég volt.

 

Szipeter:

Tudom, hogy az oldal minőségét is figyeli, de az oldal a témához kapcsolódik, szerepel is benne többször a kulcsszó. Ezt robotok ellenőrzik amúgy vagy emberek?

Azt még mindig nem értem miért nem aktív az a kulcsszó, melynek min. licitje alacsonyabb, mint amit beállítottam maximumra.

Ha manuálisra állítom a liciteket, akkor megy, de igy minden nap nézhetem a kulcsszavakat, hogy ne fizessek 100ft-ot egy kattintásért, amihez 30 is elég lett volna..

Előzmény: szipeter (38)
szipeter Creative Commons License 2006.08.28 0 0 38
A hirdetési liciteknél a céloldalad minőségét is figyelembe veszi a rendszer, azaz minél jobban kapcsolódik a honlapod az adott kulcsszóhoz, annál olcsóbb lesz hirdetned. Persze ez csak az egyik faktor, a konkurencia ajánlata is számít természetesen. Érdemes létrehozni a főbb kulcsszavaidra optimalizált oldalakat a honlapodon belül!





Keresőmarketing blog - Adwords
Előzmény: MRTigra (36)
szaltósGera Creative Commons License 2006.08.28 0 0 37
off
magyar hirdetőknek szerintem ez jobb:
ctnetwork.hu

sajnos nem tudok segíteni:(
Előzmény: MRTigra (36)
MRTigra Creative Commons License 2006.08.28 0 0 36

Adwords-szel kapcsolatban kéne segítség.

Tudom, hogy ez a sense topic, de úgy látom ez jobban pörög, és biztos sokan használják mindkettőt.

Regisztráltam, utaltam pénzt nekik, meg is érkezett.

Csináltam egy kampányt, 8-10 kulcsszóval. Az első 1-2

nap müködött is rendesen, 20-30ft-os max. licitértékkel.

Most viszont szinte az összes kulcsszó inaktív lett, jópár min. licitje 200ft felett van.

Mitől emelkedett meg? Hirtelen ennyire népszerü lett az adott kulcsszó?

Nem hinném.

Feljebb tettem a beállításaimnál a max. költséget 70-re,

és mégis, most olyan kulcsszó sem aktív, aminek a min. licitje 30-40.

Hogy van ez? Átolvastam a súgót, de nem találom a választ.

 

köszi

trefl678 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 35
Köszi a nagyon gyors válaszért:)
Előzmény: restless (34)
restless Creative Commons License 2006.05.18 0 0 34
Hali. Amikor jelentkezel a programba, akkor nyilatkoznod kell arról, hogy van-e olyan tevékenységed az USÁ-ban, ami bevételt hoz neked. Ha nincs, akkor semmilyen adót nem vonnak tőled, egy az egyben küldik a keresett összegről a csekket. Ha bejelölöd, hogy DHL-lel akarod a csekket megkapni, akkor levonnak 21 dolcsit, de más levonás nincs. Csak itthon a bankban, amikor beváltáskor felszámolnak "kezelési költséget".
Ha vállalkozás vagy, mindenképp állíts ki számlát, hogy le legyen fedve a bevételed, de elküldeni nem kell a számlát, a Google-nak nincs rá szüksége.
Előzmény: trefl678 (33)
trefl678 Creative Commons License 2006.05.17 0 0 33

Köszi a választ,

Te is így szoktad csinálni, vagy egyéni számlát nyitottál? Egyébként adózás szempontjából a Google ezt már leadózza, vagy még itthon is kell utána adózni?, illetve amit az ember a google számláján lát azt fogja csekken megkapni, vagy abból még lejön valami? Kérdés kérdés hátán:)

Előzmény: fabioinfo (32)
fabioinfo Creative Commons License 2006.05.15 0 0 32

Az én tapasztalatom szerint csak csekket küldenek. Hogy az APEH felé is tiszta legyél nem árt egy számlát készítened, amit legfeljebb nem küldesz el a Google-nak. A bevallott bevételi oldallal nem sokat macerálnak az adóellenőrök - legfeljebb ha eltitkolsz belőle valamit :)

 

Fabio

fabio weblap készítés, kereső marketing
Előzmény: trefl678 (31)
trefl678 Creative Commons License 2006.05.10 0 0 31
Azt tudja valaki, hogy az Adsense bevételt, ha cégként regisztrál valaki, akkor hogyan lehet elszámolni, számlát ki kell-e állítani, vagy a google valahogyan máshogy igazol vissza, vagy csak a csekket küldik a cég nevére?
Előzmény: milyenhu (30)
milyenhu Creative Commons License 2006.04.30 0 0 30
elmész az APEH-hez, és önálló tevékenységet végző magánszemélyként tudtommal kérhetsz számlatömböt és adhatsz számlát (reklámfelület értékesítése webgazda által/reklámfelület értékesítése egyéb tevékenységek). a dolog egyetlen hátulütője, ami miatt általában ezt a formát nem választják, hogy a tb és az adóteher magasabb, mintha cég végezné ugyanezt.
adózni az adsense után is kell...

Előzmény: [sn4ke] (27)
[sn4ke] Creative Commons License 2006.04.28 0 0 29
mégsem... egyszer megjelenik egyszer nem ;o)
[sn4ke] Creative Commons License 2006.04.28 0 0 28
hmmm. kimoderálták a legutóbbi hozzászólásomat?....
[sn4ke] Creative Commons License 2006.04.28 0 0 27
n aigen .. nem lenne rossz de úgytudom az ilyesféle magyar cégek számlát is kérnek a kifizetés ellenében. azt meg én honnan adjak
Előzmény: milyenhu (25)
[sn4ke] Creative Commons License 2006.04.28 0 0 26
google analytics-et használok. ebből tudom hogy csak az oldalletöltés nagy ... viszont nem túl nagy az egyedi látogatók száma
Előzmény: milyenhu (24)
milyenhu Creative Commons License 2006.04.28 0 0 25
annyit akartam még mondani, hogy nem akarsz cpm (megjelenítés alapú, nem pedig kattintás alapú) hirdetéseket? pl. adnetwork (adnetwork.hu) nincs róla személyes tapasztalatom, de az ad.hu-n lévő statisztikáik alapján a rendszerben vannak egészen kicsi látogatottságú oldalak is...
Előzmény: [sn4ke] (23)
milyenhu Creative Commons License 2006.04.28 0 0 24
sn4ke,

ugyan az átkattintási arányok nem hozhatók nyilvánosságra, de arról többen beszámoltak, hogy a fórumoknál ez nagyon alacsony. szerintem ennek az is oka, hogy az abszolút egyedi látogatóid száma vsz. alacsony (azaz egy törzsközönség jár a fórumba). érdemes egy komolyabb statisztika szoftvert kipróbálni, pl. a google analytics-ot (ingyenes). a ga-ban az absolute unique visitors menüpontból megtudhatod, hogy hány látogatója (és nem látogatása!) van a site-nak...
amúgy én sem érzem azt, hogy jó lóra tettem volna :((
-----
továbbra is fapados repülőjáratok
Előzmény: [sn4ke] (23)
[sn4ke] Creative Commons License 2006.04.28 0 0 23
úgy ahogy mondod. nem feltétlen hátrány az angol reklám ha a téma olyan hogy az odalátogatók előszeretettel lapoznak a témában angol nyelven is. van egy példám erre (sajnos nem elég jó...). a LAPOM igazából csak egy városi fórumból áll. ha lapozgattok a topikokban akkor jól látható hogy az adott témakörhöz nagy százalékban kapcsolódnak a reklámok ...sőt szinte csak azzal kapcsolatos (ha van olyan reklámozó) reklámok jelennek meg. ott van pl a sportkocsma fórumrész focis topikjai szinte kizárólag angol sportfogadóirodák és focis oldalak google hirdetéseit generálják. ez pl egy olyan téma hogy nem hátrány ha angol nyelvű oldalra visz. elég változatos reklámok jelennek meg így a fórumban lapozgatva de nem jó lóra tettem, ugyanis hiába látogatott az oldal ha az embereket csak a fórum érdekli és nem klikkelnek tovább.
Előzmény: trefl678 (22)
trefl678 Creative Commons License 2006.04.27 0 0 22

Köszi a választ,

Gondolkodom az angolban, csak a látogatottság növelést nem tudom hogyan lehet majd megoldani, ugyanis gondolom a keresokben elég hátul lenne. még töröm a fejem:)

szerintem az angol nem biztos, hogy hátrány, mert lehet olyan téma, ami azt a réteget szólítja meg, amely jól tud angolul, így talán szívesen átkattint, ha hasznos lehet számára a reklámozott site. ez persze csak a szubjektív véleményem:)

sok sikert!

Üdv,

milyenhu Creative Commons License 2006.04.27 0 0 21
Üdv,

a as-nél beállíthatsz egy alapértelmezett nyelvet, és elméletileg a site nyelvét is felismeri (ezért jönnek a "Mediapartners/Googlebot" robotok). Azt nem tudom, hogy a meta tag vagy valamilyen statisztikai nyelvfelismerő alapján, habár úgy tűnik, az utóbbi, és biztosan nagyon zavarja a nyelvfelismerési folyamatot, ha nincsen a karakterkódolás a robot szájába rágva.
Az angol hirdetések mindennek _ellenére_ jelennek meg. Sajnos az van, hogy bizonyos nemzetközi hirdetők olyan erősen licitálnak, hogy megelőzik az összes magyar hirdetést. Ez rossz, mert nekem van egy olyan kényszerképzetem, hogy az angolra nem kattintanak a látogatók (habár perzse ezt nem lehet tudni).
A site még új, és a uniq visitorok száma minimális, habár az átkattintási arány kielégítő (ha jól tudom, a pontos értékét nem hozhatom nyilvánosságra). Ennél fogva a pénztermelő képessége a dolognak nevetségesen alacsony. A pozitív véleményed (ha jól értettem;-) amúgy jól esett.
Ha azért kérdezed ezeket, mert gondolkodsz azon, hogy belevágjál-e, én angol niche site-ok építését tanácsolnám. Azóta máshol is azt olvastam (a legjobb ezügyben a webni.innne.hu), hogy ez éri meg. A magyar biztosan nem....

Remélem, segített valamit.

--------
Fapados repülőjáratok
Előzmény: trefl678 (20)
trefl678 Creative Commons License 2006.04.26 0 0 20
Jól tele van rakva adsense hirdetésekkel az oldalad, jól megvan csinálva. Be kellett valamit állítani külön is ahhoz, hogy legyen rajta angol és magyar hirdetés is, vagy ezt automatikusan adja a rendszer. Kb. mennyi unique visitorod van és hoz-e valami jövedelmet az oldal, ha nem titok:) Köszi előre is
Előzmény: milyenhu (19)
milyenhu Creative Commons License 2006.04.23 0 0 19
Az AS kereséshez szerintem is haszontalan, pedig én próbálkoztam előtérbe helyezni. A link units-ra jót mondanak, nekem arról nincs jó tapasztalatom.
a fórumon szervezkedő összeesküvőknek üzenem, hogy szerintem le fognak bukni, mert a google - ha van esze - statisztikai jellemzőit figyeli a klikkeknek, és kiderül, hogy van egy ip/cookie-csoport, amelyik egészen máshogy viselkedik, mint az átlag. ha én lennék megbízva a click fraud-ok figyelésével, én ezt tenném.

----------

Minden a fapadosokról
Előzmény: harzol (3)
Pistike Creative Commons License 2006.04.21 0 0 18
Megnéztem. Nekem csalódás volt.
Sok duma, kevés használható infó.
Előzmény: arpiboy (13)
Camenzind Creative Commons License 2006.04.19 0 0 17

1, nyilván van valami figyelő rendszerük ami próbálja kiszűrni az ilyeneket, gondolom nem te vagy az első ekinek ez megfordult a fejében, a kockázat nem 0.  Ha kis forgalmad van akkor igenis feltűnő hogy a klikkek nagyrésze ugyanazokról a helyről jön minden nap, ha nagy forgalmad van akkor nincs értelme napi 1-2 dollárért gyanúba keveredni.

 

2, az naponta sok perc munka 8-10 embernek, az 1-2 dollárt nem ér meg, inkább dolgozz azon hogy rendes látogatottsága legyen az oldaladnak, nyílván jobb befektetés mint kattintgatni

 

3,  mindenki annyit kockáztat amennyit akar, csak nehogy a korrektek szívják meg itt is, azzal hogy unblock az egész országot letiltják (mint ahogy elég sok helyen már megtörtént)

 

 

 

 

 

 

Előzmény: [sn4ke] (16)
[sn4ke] Creative Commons License 2006.04.19 0 0 16
ha összejövünk 8-10en és napont klikkelünk az alapból jelenthet 1-2dollárt. semmit nem kockáztatsz szerintem
harzol Creative Commons License 2006.04.19 0 0 15

Őszintén szólva nem kívánom ilyen malipulációkkal kockára tenni az Adsense számlámat.

Szerintem ezzel mindenki így van, akinek reális esélye van pénzt keresni az Adsense-el.

 

Számold ki hány emberrel kell "megegyezned" ahhoz, hogy ez eredményt hozzon.

Előzmény: [sn4ke] (14)
[sn4ke] Creative Commons License 2006.04.19 0 0 14
ha benne vagytok akkor annyit tegyünk meg hogy egymás weboldalaira naponta felmegyünk és klikkelgetünk hirdetésekre. higgyétek el sokat jelent hiszen főleg a klikk számít. nos ki van benne?
arpiboy Creative Commons License 2006.04.16 0 0 13
Hello!
Időközben elindítottam a magyar AdSense Blogomat is és feltettem pár hasznos anyagot.
Épp válaszként az előttem felszólalónak van több mint 30 AdSense alternatíva, vagyis ha nem az AdSense-et akarod használni van más is. Már néhányat feltettem, igyekszem a többit is nézd meg addig is AdSense Blog
Jó olvasást!
verser233 Creative Commons License 2006.04.15 0 0 12
Hello!

Mivel engem a Google Adsense már kétszer letiltott, és mindkét esetben érvénytelen kattintásra hivatkoztak (holott a második esetben soha nem kattintottam a bannerre) úgygondolom ideje felhagynom vele. Azt szeretném megkérdezni Tőletek, hogy ti tudtok-e ehhez hasonló banner kattintásos dolgot?

Előre is köszi!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!