Keresés

Részletes keresés

preludium Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3545
Romániából kapott a Fidesz egyezmény tervezetet. Révész Máriusz telefon beszélgetése szerint Szatmáriékon keresztül jutottak az egyezmény szövegéhez. Az egyezményt a nyilvánosság elött Pokorni ismertette. Révész Máriusz és Szatmári Ildikó ugyanannak az (Apáczai) alapitványnak elnökségi tagjai. Közeli ismerösök..
Előzmény: Törölt nick (3544)
preludium Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3543
Révész és Szatmári Ildikó  ugyananak az elnökségnek oszlopos tagjai.
Előzmény: preludium (3541)
Kagakusha Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3542
Talán Kövér csak azért emlegette Magyar Bálint kirúgását, hogy megelőzze annak bekövetkeztét. MB a Fidesz egyik erős aduja 2006-ra. Nehogy kirúgják!
Honnan venne akkor a Fidesz másik Magyar Bálintot ilyen rövid idő alatt? :-)
Előzmény: preludium (3541)
preludium Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3541
 Ráadásul, mint beszámoltunk róla, Révész Máriusz elismerte: a botrány kirobbanásának napján telefonon beszélt Szatmári Tiborral. A Fidesz szóvivője állítólag arról is szót ejtett a kémkedéssel vádolt házaspár férfi tagjával, hogy az ellenzéki pártnak jó az, ami történik, hiszen két miniszter is érintett az ügyben. Információink szerint Révészt kétszer is hívta aznap Szatmári, akivel ismertsége korábbról, még a népszavazási kampányból származik. Szatmári segítette ugyanis ahhoz a Fideszt, hogy hozzájussanak a román-magyar nyugdíj-megállapodás részleteihez.

A Fidesz szóvivője elismerte a beszélgetés tényét és állította, azt a Nemzetbiztonsági Hivatal lehallgatta s a lehallgatási jegyzőkönyv részleteit kiszivárogtatta. Munkatársunk az ügyről többször is beszélt fideszesekkel, akik szerint a lehallgatási jegyzőkönyv lapunk birtokában van. Ezzel szemben tény, hogy lapunk nem rendelkezik semmilyen dokumentummal az ügyről.

Ha a két fél beszélgetését valóban lehallgatták, akkor ezt csak Szatmári oldaláról tehették meg. Időközben Szatmári Tibor is elismerte, valóban beszélt Révésszel. A férfit a Színes Bulvárlapnak elmondta: a Fidesz szóvivőjétől azt tudakolta, politikai szándék húzódik-e a cikk mögött. Erre Révész nemmel felelt - állítja Szatmári. Lapunk megkeresésére Tóth András államtitkár nem kívánta kommentálni sem a Fidesz szóvivőjének, sem az államtitok kiszivárogatásának ügyét.
Előzmény: Kagakusha (3539)
preludium Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3540
Révész Hantáriusz és Szatmári közötti beszélgetés szerint ez nagyon jó ügy a Fidesznek!Na és ki szerezte meg a romániával kötendő nyugdik megállapodást?  Lehet keresgélni. Spiclifi egyik nyilatkozatában közölte, hogy román barátaiktól kapták meg a szöveget! Na és mit adtak érte? Csak úgy grátisz kapták?
Előzmény: Kagakusha (3539)
Kagakusha Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3539
"Kövér: MSZP-SZDSZ ellentét állhat a "Szatmári-ügy" hátterében
2005. október 4. 22:00

Kövér László elképzelhetőnek tartja, hogy az MSZP és az SZDSZ közötti ellentét áll az úgynevezett Szatmári-ügy felelevenítésének hátterében. A Fidesz választmányi elnöke Szegeden annak a feltételezésének is hangot adott, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a "kémügyet" ürügyül akarja felhasználni Magyar Bálint oktatási miniszter eltávolításához. "Lehet, hogy az MSZP és az SZDSZ között egyébként hajszálrepedésekként érzékelhető törésvonalak mögött nagyobb problémák vannak" - mondta az ellenzéki politikus egy lakossági fórumon azzal kapcsolatban, hogy az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága várhatóan egy hét múlva hallgatja meg a "kémügyről" összeállított jelentést.

Hozzátette: "lehet, hogy a miniszterelnök más utat, módot nem talál az egyébként tehertétellé vált koalíciós minisztertársának eltávolítására, mint hogy olyan helyzetbe hozza ennek az ügynek az újbóli fölmelegítésével, hogy muszáj lesz neki menni".

A Fidesz választmányi elnöke szerint, ha újra a közérdeklődés középpontjába kerül ez az ügy, annak biztosan nem a fideszesek lesznek a vesztesei, hanem "azok a kormányzati politikusok, akiknek a nevei minden nap elhangzanak majd".

"A bizottsági ülés egy színjáték lesz, arról szól majd, hogy kell elterelni a valóságos botrányról, a valóságos problémáról a figyelmet, ahogy az történt a K and H ügyben és nagyon sok más ügyben" - mondta az parlamenti bizottság fideszes elnöke.

Kövér László szerint a kormány valószínűleg megpróbálja - mint ahogy szerinte ezt eddig mindig tette, amikor MSZP-s politikusok vagy kormánytagok voltak érintettek - az ellenzékre hárítani a felelősséget.

A Magyar Nemzet című napilap augusztus 22-én írt arról, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatal leleplezett és "kiszorított" egy házaspárt, amely a román titkosszolgálatnak dolgozott. A magyar sajtó az akkor közölt szignó és adatok alapján Szatmári Tiborral, illetve feleségével, Szatmári Ildikóval azonosította a "kémházaspárt".

A sajtóban megjelent hírek szerint intim kapcsolat volt Szatmári Ildikó valamint egy volt és egy jelenlegi miniszter között. Pénteken a Nemzetbiztonsági Kabinet foglalkozott a "kémüggyel".

Juhász Ferenc honvédelmi miniszter kedden kijelentette: a kabinet ülésének részvevői számára kiderült, hogy az ügy lényege nem az, ami a sajtóban mostanában megjelenik. "

Az ügynek olyan, politikai természetű vonzatai is vannak, amelyek mindenféleképpen érdekesek és izgalmasak a nemzetbiztonsági bizottság és a parlament politikai erői számára" - mondta sajtótájékoztatóján Juhász Ferenc.

(MTI)"



sul Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3538

"honnét veszed, hogy a kormány nem akarja tisztázni ezt a dolgot?"

 

Onnét, hogy már rég nyilvánosságra kellett volna hozniuk mindent, ami ebben az ügyben a talonjukban van, de látnivalóan eltussolnak. 

 

"Mi a túrónak kellene a nyilvánosságban kibeszélni az ezzel kapcsolatos tényeket?"

 

Csak azért, mert állítólag demokrácia van, és a plebsre is tartozik, hogy mi történik az országában, mivel szórakoznak a miniszterei stb.

Már Gorbacsov is glasznosztyot hirdetett, és még mindig csak egyre távolodunk attól,  hogy glasznoszty legyen?

Előzmény: AmBesten (3515)
sul Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3537

Bocsánat, előbbi hsz. érvénytelen, Stansfieldnek szól:

 

Ki itt a vádló?

A sajtónak csak annyi a dolga, hogy ráirányítsa a figyelmet egy problémára.

Utána a hatóság dolga (lenne), hogy tisztázza, és az eredményt hozza a nyilvánosság tudomására.

Ha esetleg nem volt kémügy, akkor is, azt is. Akkor pl. azt, hogy mi volt a C típusú átvilágítás eredménye.

Előzmény: stansfield (3514)
sul Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3536

Ki itt a vádló?

A sajtónak csak annyi a dolga, hogy ráirányítsa a figyelmet egy problémára.

Utána a hatóság dolga (lenne), hogy tisztázza, és az eredményt hozza a nyilvánosság tudomására.

Ha esetleg nem volt kémügy, akkor is, azt is. Akkor pl. azt, hogy mi volt a C típusú átvilágítás eredménye.

Előzmény: sul (3513)
naiv Creative Commons License 2005.10.04 0 0 3535
Kövér felkérte Juhász Ferencet, hogy haladéktalanul adjon tájékoztatást arról is, mennyiben különbözik a nemzetbiztonsági bizottság számára készült beszámoló attól, amit Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kapott a Szatmári-ügyről. A Fidesz politikusa szerint amennyiben a kért tájékoztatást a testület nem kapja meg, akkor óhatatlanul felmerül a gyanú, hogy a Gyurcsány-kormány a kémügy tisztázása helyett ismét csak a közvéleményt akarja félrevezetni.
naiv Creative Commons License 2005.10.02 0 0 3534
Nem inkább Magyar Bálint és Hiller Pityu?
Előzmény: Derek (3533)
Derek Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3533

"Akkor valakik mégiscsak keféltek kémet." 

 

 

Az oszzes James Bond.

My name is Bond, James Bond.

Stirred not shaken

Előzmény: naiv (3530)
tüzes fal Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3532
Mért, nem elképzelhető, hogy benéztek az asztal alá?
Előzmény: pindiy (3531)
pindiy Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3531
"A kémügy kiszivárogtatóját keresi a nemzetbiztonsági kabinet "

Ez egy komplett elmebaly, nem keresi a rendőrség, nem keresi az ügyészség, akiknek éppen ez a kötelessége, mán csak, hivatalból is, viszont keresi a kabinett, akinek viszont ehhez nincsen jogositványa, sem eszköze, sem semmije, mer ami eszköze egy kabinetnek van erre, az meg nem keresi.....
Akkor ez a kabinet nyilván a Juhász szobájába keresi, lévén ottan van világos.....



Ha egy kicsit jelentősebb ország lennénk, olyan ejrópai középhatalom, az egész világ rajtunk röhögne.....
Előzmény: drzyx (3525)
naiv Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3530
Akkor valakik mégiscsak keféltek kémet.
Mégpedig kormányoldalról.
Ha nem így lenne erről zengene a sajtó éjjel, nappal.
Előzmény: drzyx (3525)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3529
bocs: váltak
Előzmény: Törölt nick (3528)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3528
Persze, én követtem minden lépésüket, én hallgattam le őket, sőt én is buktattam le, mivel kettős ügynökökké vállatak!-:))) De miért akarsz engem lebuktatni?
Előzmény: drzyx (3527)
drzyx Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3527
tudom én? neked kell tudni, te jöttél odaátról, vagy küldtek?:)
Előzmény: Törölt nick (3526)
Törölt nick Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3526
Na mostmár, akkor van kémügy vagy nincs? Ha van ügy, akkor gondolom kém is akad hozzá!-:))
Előzmény: drzyx (3525)
drzyx Creative Commons License 2005.10.01 0 0 3525
A kémügy kiszivárogtatóját keresi a nemzetbiztonsági kabinet

október 1. 9:17

[Népszabadság]

Titkos rendkívüli ülést tartott pénteken a kormány nemzetbiztonsági kabinetje. A szűk körű tanácskozást Gyurcsány Ferenc hívta össze. Erre miniszterelnöki kinevezése óta nem volt példa. Batiz András kormányszóvivő kérdésre annyit árult el, hogy "egy fontos nemzetbiztonsági kérdésről volt szó".

A Népszabadság értesülése szerint a téma az a jelentés volt, amelyet Tóth András nemzetbiztonságért felelős államtitkár készített a kormányfőnek az úgynevezett "kémügyben". A kormány hivatalosan eddig nem foglalkozott az üggyel, a jelentés elkészítésére vonatkozó megrendelés a kormányfő részéről rutinutasításnak tűnt. A napilap úgy tudja, hogy a jelentés főként azzal foglalkozik, hogyan szivároghattak ki külföldi és hazai lapokba magyar államtitkok, a nemzetbiztonsági szolgálatok titkos iratai.

Az idén májusban, a nemzetbiztonsági bizottságban, a titkosszolgálatok főigazgatóinak meghallgatásán egyes ellenzéki képviselők olyan kérdéseket tettek fel, amelyek alapján feltételezhető, hogy ismerték az államtitoknak minősülő történetet.

pindiy Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3524
A magyar ügyészségnek viszont vannak olyan feladatai amit esetünkben nem látott el, továbbá az NBH-t felügyelő állomtitkárnak is vannak feladatai, amelynek elmulasztása következtében az ügyészség sem látta a ráhárulót el.

Tudniilik itten egy büncselekmény történt, olyan 5-15 év közötti BTK előírás mellett.

Plusz a Toth-é hisz nincsen jogositványa, hogy büncselekményeket vizsgálgasson.....

Előzmény: AmBesten (3518)
ooloo Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3522

Nem TA-tól kellne megkérdezni s ő kinek dolgozik?

 

Itt a közös pont. Ez az, amiben tökéletesen egyetértünk. Nagyon rossz világ következne - politikai szimpátiától függetlenül - mindannyiunk számára, ha a kormányainkat a titkosszolgálatok kezdenék el a maguk szempontjai szerint irányítani.

Előzmény: Törölt nick (3516)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3521
Nevezhetted volna fiziológiai mellékterméknek is!-:)) De a dolgok nem úgy szoktak menni, ahogy irod. Valaki talál valamit/van neki valamije, amiről úgy hiszi, hogy értékesithető, igy aztán a piacra viszi. S aki többet ad érte, az is viszi. Persze, lehetnek beépitett emberek is, azok viszont feladatot teljesitenek, hiszen azért vannak ott ahol! De ez tényleg a Hivatal dolga, nekem a már kipattant ügy kezelésével van bajom! Ld a Kulcsár ügyet is. Ugyanaz a tétovázás, mellébeszélés, tökéletlenkedés, titoktartásba csomagolva. S ezt nem a szakik követik el, hanem a rájuk telepitett pártpolitikusok! Őket miért kellene védeni?
Előzmény: AmBesten (3520)
AmBesten Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3520
primavisom,
miért gondolod, hogy tudnod kellene a nemzetbiztonsági hivatal melyik tagja volt az áruló, milyen módon követte el tettét, kik finanszírozták, milyen motivációk hajtották? Mert ugye érzed, itt a lényeg: a nemzetbiztonsági iratok ellopása.
A többi csak giccs...



Előzmény: Törölt nick (3519)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3519
Kedves AmBesten! Amit két ember tud, az már nem titok! Még a NBH esetében sem. Előbb utóbb valaki valamiért könti a bilit! S ha már kiöntötte, kész röhej tovább titokzatoskodni! Mellesleg az itt is elhangzó "semmi sem történtet" eléggé meggyőzően cáfolja, hogy manapság adta át az NBH a kormányfőnek az ügyre vonatkozó komplett tájékoztatást. Semmiről nehezen lehetne átadni valamit! Nincs és kész! De megtörtént már jobb házakban is! (pl. Fehér ház/Watergate ügy).
Előzmény: AmBesten (3518)
AmBesten Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3518
primavis,
Magyarország nem érdekelt abban, hogy a nemzetbiztonsági ügyei közbeszéd tárgyai legyenek, a bulvársajtótól kezdve mindenki úgy interpretálja a dolgokat, ahogy neki tetszik, ahogy az érdekei megkívánják.
Tiszta vizet nem a sajtó poharába kell tölteni, hanem a nemzetbiztonsági hivataléba. A mocskot pedig lehúzni.
Előzmény: Törölt nick (3517)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3517
De ha már szerncsétlenül kiszivárgott (bár nem értem a hasonló tettek eltitkolásának indokát sem!), miért kellett hónapokig a hülyegyereket játszani amédiával és a közvéleménnyel? Nem tiszta vizet kellene önteni a pohárba és megakadályozni a következő affért?
Előzmény: AmBesten (3515)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3516
Na csiszolgassuk/élesitgessük egy kicsit a logikádat: 1- életszerű e az, hogy magyar kormánytagokat illetve a kormányon levő párt elnökét lehallgatják, csak úgy? 2. vajon ki rendelte el s milyen indokkal (mert akármilyen azért nem megy!) ezt az intimszférába torkoló kiváncsiskodást? A MN, OV, Bayer vagy Fricz? Nem TA-tól kellne megkérdezni s ő kinek dolgozik? 3. ki szivárogtathatta ki akarva/nem akarva az ügyet? Aki ismerte, vagy aki nem? lehet e kiszivárogtatni olyant ami nincs? 4. SzI egykori főnöke BPJ miért betegedett meg úgy hirtelen, hogy betegszabadság helyett, véglegesen (remélem) elhúzott a politika szinteréről? S még lenne köszörűkő, ha szükség van rá!-:)))
Előzmény: ooloo (3508)
AmBesten Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3515
sul,
honnét veszed, hogy a kormány nem akarja tisztázni ezt a dolgot? Én biztos vagyok benne, hogy ezerrel nyomultak/nyomulnak kideríteni: kik lopták el a nemzetbiztonsági iratatokat. Ilyesmit ti. nem lehet büntetlenül megúszni.

Mi a túrónak kellene a nyilvánosságban kibeszélni az ezzel kapcsolatos tényeket? Nem lenne semmi haszna, csak a Magyarországgal ellenérdekeltek adnák valami értékeset.

Előzmény: sul (3513)
stansfield Creative Commons License 2005.09.30 0 0 3514

Óriási tévedésben vagy: a vádlónak kell bizonyítania! A MaNem megtette? Nem!

 

Ugye neked se esne jól egy ilyen vád. Érezz együtt Szatmáriékkal.

Előzmény: sul (3513)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!